Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Avia Solutions Group (buv. Siemens) universali arena Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    O kaip tokiu atveju su parkingu daroma? Lieka toks koks buvo ar reik plesti? Nes jei plesti - vadinas daryt daugiaauksti. Nes darant antra auksta butu galima komercija ikist salia gatves, kaip Cloud buvo sugalvoje gretimok aikstelej:
    Click image for larger version

Name:	Tera_02.jpg
Views:	1299
Size:	683,2 kB
ID:	1859072
    Paskutinis taisė mr_miegas; 2021.01.31, 21:35.

    Comment


      Parašė mag Rodyti pranešimą
      Na "truputi" nesąmonė atrodo toks sugrūdimas kitoj pusėj papildomų tribūnų nesimetriškai.Jei jau taip nesismulkinant deda papildomas tribūnas, tai galėtų bent apvalint tą pusę kur nėra tribūnų panašiai kaip kitoj pusėj už krepšio.
      Man tai panasu, kad su naujom tribunom ir apvalino siek tiek. Man viskas tvarkoje su ta arena, Aisku gal siek tiek sugrusta per daug, nu bet ka padarysi gi ne nauja arena stato, o tik rekonstruoja. Man tai atrodo jeigu bus 16.500 vietu pilnai uztenka. Seip dauguma NBA arena buna apie 16.500 -17.000 ar 18., ne tiek daug tu arenu buna su 20.000.

      Comment


        Įdomu kiek tilps koncertų metu, ar pasieks Kauno arenos 20000 talpą, aišku 20000 yra kai scena viduryje, 360 konfigūracija ir teisybės dėlei sutalpina net šiek tiek daugiau nei 20000 (per SEL koncertus ). Taip pat jei bus ši plėtra įgyvendinta, įdomu koks bus Žalgirio arenos atsakymas (jei bus), nes akivaizdu kad Žalgirio arena neteks dalies renginių, o tai atsilieps ir Žalgirio komandos biudžetui kiek suprantu.

        Comment


          Kalbant apie E, Dragūną, tai ne vietose esmė buvo, o tai kad su Zymenso galvos buvo sunkiai pasiekiamos ir nuomos kainos kosminės. Skundėsi viešai keliskart.
          Paskutinis taisė VNS; 2021.02.01, 09:01.
          Show must go von!

          Comment


            Sveiki visi. Nesusilaikiau nepakomentavęs dėl arenų "karo". Arenomis domiuosi bene 11 metų, dar 2011 m. teko rengti straipsnį apie EuroBasket Lietuvoje arenas, kuris vėliau pasirodė specialiame žurnale lietuvių ir anglų kalbomis. Todėl teko bendradarbiauti su visų arenų atstovais. Taigi, mano manymu, Žiemelis sumelavo bent porą kartų. Visų pirma, jis mini, kad ASG arena bus didžiausia Baltijos regione, kad talpa padidės nuo 12500 iki 16500. Tačiau čia reikia turėti omeny, kad šiuo metu esanti 12500 talpa yra maksimali koncertinė talpa su stovimu parteriu, o ne krepšinio rungtynių talpa. Tad jeigu tokiu pat principu padidės iki 16500, Vilniaus arena niekaip nepralenks "Žalgirio" arenos, nes šios maksimali talpa yra 20000, o užfiksuotas rekordas siekė ir 20517 (su renginio personalu viršijo ir 21000). Maža to, Lenkijos, Baltarusijos ir dalinai Skandinavijos regione, kurį jis taip pat minėjo, taip pat yra didesnių arenų, už minėtiną 16500 vietų ASG arenos variantą - Lenkijoje, Gliwice arena talpa kiek daugiau nei 17000 žiūrovų, o Krokuvos Tauron arenos maksimali talpa siekia 22000. Minsko arenos Baltarusijoje vietų skaičius yra vos didesnis nei 15000, bet rekordas siekė virš 17000. Tas pats ir su Stokholmo Ericsson Globe arena. Tačiau sutinku, kad "Žalgirio" arenai tai būtų ne pats geriausias variantas. Tenka sutikti, kad šią areną ne visada aplanko A klasės atlikėjai. Čia didžiausiu Vilniaus arenos pliusu tampa tai, jog tie turi savo renginių organizavimo įmonę Seven Live ir tuo pačiu Tiketą. Tiesa, ir pastarojoje, dažnu atveju koncertuoja Rusijos atlikėjai, ko "Žalgirio" arena pastaruoju metu bene nevykdo. "Žalgirio" arena yra daug lankstesnė, kadangi dirba su visais renginių organizatoriais ir bilietų platintojais, didesnis erdvių pasiūlymas, pradedant nuo ložių, konferencijų salių, amfiteatro ir baigiant pačia didžiąja sale. Juolab, kad jau greitai tai taps bendru arenos + vandens pramogų centro kompleksu. Akustika viena geriausių tarp Pasaulio arenų pagal Yamaha ekspertus, dėl unikalių techninių sprendimų. Abejoju, ar pakeliant ASG arenos stogą, akustika labai stipriai pagerės, juolab, kad viskas dar labiau pakils į aukštį. Be abejo, čia daug nulems stogo techniniai ypatumai, bet ar pavyks pralenkti Kauno arenos akustiką abejoju. Ir pabaigai, Žiemelis minėjo, kad "Siemens" arena niekada nebuvo pilna krepšinio rungtynių metu. Taigi, jau ir Karolio minėtos rungtynės su "Pamesa" turėjo sold out\'ą su 11000 žiūrovų. Ką jau bekalbėti apie EuroBasket 2011 ar Europos U18 finalą 2010-aisiais metais, kai pasiektas iki šiol egzistuojantis Vilniaus arenos rekordas krepšinio rungtynių metu - 12000 žiūrovų.

