Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaulių Prisikėlimo aikštės rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Šiandien www..etaplius.lt skaičiau, kad nepriklausomybės aikštėje pradėjo archiologiniai kasinėjimai. Rašo, kad tai susiję su numatoma aikštės rekonstrukcija. gal kas žinot gal koks konkretus projektas yra pasirinktas?
    Paskutinis taisė Xedos; 2016.07.12, 13:15. Priežastis: Perkelta

    Comment


      #42
      Parašė Siauliai Rodyti pranešimą
      Šiandien www..etaplius.lt skaičiau, kad nepriklausomybės aikštėje pradėjo archiologiniai kasinėjimai. Rašo, kad tai susiję su numatoma aikštės rekonstrukcija. gal kas žinot gal koks konkretus projektas yra pasirinktas?
      Turbūt Prisikėlimo aikštėje ?

      Pirmame šios temos puslapyje yra projektiniai sprendiniai.

      Comment


        #43
        Straipsnis ilgokas, bet jame turbūt pirmą kartą plačiai aptariamas aikštės projektas.

        Ryškėja nau­ji Pri­si­kė­li­mo aikš­tės kon­tū­rai

        Šiau­lių Pri­si­kė­li­mo aikš­tės re­konst­ruk­ci­jos tech­ni­nį pro­jek­tą ren­gia kon­kur­są lai­mė­jęs ar­chi­tek­tas Vy­te­nis Ru­do­kas. Pro­jek­tas „dar pu­siau­ke­lė­je“, bet ar­chi­tek­tū­ri­niai, ur­ba­nis­ti­niai spren­di­niai jau aiš­kūs. Ar­chi­tek­tas, juos įvar­dy­da­mas „Šiau­lių kraš­tui“, pa­brė­žė, jog pa­grin­di­nis tiks­las – su­grą­žin­ti šią erd­vę mies­tie­čiams.

        Is­to­ri­jos ir šiuo­lai­kiš­ku­mo dar­na

        Pro­jek­tas, ku­riam įgy­ven­din­ti ski­ria­ma 6 mi­li­jo­nai eu­rų eu­ro­pi­nės pa­ra­mos lė­šų, api­ma ne tik di­džią­ją aikš­tės erd­vę, skve­rą prie Sa­vi­val­dy­bės, bet ir jos priei­gas. „Nuo kon­kur­so siū­ly­mų iš es­mės neat­sit­rau­kia­me, vi­sos idė­jos iš­lie­ka, jas tik konk­re­ti­na­me, de­ta­li­zuo­ja­me, – sa­kė „Šiau­lių kraš­tui“ V. Ru­do­kas. – Išs­ky­du­sią aikš­tės erd­vę rei­kia at­kur­ti, kad ji bū­tų iš­baig­ta ir už­pil­dy­ta šiuo­lai­ki­niams po­rei­kiams ten­kin­ti rei­ka­lin­gais ele­men­tais.“ Skve­ras prie Sa­vi­val­dy­bės iš­lai­ko­mas kaip is­to­ri­nė erd­vė. Čia bus sta­to­mas pa­mink­las Tau­tos lais­vei. „Ka­ted­ros priei­gos, skve­ras – tai ra­mes­nė, dva­si­nė, rek­rea­ci­nė da­lis, o di­džio­ji aikš­tė – veiks­mo vie­ta, mo­der­ni, uni­ver­sa­li ren­gi­nių, šven­čių aikš­tė“, – sa­ko V. Ru­do­kas.

