Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Mikalojaus žiedas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Constructusui apsimoka ispirkti likusius griuvesius, uzmoketi nukentejusiems ir praplesti savo statoma pastata.. manau taip ir bus daroma.. matyt dar is situacijos iseis laimetojais.

    Taciau geras patarimas tiems gyventojams, salia kuriu ruosiamasi pradeti statybas: Kuo skubiau apdrauskite savo nekilnojamaji turta

    -----
    Hm. ziurau pastate buvo naudojamos kiaurymetos perdangos ???? Nuo kada jas pradejo gaminti? Berods veliau, nei 1899...

    Comment


      #42
      kiauros perdangos ir baltos plytos - namas kogero per karą buvo smarkiai apgriautas ir atstatytas. ko nesugriove bombos, XXIa. pr. baigia sudorot griovimo žirklės... na, vaizdas kraupus, matant kaip senąjį fasadą karpo. siunčiam į Unesco , hehe.

      Comment


        #43
        Man kyla įtarimas, kad ne dėl visko kalti dabartiniai statybininkai. Matosi, kad šis namas buvo perstatytas ir senasis fasadas, gal dalis pirmo aukšto, rusių buvo "prilipdyti" prie naujosios dėžutės (silikatinės plytos, gelžbetoniniai perdengimai, pamatų blokai). Skilimas ir griūtis įvyko būtent per senos ir naujos konstrukcijos sujungimą.

        Comment


          #44
          Parašė Balboa Rodyti pranešimą
          Įsivaizduokite: atsikeli iš ryto, susiruoši ir išeini į darbą nieko neįtardamas. Vakare tavo gyvenimas tiesiog sugriūva (tiesiogine prasme). Staiga lieki taip kaip stovi - nebeturi kur grįžti.
          Man mažų mažiausiai šokas (jei ne infarktas) būtų... Net nežinočiau nu ko jį pradėti atstatinėti.
          Man panasiai buvo: naktis, gaisras, lauke tik su tuo, ka ant saves spejome uzsimesti ir 2 savaiciu vaiku, paryciais i reanimacine . Bet po to ivykio, viskas pasisuko tik i gera puse (tfu, tfu, tfu), galima sakyti ivyko esminis luzis gyvenime. Padareme tai, ko gal butume ir nepadare. Atsistatem, susitvarkem, liko tik baisus prisiminimai. Tikesimes ir siuo atveju bus kaip sakoma: nera to blogo, kas neiseitu i gera.
          gera gyventi gerai

          Comment


            #45
            manau, jei bus irodyta, kad kaltas salia esantis statytojas, bus jo lesomis atstatytas namas ir visi tures naujus butukus (o ne kiuzenas, kuriose gyveno)... Beje, ju rinkos kaina bus zenkliai didesne, nei buvusios bukles... Gyventojams turi buti atlyginta uz dabar patiriamus vargus

            Comment


              #46
              Taip iš tapetų ir kitokio pasimačiusio vaizdo panasu, kad remonto ten kaikurie butai senokai namatė. Tai aišku, kad jiem išeis į gerą. Be to gal ten jau ir reikėjo kapitalinio remonto. O jei dar viską kompensuos, tai ir naujus baldus, bei dulkiu siurblius susipirks
              Na aišku kas kita tai meno kūriniai, nuotraukos ir t.t., ko neįmanoma atstatyt.

              Comment


                #47
                Vilniaus miesto savivaldybė ketina išpirkti sunaikintus apgriuvusio namo Šiaulių g. butus
                2007-01-30




