Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pramonės ir LEZ plėtra

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė calembour
    Tai kodel is tos gamyklos jau puse darbuotoju pabego?
    kam moka tas nebega
    "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


    - George W. Bush President of the USA

    Comment


      Parašė calembour
      Tai kodel is tos gamyklos jau puse darbuotoju pabego?
      Is kur tokie duomenys?
      Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

      Comment


        Kiek esu girdejes NBG gamykloje buvo algu velavimai tai galejo sukelti darbuotoju begima...

        Comment


          Plėsis NBG

          Comment


            Parašė Tomasl
            Plėsis NBG
            gal galim placiau.. ?
            Westside is the best ! :jura:

            Comment


              .

              sveiki. pagaliau aš sugryžau į forumą.neturėjau interneto dabar jau turiu.nu as norėjau pasakyti savo nuomone apie tą berods kur jau pastatyta ir atidaryta "indoramos"gamykla.anksčiau aš buvau už ja.bet dabar aš esu prieš ir noriu kad ji butu uždaryta.vien tai kad anksčiau sake kad ji berods yra azijos firma o lnk atrodo išaiškino kad čia rusų.beje ir mano mama beeidama užuodė iš gamyklos einanti siera.sako naujausia technologija bet tikrai nera sukimšta naujausia technologija.bent mano nuomonė statė kad babkiį užsidirbt bet ne del to kad nekenktų aplinkai ir žmonėms.

              Comment


                Parašė FM'as
                sveiki. pagaliau aš sugryžau į forumą.neturėjau interneto dabar jau turiu.nu as norėjau pasakyti savo nuomone apie tą berods kur jau pastatyta ir atidaryta "indoramos"gamykla.anksčiau aš buvau už ja.bet dabar aš esu prieš ir noriu kad ji butu uždaryta.vien tai kad anksčiau sake kad ji berods yra azijos firma o lnk atrodo išaiškino kad čia rusų.beje ir mano mama beeidama užuodė iš gamyklos einanti siera.sako naujausia technologija bet tikrai nera sukimšta naujausia technologija.bent mano nuomonė statė kad babkiį užsidirbt bet ne del to kad nekenktų aplinkai ir žmonėms.
                Sveikas sugrįžęs FMai , kiek pamenu avatras kitas pas tave buvo...
                Beje pasiskaityk daugiau šia temą, nes susidaro įspūdis, kad nelabai įsigilinai ką rašai.

                Indorama tai tailandijoje registruota Indijos Firma, ir ji dar tebestatoma, Rangos VI .

                O NEO gruop yra austrijoje registruota firma ,kuria valdo rusijos ''žydelis" ir kuris yra rusijos chemijos pramonės gigantas berod ar 64 fabrikai įvairaus pobūdžio jam priklauso.Dalis šios gamyklos dar statybos procese, vygdo Constructus.ir pastatyta dabar yra apie 2 trečdaliai.

                Ir pirmoje linijoje NEO kuri jau veikia , buvau šimtus kartų, ir mačiau statybos procesą, tai galiu pasakyti kad niekas ten nesipigino, ir tecnologijos nėra pirmapradės.

                Comment


                  jo aš savo avatara šiandien pakeičiau.na dėl gamyklos susimaišiau bet aš kalbėjau apie ta kur jau pastatyta iš toli labai gražiai ši gamykla matosi.Bet turiu klausima jei ta gamykla pastatyta normaliai tai kodėl sake kad apie naujuosius buvo technikos sutrikimai?kodel niekas neinformavo?ir kodel kiek zinau gamyklos vadovas sėdi Vilniuj ir jam nusispjaut ant tos gamyklos?aš sakau nusispjaut nes jei zmogus turi gamykla tame mieste jis turi ir gyvent jame nes jei kas atsitiktu tai ne kas butu.beje ta gamykla tokia pati kaip ir jonavoje trasu gamykla.čia irgi medžiai išdžius.

                  Comment


                    žuvys

                    Įveikus biurokratines kliūtis, pasirašyta 6,7 mln. litų sutartis dėl pastato žuvų aukcionams statybos Klaipėdoje. Sutartį pasirašė bendrovių "Klaipėdos hidrotechnika" ir "Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcionas" vadovai. Trijų aukštų statinys uostamiestyje turėtų iškilti iki šių metų gruodžio, rašo dienraštis "Klaipėda".

                    Pardavinėdami žuvis aukcione, o ne tiesiai iš laivų, kaip yra dabar, žvejai tikisi gauti 15-20 proc. daugiau pajamų. Aukcionų pastato plotas bus 900 kv. metrų, pirmajame aukšte atsiras žuvų produkcijos demonstravimo salė.





