Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio LEZ

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • audrs
    replied
    PST pasirašė sutartį su pirmuoju investuotoju Panevėžio LEZ

    http://vz.lt/article/2014/7/8/paneve...-nauja-fabrika

    Komentuoti:


  • Panevezietis
    replied
    Panevėžio LEZ

    Bevaikščiodamas radau Devold gamyklos techninį projektą ir kt. info.
    www.mie.lv
    Pagal grafiką - turėjo jau pradėti statyti.
    Būtų galima įdėti pasižiūrėjimui pdf planų, fasadų - bet ar per nagus neduotų už tai?
    Kam bus įdomu tas atsisiųs - TECHNICAL PROJECT DESIGN DOCUMENTATION
    Projektuotojas Sweco. Sudėtos visos dalys.
    Atsisiųsti gal nedraudžiama
    Paskutinis taisė Panevezietis; 2014.06.27, 11:07.

    Komentuoti:


  • audrs
    replied
    Panevėžio LEZ taikosi į užsienio investuotojus

    http://vz.lt/article/2014/4/10/panev...-investuotojus

    Komentuoti:


  • Panevezietis
    replied
    Panevėžio LEZ

    Į pramonės zoną – per miestą

    Dešimtis milijonų litų kainavusią 35 ha Panevėžio laisvąją ekonominę zoną dar šią savaitę Savivaldybė išnuomos žadantiesiems joje sukurti bent porą tūkstančių naujų darbo vietų.

    Panevėžio savivaldybė, prieš patikėdama LEZ verslininkams, asfaltuoja 300 metrų J. Janonio g. ruožą, vedantį į pramonės lopšiu numatytą paversti teritoriją.

    Bent porą tūkstančių naujų darbo vietų žadančiai Panevėžio laisvajai ekonominei zonai (LEZ) plėtoti paskutinė biurokratinė kliūtis bus panaikinta jau šią savaitę.

    Naujai įkurta „Ogmios“ grupei priklausanti bendrovė „Panevėžio laisvoji ekonominė zona“ netrukus su miesto Savivaldybe 49-eriems metams sudarys 35 hektarus užimančios teritorijos nuomos sutartį. Į LEZ, prieš kelerius metus pradėjusios veikti kaip pramonės parkas, nuo 2005-ųjų investavusi apie 12 mln. Lt Savivaldybė iš verslininkų už nuomą per metus gaus 50 tūkst. Lt.

    Panevėžio LEZ valstybei, Europos Sąjungai ir Savivaldybei iš viso kainavo daugiau nei 30 mln. Lt.

    Naujaisiais LEZ šeimininkais tapę verslininkai žada per keletą metų užpildyti kol kas tuščią žemės sklypą ir jau praėjusią savaitę Kanuose (Prancūzija) vykusioje nekilnojamojo turto investicijų parodoje dairėsi potencialių investuotojų. Kol kas į Panevėžio pakrašty esančią LEZ koją kelia tik viena įmonė, jau seniai ten nusižiūrėjusi vietą.

    Aukštaitijos sostinę vertinantys verslininkai neslepia, kad dešimtis milijonų litų kainavusi Panevėžio LEZ nėra jau toks patrauklus lopšys verslui, kaip žadėjo milžiniškus pinigus į šį projektą investavusi valstybė ir Panevėžio savivaldybė.
    http://www.sekunde.lt/panevezyje/i-p...na-per-miesta/
    Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.07, 21:39.

    Komentuoti:


  • paneveziukas
    replied
    Gal kas žinote, kada prasidės Devold gamyklos statyba Panevėžio pramonės parke? Gal jau žinoma statybos bendrovė, kuri statys Devold gamyklos pastatus?

    Komentuoti:


  • Panevezietis
    replied
    Panevėžio LEZ

    http://www.panevezys.lt/lt/naujienos...ijos-at7d.html

    Panevėžio LEZ ambicijos: 1,5-2 tūkst. naujų darbo vietų

    Projektą „Babilonas – miestas mieste“ vykdančios OGMIOS įsteigta UAB „Panevėžio laisvoji ekonominė zona“ imasi miesto ekonomikos ir pramonės plėtros skatinimo projekto. Tikimasi, kad tiesioginės investicijos į LEZ jau artimiausiais metais sieks mažiausiai 60-70 mln. Lt, o čia veiksiančios įmonės sukurs 1,5-2 tūkst. darbo vietų.

