Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Panevėžio raj.

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Planuojamas: Projektai Panevėžio raj.

    Velžys atsinaujins: puošis ir gražės

    Panevėžio rajono ssavivaldybės taryba pritarė projekto „Gyvenimo kokybės ir aplinkos gerinimas Velžyje, Panevėžio rajone“ rengimui. Projektą numatoma finansuoti Europos Sąjungos (ES), valstybės ir Savivaldybės biudžetų lėšomis. Preliminari bendra planuojama projekto vertė 879 862 eurų, iš jų 747 883 eurų (85 proc.) Europos Sąjungos lėšos, 65 989,67 eurų (7,5 proc.) valstybės biudžeto lėšos ir 65 989,69 eurų (7,5 proc.) Savivaldybės biudžeto lėšos.

    Projekto rengimą bei paraiškos ES struktūrinių fondų lėšoms gauti teikimą inicijuoja Savivaldybės administracija.

    Siekiant atnaujinti Velžio viešąsias erdves, kurti palankią aplinką investicijoms bei prisidėti prie gyvenamosios aplinkos kokybės gerinimo, 2017 m. kovo–birželio mėn. Lietuvos architektų sąjungos Panevėžio skyrius Panevėžio rajono savivaldybės administracijos užsakymu rengė Velžio kaimo viešųjų erdvių viziją ir siūlė sprendimus. Sprendinių idėjos kurtos kartu su Velžio kaimo gyventojais kūrybinėse dirbtuvėse.



    Įgyvendinant projektą pagrindinėse Velžio viešosiose erdvėse planuojama įrengti naujas daugiafunkcines struktūras bendruomenės narių bendradravimui, laisvalaikio leidimui, aktyviam poilsiui. Šviesos a. skvere numatoma įrengti pėsčiųjų taką, suoliukus, lauko treniruoklius, šiukšliadėžes, šviestuvus, gėlynus, prie gimnazijos – universalią aikštelę tinkliniui, rankiniui, mažajam futbolui, riedučių aikštelę, suoliukus, lauko pavėsinę.

    Prie Nevėžio upės bus įrengtas didysis ir mažasis sijoto smėlio paplūdimiai su smėlio-žvyro takais, aikštelė renginiams, estrada, amfiteatras, automobilių aikštelė, tinklinio aikštelė, betoniniai suolai, stalai, autobusų stotelės.

    Dviejuose Žemdirbių g. daugiabučių namų kiemuose atsiras vaikų žaidimų aikštelės, karuselės, suoliukai, aikštelė žaidimams su kamuoliu, krepšinio stovai.

    Projektas rengiamas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ priemonę „Kaimo gyvenamųjų vietovių atnaujinimas“.
    Paskutinis taisė Audrys; 2019.03.19, 13:57.

    #2
    Panevėžio aplinkeli šalia gamyklos,, Dominari'' bus statomas autokemperiu parduotuvė



    Attached Files
    Paskutinis taisė Audrys; 2019.03.19, 13:56.

    Comment


      #3
      Panevėžio rajono gimnazijos laukia modernių sporto aikštynų

      Prasidėjus naujiems mokslo metams, Velžio ir Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijų kieme verda darbai – ten atnaujinami stadionai. Po rekonstrukcijų, kurias planuojama baigti kitąmet, naujais sportai aikštynais galės naudotis ir gimnazijų moksleiviai, ir vietos bendruomenė.

      Velžio stadionas


      Rekonstruojant Velžio gimnazijos stadioną numatoma atnaujinti futbolo aikštės natūralią veją, įrengti lietaus nuotekų tinklą, futbolo aikštėje pastatyti šiuolaikiškus ir standartus atitinkančius futbolo vartus bei kamuolio sulaikymo atitvarus. Šiaurinėje stadiono pusėje bus įrengta viena lauko treniruoklių aikštelė, pietinėje stadiono pusėje numatyta įrengti šuolio į tolį sektorių su dirbtine danga. Iš viso stadione bus dvi lauko treniruoklių aikštelės su 15 vienetų treniruoklių. Stadione bus 120 vietų tribūnos su stoginėmis. Numatytas ir aikštės apšvietimas LED šviestuvais.

      Panevėžio rajono savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vyriausiojo specialisto Andriaus Garucko duomenimis, sutartis dėl Velžio gimnazijos stadiono projektavimo ir rangos darbų pasirašyta gegužės mėnesį su bendrove „Dylas“. Projektas vykdomas pagal 2017–2020 m. švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programą, patvirtintą Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro.

      Stadiono rekonstrukcijai iš viso numatyta 290 000 eurų. 80 proc. šios sumos finansuoja Švietimo ir mokslo ministerija, 20 proc. prisideda Panevėžio rajono savivaldybė. Rekonstravimo darbus planuojama užbaigti 2019 metų antroje pusėje.

