Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bernardinų sodas (buvusio Sereikiškių parko rekonstrukcija)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Parašė Godo Rodyti pranešimą
    Va čia tai jau tikrai. Iš miesto medžių jokios naudos - nei medienos normalios nei malkų padarysi. Baisu, baisu, gi dideli medžiai dar ir pavojus, užvirsti gali, o rudenį dar kaip aplinką lapais teršia, šlavimas baisius pinigus kainuoja. Po medžiais dar ir valkatos ir girtuokliai tūnoti gali... Kai pasižiūri - viena bėda tie medžiai mieste Reikia atsisakyti medžių, ot tai tvarka būtų - ideali. Na dėl vaizdo gal keletą mažų, plastmasinių, tokių, kaip architektūriniame makete, galima pastatyti
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Šiaip labai gerai, kad dauguma miesto mikrorajonų yra gausiai apsupti ir pačiuose juose gausu medžių, nes tas džiungles iškirtus atsivertų baisus komiblokynų vaizdai, dabar ta augmenina juos užstoja. Plius dar saugo nuo triukšmo ir užterštumo.
    O kalbant apie tokius parkus kaip Sereikiškių ar Vingio, aišku geriau padaryti tvarkingus parkus nei palikt tiesiog miškus su visais krūmymais, manau tam neprieštarautų niekas, tik aišku aplinkos tvarkymas ir priežiūra kainuoja.
    Aš čia, savaime suprantama, su ironija parašiau, nes šiaip esu želdinių mėgėjas ir jų nauda, tiek estetine, tiek sveikatine, miestų aplinkai neabejoju. Manau teisingiausia yra skirti, kur yra miško parkai (Vingio parkas, Karoliniškių, Pavilnių draustiniai ir t.t.), kur miesto, "dirbtiniai" parkai (kaip Sereikiškės ir pan.) ir labai nuostabu, kad Vilniuje yra ir tokių, ir tokių. Juk miško parkai taip pat turi žavesio, ten galima pamatyti ir išgirsti įvairių, net retų paukščių, įkvėpti gaivaus miško oro nevažiuojant toli už miesto
    Paskutinis taisė Godo; 2010.04.27, 23:52.

    Comment


      #42
      O kur aš pabrėžiau, kad miško parkai blogai? Skirti laikas būtų. Man kaip tik medžiai patinka, bet nevisada tam tikrose vietose jie tinka. Vat kur esmė. Ir nereikia čia labai putotis. O grįžtant prie tų pačių parkų, miškų mieste, tai dalis dėl pačių gyventojų jau patapo šiukšlynais. Jei ne "darom" akcija, tai per metus jų dar prisirinktų krūva. Užteko vien pamatyti kiek šiais metais akcijos metu išrankiota "Maximos" vėžimėlių iš Ozo. O šiukšlių dar daugiau. Tai apie tuos pačius šiukšlintojus mintys aiškios. Šiukšlina po tais pačiais medžiais, bet kai pasako, kad nukirs tą medį tuoj puola skandalyt, kad negalima taip ir t.t. Tas pats ir su kitais šiukšlintojais, kuriem pro jų "tylos gabalėlį" kokią gatvę suplanuoja (nors nesvarbu, kad ji jau 40 metų tiesiama). Vieną dieną šokinėja, kitą dieną statybines atliekas pila kur papuola. Tai darykim atitinkamas išvadas.
      Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