        Skve­re ne­liks fon­ta­no

        Iš skve­ro nu­ma­to­ma iš­kel­ti fon­ta­ną „Sau­lės dis­kai“. Jis bū­tų per­kel­tas į ki­tą mies­to vie­tą. Skve­ro pa­grin­di­nis ak­cen­tas – pa­mink­las. Jo sta­ty­bai pro­jek­to pi­ni­gų ne­ski­ria­ma, to­dėl pa­mink­lui su­kur­ti Sa­vi­val­dy­bė rengs at­ski­rą kon­kur­są. Pa­mink­las iš­kil­tų ne skve­ro cent­re, o ar­čiau Sa­vi­val­dy­bės, jos rū­mų fo­ne. Per pa­čią re­konst­ruk­ci­ją bus įreng­tas tik po­sta­men­tas nu­ma­to­mo­je pa­mink­lui vie­to­je. Vie­toj vie­šo­jo tua­le­to at­si­ras­tų sce­nos pa­ky­la – iš­kil­mių tri­bū­nai ar or­kest­rui. Tua­le­to pro­ble­mą ar­chi­tek­tas siū­lo spręs­ti įsi­gyjant gat­vė­se sta­ty­ti skir­tus mo­der­nius tua­le­tus. Vie­ną ga­li­ma bū­tų pa­sta­ty­ti skve­ro priei­go­se, už sce­nos, ki­tą – di­džio­sios aikš­tės priei­go­se. „Skve­rą pri­sod­rin­tu­me žel­di­niais, at­si­rastų dau­giau jau­ku­mo, kur­tu­me čia ka­me­ri­nę erd­vę“, – tei­gia V. Ru­do­kas.

        Ka­pi­nių vaiz­das kei­sis

        Per kon­kur­są ar­chi­tek­tas siū­lė iš­kel­ti iš Ka­ted­ros priei­gų Ant­ro­jo pa­sau­li­nio ka­ro ka­rių ka­pi­nes. Da­bar ma­no, jog tai ne­rea­lu. „Tik su­stab­dy­tu­me vi­sus dar­bus dėl iš­kel­di­ni­mo de­ri­ni­mų“, – sa­ko V. Ru­do­kas. Jo tei­gi­mu, nie­kas nė ne­ži­no, kiek čia iš tie­sų yra pa­lai­do­ta žmo­nių. Ga­li bū­ti, jog ne vien ka­rių, nes nuo se­no baž­ny­čios šven­to­riu­je bu­vo lai­do­ja­mi mi­ru­sie­ji. To­dėl siū­lo ki­to­kį spren­di­mą – keis­ti ka­pi­nių vi­zua­li­nį vaiz­dą. „Pa­vel­do­sau­gi­nė ver­ty­bė yra tik pa­lai­do­ji­mai, o ne obe­lis­kai, – tei­gia V. Ru­do­kas. – To­dėl pa­keis­tu­me tik ant­že­mi­nę da­lį – iš­klo­tu­me ta­ke­lius, gra­ni­to plokš­tes, ku­rio­se bū­tų įra­šai – ir jo­kių po­mpas­tiš­kų ele­men­tų – vis­kas tik že­mės ly­gy­je.“ Pert­var­kius ka­pi­nių zo­ną, nuo Til­žės gat­vės san­kry­žos vėl at­si­ver­tų Auš­ros ta­ko ašis.

        Ta­ką pri­tai­kys neįga­lie­siems

        Ar­chi­tek­tas spren­džia, ir kaip pri­tai­ky­ti Auš­ros ta­ko laip­tų zo­ną neį­ga­lie­siems. „Čia rel­je­fas la­bai aukš­tas, „kri­ti­mas“ dau­giau, nei 10 met­rų, įreng­si­me daug pan­du­sų, kad ga­lė­tų nu­si­leis­ti ir nei­ga­lie­ji, ir ma­mos su ve­ži­mė­liais ar dvi­ra­ti­nin­kai, – sa­ko V. Ru­do­kas. – Pan­du­sus pa­slėp­si­me po žel­di­niais, bus suo­liu­kų, ga­li­ma bus ir pa­sė­dė­ti, pail­sė­ti.“

        Prie Ko­le­gi­jos – ka­me­ri­nė erd­vė

        Prieš Ko­le­gi­ją, ties Auš­ros alė­ja, pro­jek­tuo­ja­ma 30 vie­tų au­to­mo­bi­lių sta­ty­mo aikš­te­lė, o ties Var­po gat­ve bū­tų iš­plės­ta au­to­mo­bi­lių aikš­te­lė iki Auš­ros alė­jos tu­ris­ti­niams au­to­bu­sams sta­ty­ti. Jo­kių po­že­mi­nių aikš­te­lių ne­pro­jek­tuo­ja­ma. Pa­sak ar­chi­tek­to, jos ga­li at­si­ras­ti sta­tant ar re­konst­ruo­jant pa­sta­tus aikš­tės priei­go­se. Du ža­lie­ji plo­tai prieš Ko­le­gi­ją iš­lie­ka, plius at­si­ran­da dar vie­nas. „Su­pi­la­me joms tris kal­vas, kad išė­jus iš Ko­le­gi­jos at­si­ver­tų ka­me­ri­nė erd­vė ir ne­si­jaus­tų gat­vės triukš­mo“, – da­li­ja­si spren­di­niais ar­chi­tek­tas. Di­des­nių in­ves­ti­ci­jų į šios da­lies per­tvar­ką ne­siū­lo, nes atei­ty­je čia ga­li bū­ti sta­to­mas vi­suo­me­ni­nis pa­sta­tas kul­tū­ros reik­mėms.

