Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio LEZ

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
    Bandžiau pažiūrėti kaip sekasi statybos Panevėžio pramonės parke, nes buvo tokia info seniau publikuota:
    "Pasak visų trijų bendrovių vadovų, gamybos pastatų statybos turėtų prasidėti kitų metų pavasarį, baigtis – 2013 metų vasarą."
    Bet vis dar ta pati barikada pasitinka.
    Gerai, kad barikados stovi - o tai jaunimas pradės vakarais dragą rengti
    ______________
    The Division Bell

    Comment


      Panevėžio LEZ

      Panevėžio LEZ turės operatorių
      Panevėžio miesto savivaldybė
      Ryšių su visuomene skyrius
      2013.09.12


      Ketvirtadienį LR Ūkio ministerijoje vyko tarptautinio konkurso Panevėžio laisvosios ekonominės zonos geriausiam verslo planui bei zonos statutui parengti ir steigėjų grupei parinkti komisijos posėdis, kuriame nutarta baigti derybas su konkurso dalyviu ir pakviesti dalyvį pateikti (per 5 dienas) įpareigojantį pasiūlymą.

      „Tai jau paskutinieji derybų žingsniai. Manau kitą savaitę bus pradedamas rengti Vyriausybės sprendimo projektas dėl įgaliojimo Ūkio ministerijai pasirašyti sutartį su konkurso nugalėtoju. Tikiuosi, kad spalio mėnesį jau turėsime pramonės parko valdytoją“, - sakė savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė.

      Panevėžio LEZ prisidės prie naujų investicijų pritraukimo, nes jas kuriant buvo siekiama skatinti regionus. Tikimasi, kad atrinkus valdytoją Panevėžio LEZ pradės veiklą ir aktyvią investuotojų paiešką.

      Comment


        Panevėžio LEZ

        Siandien pastebejau kau ruosiamasi asfaltuoti Janonio gatves gala kuris veda link LEZ.Galbut tai reiskia kad LEZe netrukus prasides statybos?

        Comment


          Šiandien buvau miesto savivaldybėje.
          Informacinėje lentoje radau pora naujienų.
          Pasirodo pramonės parke visgi suprojektuotas "Devold" tekstilės gaminių fabrikas (plotas nemažas, bet brėžinyje nesimato kiek).
          Projektuotojai - Sweco Lietuva.

          Šiek tiek apie buvusius planus:
          "Trikotažą gaminanti UAB „Devold“ į beveik 6,5 ha sklypą iš Paliūniškio gatvės perkels gamyklą, įgyvendins veiklos plėtros planą, kurio tikslas – naujo gamybos pastato statyba, siekiant padidinti gamybos apimtis ir pagerinti veiklos efektyvumą. Bendra projekto vertė – per 33,7 mln. Lt. Į naują pastatą bus perkeltos jau esančios 260 darbo vietų, per 3 metus papildomai sukurta 100 naujų."

          Taip pat suprojektuota "Lidl" Klaipėdos g. 109 (~2000 tūkst. kv.m).
          Projektuotojai - Taem urbanistai.
          Prisegu kelias blankias foto.
          Attached Files

          Comment


            Panevėžio LEZ

            Tikiuos pajudės reikalai.
            http://panevezys.lt/lt/naujienos/pan...-jau-zmbv.html

            Panevėžio LEZ jau turi operatorių
            2013.12.03

            Pirmadienį UAB „Panevėžio laisvoji ekonominė zona“ pasirašė Panevėžio laisvosios ekonominės zonos veikimo pagrindų sutartį ir tapo zonos operatore.

            „Ilgai laukėme šio Ūkio ministerijos sprendimo ir džiaugiamės, kad pagaliau Panevėžio LEZ turės šeimininką. Tikimės, kad bendromis pastangomis pavyks pritraukti investuotojų, kurie čia kurs verslą ir naujas darbo vietas mūsų žmonėms“, – sakė Savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė.

            Pasirašius sutartį su Ūkio ministerija, naujajam operatoriui liko užbaigiamieji darbai, susiję su savivaldybei priklausiančios žemės nuomos ir jos perdavimo naujajam operatoriui klausimai.
            „Mes kaip zonos operatorius, turintis ilgametę patirtį vystant nekilnojamąjį turtą visoje Lietuvoje, tuo pačiu ir Panevėžio mieste plėtojant Babilono miestą, tikimės panaudoti ją pritraukiant investuotojus į zoną, kurie užsiimtų gamybine, pramonine ar logistine veikla ir kurtų darbo vietas Panevėžio regione“, – sakė UAB „Panevėžio laisvoji ekonominė zona“ direktorius Rokas Krivonis.
            Pasak R.Krivonio, vien operatoriaus pastangų nepakanka, nes sprendimai, susiję su žeme, statybomis ir kitais veiklai reikalingais leidimais bei dokumentais bus išduodami atsakingų institucijų, todėl tikisi sėkmingo bendradarbiavimo kuriant geresnę ateitį.