    Atsargiausiais vertinimais, LEZ per 5 metus po infrastruktūros sukūrimo turėtų įsikurti 3-5 įmonės, bendrosios investicijos sieks ne mažiau 20 mln. Lt. Ekspertų vertinimu, jei panevėžiečiams pavyktų pakartoti sėkmingai veikiančios Klaipėdos LEZ sėkmę, net neišplėstoje teritorijoje galima tikėtis iki 1,75 mlrd. Lt tiesioginių investicijų. Planuojama, kad papildomą impulsą regiono verslininkams ir LEZ duos šalia nutiesta „Rail Baltica“ geležinkelio linija.

    „Kaip zonos operatorius, turintis ilgametę patirtį vystant nekilnojamąjį turtą visoje Lietuvoje, tikimės ją panaudoti pritraukiant investuotojų, kurie užsiimtų gamybine, pramonine ar logistine veikla ir kurtų darbo vietas Panevėžio regione“, - sako UAB „Panevėžio laisvoji ekonominė zona“ direktorius Rokas Krivonis.

    Pasak R. Krivonio, tam vien operatoriaus pastangų nepakanka - sprendimai, susiję su žeme, statybomis ir kitais veiklai reikalingais leidimais bei dokumentais, bus išduodami atsakingų institucijų, todėl tikimasi sėkmingo bendradarbiavimo kuriant geresnę ateitį.

    Panevėžys 47 ha LEZ teritorijoje siūlo puikią galimybę investuotojams – pramonės parką, kuriame suformuoti inžineriniai koridoriai, įvestas vandentiekis, kanalizacija, elektra, sutvarkyti privažiavimai ir apšvietimas. Investuotojams sudarytos sąlygos pasinaudoti strategine vieta, aukšta specialistų kvalifikacija bei sukurta sistema, vienijančia švietimo ir studijų, pramonės ir verslo bei investuotojų pajėgas.

    Šiuo metu čia numatyti 9 sklypai – nuo 25 arų iki 6,5 hektaro. Plėtojant Panevėžio LEZ planuojama čia pritraukti investuotojų iš Skandinavijos ir kitų valstybių, kurioms Lietuva ir kitos Baltijos šalys yra „namų“ rinka. Potencialių investuotojų taip pat ieškoma Rusijoje ir kitose NVS šalyse.

    Planuojama, kad LEZ pritrauks naujų technologijų ir suteiks naujos jų diegimo bei pritaikymo patirties. Tai ypač svarbu Panevėžiui, istoriškai turinčiam daug aukštos kvalifikacijos specialistų. Iš jų bent 200-300 galėtų atgaivinti turėtus įgūdžius ir semtis naujų technologinių žinių. Potencialiais LEZ darbuotojais galėtų tapti apie 1500 žmonių – kvalifikuotų, turinčių inžinerinį išsilavinimą, bedarbių, šiuo metu dirbančių ne pagal specialybes žmonių, absolventų.

    Pirmoji kregždė LEZ - UAB „Devold“, beveik 6,5 ha sklype statysianti naują gamybos pastatą. Bendra projekto vertė – per 33,7 mln. Lt. Įmonė planuoja čia perkelti jau esančias 260 darbo vietų, o per 3 metus papildomai sukurti dar 100 naujų.

    Parengė Ryšių su visuomene skyrius

    Komentuoti:


  • paneveziukas
    replied
    Norvegijos kapitalo investicinė UAB „Siva Scaninvestment“, investavusi į saulės energetiką ir valdanti pramonės parką Panevėžyje, nutraukia 5 mln. Lt vertės pastato statybą.