      Comment


        #43
        Būtina skirti parkų tipus; parkai gali būti labai skirtingi ir visokių reikia. Puiku, kad yra Vingis, kad yra Kalnų parkas, yra puikioje augmenijoje skendinčios Vilniaus Kalvarijos, Sapieginė, Šveicarija, Karoliniškių parkas, Pasakų parkas ir t.t. Vilniuje žalumos daug, dideli miško parkai ir puikūs miškai. Aišku ir juos prižiūrėti reikia, iškuopti šiukšles ir t.t. Bet šiaip jau neblogai, bent jau jie yra. O su miesto parku, vadinamuoju miesto sodu reikalai blogesni. Civilizuotas miestas tiesiog turi turėti žaliąją erdvę, kur želdynai dirbtinai suformuoti, kiekvienas augalėlis auga tam tikroje vietoje, nieko nereikalingo, pilna suoliukų, vingiuotų takelių, skulptūrų ir t.t. Esmė ta, jog miesto parkas be kirvio apsieiti negali - genėti ir retinti būtina. Kaip parkas formuojamas čia kitas klausimas, gali būti įvairūs kraštutinumai. Klasikiniai pavyzdžiai: prancūziškas reguliarus parkas, kur absoliučiai visa gamta paklūsta žmogaus įgeidžiams, krūmai ir medžiai kampuoti, susodinti tobulai taisyklingomis linijomis, apskritimais ir t.t., arba angliškasis netaisyklingas parkas, kur imituojamas želdynų savaiminis augimas, kuriama "tikro" miško iliuzija, bet ir ten anaiptol neapseinama be kirvio ir brėžinių. Vilniuje Sereikiškių parkas nuo vienuolių bernardinų sodo laikų buvo formuojamas, puikiai atrodė XIX-XX a. sandūroje. O pastaraisiais dešimtmečiais ėmė virsti nykoka vieta, nepritinkančia sostinei.

        Comment


          #44
          /\ Na, nesu landšafto projektuotojas, tai negaliu kažko pakomentuot, bet su tamstos mintim sutinku. Dirbtini parkai irgi gražu. Na, aišku čia kiekvieno skonio reikalas. Bet Sereikiškių parkas seniai prašėsi gaivinimo. Kiek pamenu dar Zuokas yra kalbėjęs, bet jokių realių pokyčių taip ir neįvyko.
          Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

          Comment


            #45
            Parašė Civis Rodyti pranešimą
            Būtina skirti parkų tipus; parkai gali būti labai skirtingi ir visokių reikia. Puiku, kad yra Vingis, kad yra Kalnų parkas, yra puikioje augmenijoje skendinčios Vilniaus Kalvarijos, Sapieginė, Šveicarija, Karoliniškių parkas, Pasakų parkas ir t.t.
            Šitie išvardinti "parkai" - tai ne parkai, o tikri miškai, esantys miesto teritorijoje. Jeigu norit, "miško parkai".

            Sereikiškės - bene vienintelis tikras parkas ("miesto parkas", žmogaus sukurtas ir reguliuojamas) Vilniuje. Džiugu, kad jis tvarkomas.

            Comment


              #46
              Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
              Šitie išvardinti "parkai" - tai ne parkai, o tikri miškai, esantys miesto teritorijoje. Jeigu norit, "miško parkai".

              Sereikiškės - bene vienintelis tikras parkas ("miesto parkas", žmogaus sukurtas ir reguliuojamas) Vilniuje. Džiugu, kad jis tvarkomas.
              Aš apie tai ir rašiau, kad tai miško parkai ir miškai (kurie yra lyg miško parkai). O kad Sereikiškės bene vienintelis miesto parkas sutinku.

              Comment


                #47
                Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                Sereikiškės - bene vienintelis tikras parkas ("miesto parkas", žmogaus sukurtas ir reguliuojamas) Vilniuje. Džiugu, kad jis tvarkomas.
                Ir Lukiškių aikštė - dirbtinis centrinio planavimo parkas

                Comment


                  #48
                  Pinigai greitai išseko

                  http://www.lrytas.lt/?data=20100514&...i100514&view=2
                  Gintarė MICEVIČIŪTĖ
                  LR korespondentė
                  2010-05-14
                  Sostinės valdžios užsidegimas rekonstruoti apleistą Vilniaus Sereikiškių parką atvėso. Pasirodo, pinigų užteko tiksmulkiems darbams.

                  Miesto savivaldybei skyrus 300 tūkst. litų, Sereikiškių parke rekonstrukcijos darbai prasidėjo kovo mėnesį. Darbininkai iškirto dalį parke augusių medžių, apgenėjo šakas, tvarkė aplinką.

