Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektas "Danės Užutėkis" senamiestyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Vykdomas projektas: Projektas "Danės Užutėkis" senamiestyje

    "Saldaininės" teritorija prisikels naujam gyvenimui



    Jau šį rudenį buvusioje "Klaipėdos konditerijos" teritorijoje, ties Jono kalneliu, bendrovė "Invalda Real Estate" pradės viešbučio statybas.
    Apie 10 mln. litų į projektą investuoti planuojanti bendrovė taip pat rekonstruos XIX amžiuje pastatytą silkių rūšiavimo sandėlį, įrengs visuomeninę aikštę.

    Gamybinį pastatą griaus
    Pasak "Invalda Real Estate" Klaipėdos atstovybės vadovo Vlado Šeporaičio, permainos šioje vietoje buvo numatytos jau detaliajame teritorijos tarp Tiltų, Turgaus ir Danės upės plane.
    "Architektų sąjunga jau pritarė teritorijos užstatymo planui. Šiuo metu jau rengiamas techninis projektas, atliekami kultūros paveldo tyrinėjimai", - pasakojo V. Šeporaitis.
    3 aukštų su mansarda, įdomių architektūrinių formų apartamentų tipo viešbutis bus statomas vietoje buvusio menkaverčio, 1945 metais pastatyto gamybinio "Klaipėdos konditerijos" pastato. 2 500 kvadratinių metrų ploto pastate bus įrengta apie 20 apartamentų. Pirmame aukšte dar bus įrengtos komercinės paskirties patalpos.
    Statybas, anot V. Šeporaičio, ketinama pradėti jau šį rudenį, o užbaigti kitąmet. Nugriovus gamybinį pastatą dar bus atliekami archeologiniai tyrinėjimai.
    Senąjį vieno aukšto, dengtą dvišlaičiu stogu 2 800 kvadratinių metrų ploto sandėlį "Invalda Real Estate" rekonstruos. Po rekonstrukcijos jame įsikurs parduotuvėlės, barai, restoranai. Numatoma, kad iš antrojo viešbučio aukšto bus galima tiesiogiai patekti į restauruoto sandėlio priestatą.
    "Šalia burlaivio "Meridianas" bus suformuota nauja visuomeninė aikštė, kur, pavyzdžiui, nuolat galėtų vykti žuvų turgelis", - pasakojo "Invalda Real Estate" Klaipėdos atstovybės vadovas.
    Sklype taip pat bus nutiesti dviračių takai, įrengta 39 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.
    Investicijų bendrovės "Invalda" kontroliuojama bendrovė "Klaipėdos konditerija" iš teritorijos miesto centre į naujas patalpas Šilutės plente persikėlė pernai. Investicijos į modernias patalpas bei gamybos pertvarkymą bendrovei atsiėjo daugiau kaip 5 mln. litų.

    Žiupsnelis istorijos
    Buvusioje "Klaipėdos konditerijos" teritorijoje XVI-XVII amžiuose stovėjo Šv. Jono parapijos ir Šv. Mikalojaus krašto (lietuvių) bažnyčios. Nusprendus miestą sutvirtinti pylimais, 1627 metais buvo nutarta lietuvių bažnyčią nugriauti. Vėliau šiame sklype stovėjo jūros druskos sandėlis.
    1854 metais kilusio didžiojo gaisro metu visi palei Danės upę stovėję sandėliai sudegė. Po trijų metų Šv. Mikalojaus bažnyčios vietoje buvo pastatytas silkių rūšiavimo sandėlis. XIX a. 8 dešimtmetyje Klaipėdai netekus silkių rūšiavimo teisės, pastatas buvo išnuomotas pirkliams kaip paprastas sandėlis.
    Pokario metais šioje teritorijoje pradėjo veikti saldainių fabrikas. Įmonės teritorija buvo aptverta tvoromis, pristatyta daug gamybinių ir pagalbinių statinių. Įmonė išsaugojo senąjį sandėlį - buvo paliktos visos senosios medinės laikančiosios konstrukcijos, pastatas buvo apmūrytas raudonomis molio plytomis, naujai perdengtas stogas. Iš vakarų pusės buvo pristatytas priestatas, šiek tiek pakoreguota stogo forma - vietoje valminio įrengtas dvišlaitis. Taip pat buvo užmūryti upės pusėje buvę vartai.