      Pasak Panevėžio rajono savivaldybės Architektūros skyriaus vedėjo Sauliaus Glinskio, Krekenavos miestelio universalus sporto aikštynas, kuriuo naudosis ir Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazija, tvarkomas Europos Sąjungos ir Panevėžio rajono savivaldybės lėšomis, vykdant projektą „Gyvenimo kokybės ir aplinkos gerinimas Krekenavos miestelyje, Panevėžio rajone“.

      Sporto aikštynui skirta 142 780 eurų. Projekto metu bus naujai įrengta: futbolo aikštė su nauja veja, naujais futbolo vartais; nauji bėgimo takeliai su dirbtine (gumos) danga; šuolio į tolį, rutulio stūmimo sektoriai (aptvertas apsauginiu tinklu) ir kita sportinė įranga; žiūrovų sektoriuje iki 60 sėdimų vietų; teritorija aptverta segmentine tvora.

      https://jp.lt/panevezio-rajono-gimna...orto-aikstynu/

      Comment


        #4
        Velžio miestelyje bus atnaujintos net 6 viešosios erdvės

        Iki kitų metų spalio Panevėžio rajono Velžio miestelyje bus atnaujintos net 6 viešosios erdvės. Pirmasis objektas – Nevėžio pakrantė, kur turėtų persikelti miestelio kultūros renginiai. Pirmieji vyks jau pavasarį.

        Panevėžio rajono, Velžio miestelio gyventojai jau džiaugiasi įsibėgėjusiu gyvenvietės atnaujinimo projektu, ir orais, kurie leidžia dirbti statybininkams. Šiuo metu labiausiai keičiasi Nevėžio pakrantės vaizdas.
        Kitąmet visai kitaip turėtų atrodyti ne tik pakrantės, bet ir dar kelios Velžio gyvenvietės vietos. Naujos daugiaufunkcinės erdvės bus pritaikytos gyventojų bendravimui, laisvalaikio leidimui, aktyviam poilsiui. Anot architekto, viso bus atnaujinti net 6 objektai.
        Visi 6 objektai Velžyje turėtų būti baigti iki 2019-ųjų spalio. Tačiau viliamasi, kad atnaujinta pakrante gyventojai galės mėgautis jau sušilus orams, čia persikels ir didžioji dalis kultūrinių renginių.

        https://jp.lt/velzio-miestelyje-bus-...sosios-erdves/

        Comment


          #5
          Už juokingą sumą Savivaldybės atsikratytame pastate Velžyje įrenginės butus

          https://jp.lt/uz-juokinga-suma-saviv...engines-butus/



























          https://www.ober-haus.lt/OH402359

          Comment


            #6
            Panevėžio aplinkkelyje išdygs nauja degalinė

            Panevėžio aplinkkelyje 20, Šilagalio kaime šalia ''DOMINARI '' Panevėžio rajono savivaldybės teritorijoje ruošiamasi statyti naują degalinę.











            https://aina.lt/panevezio-aplinkkely...auja-degaline/

            Comment


              #7
              Dembavos gyvenviete gražinasi Melioratoriu g. net 7 daugiabučiai renovuoti, pastatyta nauja vaikų žaidimo aikštelė su poilsio zonomis. Sutvarkyta aplinka ir atnaujinta kavinė ,,Gandralizdis,, su vaiku žaidimo aikštele ir batutu. Atnaujintas pėsčiuju ir dviračių takas nuo Velžio kelio sankryžos iki Pajuostės galo kareiviniu. Pajuostės gale gražiai ir idomiai įsikūrė garažuose baikerių klubas ''Iron-X MC'' . Pastatyta keleta kotedžu ir dar yra statoma, taip pat plečiasi nuosavu namu kvartalai. Pastatytas naujas modernus metereologinis centras. Asvaltuotas naujas kelias. Veteranu g. bendruomenė pasidarė šalia savo namu papludimi, pastatė tinklinio aikštele, renovavo kolkas viena daugiabuti. Atnaujintas ir pastatytas naujas Lopšelio-Darželio korpusas, bei sutvarkyta aplinka. Dembavos mokykla pastate trečia aukšta ir visa atrenovavo. Šalia mokyklos yra Kariuomenės pastatas mediciniė apžiūra šauktiniams, prievolės centras ir savanorių KASP štabas. dar ir dabar po truputi yra tvarkoma visa gyvenvietė. Daugėja gyventoju, automobiliu eismas didėja, taip pat gyvena miesto politikai (nors jie deklaravosi mieste, o ne rajone). Šiuo metu atliekami darbai, tai nuo Ekrano užtvankos iki Pajuostės kareiviniu ties Nevėžiu naujas pėsčiujų bei dviračių takas su apšvietimu, taip pat bus ukurti mini paplūdimiai, ties Vandentiekiu .

