Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

S. Eidrigevičiaus menų centras Panevėžyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Jei neturite ką pasakyti, paskutines jūsų žinutes ištrinsiu, nes jos ne į temą.
    Kodel gi ne i tema? Visai i tema. Matau kad "Eidrigeviciaus pastato" projektai labai panasus i jau anksciau igyvendintus Rusijoje. Ka sios nuotraukos ir paliudija.

    Ar sioje temoje viska tik girti reikia? O kad trinat, tai jus - forumo moderatorius?

    Comment


      #42
      Į jūsų pateiktus pavyzdžius tai tikrai nepanašūs. Girti nereikia, bet kvaila kritika irgi nežinau ar kam įdomi.

      Comment


        #43
        Parašė digital Rodyti pranešimą
        Į jūsų pateiktus pavyzdžius tai tikrai nepanašūs. Girti nereikia, bet kvaila kritika irgi nežinau ar kam įdomi.
        Kaip yra zinoma "Del skoniu nesiginciajama". Kiekvienam - savo. Man asmeniskai - labai panasu. Jei neziuresime i isorines pastatu dangos skirtumus - tai beveik vienas prie vieno.

        Aisku, kad filosofinio disputo metu, as galiu sutikti, kas ir paprastos tarybines transfomatorines budos ir tarybinio blokinio namo simbioze gali tapti kurybiniu impulsu talentingam architektui, norinciam papuosti Panevezio miesto centra.

        Toks urbanistinis sprendimas gali buti ypac vertingas dar ir del to, kad kiekvienas Lietuvos miestu miegamuju raojnu gyventojas - ar is Vilniaus Zirmunu, ar is Kauno Silainiu, ar is Siauliu Pietinio - likimo valios noru patekes i Panevezio centra, gales ten jaustis visai kaip pas save namuose Zirmunuose, Silainiuose ar Pietiniame. Ir tai mus negali nedziuginti. )
        Paskutinis taisė hobo; 2019.03.31, 20:06.

        Comment


          #44
          Na sprendžiant iš tokiu transformatoriniu nuotraukas, nieko nestebina ir tos dėžutės miestuose. Kuriama ne tik menų centrai, bet ir daugiabučiai, kotedžai, verslo centrai ir kiti....Matyt pats paprasčiausias ir nesudėtingiausias statybų projektavimas ir statymas.

          Kalbant dėl menų centro Panevėžyje, tai ko gero pats lengviausias ir pigiausias statybų projektas. statom didelę dėžę ir viskas. Beje neatsimenu, koks projektas užėmė antra vietą ???? ( Žinau, kad tikrai geresnis, nei pirmas).

          Dėl tokiu dėžiu, tai Vilniuj ''MO'' irgi nekažka, išsiskiria tik pagrindiniu įėjimu ir balkonu...(gal aš tu menininku ir nesuprantu, jei jiems gerai). Svarbu, kad kažkas statosi, nei niekas nevyksta...

          Comment


            #45
            Ir tai ne Balandžio 1-osios pokštas
            S. Eidrigevičiaus menų centrui – milijoninis finansavimas iš Europos Sąjungos fondų


            Didžiausia naujiena ir ambicija – Panevėžyje įkurti ne tik respublikinės, bet ir tarptautinės reikšmės Stasio Eidrigevičiaus menų centrą (SEMC) pradedama įgyvendinti – Lietuvos kultūros ministro įsakymu, projektui „Stasio Eidrigevičiaus menų centro Panevėžyje įkūrimas modernizuojant viešąją kultūros infrastruktūrą“ skiriamas 3 mln. eurų finansavimas iš Europos Sąjungos fondų.

            Įgyvendinus šį projektą turėtų būti pasiekti šie rezultatai: modernaus menų centro veiklai pritaikytas vienas senų konstrukcijų pastatas; atliktas 2072,44 m2 ir 16571,00 m3 dabartinio kino centro „Garsas“ kapitalinis remontas, įdiegiant energijos taupymo priemones ir atliekant pastato konstrukcijų, inžinerinių įrengimų ir įrangos modernizavimą.
            Įgyvendinus šį projektą SEMC turėtų tapti ne tik miesto, šalies, bet ir tarptautiniu įvykiu, traukos centru. Menų centras užsiimtų modernaus ir šiuolaikinio meno sklaida, edukacija.
            Savo kūrinių kolekciją būsimai įstaigai jau padovanojo Stasys Eidrigevičius.
            Stasio Eidrigevičiaus menų centro įkūrimo veiklų koordinatorė Lina Blažytė nebuvo labai kalbi, bet patikino, kad džiaugiasi šiuo dideliu žingsniu į priekį.