    Martynas VAINORIUS
    "Vakarų Ekspresas"
    Senoji Klaipėda
    F.Nietzsche - "There are no facts, only interpretations."

    #2
    Galetum ir nuotrauka visada idet
    Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

    Comment


      #3
      Parašė ArTuRAs
      Galetum ir nuotrauka visada idet
      Ačiū už pastabą - būtinai ateityje stengsiuos kartu atlikti
      Senoji Klaipėda
      F.Nietzsche - "There are no facts, only interpretations."

      Comment


        #4
        Buvusios konditerijos gamyklos teritorija. Po archeologinių kasinėjimų kolkas nieko naujo.
        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

        Comment


          #5
          skaiciau laikrasty, kad snd vietoj saldainiu fabriko pradedamas statyti namu kvartalas, pristatymas 11.30.....
          "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

          Comment


            #6
            Danės krantinėje iškils naujas kompleksas
            http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=13955688
            Mano galerija Flickr'yje

            Comment


              #7
              Senamiestyje atsiras naujas traukos centras




              Šalia Jono kalnelio, buvusio "Klaipėdos konditerijos" saldainių fabriko vietoje, pradedamas statyti 3-4 aukštų apartamentų pastatas.

              Kiek vėliau bus pradėtas rekonstruoti ir šalia esantis XIX a. sandėlis, kuris galerija bus sujungtas su naujuoju pastatu. Į visą šį projektą bendrovė "inRED" numato investuoti apie 30 mln. litų.

              Gausu radinių


              Pasak "inRED" Klaipėdos atstovybės vadovo Vlado Šeporaičio, statybų darbus buvo numatyta pradėti anksčiau, tačiau jų pradžią teko atidėti dėl netikėtumų archeologinių teritorijos tyrinėjimu metu.

              "Pirminiai duomenys apie XVI-XVII amžiuje čia stovėjusios pagrindinės šv. Jono bažnyčios pamatų vietą buvo netikslūs. Pradėjus kasinėjimus paaiškėjo, kad pamatai yra kitur - toje vietoje, kur sovietmečiu buvo pastatytas fabrikas. Dėl to teko koreguoti statinio projektą", - sakė V. Šeporaitis.

              Archeologiniams tyrinėjimams vadovavęs Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto vyresnysis mokslinis bendradarbis Gintautas Zabiela teigė, kad pelkėtoje vietovėje buvo sunku prisikasti prie seniausių sluoksnių, tačiau projekto vykdytojai sudarė visas sąlygas, kad darbai vyktų sklandžiai ir greitai. "inRED" archeologiniai tyrimai atsiėjo apie 700 tūkst. litų.

              "Aptikome daugiau nei tūkstantį įvairių radinių. Smarkiai nuardyti senosios šv. Jono bažnyčios pamatai rodo, kad gyvybinių bastionų statybai trukdžiusi bažnyčia buvo kruopščiai demontuota, jos statybinės medžiagos panaudotos XVIII amžiaus pradžioje netoliese statant kitą šv. Jono bažnyčią. Taip pat aptikome puikiai išsilaikusius XVIII amžiaus pabaigos ir XX amžiaus pradžios šulinius. Kadangi nugriovus senąją bažnyčią čia buvo ir sąvartynas, radome daug koalino pypkučių, koklių", - pasakojo G. Zabiela.

              Pasak V. Šeporaičio, šulinius ir dalį bažnyčios pamatų bus galima pamatyti po stiklu pirmąjame naujojo pastato aukšte. Už pastato ribų atsidursiantys pamatai bus pažymėti specialiomis spalvotomis plytelėmis.

              Suformuos ir skverą


              Pasak naujojo pastato statybos darbus atliksiančios UAB "Geotechnikos grupė" direktoriaus Liudo Furmonavičiaus, Klaipėdos senamiesčio teritorija, esanti buvusių Danės atšakų vietoje, pasižymi nestabiliu gruntu ir per metus susmenga 1-2 milimetrus. Tad naujasis apartamentų pastatas bus statomas ant daugiau nei 250 polių, įleistų į 18 metrų gylį.

