Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pasaulio prekybos centras Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
    Lyg ir nebuvo šioje temoje paminėto oficialaus jų tinklalapio: http://www.wtcvilnius.com/

    Šiaip tai te nieko naujo, viskas matyta ir žinoma.

    P.S. kiek žinau, "WTC Vilnius" planuoja dalyvauti MIPIM parodoje Kanuose. Nenuleidžia rankų.
    Įspūdingas tinklapis. Jei jau tokie ambicingi, tokie nerealūs, milijardus įiliet ketinantys, tai kaip čia taip pigiai internete atrodo?.. Pradedu galvot, kad čia kažkas, mūsų stebuklų šalelėj, nori išplaut pinigo...
    Jūsų,
    Analitikas PlėtRa™

    Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

    Comment


      Na, aš jau irgi ant žemės nusileidinėju su savo iliuzijom ir manau, kad šitas projektas vargiai bus realizuotas...

      Comment


        Gaila, jog už gero vardo bei didelių užmačių slypi silpnos galimybės.

        Comment


          Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
          Įspūdingas tinklapis. Jei jau tokie ambicingi, tokie nerealūs, milijardus įiliet ketinantys, tai kaip čia taip pigiai internete atrodo?.. Pradedu galvot, kad čia kažkas, mūsų stebuklų šalelėj, nori išplaut pinigo...
          Man atrodo, kad čia tik Lietuvoje kartais iš tuštybės daro nerealiai "krūtus" tinklapius, kur visko prikišta prigrūsta.
          Tiesiog jau suformuotas požiūris, kad puslapis yra ne kuo patogiau ir paprasčiau informacijai pateikti, o "įvaizdžiui" pasidemonstruoti...

          Comment


            Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
            Įspūdingas tinklapis. Jei jau tokie ambicingi, tokie nerealūs, milijardus įiliet ketinantys, tai kaip čia taip pigiai internete atrodo?.. Pradedu galvot, kad čia kažkas, mūsų stebuklų šalelėj, nori išplaut pinigo...
            Kaip srities profesionalus galiu pasakyti, kad tinklapis atrodo neblogai. Viskas aišku ir suprantama, nėra prie ko prikibt. Gal per daug mėlynos spalvos, bet, ko gero, buvo orientuojamasi i WTC logo, kas yra normalu. Jame tiesiog nėra daug medžiagos, nes tai tik kontaktinis tinklalapis.
            Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

            Comment


              Kol kas ambicingieji planai dar nežlugo

              Gegužės 15d. (ketvirtadienį) 13.00 val. Lietuvos architektų sąjungos salėje (Kalvarijų g.1, Vilnius) vyks architektūros – urbanistikos ekspertų tarybos posėdis. Jame bus nagrinėjami 3 projektai:

              1.Aukštybinių pastatų išdėstymo Vilniaus miesto teritorijoje specialiojo plano koncepcijos papildymas. SĮ „Vilniaus planas”, darbo vadovas – arch. M.Pakalnis. Recenzentas – arch. A.Nasvytis

              2.Pasaulio prekybos centro Vilniuje projektiniai pasiulymai. BIG (Bjarke Ingels Group). Autorius - Ole Schrøder. Recenzentas – arch. M.Pakalnis

              3.Sklypų Saltoniškių g. 28, 30 detalusis planas ir užstatymo projektiniai pasiūlymai. DP projekto vadovas – A.Kažienė; PP autorius – arch. G.Paslaitis. Recenzentas – arch. S.Pamerneckis

              Comment


                Vilniuje ketinama statyti Pasaulio prekybos centrą
                http://www.delfi.lt/news/economy/rea...hp?id=17074175
                Lina Bušinskaitė, Laura Čyžiūtė, "Vilniaus diena"
                2008 gegužės mėn. 19 d. 00:01


                Teroristų taikiniu tapusių Niujorko dvynių savininkai Vilniuje ketina pastatyti Pasaulio prekybos centrą (PPC). Tačiau čia susidurta su kliūtimis – baiminamasi, kad pastatas gali būti svetimkūnis.

                Investuos 2 milijardus litų

                „Akropolio“ dydžio statinys (plotas – apie 200 tūkst. kv. metrų) turėtų būti pastatytas Naugarduko gatvės pabaigoje, ties naujuoju pietiniu aplinkkeliu.