                Šiandien Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas su Savivaldybės administracijos vadovais ir atsakingais pareigūnais aptarė galimybę išpirkti sunaikintus apgriuvusio namo Šiaulių g. butus. Mero pavedimu Savivaldybės atstovai įpareigoti pasiūlyti būstus praradusiems savininkams, nelaukiant kaltininkų nustatymo ir žalos išieškojimo procesų pabaigos, parduoti butus sostinės Savivaldybei už rinkos kainą.
                „Turime padaryti viską, kad miesto gyventojai, patyrę šią nelaimę ir likę be pastogės, kuo greičiau galėtų vėl normaliai gyventi. Norime, kad jiems nereikėtų kraustytis iš vietos į vietą, laukti kaltininkų nustatymo, žalos išieškojimo, bylinėjimosi procesų, kurie gali būti ilgi, varginantys ir nemalonūs, pabaigos. Šie žmonės jau šiandien turi gyventi normaliai ir patogiai“, - sakė sostinės meras Artūras Zuokas.
                Vilniaus miesto savivaldybė iš norinčių parduoti sunaikintus Šiaulių g. 8 name esančius butus savininkų būstus išpirktų už rinkos kainą. Tokiu atveju, kompensacijos dėl šių būstų sunaikinimo toliau siektų pati Savivaldybė. Vilniaus mero teigimu, tikėtina, kad Savivaldybei efektyviau pavyktų siekti kompensacijos iš avarijos kaltininkų.
                Jau šiandien Savivaldybės darbo grupė pradės paruošiamuosius darbus ir artimiausiu metu susitiks su apgriuvusio namo Šiaulių g. gyventojais aptarti šio klausimo.
                Parašas :)

                Comment


                  #48
                  /\ Teisingas sprendimas. Aišku, savivaldybė disponuoja mokesčių mokėtojų pinigais, bet šiuo atveju niekas perdaug neburnos. Tik reikia tikėtis, kad savivaldybė sugebės išsireikalauti žalos atlyginimo.
                  beg, borrow and steal

                  Comment


                    #49
                    Šiaulių g. namo likimas

                    2007-01-25
                    http://www.alfa.lt/straipsnis/121850

                    Į įvykio vietą suvažiavus spec. tarnybų atstovams, statybų ir savivaldybės specialistams, ugniagesiai organizavo avarijos likvidavimo štabą, koordinavo tarnybų darbą. Visą naktį dirbę įvykio vietoje, paryčiais specialistai sugebėjo atkurti nelaimės vaizdą.

                    Pirminiais duomenimis, prieš nelaimę, apie 20.50 val. Šiaulių g. 8-jame name įvyko vandentiekio avarija – trūko vamzdis. Vanduo pradėjo lietis į bendrovės „Constructus“ statybų aikštelę – maždaug šešių metrų gylio duobę.

                    Besiliejantis vanduo paplovė pamatus ir pastatas pradėjo griūti.
                    Pasak įvykio vietą įdėmiai apžiūrėjusių ugniagesių, nugriuvo dalis trijų aukštų sienos. Per visus tris aukštus pavojingai suskilinėjo likusios pastato sienos. Plyšiai atsivėrė net rūsyje.

                    Gelbėtojams atskubėjus į nelaimės vietą, organizavus štabą ir pradėjus koordinuoti skirtingų tarnybų darbą, apgriuvusiame pastate ir aplinkiniuose namuose buvo atjungta šiluma, dujos, vanduo, elektros energija.

                    2007-01-26
                    Vilniaus miesto savivaldybė operatyviai sprendžia vakar vakare statybų prieigose apgriuvusio namo problemą – organizuojami avarinės būklės likvidavimo darbai, pastogės netekusiems gyventojams teikiama pagalba. Šiandien atsakingi sostinės Savivaldybės specialistai susitiko su apgriuvusio namo Šiaulių g. 8 gyventojais
                    Mero potvarkiu patvirtinta avarijos tyrimo komisija, kurią sudaro Savivaldybės, Apskrities viršininko administracijos, Kultūros paveldo departamento pareigūnai, UAB „Constructus“ atstovai, nepriklausomi statybų ekspertai, architektai, nukentėjusio namo gyventojų atstovas, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, UAB „Vilniaus vandenys“, AB „Lietuvos dujos“, UAB „Vilniaus energija“, policijos, draudimo bendrovės atstovai. Komisija turės nustatyti avarijos priežastis ir numatyti priemones avarijos pasekmėms pašalinti.(http://www.vilnius.lt/newvilniusweb/.../?itemID=84061)

                    2007-01-30

                    Šiandien Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas su Savivaldybės administracijos vadovais ir atsakingais pareigūnais aptarė galimybę išpirkti sunaikintus apgriuvusio namo Šiaulių g. butus. Mero pavedimu Savivaldybės atstovai įpareigoti pasiūlyti būstus praradusiems savininkams, nelaukiant kaltininkų nustatymo ir žalos išieškojimo procesų pabaigos, parduoti butus sostinės Savivaldybei už rinkos kainą, kurios jie buvo verti iki jų sugriuvimo.

