Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Iš serijos - pastogių nerasta

    Comment


      Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
      Iš serijos - pastogių nerasta
      Čia iš serijos, kai architektas dar 91 metais gyvena ir neturi šiuolaikiškos vizijos...

      Comment


        Naujas mini projektas ir vėl 2 aukštų...

        Panevėžys Klaipėdos g. 26A
        komercinis, galbut koks greito maisto restoranėlis..





        Comment


          SEB bankas, nauja statyba Panevėžyje Vasario 16-osios g. 10

          ( kaip matote banko statybos greitu tempu statomos ir iš centro persikels į naujas daug mažesnes patalpas, vieta visiškai netinkama bankui, aikštele bus dvigubai mažesnė....plius darbui baigiantis ilgai lauksi kol išvažiuosi. Toje vietoje po darbu buna didelis automobiliu kamštis, jei dar kokia avarija butu.....oi tai tada ilgai ir nuododziai išvažiuosi....)













          Comment


            Atnaujins stadioną. Stadiono planas prisegtas www nuorodoje:

            "Informuojame, kad pradedamas rengti Panevėžio "Žemynos" progimnazijos dalies sporto aikštyno, Ramygalos g. 99, Panevėžyje, rekonstravimo projektas."

            http://www.panevezys.lt/lt/veiklos-s...enei-cy86.html

            Comment


              Panevėžiečių poreikiams rengiami du paplūdimiai

              Panevėžio miesto savivaldybė maudymosi poreikiams šiemet vėl parengs du paplūdimius – Piniavos ir „Ekrano“ marių.

              Bus nušienauta žolė, pastatytos persirengimo kabinos, informacinės lentos, šiukšlių dėžės, atliekų konteineriai, sutvarkyti tualetai, išvalytas smėlis.

              Savivaldybės užsakymu kas dvi savaites (prireikus – ir dažniau) bus tikrinama vandens kokybė. Pirmuosius mėginius Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija paims gegužės 29 d.
              Maudynių sezono mieste pradžia – birželio 1-oji.

              Comment


                Pamatykite, kaip kino centras „Garsas“ virs S. Eidirgevičiaus menų centru

                Jau daugiau nei pusmetį Panevėžyje nerimsta kalbos apie Stasio Eidirgevičiaus menų centrą. Nemaža dalis panevėžiečių baiminasi, kad kalbos apie menų centro kūrimą ir liks tik kalbomis. Panevėžio savivaldybės vyriausioji architektė Daiva Gasiūnienė naujienų portalui JP atskleidė, kaip atrodys naujasis Panevėžio menų centras.



                Planuojama, kad S. Eidirgevičiaus menų centras bus įrengtas kino centre „Garsas“. Pastatas plėsis ir bus atnaujintas, jo teritorija ribosis su Respublikos bei Kranto gatvėmis.



                Šios idėjos autoriai – Architektūros kokybės vystymo asociacija, Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Panevėžio miesto savivaldybė sutiko būti partneriais bei rėmėjais.



                Šiuo metu siekiama kūrybinių dirbtuvių pagalba identifikuoti Panevėžio mieste stovinčio senojo „Garso“ kino teatro, kurį planuojama transformuoti į S. Eidrigevičiaus menų centrą, tūrinį-erdvinį potencialą, sukuriant architektūrines-menines koncepcijas, kurios vėliau taps pagrindu kurti programą ir rengti sąlygas architektūriniam konkursui.



                „Kūrybinių dirbtuvių metu buvo išsikeltas ne vienas uždavinys: nuo urbanistinės aplinkos analizės iki originalaus objekto kūrimo“, – apie kūrybinius darbus pasakojo D. Gasiūnienė.

                Menų centro scenarijai

                Keturios žymių, jaunų architektų grupės dirbtuvių metu vystė skirtingus architektūrinius-urbanistinius S. Eidrigevičiaus menų centro scenarijus.

                „Processoffice“ (arch. Vytautas Biekša, Rokas Kilčiauskas, Marius Kanevičius, Adelė Dovydavičiūtė, Eglė Matulaitytė; Vilnius) kuria koncepciją apie esamo kino centro „Garsas“ pastato rekonstrukciją su išplėtimu.

                „ARCHES“ (arch. Edgaras Neniškis, Arūnas Kazickas, Ernesta Bagužaitė; Vilnius) ieško, kaip atrodytų naujo statyba šalia esamo „Garso“ kino centro pastato.