            „Pirmiausia dėkoju Stasiui Eidrigevičiui, kad jis yra ir kuria, o visiems kitiems dėkoju, kad patikėjo idėja ir atkakliai du metus dirbome diena iš dienos iš visos širdies, kad tai įvyktų. Tokiais darbais mes kuriame Lietuvą, o dabar tiesiog prasidės darbai ir projekto įgyvendinimas“, – nedaugžodžiavo L. Blažytė.

            https://jp.lt/s-eidrigeviciaus-menu-...ajungos-fondu/

            http://panevezys.lt/lt/naujienos/pra...mln.-9m5k.html

            Comment


              #46
              Didžiausia ... ambicija – Panevėžyje įkurti ne tik respublikinės, bet ir tarptautinės reikšmės Stasio Eidrigevičiaus menų centrą ...
              "tarptautinės reikšmės ... menų centrą" - idomu, is kur digsta tokios fantazijos?

              Kitame provincijos mieste - Siauliuose, valdzios ponai jau bande ikurti "Menu Inkubatoriu". Irgi, matyt, ne siaip sau, bet su mintimi, kad tai bus meno myletoju pasaulinio masto traukos centras. Ir vietos dailininkai ten ikurtose dirbtuvese dviem pamainom kurs auksciausio lygio paveikslus, o uzsienio millioneriai-vertintojai kumsciais stumdysis prie ju dirbtuviu duru del pirmumo teises nusipirkti svieziai nutapyta sedevra. Ir minios turistu vietoj Paryziaus ir Londono vaziuos i Siaulius apsilankyti "garsiajame Siauliu Menu Inkubatoriuje" ir prisipildyti ten teigiamos menu auros ...

              O taip ta svajone atrodo praejus keleriems metams po to, kai pinigai, skirti siai svajonei, buvo sekmingas "isnaudoti". Ir nesimato zenklu, kad ten kazkas pasikeis per artimiausia desimtmeti. Siaip, gal vis delto provincijos miestuose reiktu atsargiau svajoti apie "tarptautinės reikšmės" meno centru kurima ir savo svajonese skraidyti kiek arciau zemes?


              Click image for larger version  Name:	Menu inkubas siauliai.jpg Views:	1 Size:	182,0 kB ID:	1712381


              Nuotraukoje: "Siauliu Menu Inkubatorius"
              Paskutinis taisė hobo; 2019.04.03, 23:24.

              Comment


                #47
                Nuotrauka, tai gera ....kaip po antrojo pasaulinio karo bombardavimo....o galėtu taip ir palikti va kur menas sakytų menininkai.....ir netgi keturiu aukštu..
                O jei rimtai kaip po restauracijos atrodys? Žiuriu, kiekvienam mieste beveik po menų centrą statosi, tai čia klausimas dabar tokie monstrai ar sulauks didelio žmoniu sambūrio?

                Comment


                  #48
                  Parašė Audrys Rodyti pranešimą
                  Nuotrauka, tai gera ....kaip po antrojo pasaulinio karo bombardavimo....o galėtu taip ir palikti va kur menas sakytų menininkai.....ir netgi keturiu aukštu..
                  O jei rimtai kaip po restauracijos atrodys? Žiuriu, kiekvienam mieste beveik po menų centrą statosi, tai čia klausimas dabar tokie monstrai ar sulauks didelio žmoniu sambūrio?
                  Tam inkubatoriuj jau ilgą laiką darbai nevyksta, jo tiesiog nebus. Jis dar su 2007-2013 m. parama imtas statyti, vėliau pati valdžia ėmė viską vilkint, o naujoji taryba 2015 m. projektą sustabdė ir atgal dar turėjo gražint 400 tūkst. eur. Nemanau, kad Panevėžyje bus tas pats, nes čia menų centro pastato reikalingumas yra žymiai didesnis ir jo funkcijos atrodo daug realesnės negu šio inkubatoriaus ir šiaip menų centro su kažkokiu inkubatorium nepalyginsi. Jis jaučiu niekada ir nebeišdygs, o va SEMC turi labai didelę perspektyvą.
                  Paskutinis taisė PNVŽ; 2019.04.04, 13:47.