                    Atskiroje 200 kv. metrų patalpoje žuvys bus rūšiuojamos. Pastate tilps ir ledo generatorius, žuvų taros sandėliai, plovykla. Kompiuterizuotoje prekybos salėje klientai galės sekti jiems reikalingos žuvų partijos kainas ir pirkti.

                    Comment


                      “KLAI–PET” likimo Klaipėda nesprendžia

                      http://www.delfi.lt/news/economy/bus...php?id=8974793
                      Westside is the best ! :jura:

                      Comment


                        NEBEGAMINS FANEROS. Bendrovė „Klaipėdos mediena“ nutrauks faneros gamybą. Įvertinus klijuotų detalių ir klijuotinės faneros gamybos cechą, nustatyta, kad jį reikia kapitaliai remontuoti. Investuoti į šią veiklą neverta.

                        "Klaipėda"
                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                        Comment


                          Specialistai nerado įrodymų, kad "Klai-PET" teršia aplinką

                          Klaipėdos rajono prokuratūroje pradėtas tyrimas dėl plastikinių ruošinių žaliavos gamyklos "Klai-PET" galimo oro teršimo pradeda bliūkšti. Daugiau nei mėnesį gamyklos teritorijoje ir užjos ribų atliekami oro tyrimai nukrypimų nuo leistinos taršos normų neužfiksavo, rašo "Lietuvos rytas".

                          Savo skunde prokuratūrai aplinkiniai gyventojai nurodo, kad "Klai-PET" gamyklą valdanti bendrovė "Neo Group" nėra įrengusi oro taršos filtrų. Tačiau tokias abejones atmetė Klaipėdos rajono aplinkos apsaugos agentūra.

                          Gyventojų spaudžiama Klaipėdos rajono savivaldybės taryba sausio mėnesį nutarė nepritarti šalia "Klai-PET" planuotai statyti gamyklai, kuri būtų gaminusi pagrindinį plastiko žaliavos komponentą - tereftalio rūgštį.

                          http://www.delfi.lt/news/economy/bus...=9016761&com=1
                          Westside is the best ! :jura:

                          Comment


                            Šiemet laukiama 0,5 mlrd. litų investicijų



                            Šiemet Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo bendrovė tikisi pasirašyti sutartis su 2-3 naujais investuotojais.

                            Planuojama, kad šiemetinės investicijos į LEZ sieks apie pusę milijardo litų.

                            Derasi su 10 potencialių klientų

                            Pasak LEZ valdymo bendrovės atstovų, pernai į šią zoną čia veiklą pradėjusios įmonės investavo 233,5 mln. litų. Iki tol nuo zonos veiklos pradžios 2002 metais į ją buvo investuota 87,8 mln. litų.

                            "Pernai zonoje PET žaliavos gamyklos statybą pradėjo UAB "Orion Global PET", taip pat pasirašėme sutartis su UAB "Mestilla" dėl biodyzelino gamyklos statybų ir su UAB "Skuba", statysiančia sunkvežimių aptarnavimo ir sandėliavimo patalpas. 2005-aisiais zonoje veiklą pradėjo sandėliavimo patalpas statanti UAB "BNTP", UAB "Nemuno banga-Klaipėda" PET ruošinių gamykla", - apie pernai zonoje nuveiktus darbus sakė valdymo bendrovės valdybos pirmininkas Povilas Vasiliauskas.

                            Anot zonos valdymo bendrovės generalinio direktoriaus Eimanto Kiudulo, šiuo metu vedamos derybos su maždaug dešimt potencialių klientų dėl investavimo zonoje.

                            "Derybos su šiomis bendrovėmis yra baigiamojoje stadijoje. Tai kompanijos iš Švedijos, Italijos, Danijos, Lietuvos, kurių veikla - logistika, automobilių, baldų, statybinių medžiagų, elektronikos pramonė, metalo apdirbimas, mašinų gamyba, biurų patalpos. Šiemet numatoma pasirašyti bent 2-3 sutartis", - teigia E. Kiudulas.

                            Pasak P. Vasiliausko, užbaigus 2006 metų projektus, zonoje iš viso bus investuota beveik 500 mln. litų.

                            Dar dirba nuostolingai

                            LEZ valdymo bendrovė, besinuomojanti zonos žemę iš valstybės ir ją subnuomojanti investuotojams, vis dar veikia nuostolingai. Praėjusių metų nuostoliai, anot P. Vasiliausko, siekė apie 0,5 mln. litų.

                            "Šie nuostoliai susidarė 1997-2002 metų laikotarpiu, kai zona dar nevykdė jokios veiklos. Nuo 2002-ųjų mes gauname pajamas iš žemės nuomos investuotojams ir jiems teikiamų paslaugų", - sakė E. Kiudulas.