              Šiuo metu idedu kolkas mokyklos renovacijos foto....



              Comment


                #8
                Rajoną nusižiūrėjo vėjo jėgainėms

                Kol kas pajūrio krašte vėją malančios jėgainės gali pradėti kilti ir Panevėžio rajone. Jo Savivaldybė sulaukė ne vieną tokių jėgainių parką Lietuvoje įrengusios vilniečių įmonės prašymo įvertinti jos nusižiūrėtąsias vietas net keliose seniūnijose.

                Click image for larger version

Name:	vejo-jegaines-2-e1560521637552.jpg
Views:	610
Size:	51,9 kB
ID:	1729596

                Jau kitą savaitę Savivaldybės taryba svarstys, ar leisti sostinės įmonei, ieškančiai plėtros galimybių Panevėžio rajone, rengti vėjo elektrinių išdėstymo penkiose seniūnijose specialųjį planą. Potencialus investuotojas nurodo, kad jėgainėms statyti jam reikalinga iš viso 5 700 hektarų teritorija. Tokių parkų specialusis planas apimtų Miežiškių, Raguvos, Ramygalos, Vadoklių, Velžio seniūnijų teritorijas. Bendras vėjo elektrinių aukštis (įskaitant sparnuotę) siektų iki 270 metrų.

                Jau pasirinko vietas

                Vilniuje registruota bendrovė „Archstudija“ prašyme rajono Savivaldybei nurodo, jog jos numatytos vietos nepatenka į saugomas teritorijas ar svarbius urbanistinius koridorius, yra retai apgyvendintos, jose nėra kultūros paveldo objektų ar turizmo rekreacijos centrų, tačiau aplinkui gera infrastruktūra, dėl to idealiai tiktų vėjo energetikai.
                „(…) atliktos analizės ir tyrimai bendrovei leidžia spręsti apie tinkamą ir efektyvų investicijų pritraukimą į Panevėžio rajono savivaldybę, kartu prisidedant prie Nacionalinės energetinės nepriklausomybės didinimo“, – teigiama įmonės prašyme.

                Suabejojo pasiūlymu

                Jei rajono politikai pritartų, specialusis vėjo elektrinių parkų išdėstymo planas būtų rengiamas ne biudžeto, o įmonės lėšomis. Plano viešinimas vyktų įstatymų nustatyta tvarka ir, pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Eugenijaus Lunskio, visuomenė ir visi suinteresuoti asmenys turėtų teisę reikšti pastabas. Vėliau parengtą specialųjį planą taip pat tvirtintų Taryba. Patvirtinus šį planą, būtų galima projektuoti ir statyti vėjo jėgaines. Visgi E. Lunskis sako, kad kol kas dėl tokio prašymo yra daug neatsakytų klausimų. Jį svarstant viename Tarybos komitete iškilo abejonių, ar verta investuotojus įsileisti. „Tarybos nariams iškilo abejonių, todėl kviečiame įmonės atstovus į posėdį plačiau paaiškinti situaciją“, – teigė E. Lunskis.

                Skaičiai

                Šiuo metu Lietuvoje veikia 23 vėjo jėgainių parkai. Jų galia kartu sudėjus siekia 480 MW, o kartu su mažosiomis vėjo jėgainėmis iš viso instaliuota 539 MW galios elektrinių. 2018 metais Lietuvoje veikiantys vėjo jėgainių parkai pagamino daugiau kaip trečdalį šalyje pagamintos ir maždaug dešimtadalį suvartotos elektros energijos. Vėjo jėgainių parkuose pagaminama daugiau elektros energijos nei iš kitų atsinaujinančių išteklių kartu sudėjus.

                Skaitykite daugiau: https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/..._ME3A2g94HSPdA

                Comment


                  #9
                  Pritarta vėjo jėgainių statybai Panevėžio rajone

                  Panevėžio rajono savivaldybės taryba pritarė UAB „Archstudija“ iniciatyvai Panevėžio rajone statyti vėjo elektrines penkiose seniūnijose – Miežiškių, Raguvos, Ramygalos, Vadoklių ir Velžio. Jėgainių parkas iš viso apimtų 5 700 ha teritoriją. Galimas maksimalus vėjo elektrinių aukštis, įskaitant sparnuotę, – iki 270 metrų.

