Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Daugiabučių namų statyba Panevėžyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    prestizas vadinasi prie Ramygalos gatves gyvent? Geriau nusisauciau

    Comment


      Daugiabučiams – pietinis Panevėžio pakraštys
      http://www.sekunde.lt/content.php?p=read&tid=47857
      2008.03.23

      Panevėžio miesto savivaldybės taryba patvirtino Panevėžio miesto teritorijos bendrojo plano miesto vystymo koncepciją. Joje numatytos miesto plėtros gairės ateinantiems 20 metų, nustatyti teritorijos vystymo ypatumai, bendroji erdvinė koncepcija, funkciniai prioritetai, teritorijos tvarkymo reglamentavimas.

      Pasak bendrojo plano korektūrą rengiančios UAB „Urbanistika“ projekto vadovo Augio Gučo, rengiant koncepciją įvertinta miesto situacija, papildomai atliktas transporto srautų tyrimas. Viešosios nuomonės tyrimo agentūra „RAIT“ atliko panevėžiečių apklausą. Paaiškėjo, kad panevėžiečiai nori, jog mieste būtų daugiau želdinių, sutvarkytų vandens telkinių, tvarkingo miesto centro, kad mieste būtų statoma daugiau privačių namų.

      „Mūsų nuomone, Panevėžys – harmoningai besivystantis, sėkmingai zonuotas miestas su neblogai išvystytu gatvių tinklu. Todėl siūlome tik nežymius pokyčius ateinantiems 20 metų ir stiprinti miesto savitumą“, – sakė A.Gučas.

      Rekomenduojama išlaikyti esamas pramonės ir gyvenamąsias zonas, aukštuminę statybą plėtoti vakarinėje miesto dalyje, abipus Klaipėdos gatvės, bei pietinėje, įvažiuojant iš Vilniaus ir Kauno (Ramygalos gatvėje).

      Per 5 tūkstančius hektarų užimančiame Panevėžyje mažaaukštei statybai reikėtų iki 787, daugiaaukštei – iki 42, gatvių tinklui – iki 124, viešosioms erdvėms – iki 83 ir visuomeninei bei komercinei statybai – iki 165 hektarų visos teritorijos.

      „Verslo vartų“ inf.

      Comment


        Edrijos namai



        Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.09, 00:09.

        Comment


          Panevėžyje formuojasi nauji gyvenamieji rajonai
          http://www.aina.lt/index.php?article=48541
          AINA
          2008.04.21


          Sumažėjus naujų būstų statybai didžiuosiuose Lietuvos miestuose, Panevėžyje naujų privačių ir daugiabučių namų statybos juda į priekį. Kuriasi nauji gyvenamieji mikrorajonai, statomi daugiabučiai namai.
          Pasak Panevėžio nekilnojamojo turto paslaugas teikiančios bendrovės „Viktauga“ direktoriaus Mindaugo Vidzėno net ir šiais metais, kada diskutuojama apie rinkos sąstingį, Panevėžyje statybos juda į priekį.

          Plečiasi naujas gyvenamųjų namų kvartalas Gumbės gatvėje. Čia iš suformuotų 27 gyvenamosios paskirties sklypų jau pastatyta 20 namų, nutiestos visos komunikacijos, tvarkomi keliai. Visas kvartalas formuojamas šalia Žagienės upelio.

          „Tai ištikrųjų naujas mikrorajonas, skirtas visiems pasiilgusiems gamtos. Jame buvo tik keli namai, o dabar jis tampa gražiu gyvenamųjų namų kvartalu esančiu šalia upelio, ir manau tokių mikrorajonų augimas mieste išliks,“ – sako M. Vidzėnas.

          Nauji gyvenamieji kvartalai formuojasi ir aplink Panevėžį. Sparčiai dygsta naujas gyvenamųjų namų kvartalas šalia Tilvyčio gatvės, prie naujai tiesiamos Alanto gatvės. Pastaruoju metu į šį kvartalą vedamos komunikacijos: dujos, elektra, vandentiekis, kanalizacija.

          Ateityje šalia naujo gyvenamojo kvartalo planuojama įkurti ir parką.

          Naujos statybos namai statomi Molainių kaime, kelyje link Dembavos ir pačioje Dembavoje. Naujų daugiabučių namų statybos vykdomos Ramygalos, Margių, Klaipėdos - Projektuotojų, Suvalkų bei Pušaloto gatvėse.

          Comment


            Jau pašalintas bokštinis kranas nuo "Edrijos namu" ir man rodos pradėtas kranas statyti prie ramygalos gatves statomu daugiabučio.

            Comment


              Gal kas foto ikels. Idomu, kiek pajudejo i prieki Ramygalos g, daugiabutis.

