Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio LEZ

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Savivaldybė vykdys pramonės parko rinkodaros projektą
    2011-07-05 12:44
    AINA


    Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė su LR Ūkio ministerija ir Lietuvos verslo paramos agentūra pasirašė projekto „Panevėžio pramonės parko rinkodara“ finansavimo ir administravimo sutartį. Projekto trukmė - 2 metai, jam įgyvendinti skiriama iki 472 235 Lt. Savivaldybės indėlis – per 52 tūkst. Lt.

    „Pagrindinis projekto tikslas - pritraukti tiesioginių užsienio investicijų į Panevėžio pramonės parką. Informuodami potencialius investuotojus apie pramonės parke sukurtą infrastruktūrą, formuodami patrauklaus parko įvaizdį, sieksime užtikrinti investicijų atėjimą. Tam parengėme rinkodaros strategiją ir įgyvendinsime joje numatytas priemones", - sakė administracijos direktorė K.Vareikienė.

    Parengtoje rinkodaros strategijoje numatytos informavimo (interneto tinklapio sukūrimas, informacinės medžiagos rengimas ir leidyba), skatinamosios (dalyvavimas tarptautinėse parodose, konferencijose ir kt.), informavimo ir skatinimo (straipsniai, demonstracinio vaizdo klipo sukūrimas ir kt.), bendrosios įvaizdžio gerinimo priemonės.

    Pramonės parko infrastruktūros ir rinkodaros projektų kompleksas duos teigiamą efektą vietos ekonomikai - tikimasi sukurti iki 2000 naujų darbo vietų kvalifikuotiems darbuotojams bei dar iki 8000 su parku susijusiose įmonėse, pritraukti iki 70 mln. Lt tiesioginių investicijų.

    47 ha pramonės parkas Savivaldybės iniciatyva įsteigtas 2005 metais. Tai valstybinės reikšmės projektas ir svarbiausia pastarojo meto ekonominė Panevėžio miesto iniciatyva.

    „Sieksime pramonės parkui gauti laisvosios ekonominės zonos statusą, taip padidindami jo patrauklumą investuotojams. Investuotojai galės pasitelkti aukštos kvalifikacijos specialistų. Panevėžio regiono potencialas sudaro kryptingos plėtros galimybes", - sako mero pavaduotojas Petras Narkevičius.

    Pramonės parkas turėtų tapti Panevėžyje formuojamo pažangiųjų technologijų klasterio svarbia dalimi. Numatyta, kad šį klasterį sudarys elektronikos, mechatronikos ir elektrotechnikos sektoriuose dirbančios įmonės, kuriančios ir diegiančios naujausias technologijas. Tokio tipo veikla kuria didelės pridėtinės vertės produktus ir paslaugas, kurias galima sėkmingai eksportuoti į užsienio rinkas. Klasterio plėtra taptų paskata augti ir viso regiono ekonomikai.

    Comment


      #62
      Parašė Satnamis Rodyti pranešimą
      Man įdomu ką turėjai omenyje sakydamas pamatų betoninės kolonos?
      Matyt Ramygalos g. 33 pradėtas statyti daugiabutis.....

      Comment


        #63
        Parašė pan_zaibas Rodyti pranešimą
        Matyt Ramygalos g. 33 pradėtas statyti daugiabutis.....
        Būtent.
        ______________
        The Division Bell

        Comment


          #64
          O man pasirodė, kad Satnamis norėjo pasitikslinti dėl termino "pamatų betoninės kolonos".
          Reikėtų gal to namo savininkams bandyti išlysti iš rūsio, padaryti kokį laikiną stogą, nes po kelių metų stovėjimo vandenyje ir t.t. k-jos bus pažeistos.

          Comment


            #65


            Manau, kad viskas taip ir liks.


            Belieka prisiminti Laisvės a. esančio pastato, jau keleri metai, stūksančias pirmo aukšto kolonas.

