Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vokiečių gatvės atkūrimo planai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Apskritai tai valdininku ir netgi paprastu mirtinguju zmoniu poziuris i Vilniaus senamiesti yra iskreiptas iki debilizmo lygio.
    Vilniaus senamiesty leisti transporta yra didziausias absurdas! Kam ten reikalingas eismas? Kam? Kad visokie bezdziones (a.k.a. naujieji lietuviai) galetu atvaziuoti "I KABAKA PIVKOS", pademonstruot savo vogtus mersedesus ir siept savo auksinius dantis kurie tiesiog prasyte prasosi plytos? Kad dirbantys senamiesty galetu privaziuoti PRIE PAT savo darbovietes? Ka jie, invalidai? Negali pasivaikscioti?
    Vilniaus senamiestis yra per didele vertybe tam visam meslui [automobiliam], juos visus reikia trenkti laukt is ten, senamiestis turi buti pilnai atstatytas, o visos jo gatves rekonstruotos ir paliktos pestiesiem, bizniui ir kulturiniam renginiam! Vilnius tokiu budu taptu turbut pats lankomiausias rytu europos miestas [cia aisku po prahos] nes tokie dalykai turistus traukia kaip magnetai!
    To is karto padaryti aisku imanoma nebutu, reiktu pastatyti dar bent keturias nemokamas stovejimo aisteles prie visu senamiescio krastu, ir be to dar atsirastu daugybe kitu problemu, bet prie to turi buti einama. Vokieciu gatves rekonstrukcija galetu buti geras pirmas zingsnis link to, antras zingsnis turetu buti transporto uzdraudimas VISAME Gedo prospekte, pilies gatveje ir toje pacioje rekonstruotoje Vokieciu gatveje. Trecias - transporto uzdraudimas senamiestyje. Ketvirtas - VISAME VILNIUJE!!!! Ok, cia uzsisvajojau, bet viskas iki trecio zingsnio turi buti padaryta ir kuo greiciau!

    Aciu uz demesi.

    Blitz.
    You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

    Comment


      #42
      @blitz: reiktų riboti transportą, o ne uždrausti jį visai. Įdomu būtų pamatyt, kaip produktus/prekes į restoranus/kabakus/parduotuves nešiotų darbibinkai per visą senamiestį.. vis dėl to laikas-pinigai ir tai atneštų daugiau žalos nei naudos visam Vilniui.

      dar atsimink, kad senamiestyje gyvena nemažai žmonių, o jiems nemanau, kad būtu labai patogu laikyti mašinas toli nuo namų ir mokėti kasdien už stovėjimą aikštelėse.

      Geriausia išeitis manau būtų tiesiog apmokestinti įvažiavimą.. sumažėtų mašinų stabiliai, o jei ir pravažiuoja kokia graži nauja mašina per senamiestį -- tai nieko tokio, palyginus su visais senais kledarais, kurių dabar čia pilną

      Comment


        #43
        Man tai atrodo, kad idealus variantas butu padaryti toky peshchiuju rata: gedo prospektas, pilies gatve, didzioji gatve, vilniaus gatve. O visame senamiestyje tai nereikia uzhdrausti eismo. Beto jis nera labai jau apkrautas mashinomis ir pestiesems netrukdo. Vienintele vieta, kur perdaug mashinu, t.y. traku gatve, nes ten ir taip siauri shaligatviai.

        Comment


          #44
          @ozeli

          Del prekiu...... butu galima paskelbti pvz. "prekiu ivezimo" valandas, pvz. nuo 4 iki 6 ryto, ir problemos nera!

          Del parkavimo, tai aisku aiksteles senamiescio gyventojam butu nemokamos!Kas del transporto, tai galima butu nusamdyti kokius 20 muziku su graziom karietom, jiem padaryti marsruta ir tegu jie vazineja! Pvz nuolatiniai gyventojai ar darbininkai turetu "nuolatinius" bilietus su kuriais galetu vazinet visa laika, o paprasti zmones/turistai galetu nusipirkti bilietus labai pigiai!



          Turekit fantazijos!

          You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

          Comment


            #45
            Parašė PornStar Rodyti pranešimą
            Pasiziurekit i Lietuvos(nekalbant jau apie vakaru Europos) kaimynus: Ryga, Gdanskas, Talinas ir pan., kuriu ispudingi senoviniai bokstai per antra pasaulini kara(as neminesiu daugelio kitu karu) griuvo kaip degtukai, bet veliau atstatyti ir vel garsina siuos nuostabius miestus. Bet Minskas ir nemazai kitu miestu pasirinko kita koncepcija, t.y. "ziurejima i ateiti"... Jiems juk nereikia tu "butaforiju ir muliazu"... Kazin kurie miestai dabar gailisi labiau?...
            Ryga ir Talina atstate zmones, nes jie ten gyvena jau tukstanti metu. Tai ju Tevyne. O Minska nugriove kitos kulturos ateiviai.