                  Comment


                    #49
                    Parašė Audrys Rodyti pranešimą
                    ... čia klausimas dabar tokie monstrai ar sulauks didelio žmoniu sambūrio?
                    Kai Panevezyje epizodiskai bus kokiu nors organizuotu turistiniu grupiu, tai tikriausiai ju gidai siulys jiems ten apsilankyti – nes nedideliame mieste nedaug kokiu variantu galima susirasti ka parodyti sveciams. Taip pat visu miesto mokyklu mokinius dailes mokytojai nuvarys ten i privaloma ekskursija 2-3 kartus per visa mokyloje buvimo laikotarpi: pirma karta pradinese klasese, po to kokioje astuntoje klaseje, ir dar i mokyklos pabaiga – vienuoliktoje.

                    Kad kazkas ten lankysis savo noru ir dar su iejimo bilietu pirkimu uz savus pinigus, tai man asmeniskai mazai tiketina.

                    Dar minimum septyni zmones lankysis ten labai daznai, beviek kasdien. Tai bus:
                    1. Centro direktore (alga 850 euru).
                    2. Jos pavaduotojas-menotyrininkas (alga 700 euru), kuris studijos Eidrigeviciaus kuryba moksliskai, karta per 1-2 menesius rasys straipsnius i zurnala „Kultūros barai“, ir per savo valdyska sedejima darbo vietoje parasys ten sau disertacija ir po 8-10 metu bus jau profesorius.
                    3. Gidas-referentas, kurio pareiga bus vesti ekskursijas po pastata, o kitu metu gaminti direktorei kava. Alga 600 euru.
                    4. Kasininke-sarge, kuri is savo vietos prie iejimo duru stebes, kad i Meno Sventove neieitu koks benamis ar girtuoklis. Kartu ji pardavines bilietus kulturingiems pilieciams. Alga 430 euru.
                    5. Stalius-ukvedys, kuris nesios meno kurinius is auksto i auksta, bei savo elektrine drele grez sienose skylutes medvarzciams, ant kuriu po to kabins paveikslus. Alga (nepilnam etatui) 300 euru.
                    6. Buhaltere, alga 500 euru.
                    7. Pastato valytoja, kuri ten bus vienintele, kuri ten tikrai pavargs nuo savo darbo. Alga 430 euru.

                    Per menesi sitas kolektivas bendrai gaus atlyginimu mazdaug apie 3 810 euru, kas per metus sudarys apie 46 000 euru, o su darbdavio mokesciais visa tai sudarys apie 92 000 euru is miesto biudzeto.

                    Prie to dar reiktu stalu, printeriu, kompjuteriu bei visos kitos biuro irangos. Taip pat reikes spausdinti bukletus, katalogus bei kita.

                    Taip pat miestui reikes moketi uz sito 3-5 aukstu pastato sildyma, elektra bei sunaudota vandeni.

                    O jei sugalvos pasidaryti ne “respublikines” bet "tarptautinės reikšmės ... menų centrą", tai tada logiskai butu dar prideti direktores bei pavadotojo komandiruociu islaidos i kitus tarptautines reiksmes meno centrus – Londona, Niujorka, Pekina, Tokija – kur jie reklamuos Eidrigeviciaus kuryba bei jo vardo Panevezio Meno Centro veikla.

                    Tarkim, jie nepiktnaudziaus ir apsiribos tiktai 4 komandiruotemis per metus kiekvienam. Islaidos, tarkim, bus po 2000 euru uz komandiruote (bilietai, viesbutis plius maistas), tai viso bus dar kokie 16 000 euru per metus.

                    Bendrai paemus, visam Centro islaikymui bus galima tilpti i 150 000 euru biudzeta.
                    Paskutinis taisė hobo; 2019.04.04, 22:08.

                    Comment


                      #50
                      Parašė hobo Rodyti pranešimą
                      Kai Panevezyje epizodiskai bus kokiu nors organizuotu turistiniu grupiu, tai tikriausiai ju gidai siulys jiems ten apsilankyti – nes nedideliame mieste nedaug kokiu variantu galima susirasti ka parodyti sveciams. Taip pat visu miesto mokyklu mokinius dailes mokytojai nuvarys ten i privaloma ekskursija 2-3 kartus per visa mokyloje buvimo laikotarpi: pirma karta pradinese klasese, po to kokioje astuntoje klaseje, ir dar i mokyklos pabaiga – vienuoliktoje.

