Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilhelmo miesto pasažas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Centre atgims Vilhelmo miestas


    Buvusių Buities rūmų pastato ateityje gali nebelikti - vietoje jo ir aplinkinėje teritorijoje tarp sklypo Herkaus Manto gatvėje 38/ Šaulių gatvėje 25, S. Daukanto ir Herkaus Manto gatvių planuojamas daugiafunkcinis kompleksas.

    Čia norima statyti gyvenamosios ir komercinės paskirties pastatus, įrengti biurų patalpas. Pagrindiniai pastatai numatomi trijų aukštų su mansarda, o aukščiausias, kuriame turėtų įsikurti biurai, būtų iki 9 aukštų. Šaulių ir Herkaus Manto gatves sujungtų stiklu dengta galerija.

    Vietos gyventojų bei lankytojų automobiliams numatomos dviejų aukštų aikštelėje po visa naujai užstatyti planuojama teritorija.

    2009 metais sukanka 200 metų, kai buvo įkurta ši Vilhelmo vardu vadinta miesto dalis. Investuotojas - bendrovė "Vilhelmo pasažas" - šį istorinį vietovardį bandys pažymėti atgaivindama perimetrinį užstatymą.

    www.ve.lt

    Comment


      #22
      Vilhelmo miesto pasažas

      2006 05 30

      Norima atkurti dalį Klaipėdos didybės

      Vincas Grigas

      Vietoje buvusių Buities rūmų tarp Herkaus Manto ir Šaulių gatvių planuojama pastatyti analogų Lietuvoje neturintį Vilhelmo pasažą.

      Atkurs didybę

      Pasaže įsikurs aukščiausios klasės „boutique“ tipo parduotuvės, prašmatnūs restoranai ir prabangūs apartamentai.

      Ši koncepcija atspindės XIX-XX amžiaus laikmetį, kai šioje vietoje atsidarė žymiausi restoranai, kavinės, koncertų salės, parduotuvės, kino teatrai, kėglinės bei buvo įgyvendinta prestižinio Vilhelmo miesto su puošniais namų fasadais, prekybos namų vitrinomis, viešbučiais, pramogų pasilinksminimų vietomis idėja.

      Teigiama, kad ši nauja Vilhelmo pasažo koncepcija dar labiau sustiprins šios miesto dalies patrauklumą tiek miesto svečių, tiek gyventojų akyse.

      Leidyklos “Libra Memelensis” direktorius, jūrinio paveldo tarybos prie KVAD narys Kęstutis Demereckas atlikęs istorinę studiją ir surinkęs ikonografinę medžiagą nustatė, kad 2009 metais sukaks 200 metų, kai įkurtas Vilhelmo miestas – buvęs vienas iš Klaipėdos rajonų.

      Vilhelmo miestas buvo tarp Plantacijos (dabar miesto parkas), Viršutinės g., Pievų g. (dabar J.Janonio) ir Liepojos vartų (dabar S.Daukanto ir Herkaus Manto gatvių sankryža).

      Vilhelmo pasažą ketinama pastatyti Vilhelmo miesto 200 metų jubiliejaus proga. Taip būtų atkurta dalis buvusios Klaipėdos didybės.

      Vilhelmo pasažo atkūrimo projektą vykdo nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Gotardas“. Projekto investuotojai yra „ABL invest SA“ ir „Swikapital AG“.

      Išskirtinė vieta

      Apie šį projektą dienraščiui „Klaipėda“ papasakojo investicinės bendrovės „Agus Holding SA“ direktorius Gintas Bertašius.

      - Kodėl būtent vietoj buvusių Buities rūmų nusprendėte statyti Vilhelmo pasažą?

      - Todėl, kad mes investuojame tiktai į išskirtines vietas. Mes neiname ten, kur yra didelė konkurencija arba yra vadinamosios populiariosios vietos ir greiti pinigai. Mes einame prie vadinamųjų „ilgųjų“ pinigų. Tai yra projektai, kurie turi būti kokybiški, ilgalaikiai ir ši vieta kaip tik atitinka šiuos parametrus.