                  Click image for larger version

Name:	vejo-jegaines-81467335.jpg
Views:	573
Size:	70,7 kB
ID:	1733067

                  Taryba priėmė sprendimą pradėti rengti vėjo elektrinių išdėstymo specialųjį planą, kurį, pasirašius Teritorijų planavimo inicijavimo sutartį, savo lėšomis parengs UAB „Archstudija“. Specialiajam planavimui iškelti tikslai – suformuoti ilgalaikes savivaldybės vėjo jėgainių plėtros kryptis, siekiant užtikrinti saugų ir patikimą gaunamos elektros tiekimą mažiausiomis sąnaudomis bei neviršijant leidžiamo neigiamo poveikio aplinkai; parengti infrastruktūros specialųjį planą, skirtą vėjo elektrinių parko bei inžinerinių komunikacijų statybai; numatyti galimą vėjo elektrinių įtaką gamtinei ir gyvenamajai aplinkai bei kompensacines priemones jai sumažinti; numatyti priemones, užtikrinančias gamtos išteklių racionalų naudojimą, kraštovaizdžio tvarkymą, ekologinę pusiausvyrą.

                  Patvirtinus specialųjį planą, suprojektavus ir gavus statybą leidžiantį dokumentą, bus galima statyti vėjo elektrines, siekiant užtikrinti energetinį saugumą ir prisidėti prie klimato kaitos ir oro taršos mažinimo. Tarybos posėdyje dalyvavęs UAB „Archstudija“ direktorius Dainius Jurėnas sakė, kad bendrovės atstovai susitiks su visomis minėtų penkių seniūnijų bendruomenėmis, supažindins gyventojus su planuojama veikla, išklausys jų nuomonės dėl vėjo jėgainių statybos. Pasak UAB „Archstudija“ atstovo, bendra investicijų suma siektų 100–120 mln. eurų.

                  Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/miestai/panevez....d?id=81534803
                  Panevėžio rajono savivaldybėje, 5-iose seniūnijose, bus statomos vėjo elektrines

                  http://www.statybunaujienos.lt/naujiena/Panevezio-rajono-savivaldybeje-5-iose-seniunijose-bus-statomos-vejo-elektrines/13233


                  Comment


                    #10
                    Piniavoje bus atnaujintos viešosios erdvės

                    Atnaujinant Panevėžio rajono gyvenamąsias vietoves, gražios permainos ateina ir į Piniavą. Netrukus čia bus pradėtos tvarkyti viešosios erdvės, jas pritaikant renginiams, gyventojų turiningam laisvalaikiui ir poilsiui, fizinio aktyvumo didinimui.

                    Click image for larger version

Name:	0276-01-36733.jpg
Views:	652
Size:	97,5 kB
ID:	1733070

                    Panevėžio rajono savivaldybės administracija, siekdama, kad permainos atitiktų bendruomenės poreikius, organizavo viešuosius aptarimus. Viešųjų erdvių sutvarkymo vizija kurta kartu su Piniavos kaimo bendruomene, atsižvelgiant į gyventojų išsakytus pageidavimus ir lūkesčius.

                    Pagal techninį projektą kaime atsiras renginiams pritaikyta pagrindinė aikštė, pastatytas Piniavą reprezentuojantis ženklas. Renginiams tiks scena su stogine, aplinką papuoš užsėta veja, pasodinti želdiniai, mažosios architektūros elementai.

                    Patraukliai bus atnaujinta Lėvens upės pakrantė – įrengtas pliažas, renovuotas pėsčiųjų tiltas per upę. Sutvarkytas parkas bus pritaikytas aktyviam laisvalaikiui – jame bus įrengta universali krepšinio-teniso aikštelė, stalo teniso stalai, vaikų žaidimo aikštelė, lauko treniruokliai, parkūro aikštelė su įrenginiais.

                    Atvykstančių gyventojų patogumui bus atnaujinta ir išplėsta automobilių stovėjimo aikštelė.

                    Pagrindines erdves bei kitus Piniavos traukos objektus sujungs pėsčiųjų takai-žiedai su poilsio aikštelėmis pagrindinėse gatvėse. Jaukumo suteiks pasodinti daugiamečiai gėlynai, įrengti mažosios architektūros elementai.

                    Šie darbai bus atliekami pagal Panevėžio rajono savivaldybės inicijuotą projektą „Gyvenimo kokybės ir aplinkos gerinimas Piniavoje, Panevėžio rajone“, įgyvendinamą pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos priemonę „Kaimo gyvenamųjų vietovių atnaujinimas“.

                    Projekto įgyvendinimui skirta 814 tūkst. Eur Europos regioninės plėtros fondo ir valstybės biudžeto lėšų, Savivaldybės indėlis – 244 tūkst. 888 tūkst. Eur.

                    Darbus planuojama baigti iki 2020 m. rugsėjo mėnesį.

                    Kompleksiškai sutvarkius kaimo bendruomeninę infrastruktūrą Piniavoje padidės gyvenamosios aplinkos patrauklumas, gyventojų užimtumas. Atnaujintos kaimo erdvės taps naujais traukos centrais.