                      Kad kazkas ten lankysis savo noru ir dar su iejimo bilietu pirkimu uz savus pinigus, tai man asmeniskai mazai tiketina.

                      Dar minimum septyni zmones lankysis ten labai daznai, beviek kasdien. Tai bus:
                      1. Centro direktore (alga 850 euru).
                      2. Jos pavaduotojas-menotyrininkas (alga 700 euru), kuris studijos Eidrigeviciaus kuryba moksliskai, karta per 1-2 menesius rasys straipsnius i zurnala „Kultūros barai“, ir per savo valdyska sedejima darbo vietoje parasys ten sau disertacija ir po 8-10 metu bus jau profesorius.
                      3. Gidas-referentas, kurio pareiga bus vesti ekskursijas po pastata, o kitu metu gaminti direktorei kava. Alga 600 euru.
                      4. Kasininke-sarge, kuri is savo vietos prie iejimo duru stebes, kad i Meno Sventove neieitu koks benamis ar girtuoklis. Kartu ji pardavines bilietus kulturingiems pilieciams. Alga 430 euru.
                      5. Stalius-ukvedys, kuris nesios meno kurinius is auksto i auksta, bei savo elektrine drele grez sienose skylutes medvarzciams, ant kuriu po to kabins paveikslus. Alga (nepilnam etatui) 300 euru.
                      6. Buhaltere, alga 500 euru.
                      7. Pastato valytoja, kuri ten bus vienintele, kuri ten tikrai pavargs nuo savo darbo. Alga 430 euru.

                      Per menesi sitas kolektivas bendrai gaus atlyginimu mazdaug apie 3 810 euru, kas per metus sudarys apie 46 000 euru, o su darbdavio mokesciais visa tai sudarys apie 92 000 euru is miesto biudzeto.

                      Prie to dar reiktu stalu, printeriu, kompjuteriu bei visos kitos biuro irangos. Taip pat reikes spausdinti bukletus, katalogus bei kita.

                      Taip pat miestui reikes moketi uz sito 3-5 aukstu pastato sildyma, elektra bei sunaudota vandeni.

                      O jei sugalvos pasidaryti ne “respublikines” bet "tarptautinės reikšmės ... menų centrą", tai tada logiskai butu dar prideti direktores bei pavadotojo komandiruociu islaidos i kitus tarptautines reiksmes meno centrus – Londona, Niujorka, Pekina, Tokija – kur jie reklamuos Eidrigeviciaus kuryba bei jo vardo Panevezio Meno Centro veikla.

                      Tarkim, jie nepiktnaudziaus ir apsiribos tiktai 4 komandiruotemis per metus kiekvienam. Islaidos, tarkim, bus po 2000 euru uz komandiruote (bilietai, viesbutis plius maistas), tai viso bus dar kokie 16 000 euru per metus.

                      Bendrai paemus, visam Centro islaikymui bus galima tilpti i 150 000 euru biudzeta.
                      Bet tu čia kaip tikras specialistas viską tiksliai parašiai.....eskursijos moksleiviu, ko gero tikrai bus ir pensininku eskursiju iš kitu miestu, vien dėl to ir išsilaikys, nes galbut dar atseikis pinigėlius savivaldybė ar valstybė. Panevėžiečiai kai pastatys nauja pastata, tikrai nueis pasižiurėti, kas gi ten gero...( tai max. apie metus) , vėliau niekam bus neidomus, eis tik kuriems patinka menas, tokiu mažai.... Mano manimu reikėjo pasirinkti Koncervų fabriką, vietą ideali menininkams šalia Senvagės.

                      Comment


                        #51
                        Planuoja jie samdyti marketingo komandą, o tai jau parodo supratimą, kad žmonių pritraukti į meno centrus yra sudėtinga, todėl yra reikalinga gera reklama. Už tai respect'as.