      Čia kaip tik formuojasi komercinis miesto centras. Tai tikrai yra vienas iš Klaipėdos miesto centrų, Čia yra vieta, kuri sujungia dvi gatves, kur galima realizuoti pasažo idėją.

      Pasažo idėjų pasaulyje yra daug. Kad ir pačioje Milano širdyje, galerijoje, kuri jungia Domo aikštę su La Scalos teatru, ji yra visa dengta, tai yra pasažas.

      Ponai ir ponios galėdavo nebijodami lietaus ar drėgmės ateiti, atvažiuoti su karieta į aikštę, išlipti, paėjėti pasažu ir nueiti į teatrą. Ir čia Klaipėdoje yra toji vieta.

      Čia mes turime du nuostabius viešbučius „Navalį“ ir „Radisson SAS“. Vadinasi, ponai ir ponios gali apsistoti šiuose viešbučiuose. Jie gali eiti į Klaipėdos koncertų salę. Todėl manau, kad būtent čia ir yra tinkamiausia vieta statyti pasažą.

      Didelės investicijos

      - Kas bus pasažo lankytojai ir pagrindiniai klientai?

      - Pasažo lankytojai bus klaipėdiečiai. Tačiau pasaže paslaugas teiks užsienio firmos. Tai bus nauji vardai ir naujos paslaugos, atvežtos į šį miestą.

      Mes, būdami trečiame pagal dydį Šveicarijos finansiniame centre Lugane, turime labai gerus ryšius su Italija, Prancūzija, Vokietija, iš kur galime pritraukti ir čia atvesti vardus, kurių Lietuvoje dar nėra.

      - Kokio dydžio investicijas planuojate?

      - Aš manau, kad vietoje Buities rūmų tarp Herkaus Manto ir Šaulių gatvių galima pastatyti 15 tūkstančių kv. m naudingo ploto. Senieji aukštingumai rodo, kad šioje vietoje buvo 3 – 4 aukštų pastatai. Mano nuomone, čia reikia investuoti apie 15 milijonų eurų (apie 53 milijonus litų). Nemaži pinigai, bet mes čia kalbame ne apie privačias lėšas, o apie investicinių fondų pritraukimą į šiuos projektus.

      Patikimas miestas

      - Kada jau galės prasidėti pirmieji darbai?

      - Dabar mes pradėjome derybas su miesto valdžia. Paprašysime sąlygų detaliajam planui. Kai gausime atsakymą apie galimus tūrius, tada ir prasidės konkretus projektavimas ir konkrečios koncepcijos realizacija. Tikimės, 2009 metų pabaigoje Vilhelmo pasažas jau bus pastatytas.
      - Kodėl investuoti pinigams buvo pasirinktas ne Vilnius, Kaunas, o Klaipėda?

      - Visi pinigai ieško, kur yra geresnės investicijos sąlygos. Tai yra bankų teikiami kreditai, įstatymų ir valdžios pastovumas bei surastų partnerių patikimumas.

      Mano nuomone, mes šiandien Klaipėdoje užpildome visas šias spragas. Mieste yra viskas stabilu.

      Klaipėdoje planuojama ir daugiau investicijų

      Šveicarijos kompanijos „Pamifid SA“ direktorė Natali Miloki (Nathalie Milocchi), atstovaujanti Lichtenšteino investiciniam fondui „Liberty real estate fund“, buvo atvykusi į Klaipėdą apžiūrėti, į kur būtų galima investuoti.

      - Kaip vertinate Klaipėdos investicinę aplinką?

      - Tai, ką pamačiau, paliko labai gerą įspūdį. Manau, kad tinkamiausia investicija Klaipėdoje būtų išskirtiniai gyvenamieji namai. Tai yra brangūs apartamentai turtingiems žmonėms. Būtent prabangių apartamentų ir trūksta mieste.

      Į prekybos centrus investuoti neketiname, nes jie pas jus ir taip labai geri.

      - Kokio dydžio investicijos planuojamos Klaipėdoje?