            Parašė PornStar Rodyti pranešimą
            Tai ka jus, mieli priesininkai, siulot? Senamiescio sirdyje palikti senas "chrusciovkes" bei sovietines "moderniosios" architekturos stebuklus kaip musu garbingos istorijos atminima ir, visose dabar laisvose vietose, kur anksciau gyvavo ispudingi istoriniai pastatai, statyti "stikliaskas"? Juk ziurim i ateiti, ane?
            O ka tikiesi kitka gali pasiulyti. Vilniuje jie atsirado tik pokaryje. Visos tos chrusciovkes jiems buvo kaip koks stebuklas, kuri rusu okupantai suteike nemokamai lyg dievo valia. Jie butent ir yra ta kultura, kuri kuriasi ant ikikarines Vilniaus kulturos pamatu.

            Parašė PornStar Rodyti pranešimą
            Sio ir numanomai kitu atstatymu priesininku mastymas, svelniai tariant, yra gerokai atsilikes. Ju vieninteliai argumentai: butaforijos, muliazai, istorijos nepakeisi, ziurekime i prieki ir blah blah mane jau vemti vercia, ypac kai tokia Vokieciu gatve galima atstatyti pakankamai tiksliai.
            Jeigu zmones intu galvoti, kad Vilnius visada buvo Lietuvos sostine tai imtusi Vokieciu gatve atstatyti. Finansiskai tai miestui galetu nieko nekainuoti. Manau, kad dabartiniuose stalinizmo reliktuose gyvenantys zmones mielu noru persikraustytu i naujai salia atstatytus namus. Sioje teritorijoje, iskaitant ir vidurine mokykla, investuotojas galetu tiketis desimteriopo pelno, iskaitant istorinius-archeologinius tyrimus.
            Tik jau kaip minejau Vilniuje mes esame ateiviai is visai kitos kulturos. Nejucia ateina mintis, kad Lietuvoje gyveno chamai ir ponu. Bet kazkodel tie, kurie priestarauja atstatyti Vilniu, vienas i kita kreipiasi ponais. Ar ne juokinga?

            Tos pacios priezastys vercia protestuoti ir pries Valdovu rumu atstatyma. Nes tai ne lietuviu, o lenku valdovu rumai. Visi priesinnku veiksmai tai tik irodo. Kodel zemaiciai kelia klausima del Zemaitijos? Gal todel, kad Vilniuje gyvena zemaiciu dauguma, kuriems Vilnius nieko nereiskia, nes tai ne ju, o lietuviu miestas? Idomu kaip i si klausima ziuri lenkiskai kalbantys lietuviai? Gali paaisketi, kad jie yra didesni Vilniaus, kaip savo Tevynes, patriotai?
            Paskutinis taisė FIEDZIA; 2008.09.24, 19:26.

            Comment


              #46
              Parašė FIEDZIA Rodyti pranešimą

              Tos pacios priezastys vercia protestuoti ir pries Valdovu rumu atstatyma. Nes tai ne lietuviu, o lenku valdovu rumai. Visi priesinnku veiksmai tai tik irodo. Kodel zemaiciai kelia klausima del Zemaitijos? Gal todel, kad Vilniuje gyvena zemaiciu dauguma, kuriems Vilnius nieko nereiskia, nes tai ne ju, o lietuviu miestas? Idomu kaip i si klausima ziuri lenkiskai kalbantys lietuviai? Gali paaisketi, kad jie yra didesni Vilniaus, kaip savo Tevynes, patriotai?
              Oho, kokia sena tema prikelta.
              Tik, FIEDZIA, atleisk, niekaip nesupratau, ką čia nori įrodyti. Kad Vilnius yra nelietuviškas miestas, ar, kad čia daug gyventojų, kurių šaknys ne šiame mieste?

              Comment


                #47
                gediminaiciai kurie pastate vr nebuvo lenkai,nors kaikurie jau ir nebemokejo lietuviskai...

                Comment


                  #48
                  Iš tiesų dabar Vokiečių gatvė (tiksliau jos vidurys) yra vienintelė Vilniaus pėsčiųjų gatvė.

                  Pripažinkime, kad Gedimino prospektas nėra pėsčiųjų gatvė, nes ten dieną važiuoja automobiliai, o vakare ant kulnų lipa taksistai. Taip pat ir Pilies gatvė nėra pėsčiųjų gatvė, ten visą parą važinėjasi taksistai, vietiniai gyventojai ir netgi kai kurie išsigimę kavinių lankytojai.