                            68 proc. LEZ valdymo bendrovės akcijų kontroliuoja bendrovė "Baltic Fund Investments" ir pasaulinio aludarių lyderio "InBev" valdybos pirmininkas Pjeras Žanas Everaertas. Pastarojo teigimu, akcininkai yra patenkinti bendrovės veikla.

                            "Mus džiugina tiek finansiniai rezultatai, tiek viso projekto sėkmė, ypač naujų investuotojų vykdomi projektai. Akcininkai planuoja šiais metais investuoti tiek į zonos infrastruktūros plėtrą, tiek į zonos nekilnojamojo turto objektus", - teigė P. Ž. Everaertas.

                            Gerina infrastruktūrą

                            Pasak valdymo bendrovės atstovų, šiemet rudenį bus baigti Verslo ir Metalo gatvių tiesimo bei komunikacijų statybos darbai, kurie finansuojami iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų - iš jų gauta 12,77 mln. litų.

                            Anot zonos valdymo bendrovės vadovų, nutiesus šias gatves bus sudarytos sąlygos papildomai išnuomoti virš 40 ha zonos teritorijos.

                            Pasak P. Vasiliausko, įstatymo projektas, kuriuo norima LEZ teritoriją padidinti nuo 205 iki 429 ha, išplečiant ją Gargždų kryptimi, šiuo metu yra užstrigęs Vyriausybėje.

                            "Tokia teritorijos plėtra yra būtina norint kurti planus 20-30 metų į priekį", - sakė E. Kiudulas.
                            Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                            Comment


                              Klaipėdos LEZ trūksta erdvės plėtrai

                              http://www.delfi.lt/news/economy/bus...php?id=9070668
                              Westside is the best ! :jura:

                              Comment


                                Parašė Deividas
                                [IMG]

                                Is 16 auksto
                                Ka tik pamaciau sia nuotrauka ir issigandau. As gi cia pat gyvenu,cia pat prie siu gamyklu. Jei ne si nuotrauka turbut manycaiu,jog gyvenu daug maz svarioj aplinkoj,o dabar pasirodo, kad gyvenu didziausiame purve. Baisu. Rado vietas gamykloms statyti.

                                Comment


                                  LEZ siekia plėstis dvigubai

                                  Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną administruojanti bendrovė derasi su naujais potencialiais investuotojais. Šiais metais tikimasi pasirašyti bent 2 - 3 naujas sutartis.

                                  Laisvosios ekonominės zonos yra vienas iš tiesioginių būdų pritraukti užsienio ir šalies investicijas.

                                  Klaipėdos laisvoji ekonominė zona įsteigta 1996 m. rugsėjį. Tai pirmoji Lietuvoje pradėjusi veiklą zona. Tačiau realiai veikti ji pradėjo 2002 m., kai į zoną atėjo pirmasis investuotojas.

                                  Šiuo metu jos plotas yra 205 ha. 2005 metais parengtas ir pradėtas svarstyti Seime įstatymo projektas, koreguojantis zonos ribas. Teritoriją Gargždų kryptimi siekiama išplėsti iki 429 ha. Tačiau įstatymo projektas įstrigo Vyriausybėje. Pasak zonos valdymo bendrovės vadovų, bent dabar jo likimas yra neaiškus, o teritoriją plėsti yra būtina, norint kurti zonos planus ateinantiems 20 – 30 metų.

                                  Įstatymais numatyta, kad Klaipėdos laisvoji ekonominė zona veiks iki 2045 metų.

                                  Dirbo sėkmingai

                                  2005 metai LEZ valdymo bendrovei buvo sėkmingi – pirmąkart turėta pelno. Tikimasi, kad iki 2007 metų pabaigos bendrovė išsikapstys iš turimo beveik pusės milijono litų nuostolio.

                                  Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės valdybos pirmininkas Povilas Vasiliauskas sakė, kad šie nuostoliai susidarė 1997 – 2002 metais, kai zona dar nevykdė jokios veiklos.

                                  Zonos valdymo bendrovė uždirba nuomodama zonos žemę iš valstybės ir ją subnuomodama investuotojams bei teikdama jiems paslaugas.

                                  Pagal įstatymą zonos valdymo bendrovė už nuomojamą valstybinę žemę moka lengvatinį – 50 procentų mažesnį žemės nuomos mokestį.

                                  Praėjusiais metais zonoje įmonės investavo 233,6 mln. litų. Iki tol nuo zonos veiklos pradžios buvo investuoti beveik 88 mln. litų.