                „METRO architektūra“ (arch. Julius Biliūnas, Tautvilė Džiugytė, Paulius Kisielis, Algimantas Mačiulis, Dovile Gudavičiūtė; Vilnius) eina „plyno lauko“ keliu, t. y. projektuoja S. Eidrigevičiaus menų centrą dabartinio „Garso“ pastato vietoje ar jo prieigose.

                Panevėžio architektų jungtinis kolektyvas: arch. Arvydas Narkevičius, Donatas Malinauskas, Arnoldas Gabrėnas, Agnė Gabrėnienė, Vidminas Stankevičius) pasuko kitu keliu – menų centrui jie ieško kitos vietos mieste.



                Darbai pristatyti visuomenei

                Kūrybinių dirbtuvių pristatyme visų dalyvių darbai buvo pateikti visuomenei. G. Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje vykusiame renginyje architektų pristatomi darbai buvo aptarti ir išnagrinėti ekspertų.

                Ekspertais šiose kūrybinėse dirbtuvėse buvo VGTU Architektūros fakulteto Urbanistikos katedros vedėja doc. dr. Dalia Dijokienė ir architektas, architektūros kritikas, internetinio žurnalo „Pilotas.LT“ vyriausiasis redaktorius Audrys Karalius.

                Jie ne tik apžvelgė visus pasiūlytus variantus, bet ir iš esmės Panevėžio miesto urbanistinę istorinę raidą, teisinius teritorijų planavimo dokumentus, dabartinį urbanistinės struktūros vertinimą, užstatymo charakterį, erdvių sistemą, struktūrą, urbanistinės struktūros tyrimų išvadas, galimas ateities vizijas šiame mieste.

                „Dabar jau galima pasakyti, kad iš esmės nebekyla abejonių dėl būsimo menų centro vietos. Išnagrinėtos visos galimos alternatyvos, atlikta visuminė analizė, turime atsakymą. Kūrybinių dirbtuvių dalyviai aiškiai suformulavo kelius, stipriai priartino mus prie užduoties projektavimui parengimo“, – pasakojo vyriausioji architektė D. Gasiūnienė.

                Pasak kūrybinių dirbtuvių atidaryme kalbėjusių specialistų, Panevėžys nuo seno savyje turi stiprų kultūrinį geną, Panevėžys yra imlus ir dėkingas miestas kultūrinėms veikloms, todėl privalu nesustoti laike, kritiškai įvertinti šiandieninius įpročius, poreikius bei būti atviriems pokyčiams.



                Tyrė miesto istoriją

                Projektų kūrėjai, prieš rengdami vizualinę menų centro idėją, pirmiausia ištyrė miesto raidos istoriją, užstatymo struktūros ypatumus, viešas urbanistines erdves. Vėliau ėmėsi formuoti originalų architektūrinį reiškinį Panevėžio mieste, kuris būtų integruotas į bendrą miesto urbanistinį audinį, kurio koncepcija atlieptų partnerių, miesto gyventojų, savivaldos ir verslininkų poreikius ir lūkesčius.

                Projektas bus vykdomas keliais etapais: esamo pastato rekonstrukcija, nekeičiant išorinių parametrų (galima statyba po žeme), esamo pastato rekonstrukcija su išplėtimu, esamo pastato didžiosios dalies demontavimas ir naujo statyba, laisvas dalyvaujančių grupių pasiūlymas (gal net kitos vietos alternatyva „Garso“ kino teatro prieigose).

                „Erdvinis sprendinys rengiamas remiantis urbanistine analize, vertinant platesnes miesto vystymosi ir kultūrinių funkcijų sistemos plėtros galimybes“, – teigė Panevėžio miesto savivaldybės vyriausioji architektė.

                Renkant patį geriausią planą bus atsižvelgiama į: išraiškingą bei originalią architektūrą, kokybišką pastato erdvinė struktūrą, teritorijos integraciją į bendrą urbanistinę ir gamtinės aplinkos struktūrą, judėjimo teritorijoje bei ryšių su miestu sklandumą, pastato prieigų viešųjų erdvių socialumą, integravimą į miesto aplinką, funkcionalumą (paskirčių įvairovė, patogumas, energetinis efektyvumas), tvarumą (aplinkos tausojimo principai).


                https://jp.lt/pamatykite-kaip-kino-c...s-menu-centru/

                Paskutinis taisė Audrys; 2017.06.28, 20:33.

                Comment


                  Panevėžiečiams – ekologiška automobilių plovykla



                  Automobilių savitarnos plovyklų bumas atsirito ir į Aukštaitijos sostinę. Birželio 30-ąją Panevėžyje, prie prekybos ir pramogų centro „Babilonas“ bus atidaryta didžiausia Lietuvojeplovykla, kurioje tuo pat metu bus galima nusiplauti net 8 mašinas.