              Anot V. Šeporaičio, pastatas bus 3-4 aukštų. Pirmajame jo aukšte bus komercinės paskirties patalpos, o kituose - 18 apartamentų, kuriuos ketinama nuomoti arba parduoti. Pagrindiniai įėjimai į pastatą numatomi iš Danės pusės, automobilių stovėjimo aikštelės - nuo Jono kalnelio.

              Antrajame aukšte pastatas bus sujungtas su restoranų ir kavinių kompleksu, kuris įsikurs šalia Danės esančiame XIX a. silkių rūšiavimo, druskos sandėlyje. Dabar ruošiamas šios statinio rekonstrukcijos projektas, o darbus numatoma pradėti po poros mėnesių.

              "inRED" nugriovus dabar jos teritoriją juosiančias tvoras netoli "Meridiano" suformuos naują skverelį. Jis, kaip ir teritorija šalia pastatų, bus išklotas šlifuotomis akmeninėmis plytelėmis, o pėsčiųjų ir dviračių takams tiesti bus naudojamos granito plokštės.

              Kadangi naujasis kompleksas dar neturi pavadinimo, jo statytojai visus klaipėdiečius kviečia išrinkti jam vardą. Nuo šiandien iki rugpjūčio 9 dienos "Vakarų ekspreso" internetinės svetainės www.ve.lt lankytojai gali balsuoti ir išrinkti tinkamiausią pavadinimą. Statytojai siūlo rinktis iš trijų variantų - "Bastėja", "Jono namai", "Danės apartamentai". Visus balsavusius į įkurtuves planuojama pakviesti 2008-ųjų pabaigoje.

              www.ve.lt

              Comment


                #8
                Senamiestyje atsiras naujas traukos centras
                Gal atskiros temos reikėtų?
                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  #9
                  Šios dienos nuotraukos iš buvusio saldainių fabriko:




                  Comment


                    #10
                    Vietoje saldainių fabriko - "Jono namai"




                    Prie Jono kalnelio, buvusio konditerijos fabriko vietoje, pradedamas statyti apartamentų, komercinių patalpų, restoranų kompleksas bus pavadintas "Jono namais".

                    Taip nusprendė klaipėdiečiai, savaitę balsavę miesto dienraščių interneto svetainėse, telefonu ir elektroniniu paštu. Dauguma - 55 proc. - iš 1000 atsiliepusiųjų pasisakė už "Jono namus", 25 proc. - už "Danės apartamentus" ir 20 proc. - už "Bastėją".

                    Teritorijoje tarp Jono kalnelio ir Danės upės iškils trijų-keturių aukštų 18 apartamentų pastatas. Greta įsikurs suvenyrų parduotuvėlės, turizmo paslaugas teikiančios bendrovės. Ant trijų aukštų pastato dalies bus įrengta terasa.

                    Numatomas ir restoranų-kavinių kompleksas, kuris kiek vėliau įsikurs buvusiame druskų sandėlyje. Rekonstruotame XVIII a. statinyje numatomas salės žuvies restoranui, alaus barui, o krantinėje ir prie liepto į Jono kalnelį - vasaros kavinei.

                    www.ve.lt

                    Comment


                      #11
                      Parašė Mantas Rodyti pranešimą
                      Danės krantinėje iškils naujas kompleksas
                      http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=13955688
                      Manau, jau greitai galima bus kurti naują temą "Jono namai" (jei ji dar nėra sukurta...)

                      http://www.inred.lt/main/index.php?id=104&pro=66











                      Man žiūrisi gana neblogai

                      P.S. artimiausiu metu turėtų startuoti projekto pristatymas internete "jononamai.lt"

                      Comment


                        #12
                        Senamiesčio ir krantinės darkymas kampuotais scandic style objektais tęsiasi..
                        Jūsų,
                        Analitikas PlėtRa™

                        Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                        Comment


                          #13
                          senamiescio zonoje atrodys klaikiai
                          ⌂╠═╗⌂⌂⌂
                          ⌂╚╤╬╧╤╤╣⌂⌂⌂
                          ⌂ ⌂ ╢□□⌂⌂⌂□⌂

                          Comment


                            #14
                            Man tai irgi nei į tvorą, nei į mietą šis projektas. Na taip jie norėjo sutalpinti kažkokią programą į tą sklypa, bet tai kad toks stilius nedera prie Klaipėdos senamiesčio ir kažkaip nėra jokio ryšio su Jono kalneliu ar pašonėj esančiu ilgu raudonų plytų sandėliu.