                        Comment


                          #52
                          Parašė PNVŽ Rodyti pranešimą
                          Planuoja jie samdyti marketingo komandą ...
                          Tada dar reikia marketogus priskaiciuoti prie jau paminetu septyniu darbuotoju. Jei tai bus marketologu komanda, tai reiskia ju bus daugiau negu vienas:

                          8. Vyriausiasis marketologas (alga 800 euru).
                          9. Specialistas-marketologas (alga 700 euru).
                          10. Jaunesnysis marketologas (alga 550 euru).

                          Tai bus papildomai dar 2050 x 12 x 2 = 49 200 euru is miesto biudzeto per metus.

                          O viso, su anksciau suskaiciuotais 150 000 euru, tai iseis 200 000 euru per metus Panevezio Menu Centro islaikymui. Manyciau, kad uz malonuma Paneveziui tureti tokia faina istaiga, tai visai nebrangu.

                          Taip dailininko Eidrigeviciaus geros valios deka Panevezyje neuzilgo bus sukurta dar 10 nauju darbo vietu.

                          Comment


                            #53
                            o kaip su priestatu kuriame kino salė bus?

                            Comment


                              #54
                              Parašė PNVŽ Rodyti pranešimą
                              o kaip su priestatu kuriame kino salė bus?
                              Na, jei ir ten papildomai pora zmoniu idarbins, tai bus tik i gera: nedarbas Panevezyje dar labiau mazes. Todel panevezieciams bus maziau priezasciu emigruoti i uzsienius.

                              O jeigu vieno Meno Centro pastatymu vietos valdzia neapsiribos, o pastatys aplinkui dar kelis panasius centrus - pvz. Muzikos Centra, Liaudies Meno Centra, Meninio Mezgimo Centra ir t.t. - tai tada nauju darbu vietu juose uzteks tam, kad pilnai panaikinti bedarbyste Panevezyje. Ir miestas suklestes. )

                              Comment


                                #55
                                Parašė Audrys Rodyti pranešimą
                                ...eskursijos moksleiviu, ko gero tikrai bus ir pensininku eskursiju iš kitu miestu, vien dėl to ir išsilaikys, nes galbut dar atseikis pinigėlius savivaldybė ar valstybė.
                                Primeskim bilieto kaina, kad jie ten galetu vien is bilietu pardavimo iseiti ant nulio (dar be pelno):

                                - islaidos 200 000 euru metams (ta suma yra minimali - jeigu jie ten nesugalvos etatus dar padidinti ar koki festivali uzsukti). Tad jeigu darbo dienu, tarkim, ten bus 300 per metus, tai islaikymo islados vienai dienai bus 200 000 : 300 = 667 euru/dienai.

                                - lankytoju per diena ten bus 20-30 zmoniu (ir tai su salyga jeigu marketologai bus sekmingi savo darbe).

                                Tad kad jie ten iseitu ant nulio, bilieto kaina turetu buti 20-30 euru vienam lankytojam.

                                Comment


                                  #56
                                  Tai gal tiesiog nevarkit ir atiduokit kolekciją Vilniui.
                                  Post in English - fight censorship!

                                  Comment


                                    #57
                                    Dėl manes ,jei sugebėsi pasiimpti, tai imk. Bet jums Vilniečiams visko maža....ir taip pas jus chaosas tenai....Valdžia tik temato viskas Vilniuj arba niekam....Kiti miestai baigia išmirti..Viskas kuriama tik Vilniuj... Matyt norima padaryti Lietuva yra tik Vilnius ir daugiau niekas. Jau dabar masiškai palieka mažus miestelius gyventojai ir keliasi i sostinę arba išvis iš Lietuvos...Klausimas kas po 50 metu? Vilniuj bus daugiausia Lietuviu, kituose mažesniuose miestuose mirgės jau nebe Lietuviu, o migrantu iš įvairiu trečiųjų šalių. Vilniu norima padaryti kaip koki Londona, jiems svarbiausia reitingai, jau nebe miesto, o europos ar pasaulio sostinės diduma ir lankomuma....Vilniaus aš nepeikiu, bet turi galvoti ne tik apie save ir apie visa Lietuva, kad nevirstu kiti miestai kaimais. Vilnius pats turėtu siulyti idėjas kitiems miestams... Didžiausia pagarba yra Anykščiams, tas mietelis darosi jau kurortinis. Kitiems dar reikia daug kur pasistengti, bet va visi geri specialistai jau išvyke į Vilnių. Tikrai nesinori, kad viskas būtų kuriama tik sostinėj. o mes su pensininkais gyventumėm ir kitu šalių emigrantais.