                Apie 12 aukštų centre daugiausia ploto užims konferencijų salės, kino teatras, biurai. Komplekse planuojama įrengti prekybos centrą, restoranų, 300 kambarių viešbutį, skirti vietos apartamentams, universitetui, kuriame bus galima studijuoti nuotoliniu būdu, ir privačiai ligoninei.

                Pirmasis Baltijos šalyse PPC turėtų iškilti 2010 m. Jo projekto vertė – bemaž 2 mlrd. litų.

                Penkiakampio, vadinamojo pentagono, formos statinys žvelgiant nuo gatvės primins arką, apgobiančią aplinkkelį. Iš viršaus centras atrodys kaip milžiniškas skruzdėlynas, sulipdytas iš mažesnių pastatų, tarp kurių bus įsiterpusios žaliosios zonos, išvagotos daugybės takų ir aikštelių. Sprendžiant iš parengto maketo, stiklinis pastatas naktį turėtų nušvisti vaivorykštės spalvomis.

                Gali susidaryti spūsčių

                Lietuvių architektūros ir urbanistikos ekspertai neskuba pritarti danų parengtam projektui. Lietuviai pasigedo informacijos, kaip PPC statytojai žada spręsti transporto srautų problemas Vilkpėdės ir Gerosios Vilties gatvėse. Taip pat užkliuvo planuojamų pastatų aukštingumas, neaišku, kaip šie derės su miestovaizdžiu.

                Bet pačiai PPC architektūrinei koncepcijai, kurią sukūrė Ole Schröderis iš kompanijos „Bjarke Ingels Group“, lietuvių ekspertai iš esmės pritarė. Statinio projektą jie įvertino kaip originalų, netradicinį ir turintį estetinės vertės miestui. Savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“ direktoriaus Mindaugo Pakalnio teigimu, investuotojai turėtų skirti labai daug lėšų infrastruktūrai tobulinti, nes į gatvių tinklą įsiliejęs statinys sukeltų dar didesnes eismo spūstis.

                „Dabar numatytas automobilių skaičius (4–5 tūkst.) – daugiau nei pusantro karto didesnis, nei yra vietų dabartinėje „Akropolio“ automobilių stovėjimo aikštelėje“, – pastebėjo M.Pakalnis.

                „Turėtų būti rengiamas atskiras projektas įvertinant platesnį miesto teritorijų ir gatvių tinklą“, – tokios nuomonės laikosi architektas Rolandas Palekas.

                Pastatai per aukšti

                Danų bendrovė „World Trade Centers Vilnius“ norėtų statyti 48 metrų (15 aukštų) statinius. Pagal dabartinį Vilniaus miesto planą, aukštybinių pastatų statybos zonos yra tik dvi. Aukštesni nei 35 metrų (10 aukštų) statiniai iškilti gali dešiniajame Neries krante ir T.Narbuto gatvėje, prie Spaudos rūmų.

                Teritoriją, kurioje norima statyti PPC, sudaro du sklypai. Viename jų (2,2, hektaro) leidžiama statyti iki 20 aukštų, kitame (0,68 hektaro) – tik triaukščius pastatus. Todėl atsižvelgiant į danų projektuotojų pasiūlymus, bus koreguojamas bendrasis miesto planas, kad abejose teritorijose būtų galima statyti 35 metrų aukščio pastatus. Architektų ir urbanistų tarybos ekspertai siūlo nestatyti aukštybinių pastatų. „Jei pastatai pažemėtų iki 35 metrų, jų neigiamas poveikis miestovaizdžiui būtų mažesnis“, – tvirtino M.Pakalnis.

                Jei investuotojai nesutiktų su šia rekomendacija, dar kartą turėtų būti peržiūrėtas bendrasis miesto planas, kitos aukštybinių pastatų išdėstymo zonos sostinėje.

                Atsižvelgs į pastabas

                Kad uždegtų PPC projektui žalią šviesą, lietuvių specialistams pritrūko ir informacijos, kaip daugiafunkcis statinių kompleksas įsilies į aplinką. Architektų autoritetu laikomas Algimantas Nasvytis danų projektuotojams siūlė paieškoti sprendimų, kaip statinį įkomponuoti į aplinką, kad šis pernelyg neišsiskirtų.