            Arba likimo valiai paliktą daugiabutį Savanorių a., netoli Autobusų stoties, buvusios šaudyklos vietoje... Kažko pritrūko, berods norėta didesnio aukštingumo, nei tai leistina...

            Dar Kniaudiškių gatvėje jau visą amžinybę stūkso pamatai. Buvo planuojamas 3a. komercinės paskirties pastatas, adresu Kniaudiškių g. 4c.

            Visa tai galima pamatyti "Panevėžio Projektų" pirmąjame puslapyje.

            Kas liko vizualizacijose, kas tapo statiniu.

            O dar ta amžina Pilėnų mokykla...
            ______________
            The Division Bell

            Comment


              #66
              Dar vienas žingsnis steigiant laisvąją ekonominę zoną Panevėžyje
              2011-07-12 08:45
              AINA


              Panevėžio miesto savivaldybė gavo Lietuvos Respublikos ūkio ministerijos raštą, kad tikslinga būtų Panevėžio pramoniniame parke steigti Panevėžio laisvąją ekonominę zoną.

              „Labai džiugu, kad Ūkio ministerija, atsižvelgdama į Panevėžio miesto savivaldybės ir potencialių investuotojų prašymus pritaria laisvosios ekonominės zonos kūrimui. Tai būtų labai svarbus žingsnis pritraukiant investuotojus steigti savo įmones ir kurti naujas darbo vietas Panevėžyje“, - sakė mero pavaduotojas Petras Narkevičius.

              Iki rugpjūčio 26 d. Panevėžio miesto Taryba turi apsispręsti dėl Laisvosios ekonominės zonos kūrimo Panevėžio pramonės parke ir sprendimą pateikti Ūkio ministerijai.

              Comment


                #67
                Panevėžio LEZ

                Panevėžio pramonės parke įvykdyta vagystė
                2011-09-12 10:23
                AINA


                Metalinės įrangos ir šaligatvio dangos vagystė Panevėžio pramonės parke, atnesuši dešimtis tūkstančių litų nuostolių, apnuogino pusiaukelėje įstrigusio pramonės parko projekto problemas.

                Darbai baigti dar 2010 metais, tačiau pirmajame projekto etape sukurtos infrastruktūros objektų negalima naudoti, nes jie nepriduoti, o siekiant apsisaugoti nuo vagių rangovas organizuoja nuolatinę objekto apsaugą.

                "Nėra kitos išeities, kaip saugoti objektą visą parą, kad jis nebūtų suniokotas visiškai. Visus su apsauga susijusius kaštus būsime priversti išsireikalauti iš užsakovo, nes nuostoliai susidaro ne dėl rangovo kaltės, o dėl užsakovo kaltės", - sakė AB "Panevėžio keliai" generalinis direktorius Virmantas Puidokas. .........


                ..........Apžiūros metu nustatyta, kad dingo 20 kvadratinių metrų šaligatvio plytelių, elektros skydinė, o įsilaužus į nuotėkų siurblinę, esančią 4,5 metrų gylio šulinyje, išplėšta visa metalinė įranga. Vien šio epizodo metu objektui padaryta žala siekia 36 178 Lt..........


                ..........Vykdant I etapo darbus AB "Panevėžio keliai" atliko darbų už 13,204 mln. Lt (kaina nurodyta be PVM).

                II etape numatoma rekonstruoti J.Janonio gatvės dalį: 1350 metrų ilgio atkarpą nuo esamos asfalto dangos ties buvusio Linų kombinato teritorija. Antrojo etapo darbai, kurie pinigine išraiška sudarytų apie 12 mln. litų, bus vykdomi, kai bus išspręstas finansavimo klausimas..........