              Comment


                Daugiabučių namų statyba Panevėžyje

                galbut isvysime dar viena daugiabuti...



                http://www.oberhaus.lt/pages.php/011...ct_id=OH140437
                Paskutinis taisė burundukas; 2008.06.05, 15:18.

                Comment


                  Na, vieta tai cia man nelabai...
                  Paskutinis taisė Monteq; 2008.06.03, 09:51.

                  Comment


                    Gal kas galite ideti Edrijos namu foto. Labai idomu kas ten pasikeite, per puse metu.

                    Comment


                      Daugiabučių namų statyba Panevėžyje

                      Kazkaip nerandu jokios info apie si projekta www.ramygalos33.lt
                      tik tuscias ju i puslapis, be tel, be butu

                      Comment


                        sustojo ten statybos...neaisku kaip ten toliau bus...

                        Comment


                          Daugiabučių namų statyba Panevėžyje

                          Edrijos namai


                          Comment


                            Demontuojamas kranas Ramygalos g. statome daugiabutyje

                            Comment


                              Babkes matyt baiges

                              Comment


                                Edrijos namų trečiasis korpusas:



                                Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.08, 12:14.

                                Comment


                                  Daugiabučių namų statyba Panevėžyje

                                  Vietoj spirito varyklos – daugiabučių kvartalas
                                  http://www.delfi.lt/news/economy/rea...hp?id=18973211
                                  Darius Skirkevičius, "Sekundė"
                                  2008 spalio mėn. 22 d. 10:23


                                  Prieš kelias dienas viešai naujuoju Panevėžio nekilnojamojo turto rinkos žaidėju pasiskelbusi „Paninvest“ susilaukė ir jau seniai čia veikiančios bendrovės „Paninvestus“ pasipiktinimo dėl „beveik pavogto“ pavadinimo, ir daugelio kitų rinkos dalyvių susidomėjimo. Prieš metus Vilniuje įregistruota bendrovė miesto valdžiai pristatė vieną didžiausių kada nors Panevėžyje plėtotų nekilnojamojo turto (NT) projektų.

                                  Pasiryžimas nugriauti „Semos“ spirito varyklą ir toje vietoje jau kitų metų vasarą pradėti statyti daugiabučius ir biurų pastatus atrodo kaip iššūkis finansų krizės prispaustiems konkurentams. Vienintelės šiuo metu Panevėžyje daugiabučius statančios korporacijos „Matininkai“ vadovai teigia, kad naujas investuotojas gali neprašauti pro šalį – 2011-aisiais pradėjęs prekiauti naujais daugiabučiais, o dar anksčiau – ir biurais, jis gali susižerti gražaus pelno.

                                  Kiti naują konkurentą vadina tiesiog išsišokėliu, kuris bus bankų nokautuotas vos tik paprašys kredito. „Verslo vartų“ žiniomis, pagrindinis „Semos projekto“ plėtotojas yra Rusijos privatus kapitalas.

                                  Parėjusios svaitės pabaigoje Panevėžio miesto savivaldybės tarybos kolegijai buvo pristatytas bankrutavusios „Semos“ bendrovės teritorijos sutvarkymo detalusis planas ir jo maketas. Kaip informavo Statinių projektavimo biuro direktorius Raimundas Pilkauskas, projekto plėtotojas bendrovė „Paninvest“ Panevėžio centrinėje dalyje planuoja statyti gyvenamuosius namus ir komercinės paskirties pastatus. Pati teritorija būtų paversta tikrų tikriausia rekreacine ir turizmo zona.

                                  „Numatoma, kad čia atsiras du gyvenamieji namai su požemine automobilių aikštele, nedidelis viešbutis, mažos parduotuvės – vadinamieji „butikai“, sporto ir pramogų kompleksas. Palei Nevėžį turėtų būti palikta žalioji juosta, prieinama visiems norintiesiems, – pasakojo R.Pilkauskas. – Verslininkų parengtą detalųjį planą spalio 30 dieną dar turėtų patvirtinti Savivaldybės taryba.“

                                  Investuotojai skelbia, kad pasiryžę investuoti nuo 150 milijonų iki 200 milijonų litų. Jie taip pat nurodo ir galimą statybų pradžia – jos būtų pradėtos jau kitų metų vasarą arba rudenį.

                                  Atrodo, kad tai, ko laukė daugelis panevėžiečių, jau prasidėjo – buvusios spirito varyklos monstras netrukus bus nugriautas, o jo vietoje investuotojai miestui pastatys gyvenamųjų namų ir paslaugų centro kvartalą. Nuo pat „Semos“ bankroto pradžios 2005 metais mažai kas abejojo, kad pirkėjai varžysis ne dėl pastatų ar įrenginių, o dėl idealiai daugiabučių gyvenamųjų namų statybai tinkamo 2,13 hektaro sklypo Panevėžio centre.