                Investuotojai į ekspertų pastabas žada atsižvelgti. „Jie mato ir pažįsta Vilniaus miestą. Sutinkame su tuo, kad jiems trūko informacijos. Tačiau rengiant detalųjį teritorijos planą bus rastas geriausias sprendimas“, – sakė „World Trade Centers Vilnius“ direktorė Danguolė Gailevičiūtė.

                PPC Vilniuje reikalingumu neabejoja ir projektą patobulinti liepę specialistai. „Šioje vietoje reikėtų pakelti architektūros ir dizaino lygį, nes aplinka labai prasta. O tokio statinio atsiradimas būtų geras postūmis“, – įsitikinęs R.Palekas.

                Pasaulyje prekybos centrus statanti bendrovė, žinoma kaip Niujorko dvynių autorė, darbus Vilniuje tikisi pradėti dar šiemet. Planuojama, kad statybos užtruks porą metų.

                Atkartojo senamiesčio gatves

                Danų architektas O.Schröderis pasakojo, jog šis modernus statinių kompleksas, išdėstytas ant tiltą primenančio lanko, turi sąsajų su Vilniaus senamiesčiu. Ambicingo projekto autorius, remdamasis istoriniais šaltiniais, naujajame PPC atkartojo iš paukščio skrydžio matomą senamiesčio gatvių tinklą. Todėl žvelgiant į iškilusį statinių kompleksą ant stogo būtų matyti analogiškai susikertančios gatvės.

                O.Schröderio nuomone, bet koks naujas objektas turi išaugti iš vietos architektūros. Ne veltui projektuodamas PPC jis ieškojo ryšių su miesto istorija, besikeičiančiu architektūriniu veidu ir gamta.

                Todėl statinio stogą architektas nusprendė apželdinti, įrengti žaliųjų vejų, alėjų, kad centro lankytojai ir gyventojai turėtų, kur leisti laiką.

                Iš pradžių svarstyta prekybos centrą įkurdinti Seimo ir „Vilniaus vartų“ pašonėje, kur dabar yra automobilių aikštelė. Kitas variantas – Šnipiškės, ties Kalvarijų ir Žalgirio gatvių sankirta. Tačiau bendrovei labiausiai patiko Naugarduko gatvės pabaiga, kur sklypą skrodžia pietinis aplinkkelis, garantuosiantis gerą kelią privažiuoti ir priviliosiantis daugiau lankytojų.

                "Vilniaus diena"

                Comment


                  Gyvenu kaip tik šitame rajone. Tokia injekcija būtų nepaprastai reikalinga šiai miesto daliai. Nes dabar vaizdas lyg apleistose CCCP kareivinėse. O geogafiškai tai praktiškai miesto centras. Tarpmiestiniai autobusai pro čia važinėja. Kas karta važiuodamas namo vis susimastau - ką pagalvoja atvykstantys žmonės apie Vilnių pamatę tokias "grožybes"? Tiesa, pietinis aplinkkelis truputi padėtį pagerins.

                  Comment


                    O kiek faktinių klaidų straipsnyje. Juk tai tik išsipirkta licencija naudotis PPC vardu, o čia - Niujorko dvynių savininkai, statytojai.. Be to, Rygoje jau yra PPC licencija turintis verslo centriukas. Ech, tie žurnalistai..

                    Labai įdomu būtų, kuris bankas sutinka šitą kosminį projektą finansuoti, jei jie taip drąsiai projektuojasi jau..
                    Jūsų,
                    Analitikas PlėtRa™

                    Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                    Comment


                      Nepadarius nors preliminaraus projekto, turbut net nera ko i banka ir eiti. Speju sitas ju "projektas" nenuzengs toliau nei eskiziniai pabraizymai

                      Comment


                        Na, preliminariai vis vien vyksta pasišnekėjimai, nes kitaip gali suinvestuoti į eskizus, kurie šiuo atveju ne tokie menki ir pigūs, o dar ir apie daetaliuosius planus kalbama, tai čia jau beveiki milijonai, ir po to atėjęs į banką labai nusivilti, nors buvai tikėjęsis, kad jau šitą projektą tai bet kas užsimerkęs finansuos.
                        Jūsų,
                        Analitikas PlėtRa™

                        Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                        Comment


                          Kadangi tie danai jau ne pirmi metai čia "stumdosi", tai gal visgi yra tam pagrindas. Negi ir jie dirba kaip lietuviai: pirma pradeda statyti paskui visus leidimus susirenka, gauna finansavimą?..