                    Palankesnė taps ir investicinė aplinka, prisidedanti prie kaimo ekonominio vystymosi skatinimo. Kokybiška ir saugi viešoji infrastruktūra sudarys sąlygas verslo plėtojimui.

                    https://jp.lt/piniavoje-bus-atnaujin...sosios-erdves/

                    Comment


                      #11
                      Naujas Velžio papludimys

                      Click image for larger version

Name:	naujas velzio papludimys.jpg
Views:	768
Size:	269,7 kB
ID:	1733232

                      Comment


                        #12
                        Velžyje naujas Skateparkas

                        Click image for larger version

Name:	velzio skateparkas.jpg
Views:	987
Size:	139,4 kB
ID:	1733942

                        Comment


                          #13
                          Rekonstruotas Tulpinių dvaras (Ėriškių k.).

                          Galima išsinuomuoti ir paieškoti tvenkinyje užbetonuotų lietuvių. Miegant gali vaidentis

                          Foto iš:
                          https://www.skelbiu.lt/skelbimai/sod...nJ02iGmRbbybPw





                          Comment


                            #14
                            Velžio mokykos stadionas atsinaujina

                            Click image for larger version

Name:	68400747_2345031625612448_8870068224654311424_n.jpg
Views:	596
Size:	141,7 kB
ID:	1745971

                            Comment


                              #15
                              „Dominari“ grupė planuoja naujas gamyklas greta Panevėžio

                              Click image for larger version

Name:	Dominari_Panevezyje_po_2.jpg
Views:	548
Size:	53,0 kB
ID:	1746527

                              Nekilnojamojo turto (NT) nuoma užsiimanti „Dominari“ grupės įmonė „Domimaks“ statys kemperių gamyklos ir naujų baldų kūrybos, vystymo ir gamybos pastatus greta Panevėžio, rašo „Verslo žinios“.

                              Click image for larger version

Name:	dominari-03-e1524025889815.jpg
Views:	570
Size:	94,8 kB
ID:	1746528

                              Click image for larger version

Name:	Logistika-3.jpg
Views:	588
Size:	151,5 kB
ID:	1746529

                              Click image for larger version

Name:	20170704_113013.jpg
Views:	602
Size:	209,7 kB
ID:	1746530

                              Kemperiu gamyklos projektas šalia DOMINARI

                              Click image for larger version

Name:	2fcdc8cd90769899c4546528367916ac937.jpg
Views:	545
Size:	7,3 kB
ID:	1746531

                              Click image for larger version

Name:	84a462dba92f0dbcc428aed400b2a323634.jpg
Views:	554
Size:	6,9 kB
ID:	1746532

                              Naujų baldų kūrybos, vystymo ir gamybos pastate didžiausią plotą užims gamyba.

                              Be gamybinių patalpų, bus įrengtos biuro, techninės, buitinės ir kitos pagalbinės patalpos.

                              Per šiuos metus pardavimo pajamas „Dominari“ ketina padidinti 15 proc. iki 67 mln. eurų.

                              https://jp.lt/dominari-grupe-planuoj...eta-panevezio/

                              Comment


                                #16
                                Kavinė-svečių namai BERŽELIS Piniavoje atsinaujina

                                Click image for larger version

Name:	67194003_2310096612439283_1371991529924591616_n.jpg
Views:	2243
Size:	135,2 kB
ID:	1747592

                                Click image for larger version

Name:	67817968_2330151883767089_2911604264633630720_n.jpg
Views:	2212
Size:	155,4 kB
ID:	1747593

                                Comment


                                  #17
                                  Parašė Audrys Rodyti pranešimą
                                  Panevėžio aplinkkelyje išdygs nauja degalinė

                                  Panevėžio aplinkkelyje 20, Šilagalio kaime šalia ''DOMINARI '' Panevėžio rajono savivaldybės teritorijoje ruošiamasi statyti naują degalinę.











                                  https://aina.lt/panevezio-aplinkkely...auja-degaline/
                                  Panašu, kad jau pastatyta ir atidaryta nauja degalinė, tik vieta matau pakeista, nei buvo planuota. Pastatė prie pat "Dominari logistika". Degalinė EMSI. Yra keletas nuotraukų įmestą į Google maps. Nebent čia dar kitas projektas, bet nemanau, kad gali statyti viena šalia kitos.

                                  Comment


                                    #18
                                    Degalinių tinklas šalia Panevėžio plečiasi...panašu,kad bus kitoje kelio pusėje prie degalinės "CIRCLE K" (randasi baigiantis Panevėžio aplinkeliui už žiedo link Pasvalio)
                                    Ūtos kaime iškils degalinė

                                    Panevėžio rajone Ūtos kaime, adresu Baltijos Kelio g. 30 planuojama statyti operatorinė su degaline.