            Panevėžys siūlo puikią galimybę investuotojams – pramonės parką, kuriame suformuoti inžineriniai koridoriai, įvestas vandentiekis, kanalizacija, elektra, sutvarkyti privažiavimai ir apšvietimas. Investuotojams sudarytos sąlygos pasinaudoti strategine vieta, aukšta specialistų kvalifikacija bei sukurta sistema, vienijančia švietimo ir studijų, pramonės ir verslo bei investuotojų pajėgas.


            Ryšių su visuomene skyrius

            Comment


              Investuotojai traukiasi iš Panevėžio pramonės parko

              Panevėžio pramonės parkas, į kurio įrengimą investuota 30 mln. Lt, kol kas tuščias, o trys kooperatyvai, planavę čia statyti produkcijos perdirbimo cechus, nusprendė kurtis kitur. Parko vadovai skuba pasirašyti sutartį su operatoriumi, kuris, tikimasi, pritrauks į objektą naujų investuotojų.

              Pasak Rolando Gabalio, Liežio kooperatinės bendrovės vadovo, užsitęsus deryboms dėl įsikūrimo sąlygų, pajininkai nusprendė nebestatyti pieno perdirbimo cecho Panevėžio pramonės parke.

              „Pagrindiniai klausimai – infrastruktūros, parkas negalėjo laiku aprūpinti elektra“, – vieną iš svarbiausių priežasčių, lėmusių sprendimą nebeinvestuoti Panevėžio pramonės parke, nurodė p. Gabalis. Anot jo, buvo ir kitų aplinkybių, kurių jis nenorėtų viešinti. 20 mln. Lt vertės pieno perdirbimo cechas bus statomas kitoje vietoje.
              http://vz.lt/article/2013/12/3/inves...pramones-parko
              Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.07, 22:51.

              Comment


                Tai ateina, tai traukiasi tie investuotojai. Amžinas užburtas ratas.
                ______________
                The Division Bell

                Comment


                  Pramones parkas = LEZ? Ar tai atskiri objektai?

                  Comment


                    Tas pats. Buvo priimti teisės aktai ir tapo LEZ.
                    "Seimas pritarė prezidentės Dalios Grybauskaitės veto ir priėmė grąžintus pakartotinai svarstyti Panevėžio ir Kėdainių laisvųjų ekonominių zonų (LEZ) įstatymus su visomis šalies vadovės pataisomis."

                    http://www.panlez.lt/

                    Comment


                      http://www.aina.lt/panevezio-naujien...ezyje-statyti/

                      „Devold“ gavo 4,5 mln. Lt paramą gamyklai Panevėžyje statyti

                      Šiandien Ūkio ministras Evaldas Gustas 5 užsienio investuotojų projektams, įtrauktiems į valstybės planuojamų projektų sąrašą, įgyvendinti skyrė 14,1 mln. litų Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų lėšų pagal priemonę „Invest LT+“.

                      Norvegijos kapitalo trikotažo gamintoja UAB „Devold“ prašė 4,510 mln. Lt paramos gamyklai Panevėžyje statyti. Šiuo metu bendrovė produktus gamina ir juos sandėliuoja keturiose skirtingose vietose, todėl ES parama bus panaudota naujam pastatui statyti, modernioms sistemoms diegti.

                      Įgyvendindama plėtros projektą bendrovė sukurs 58 naujas darbo vietas.

                      Comment


                        Norvegijos kapitalo investicinė UAB „Siva Scaninvestment“, investavusi į saulės energetiką ir valdanti pramonės parką Panevėžyje, nutraukia 5 mln. Lt vertės pastato statybą.

                        Daiva Masiliūnienė, „Siva Scaninvestment“ vykdančioji vadovė Lietuvoje, norvegų sprendimą trauktis aiškina jiems netikėtu saulės energetikos tarifų sumažinimu: gaunant leidimus plėtoti saulės elektrines, investuotojams buvo žadamas 1,44 Lt/kWh supirkimo tarifas (elektrinėms iki 30 kW galios), tačiau, jau pradėjus investicijas į saulės elektrinių statybą, tarifas sumažintas iki 0,69 ct/kWh ir įsigalioja gavus leidimą gaminti elektros energiją.