                          Comment


                            Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                            Be to, Rygoje jau yra PPC licencija turintis verslo centriukas. Ech, tie žurnalistai..

                            Labai įdomu būtų, kuris bankas sutinka šitą kosminį projektą finansuoti, jei jie taip drąsiai projektuojasi jau..
                            Dar ir Taline yra kažkoks biurų statinėlis šitokiu vardu.

                            O finansinė pusė ir man įtartina truputį.
                            Prisiminiau, kai pries ketvertą metų neva kazkoks Monako princas norejo pusę milijardo per Snoro banką praplaut, bet išrišo juos ir liko nepešę.
                            Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                            Comment


                              Pasaulio prekybos centro Vilniuje projektiniai pasiūlymai. Autoriai: „Bjarke Ingels Group“ (Danija).



                              Svarstymo išvados ir rekomendacijos:
                              • Pasaulio prekybos centro architektūrinei koncepcijai pritarta, pažymint koncepcijos novatoriškumą ir galimą teigiamą poveikį Vilkpėdės teritorijos plėtrai.
                              • Taryba siūlo įvertinti šias pastabas:
                              • Rengiant šio objekto projektinius pasiūlymus, praktiškai neįvertintas ir vizualizacijose nepateiktas kontekstas – esamas sovietinis užstatymas, erdvės, mastelis, reljefas, todėl kelia abejonių būsimo statinio dydis, siluetas, santykis su aplinka, ryšys su miesto susisiekimo ir socialine infrastruktūra;
                              • Tolesnio projektavimo eigoje rekomenduojama gerai įvertinti kontekstą ir projekto apimtis, daugiau dėmesio skirti susisiekimo sistemos sprendiniams, neviršyti leistino 35 m aukštingumo.
                              ---- NAUJOJI VILNIA facebook'e ----

                              Comment


                                www.big.dk

                                Naujausios vizualizaijos:































                                ---- NAUJOJI VILNIA facebook'e ----

                                Comment


                                  Atrodo fantastiškai
                                  .

                                  Comment


                                    Na, man asmeniškai, matant tai, kas pateikta, susidaro studentiško darbo vaizdas (nieko nenoriu įžeisti). Jau minėtas trūkumas, kad neįvertintas kontekstas, nėra padoresnių ir rimčiau (įtikinamiau) atrodančių fotomontažų... Taip, stilistika neįprasta ir išskirtinė, bet sunku įsivaizduoti, kaip šis projektas atrodytų realybėje
                                    N N N

                                    Comment




                                      Sudomino šitas paveikslėlis. Pažiūrėkit į skiltį "Klientai". Matau naftininkų susidomėjimą, tikriausiai savo biurus norės įkurti PPC. Tikriausiai iš čia ir pinigai ambicingiems projektams.

                                      p.s. Gal kas daugiau apie tą firmą žinot?
                                      Post in English - fight censorship!

                                      Comment


                                        kiek zinau zemes sklypas is baltic petrolium
                                        "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                        - George W. Bush President of the USA

                                        Comment


                                          visiško architektūros vidutinioko (o gal ir dar prasčiau) bandymas apspjaut save kūrybine prasme; labiausia pastebima pateiktame projekte, jog danų kolektyvas neturi žalio supratimo anei apie Vilnių anei apie žodžio koncepcija reikšmę. nesimato net jokios pagarbos architekto vardui. veinu žodžiu peršasi tokia išvada: skambaus vardo platintojai iš esmės nusispjovė ant Lietuvos, nes jiems neidentifikuojamas europos užkampis susidvejino turbūt su tokiais rytiniais kaimynais, kur klausimas: "a što vapšče jest kontekst?" nekelia netgi lengvos šypsenos. nuoširdžiai tikiuosi, kad šis projektas arba gerokai pasistūmės kokybės prasmėmis arba taip ir liks popieriuje, kad ir dėl pelno iš bet kokių statybų sąstingio kaina. nes turbūt visiškai šiuo atveju yra aišku tik viena - PPC vystytojų akyse sukasi dolerių ženkliukai.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X