                                    Click image for larger version

Name:	Viada_degaline-780x405.jpg
Views:	586
Size:	29,1 kB
ID:	1748587

                                    Degalinės statytojas UAB „Viados NT“

                                    Su projektu bus galima susipažinti viešo susirinkimo metu 2018 m. rugsėjo 20 d. 17 val. Panevėžio rajono savivaldybėje adresu: Vasario 16-osios g. 27, LT-35185 Panevėžys.

                                    https://aina.lt/utos-kaime-iskils-degaline/

                                    Comment


                                      #19
                                      Krekenavos mažoji bazilika atsinaujina: gavo restauracijai lėšų

                                      Krekenavos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bazilika kapitališkai remontuojama. Planuojama, kad kitų metų antroje pusėje Krekenavos mažoji bazilika švytės naujomis spalvomis ir kvies maldininkus maldai atsinaujinusioje šventovėje.

                                      Click image for larger version

Name:	Gintaras-Lukoševičius-Krekenavos-bažnyčia-01.jpg
Views:	549
Size:	177,0 kB
ID:	1752573

                                      Darbų pabaiga – kitąmet

                                      Krekenavos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bazilikos klebonas Gediminas Jankūnas naujienų portalui JP pasakojo, kad Krekenavos bazilika yra vienas iš Jono Pauliaus II piligrimų kelio objektas.

                                      „Beveik 4,5 mėnesio dirbome su popieriais, kol buvo parengtas projektas. Jį patvirtinus gavome finansavimą 1,7 mln. eurų. Prasidėjo Krekenavos bazilikos remonto ir rekonstrukcijos darbai, kuriuos planuojame užbaigti kitąmet liepos mėnesį. Tačiau, jau kaip dabar supratome, darbai gali užsitęsti ir bus baigti iki 2020 metų pabaigos. Svarbu, kad jie būtų baigti ir Krekenavos šventovė nušvistų šviežiomis spalvomis“, – kalbėjo dvasininkas.

                                      Remonto reikėjo

                                      Pasak Krekenavos bazilikos klebono, darbai prasidėjo nuo stogo keitimo darbų.

                                      „Stogas bus perdengtas naujomis medžiagomis – variu. Po to restauruosime sienas, kad jos galėtų kvėpuoti ir nedrėktų. Taip pat bus restauruoti bažnyčios bokštai ir įrengti patogus laiptai. Viename bokšte įrengsime apžvalgos aikštelę. Iš šio bokšto atsivers puikus vaizdas į Krekenavos miestelį ir jo apylinkes. Be to, bus galima apžiūrėti ir ten kabančius varpus, kurių vienas – pats seniausias Panevėžio regione ir datuojamas XVII a.“, – pristatinėjo šventovės darbus klebonas G. Jankūnas ir tęsė:

                                      „Bažnyčios viduje keisime grindys. Jos bus padengtos klinkerio (keramikos rūšis) medžiaga. Viduje bus restauruoti bazilikos skliautai – juos dažysime. Pagaminsime naujus suolus, kurie bus pritaikyti aukštesnio ūgio žmonėms. Beje, pamiršau pasakyti, kad izoliuosime nuo drėgmės bazilikos pamatus. Krekenavos bazilika remontuojama kapitališkai. Jau labai reikėjo šventovei remonto.“

                                      Restauruojamas stebuklingas paveikslas

                                      Krekenavos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bazilikos klebonas G. Jankūnas naujienų portalui JP pasidžiaugė dar vienu darbu.

                                      „Iki remonto pabaigos planuojamas restauruoti stebuklingas Dievo Motinos su Kūdikiu paveikslas. Jis šiuo metu restauruojamas Prano Gudyno restauravimo centre. Po restauracijos jis vėl papuoš baziliką. Beje, kol vyksta remonto darbai bazilikoje šv. Mišios aukojamos parapijos namų didžiojoje salėje“ – aiškino dvasininkas.
                                      Apie projektą

                                      „Krekenavos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bazilikos restauracija ir pritaikymas viešojo vartojimo tikslams“ projektas įgyvendinamas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos (ES) fondų investicijų veiksmų programos priemonę „Aktualizuoti kultūros paveldo objektus“.

                                      Projekto įgyvendinimui iš ES fondų, konkrečiai – Europos regioninės plėtros fondo – skirta 100 proc. įgyvendinimui reikalingų lėšų – 1,7 mln. eurų.
                                      Krekenavos šventovė

                                      Tai vienintelė Lietuvoje Romos Didžiosios Marijos bazilikos dukterinė šventovė.

                                      Joje šimtmečius gerbiamas stebuklingas Dievo Motinos su Kūdikiu paveikslas.

                                      Šiaurės ir vidurio Aukštaitijoje šventovė plačiai garsėja ne tik savo grožiu, bet ir Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų – Žolinės atlaidais.