        Ren­gi­nių aikš­tė

        Pag­rin­di­nė erd­vė – ren­gi­nių aikš­tė. Jo­je dau­gy­bė įdo­mių de­ta­lių. Tarp jų – ek­ra­no sta­ti­nys ties Var­po gat­ve. „Į aikš­tės pu­sę jis tu­ri šva­rią plokš­tu­mą, ant ku­rios ga­li­me ro­dy­ti vaiz­dus, ki­no fil­mus, at­rak­ci­jas su la­ze­riais, – sa­ko ar­chi­tek­tas. – Ant šio sta­ti­nio bus įreng­ta ap­žval­gos aikš­te­lė, iš 10 met­rų aukš­čio ga­li­ma bus ap­žvelg­ti aikš­tės erd­vę, fil­muo­ti ren­gi­nius.“

        Dar vie­na įdo­my­bė – 80 me­trų il­gio ir 5 metrų plo­čio fon­ta­no juos­ta per vi­są aikš­tės il­gį ties Auš­ros alė­ja nuo Var­po gat­vės iki Til­žės gat­vės. Fon­ta­no veid­ro­di­nė­je plokš­tu­mo­je at­si­spin­dė­tų Ka­ted­ra. Ties Var­po gat­ve fon­ta­nas virs­tų į 1,5 met­ro aukš­čio kriok­lį. Jam įreng­ti ga­li­my­bę su­da­ro rel­je­fas – Auš­ros alė­jos ir Var­po gat­vės san­kry­ža yra per 1,7 met­ro že­miau nei Til­žės gat­vės san­ky­ža. Žie­mą fon­ta­no plokš­tu­ma ga­li virs­ti čiuo­žyk­la. Ties Til­žės gat­ve iš­lie­ka ža­lio­ji zo­na su is­to­ri­niais ąžuo­lais. Šio­je da­ly­je žo­lė ir ak­muo „per­si­pi­na“.

        „Tai at­rak­ty­vi zo­na kur­ti mu­zie­jų po at­vi­ru dan­gu­mi, siū­lau čia sta­ty­ti iš bron­zos iš­lie­tą mies­to cent­ro pla­no ma­ke­tą, nuo ku­rio ga­lė­tų pra­si­dė­ti eks­kur­si­jos, – sa­ko V. Ru­do­kas. – Čia ga­li bū­ti ir skulp­tū­ros, su­si­ju­sios su mies­to is­to­ri­ja, žy­miais žmo­nė­mis.“ Ten, kur su­si­ker­ta Ka­ted­ros ir aikš­tės ašys, sta­to­mas 20 met­rų aukš­čio stie­bas vė­lia­vai pa­kel­ti. Link vė­lia­vos ves­tų spe­cia­lios kom­po­zi­ci­jos ta­kas. Žie­mą vi­du­ry­je aikš­tės bū­tų sta­to­ma eg­lu­tė, pro­jek­tuo­ja­mas tū­ri­nis šven­ti­nis ap­švie­ti­mas.

        Aikš­tę no­ri­ma iš­grįs­ti ak­me­ni­mis – iš pil­ko, juo­do ir dar vie­no ku­rio at­spal­vio gra­ni­to. „Kad bū­tų jau­kiau, vi­so­kiais seg­men­tais ir ele­men­tais ban­do­me su­kur­ti jau­ku­mą, – sa­ko V. Ru­do­kas. – Bet tik­ra­sis jau­ku­mas bū­si­me mes pa­tys – jei­gu atei­si­me ir no­rė­si­me čia leis­ti lai­ką, bend­rau­ti, jei­gu pa­tys su­kur­si­me veiks­mą.“ Aikš­tę ar­chi­tek­tas pro­jek­tuo­ja taip, kad jo­je ne­bū­tų kliuvi­nių nei sta­ty­ti, kai rei­kia, pa­la­pi­nes mu­gei, nei at­si­neš­ti kė­des ar suo­liu­kus, nei įvai­rioms ini­cia­ty­voms pa­si­reikš­ti. „Yra ini­cia­ty­va – įren­gia­me sū­py­nes ko­kiam mė­ne­siui, – tei­kia pa­vyz­dį. – Ar­ba iš­klo­ja­me žo­lės rie­du­lio dan­gą – vyks­ta var­žy­bos. Ką no­ri­me, tą da­ro­me – tai mū­sų – mies­tie­čių – aikš­tė.“

