Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Panevėžio "Ekranu" domisi investuotojai

    Panevėžys, birželio 7 d. (ELTA). Bankrutuojančioje kineskopų gamybos įmonėje plėtoti veiklą domisi viena didžiausių pasaulio kineskopų ir televizorių gamybos bendrovių "Thomson" bei kelios su elektronikos verslu susijusios Lietuvos įmonės. Kol kas tai tik pirminiai susitikimai.
    Balandžio mėnesį "Ekranui" paskelbus bankrotą, atsirado susidomėjusiųjų galimybe plėtoti veiklą Panevėžio kineskopų gamybos įmonės teritorijoje. Tokia galimybe domisi ir viena didžiausių pasaulio kineskopų ir televizorių gamybos bendrovių "Thomson". Jie domėjosi galimybe surinkinėti kineskopus Panevėžyje.
    Dienraščio "Panevėžio balsas" teigimu, ši įmonė turi kineskopų gamyklą Lenkijoje, tad gana realu, kad sieks užpildyti po "Ekrano" atsiradusią nišą.
    Panevėžio įmone domisi ir kelios su elektronika susijusios Lietuvos bendrovės. Tačiau kol kas su potencialiais investuotojais vyksta tik pirminiai susitikimai. Galimų susitarimų ateitis priklausys ir nuo to, ką nuspręs daryti su bankrutuojančios bendrovės turtu kreditoriai.
    Beje, šiuo metu didieji kreditoriai bankai kategoriškai atsisako duoti lėšų bendrovės gamybai atnaujinti. Tam reikėtų apie 30 milijonų litų.
    Šiuo metu įmonės bankroto administratorius UAB "Baklis" vykdo "Ekrano" turto perėmimą. Kaip pranešama, šiam tikslui sudarytos net 74 komisijos. Trečiadienį prie jų turėtų prisijungti ir komercinių bankų atstovai.
    Kaip jau skelbta, bendrovės balansinė vertė yra 576 milijonai litų. "Ekrano" skola bankams, be netesybų ir palūkanų, yra 270 milijonų litų, kitiems kreditoriams bendrovė skolinga per 50 milijonų litų.

    Comment


      #62
      Idomu kaip cia bus dabar su ekranu jeigu Thomsonas pradejo dometis
      :buksvx:

      Comment


        #63
        gal plazmas gamins
        Neišmeskite spalvų

        Comment


          #64
          tai va nuziurejau sendien eidamas kad senuku statybos pajudejo rimciau, nes jau ir sestadieni statybu vietoje vaiksto darbininkai, jau stovi kazkas pan i poliu kalimo masina ir betonvezis ar kaip jis vadinasi
          Neišmeskite spalvų

          Comment


            #65
            Parašė dts
            gal plazmas gamins
            Manau niekas nieko ten negamins, nes nebus reikalingų darbuotojų. Dabar visi turintys normalias profesijas jau bėga į kitus miestus, o buvę ekraniečiai senukai nežinos kas ta plazma yra Jiems čia tuos "Senukus" ir stato

            Šiaip manau pnvz spėriai grimzta žemyn, va dar vienas pažįstamas skambino ir klausė, ar galiu padėt surasti butą vln, mat kraustosi čia (į sostinę) gyventi... Tad dabar atvažiavus į pnvz praktiškai vieninteliai tėvai iš visų buvusių pažįstamų belikę, visi kiti jau vln!
            Visos forumo temos apie Panevėžį:
            http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

            Comment


              #66
              Parašė TAUchix
              Manau niekas nieko ten negamins, nes nebus reikalingų darbuotojų.
              O kodėlgi negalėtų būti atvirkščias procesas: Kad ir kas nupirktų Ekraną, reorganizuoja įmonę, gamina, kad ir tą pačią plazmą. Reikiamus specialistus pakviečia ir iš kitų miestų, galbūt išnuomoja jiems butus ar viešbučių kambarius (atvykėliams). Tuomet didelę injekciją gauna prekybininkai, paslaugų sfera, ekonomiškai tariant, pakyla vartojimas, bendroji paklausa, miesto ekonomika. Tie darbuojai labiau įsitvirtina mieste, nusiperka butus ir lieka tenai. Nebegrįžta kad ir į tą visų išpuoselėtą Klp ar Vlp, o lieka Pnv Be to, exEkrano darbuotojas, kurio galvoje žinios apie IT technologijas (specifines, kineskopų gamyba) gal nelabai bus laimingas pardavinėdamas kad ir ledus tame Vilniuje...