                    Vilniaus miesto savivaldybė iš norinčių parduoti sunaikintus Šiaulių g. 8 name esančius butus savininkų būstus išpirktų už rinkos kainą, kurios jie buvo verti iki jų sugriuvimo. Tokiu atveju, kompensacijos dėl šių būstų sunaikinimo toliau siektų pati Savivaldybė. Vilniaus mero teigimu, tikėtina, kad Savivaldybei efektyviau pavyktų siekti kompensacijos iš avarijos kaltininkų.
                    Jau šiandien Savivaldybės darbo grupė pradės paruošiamuosius darbus ir artimiausiu metu susitiks su apgriuvusio namo Šiaulių g. gyventojais aptarti šio klausimo.



                    Idomu kas vertins nuketejusiu zmoniu turta ir kas veliau atsitiks pastatui, jei jis bus griaunamas,o jo vietoje bus statomas naujas pastatas,tai kam atiteks si galimybe,gal "Constraktus" bendrovei...

                    duomenys paemti is www.vilnius.lt ir www.alfa.lt

                    Comment


                      #50
                      Na čia gal ir kvaili pamastymai bet, įdomu kaip viskas būtų atrodę jei:
                      - neartėtų savivaldybių rinkimai.
                      - statytojai būtų ne Construktus ir ne Panevėžio trestas.

                      Tikėtina, kad savivaldybė tiek daug dėmesio neskirtų žmonėms ir tiek neisrūpintų. O žmonės būtų pasmerkti ilgiems tasymams. Kas dažnai pasitaiko nukentėjusiems kitose situacijose - nesibaigiantys teismai be rezultatu, metus uzsitesiantys tyrimai ir t.t.

                      Bet kuriuo atveju džiugu, kad šisyk savivaldybė rūpinasi ir bando išgelbėti nuo biurokratijos.

                      Comment


                        #51
                        Dar viena pozicija mineta tema:

                        http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/...hp?id=11966543

                        Tiesa, kas labai gerai pastebeta straipsnyje: Vilniaus senamiesty yra uzdrausta bet kokia nujoji statyba, galimi tik pastatu atstatymo tvarkomieji darbai. Taigi, kaip minetoje vietoje atsiranda pozeminiai poros lygiu garazai, labai keista

                        Comment


                          #52
                          Parašė ANDRIUS Rodyti pranešimą
                          Vilniaus senamiesty yra uzdrausta bet kokia nujoji statyba, galimi tik pastatu atstatymo tvarkomieji darbai.
                          Toje vietoje stovėjo naujos statybos pastatas...

                          Comment


                            #53
                            Parašė Sula Rodyti pranešimą
                            Toje vietoje stovėjo naujos statybos pastatas...
                            Del to negaliu gincytis, tikrai padetis man nezinoma. Taciau, kaip pvz. Vokieciu gatveje, uz stalinistiniu pastatu yra naujos statybos tipinis tarybinis vaiku darzelis, kuris pastatytas ant Didziosios Vilniaus sinagogos liekanu. Ir buvo planu darzeli griauti ir ant to, kas liko (autentisku daliu) atstatineti istorini objekta...

                            Whatever, nezinau, ar sie du pavyzdziai lygintini

                            Comment


                              #54
                              iš patirties pasakyčiau, kad tokių namų pamatai ypač kokybiški-puse metro plytų mūras ir po porą akmenukų po plytomis... patvarų
                              Tik keista kaip tokie namai 50 ir daugiau metų stovi.
                              Beje lipdymų, priestatų, aukštų pridurimų taip pat apstu...
                              moja profesija rab = prorab

                              Comment


                                #55
                                Kazko tyla cia... idomu kaip dabar ten tas namas atrodo... gal kas nufotkins?