      - Nuo 20 iki 50 milijonų eurų (nuo 70 iki 175 milijonų litų). Tokios investicijos planuojamos per artimiausius 3 – 5 metus. Pirmuosius darbus numatoma pradėti nuo šių metų liepos pirmos dienos.

      www.klaipeda.daily.lt
      Paskutinis taisė Eimantas; 2007.05.24, 01:18.
      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

      Comment


        #23
        Buities rūmus pakeis Vilhelmo pasažas

        GIEDRĖ BALČIŪTĖ

        Tarp Šaulių ir Manto gatvės stovintis buvęs Buities rūmų pastatas greitai bus griaunamas.

        Buvusį Buities rūmų pastatą pakeis didžiulis daugiafunkcinių pastatų kompleksas. Vytauto LIAUDANSKIO nuotrauka
        Jį turėtų pakeisti didžiulis daugiafunkcinis pastatų kompleksas su dviejų aukštų požeminiu garažu, kuriame tilptų 350 automobilių.

        Komplekse bus „boutique“ tipo parduotuvės, SPA centrai, biurai, kavinės ir butai.

        Iš viso pasažas, kurio projekto investuotojai yra „ABL invest SA“ ir „Swikapital AG“, bus apie 18 tūkstančių kvadratinių metrų ploto.

        Pagrindiniai pasažo pastatai bus trijų aukštų su mansardomis. Aukščiausias biurams skirtas pastatas turėtų būti devynaukštis.

        Pasažo centre eisianti pėsčiųjų alėja sujungs Šaulių ir Manto gatves. Ji greičiausiai bus dengta stiklu, saugančiu lankytojus nuo atšiaurių ir lietingų Klaipėdos orų.

        Šią savaitę Klaipėdos savivaldybės Teritorijų planavimo komitetas pritarė teritorijos tarp Manto g. 38, Šaulių g. 25 ir S.Daukanto g., užimančios apie 1,5 ha, plėtrai su tam tikromis pastabomis pasiūlytam projektui.

        Dar nepradėtą statyti pasažą investuotojai norėjo baigti iki 2009 metų pabaigos. Tada sukaks 200 metų, kai buvo įkurtas vienas iš Klaipėdos rajonų, vadinamasis Vilhelmo miestas, apėmęs ir minėtąją teritoriją. Tačiau dėl biurokratinių kliūčių stringant darbų pradžiai abejojama, ar pakaks tiek laiko įgyvendinti idėjai.

        www.klaipeda.daily.lt

        http://www.miestai.net/forumas/showp...postcount=2446



        www.maps.lt
        Maždaug tokia teritorija, tik man nelabai aiškios ribos kur punktyrinė linija. Prie H.Manto gatvės nuotraukoje matomas pastatas, o kieme baisuoklis, panašus į miegamųjų rajonų mokyklas, iš tokių blokų pastatytas.
        Paskutinis taisė Eimantas; 2007.05.24, 01:33.
        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

        Comment


          #24
          Tikiuosi statant bus orientuotasi i Vokieciu architektura
          Alternative

          Comment


            #25
            Butu Neblogai, jei bent jau pabandytu atstatyti tai, kad ten buvo pries tai. Nezinau kaip tie pastatai atrode ir kas ten buvo, bet bent jau detales is tu pasatu architekturos galetu

            Comment


              #26
              Labai geras projektas
              Lietuva jau . Bet dar .

              Comment


                #27
                Bent iš pradžių jie buvo nusiteikę atkurti buvusius fasadus, bet kaip dabar nežinau. Labai tikėtina, kad to jie ir atsisakė, nes pamatė, jog valdžiai tai visai neįdomu. Stikliniai pavyzdžiai kitoje gatvės pusėje...
                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  #28
                  O salia pasazo kaleima paliks, ar vis delto griaus ir visoj teritorijoj statys kazka naujo?
                  Pasaulį reikia susprogdint, kad žmonės būtų laisvi, nes tada visos sienos išlėks į orą.

                  Comment


                    #29
                    Parašė Reptilias Rodyti pranešimą
                    O salia pasazo kaleima paliks, ar vis delto griaus ir visoj teritorijoj statys kazka naujo?
                    Kokį kalėjimą?
                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                    Comment


                      #30
                      Priepat to pasazo yra kaleimas, na kalejmo liekanos.Nezinojai?
                      Pasaulį reikia susprogdint, kad žmonės būtų laisvi, nes tada visos sienos išlėks į orą.