        Se­na­mies­čio vaiz­dui su­grą­žin­ti

        Da­lis spren­di­nių su­si­ję su gat­vė­mis aikš­tės priei­go­se. Til­žės gat­vės at­kar­po­je nuo Vy­tau­to gat­vės iki Ka­ted­ros pro­jek­tuo­ja­mas 2 met­rų plo­čio dvi­ra­čių ta­kas. Jis bū­tų įreng­tas ša­li­gat­vio juos­to­je. Ar­chi­tek­tas siū­lo aikš­tės priei­go­se esan­čių gat­vių at­kar­pas iš­grįs­ti ak­me­ni­mis. „Kad grą­žin­tu­me į gal­vas su­vo­ki­mą, jog Šiau­liai tu­ri se­na­mies­tį, jog tai 780 me­tų mies­tas, – sa­ko V. Ru­do­kas. – Ak­me­ni­mis grįs­tos gat­vių at­kar­pos stab­dy­tų mies­to cent­re ir trans­por­to eis­mo grei­tį.“ Siū­lo per­tvar­ky­ti ir erd­vę prieš Dra­mos teat­rą. Pa­nai­ki­nus ak­me­ni­nes sie­ne­les ji iš­si­plės­tų ir bū­tų pa­da­ly­ta į dvi da­lis – vie­na ka­vi­nei, ki­ta – au­to­bu­sų sto­te­lei.

        Sa­vi­val­dy­bės ir Ju­liaus Ja­no­nio gim­na­zi­jos va­do­vų pa­pra­šy­tas V. Ru­do­kas pa­pil­do­mai ren­gia ir va­rian­tus dėl ke­tu­rių Va­sa­rio 16-osios ak­to sig­na­ta­rų at­mi­ni­mo įam­ži­ni­mo. Vie­nas iš va­rian­tų – prieš gim­na­zi­ją Til­žės gat­vės tvo­re­lė­je įkom­po­nuo­ti ak­mens plokš­tes su iš­kal­tais sig­na­ta­rų pa­ra­šais.

        Vis­kam lė­šų ne­pa­kaks

        V. Ru­do­kas tech­ni­nį pro­jek­tą tu­ri baig­ti spa­lio mė­ne­sį. Lapk­ri­čio 1 die­ną jau tu­ri bū­ti gau­tas lei­di­mas sta­ty­bai. Ar už­teks ski­ria­mų 6 mi­li­jo­nų eu­rų? „Vis­kam tik­rai neuž­teks – gal tik dviem treč­da­liams, – sa­ko ar­chi­tek­tas. – Rei­kės kai ką op­ti­mi­zuo­ti, kai ką pa­lik­ti ki­tiems eta­pams, ar rink­tis pi­ges­nius va­rian­tus.“

        PERT­VAR­KA: Taip keis­tų­si ka­rių ka­pi­nių Ka­ted­ros priei­go­se vaiz­das – jo­kių obe­lis­kų, jo­kios po­mpas­ti­kos.

        http://skrastas.lt/?data=2016-07-16&...&id=1468603017
        Paskutinis taisė Xedos; 2016.07.18, 22:07.

        Comment


          #44
          Prisikėlimo aikštėje – archeologų radiniai

          Pag­rin­di­nė­je mies­to aikš­tė­je pra­si­dė­jo ar­cheo­lo­gi­niai ka­si­nė­ji­mai. Ar­cheo­lo­gė Aud­ro­nė Ša­pai­tė „Šiau­lių kraš­tui“ tei­gė, kad ty­ri­mai bu­vo bū­ti­ni prieš pra­de­dant aikš­tės re­konst­ruk­ci­ją, nes aikš­tė yra se­no­jo Šiau­lių mies­to te­ri­to­ri­jo­je.

