Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Vasario 20d. Panevėžyje, Parko g. 14, pradėta sporto, sveikatingumo ir laisvalaikio centro „Impuls“ statyba. Šiandien Panevėžio meras Vitas Matuzas, PST generalinis direktorius Dalius Gesevičius ir UAB „Minoleta“ vienas iš savininkų Rimantas Kveselaitis į būsimo centro pamatus įmūrijo kapsulę su raštu ateities kartoms.

    Šis 5000 kvadratinių metrų ploto sporto klubas „Impuls“ yra aštuntas Lietuvoje. Jame bus įrengti: plaukiojimo baseinai, pirčių kompleksas, treniruoklių ir aerobikos, rytų kovos menų ir skvošo salės, grožio salonas, vaikų žaidimų kambarys, kavinė ir kt. Vienu metu naujajame moderniame sporto komplekse sveikai ir turiningai savo laisvalaikį galės leisti iki 600 lankytojų. „Statinys skiriamas visiems Panevėžio miesto gyventojams, svečiams, vaikams ir suaugusiems“, - pažymima rašte ateities kartoms.

    Panevėžio meras Vitas Matuzas akcentavo, kad šis projektas yra išskirtinis tuo, kad pirmą kartą Panevėžio miestas pritaikė Koncesijų įstatymą. „Savivaldybė, konkursą laimėjusiai bendrovei suteikė 50 metų žemės sklypą, o bendrovė už tai įsipareigojo savo lėšomis pastatyti modernų centrą bei teikti efektyvias ir reikalingas sveikatinimo paslaugas. Panevėžyje tai pirmas konkretus viešo ir privataus kapitalo partnerystės pavyzdys, pritaikytas Koncesijų įstatymo pagrindu“, - sakė meras V.Matuzas.

    Iš viso į sporto, sveikatingumo ir laisvalaikio centro komplekso statybą ir įrangą bus investuota per 25 milijonus litų. Centrui funkcionuoti ir klientams aptarnauti bus sukurta apie 50 darbo vietų.

    Be to, meras V.Matuzas akcentavo, kad šio centro statyba žymi unikalią keturių sporto objektų komplekso statybų pradžią. „Artimiausiu metu šalia šio centro skelbsime universalios sporto arenos konkursą statybai. Po to seks atvirų ir uždarų teniso kortų bei ledo arenos statybų darbai“, - teigė V.Matuzas.

    Comment


      Arena, SPA centras, teniso kortai, Ledo rūmai... Atsigaus ir pagyvės mikrorajonas, o ir parkas įgaus daugiau gyvybės. Galima tik pasidžiaugti teigiamais poslinkiais.
      ______________
      The Division Bell

      Comment


        gerai kad darbai pajudejo

        Comment


          Puiku, pagaliau kažkas įdomesnio

          P.S. Ir pastatyt greit turi, per šiuos metus

          Comment


            nors nelabaj i tema bet vistiek gera zinia

            Šią savaitę Lydso universiteto Miestų plėtros ir aplinkosaugos valdymo centras bei Europos regioninio verslo ir ekonominio vystymosi padalinys (Didžioji Britanija) informavo Panevėžio miesto merą Vitą Matuzą, kad jų universitetas Europos Parlamento užsakymu atliko tyrimą apie Europos Sąjungos miestų tvarių bendruomenių kūrimo ir įgyvendinimo sėkmės pavyzdžius.

            Šios britų ekspertų atliktos studijos tikslas - peržiūrėti tvarių bendruomenių strategiją bei jos įgyvendinimą ES valstybėse ir pateikti Europos Parlamento Regionų plėtros komitetui faktorius, lemiančius tvarių bendruomenių kūrimo pasisekimą ar nesėkmes. Studijoje tyrėjai analizavo sėkmingus tvarios plėtros iniciatyvų atvejus 25-iose Europos Sąjungos šalyse. Reprezentatyvaus tyrimo metu nustatyta, kad Panevėžys pateko į Europos Sąjungos valstybių miestų septintuką, kaip miestas, kuriame subalansuotai ir itin sėkmingai vystomi aplinkosauginiai projektai bei kaip ES mastu efektyviausiai valdomas miestas tolygios plėtros kontekste. Į subalansuotos plėtros geriausios praktikos miestų pavyzdžių septintuką be Panevėžio pateko: Saragosa (Ispanija), Štutgartas (Vokietija), Leobenas (Austrija), Aarhus (Danija), Briuselis (Belgija), Varšuva (Lenkija).

            „Džiugu, kad Panevėžys vėl sulaukė svaraus tarptautinių ekspertų pripažinimo. Malonu, kad aukštai vertinamos Panevėžio iniciatyvos vystant aplinkosauginius subalansuotos plėtros projektus nuo 1997 metų iki šių dienų. Tikiu, kad šis pripažinimas pasitarnaus Panevėžio įvaizdžio gerinimui bei tolesniam investiciniam patrauklumui ne tik Lietuvos, bet ir Europos mastu“, - sakė Panevėžio meras ir ES Regionų komiteto narys Vitas Matuzas.