              Šiaip ar taip, Ekrano įrengimai - tai ne lentų pjovimo staklės. Tas pats Thomsonas manau tai puikiai žino. Beje, kiek girdėjau, plazmos gamybos linija (su visom licenzijom ir technologijom) kainuoja apie 1,5 mlrd. LTL.

              Taigi išvada: galima bet ką nurašyti, bet kartais galima įžvelgti ir perspektyvą.

              Comment


                #67


                O tą baisią autobusų stotį tikrai reikėtų nurašyti bei akimirksniu nugriaut, kad daugiau jos niekas nebematytų. Ir pagaliau sutvarkyti Savonorių aikštę.

                Paskutinis taisė auksellis; 2006.06.10, 15:37.

                Comment


                  #68
                  O tai tu manai, kad dabartiniai Ekrano įrengimai gali būti panaudoti ir ateityje, pvz plazmai? Jei taip, gal ir realiau tavo samprotavimai atrodo. Bet jei jie niekam tikę, tai kam gaminti pnvz, kur nėra normalaus mokslinio parengimo ir kur reiktų kviestis žmones iš kitur (taigi jiems reiktų mokėti gerokai daugiau nei kad dabar gauna, kad būtų motyvuoti keisti ne tik darbą, bet ir gyvenamąją vietą)? Geriau jau tada kokiam vln ar kns gaminti, kur gana stipriai išvystyti fizikos mokslai
                  Visos forumo temos apie Panevėžį:
                  http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                  Comment


                    #69
                    Parašė TAUchix
                    O tai tu manai, kad dabartiniai Ekrano įrengimai gali būti panaudoti ir ateityje, pvz plazmai? Jei taip, gal ir realiau tavo samprotavimai atrodo. Bet jei jie niekam tikę, tai kam gaminti pnvz, kur nėra normalaus mokslinio parengimo ir kur reiktų kviestis žmones iš kitur (taigi jiems reiktų mokėti gerokai daugiau nei kad dabar gauna, kad būtų motyvuoti keisti ne tik darbą, bet ir gyvenamąją vietą)? Geriau jau tada kokiam vln ar kns gaminti, kur gana stipriai išvystyti fizikos mokslai
                    Na, ateitis yra ne vien ta plazma. Ekranas berots ir taip gamina(-o) tuos plokščiuosius kineskopus, dar praeitų metų pabaigoj atidarė naują liniją jiems gaminti. Kad įranga yra aukščiausios klasės - manau abejoti neverta. Apie pačią įmonę galima pasiskaityti www.ekranas.lt ir pažiūrėti filmuką č i a .

                    Nesu ekspertas, bet tikrai abejoju Brazausko žodžiais, kad tokio tipo kineskopai yra atgyvena. Patys Ekrano atstovai pakankamai aiškiai paneigė tokius teiginius. Be, logiškai mąstant ne kiekvienas europietis ir tuo labiau azijietis yra pajėgus finansiškai - nusispjauti ant "senienos" televizoriaus su plokš. ekranu ir eiti į parduotuvę pirkti plazminio. Ir dar kokius 10 - 20 metų taip bus.

                    Pastatyti naują įmonę kitam mieste daug brangiau. Jei tai išvis įmanoma, žinant, kad lietuviški protai skina braškes Airijoje. Retorinis klausimas: Tai kodėl Vilniaus "Vilnis", praradęs Ekrano užsakymus taip pat atsidūrė ant bankroto ribos... Šiaip ar taip, Ekranas yra bene didžiausia IT įmonė lietuvoje. Deja, kaip žlugo jau keletas LT ūkio šakų, taip žlunga ir aukštųjų technologijų. Juk Lietuvos prioritetai yra Gariūnų turgavietė Ir nereikia įsivaizduoti, kad Ekranas gamino kokius ten sovietinius lempinius kineskopus.