          Pa­sak A. Ša­pai­tės, at­lie­ka­mi ­žval­go­mie­ji ar­cheo­lo­gi­niai ty­ri­nė­ji­mai. Iš­ka­sa­mi ke­li maž­daug dvie­jų kvad­ra­ti­nių met­rų ty­ri­mų plo­tai. Ta­da spe­cia­lis­tai ap­žiū­ri kul­tū­ri­nius sluoks­nius ir vie­tas kur, prieš at­lie­kant sta­ty­bos dar­bus, rei­kės de­ta­les­nių ar­cheo­lo­gi­nių ty­ri­mų. Pa­sak ar­cheo­lo­gės, vie­nas svar­biau­sių už­da­vi­nių – su­ži­no­ti, kaip at­ro­dė Pri­si­kė­li­mo aikš­tė prieš ke­lis šim­tus me­tų.

          Ka­dan­gi ka­si­nė­ji­mai pra­si­dė­jo pir­ma­die­nį, įspū­din­gais ra­di­niais ar­cheo­lo­gai pa­si­gir­ti ne­ga­li – ras­ta XVII am­žiaus ke­ra­mi­kos ir kok­lių frag­men­tų. A. Ša­pai­tė sa­kė, kad ar­cheo­lo­gi­niai ka­si­nė­ji­mai už­truks 2–3 sa­vai­tes, ta­čiau lai­ką ga­li pra­tęs­ti ne­ti­kė­ti ra­di­niai.
          http://skrastas.lt/?data=2016-07-13&...&id=1468338510

          Comment


            #45
            Šiaulių nepriklausomybės aikštę už 6,6 mln. rekonstruos „Šiaulių plentas“

            Šiauliuose Nepriklausomybės aikštę atnaujins bendrovė „Šiaulių plentas“ – miesto savivaldybė su bendrove pasirašė 6,57 mln. eurų sutartį.

            Kaip pranešė savivaldybė, konkursą laimėjęs „Šiaulių plentas“ darbus įsipareigojo atlikti per trumpiau nei dvejus metus...
            Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

            Comment


              #46
              Prasidėjo statybos darbai Prisikėlimo aikštėje


              Prisikėlimo aikštė jau aptverta ir čia greitai prasidės parengiamieji rekonstrukcijos darbai. Jie prasidės nuo želdinių šalinimo. Prisikėlimo aikštės ir jo prieigų rekonstrukcijos projekto autorius architektas Vytenis Rudokas paaiškino, kad specialistai įvertino medžių ir kitų želdinių būklę. Vadovaujantis jų išvadomis bei aikštei keliamais naujais funkciniais sprendimais, suplanuota nupjauti 236 medžius, o atsodinti 269. Bus išsaugoti 123 įvairių rūšių medžiai.
              Paskutinis taisė sankauskas; 2018.03.23, 14:50.
              If a lion could speak, we could not understand him.

              Comment


                #47
                Aikštėje išguldyti jau visi medžiai (bus palikti tik 4 sveikiausi, po du skirtinguose aikštės kampuose, kiti atsodinti). Taip pat jau išardytas beveik visas senasis aikštės grindinys. Darbai kol kas vyksta labai sparčiai.

                Comment


                  #48
                  Mažas foto atnaujinimas iš Šiaulių Prisikėlimo aikštės ir jos prieigų (Varpo g. dalies).

                  Taip pat iškirsti beveik visi medžiai Tilžės g., po truputį išmontuojami seni atitvarai, ruošiamasi 06.01-09.20 pilnai uždaryti gatvę.

                  Comment


                    #49
                    Pora vakarinių nuotraukų iš rekonstruojamos Prisikėlimo aikštės.

                    Comment


                      #50
                      Darbai rimtai įsibegėjo. Bulvaras visas išraustas irgi, Trakų gatvė užtverta.
                      If a lion could speak, we could not understand him.

                      Comment


                        #51
                        Saulės laikrodžio (Auksinio berniuko) aikštė ir prieigos taip pat išraustos.

                        Bulvaras, Trakų g., Vasario 16-osios g. išraustos kol ne dėl rekonstrukcijų, o dėl šilumos tinklų renovacijos. Šių gatvių rekonstrukcija prasidės nebent kitais metais. O Trakų gatvė neseniai buvo naujai perasfaltuota ir jau spėjo daugelyje vietų katastrofiškai išrausti. Labai gaila, bet lygią naują gatvę turėjom labai trumpai...