                        Pasak p. Masiliūnienės, bendrovės valdyba nusprendė nebestatyti 5 mln. Lt vertės pastato. Ateityje buvo planuojama uždengti pastatą saulės baterijomis. Tai būtų atsiėję apie 1,5 mln. Lt. Trečiajame etape numatyta integruoti saulės elementus į pastatą. Šio projekto, kurio vertė dar nebuvo apskaičiuota, taip pat atsisakyta.

                        „Investuotojai pagrįstai tikėjosi, kad 1,44 Lt/kWh tarifas galios 12 metų“, – pabrėžė p. Masiliūnienė.

                        Comment


                          Panevėžio LEZ

                          http://www.panevezys.lt/lt/naujienos...ijos-at7d.html

                          Panevėžio LEZ ambicijos: 1,5-2 tūkst. naujų darbo vietų

                          Projektą „Babilonas – miestas mieste“ vykdančios OGMIOS įsteigta UAB „Panevėžio laisvoji ekonominė zona“ imasi miesto ekonomikos ir pramonės plėtros skatinimo projekto. Tikimasi, kad tiesioginės investicijos į LEZ jau artimiausiais metais sieks mažiausiai 60-70 mln. Lt, o čia veiksiančios įmonės sukurs 1,5-2 tūkst. darbo vietų.

                          Atsargiausiais vertinimais, LEZ per 5 metus po infrastruktūros sukūrimo turėtų įsikurti 3-5 įmonės, bendrosios investicijos sieks ne mažiau 20 mln. Lt. Ekspertų vertinimu, jei panevėžiečiams pavyktų pakartoti sėkmingai veikiančios Klaipėdos LEZ sėkmę, net neišplėstoje teritorijoje galima tikėtis iki 1,75 mlrd. Lt tiesioginių investicijų. Planuojama, kad papildomą impulsą regiono verslininkams ir LEZ duos šalia nutiesta „Rail Baltica“ geležinkelio linija.

                          „Kaip zonos operatorius, turintis ilgametę patirtį vystant nekilnojamąjį turtą visoje Lietuvoje, tikimės ją panaudoti pritraukiant investuotojų, kurie užsiimtų gamybine, pramonine ar logistine veikla ir kurtų darbo vietas Panevėžio regione“, - sako UAB „Panevėžio laisvoji ekonominė zona“ direktorius Rokas Krivonis.

                          Pasak R. Krivonio, tam vien operatoriaus pastangų nepakanka - sprendimai, susiję su žeme, statybomis ir kitais veiklai reikalingais leidimais bei dokumentais, bus išduodami atsakingų institucijų, todėl tikimasi sėkmingo bendradarbiavimo kuriant geresnę ateitį.

                          Panevėžys 47 ha LEZ teritorijoje siūlo puikią galimybę investuotojams – pramonės parką, kuriame suformuoti inžineriniai koridoriai, įvestas vandentiekis, kanalizacija, elektra, sutvarkyti privažiavimai ir apšvietimas. Investuotojams sudarytos sąlygos pasinaudoti strategine vieta, aukšta specialistų kvalifikacija bei sukurta sistema, vienijančia švietimo ir studijų, pramonės ir verslo bei investuotojų pajėgas.

                          Šiuo metu čia numatyti 9 sklypai – nuo 25 arų iki 6,5 hektaro. Plėtojant Panevėžio LEZ planuojama čia pritraukti investuotojų iš Skandinavijos ir kitų valstybių, kurioms Lietuva ir kitos Baltijos šalys yra „namų“ rinka. Potencialių investuotojų taip pat ieškoma Rusijoje ir kitose NVS šalyse.

                          Planuojama, kad LEZ pritrauks naujų technologijų ir suteiks naujos jų diegimo bei pritaikymo patirties. Tai ypač svarbu Panevėžiui, istoriškai turinčiam daug aukštos kvalifikacijos specialistų. Iš jų bent 200-300 galėtų atgaivinti turėtus įgūdžius ir semtis naujų technologinių žinių. Potencialiais LEZ darbuotojais galėtų tapti apie 1500 žmonių – kvalifikuotų, turinčių inžinerinį išsilavinimą, bedarbių, šiuo metu dirbančių ne pagal specialybes žmonių, absolventų.

                          Pirmoji kregždė LEZ - UAB „Devold“, beveik 6,5 ha sklype statysianti naują gamybos pastatą. Bendra projekto vertė – per 33,7 mln. Lt. Įmonė planuoja čia perkelti jau esančias 260 darbo vietų, o per 3 metus papildomai sukurti dar 100 naujų.

                          Parengė Ryšių su visuomene skyrius

                          Comment


                            Gal kas žinote, kada prasidės Devold gamyklos statyba Panevėžio pramonės parke? Gal jau žinoma statybos bendrovė, kuri statys Devold gamyklos pastatus?