                Comment


                  #68
                  Čia reikia dėti ne prie projektų, bet prie "Šiaip liūdna". Apsukruoliai, nieko nepasakysi. Atvažiavo ir išsivežė.
                  ______________
                  The Division Bell

                  Comment


                    #69
                    Panevėžio pramonės parke bus steigiama laisvoji ekonominės zona
                    16 Rugsėjis 2011 07:35
                    panevezieciai.lt, Ryšių su visuomene skyrius


                    LR Vyriausybė pritarė Ūkio ministerijos parengtam įstatymo projektui, kuriuo siūloma Panevėžio, Akmenės, Šiaulių ir Marijampolės pramonės parkų teritorijose steigti laisvąsias ekonomines zonas (LEZ).

                    „Tai mums ir potencialiems investuotojams į miesto pramonės parką džiugi žinia. Turiu pripažinti, kad bendros mūsų pastangos duoda rezultatų. Be to, jau šią savaitę pramonės parko investuotojų atrankos komisijai bus pateikta pirmoji potencialaus investuotojo paraiška. Tai antrasis investuotojas, aktyviai besidomintis galimybe įsikurti pramonės parke“, - sakė Panevėžio miesto mero pavaduotojas Petras Narkevičius.

                    Savivaldybė dar pavasarį kreipėsi į Ūkio ministeriją bei Prezidentę Dalią Grybauskaitę, prašydama Panevėžio pramonės parke steigti miesto LEZ. Liepą miesto Taryba vienbalsiai pritarė, kad parke būtų steigiama LEZ ir išnuomota beveik 47 ha teritorija....................

                    Comment


                      #70
                      http://www.panevezys.lt/lt/naujienos...arke-ru1c.html
                      (atsinaujino savivaldybės psl, įsijungiau ir ne iš karto supratau ar ten pataikiau)

                      Panevėžio pramonės parke įsikurs pirmieji investuotojai
                      2011.12.16

                      Panevėžio miesto taryba pritarė Panevėžio pramonės parko investicijų ir žemės nuomos sutarčių pasirašymui su potencialiais investuotojais.



                      Panevėžio pramoninio parko investuotojų atrankos komisija, vadovaujama savivaldybės administracijos direktorės Kristinos Vareikienės, susipažinusi su pateiktomis paraiškomis atliko jų vertinimą ir nustatė, kad jos atitinka investuotojams nustatytus minimalius kvalifikacinius reikalavimus ir pasiūlė savivaldybės Tarybai sudaryti su bendrovėmis investicijų ir žemės nuomos sutartis.



                      „Tikimės, kad pirmosios investicijos paskatins ir kitus tiek Lietuvos bei užsienio investuotojus rinktis Panevėžio pramonės parką ir čia kurti verslą bei naujas, mūsų miesto žmonėms taip reikalingas darbo vietas“, - sako savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė.



                      Liežio kooperatinė bendrovė daugiau kaip 2 ha sklype įkurs pieno perdirbimo ir rinkodaros cechą. Bendra projekto vertė – daugiau kaip 24 mln. Lt, bus sukurta 50 naujų ilgalaikių darbo vietų.



                      ŽŪK „Loknesa“ 3 ha sklype ketina įkurti daržovių perdirbimo cechą. Bendra projekto vertė – beveik 26,5 mln. Lt, bus sukurta 60 naujų ilgalaikių darbo vietų.



                      Trikotažą gaminanti UAB „DEVOLD“ Panevėžio pramonės parke (kol bus įsteigta laisvoji ekonominė zona) įgyvendins veiklos plėtros planą. Į beveik 6,5 ha sklypą iš Paliūniškio gatvės bus perkelta gamykla, įgyvendinamas veiklos plėtros planas, kurio tikslas – naujo gamybos pastato statyba, siekiant padidinti gamybos apimtis ir pagerinti veiklos efektyvumą. Bendra projekto vertė – per 33,7 mln. Lt. Į naują pastatą bus perkeltos jau esančios 260 darbo vietų, per 3 metus papildomai sukurta 100 naujų.



                      Iš viso pramonės parkui priklauso 35 ha teritorija.