                                      Net 8 krekenaviečiai įtraukti į XX a. Bažnyčios Martirologą – kankinių knygą.

                                      Krekenava, įsikūrusi dešiniajame Nevėžio krante, pusiaukelėje tarp Panevėžio ir Kėdainių, 13 km į vakarus nuo Ramygalos, 27 km į pietvakarius nuo Panevėžio.

                                      Miestelis istoriniuose šaltiniuose pirmą kartą paminėtas prieš 600 metų. Šventovė, nuo seno garsėjanti stebuklinguoju Dievo Motinos su Kūdikiu paveikslu ir Žolinės atlaidais, daugiausia maldininkų sutraukia iš šiaurės ir vidurio Aukštaitijos.

                                      2009 metais Krekenavos bažnyčia paskelbta Romos Didžiosios Marijos bazilikos dukterine šventove – filija.

                                      https://jp.lt/krekenavos-mazoji-bazi...uracijai-lesu/

                                      Comment


                                        #20
                                        Atnaujintos viešosios erdvės sujudino Velžio gyvenimą

                                        Click image for larger version

Name:	velzio-projektui-virzaitis.jpg
Views:	556
Size:	100,6 kB
ID:	1752908
                                        Velžio seniūnijos seniūnas Andrius Viržaitis sako dėl atnaujintų Velžio erdvių sulaukiantis daug gerų atsiliepimų ir iš vietinių gyventojų, ir iš svečių, kurių šiemet kaime itin gausu. „Veiklos naujose erdvėse randa visų amžiaus grupių žmonės, dabar Velžyje yra ką veikti ir judraus, ir ramaus poilsio mėgėjams“, – sako seniūnas.

                                        Per pastaruosius metus priemiestinis Velžio kaimas pasikeitė neatpažįstamai. Iš apstingusios gyvenvietės Velžys tapo judria, iš kitų vietovių pailsėti atvykstančių žmonių sulaukiančia vieta. Tokius džiuginančius pokyčius įtakojo Panevėžio rajono savivaldybės administracijos įgyvendintas projektas „Gyvenimo kokybės ir aplinkos gerinimas Velžyje, Panevėžio rajone“, finansuotas ES Regioninės plėtros fondo.

                                        Projekte – Velžio gyventojų pageidavimai

                                        Įgyvendinant projektą sutvarkytos penkios erdvės: didysis ir mažasis paplūdimiai prie Nevėžio upės, dviejų daugiabučių kiemai, Šviesos aikštė. Baigiama rekonstruoti ir šeštoji erdvė – Velžio gimnazijos stadionas, kurį direktorius Rimtas Baltušis jau dabar vadina neabejotinai moderniausiu Panevėžio apskrityje.

                                        Kad pokyčių Velžio kaime reikia, buvo matyti 2017-ųjų pavasarį, kai rengdamasi įgyvendinti projektą gyvenimo kokybei gerinti bei gyventojų užimtumui didinti, Panevėžio rajono savivaldybės administracija inicijavo susitikimus su Velžio gyventojais. Idėjų ir pageidavimų, kaip turėtų keistis jų kaimas, velžiečiai turėjo daug, pasisakė visų amžiaus grupių atstovai. Velžio gimnazija net surengė mokinių apklausą raštu.

                                        Pageidavimų tuomet išsakyta įvairių – ir dabar jau įgyvendintų, ir sunkiai derančių su realybe, tokių kaip apžvalgos bokštas, mokyklą su seniūnija jungiantis kabantis tiltas, kartodromas ir pan. Pasiūlymai išsigrynino jau pirmuose susitikimuose su Lietuvos architektų sąjungos Panevėžio skyriaus architektais: velžiečiai pageidavo, kad būtų sutvarkytas Nevėžio upės slėnis, įrengta maudykla, šiuolaikiška poilsio vieta, takai, įrengtos žaidimų aikštelės daugiabučių kiemuose, atnaujinta Šviesos aikštė, gimnazijos bendruomenė pageidavo modernaus stadiono. Apjungę velžiečių pageidavimus architektai paruošė Velžio kaimo viešųjų erdvių sukūrimo projektinių pasiūlymų viziją. Remiantis šia vizija 2017 m. gruodžio mėn. UAB „Atamis“ parengė techninį projektą.

                                        Click image for larger version

Name:	velzio-projektui-4.jpg
Views:	548
Size:	178,7 kB
ID:	1752909
                                        Daugiabučių kiemuose esančiose žaidimų aikštelėse šeimininkauja mažiausieji velžiečiai.