                  Įdomu kokia buvo Vokiečių g, užstatymo idėja, jei ten vidury telpa dar viena gatvė, tai iš jos galėtų padaryt dengtą pėsčiųjų pasažą. Automobilius, kurie dabar parkuojami Vokiečių g. galėtų sukišti po būsimais pastatais. Aišku ir dabar Vokiečių g. galėtų padaryt požemines parkingo aikšteles, tuomet atsisakant antžeminių aikštelių padaugėtų erdvės.

                  Comment


                    #49
                    Parašė Tomizmas
                    Na čia tai biškį pavarei, žmogau. Pagrindinė idėja, vos ne Wilno nasze, čia niekada nebuvo lietuvių miestas, jie čia atėjūnai - chlopai, pagonys, be kultūros...
                    Šiaip beveik visi vilniačiai yra ateiviai, o ne gyvenantys čia nuo Gedimino laikų klausimas tik kada Jūs ar Jūsų protėviai čia atvykot.

                    PAMĄSTYMAMS:
                    iš vadovėlio "Lietuvos istorija" 11-12 kl.:

                    Lietuvos miestiečių sudėtis XIXa. vid.:
                    lietuviai 7-8%
                    žydai 42%
                    rusai, gudai, ukrainiečiai ~25%
                    lenkai ~20%
                    kiti 5%
                    Paskutinis taisė [sp]; 2008.09.27, 15:20.
                    Reikia fotografo?

                    Comment


                      #50
                      cia apie ta Pamamastyma:
                      ne visi gi vilnieciai zydu ,lenku,rusu ir t.t...palikuonis,atsimink kad siuo metu 58% gyventoju lietuviai!!! o XIXa. viduryje vilniuje gyveno tik apie 50 tukstanciu gyventoju,o zydu sudariusiu didziausia dali vln gyventoju beveik nebeliko jau per antraji pasaulini kara...

                      Comment


                        #51
                        Parašė evaldas22 Rodyti pranešimą
                        cia apie ta Pamamastyma:
                        ne visi gi vilnieciai zydu ,lenku,rusu ir t.t...palikuonis,atsimink kad siuo metu 58% gyventoju lietuviai!!! o XIXa. viduryje vilniuje gyveno tik apie 50 tukstanciu gyventoju,o zydu sudariusiu didziausia dali vln gyventoju beveik nebeliko jau per antraji pasaulini kara...
                        Tai ir išeina kad dabartiniai Vilniečiai yra tų XIX a. lenkų bei rusų palikuonys + migracija iš kitų TSRS šalių + lietuviai atvažiavę iš miestelių ir kaimų.

                        Norėjau pasakyt, kad beveik nėra tokių lietuvių, kurių giminė Vilniuje gyventų bent amžių.
                        Reikia fotografo?

                        Comment


                          #52
                          truputi nuo temos nukrypot gal?

                          Comment


                            #53
                            Parašė mag Rodyti pranešimą
                            truputi nuo temos nukrypot gal?
                            na jo
                            sitas projektas kaip suprantu jau pamirstas

                            Comment


                              #54
                              Ir aš tikiuosi, kad visam laikui.
                              Vilnius yra nuostabus!

                              Comment


                                #55
                                Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                Oho, kokia sena tema prikelta.
                                Tik, FIEDZIA, atleisk, niekaip nesupratau, ką čia nori įrodyti. Kad Vilnius yra nelietuviškas miestas, ar, kad čia daug gyventojų, kurių šaknys ne šiame mieste?
                                As neisskiriu kokios nors gyventoju grupes. Kalbu apie dabartinius Vilniaus gyventojus. Ar tauta, atsikraciusi okupacijos, atsikrato jos padariniais? Atsikrato. Vokieciu gatve yra reiksmingas sovietines okupacijos istorinis paminklas. Tiek reiksmingas, kad sioje gatveje tvyro sovietine aura. Jeigu si aura konkreciam siandieniniam vilnieciui gyventi netrukdo tai desningai toks pilietis priesinsis valdovu rumu atstatymui kaip bergzdziam uzsiemimui. Taip pat elgesi barbarai, uzgrove Roma. Ir t.t. Ir t.t.

                                Man asmeniskai geda eiti Vokieciu gatve. I sia gatve niekada SAMONINGAI nevedziau sveciu is uzsienio. Todel, nors gimiau ir uzaugau Vilniuje, su dabartiniais vilnieciais nejauciu jokiu saitu. Vinietis, kuris pasisako pries valdovu rumu atstatyma man yra toks klajoklis is totoriu stepiu...