                                Comment


                                  #56
                                  Dėl namo griūties - net dvi ekspertizės

                                  Prokurorai stebisi Vilniaus valdžios užmojais tirti namo griūtį senamiestyje. Ekspertizei valdininkai skyrė beveik pusę milijono litų, tačiau ekspertų išvados gali būti niekinės, nes prokurorai jomis nesinaudos. Teisėsaugininkai atlieka savo tyrimą, o jų nusamdytų specialistų atlikta ekspertizė kainuos iki 20 tūkst. litų, praneša LNK žinios.

                                  Namo dalis Vilniaus senamiestyje nugriuvo prieš du mėnesius.


                                  "Bet kokie mėginimai, bet kokie komisijų sudarymai, jų išvadų teikimas tikrai neturės įtakos atliekamam tyrimui. Mes vadovausimės tų specialistų išvadomis, kurias davėme atlikti įstatymo nustatyta tvarka", - sako Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius.

                                  Savo ruožtu Vilniaus savivaldybės komisija teigia nedubliuojanti prokuratūros darbo. Valdininkai teigia pagal Statybos įstatymą privalėję pradėti savo tyrimą ir surasti savus ekspertus.

                                  Pasak komisijos pirmininko Virginijaus Dastiko, lyginti sumų negalima, nes savivadybės nusamdytieji ekspertai esą turės išvežti nuolaužas ir sutvirtinti namą.

                                  "Tie darbai yra neadekvatu. Vienas dalykas yra ateiti apžiūrėti konstrukcijas. Kitas dalykas, kas įvykdys visą tą juodąjį darbą - t.y. atidengti, išvežti, sutvarkyti", - sako V.Dastikas.

                                  Sostinės valdininkai teigia, kad beveik 500 tūkst. Lt jie prisiteis iš nelaimės kaltininko. Tačiau jį turi nustatyti ne savivaldybė, bet prokuratūra. Tad išieškoti šią sumą gali būti sudėtinga.
                                  http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=12650115

                                  Comment


                                    #57
                                    Namas Vilniuje griuvo paplovus pamatus

                                    Tyrimas dėl Vilniaus senamiestyje nugriuvusio namo sienos dar nebaigtas ir kaltininkai nenustatyti, tačiau nelaimės priežastis jau aiški. Penktadienį komisijos parinktas ekspertas dėl nelaimės priežasties paskelbė savo įžvalgas, pranešė LTV naujienų tarnyba. Šalia sugriuvusio namo statybas vykdančios įmonės „Constructus“ vadovas teigia, kad dėl avarijos negali būti kalta vien tik jų bendrovė.

                                    Namas Šiaulių gatvėje įgriuvo sausį, greta jo, Žemaitijos gatvėje, pradėjus statyti pastatą. Nuo nelaimės praėjus trims mėnesiams įvykio kaltininkas vis dar nenustatytas, nors nelaimės priežastis, pasak savivaldybės parinkto eksperto, jau aiški.

                                    Pasak dr. Rymanto Kvietkausko, avarijos priežastis – vandentiekio šulinio griūtis.

                                    „Griūties metu iš movų išsitraukė vamzdžiai ir iš jų 5 atmosferų spaudimu pasipylė vanduo. Tekėdamas kolektoriaus kanalu jis paplovė pamatus ir pastatas sugriuvo. Aš komisijos klausiu, kaip įteisinta šio kolektoriaus statyba?“ – teigė dr. R. Kvietkauskas.

                                    Savivaldybės pareigūnai sako, kad kolektorius buvo suprojektuotas kartu su statiniu, tad buvo išduotas vienas statybos leidimas visai statybai.

                                    „Toje vietoje mes nusižengimų tikrai nematome, nes visos procedūros, reikalingos gauti statybos leidimą buvo atliktos“, – sako Vilniaus savivaldybės Energetikos ir ūkio departamento direktorius Virginijus Dastikas.

                                    Šalia sugriuvusio namo statybas vykdančios bendrovės vadovas teigia, kad dėl avarijos negali būti kalta vien tik jų bendrovė.