                                  „Visi supranta, kad plėtoti pramonę miesto centrinėje dalyje buvo prabanga. Vakarų Europoje tokių reiškinių jau seniai nėra, – dar anuomet tikino nekilnojamojo turto rinkos ekspertai. –„Semos“ teritorija yra prie Nevėžio upės vingio prieš senąjį miesto parką, todėl investuotojus vilios galimybe statyti gyvenamuosius namus arba pramogų ir poilsio centrą.“

                                  Tiesa, šį projektą žada plėtoti ne pirmoji likviduotos „Semos“ turto savininkė. 2007 metais „Semą“ nupirko Kipre registruota bendrovė „Paltrex Holding Limited“. Nuosavybę Panevėžio centrinėje dalyje ši kompanija įsigijo per du kartus. Nėra tiksliai žinoma, kiek Kipro bendrovei kainavo bankrutavusi „Sema“. Neoficialūs šaltiniai nurodo 8,5 milijono litų sumą.

                                  Tais pačiais metais nuosavybės teisė buvo perleista minėtai „Paninvest“ bendrovei. Ji taip pat tapo ir ilgalaikiais valstybinės žemės nuomininkais. Remiantis neoficialiais šaltiniais, bendrovę valdo Rusijos kapitalas. Projektuoti naująjį kvartalą pasamdytas Olandijos architektas.

                                  Investicijas traukia investicijos

                                  „Man nėra žinomos bendrovės finansinės galimybės, tačiau nedrįsčiau teigti, kad „Paninvest“ yra išsišokėliai. Nors dabar – finansų ir ekonomikos krizė, jie savo planams įgyvendinti pasirinko vieną patraukliausių Panevėžyje vietų, – sakė vienintelės Aukštaitijos sostinėje daugiabučių statybos projektus vykdančios korporacijos „Matininkai“ Panevėžio regiono skyriaus viršininkas Valdas Beinoris. – Projektas įdomus ir galbūt laiku pradėtas – rinka, nors ir stagnuoja, tačiau poreikis moderniems butams ir ypač biurams yra.“

                                  Ko gero, būtent komercinės paskirties pastatai, anot pašnekovo, visų pirma būtų statomi „Semos“ sklype. Biurai rekreacinėje zonoje, ant upės kranto, itin patogioje komercijai vietoje ir dar su didele automobilių stovėjimo aikštele yra tai, ko Panevėžio verslininkai laukia daugiau nei dešimt metų. „Biurai garantuoja investuotojams greitesnę investicijų grąžą, ir net tada, kai ekonomika išgyvena sunkesnius laikus. Sprendžiant iš pranešimo, projekto pabaigtuvių vainikas būtų iškeltas kaip tik tuo metu, kai imtų leistis krizės vėliava“, – teigė V.Beinoris.

                                  Būsto rinka, nors situacija joje ir yra piešiama juodais dažais, taip pat nėra beviltiškai sustingusi – nedaug pirkėjų, anot pašnekovo, užtraukė rankinį stabdį. Visi kiti tik „atsargiau važiuoja“. „Tai, kad daugelis anksčiau numatytų plėtoti projektų dabar yra pristabdyti, naujam žaidėjui išeis tik į naudą. Naujas būstas ir dabar paklausus, tiesa, dėl krizės prekybos mastai nebe tokie kaip prieš metus ar dvejus, – aiškino V.Beinoris. – Didžioji dalis būsimų „Paninvest“ pirkėjų bus ne pirmą būstą siekiantys įsigyti žmonės. Turintieji seną būstą nesijaučia saugūs dėl savo investicijų, todėl „Paninvest“ projektas juos domins.“

                                  Tie patys potencialūs pirkėjai ne tik siekia apsaugoti savo į NT investuotus pinigus nuo spartaus nuvertėjimo (kaip žinia, Panevėžyje 20–30 procentų krito senų butų kainos), bet ir taupiau gyventi. „Apskaičiavome – 14 tūkstančių litų: tiek per 15 metų sutaupo pirkdami šilumos energiją 60 kvadratinių metrų naujos statybos bute gyvenantieji, palyginti su senų daugiabučių gyventojais, – tikino V.Beinoris. – Rinkai atsigavus, „Paninvest“ projektas, jeigu jis bus įgyvendintas, gali būti net labai patraukus.“

                                  Statyboms laikas palankus

                                  Spėti, kiek kainuos „Paninvest“ butai, iš kurių terasos matysis senasis miesto parkas, Nevėžio upės vingis, o iš viršutinių aukštų – ir futbolo stadiono aikštė, būtų tuščias laiko gaišimas, nes neprognozuojamai keičiasi statybos išlaidos. Bandant prognozuoti galimą naujo buto planuojamame pastatyti kvartale kainą pagal dabartinę naujo būsto Panevėžyje įkainius, galima ir smarkiai suklysti, nes, kaip jau buvo minėta, tik viena bendrovė šiuo metu jais prekiauja.