    Daiva Masiliūnienė, „Siva Scaninvestment“ vykdančioji vadovė Lietuvoje, norvegų sprendimą trauktis aiškina jiems netikėtu saulės energetikos tarifų sumažinimu: gaunant leidimus plėtoti saulės elektrines, investuotojams buvo žadamas 1,44 Lt/kWh supirkimo tarifas (elektrinėms iki 30 kW galios), tačiau, jau pradėjus investicijas į saulės elektrinių statybą, tarifas sumažintas iki 0,69 ct/kWh ir įsigalioja gavus leidimą gaminti elektros energiją.

    Pasak p. Masiliūnienės, bendrovės valdyba nusprendė nebestatyti 5 mln. Lt vertės pastato. Ateityje buvo planuojama uždengti pastatą saulės baterijomis. Tai būtų atsiėję apie 1,5 mln. Lt. Trečiajame etape numatyta integruoti saulės elementus į pastatą. Šio projekto, kurio vertė dar nebuvo apskaičiuota, taip pat atsisakyta.

    „Investuotojai pagrįstai tikėjosi, kad 1,44 Lt/kWh tarifas galios 12 metų“, – pabrėžė p. Masiliūnienė.

    Komentuoti:


  • pan_zaibas
    replied
    http://www.aina.lt/panevezio-naujien...ezyje-statyti/

    „Devold“ gavo 4,5 mln. Lt paramą gamyklai Panevėžyje statyti

    Šiandien Ūkio ministras Evaldas Gustas 5 užsienio investuotojų projektams, įtrauktiems į valstybės planuojamų projektų sąrašą, įgyvendinti skyrė 14,1 mln. litų Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų lėšų pagal priemonę „Invest LT+“.

    Norvegijos kapitalo trikotažo gamintoja UAB „Devold“ prašė 4,510 mln. Lt paramos gamyklai Panevėžyje statyti. Šiuo metu bendrovė produktus gamina ir juos sandėliuoja keturiose skirtingose vietose, todėl ES parama bus panaudota naujam pastatui statyti, modernioms sistemoms diegti.

    Įgyvendindama plėtros projektą bendrovė sukurs 58 naujas darbo vietas.

    Komentuoti:


  • Panevezietis
    replied
    Tas pats. Buvo priimti teisės aktai ir tapo LEZ.
    "Seimas pritarė prezidentės Dalios Grybauskaitės veto ir priėmė grąžintus pakartotinai svarstyti Panevėžio ir Kėdainių laisvųjų ekonominių zonų (LEZ) įstatymus su visomis šalies vadovės pataisomis."

    http://www.panlez.lt/

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Pramones parkas = LEZ? Ar tai atskiri objektai?

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Tai ateina, tai traukiasi tie investuotojai. Amžinas užburtas ratas.

    Komentuoti:


  • Panevezietis
    replied
    Investuotojai traukiasi iš Panevėžio pramonės parko

    Panevėžio pramonės parkas, į kurio įrengimą investuota 30 mln. Lt, kol kas tuščias, o trys kooperatyvai, planavę čia statyti produkcijos perdirbimo cechus, nusprendė kurtis kitur. Parko vadovai skuba pasirašyti sutartį su operatoriumi, kuris, tikimasi, pritrauks į objektą naujų investuotojų.

    Pasak Rolando Gabalio, Liežio kooperatinės bendrovės vadovo, užsitęsus deryboms dėl įsikūrimo sąlygų, pajininkai nusprendė nebestatyti pieno perdirbimo cecho Panevėžio pramonės parke.

    „Pagrindiniai klausimai – infrastruktūros, parkas negalėjo laiku aprūpinti elektra“, – vieną iš svarbiausių priežasčių, lėmusių sprendimą nebeinvestuoti Panevėžio pramonės parke, nurodė p. Gabalis. Anot jo, buvo ir kitų aplinkybių, kurių jis nenorėtų viešinti. 20 mln. Lt vertės pieno perdirbimo cechas bus statomas kitoje vietoje.
    http://vz.lt/article/2013/12/3/inves...pramones-parko
    Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.07, 21:51.