                    Tokia mano nuomonė...

                    Comment


                      #70
                      @Šiaulieti: Man atrodo, kad tokie elektronikos gamintojai kaip Panevėžio Ekranas išvis nėra priskiriami prie IT įmonių.

                      Comment


                        #71
                        Šiauliečiui

                        na ne vien plazma, bet tikrai ne kineskopai Ekranas gamino plokščiuosius, bet kiek pamenu mažos įstrižainės, nors aišku ir tokiems kažkokia paklausa yra. O aš tai labiau būčiau linkęs tikėti Brazausku nei tais Ekrano atstovais, nes kiekvienas ūkininkas savo karvidžių mėšlą giria Sakai ne kiekvienas azijietis pajėgus nusipirkti nekineskopinį? Gal ir tavo teisybė, bet žinok, kad tas azijietis gali pats pasigaminti tuos kineskopinius ir netgi pigiau, nei tūlas europietis (kas beje ir vyksta, tai buvo viena Ekrano bankroto priežasčių). Na nebent sutiktum už dyką dirbti Ekranui, tai gal jis ir būtų pajėgus konkuruoti su Azijos gamintojais. O gal netgi tu turėtum primokėti Ekranui už suteiktą galimybę dirbti, nes Azijoje ir Europoje, o tuo labiau Lietuvoje su Brazu priešaky yra skirtinga mokestinė politika, aišku, ne mūsų verslininkų naudai.

                        Sakai statyti naują įmonę brangu? Taip, bet kartais tai yra pigiau nei renovuoti seną (nes papildomai kainuoja seno planavimo, senų standartų pastatų nugriovimas). O jeigu dar statai kokiame LEZ'e, tai žiūrėk investicijos dar greičiau atsiperka O Vilniaus "Vingis" turi perorientuoti gamybą arba bankrutuoti, nes iki šiol jie daugiausia vykdė Ekrano užsakymus, tad nenuostabu, kad dingus pagrindiniam užsakovui atsiranda šiokių tokių keblumų.

                        Tai tik mano nuomonė...
                        Paskutinis taisė TAUchix; 2006.06.11, 23:30.
                        Visos forumo temos apie Panevėžį:
                        http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                        Comment


                          #72
                          nu bet tikekimes, kad kazkas vyks i geraja puse
                          Neišmeskite spalvų

                          Comment


                            #73
                            pratesiant senuku tema, noreciau pasakyti savo pastebejima ir noreciau sulaukti komentaru apie savo nuomone. Sendien ten zuriu kad kala polius tai jei kala polius tai pastatas turetu buti tikrai ne vieno auksto, nes kiek zinau kai stato visokias maximas vieno auksto sandelius, tai poliu niekas nekala
                            Neišmeskite spalvų

                            Comment


                              #74
                              Parašė dts
                              pratesiant senuku tema, noreciau pasakyti savo pastebejima ir noreciau sulaukti komentaru apie savo nuomone. Sendien ten zuriu kad kala polius tai jei kala polius tai pastatas turetu buti tikrai ne vieno auksto, nes kiek zinau kai stato visokias maximas vieno auksto sandelius, tai poliu niekas nekala
                              Dažniausiai daromi gręžtiniai pamatai. Manau čia ir nuo grunto dar priklauso.