            Comment


              Tai vietų skaičius nebus didesnis nei Žalgirio arenoj, tai akustika nebus geresnė nei Žalgirio arenoj, tai Žiemelis melagis, tai.. Oi prasidės dabar, pasiruoškim popkorno. Realaus galutinio projekto pristatymo ir realių skaičių net ir dar nebuvo, ar aš kažką praleidau?

              Comment


                Jo gražiai pradėjo, bet vistiek pabaigoj baigės titirambais apie pasaulio ekspertus šlovinančius Kauno areną Šiaip nekaltinčiau taip iškart Žiemelio melavimu dėl arenos dydžio. Gan viskas abstraktu kolkas, tai ir kalba panaši, gal net nežinant pačiam tiksliai. Dėl Skandinavijos jis ten kažką sakė apie 2000 ar 3000 km spinduliu didžiausią areną, tai dbr matuot žemėlapyje? Plius jei su tais arenų dydžių skaičiavimais pradėt žaist galima pradėt painiotis ir pačiam. Tai arenos talpa koncertų metu, tai ledo ritulio, tai arenos tribūnų konfigūracija vienose sumažėja pasikeičia labiau, kitose mažiau. Kaip suprantu, pagal jį tai krepšinio rungtynių metu būtų 16 500 vietų. Pagal tokį pirminį papaišymą arenos, vidus nepadidėtų tiek, kad būtų kaip pvz Berlyno(GAL), tai ir koncertų metu padidėjimas nebūtų toks didelis. Su Skandinavijos arenom lyginant ten turbūt tik Globen arena ir būtų panašaus dydžio, vėl ten gan ant ribos jei lygint. Klausimas kaip pvz skaičiuotų ložes kokias. Bet Švedijoj kai vyko Eurovizija vykos "Arenoj" su daugiau nei 20 000 talpa berods. Bet ar ten galima prie tokio tipo arenų priskirt, o ne prie uždaro stadiono?
                Kas dėl to, kad nebuvo Siemense soldout keistokai nuskambėjo, bet čia vėl klausimas, ka jis laiko soldoutu. Jaunimo čempionato metu ten ir virš 13 000 gal buvo priskaičiavę, gal jis soldoutu vadina parduotų bilietų skaičių lygų ir visos arenos talpai, nors to finalo metu jaučiu buvo ir daug pakvietimų išdalinta ir pan. Žiemelis kaip priedą ir Tiketą įsigijo.
                O vat kur Žalgirio arenoj sutalpino 20 000 tai tikrai idomu, talpa 15 000, o sutalpino 20 000? Tai čia kaip? "Neišsimetė" nei viena tribūnų dalis?Scena buvo per vidurį ir labai maža? Noro skaičiuot arenos talpą su personalu gal net nekomentuosiu Matau cirkai jau prasideda net statybų nepradėjus.
                Paskutinis taisė mag; 2021.02.01, 13:55.

                Comment


                  Tai dabar konkreciai. Jeigu kalbate, kad Lenkijoj, Svedijoj arenos didesnes. Prasom su skaiciais ir faktais. Kalbame apie krepsinio konfiguracija. As ziurejau ir nera didesnes.

                  Koncertu metu galimos ivairios konfiguracijos: vienas skaicius, kai scena viduryje, kitas, kai sone. Nematau priezasties, kodel jis turetu buti mazesnis nei Z arenoj, kai scena viduryje ir zmones aplink sustoje + visos tribunos, kuriu vietu skaicius numatomas didesnis nei Kaune.