            Pasak britų mokslininkų tvarios bendruomenės yra vietovės, kuriose žmonės nori gyventi ir dirbti dabar ir ateityje. Jos susiduria su įvairiais esamų ir būsimų gyventojų poreikiais, yra jautrios savo aplinkai bei prisideda prie aukštos gyvenimo kokybės. Jos yra saugios, viską apimančios, gerai suplanuotos, pastatytos ir valdomos. Jos siūlo lygias galimybes bei geras visiems prieinamas paslaugas. Tokia miestų politika yra pagrindinis komponentas naujoje 2007-2013 metų ES Regionų politikoje ir struktūrinių fondų programose. Tai yra pagrindiniai varikliai, kuriant pažangią, konkurencingą bei augančią nacionalinę ir regioninę ekonomiką.

            Planuojama, kad britų ekspertų grupė tyrimo rezultatus pristatys Europos Parlamente 2007 m. gegužės 2 d. Į šį renginį jau yra pakviestas ir Panevėžio meras Vitas Matuzas.

            http://www.panevezys.lt/DesktopDefau...35&NewsID=4269

            Comment


              Galbūt dar vienas komercinis projektėlis Ramygalos gatvėje bus:

              http://www.inreal.lt/zemes_sklypas/S00893/lt

              Comment


                Mačiau tą projektą, bet niekaip negaliu indentifikuoti tos Ramygalos g. vietos, kurioje čia tą sklypą siūlo.
                ______________
                The Division Bell

                Comment


                  cia prie galo kur baigesi ramygalos gatve i vilniaus puse ten yra toks apleistas pastatas turbut nedabaigtas statyti

                  Comment


                    Turi omenyje prie daugiabučių esančius pastato griaučius?
                    ______________
                    The Division Bell

                    Comment


                      jo

                      Comment


                        Ir man taip atrodė, bet kad ten sklypas labai jau mažas - nebent tuos kelis privačius namukus nugriaus, tada tai taip.
                        ______________
                        The Division Bell

                        Comment


                          noretusi isvyst...vizualizaciju spa centro

                          Comment


                            Nerodo pranešimo.

                            O šiaip tai naujienos tikrai neblogos. Kaip ir sakiau - tėviškė nesiliauja stebinusi geraja prasme

                            Comment


                              Verta dėmesio žinia.

                              http://sekunde.lt/content.php?p=read&tid=39317
                              ______________
                              The Division Bell

                              Comment


                                /\
                                Džiugu, kad visa žemė jau išpirkta, pinigai paruošti. Belieka darbuotis . Puikiai pasirodė miestas, labai tikiuosi, kad ir toliau taip viskas eisis. Po to tik tarptautinius apdovanojimus reiks nepatingėt susirinkt

                                Comment


                                  Ketvirtadienį Panevėžyje bendrovė „Kesko Agro Lietuva“ atidarė žemės ūkio technikos prekybos ir aptarnavimo centrą. Naujajame centre veiks ne tik prekybos, bet ir logistikos bei žemės ūkio technikos serviso centrai, sakoma pranešime spaudai.

                                  17 tūkst. kv. m ploto prekybos bei aptarnavimo centre iš pradžių dirbs 22 žmonės. Planuojama, kad 2010 metais darbuotojų skaičius sieks 50.
                                  Reklama




                                  „Panevėžio apskritis yra vienas svarbiausių žemdirbystės regionų, kuriame per metus pagaminama produkcija prilygsta visoje Estijoje pagaminamai žemės ūkio produkcijai, todėl reikia išnaudoti šiuos pranašumus. Siekiame glaudaus bendradarbiavimo su ūkininkais bei žemės ūkio bendrovėmis, kad žemės ūkio plėtra regione būtų racionali. Specialiai tam ūkininkams bus teikiamos konsultacijos skatinant gamybos efektyvumą“, - sakė UAB „Kesko Agro Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Kibiša.


                                  Naujajame prekybos bei aptarnavimo centre 465 kv. m užima parduotuvė, 400 kv. m - administracinės patalpos, techninio aptarnavimo centras - 1000 kv. m, prekių sandėliai- 1010 kv. m, lauko ekspozicijos erdvės - daugiau nei 12 tūkst. kv. m. Centre taip pat įrengta erdvi konferencijų salė, kurioje bus organizuojami mokymai ūkininkams, bei 60 vietų automobilių stovėjimo aikštelė klientams.


                                  Panevėžyje atidaromas centras - jau ketvirtas platų paslaugų spektrą teikiantis „Kesko Agro" centras Lietuvoje
                                  delfi.lt
                                  Mano darbai deviantart'e

                                  Comment


                                    nelabai domiuosi jusu mieste vykstanciais projektais, tad isanksto sorry, bet ar zinote jog IKI jusu mieste siais metais pradeda statyti didziuli terminala? dar viena gera zinia pnvz ir bloga mano gimtajam suncity... betkokiu atveju pagarba...
                                    Tas kas valdo informaciją - valdo pasaulį...

                                    Comment


                                      Šiais metais, kaip niekada anksčiau, "užderėjo" daugybė naujų projektų.
                                      ______________
                                      The Division Bell

                                      Comment


                                        True
                                        Tas kas valdo informaciją - valdo pasaulį...

                                        Comment


                                          kas per terminalas?
                                          Neišmeskite spalvų

                                          Comment

                                          Working...
                                          X