                  Parkas kurį laiką buvo aptvertas, į jį nebuvo įleidžiami poilsiautojai. Nukirsti medžiai ir šakos specialia technika iš parko buvo išvežti.

                  Tačiau šiuo metu apskabytame parke vėl ramybė – darbininkų nematyti.

                  Dar metų pradžioje valdininkai žadėjo, kad Sereikiškių parkas bus iš esmės pertvarkytas iki 2010-ųjų pabaigos.

                  Tačiau atrodo, kad tai liks tik kalbos.

                  Sostinės vicemeras Romas Adomavičius žadėjo, kad į parką darbininkai dar sugrįš. Tereikia vienos smulkmenos – 14 milijonų litų. Tiek turėtų kainuoti tolesni Sereikiškių parko rekonstrukcijos darbai.

                  Už šiuos pinigus turėtų būti sutvarkyta parko infrastruktūra – apšvietimas, takeliai, suoliukai, atlikti kitokie projekte numatyti darbai.

                  Iš viso parkui rekonstruoti reikės maždaug 18 milijonų litų.

                  Lėšų parkui atnaujinti miesto savivaldybė tikisi gauti ir iš Europos Sąjungos fondų.

                  Comment


                    #49
                    Manau, už tokią kainą geriau būtų vietoj "kvailo" parko dviračių takus normalius nutiest. Daugiau naudos būtų.
                    Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                    Comment


                      #50
                      Parašė praetor Rodyti pranešimą
                      Manau, už tokią kainą geriau būtų vietoj "kvailo" parko dviračių takus normalius nutiest. Daugiau naudos būtų.
                      Pritariu. Pvz. Verkiuose "Eurovelą" padoresnį padarę...
                      Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                      Comment


                        #51
                        2010-10-05, 05:15
                        Sereikiškiškių parko gaivinimas baigėsi iškirstais medžiais
                        http://klaipeda.diena.lt/naujienos/l...edziais-302961
                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                        Comment


                          #52
                          „Maždaug prieš savaitę baigėme tartis dėl 10 mln. litų pervedimo. Atrodo, kad viskas pavyko ir tie pinigai netrukus bus gauti. Kai tik pinigai bus pervesti, imsimės peržiūrėti projektą. Nieko nelauksime ir užsiimsime parko reikalais, pagaliau reikia jį sutvarkyti“, - „Vilniaus dienai“ sakė Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius.
                          Tačiau Ūkio minsiterija dar nėra apsisprendusi, ar skirs paramą.
                          http://www.alfa.lt/straipsnis/114601...1-05-27_10-07/

                          Comment


                            #53
                            Parašė praetor Rodyti pranešimą
                            Manau, už tokią kainą geriau būtų vietoj "kvailo" parko dviračių takus normalius nutiest. Daugiau naudos būtų.
                            ne, tai yra vienintelis miesto parkas, pačiame centre, jį būtina sutvarkyti, kad būtų tikrasis parkas kaip normaliuose Europos miestuose, o ne šiaip krūmais ir medžiais apaugęs plotas. dviračių takai - visai kitas klausimas. ir aš abejoju, kad sutaupius šio parko sąskaika, būtų iškart nutiesti nauji takai.
                            Tiesą sakant, man atrodo, kartais užsiciklinama su tais takais: kai kur jų tikrai reikia, bet centre ir taip visur galima pravažiuoti, o kas nemoka gali kieme praktikuotis. ko tikrai reikia, tai padaryti daugiau nuleistų bordiūrų vaikams ir panelėms
                            Reikia fotografo?

                            Comment


                              #54
                              Įdomu, kad vienareikšmiškai pasisakantys už parko sutvarkymą nepatikslina,
                              ką būtent jie laiko sutvarkymu - ir nesigilina į savivaldybės plėtojamą parko viziją
                              (kuri buvo ir liko labai miglota).