                                        2018 m. kovo 9 d. Panevėžio rajono savivaldybės administracija pasirašė projekto „Gyvenimo kokybės ir aplinkos gerinimas Velžyje, Panevėžio rajone“, įgyvendinamo pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ 08.2.1-CPVA-R-908 priemonę „Kaimo gyvenamųjų vietovių atnaujinimas“, finansavimo sutartį su VšĮ Centrine projektų valdymo agentūra. Projektui vykdyti skiriama 812 tūkst. eurų Europos regioninės plėtros fondo ir Valstybės biudžeto lėšų, o Projekto vykdytojas prie projekto veiklų įgyvendinimo prisideda 66 tūkst. eurų. Darbus atliko UAB „JK Ranga“.

                                        Erdvės – visoms amžiaus grupėms

                                        „Žinoma, kad tokios permainos džiugina ir seniūnijos darbuotojus, ir Velžio bendruomenių žmones, daug gerų atsiliepimų sulaukiame ir iš svečių, kurių šią vasarą Nevėžio pakrantėje buvo ypač gausu, – sako Velžio seniūnijos seniūnas Andrius Viržaitis. – Atsirado erdvė kultūriniams renginiams ir gyventojų poilsiui. Tikrai galima tikėtis, kad atsinaujinęs Velžys taps ekonomiškai patrauklesne vieta kurtis verslui, plėstis paslaugų sferai.“

                                        Click image for larger version

Name:	velzio-projektui-5.jpg
Views:	554
Size:	402,0 kB
ID:	1752910
                                        Mažąjį paplūdimį prie Nevėžio upės renkasi pavėsį ir ramybę mėgstantys poilsiautojai.

                                        Prie Nevėžio upės didžiajame ir mažajame paplūdimiuose įrengtos persirengimo kabinos, pėsčiųjų takai, tinklinio aikštelė, laužavietės, automobilių aikštelė. Kadangi slėnyje takai apšviesti, pasivaikščioti norinčiųjų netrūksta ir tamsiu paros metu. Seniūnas pastebi, kad skirtingos atnaujintos erdvės suteikia galimybę jomis naudotis visų amžiaus grupių žmonėms. Štai didysis paplūdimys labiausiai mėgstamas vaikų ir jaunimo, tinklinio mėgėjų ir norinčiųjų mėgautis saulės voniomis, ieškantieji pavėsio mieliau renkasi mažąjį paplūdimį, o atnaujinta Šviesos aikšte labiausiai džiaugiasi judėti mėgstantys senjorai. Daugiabučių kiemuose įrengtose vaikų žaidimų aikštelėse šeimininkauja mažiausieji velžiečiai, vyresnieji renkasi krepšinio aikštelę.

                                        „Smagu matyti, kad ne tik patys turime kur smagiai pasivaikščioti, ant treniruoklių pasportuoti, bet ir svečių sulaukiame, – sako Velžio seniūnijos senjorų asociacijos pirmininkė Snieguolė Revotienė. – Ypač populiari tinklinio aikštelė, vasaros pabaigoje čia net tarpklubinės tinklinio varžybos vyko.“ Šviesos aikštėje buvo iškirsti beverčiai medžiai ir krūmai, įrengta aikštelė renginiams, suoleliai, treniruokliai.

                                        Click image for larger version

Name:	velzio-projektui-3.jpg
Views:	551
Size:	124,3 kB
ID:	1752911
                                        Šviesos aikštė atsinaujino neatpažįstamai. Velžyje nebuvusieji kelerius metus vargiai atpažins, kad čia ta pati, buvusi krūmais apaugusi vieta.

                                        Bene aktyviausiai baigiamu rekonstruoti stadionu džiaugiasi Velžio gimnazijos bendruomenė. „Gimnazijai, turinčiai daugiau nei 600 mokinių, erdvus ir modernus stadionas yra tikras išsigelbėjimas, nes salėje vienoje pamokoje sportuoja po keturias klases, – sako Velžio gimnazijos direktorius Rimtas Baltušis. – Galiu užtikrintai pasakyti, kad mūsų stadionas yra moderniausias Panevėžio apskrityje: paklota nauja stadiono danga, pastatyta dengta žiūrovų pakyla, pasėta žolė, įrengtos riedučių, riedlenčių ir dviračių aikštelė, mini futbolo, teniso aikštelė. Be to, įrengta ugdomoji lauko klasė, pakloti lietaus nuotekų ir apšvietimo tinklai.“

                                        Penkios erdvės yra visiškai baigtos ir perduotos eksploatuoti Panevėžio rajono savivaldybei, baigiamas tik gimnazijos stadionas. Iki gruodžio mėnesio projektas bus visiškai baigtas. Velžio gyventojai neabejoja, kad atsinaujinęs Velžys taps traukos centru su patrauklia investicine aplinka, teigiamos permainos sutelks bendruomenę ir paskatins socialiai atviresnėms iniciatyvoms.

                                        https://jp.lt/atnaujintos-viesosios-...lzio-gyvenima/

                                        Comment

                                        Working...
                                        X