Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus sporto rūmų ir Žalgirio stadiono teritorija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Kažkaip neįkertu - "Lietuvos ryto" arena lieka ar irgi griaunama?

    Comment


      #42
      Lrytas rašo (cituoja Fuksą), kad visi pastatai yra suprojektuoti atsižvelgiant į Gedimino kalną liniją, taigi nebus jie labai aukšti

      O šiaip projektas man patinka

      Comment


        #43
        Na vaizdo nuo Gedimo kalno jis juk nesugadintų, ar ne?
        Mano galerija Flickr'yje

        Comment


          #44
          Parašė Mantaz
          Na vaizdo nuo Gedimo kalno jis juk nesugadintų, ar ne?
          Mano nuomonė tokia - KPD įtraukė Sporto rūmus į registrą, kas reiškia - jį galima tik rekonstruoti.Ką reiškia rekonstruoti dauguma čia žinoTodėl isisvajoti apie dideles erspektyvas neišeina
          Ir dar man nesueina galai - pats Zuokas norėjo, kad jis būtų įtrauktas į tą registrą, pats norėjo išpirkti, o dabar pats buria apie tai, kaip puiku būtų tą trobą nugriauti, nes juk garbusis architektas Sporto rūmus pavadino "įspūdingu europinio brutalizmo pavyzdžiu" ( žiūrim šios dienos Lietrytį ).Beje ten pat Fuksas siūlo GRIAUTI Sporto rūmus.
          אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
          אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

          Comment


            #45
            Kompozicine ydeja Fuksui turbut kilo kepant kiaushiniene...
            gal ir skani ta kiaushiniene. o del aukshtingumu ir t.t. butu net keista , jei Fuksui kvado senmerges imtu nurodinet ka ir kaip statyt. sporto rumu gaila aishku, bet del tokios kilnios ydejos galima butu paaukot. tik reiks deramai apverkt
            dygstantys sheimynishkiu daugiabuciai tokiam projektui kontekstas butu sakyciau gedingas statomas Pempes namas prie tilto irgi kuklokai atrodytu... o projekte Fuksas lygtai vis dar rodo nugriauta baseina. kuomet seniau buvo Vilniuj, jam tas baseinas labai patiko, ir sake, kad jokiu budu negalima griaut. he, jei butu nenugriove, gerai jis atrodytu shalia Fukso kupolu

            Comment


              #46
              Autoriaus pavarde turbut sutampa su tikimybe pastatyt si kompleksa
              Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

              Comment


                #47
                Na atsimenu kaip buvo su namais Marčiulionio žemėje. Sumanė statyti 24 aukštų namus. Vėliau sumažino iki 16, 12, 9, o galiausiai iki 6. Tas sklypas yra toliau nuo pilies, o čia dangoraižiai būtų visai greta, tad šio projekto, būtent tokio, koks jis čia parodytas, įgyvendinimo tikimybė yra lygi 0. Net Nidos pastato neleido aukštinti. Nei vienu aukštu.

                Comment


                  #48
                  Jei naujas projektas butu koks nors nevykes turbut verkciau del sporto rumu. O dabar tai asmeniskai labai neverksiu del ju - poslykstis pastatas, kurio kopija galima rasti Minske. Kas labai del jo verks - gales nuvaziuoti i Minska ir paziureti i ta pastata.

                  Comment


                    #49
                    Tas reikalas dar per drąsus šiandienos Vilniui, atsiras daug, kurie stabdys šituos "žvaigždžių karus"
                    אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                    אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                    Comment


                      #50
                      Na jei teisiškai pakeistų senamiesčio apsaugos zonų apsaugą į vizualinių apsaugos zonų apsaugą, t.y., jei šis projektas "neužterštų" vaizdo iš nei vienos regyklos, nors ir būtų visai šalia senamiesčio, tuomet visai realu.

                      Beje, "Nida" su savo "draugeliais" labai gražiai matosi nuo Bastėjos kalvos
                      Mano galerija Flickr'yje

                      Comment


                        #51
                        Parašė Mantaz
                        Na jei teisiškai pakeistų senamiesčio apsaugos zonų apsaugą į vizualinių apsaugos zonų apsaugą, t.y., jei šis projektas "neužterštų" vaizdo iš nei vienos regyklos, nors ir būtų visai šalia senamiesčio, tuomet visai realu.