                      Ryšių su visuomene skyrius

                      Comment


                        #71
                        Nu pagaliau kas nors isikurs,nes dabar tik laukas plynas.
                        Brangiausi yra tie pinigai, kuriuos reikia grąžinti.

                        Comment


                          #72
                          Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
                          http://www.panevezys.lt/lt/naujienos...arke-ru1c.html
                          (atsinaujino savivaldybės psl, įsijungiau ir ne iš karto supratau ar ten pataikiau)

                          Panevėžio pramonės parke įsikurs pirmieji investuotojai
                          2011.12.16

                          Panevėžio miesto taryba pritarė Panevėžio pramonės parko investicijų ir žemės nuomos sutarčių pasirašymui su potencialiais investuotojais.



                          Panevėžio pramoninio parko investuotojų atrankos komisija, vadovaujama savivaldybės administracijos direktorės Kristinos Vareikienės, susipažinusi su pateiktomis paraiškomis atliko jų vertinimą ir nustatė, kad jos atitinka investuotojams nustatytus minimalius kvalifikacinius reikalavimus ir pasiūlė savivaldybės Tarybai sudaryti su bendrovėmis investicijų ir žemės nuomos sutartis.



                          „Tikimės, kad pirmosios investicijos paskatins ir kitus tiek Lietuvos bei užsienio investuotojus rinktis Panevėžio pramonės parką ir čia kurti verslą bei naujas, mūsų miesto žmonėms taip reikalingas darbo vietas“, - sako savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė.



                          Liežio kooperatinė bendrovė daugiau kaip 2 ha sklype įkurs pieno perdirbimo ir rinkodaros cechą. Bendra projekto vertė – daugiau kaip 24 mln. Lt, bus sukurta 50 naujų ilgalaikių darbo vietų.



                          ŽŪK „Loknesa“ 3 ha sklype ketina įkurti daržovių perdirbimo cechą. Bendra projekto vertė – beveik 26,5 mln. Lt, bus sukurta 60 naujų ilgalaikių darbo vietų.



                          Trikotažą gaminanti UAB „DEVOLD“ Panevėžio pramonės parke (kol bus įsteigta laisvoji ekonominė zona) įgyvendins veiklos plėtros planą. Į beveik 6,5 ha sklypą iš Paliūniškio gatvės bus perkelta gamykla, įgyvendinamas veiklos plėtros planas, kurio tikslas – naujo gamybos pastato statyba, siekiant padidinti gamybos apimtis ir pagerinti veiklos efektyvumą. Bendra projekto vertė – per 33,7 mln. Lt. Į naują pastatą bus perkeltos jau esančios 260 darbo vietų, per 3 metus papildomai sukurta 100 naujų.



                          Iš viso pramonės parkui priklauso 35 ha teritorija.



                          Ryšių su visuomene skyrius

                          Malonu matyti bet koki judejima Panevezio LEZ, bet ir butu keista nematyti juk mokesciai bus mazesni.Todel dabar yra pats laikas pradeti braizyti Panevezio pramones parka nr2 .

                          Comment


                            #73
                            Panevėžio LEZ

                            Pasirašytos sutartys. Gal pavasarį pajudės darbai.
                            http://panevezys.lt/lt/naujienos/i-p...ones-wvuu.html

                            Į Panevėžio pramonės parką žengia pirmieji investuotojai
                            2011.12.20

                            Šiandien Panevėžio miesto meras Vitalijus Satkevičius ir Savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė pasirašė pirmąsias sutartis su Panevėžio pramonės parko investuotojais. Sutartis su Savivaldybe pasirašė UAB „Devold“ generalinis direktorius Toras Jonsonas, Liežio kooperatinės bendrovės pirmininkas Ignas Grudzinskas bei žemės ūkio kooperatyvo „Loknesa“ pirmininkas Valdas Ražanskas.