                                  Pasirašė sutartis

                                  Praėjusiais metais buvo užbaigtas PHARE finansuojamas projektas, kuriam skirta 260 tūkst. EUR: parengta raidos koncepcija, LEZ detalusis planas, techninis projektas vandentiekio plėtrai, parengta ir pateikta paraiška Metalo ir Verslo gatvių statybos darbų finansavimui iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Įgyvendinant šį projektą, Verslo ir Metalo gatvių komunikacijų statybai iš struktūrinių fondų gauta 12, 8 mln. litų. Iš gautų lėšų atlikta darbų už 2,9 mln. litų. Baigus statyti šias gatves šių metų rudenį, bus sudarytos sąlygos papildomai išnuomoti zonos klientams daugiau kaip 40 ha zonos teritorijos.

                                  2005 metais nuotekų spaudiminės linijos statybai iš valstybės biudžeto gauta 0,8 mln. litų. Tai sudarė sąlygas zonoje įsikūrusiai bendrovei „Orion Global Pet“ (savininkė – Tailando kompanija „Indorama“) realizuoti savo projektą – statyti plastmasės granulių žaliavos gamyklą.

                                  „Pernai taip pat pasirašyta sutartis dėl veiklos zonoje su bendrove „Mestilla“ dėl biodyzelino gamyklos statybos zonoje bei su bendrove „Skuba“ - dėl sunkvežimių aptarnavimo ir sandėliavimo patalpų statybos“, - sakė P. Vasiliauskas.

                                  2005 m. zonoje veiklą pradėjo bendrovė „BNTP“ - Klaipėdos verslo parkas, bendrovė „Nemuno banga – Klaipėda“.

                                  Vyksta derybos

                                  Šiuo metu, kaip sakė LEZ valdymo bendrovės generalinis direktorius Eimantas Kiudulas, vedamos derybos su maždaug dešimčia potencialių klientų dėl investavimo zonoje. „Tai kompanijos iš Švedijos, Italijos, Danijos, Lietuvos įmonės, kurių veikla – logistika, automobilių, baldų, statybinių medžiagų, elektronikos pramonė, metalo apdirbimas, mašinų gamyba, biurų, viešbučių patalpos. Tikimės, kad šios įmonės zonoje sukurs kelis šimtus naujų darbo vietų ir pritrauks kelių šimtų milijonų litų investicijas“, - sakė E. Kiudulas. Jis neabejoja, kad, nepaisant to, jog bus sukurta palyginti nedaug darbo vietų, valstybei naujos įmonės yra naudingos. Anot jo, mokesčių valstybei dydis faktiškai nesikeičia. „Netgi jeigu darbo vietų yra įkuriama mažiau, jos yra geriau apmokamos“, - sakė E. Kiudulas.

                                  Bendrovės generalinis direktorius pastebėjo, kad Lietuvoje veiklos kaštai didėja ir kai kurios pramonės šakos (tekstilė, dalis baldų pramonės) traukiasi iš čia. Vietoj jų ateina naujos. Todėl yra svarbi naujų investuotojų paieška.

                                  Aštuoniose zonos įmonėse dabar yra sukurta per 3,5 tūkst. darbo vietų.

                                  Pasak P. Vasiliausko, baigus 2006 m. projektus zonoje iš viso bus investuota beveik pusė milijardo litų.

                                  Artimiausiu metu zonoje įkurtuves turėtų švęsti dvi įmonės: bendrovė „LEZ Skuba“ atidarys automobilių aptarnavimo ir logistikos centrus, o „Orion Global Pet“ gegužės – birželio mėnesį turėtų baigti statybas ir atidaryti savo gamyklą.

                                  Aušra Lukauskienė
                                  http://www.klaipeda.daily.lt
                                  Senoji Klaipėda
                                  F.Nietzsche - "There are no facts, only interpretations."

                                  Comment


                                    Greitu laiku lankysiuos viduje, jai kam įdomu galiu imesti ntr.



                                    Comment


                                      Tai aisku kad idomu. Koks cia dar klausimas gali buti
                                      "Never argue with an idiots. They will bring you down to their level and beat you with experience"

                                      Comment


                                        Niekaip nesuprantu kam reikalinga bendrovė subnuomininkė. Ką pati valstybė tiesiogiai negali išnuomoti žemės investuotojams?

                                        O šiaip tai reik tikėtis, kad LEZ atsiras kokios rimtesnės aukštesnių technologijų gamyklos, o ne krūva teršalų skleidėjų gaminančių niekus.

                                        Comment


                                          nezinau bet man sita tema patinka , apskritai man patinka kaip stato VISKA

                                          Comment

                                          Working...
                                          X