                        Beje, "Nida" su savo "draugeliais" labai gražiai matosi nuo Bastėjos kalvos
                        Pervedu 50 litų į sąskaitą tam, kas man paaiškins žmonių kalba kaip tiksliai ir kokiais kampais bei laipsniais nusakoma, matuojama "vizualinė tarša"
                        אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                        אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                        Comment


                          #52
                          Man regis imamos pagrindinės senamiesčio apžvalgos vietos ir žiūrima, kaip naujieji statiniai paveiks istorinę dangoskyrą. Vilniuje probleminės regyklos tikrai yra Subačiaus bei Bastėjos, nors vaizdas nuo ten jau seniai "pagadintas"
                          Mano galerija Flickr'yje

                          Comment


                            #53
                            tikras stebuklas

                            LR straipsnis:
                            Užmojis – Neries pakrantėje sukurti stebuklą

                            Pasaulyje pagarsėjęs architektas M.Fuksas ėmėsi neregėto projekto Vilniuje


                            „Būčiau laimingas, jei galėčiau ką nors sukurti savo tėvo gimtinėje Lietuvoje“, – prieš porą metų pirmą kartą atvykęs į mūsų šalį sakė Italijoje gyvenantis vienas garsiausių pasaulyje nūdienos architektų 61 metų Massimiliano Fuksas.

                            Šie architektūros maestro, kurio tėvas ir gimė, ir gyveno Kaune, žodžiai neliko be atgarsio.

                            Vakar Vilniaus miesto savivaldybėje M.Fuksas pristatė savąją „Žalgirio“ stadiono bei šalia esančių Koncertų ir sporto rūmų komplekso rekonstrukcijos viziją.

                            Kurti šį projektą M.Fuksą pakvietė Ūkio banko investicinės grupės valdybos pirmininkas Vladimiras Romanovas. Ši grupė kartu su bendrove „Hanner“ ir miesto savivaldybe yra projekto rengėjai bei investuotojai.

                            Šio projekto įgyvendinimas kainuotų maždaug 200 milijonų eurų (690,6 mln. litų).

                            * * *

                            - Esu iš tiesų labai laimingas galėdamas čia kurti. Bet ne tik dėl savo lietuviškų šaknų.

                            Lietuviškomis šaknimis tikrai didžiuojuosi, – vakar „Lietuvos rytui“ kalbėjo M.Fuksas. – Lietuva yra labai įdomi, atvira, didžiuliais tempais besivystanti šalis, dabar išgyvenanti tą metą, kai galima padaryti labai daug gerų ir tiek pat blogų sprendimų. Norėčiau, kad tie sprendimai būtų tinkami. Todėl aš čia.

                            - Kaip turėtų būti plėtojama ši teritorija, kad, kaip jus sakote, nebūtų padaryta klaidų?

                            - Mano idėja – labai paprasta. Ši teritorija palei Neries upę miestui yra išskirtinai svarbi. Todėl čia turi būti sprendžiamos ne architektūros problemos, o kuriama miesto ateities strategija.

                            Čia būtina suformuoti naują miesto centrą, jungiantį vienoje Neries pusėje esantį Senamiestį ir už šios teritorijos esančius gyvenamuosius rajonus.

                            Tik šios dabar beveidės teritorijos atgaivinimas, pritaikymas kultūrinėms, visuomeninėms reikmėms ir naujo traukos centro sukūrimas garantuotų gyvą Vilniaus centrą, tai padėtų gyvuoti ir Senamiesčiui.

                            Mano nuomone, tai vienintelis kelias, kurio turėtų laikytis Vilnius, kad jo centras išliktų gyvybingas.

                            Turime užkariauti šią upės pusę, kad čia trauktų žmonių srautai, virtų gyvenimas. Tam, mano manymu, per Nerį reikia nutiesti dar vieną pėsčiųjų tiltą, tramvajų linijomis šią teritoriją sujungti su tolimesniais miesto gyvenamaisiais rajonais.

                            Labai svarbu, kad miesto centre būtų veikiantis stadionas, kurį mes siūlome įrengti dengtą. Tarsi stadiono tąsa teritorijos centre būtų formuojama iš dalies dengta miesto aikštė ir viešosios erdvės, kur žmonės galėtų apsipirkti parduotuvėse, pasėdėti kavinėse, restoranuose.

                            Neries krantinėje mes siūlome įrengti žaliąją zoną su dekoratyviniais vandens telkiniais, dalyje teritorijos užveisti parką.

                            Svarbiausiu šio daugiafunkcinio komplekso akcentu turi tapti kultūrinis centras, kurį sudarys šalia Neries numatomi statyti istorijos, šiuolaikinio meno muziejai ir kongresų centras.

                            Čia taip pat siūlome pastatyti porą viešbučių, biurų pastatų ir, žinoma, gyvenamųjų namų, kadangi be gyventojų miestas tampa negyvas.

                            Mano įsivaizdavimu, visa ši teritorija būtų tarsi atgijęs senasis barokinis Vilnius su pirmyn ir atgal zujančiais žmonėmis, mielomis nedidelėmis parduotuvėmis, kavinėmis, restoranais.

                            - Tačiau toks naujasis miesto centras jau formuojamas šalia miesto savivaldybės. Ar jūsų siūlomas projektas būtų jam alternatyva?

                            - Jei norite kurti energiją, neužtenka vieno polio. Reikia pliuso ir minuso ir tik tuomet sukuriamas energetinis laukas.