                                Comment


                                  #56
                                  Na, tada pirmiausia riekia nugriauti daugumą abipus Vokiečių gatvės stovinčių pastatų, nes juos plyname lauke po karo pastatė rusai. Tai turėtų būti pirmas žingsnis, nes, atstačius pastatus dabartinės pėsčiųjų zonos vietoje, o perimetrų formantus palikus rezultatas būtų blogesnis nei apgailėtinas.
                                  N N N

                                  Comment


                                    #57
                                    Parašė FIEDZIA Rodyti pranešimą
                                    Man asmeniskai geda eiti Vokieciu gatve. I sia gatve niekada SAMONINGAI nevedziau sveciu is uzsienio. Todel, nors gimiau ir uzaugau Vilniuje, su dabartiniais vilnieciais nejauciu jokiu saitu. Vinietis, kuris pasisako pries valdovu rumu atstatyma man yra toks klajoklis is totoriu stepiu...

                                    Graudu, bet tiesa. Tiek faunos atsirado, iš Kauno, Šiaulių, rajonų, išdidžiai vadinančių save vilniečiais, nors akivaizdžiai nėra to verti. Tokių, kurie išklykia, savo nuolatinį nepasitenkinimą viskuo, juokingu provincijos akcentu, nors turėtų sėdėt sučiaupę lūpas, džiaugtis, kad yra toliau toleruojami. Iš dalies per tokius, dabar turim bepautį mužiką mero kėdėje.


                                    Grįžtant prie temos, vienareikšmiškai - griaut ir atstatinėt!... Atstatinėt viską, kas buvo sunaikinta per antrą pasaulinį, ar net ankščiau. Griaut visą sovietų palikimą senamiestyje, išsaugant nebent tik ŠMC.

                                    Comment


                                      #58
                                      Parašė pablonis Rodyti pranešimą
                                      Graudu, bet tiesa. Tiek faunos atsirado, iš Kauno, Šiaulių, rajonų, išdidžiai vadinančių save vilniečiais, nors akivaizdžiai nėra to verti. Tokių, kurie išklykia, savo nuolatinį nepasitenkinimą viskuo, juokingu provincijos akcentu, nors turėtų sėdėt sučiaupę lūpas, džiaugtis, kad yra toliau toleruojami. Iš dalies per tokius, dabar turim bepautį mužiką mero kėdėje.
                                      Prie ko čia "fauna iš Kauno ir Šiaulių rajonų"? Vienintėliai čia rėkiantys yra nebent Vilniaus psiaudo bohemos ginčijantys iš neturėjimo ką veikti. "Fauna iš Kauna ir Šiaulių rajonų" su savo "juokingu provincijos akcentu" rėkia nebent rytiniame troleibuse kas išgėrė daugiausiai degtinės ar nukirto daugiausiai bachūrų, bet tikrai ne apie kažkokius rūmus ar merą, kurio net pavardės greičiausiai nežino. Bėdų stumimas visiem kitiem, bet jokiu būdu ne sau, pradeda priminti vieno legendinio Lietuvos krepšinio klubo, kurį visi skriaudžia, istoriją...

                                      P.S. Tikram vilniečiui turbūt maloniau išgirsti tuteišų ruslietlenkio kalbos veblenimą, kurio nei tikras rusas, nei tikras lenkas, nei tikras lietuvis nesuprastų. Bet užtai vilnietis supranta ir jam gerai
                                      www.lt-lv-forum.org/

                                      Comment


                                        #59
                                        Grįžtant prie temos, vienareikšmiškai - griaut ir atstatinėt!... Atstatinėt viską, kas buvo sunaikinta per antrą pasaulinį, ar net ankščiau. Griaut visą sovietų palikimą senamiestyje, išsaugant nebent tik ŠMC.

                                        va cia tai gera mintis

                                        Comment


                                          #60
                                          Parašė pablonis Rodyti pranešimą
                                          Graudu, bet tiesa. Tiek faunos atsirado, iš Kauno, Šiaulių, rajonų, išdidžiai vadinančių save vilniečiais, nors akivaizdžiai nėra to verti. Tokių, kurie išklykia, savo nuolatinį nepasitenkinimą viskuo, juokingu provincijos akcentu, nors turėtų sėdėt sučiaupę lūpas, džiaugtis, kad yra toliau toleruojami. Iš dalies per tokius, dabar turim bepautį mužiką mero kėdėje.
                                          Is kur tiek neapykantos, ponuli? Negi atlekes i UK dar neapsiplunksnavai atviru poziuriu ir pakantumu?


                                          Apsimetinejimas bohema daznas naujuju lietuviu bruozas. O isties sedima tame paciame lygyje kaip ir skustieji.


                                          Prie ruso man buvo geriau

                                          Comment

                                          Working...
                                          X