    Komentuoti:


  • Panevezietis
    replied
    Panevėžio LEZ

    Tikiuos pajudės reikalai.
    http://panevezys.lt/lt/naujienos/pan...-jau-zmbv.html

    Panevėžio LEZ jau turi operatorių
    2013.12.03

    Pirmadienį UAB „Panevėžio laisvoji ekonominė zona“ pasirašė Panevėžio laisvosios ekonominės zonos veikimo pagrindų sutartį ir tapo zonos operatore.

    „Ilgai laukėme šio Ūkio ministerijos sprendimo ir džiaugiamės, kad pagaliau Panevėžio LEZ turės šeimininką. Tikimės, kad bendromis pastangomis pavyks pritraukti investuotojų, kurie čia kurs verslą ir naujas darbo vietas mūsų žmonėms“, – sakė Savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė.

    Pasirašius sutartį su Ūkio ministerija, naujajam operatoriui liko užbaigiamieji darbai, susiję su savivaldybei priklausiančios žemės nuomos ir jos perdavimo naujajam operatoriui klausimai.
    „Mes kaip zonos operatorius, turintis ilgametę patirtį vystant nekilnojamąjį turtą visoje Lietuvoje, tuo pačiu ir Panevėžio mieste plėtojant Babilono miestą, tikimės panaudoti ją pritraukiant investuotojus į zoną, kurie užsiimtų gamybine, pramonine ar logistine veikla ir kurtų darbo vietas Panevėžio regione“, – sakė UAB „Panevėžio laisvoji ekonominė zona“ direktorius Rokas Krivonis.
    Pasak R.Krivonio, vien operatoriaus pastangų nepakanka, nes sprendimai, susiję su žeme, statybomis ir kitais veiklai reikalingais leidimais bei dokumentais bus išduodami atsakingų institucijų, todėl tikisi sėkmingo bendradarbiavimo kuriant geresnę ateitį.



    Panevėžys siūlo puikią galimybę investuotojams – pramonės parką, kuriame suformuoti inžineriniai koridoriai, įvestas vandentiekis, kanalizacija, elektra, sutvarkyti privažiavimai ir apšvietimas. Investuotojams sudarytos sąlygos pasinaudoti strategine vieta, aukšta specialistų kvalifikacija bei sukurta sistema, vienijančia švietimo ir studijų, pramonės ir verslo bei investuotojų pajėgas.


    Ryšių su visuomene skyrius

    Komentuoti:


  • Panevezietis
    replied
    Šiandien buvau miesto savivaldybėje.
    Informacinėje lentoje radau pora naujienų.
    Pasirodo pramonės parke visgi suprojektuotas "Devold" tekstilės gaminių fabrikas (plotas nemažas, bet brėžinyje nesimato kiek).
    Projektuotojai - Sweco Lietuva.

    Šiek tiek apie buvusius planus:
    "Trikotažą gaminanti UAB „Devold“ į beveik 6,5 ha sklypą iš Paliūniškio gatvės perkels gamyklą, įgyvendins veiklos plėtros planą, kurio tikslas – naujo gamybos pastato statyba, siekiant padidinti gamybos apimtis ir pagerinti veiklos efektyvumą. Bendra projekto vertė – per 33,7 mln. Lt. Į naują pastatą bus perkeltos jau esančios 260 darbo vietų, per 3 metus papildomai sukurta 100 naujų."

    Taip pat suprojektuota "Lidl" Klaipėdos g. 109 (~2000 tūkst. kv.m).
    Projektuotojai - Taem urbanistai.
    Prisegu kelias blankias foto.
    Attached Files

    Komentuoti:


  • ROST
    replied
    Panevėžio LEZ

    Siandien pastebejau kau ruosiamasi asfaltuoti Janonio gatves gala kuris veda link LEZ.Galbut tai reiskia kad LEZe netrukus prasides statybos?

    Komentuoti:


  • Vidma
    replied
    Panevėžio LEZ

    Panevėžio LEZ turės operatorių
    Panevėžio miesto savivaldybė
    Ryšių su visuomene skyrius
    2013.09.12


    Ketvirtadienį LR Ūkio ministerijoje vyko tarptautinio konkurso Panevėžio laisvosios ekonominės zonos geriausiam verslo planui bei zonos statutui parengti ir steigėjų grupei parinkti komisijos posėdis, kuriame nutarta baigti derybas su konkurso dalyviu ir pakviesti dalyvį pateikti (per 5 dienas) įpareigojantį pasiūlymą.

