Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Akropolio priestatas. Statybos istorija

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Akropolio priestatas. Statybos istorija

    Įdomu kaip bus su tuo 10-12 aukštų priestatu... Kad iki lapkričio jo nepastatys tai jau turėtų būt aišku. Gal išvis atsisakė šios idėjos?

    #2
    Gerai kad akropolis pleciasi ir aisq bendra jo vaizda tikrai pagerintu tas 12 aukstu pastaciukas salia, bet siaip akropolis manau geriausias prekybos molas visoje lietuvoje bent pakolkas

    Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

    --------------------------------------------------

    Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

    Comment


      #3

      Comment


        #4
        Žvėryno bendruomenė reikalaus iš "VP Market" baudos

        Protestuojanti prieš "laukinę plėtrą" visuomeninė organizacija Žvėryno bendruomenė kreipėsi į prezidentą, prašydama vetuoti Teritorijų planavimo įstatymo pataisas. Bendruomenės atstovai trečiadienį pabrėžė, kad paskutiniu lašu, perpildžiusiu kantrybės taurę, tapo rugsėjį iškirstas beržynas ir eglynas Šeškinės geomorfologiniame draustinyje, kur plečiamas "Akropolio" pramogų ir prekybos centras.

        "Skandalingiausias faktas - kirtimai prie "Akropolio" Šeškinės geomorfologiniame draustinyje", - teigė Žvėryno seniūnijos tarybos pirmininkas Liudvikas Ragauskis.


        Anot jo, bus siekiama ne tik sustabdyti statybas, bet jas nugriauti, atkurti mišką, o iš bendrovės "VP Market" išsireikalauti sumokėti ne mažiau kaip 100 tūkst. litų baudos.

        Tuo tarpu Vilniaus savivaldybė rengiasi sumažinti geomorfologinio draustinio ribas.

        Pasak Žvėryno bendruomenės aktyvistų, kas gali garantuoti, kad tie patys mažmeninės prekybos tinklų "VP Market" savininkai, įsigiję bankrutuojančios "Velgos" sklypą, iškirs Vingio parką, kuris tėra tik valstybinės reikšmės miškas.

        "Per dvejus su puse metų, likusius šios Vilniaus miesto tarybos kadencijai, Vilniui gresia išnykimas", - prognozuoja Žvėryno bendruomenė, nuolat įtraukiama į priešpriešą su investuotojais.

        Vieno iš labiausiai užterštų miesto rajono gyventojai teigia, kad savivaldybė naikina unikalią miesto vietą, leisdama Žvėryne statyti daugiaaukščius namus ir užstatydama žaliąsias zonas.

        "Kitaip tariant, planavimas, užtikrinantis pamatinį demokratijos principą - asmuo laisvas elgtis kaip nori tik tiek, kiek savo veiksmais nedaro žalos kitam asmeniui, buvo pakeistas vieno asmens savivalės įteisinimu", - rašoma kreipimesi į Prezidentą.

        Bendruomenės įsitikinimu, priimtos Teritorijų planavimo įstatymo pataisos prieštarauja ES teisei, tarptautinėms konvencijoms ir Lietuvos Konstitucijai bei atveria kelią valdžios savivalei ir korupcijai.
        www.donatas-mazeika.lt

        Comment


          #5
          va kur projektinis pasiulymas

          Comment

          Working...
          X