                        Comment


                          #52
                          Parašė Arni5 Rodyti pranešimą
                          Saulės laikrodžio (Auksinio berniuko) aikštė ir prieigos taip pat išraustos.

                          Bulvaras, Trakų g., Vasario 16-osios g. išraustos kol ne dėl rekonstrukcijų, o dėl šilumos tinklų renovacijos. Šių gatvių rekonstrukcija prasidės nebent kitais metais. O Trakų gatvė neseniai buvo naujai perasfaltuota ir jau spėjo daugelyje vietų katastrofiškai išrausti. Labai gaila, bet lygią naują gatvę turėjom labai trumpai...
                          Bet Bulvaro atkarpa tarp Tilžės gatvės ir Šiaulių viešbučio taip pat yra šito bendro didžiojo projekto dalis?
                          If a lion could speak, we could not understand him.

                          Comment


                            #53
                            Bulvaro atkarpa nuo Tilžės g. iki Draugystės pr. su amfiteatru yra kitas projektas.

                            Comment


                              #54
                              Bet tai vistiek "URBAN" projekto dalis? Kuriai jau patvirtintas finansavimas?
                              If a lion could speak, we could not understand him.

                              Comment


                                #55
                                Taip. Čia parašiau daugiau apie vykdomus ir planuojamus viešųjų erdvių projektus mieste.

                                Comment


                                  #56
                                  Geriausias dalykas tai kad jš aikštės pagaliau bus iškelti garbės paminklai sovietų okupantams. Jau auga antra karta, gimusi Nepriklausomoje Lietuvoje, o mes garbingiausioje miesto vietoje tebeturim pamiklus, šlovinančius žudikus okupantus

                                  Click image for larger version

Name:	20180513_164218.jpg
Views:	108
Size:	441,1 kB
ID:	1641086
                                  If a lion could speak, we could not understand him.

                                  Comment


                                    #57
                                    Vakar rekonstrukcijai buvo uždaryta Tilžės g. nuo Aušros al. iki Vytauto g. Atidaryti rekonstruotą atkarpą planuojama rugsėjo 20 d.

                                    Comment


                                      #58
                                      Tilžės gatvė - centrinė miesto arterija iš esmės rekonstruojama. Pora nuotraukų


                                      Click image for larger version

Name:	Webp.net-resizeimage.jpg
Views:	113
Size:	132,5 kB
ID:	1648993

                                      Click image for larger version

Name:	Webp.net-resizeimage.jpg
Views:	111
Size:	142,3 kB
ID:	1648994

                                      Click image for larger version

Name:	Webp.net-resizeimage (1).jpg
Views:	114
Size:	136,7 kB
ID:	1648995


                                      Išpjauti seni, dendrologiniu požiūriu menkaverčiai medžiai išpuvusiomis šerdimis (didžiuliam kaikurių miestiečiu sielvartui)


                                      Click image for larger version

Name:	Webp.net-resizeimage (2).jpg
Views:	102
Size:	153,3 kB
ID:	1648996


                                      Kaip visada. labiausiai stebina afrikietiškas požiūris į darbų saugą, visuomenės saugumą ir aplinkos tvarką.

                                      Statybų aikštelė visiškai neatitverta, didžiulės 3-4 metrų gylio duobės žiojėja beveik neuždengtos/ neatskirtos tvoromis. Seni aprūdiję vamzdžiai numesti bet kur ir bet kaip. Žmonės vaikšto skersai išilgai, nardo tarp traktorių ir buldozerių. Gryna Zimbabvė.
                                      If a lion could speak, we could not understand him.

                                      Comment


                                        #59
                                        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                        Statybų aikštelė visiškai neatitverta, didžiulės 3-4 metrų gylio duobės žiojėja beveik neuždengtos/ neatskirtos tvoromis. Seni aprūdiję vamzdžiai numesti bet kur ir bet kaip. Žmonės vaikšto skersai išilgai, nardo tarp traktorių ir buldozerių. Gryna Zimbabvė.
                                        Kad nesimato žmonių nuotraukose, todėl turbūt nelabai ir rūpinasi aptvėrimais.
                                        Flickr

                                        Comment


                                          #60
                                          Darbo dienos metu pilna nardančiųjų tarp duobių, traktorių ir vamzdžių.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X