    „Tai jau paskutinieji derybų žingsniai. Manau kitą savaitę bus pradedamas rengti Vyriausybės sprendimo projektas dėl įgaliojimo Ūkio ministerijai pasirašyti sutartį su konkurso nugalėtoju. Tikiuosi, kad spalio mėnesį jau turėsime pramonės parko valdytoją“, - sakė savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė.

    Panevėžio LEZ prisidės prie naujų investicijų pritraukimo, nes jas kuriant buvo siekiama skatinti regionus. Tikimasi, kad atrinkus valdytoją Panevėžio LEZ pradės veiklą ir aktyvią investuotojų paiešką.

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
    Bandžiau pažiūrėti kaip sekasi statybos Panevėžio pramonės parke, nes buvo tokia info seniau publikuota:
    "Pasak visų trijų bendrovių vadovų, gamybos pastatų statybos turėtų prasidėti kitų metų pavasarį, baigtis – 2013 metų vasarą."
    Bet vis dar ta pati barikada pasitinka.
    Gerai, kad barikados stovi - o tai jaunimas pradės vakarais dragą rengti

    Komentuoti:


  • Thinkl
    replied
    Kiek žinau,tai "Devold" turėtų pradėti statybas 2013m pavasarį-vasarą.Buvo planai pradėti jau šiemet,bet buvo įstrigę su projektais ir leidimais statyboms.

    Komentuoti:


  • Panevezietis
    replied
    Panevėžio LEZ

    Bandžiau pažiūrėti kaip sekasi statybos Panevėžio pramonės parke, nes buvo tokia info seniau publikuota:
    "Pasak visų trijų bendrovių vadovų, gamybos pastatų statybos turėtų prasidėti kitų metų pavasarį, baigtis – 2013 metų vasarą."
    Bet vis dar ta pati barikada pasitinka.
    Attached Files

    Komentuoti:


  • Panevezietis
    replied
    Panevėžio LEZ

    http://panevezys.lt/lt/naujienos/pan...rkas-4hx1.html

    Panevėžio pramonės parkas taps LEZ

    Šiandien Seimas pritarė Prezidentės Dalios Grybauskaitės veto ir priėmė grąžintus pakartotinai svarstyti Panevėžio ir Kėdainių laisvųjų ekonominių zonų (LEZ) įstatymus su visomis šalies vadovės pataisomis.

    Prezidentė siūlė keisti įstatymų nuostatas, reglamentuojančias, kas gali būti LEZ valdymo bendrove. Seimo priimtuose įstatymuose buvo nustatyta, kad Kėdainių ir Panevėžio LEZ valdymo bendrovėmis gali būti valstybės arba savivaldybės institucijos ar įmonės, arba viešoji įstaiga „Investuok Lietuvoje“.

    D.Grybauskaitė pasiūlė įtvirtinti nuostatą, kad LEZ gali valdyti akcinė arba uždaroji akcinė bendrovė, kaip priimta įstatymuose dėl Marijampolės, Naujosios Akmenės ir Šiaulių LEZ. Seimas šioms pataisoms pritarė.

    „Seimo priimtas įstatymas suvienodino visoms Lietuvos LEZ sąlygas veikti ir konkuruoti. Tikiuosi, šis įstatymas dar labiau paskatins šalies ir užsienio verslininkus rinktis Panevėžio pramonės parką“, - sakė Savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė.

    Artimiausiu metu Vyriausybė skelbs tarptautinį konkursą geriausiam zonos verslo planui bei zonos statutui parengti ir steigėjų grupei parinkti. Tarptautinį konkursą organizuos Vyriausybės įgaliota institucija, o konkurso komisiją ir nuostatus tvirtins Vyriausybė. Į komisiją bus įtrauktas ir ne mažiau kaip vienas Panevėžio miesto savivaldybės tarybos skiriamas narys.
    Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.08, 09:36.

    Komentuoti:

Working...
X