                            „Tai kruopštaus ne vienų metų tęstinio darbo rezultatas. Dirbo verslininkai, politikai, administracijos specialistai. Džiugu, kad verslas pasirinko Panevėžio pramonės parką, kuris labai greitai virs laisvąja ekonomine zona. Esu tikras, kad greitai atsiras ir daugiau norinčiųjų dirbti mūsų darbščiame ir jaukiame mieste. Norėčiau padėkoti visiems prisidėjusiems prie parko įsteigimo. O pirmiesiems investuotojams linkiu sėkmės, naujų sumanymų, idėjų ir didelės tvirtybės sunkiame darbe“, - sakė meras Vitalijus Satkevičius.

                            „Tikimės, kad pirmosios investicijos paskatins ir kitus Lietuvos bei užsienio investuotojus rinktis Panevėžio pramonės parką, čia kurti verslą bei naujas mūsų miesto žmonėms reikalingas darbo vietas“, - teigė Savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė.

                            Liežio kooperatinė bendrovė daugiau kaip 2 ha sklype įkurs pieno perdirbimo ir rinkodaros cechą. Bendra projekto vertė – daugiau kaip 24 mln. Lt, bus sukurta 50 naujų ilgalaikių darbo vietų.

                            ŽŪK „Loknesa“ 3 ha sklype ketina įkurti daržovių perdirbimo cechą. Bendra projekto vertė – beveik 26,5 mln. Lt, bus sukurta 60 naujų ilgalaikių darbo vietų.

                            Trikotažą gaminanti UAB „Devold“ į beveik 6,5 ha sklypą iš Paliūniškio gatvės perkels gamyklą, įgyvendins veiklos plėtros planą, kurio tikslas – naujo gamybos pastato statyba, siekiant padidinti gamybos apimtis ir pagerinti veiklos efektyvumą. Bendra projekto vertė – per 33,7 mln. Lt. Į naują pastatą bus perkeltos jau esančios 260 darbo vietų, per 3 metus papildomai sukurta 100 naujų.

                            Pasak visų trijų bendrovių vadovų, gamybos pastatų statybos turėtų prasidėti kitų metų pavasarį, baigtis – 2013 metų vasarą.

                            Iš viso Panevėžio pramonės parkui priklauso 47 ha teritorija.

                            Ryšių su visuomene skyrius

                            Comment


                              #74
                              Žinoma, tai džiugina, bet ar atlyginimai bus daugiau nei minimumas. Ar bus eilinis minimumo fabrikas?..

                              O juk visa tai juk beveik už miesto, ir autobusai nekursuoja.
                              ______________
                              The Division Bell

                              Comment


                                #75
                                Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
                                Pasirašytos sutartys. Gal pavasarį pajudės darbai.
                                http://panevezys.lt/lt/naujienos/i-p...ones-wvuu.html

                                Į Panevėžio pramonės parką žengia pirmieji investuotojai
                                2011.12.20

                                Šiandien Panevėžio miesto meras Vitalijus Satkevičius ir Savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė pasirašė pirmąsias sutartis su Panevėžio pramonės parko investuotojais. Sutartis su Savivaldybe pasirašė UAB „Devold“ generalinis direktorius Toras Jonsonas, Liežio kooperatinės bendrovės pirmininkas Ignas Grudzinskas bei žemės ūkio kooperatyvo „Loknesa“ pirmininkas Valdas Ražanskas.

                                „Tai kruopštaus ne vienų metų tęstinio darbo rezultatas. Dirbo verslininkai, politikai, administracijos specialistai. Džiugu, kad verslas pasirinko Panevėžio pramonės parką, kuris labai greitai virs laisvąja ekonomine zona. Esu tikras, kad greitai atsiras ir daugiau norinčiųjų dirbti mūsų darbščiame ir jaukiame mieste. Norėčiau padėkoti visiems prisidėjusiems prie parko įsteigimo. O pirmiesiems investuotojams linkiu sėkmės, naujų sumanymų, idėjų ir didelės tvirtybės sunkiame darbe“, - sakė meras Vitalijus Satkevičius.