                  Per valandą iš italų dizainerių sukurtos plovyklos galės išriedėti 64 švara tviskantys automobiliai.

                  „Didžiausias išskirtinumas yra unikali plovimo bekontaktėmis putomis technologija, – sakė įmonės vadovas Deimantas Tvaronavičius. – Šioje srityje dirbame jau 25 metus, todėl dabar taikomą plovimo procesą drąsiai galime vadinti tobulu – tausojama mašina, gamta ir vartotojo piniginės storis“.

                  Bekontaktės putos yra lietuvių išradimas. Jų rūgštingumas (pH) yra vos 10,6 (nedaug skiriasi nuo galvai plauti skirto šampūno), todėl visiškai neteršia gamtos, negadina mašinos dažų ir lako, chromuotų ir nikeliuotų paviršių, guminių detalių. Technologija yra „žalia“ ir vairuotojo kišenei – 6 žetonai kainuoja vos 3 eurus. O tai – gerokai pigiau nei bet kurioje kitoje plovykloje. Joje bus galima naudotis visus metus, nes unikali technologija leidžia plauti iki – 23°C.

                  „Čia užsukti galės ir sunkiasvoriai automobiliai – jiems yra specialiai pritaikytos dvi plovimo vietos“, – sakė įmonės vadovas.







                  Pasak D. Tvaronavičiaus, tinkamai mašiną nusiplauti gali kiekvienas – pakanka kartą susipažinti su instrukcija: „Programą sudaro penkios dalys, todėl pakanka atsiminti jų seką. Pirmus du mėnesius plovykloje dirbs nemokamas konsultantas“.

                  Plovyklos programos

                  Purvo tirpiklis. Jis skirtas suminkštinti įsisenėjusius nešvarumus, mašalų likučius ar storą purvo sluoksnį. Mašinos kėbulas apipurškiamas vidutinio šarmingumo (pH 10,4) skysčiu, o po to palaukiama 30 sekundžių ir pereinama prie II programos.

                  Aktyvios putos. Automobilis padengiamas gausia sniego baltumo puta, kuri baigia suminkštinti likusius nešvarumus. Unikalioje putų formulėje esantis komponentas ne tik prasiskverbia iki automobilio paviršiaus, bet ir išmagnetina (išelektrina) statines apnašas. Po 30–60 sekundžių viską reikia nuskalauti aukšto slėgio vandens srove.
                  Skalavimas. Plovykla yra taip sureguliuota, kad nuskalaujant putas visiškai nepažeidžiamas automobilio paviršius. Pistoleto valdymas labai paprastas – pakanka nukreipti srovę nuplauti putų ir nešvarumų likučius.

                  Vaškavimas. Mašinos paviršiai padengiami sintetinių polimerinių dalelių mikrosluoksniu. Vaškas apsaugo nuo UV spindulių, be to, prie paviršių mažiau limpa dulkės, kiti teršalai.

                  Distiliuotas vanduo. Paskutinė programos dalis – paviršių nuskalavimas visiškai (99,8 proc.) nuo kalcio, metalo oksidų, įvairių druskų išvalytu vandeniu. Po tokio skalavimo kėbulo sausinti nereikia, nes ėmus važiuoti vandens lašelių tiesiog nebelieka.
                  AKCIJA. Plovyklos atidarymo dieną, birželio 30-ąją nuo 10 val. iki 19 val. visų klientų lauks staigmena – nemokamas automobilių plovimas!
                  Dalintis:

                  https://jp.lt/panevezieciams-ekologi...iliu-plovykla/

                  Comment


                    Savivaldybė ketina rekonstruoti „Aukštaitijos“ stadioną

                    PANEVĖŽIO MIESTO SAVIVALDYBĖ
                    Komunikacijos skyrius
                    2017.06.29


                    Panevėžio miesto savivaldybės taryba leido pradėti viešųjų pirkimų procedūras parengti „Aukštaitijos“ sporto komplekso infrastruktūros atnaujinimo techninį projektą (stadiono su tribūnomis).

                    „Siekiame, kad stadionas atitiktų IV kategorijos reikalavimus, čia galėtų vykti reprezentacinės, šalies rinktinės varžybos. Turėdami techninį projektą, galėsime siekti valstybės, įvairių fondų ar kitų šaltinių finansavimo stadionui atnaujinti“, - sako Sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis.