                            Comment


                              Panevėžio LEZ

                              Į pramonės zoną – per miestą

                              Dešimtis milijonų litų kainavusią 35 ha Panevėžio laisvąją ekonominę zoną dar šią savaitę Savivaldybė išnuomos žadantiesiems joje sukurti bent porą tūkstančių naujų darbo vietų.

                              Panevėžio savivaldybė, prieš patikėdama LEZ verslininkams, asfaltuoja 300 metrų J. Janonio g. ruožą, vedantį į pramonės lopšiu numatytą paversti teritoriją.

                              Bent porą tūkstančių naujų darbo vietų žadančiai Panevėžio laisvajai ekonominei zonai (LEZ) plėtoti paskutinė biurokratinė kliūtis bus panaikinta jau šią savaitę.

                              Naujai įkurta „Ogmios“ grupei priklausanti bendrovė „Panevėžio laisvoji ekonominė zona“ netrukus su miesto Savivaldybe 49-eriems metams sudarys 35 hektarus užimančios teritorijos nuomos sutartį. Į LEZ, prieš kelerius metus pradėjusios veikti kaip pramonės parkas, nuo 2005-ųjų investavusi apie 12 mln. Lt Savivaldybė iš verslininkų už nuomą per metus gaus 50 tūkst. Lt.

                              Panevėžio LEZ valstybei, Europos Sąjungai ir Savivaldybei iš viso kainavo daugiau nei 30 mln. Lt.

                              Naujaisiais LEZ šeimininkais tapę verslininkai žada per keletą metų užpildyti kol kas tuščią žemės sklypą ir jau praėjusią savaitę Kanuose (Prancūzija) vykusioje nekilnojamojo turto investicijų parodoje dairėsi potencialių investuotojų. Kol kas į Panevėžio pakrašty esančią LEZ koją kelia tik viena įmonė, jau seniai ten nusižiūrėjusi vietą.

                              Aukštaitijos sostinę vertinantys verslininkai neslepia, kad dešimtis milijonų litų kainavusi Panevėžio LEZ nėra jau toks patrauklus lopšys verslui, kaip žadėjo milžiniškus pinigus į šį projektą investavusi valstybė ir Panevėžio savivaldybė.
                              http://www.sekunde.lt/panevezyje/i-p...na-per-miesta/
                              Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.07, 22:39.

                              Comment


                                Panevėžio LEZ taikosi į užsienio investuotojus

                                http://vz.lt/article/2014/4/10/panev...-investuotojus

                                Comment


                                  Panevėžio LEZ

                                  Bevaikščiodamas radau Devold gamyklos techninį projektą ir kt. info.
                                  www.mie.lv
                                  Pagal grafiką - turėjo jau pradėti statyti.
                                  Būtų galima įdėti pasižiūrėjimui pdf planų, fasadų - bet ar per nagus neduotų už tai?
                                  Kam bus įdomu tas atsisiųs - TECHNICAL PROJECT DESIGN DOCUMENTATION
                                  Projektuotojas Sweco. Sudėtos visos dalys.
                                  Atsisiųsti gal nedraudžiama
                                  Paskutinis taisė Panevezietis; 2014.06.27, 12:07.

                                  Comment


                                    PST pasirašė sutartį su pirmuoju investuotoju Panevėžio LEZ

                                    http://vz.lt/article/2014/7/8/paneve...-nauja-fabrika

                                    Comment


                                      Parašė audrs Rodyti pranešimą
                                      PST pasirašė sutartį su pirmuoju investuotoju Panevėžio LEZ

                                      http://vz.lt/article/2014/7/8/paneve...-nauja-fabrika
                                      Pagaliau pajudėjo ledai Lez'e. Didžiausias šiuo metu objektas.
                                      Per metus pastatys, greitai turės ten keistis vaizdas.
                                      Darbo bus vietiniams statybininkams ir kt.

                                      Comment


                                        Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
                                        Savivarčiai šniūrais važiuoja iš LEZ pusės ir kultūros parke formuoja slidinėjimo kalną. Jei būsi mūsų kaime, nuvažiuok patikrinti, gal prasidėjo STATYBOS!!!
                                        ĮKELK PORA FOTO. DĖKUI

                                        edit: 'Gerbūsta' kloja tinklus netoli įvažiavimo į LEZ. 'Devold' statybų kol kas nesimato.
                                        Jei dar neprasidėjo, tai jau tuoj prasidės "Devold" statybos... Projektas jau atiduotas vykdytojams, taigi, laukime kol iškils gražus ir modernus pastatas...

                                        Comment


                                          Dėkui už naujienas. Teoriškai per 12 mėn turėtų pastatyti, tai manau statybos aikštelė bus 'gyva'.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X