                                „Tikimės, kad pirmosios investicijos paskatins ir kitus Lietuvos bei užsienio investuotojus rinktis Panevėžio pramonės parką, čia kurti verslą bei naujas mūsų miesto žmonėms reikalingas darbo vietas“, - teigė Savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė.

                                Liežio kooperatinė bendrovė daugiau kaip 2 ha sklype įkurs pieno perdirbimo ir rinkodaros cechą. Bendra projekto vertė – daugiau kaip 24 mln. Lt, bus sukurta 50 naujų ilgalaikių darbo vietų.

                                ŽŪK „Loknesa“ 3 ha sklype ketina įkurti daržovių perdirbimo cechą. Bendra projekto vertė – beveik 26,5 mln. Lt, bus sukurta 60 naujų ilgalaikių darbo vietų.

                                Trikotažą gaminanti UAB „Devold“ į beveik 6,5 ha sklypą iš Paliūniškio gatvės perkels gamyklą, įgyvendins veiklos plėtros planą, kurio tikslas – naujo gamybos pastato statyba, siekiant padidinti gamybos apimtis ir pagerinti veiklos efektyvumą. Bendra projekto vertė – per 33,7 mln. Lt. Į naują pastatą bus perkeltos jau esančios 260 darbo vietų, per 3 metus papildomai sukurta 100 naujų.

                                Pasak visų trijų bendrovių vadovų, gamybos pastatų statybos turėtų prasidėti kitų metų pavasarį, baigtis – 2013 metų vasarą.

                                Iš viso Panevėžio pramonės parkui priklauso 47 ha teritorija.

                                Ryšių su visuomene skyrius
                                V. Matuzas: opozicijos valia Panevėžio laisvoji ekonominė zona šluojama nuo Lietuvos verslo žemėlapio
                                AINA
                                2011.12.23


                                Tikrąjį savo veidą ir nesuvaidintą rūpestį žmogumi opozicija parodė prieškalėdiniame Seimo posėdyje. Pritarimas Ekonomikos komiteto pirmininko Dainiaus Budrio ir šio komiteto nario darbiečio Kęstučio Daukšio Laisvųjų ekonominių zonų įstatymo pataisai Panevėžio laisvąją ekonominę zoną gali paversti neįgaliu ir praktiškai nefunkcionuojančiu dariniu.

                                Laisvoji ekonominė zona, kurios su didžiausiu nekantrumu laukia investuotojai ir Panevėžio žmonės tapo nesveikų ambicijų įkaite ir gali mirti taip ir nepradėjusi gyventi. ............



                                ...........Balsuodama už Panevėžio LEZ sunaikinimą Arūnė Stirblytė matyt taip panevėžiečiams atsidėkojo už pasitikėjimą, nes būtent su A. Stirblyte miesto žmonės siejo savo geresnio gyvenimo viltis ir balsavo už ją per praėjusius Seimo rinkimus.

                                Šie politikai padarė viską, ką galėjo, kad Panevėžys kuo ilgiau murkdytųsi nedarbo ir ekonominio sąstingio duobėje.

                                Tokias pataisas vertinu kaip sąmoningą Panevėžio laisvosios ekonominės zonos žlugdymą. Panevėžio LEZ įstatymas tampa praktiškai neįgyvendinamas. Matyt toks ir buvo šių pataisų tikslas.

                                Panevėžio bedarbiams ir investuotojams, kurie labai tikėjosi artimiausiu metu šiame mieste steigti darbo vietas belieka vienintelė viltis – tikėtis, kad šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė vetuos LEZ įstatymo pataisas.