                    Comment


                      Parašė Vidma Rodyti pranešimą
                      Savivaldybė ketina rekonstruoti „Aukštaitijos“ stadioną

                      PANEVĖŽIO MIESTO SAVIVALDYBĖ
                      Komunikacijos skyrius
                      2017.06.29


                      Panevėžio miesto savivaldybės taryba leido pradėti viešųjų pirkimų procedūras parengti „Aukštaitijos“ sporto komplekso infrastruktūros atnaujinimo techninį projektą (stadiono su tribūnomis).

                      „Siekiame, kad stadionas atitiktų IV kategorijos reikalavimus, čia galėtų vykti reprezentacinės, šalies rinktinės varžybos. Turėdami techninį projektą, galėsime siekti valstybės, įvairių fondų ar kitų šaltinių finansavimo stadionui atnaujinti“, - sako Sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis.
                      Paskutinis taisė Audrys; 2017.06.30, 11:52.

                      Comment


                        Panevėžyje steigiama inovatyvių dangtelių įmonė

                        Projektų vertinimo darbo grupė rekomenduoja Ūkio ministerijai greta 9,6 mln. Eur, numatytų pramonės „Regio invest LT+“ kvietimui, paskirti papildomus 16 mln. Eur ir finansuoti 31 regionų pramonės projektą. Vienas tokių – UAB „Tin Cap“ inovatyvios gamybos projektas, kuriam skirta 1,3 mln. Eur.

                        Virginijus Vozbutas, prieš trejus metus palikęs Vilniaus dangtelių gamybos UAB „Elmoris“ komercijos direktoriaus pareigas ir įsteigęs taip pat dangtelius gaminsiančią bendrovę „Tin Cap“, atkreipė dėmesį, kad nei Baltijos šalyse, nei Skandinavijos šalyse nėra nė vienos įmonės, kuri gamintų dangtelius vaikų maisto indeliams užsukti. Maisto pramonės įmonės dangtelių įsiveža iš Italijos, Vokietijos, Čekijos.

                        Tai, kad gamintojų nedaug, o nauja įmonė planuoja pasiūlyti inovatyvų produktą, bendrovei žada neblogas perspektyvas.

                        „Savo dangteliuose vietoj dabar naudojamo hermetiko, kuris yra polivinilchlorido (PVC) pagrindu, naudosime granulatą, kuris bus visiškai be plastiko. Tai reiškia, kad, termiškai apdorojant, plastikas nepateks į produktą, o tai vaikų maistui yra labai svarbu“, – aiškina p. Vozbutas.

                        Pasak verslininko, dvi Vokietijos įmonės, kurių viena gamina įrangą dangtelių gamybai, kita – granulatą, suvienijo pastangas, kad būtų galima gaminti produktą, vadinamą „PVC free“. Bandymai jau atlikti – vokiečiai bandomąja gamybos linija pagamino dangtelių prototipus, kurie buvo išbandyti vaikų maistelio gamybos įmonėse.

                        „Mes su vaikų maistelio gamintojais kalbėjomės, jie tokią naujovę vertina palankiai. Visi siekia užtikrinti, kad vaikų maistelis būtų saugus“, – neslepia vadovas. Leido naudotis patentu


                        Panevėžio bendrovė „Tin Cap“ bus pirmoji įmonė Europoje, kuri pasistatys įrangą, dangtelių gamyboje naudojančią inovatyvų hermetiką. Vokiečiai, bene dešimtmetį kūrę šią inovaciją, suteikė leidimą naudotis patentu, o „Tin Cap“ įsipareigojo naudoti jų hermetiką.

                        Planuojama, kad „Tin Cap“ bus pajėgi dangteliais aprūpinti ne tik Baltijos šalių vaikų maistelio gamintojus – tokių Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje yra tik po vieną. Lietuvoje vaikų maistelį su prekės ženklu „Marmaluzi“ gamina UAB „Kaniu“.

                        „Jų poreikiai tokie nedideli, kad galėtume juos patenkinti per dieną“, – skaičiuoja „Tin Cap“ savininkas.

                        Pirmajame projekto įgyvendinimo etape įranga bus pajėgi gaminti po 500 dangtelių per minutę, po antrojo plėtros etapo – apie 1.000 per minutę. Numatoma, kad pusė produkcijos bus eksportuojama į Vakarų šalis, pusė – į Rytų. Pavyzdžiui, Rusijoje tokie dangteliai negaminami, o kas mėnesį jų importuojama apie 50 mln. vienetų. Gamyba – jau gruodį


                        „Tin Cap“ Panevėžyje kuriama dėl kelių priežasčių – p. Vozbutas buvęs panevėžietis, be to, šiame mieste stipri metalo apdirbimo, technologijų pramonė, tad lengviau bus galima rasti reikiamų specialistų.