                      Comment


                        #31
                        Jau turime tų "butikų" Lietuvoje. Tik kad nei apsimoka juose pirkti, nei kas pinigų juose parduodamoms prekėms turi. Tad, ko gero su tuo "Vilhelmu" gausis kaip su "Grand Duke Palace". Na, o dėl SPA centro tai neprieštarauju .

                        Comment


                          #32
                          Parašė Reptilias Rodyti pranešimą
                          Priepat to pasazo yra kaleimas, na kalejmo liekanos.Nezinojai?
                          Šaulių gatvėje raudonų plytų priešais Koncertų salę?
                          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                          Comment


                            #33
                            Taip, ten anksciau buvo Klaipedos kaleimas.Dabar ten nepilnameciai megsta girtuokliaut, bomzai gyvena.Prie prabangiu parduotuviu tokia skyle palikt kazkaip nelabai deretu
                            Pasaulį reikia susprogdint, kad žmonės būtų laisvi, nes tada visos sienos išlėks į orą.

                            Comment


                              #34
                              Parašė Reptilias Rodyti pranešimą
                              Taip, ten anksciau buvo Klaipedos kaleimas.Dabar ten nepilnameciai megsta girtuokliaut, bomzai gyvena.Prie prabangiu parduotuviu tokia skyle palikt kazkaip nelabai deretu
                              Gan paplitusi klaidinga nuomonė, kad ten kalėjimas, ir anksčiau tokių kalbų girdėjau.
                              Štai kas ten:
                              http://www.biblioteka.lt/paveldas/kompleks/G231K.htm

                              Romo nuotrauka dar viena (ar kelios) yra forume.
                              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                              Comment


                                #35
                                Pritarčiau šiam projektėliui. lbaai gera idėja.

                                Comment


                                  #36
                                  Šiandien

                                  Nuo H.Manto gatvės:


                                  Man labai jauki lauko kavinė:


                                  Įdomu ar įmanoma tas egles persodinti?
                                  Kur H.Manto paminklą dės?



                                  Nuo Šaulių gatvės:


                                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                  Comment


                                    #37
                                    Tai kas bus statoma ar atstatoma ??? Taip galutines formos ir nemaciau
                                    ⌂╠═╗⌂⌂⌂
                                    ⌂╚╤╬╧╤╤╣⌂⌂⌂
                                    ⌂ ⌂ ╢□□⌂⌂⌂□⌂

                                    Comment


                                      #38
                                      Parašė Hazard Rodyti pranešimą
                                      Tai kas bus statoma ar atstatoma ??? Taip galutines formos ir nemaciau
                                      Kaip suprantu bus statoma, o kas tai dar tiksliai neaisku. Beje, gal yra kokiu senu nuotrauku ar atviruku islike kur iamzinta sita vieta?

                                      Comment


                                        #39
                                        Parašė Hazard Rodyti pranešimą
                                        Tai kas bus statoma ar atstatoma ??? Taip galutines formos ir nemaciau
                                        Na atstatoma tikrai nebus, nes atstatymo terminas galioja, kai yra daug medziagos, pagal kuria galima itin tiksliai atkurti pastata: breziniai, nuotraukos, detalus aprasymai.

                                        Siuo atveju butu statoma, nes as asmeniskai nesu mates ne vienos senos nuotraukos su butent sios teritorijos pastatais ... Nebent butu galima pamatyti stogus senose nuotaukose darytose is lektuvo ir aisku vadovautis zemelapiu, bet nesu mates tokio tikslaus, kad butu pazymetas kiekvienas Klaipedos pastatas ... Bet labai tikiuosi, kad statiniai islaikys senaja dvasia ir uzstatymo ypatumus ir gal sis projektas taps pradzia viso kvartalo tarp Lietuvininku aikstes, Manto, Sauliu ir Daukanto g sutvarkymui.
                                        Propoganda ir penas mintims >>>

                                        Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                                        www.ted.com

                                        Comment


                                          #40
                                          Yra paruoštas darbas apie šio kvartalo istoriją, bet turinio nežinau.
                                          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                          Comment

                                          Working...
                                          X