                                    „Avarija įvyko ne dėl vienos priežasties arba ne dėl vieno kaltininko. Yra dešimt smulkių aplinkybių, ar 20. Jeigu avarija įvyksta dėl vienos klaidos, tai labai retas atvejis, kadangi klaida yra labai aiški“, – teigė „Constructus“ generalinis direktorius Virgaudas Juocevičius.

                                    Kol Vilniaus savivaldybės sudaryta komisija laukia galutinių ekspertų išvadų, kurios turėtų būti pateiktos gegužės 15 d., Kultūros paveldo departamento specialistai artimiausiu metu ketina skelbti viešą konkursą Vilniaus senamiesčio reglamentui peržiūrėti.

                                    Svarstoma, ar istorinėje miesto dalyje uždrausti požeminių garažų statybas, arba bent jau apriboti jų gylį.

                                    Pasak Kultūros paveldo departamento direktoriaus Albino Kuncevičiaus, vargu ar bus priimtas sprendimas visame senamiestyje uždrausti požeminių garažų statybą.

                                    „Nežinau, ką siūlys specialistai. Mano asmenine nuomone, ne visur, kai kuriose vietose požeminiai garažai galimi. Tiktai reikia žiūrėti, kokioje vietoje ir kaip jie statomi“, – sakė A. Kuncevičiaus.

                                    Vilniaus senamiestyje nugriuvusio namo aplinkybėms tirti ekspertus yra nusamdę ir gyventojai, statybininkai, draudėjai bei kitos suinteresuotos pusės. Nelaimės priežastį jie visi kartu ketina aptarti kitą savaitę.
                                    http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=13094164

                                    Comment


                                      #58
                                      che tik dabar pamaciau sita bajeri ... labai idomu pasidare, kaip jie gali dirbti neparamste aplinkiniu namu atvertu sienu ? aisku, jei tas pastatas ir butu buves paremtas, tai abejoju ar butu istovejes, nes pamatai parejo ir dar tas sujungimas ... gaila nesimato kaip ten sutvirtintos tos senos ir naujos plytos, gal tiesiog pridejimo metodu

                                      siaip tai kaip cia iseina, kad savivaldybe isperka tuos butus ir svaisto mokesciu moketoju pinigus, o ne statybu bendrove, del kurios kaltes ir ivyko sis nesusipratimas ??? nebutu atknise senuju pamatu, tai gal ir dabar butu tas namas dar stovejes ...
                                      Propoganda ir penas mintims >>>

                                      Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                                      www.ted.com

                                      Comment


                                        #59
                                        Po šio įvykio prasidėjo svarstymai dėl senamiesčio požeminių aikštelių gylio apribojimų. Bet tai būtų labai kvaila, nes senamiesčiui kur kas labiau kenktų aikštelių plėtimąsis į šonus, o ne į gylį. Ir jei viskas daroma tvarkingai ir apdairiai, tai tas knįsimąsis, kad ir 3 aukštus po žeme neturėtų būt pavojingas.

                                        O jei iš vis uždraus požemines aikšteles, tai tikrai pas mus liks akmens amžius su automobilių prikimštais kiemais..

                                        Comment


                                          #60
                                          Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimą
                                          Po šio įvykio prasidėjo svarstymai dėl senamiesčio požeminių aikštelių gylio apribojimų. Bet tai būtų labai kvaila, nes senamiesčiui kur kas labiau kenktų aikštelių plėtimąsis į šonus, o ne į gylį. Ir jei viskas daroma tvarkingai ir apdairiai, tai tas knįsimąsis, kad ir 3 aukštus po žeme neturėtų būt pavojingas.

                                          O jei iš vis uždraus požemines aikšteles, tai tikrai pas mus liks akmens amžius su automobilių prikimštais kiemais..
                                          Reikia plėsti visuomeninį transporta, o ne stengtis statyti požeminius garažus visame senamiestyje.
                                          Dar tik po kiekviena bažnyčia tik pastatyti trūksta iki pilnos laimės
                                          Parašas :)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X