                            Beje tokie renderiai irgi nekokie ... aišku gerai, kai ir tokie iš paukščio skrydžio yra, bet jei visi tokie, tai jie tiesiog nieko nesako, nes norisi matyi, kaip pastatas aplinkoj dera, kaip jo fasadai atrodys žiūrint akių lygyje iš sių taškų:





                            /\ na o šitas renderis, tai truputį prasilenkia su realybe. Ten dešiniam kampe viršuj kaip suprantu stalininiai 5-aukščiai Danės gatvėj, o jie tikrai aukšti, tada žvilgt į kairį kampą, ogi pasirodo, kad senamiesty pastatai irgi tokie aukšti ... hmm. Akių dumimas, kad jų pačių namas geriau įsilietų į aplinką. Bet šiaip renderiai tai geri
                            Paskutinis taisė tricky_kid; 2007.09.27, 15:02.
                            Propoganda ir penas mintims >>>

                            Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                            www.ted.com

                            Comment


                              #15
                              Parašė tricky_kid Rodyti pranešimą
                              ryšio su Jono kalneliu ar pašonėj esančiu ilgu raudonų plytų sandėliu.
                              Šiaip tai tas plytų sandėlis bus šio komplekso dalis, t.y., jis bus renovuotas ir jame bus įrengtas restoranas ar kažkas panašaus. Tik va renderiuose ko tai neparodyta...

                              Beje, klaipėdiečiai, gal galit pafotografuot kaip dabar atrodo ta vieta? Pvz. is pono Tircky_kid nurodytų vietų?

                              Comment


                                #16
                                /\

                                Taip tas sandėlis irgi bus komplekso dalis ir renderiose patingejo tai parodyti ... kaip sakiau, kad nėra jokio ryšio tarp jų, gal todėl ir nerodo bendrame renderyje.

                                O jei kas fotkins, tai idėkte tą paveiksliuką iš praeitos mano žinutės ir nuotraukas sunumeruokite pagal vietas, kad aišku būtų. Ačiū

                                Beje gal moderatoriai galėtų sukurti naują temą "Jono namai" pradedant Valiuko žinute su nukopijuotu delfio tekstu ir perkelti kitas žinutes ? Irgi ačiū.
                                Propoganda ir penas mintims >>>

                                Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                                www.ted.com

                                Comment


                                  #17
                                  Parašė tricky_kid Rodyti pranešimą
                                  /\

                                  Taip tas sandėlis irgi bus komplekso dalis ir renderiose patingejo tai parodyti ... kaip sakiau, kad nėra jokio ryšio tarp jų, gal todėl ir nerodo bendrame renderyje.

                                  O jei kas fotkins, tai idėkte tą paveiksliuką iš praeitos mano žinutės ir nuotraukas sunumeruokite pagal vietas, kad aišku būtų. Ačiū

                                  Beje gal moderatoriai galėtų sukurti naują temą "Jono namai" pradedant Valiuko žinute su nukopijuotu delfio tekstu ir perkelti kitas žinutes ? Irgi ačiū.
                                  Ši nuotrauka daryta maždaug prieš mėnesį, taigi pradinis vaizdas buvo toks... O kad nufotografuoti iš visų pusių tą teritoriją, tai gan sunki užduotis, nes jie yra įsispraudę į kampą ir juos supa tas rauodnų plytų sandėlys, pats Jono kalnelio šlaitas, ir liuteronų bažnytėlė... O ši nuotrauka daryta tiesiai iš priekio nuo turgaus gatvės...

                                  Comment


                                    #18
                                    "Jono namai" Nieko per daug naujo... Čia nuo Jono kalnelio pusės.


                                    Comment


                                      #19
                                      Girdėjau iš pažįstamų, kad šioje savaitėje turėtų pasirodyti internetinis tinklapis ,,Jono namai" , kuriame bus galima pasižiūrėt visą išsamią informaciją apie šitą projektą.

                                      Comment


                                        #20
                                        Jau veikia http://www.jononamai.lt

                                        Comment

                                        Working...
                                        X