                                Comment


                                  #76
                                  Tokius politikus reiktų viešai ant ąžuolo ....., ir tiesiogiai kad dar transliuotų per tv, gal kiti tokių nesąmonių nebegalvos net
                                  "I killed the Bank" - Andrew Jackson

                                  Comment


                                    #77
                                    Seimas priėmė sprendimą dėl Panevėžio LEZ steigimo
                                    AINA

                                    Seimas priėmė įstatymų projektus dėl laisvųjų ekonominių zonų (toliau LEZ) įkūrimo.

                                    Seimas priėmė įstatymų projektus dėl laisvųjų ekonominių zonų (toliau LEZ) įkūrimo: pagal seimo sprendimą bus įkurta Panevėžio, Kėdainių, Akmenės, Marijampolės ir Šiaulių laisvosios ekonominės zonos.

                                    LEZ steigiamos siekiant sudaryti palankesnes sąlygas užsienio investicijoms pritraukti, technologijų vystymuisi ir naujų darbo vietų kūrimui; padidinti pramonės plėtrai skirtų teritorijų patrauklumą; efektyviai panaudoti pramoniniuose parkuose įrengtą infrastruktūrą; sumažinti Akmenės, Kėdainių, Marijampolės, Panevėžio ir Šiaulių regionų išsivystymo skirtumus.

                                    Nustatyta, kad šios LEZ, kaip ir analogiškos Kaune bei Klaipėdoje, bus steigiamos 49 metams. Zonose turės būti plėtojama prekybos, gamybos ir paslaugų teikimo veikla, išskyrus Laisvųjų ekonominių zonų pagrindų įstatymo 8 straipsnio 1 dalyje nurodytas veiklos sritis.

                                    Projektais reglamentuota, kad Akmenės laisvosios ekonominės zonos teritorija užims 98,6 ha, Kėdainių – 130,55 ha, Marijampolės – 77,73 ha, Panevėžio – 46,95 ha, Šiaulių – 218 ha...........


                                    ...........Kėdainių ir Panevėžio LEZ valdymo bendrovėmis galės būti valstybės arba savivaldybės institucijos ar įmonės, arba viešoji įstaiga „Investuok Lietuvoje“.

                                    Akmenės, Marijampolės ir Šiaulių LEZ valdymo bendrovėmis galės būti akcinės arba uždarosios akcinės bendrovės
                                    ..........

                                    Comment


                                      #78
                                      Matau Panevėžio miesto pavadinimą, tai apie ką ten V.Matuzas kalbėjo taip ir nebesuprantu.
                                      Konkurencija nemaža, beveik visuose didžiuosiuose miestuose po LEZ.

                                      Comment


                                        #79
                                        Panevėžio – 46,95 ha.Tai cia reiskia,kad Panevezio LEZ maziausias Lietuvoje.
                                        Brangiausi yra tie pinigai, kuriuos reikia grąžinti.

                                        Comment


                                          #80
                                          Parašė panevezynys Rodyti pranešimą
                                          Panevėžio – 46,95 ha.Tai cia reiskia,kad Panevezio LEZ maziausias Lietuvoje.
                                          Šiaip tai ir aš nepagaunu logikos. Iki šiol sėkmingiausiai veikusi Klaipėdos LEZ užima 412 ha plotą. Sutinku, ten jūra, itin patogus geležinkelis, automagistralė, netoli Palangos oro uostas. Bet Panevėžyje jau ilgokai oficiali bedarbystė viršija 15% (aukščiau už LTU vidurkį), itin skaudžiai pasijuto „Ekrano“ bankrotas. Yra ir kitų privalumų verslui — pusiaukelė tarp Vilniaus ir Rygos, geležinkelis į Klaipėdą ir Daugpilį, automagistralė į Vilnių.
                                          Nesuprantu, kodėl tikimasi, kad pakaks tų nepilnų 47 ha? Na, gali būti, kad ateityje LEZ'ą bus galima išplėsti, bet kodėl tada Šiaulių LEZ yra gerokai didesnis, daugiau nei 4 kartus (218 ha), jeigu gyventojų skaičius panašus?
                                          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                          Comment

                                          Working...
                                          X