                  Ziemelis sake, kad oficialiai sold out’o Siemens arenoj nebuvo. Jei taip sake, as linkes tiketi, nes pries pirkdamas tokius dalykus issiaiskina. Keista, bet gali buti visokiu tam priezasciu, technines ir pan.

                  Comment


                    Ok ok Žiemelio arena bus didžiausia n kilometrų spinduliu. Be tik žmogus tikrai tuo užsiimtų. Nes čia Žeimelis, ne Avulis koks nors.
                    Show must go von!

                    Comment


                      Krokuvos arena galimai didesnė, normalios informacijos nėra. O šiaip visai galimas variantas kad Žiemelio arena krepšinio konfigūracijoj bus didesnė už Žalgirio areną, o koncertų, ypač tokių kai maža scena viduryje kaip SEL atveju ir aplink stovimos vietos, gali būti ir mažesnė už Žalgirio areną dėl erdvesnio pirmo lygio (tik spėjimas). Aš tai siūlau palaukti realaus projekto ir faktų.

                      Comment


                        Tauron Arena (Krakow)

                        Seating capacity of 15,328
                        11,554 seats on fixed stands and 3,774 seats on fold-up stands

                        Comment


                          Parašė mag Rodyti pranešimą
                          O vat kur Žalgirio arenoj sutalpino 20 000 tai tikrai idomu, talpa 15 000, o sutalpino 20 000? Tai čia kaip? "Neišsimetė" nei viena tribūnų dalis?Scena buvo per vidurį ir labai maža?
                          SEL, The Muse, Levickio gal dar kokio koncerto metu scena buvo sales centre. Tada pilnai uzpildomos tribunos ir Sel, The Muse atveju pilnas stovimas parteris. I SEL buvo parduota kiek prisimenu kiek virs 20000 bilietu. Cia tiesiog faktas. Ne diskusija ar galimybe.

                          Comment


                            Parašė mag Rodyti pranešimą
                            Jo gražiai pradėjo, bet vistiek pabaigoj baigės titirambais apie pasaulio ekspertus šlovinančius Kauno areną Šiaip nekaltinčiau taip iškart Žiemelio melavimu dėl arenos dydžio. Gan viskas abstraktu kolkas, tai ir kalba panaši, gal net nežinant pačiam tiksliai. Dėl Skandinavijos jis ten kažką sakė apie 2000 ar 3000 km spinduliu didžiausią areną, tai dbr matuot žemėlapyje? Plius jei su tais arenų dydžių skaičiavimais pradėt žaist galima pradėt painiotis ir pačiam. Tai arenos talpa koncertų metu, tai ledo ritulio, tai arenos tribūnų konfigūracija vienose sumažėja pasikeičia labiau, kitose mažiau. Kaip suprantu, pagal jį tai krepšinio rungtynių metu būtų 16 500 vietų. Pagal tokį pirminį papaišymą arenos, vidus nepadidėtų tiek, kad būtų kaip pvz Berlyno(GAL), tai ir koncertų metu padidėjimas nebūtų toks didelis. Su Skandinavijos arenom lyginant ten turbūt tik Globen arena ir būtų panašaus dydžio, vėl ten gan ant ribos jei lygint. Klausimas kaip pvz skaičiuotų ložes kokias. Bet Švedijoj kai vyko Eurovizija vykos "Arenoj" su daugiau nei 20 000 talpa berods. Bet ar ten galima prie tokio tipo arenų priskirt, o ne prie uždaro stadiono?
                            Kas dėl to, kad nebuvo Siemense soldout keistokai nuskambėjo, bet čia vėl klausimas, ka jis laiko soldoutu. Jaunimo čempionato metu ten ir virš 13 000 gal buvo priskaičiavę, gal jis soldoutu vadina parduotų bilietų skaičių lygų ir visos arenos talpai, nors to finalo metu jaučiu buvo ir daug pakvietimų išdalinta ir pan. Žiemelis kaip priedą ir Tiketą įsigijo.
                            O vat kur Žalgirio arenoj sutalpino 20 000 tai tikrai idomu, talpa 15 000, o sutalpino 20 000? Tai čia kaip? "Neišsimetė" nei viena tribūnų dalis?Scena buvo per vidurį ir labai maža? Noro skaičiuot arenos talpą su personalu gal net nekomentuosiu Matau cirkai jau prasideda net statybų nepradėjus.
                            Kažkaip keista, kad nusprendžiama atnaujinti ir plėsti Siemens areną, o nuo to autoamatiškai kauniečiai užsitriggerina ir pradeda pulti, kad čia šūdas atnaujinimas bus, vis tiek Žalgėrio arena geresnė. Man tai klausimas, o kam tai įdomu? Atnaujins Siemensą, turėsim dvi geras dideles arenas ant šalies, bet kažkam būtina matuotis pas ką didesnis.