                              Comment


                                #75
                                Parašė Llinass
                                Dažniausiai daromi gręžtiniai pamatai. Manau čia ir nuo grunto dar priklauso.
                                nu siaip ten kazkoks smelis tai net nzn, bet jauciu kad ten bus ne vienas aukstas
                                Neišmeskite spalvų

                                Comment


                                  #76
                                  Parašė TAUchix
                                  na ne vien plazma, bet tikrai ne kineskopai Ekranas gamino plokščiuosius, bet kiek pamenu mažos įstrižainės, nors aišku ir tokiems kažkokia paklausa yra. O aš tai labiau būčiau linkęs tikėti Brazausku nei tais Ekrano atstovais, nes kiekvienas ūkininkas savo karvidžių mėšlą giria Sakai ne kiekvienas azijietis pajėgus nusipirkti nekineskopinį? Gal ir tavo teisybė, bet žinok, kad tas azijietis gali pats pasigaminti tuos kineskopinius ir netgi pigiau, nei tūlas europietis (kas beje ir vyksta, tai buvo viena Ekrano bankroto priežasčių). Na nebent sutiktum už dyką dirbti Ekranui, tai gal jis ir būtų pajėgus konkuruoti su Azijos gamintojais. O gal netgi tu turėtum primokėti Ekranui už suteiktą galimybę dirbti, nes Azijoje ir Europoje, o tuo labiau Lietuvoje su Brazu priešaky yra skirtinga mokestinė politika, aišku, ne mūsų verslininkų naudai.

                                  Sakai statyti naują įmonę brangu? Taip, bet kartais tai yra pigiau nei renovuoti seną (nes papildomai kainuoja seno planavimo, senų standartų pastatų nugriovimas). O jeigu dar statai kokiame LEZ'e, tai žiūrėk investicijos dar greičiau atsiperka O Vilniaus "Vingis" turi perorientuoti gamybą arba bankrutuoti, nes iki šiol jie daugiausia vykdė Ekrano užsakymus, tad nenuostabu, kad dingus pagrindiniam užsakovui atsiranda šiokių tokių keblumų.

                                  Tai tik mano nuomonė...
                                  Šiaip mano žinios apie televizorius apsiriboja įvaldyta nuotolinio pultelio naudojimo techika, tad sunku ginčytis. Be abejo gerbiu tavo nuomonę, kaip ir visų šio forumo dalyvių...

                                  Faktų istorijoje yra gražių... Pvz, Nokia prieš keletą dešimtmečių gamino žvejams guminius batus... Ekranui reikia (reikėjo) pagalbos. Visgi ūkio šaka, kuri susijusi su technologijom - tai valstybės ateitis. Ekranas - viena didžiausių technologijų kompanijų. Na, nžn ar tai IT kompanija, bet tai techologijų kompanija. O LEZ kūriasi sunkiai. Kauno LEZ 7 metus negalėjo pradėti savo veiklos, nes seimo nariai nesugalvojo kaip įvertinti žemės kainos, kuri bus apie 2099 metus. Galiausiai priėmė tokius įstatymus, kokie jie buvo paruošti prieš tuos pačius 7 metus... Klaipėdos LEZe kiek girdėjau gamina tik visokias taras, apie Vilniaus LEZ tikrai negirdėjau nieko. Yra dar visokie technologijų parkai (kiek girdėjau Kaune ir Vilniuje). Bet ir tie kažkaip netrimituoja apie savo pasiekimus. Tad abejočiau lietuvių galimybėmis tamti IT šalimi, išskyrus kokių smulkių išradimėlių(KTU kuria šaldytuvų kompiuterius, klaviatūras su lietuviškais simboliais ir pan)....

                                  Ekranui reikėjo vyriausybės paramos (moralinės, "palaikyti už rankos" bendraujant su Europos komisijair pan). Nes tie patys kinai elektrą, gamtinius išteklius (ekonomikos terminais kalbant- darbo ir kapitalo gamybos veiksnius) gauna labai mažai už juos mokėdami. Tenai verslas labai glaudžiai susijęs su valdžia. Kodėl tie gaminiai tokie pigūs... Todėl, kad ir valdžiai gerai, ir verslui gerai... O lietuvoje beveik sunyko (atsiprašau, jei klystu) tekstilės šaka, kitos smulkesnės šakos, nes neatlaikė konkurencijos. Technologijos yra ateitis, o ne asfaltas ir valdovų rūmai, deja kiti mano kitaip