                                  Tačiau rinkos analitikai teigia, kad, vertinant dabartinėmis statybų kainomis, prie Nevėžio upės pastatų daugiabučių gyvenamojo ploto vienas kvadratinis metras kainuos ne mažiau kaip 5500 litų. Galutinę sumą gali pakoreguoti krizė: statybos ir statybinės medžiagos pinga. Palankus metas investuotojams ir dėl to, kad statybų bendrovės jau sutinka statyti išsimokėtinai.

                                  Projektuotojų ir Klaipėdos gatvių kampe pastatytuose daugiabučiuose iš dalies įrengtų butų kaina dabar siekia 3900 litų už kvadratinį metrą, o įrengtų – 4500 litų.

                                  Vietų dar yra

                                  „Verslo vartai“ jau ne kartą rašė, kad būsto ir apskritai nekilnojamojo turto rinka vis drąsiau skverbiasi į centrines Panevėžio teritorijas, kurios ilgai buvo laikytos jai nepasiekiamomis. Pirmoji iš miesto centro pasitraukė didžiausia mieste „Nevėžio“ siuvykla ir dėl to jos savininkai laimėjo krūvą pinigų. Pusę amžiaus Ukmergės gatvėje veikusios siuvyklos vietoje nuo 2003 metų stovi prekybos centras. Sulyginto su žemėmis fabriko teritorijoje 5700 kvadratinių metrų prekybos centrą pastatė ir pelningai nuomoja bendrovė „Nevėžio nekilnojamasis turtas“.

                                  Seniai bankrutavęs ant Senvagės kranto stūksantis konservų fabrikas yra pačioje miesto širdyje, tačiau dėl įvairių priežasčių, tarp jų – ir susijusių su kultūros paveldo reikalavimais, šio fabriko vietoje kol kas nestatomi nei namai, nei pramogų centras. Tačiau tai – tik laiko klausimas. Bendrovės „Naujoji Ringuva“ įmonės teritorija yra keli šimtai metrų nuo Panevėžio miesto centro, o jos teritorija ribojasi su senu ir gražiu Skaistakalnio parku. Statybos specialistų nuomone, 1,23 hektaro sklype būtų galima pastatyti iki 4 daugiabučių namų. Bendrovės savininkai jau ieško sklypui pirkėjų.

                                  Prie tokių monstrų vis dar galima priskirti prieš dešimtmetį bankrutavusios „Panevėžio elektrotechnikos“ pastatus. Tačiau, ko gero, daug nedidelių įmonių po savo stogais priglaudę buvusios elektrotechnikos gamyklos pastatai dar ilgokai gadins miesto Bendruomenių rūmų aplinką ir vieną gražiausių miesto vietų.

                                  "Sekundė"
                                  Paskutinis taisė Vidma; 2008.10.22, 17:25.

                                  Comment


                                    Nu va, kaip ir sakiau - iš pradžių viešbutį, komerciją, o tada, priklausomai nuo rinkos - gyvenamuosius.

                                    Comment


                                      Sveikuciai,
                                      ar pasibaige statybos Ramygalos g 33 taip ir neprasidejusios?
                                      Ar ten jau viskas?
                                      Kur dar vyksta statybos nauju butu be Klaipedos ir Pusaloto gatviu?

                                      Comment


                                        Parašė linnute Rodyti pranešimą
                                        Sveikuciai,
                                        ar pasibaige statybos Ramygalos g 33 taip ir neprasidejusios?
                                        Ar ten jau viskas?
                                        Kur dar vyksta statybos nauju butu be Klaipedos ir Pusaloto gatviu?
                                        Sustabdytos ten statybos, kiek girdejau is pradziu labai nenaudinga sutartis su PST buvo pasirasyta, o dabar gal ir ekonomine krize stabdo

                                        Comment


                                          Parašė linnute Rodyti pranešimą
                                          Sveikuciai,
                                          ar pasibaige statybos Ramygalos g 33 taip ir neprasidejusios?
                                          Ar ten jau viskas?
                                          Kur dar vyksta statybos nauju butu be Klaipedos ir Pusaloto gatviu?
                                          Vieta prasta buvo, kas ten pirktų butus, ypač dabar, kai NT sąstingis? Nebent kaina būtų buvus labai maža.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X