                                    Comment


                                      #58
                                      Čia buvo tik ironija dėl visų besipiktinančių "vai vai vai, daug kainuos", "vai vai vai, niekas neis", "vai vai vai, geriau pensininkams tuos pinigus atiduokim" ir didžiulio turto turėjime ir rodyme matančių ne galimybes, o problemas. Esmė ta, kad norint būti normaliu miestu (o ne šiaip gyvenviete) reikia kultūrinių institucijų ir vienas muziejus yra geras žingsnis link to, nors nepakankamas. Bėda ta, kad Panevėžyje (kaip matom iš forumo) daug žmonių kuriems nieko nereikia ir kuriems būtų maloniausia gyventi ramiame nuobodžiame kaime, kuriame nieko nėra. Bėda ne kad vilniečiai nori, kad kituose miestuose nieko nebūtų, bet to nori tų miestų žmonės.

                                      p.s. Pastaruoju metu visi nauji Lietuvoje pastatyti muziejai buvo visiška sėkmė, nuolat pilni lankytojų (kuriems ir mokėti 7-10 eurų už bilietą nėra problema), kur atsiradus naujai parodai FB iš karto prisipildo nuotraukų iš jos.
                                      Post in English - fight censorship!

                                      Comment


                                        #59
                                        Aš savivaldybės pinigų neskaičiuoju, dažniausiai pyksta tie kurie nori matyti, kad savivaldybė pinigus eikvotu tik ant keliu gerinimo ir daugiau nieko. Žmonės jau beveik gyvena automobiliuose. Nesakiau aš, kad nereikia menų centro, bet tikrai nebusiu tas dažnas lankytojas, o jei jau toks geras menas bus pozuojamas, kai atvažiuos iš viso pasaulio, tai valio tiktai....va bet pats projektas man ir daugumai miesto gyventoju nepatinka ( buvo tikrai geresniu ir balsavau už geresnius, tikrai ne už laimėtoja) vadinasi dėl pinigu, kiek kainuos statymas arba čia kažkos buvo sutarimas, kad tas ir laimės. Be konkurso jau pirma vizija buvo tokia ir va su konkursu vistiek tas laimėjo......

                                        Galbut Panevėžys bus patrauklus turistams tik dėl meno ir kultūros renginiu (galbūt). Bet miestas turi kilti ne tik tuom, stambiu verslu, geležinkeliu keliais, bei kitkuom....Nusivalyti dar vadinama Čikaga ar kaip dauguma kiti miestai lazdavoja Čebureku miestu dar ilgai reiks kaip matau ir girdžiu.....Gaila man Vilniaus dėl Nacionalinio stadiono neturėjimo, sveikinimai Kaunui kurie kai kuriais projektais aplenkia sostinę. Na o mums Panevėžiečiams dar daug ir labai daug kur reikia pasitempti, bet kai kurie valdžioj atstovai to nenori, o ir sostinė nenori padėti kitiems miestams, viska tik sau.... reiktu stabdyt emigracija i Vilniu iš mūsų miestų ir miestelių....pas jus didžiausia problema tai dideli kamščiai piko metu, nauji daugiabučiu kvartalai kurie turi nedideles auto stovėjimo aikšteles kiemuose.....ir nama prie namo stato, kas per nesamonė? žaliu zonu nedaug....tad nežinau ar norėčiau ten kurtis gyventi...

                                        O šiaip čia daug šnekėti kas blogai ir kas gerai miestuose.....net nusibostu rašyti......norėtusi,kad kiekvienam mieste būtų kažkas kuriama įdomaus, kur kiti miestai neturėtų to ir nebutų kopijuojama kaip dabar daroma....
                                        Paskutinis taisė Audrys; 2019.04.06, 12:17.

                                        Comment


                                          #60
                                          Ir šiaip Čikagos laikai senai baigėsi,kaip kituose miestuose Daktariniu, Agurkiniu, Vilniaus brigados, ir kitu.......bei senai senai nebe Čeburėku sostinė, kur kadaise visa Lietuva juos pirkdavo ir girdavo, o dabar lazdavoja tipo dar čeburiekiniai......čeburekai senai iškeliavo į pajūrį...Palanga galit vadinti čeburekų sostinę.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X