                            Comment


                              Parašė vlk Rodyti pranešimą
                              SEL, The Muse, Levickio gal dar kokio koncerto metu scena buvo sales centre. Tada pilnai uzpildomos tribunos ir Sel, The Muse atveju pilnas stovimas parteris. I SEL buvo parduota kiek prisimenu kiek virs 20000 bilietu. Cia tiesiog faktas. Ne diskusija ar galimybe.
                              Ir ant "parketo" telpa 5000? Dar turint omeny,kad ir scena užima daug vietos.Na gal nors sunkiai tikėtina kažkaip, ložių sąskaita nebent prideda kažkiek ar kėdes parteryje keičia "stovimos" vietos taip didinant skaičių žiūrovų.

                              Comment


                                Sklanskiui labai svarbu, kad būtų didesnė. Toliau tai čia dzin. Pirma plytą bent nuvežkit.

                                O tas silkių bačkoj koncertas tikrai buvo

                                2015 m. gruodžio 5 d. Sel surengė brangiausią savo pasirodymą, kuris kainavo 400 000 eurų, o Kauno "Žalgirio" arenoje dar kartą buvo užfiksuotas naujas lankomumo rekordas - SEL „360 laipsnių“ koncertą stebėjo net 20 517 žiūrovai.
                                Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/video/transliac....d?id=84054615
                                Paskutinis taisė VNS; 2021.02.01, 14:35.
                                Show must go von!

                                Comment


                                  O čia neblogas straipsnis apie Žiemelį apskritai. Yra ir apie arenos valdymą.

                                  Su Žiemeliu kalbėjęsis Šimašius: situacija „Ryte“ netenkina, bet tokios išeities neieškome

                                  Kaip ten bebūtų, būtent dėl ryšių su Rusija Valstybės saugumo departamentas (VSD) kelis kartus stabdė G. Žiemelio įmonių verslo projektus Lietuvoje kaip keliančius grėsmę nacionaliniam saugumui.
                                  Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/krepsinis/nauji....d?id=86351545

                                  Ir čia joks netrigerinimas. Čia toks Žeimelis.
                                  Show must go von!

                                  Comment


                                    Parašė VNS Rodyti pranešimą
                                    O čia neblogas straipsnis apie Žiemelį apskritai. Yra ir apie arenos valdymą.

                                    Su Žiemeliu kalbėjęsis Šimašius: situacija „Ryte“ netenkina, bet tokios išeities neieškome



                                    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/krepsinis/nauji....d?id=86351545

                                    Ir čia joks netrigerinimas. Čia toks Žeimelis.
                                    Čia gal labiau Straipsnis apie Šimašių, kaip jis nieko nežino

                                    Comment


                                      Parašė Sklansky Rodyti pranešimą
                                      Tauron Arena (Krakow)

                                      Seating capacity of 15,328
                                      11,554 seats on fixed stands and 3,774 seats on fold-up stands
                                      Gali būti kad mažesnė, tiesiog kitoj vietoj radau kad sėdimų vietų skaičius virš 18000, bet galimai ten koncertų konfigūracija.

                                      Kad ir kaip ten bus, jei Žiemelis atnaujins areną faktas kad Vilnius sulauks normalesnių renginių, o Žalgirio arena turės rimtesnį konkurentą ir dėl to neteks dalies renginių. Bet yra kita pusė, jei atsiras normali komanda kuri konkuruos su Žalgiriu, galbūt dalis Žalgirio fanų to ir nesupranta bet tai bus labai į naudą būtent ir pačiam Žalgiriui, ir Žalgirio arenai.

                                      Comment


                                        Parašė mag Rodyti pranešimą

                                        Čia gal labiau Straipsnis apie Šimašių, kaip jis nieko nežino
                                        Gal pradžiai pasiskaityk straipsnį. Pavadinimas visiška lempa. Info kur kas daugiau.
                                        Show must go von!

                                        Comment


                                          Parašė VNS Rodyti pranešimą

                                          Gal pradžiai pasiskaityk straipsnį. Pavadinimas visiška lempa. Info kur kas daugiau.
                                          Pasiskaičiau dar prieš ta, kai jis čia buvo įkeltas ir puikiai atspindi situaciją, kaip savivaldybė "prižiūri" klubą, kurį ne tik, kad finansuoja,bet ir dalininkė yra. Taip dar buvo Vainauskui esant, taip likę iki šiol, na nebent Šimašius ten durnių įjungęs. O apie patį Žiemelį ir nieko labai naujo neparašyta.
                                          Paskutinis taisė mag; 2021.02.01, 15:34.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X