                            Todėl svarbu ne vienas ar kitas centras, o visos šios teritorijos palei Nerį plėtra. Čia artimiausius dešimt metų ir bus kuriamas naujasis Vilnius.

                            - Koks likimas laukia Koncertų ir sporto rūmų? Lietuvos architektai ir paveldosauga laikosi nuomonės, kad šį pastatą būtina išsaugoti.

                            - Šis pastatas iš tiesų – gana įspūdingas europinio brutalizmo pavyzdys. Tačiau naujai funkcijai jo pritaikyti neįmanoma. Prasta ir pastato konstrukcijų kokybė, visiškai susidėvėjusi jo infrastruktūra.

                            Reikėtų didžiulių investicijų, jei bandytume jį integruoti į naują kompleksą, bet šis projektas niekada sėkmingai neveiktų, o praėjusio amžiaus pastatas sugriautų visą architektūrinę naujojo dešiniojo Neries kranto perspektyvą. Todėl siūlome jį nugriauti.

                            - Kokio aukščio turėtų būti naujieji komplekso pastatai?

                            - Aukščio liniją čia nubrėžia priešais stovintis Gedimino pilies bokštas. Todėl čia negali būti statomi šią ribą viršijantys pastatai.

                            - Iš tokios garsenybės kaip M.Fuksas daugelis Lietuvoje tikisi stebuklo. Ar jį tikrai pavyks sukurti?

                            - Kodėl gi ne? Kai tik bus baigtas šis projektas, manau, jį iš tiesų bus galima laikyti stebuklu. Jei pavyktų įgyvendinti visas idėjas, projektas galėtų tapti pavyzdžiu daugeliui šalių, kaip sėkmingai į vieną visumą sujungti kultūrą, verslą, sportą, žmonių gyvenimą ir jį telkti pačiame miesto centre, šalia Senamiesčio, o ne kur nors pakraščiuose.

                            Tarp kitų mano darbų šis projektas savo idėjomis, manau, yra vienas avangardiškiausių.

                            * * *

                            M.Fuksas visame pasaulyje projektuoja biurus, prekybos centrus, bažnyčias, futbolo stadionus, meno galerijas, gyvenamuosius namus.

                            Šis architektas sukūrė garsųjį dangoraižį „Twin Towel“ Vienoje, Palestinos lyderio Yassero Arafato užsakymu suprojektavo Taikos namus Jafoje, Izraelyje, mados diktatoriaus Giorgio Armani mados centrą Honkonge, sportinių automobilių „Ferrari“ būstinę Modenoje (Italija).

                            Vienas naujausių M.Fukso darbų – šiuo metu Milane statomas didžiausias Europoje parodų kompleksas.
                            www.donatas-mazeika.lt

                            Comment


                              #54
                              Istorinę dangoskyrą?
                              אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                              אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                              Comment


                                #55
                                Bokštų, bažnyčių kontūrus ir t.t.
                                Mano galerija Flickr'yje

                                Comment


                                  #56
                                  Parašė Mantaz
                                  Bokštų, bažnyčių kontūrus ir t.t.
                                  Labai idomu , ar kitose šalyse irgi tokius įstatymus leidžia?Ar žino latviai ir estai apie vizualines taršas?Beje :"Pagal galiojančius reglamentus tokio daikto statyti negalima būtent dėl aukščio. Reiktų keisti teisės aktus, bet idėja to verta", - sakė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

                                  Užmirštam
                                  אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                                  אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                                  Comment


                                    #57
                                    Latviai paveldosaugininkai kažką bandė priešintis, bet matyt visi nupirkti arba dar kas nors su jais padaryta Dabar arba ramiai tupi, arba mums kažkas nepasakoma Estai? Buvo užsibrėžę 123 m ribą (Šv. Olafo bažnyčios aukštis), bet regis, kad ji buvo panaikinta. O UNESCO nieko nesako, taigi turbūt čia nuo vietinės "mafijos" principų viskas priklauso
                                    Mano galerija Flickr'yje

                                    Comment


                                      #58
                                      Parašė Mantaz
                                      Latviai paveldosaugininkai kažką bandė priešintis, bet matyt visi nupirkti arba dar kas nors su jais padaryta Dabar arba ramiai tupi, arba mums kažkas nepasakoma Estai? Buvo užsibrėžę 123 m ribą (Šv. Olafo bažnyčios aukštis), bet regis, kad ji buvo panaikinta. O UNESCO nieko nesako, taigi turbūt čia nuo vietinės "mafijos" principų viskas priklauso
                                      Na, mes irgi turim dominantę-Gedimino kalną Vietinė "mafija" irgi principinga
                                      אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                                      אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                                      Comment


                                        #59
                                        Eina sau!
                                        You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                                        Comment


                                          #60
                                          Parašė blitz
                                          Eina sau!
                                          Apsikerėjai? Aš irgi
                                          אני בכל זאת אאמין באהבה, אפילו אם היא מתה,
                                          אני אאמין באלוהים, אפילו אם הוא שותק.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X