                        Įmonė mielai veiklą būtų pradėjusi Panevėžio LEZ, deja, joje nėra gamybinių pastatų nuomai. O jaunai įmonei plyno lauko investicija būtų sunkiai pakeliama.

                        Panevėžiui tai ir naujos darbo vietos – šiuo metu bendrovėje dirba 5 žmonės, jų skaičius turėtų išaugti iki 27–29.

                        Prognozuojama, kad, praėjus trejiems metams nuo projekto įgyvendinimo, bendrovės apyvarta gali pasiekti iki 13 mln. Eur. Planuojama gamybą paleisti jau lapkritį ar gruodį.

                        Visas bendrovės „Tin Cap“ projektas „Press Twist“ tipo metalinių dangtelių gamybos linijos diegimas“ preliminariai kainuos apie 3 mln. Eur.


                        Plačiau: http://www.vz.lt/pramone/2017/07/03/...#ixzz4lq1MWQGd
                        Paskutinis taisė Panevezietis; 2017.07.04, 08:31.

                        Comment


                          WTF???? Jei nenoriu prisijungti, tai kaip man ji visa perskaityti???? Ponas tada nedekite tokiu straipsniu cia, nes nesuprasi ar norima kazka ir kazkur nauja gamykla pastatyti ar isikurs kazkokiame jau pastatytame pastate, jeigu statys tai kur????

                          Comment


                            Dabar vz.lt 1 men. nemokama. Dangtelių Įmonė ieško esamų patalpų.
                            Mūsų kaime, kai nedaug projektų, tai manau įdomūs ir tokie straipsniai. Su perspektyva.
                            Paskutinis taisė Panevezietis; 2017.07.04, 08:33.

                            Comment


                              Pasivažinėjau su dviračiu po Panevėžį, truputi kai kuriuos objektus pafotkinau. Nors didelio statybu būmo nesimato, bet šis bei tas nors vyksta, Klaipėdos gatvej tvarkomas pesčiųjų ir dviračių takas, pakeistas gatviu apšvietimas i LED, (aisku dar nevisur, bet tikėkimės bus iki pat gatvės galo) . Klaipedos g. 41 nesenai pradejo savo veikla, atsidare savo parduotuve, nors tas pastatas jau pries 2 ar 3 metus buvo pastatytas. Klaipėdos g. 51 prie sankryžos buvo kažkada gyvenamas nuosavas namas, dabar ten išgriauta ir kažka pradėjo statyti naujai (foto kolkas neturiu). Taip pat po truputi įsibėgėjo Kultūros ir poilsio parko sutvarkymo projektas, daromi nauji pėsčiųjų ir dviračių takai , bei bėgimo takai, dar girdėjau, kad bus padaryta pati didžiausia Lietuvoje vaikų žaidimo aikštelė !!! Šaunu, Panevėžys atsinaujina !!!
                              Paskutinis taisė Audrys; 2017.07.04, 12:50.

                              Comment


                                Panevėžys J. Basanavičiaus g. 9

                                Metus laiko pragulėjęs projektas, jau pagaliau prasidėjo statybos!!! Aišku galbut po tiek laiko kažkas iš to projekto bus patobulinta, arba ne!!! Pagyvensim , pamatysim !!!


                                Comment


                                  Panevėžys, Klaipėdos g. 151A projektas















                                  Comment


                                    Panevėžys, Klaipėdos g. 170R

                                    Prekybos centras ,,MOKI - VEŽI''
                                    priestato statyba











                                    Comment


                                      Panevėžys, Klaipėdos g. 153B

                                      Didmeninės prekybos centras PROMO ''Cash&Carry''

                                      Nors jau ir senai jis pastatytas ir veikiantis, visdėlto prisiminimui įdėjau....



                                      Comment


                                        Panevėžys, Klaipėdos g. 153A

                                        Auto Servisas ''SOSTENA'' taip pat autosalonai ''RENAULT'' , ''VOLVO'' , "DACIA"

                                        Senai pastatytas ir veikiantis. Taip pat priminimui !!!







                                        Comment


                                          Panevėžys, Klaipėdos g. 147A

                                          Buvęs kažkada tai prekybos centras ''BAUHOF'' , dabar jau gamykla berods poralono ar čiužiniai kažkas tai.....??? ''DOMINARI"

                                          Senai pastatytas, veikiantis....priminimui!!!




                                          Paskutinis taisė Audrys; 2017.07.04, 14:41.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X