                                  Comment


                                    #77
                                    Norechiau pastebeti kas del UAB SENUKAI pastato statybu, tai jie nusipirke zemes sklypa buvo laikinai sustabde savo darbus. Priezastis: atliekant kasinejimus aptikta radioaktyviu medziagu ar kazkas tokio, kad reikejo jas neutralizuoti ir perdirbti, o tai sudare apie 1.5 milijono litu neplanuotu islaidu. Bet dabar viskas sutvarkyta ir leidimas statyboms duotas. (Beje, niekur nerandu UAB SENUKAI pastato projekto, taip pat VP MARKET ir Autobusu stoties nerasta projektu, todel nelabai galiu ideti i pirma projektu psl) Jei kas matet - pasidalinkit. Sekmes visiems

                                    Comment


                                      #78
                                      Spalio mėnesį "Kesko Agro" atidarymas,kiek teko girdeti
                                      :buksvx:

                                      Comment


                                        #79
                                        beje jau musu miestieciu fotografai galetu imest senuku foto, nes maciau kad jau atveztos kazkokios konstrukcijos, jau darbai juda gana sparciai
                                        Neišmeskite spalvų

                                        Comment


                                          #80
                                          Ugniagesiai turi naujus namus

                                          Uždarė eismą

                                          Praėjusį penktadienį Ramygalos gatvėje iškilmingai atidarytas Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pirmosios komandos pastatas. Į iškilmes susirinko daugybė svečių, grojo pučiamųjų instrumentų orkestras „Panevėžio garsas“, važiavo ugniagesių technika.

                                          Maždaug valandai buvo uždarytas eismas tarp Vilniaus ir Algirdo gatvių. Po įkurtuvių pastate, be ugniagesių gelbėtojų pirmosios komandos, įsikurs ir visa tarnybos administracija. Antroji komanda liks J.Janonio gatvėje.

                                          Beveik šimtamečiam gaisrinės pastatui Ramygalos gatvėje atnaujinti prireikė dvejų metų. Statybos ir rekonstrukcija kainavo daugiau kaip 9 milijonus litų. Dabar ugniagesiams daug geresnės darbo, poilsio, mokymosi sąlygos. Be to, miesto centras pasipuošė išvaizdžiu ir gana originaliu statiniu.

                                          Naujosios gaisrinės atidarymo iškilmėms tarnybos pareigūnai pasipuošė paradinėmis uniformomis. Į šventę atvyko buvęs Priešgaisrinės saugos departamento vadovas Kazimieras Zulonas ir dabartinis – Remigijus Baniulis, panevėžiečių kolegos iš visų apskrities tarnybų, Seimo narys Julius Dautartas, Panevėžio apskrities viršininkės pavaduotoja Zita Kukuraitienė, miesto ir rajono merai Vitas Matuzas ir Povilas Žagunis, miesto ir rajono policijos komisariatų vadovai Stanislovas Poliakas ir Sergejus Smirnovas, aplinkosaugininkai, statybininkai, projektuotojai ir daugybė kitų svečių. Gaisrinės atidarymo iškilmes stebėjo ir nemažas būrys panevėžiečių.

                                          Bus dar vienos įkurtuvės

                                          Renginį vedęs Juozo Miltinio dramos teatro aktorius Algirdas Paulavičius, priminęs, kaip pastatas atrodė anksčiau ir koks jis yra dabar, pasigyrė, kad, be aktorystės, ir pats ketverius metus atidavė priešgaisrinei apsaugai. Iškilmių vedėjas naują, estetišką ir funkcionalų pastatą alegoriškai pavadino banku: pastarasis saugo pinigus, o ugniagesiai – ne tik juos, bet ir turtą bei žmonių sveikatą. A.Paulavičius pasakojo, kad į pamatus buvo įbetonuota kapsulė, tose iškilmėse tada dalyvavo tuomečiai premjeras Algirdas Brazauskas, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, trys ministrai. Aktorius gyrė gaisrinę stačiusius ir rekonstravusius „Iglus“ bendrovės statybininkus ir sakė, kad rugsėjį jie pakvies į dar vienas įkurtuves. Tąsyk bus atidaryta G.Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka Respublikos gatvėje.
                                          :buksvx:

                                          Comment

                                          Working...
                                          X