                              Taip pat keista, kad jokios reakcijos iš forumo dalyvių nesulaukia tai, kad
                              Sereikiškių parkas metus stovi iškirstas ir nesutvarkytas (dar blogesnėje būklėje,
                              negu iki "sutvarkymo").

                              Tuo tarpu "sutvarkymo" retorika tampa įprastu būdu "įsisavinti" ES lėšas:
                              http://www.grynas.lt/aplinka/article.php?id=45112867

                              Mano manymu, miestelėnai tinkamai apie parko rekonstrukcijos planus neinformuojami,
                              o vizija vis dar lieka miglota: šiais metais savivaldybės atstovai jau kalba apie parko
                              "modernizavimą" - ir jau nežinia, ar to paties Strauss'o secesinio parko plano pagrindu.

                              Comment


                                #55
                                Parašė Laimikis Rodyti pranešimą
                                Įdomu, kad vienareikšmiškai pasisakantys už parko sutvarkymą nepatikslina,
                                ką būtent jie laiko sutvarkymu - ir nesigilina į savivaldybės plėtojamą parko viziją
                                (kuri buvo ir liko labai miglota).

                                Taip pat keista, kad jokios reakcijos iš forumo dalyvių nesulaukia tai, kad
                                Sereikiškių parkas metus stovi iškirstas ir nesutvarkytas (dar blogesnėje būklėje,
                                negu iki "sutvarkymo").

                                Tuo tarpu "sutvarkymo" retorika tampa įprastu būdu "įsisavinti" ES lėšas:
                                http://www.grynas.lt/aplinka/article.php?id=45112867

                                Mano manymu, miestelėnai tinkamai apie parko rekonstrukcijos planus neinformuojami,
                                o vizija vis dar lieka miglota: šiais metais savivaldybės atstovai jau kalba apie parko
                                "modernizavimą" - ir jau nežinia, ar to paties Strauss'o secesinio parko plano pagrindu.
                                kokia miglota? buvo, ir yra eksponuojami brėžiniai ir vizualizacijos, būtent tą ir vadiname šiuo atveju sutvarkymu.
                                tikiuosi savivaldybė nesugalvos "pakoreguoti projekto", nes, man atrodo, vienintelis koregavimo varijantas - link pigesnio.
                                Reikia fotografo?

                                Comment


                                  #56
                                  Pažįstamas menininkas kažką sumanė su ledaine, kas netingit užpildykit anketą
                                  Dear Sir,

                                  Comment


                                    #57
                                    Parašė toleranceofculture Rodyti pranešimą
                                    Pažįstamas menininkas kažką sumanė su ledaine, kas netingit užpildykit anketą
                                    Matosi, kad menininkas anketą kūrė

                                    Comment


                                      #58
                                      Nu ka, tikėkimes netrūkus darbai ir vėl pajudės

                                      Sostinės taryba palaimino iki 18,5 mln. litų kainuosiančią Sereikiškių parko rekonstrukciją

                                      Vilniaus politikai patvirtino planus rekonstruoti Sereikiškių parką. Šiuo metu laukiama Ūkio ministerijos sprendimo dėl Europinės paramos skyrimo.

                                      Už tokį sprendimą pasisakė 25 miesto tarybos nariai, prieš – 2, 10 susilaikė.

                                      Meras Artūras Zuokas viešai paragino ūkio ministrą Rimantą Žylių kiek įmanoma greičiau skirti 10 mln. litų europinės paramos, kad būtų galima pradėti darbus.

                                      Likusius 8,5 mln. litų turės skirti sostinės savivaldybė iš savo kišenės. Šių metų biudžete ši suma nėra numatyta.

                                      Comment


                                        #59
                                        Zuokas atėjo- reikalai pajudėjo
                                        http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                                        Comment


                                          #60
                                          Mūsų situacijoje 18mln. neturi didelės vertės, manau, bus vykdomi pagrindiniai darbai: tvarkomi takai pritaikant juos pėstiesiems ir dviratininkams, medžių bei krūmų apgenėjimas ir suoliukų remontas. Greičiausiai daugiau tikėtis neverta.
                                          Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X