Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

„Memelio miestas“

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    2 ir 6. Nes labiausiai derėtų prie esamo vaizdo ir 2 atrodo labiau prie širdies.

    Comment


      Man 2 patinka
      DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

      Comment


        1. Neužkabino. Gal architektas ir turėjo kažkokią viziją, bet aš jos nepagavau.

        2. Man asmeniškai jaukiausias. Patinka kanaliukai ir žalia erdvė šiauriniam rage.

        3. Tragedija. Prigrūsta krūva namų ir tiek.

        4. "Iconic" (deja nerandu tinkamo lietuviško žodžio). Manau ta erdvė būtų tiesiog pasmerkta tapti vienu iš miesto simbolių. Bent man tai stipriausią įspūdį paliko.

        5. Greičiausiai dėl neįspūdingos vizualizacijos neminimas tarp favoritų. Mano manymu visai įdomus variantas. Jei 4-am sukurta viena įspūdinga erdvė, tai čia keletas ne tokių įspūdingu bet savitų ir įdomių (terasos, trikampė aikštė, žali vidiniai kiemai, kanaliukas, senieji namukai atsidūrę prie vandens).

        6. Sunku įvertinti, nes praktiškai nesimato plano.

        Comment


          6 ir 2 labaiu 6 patiko.

          Comment


            2 ir 6, antrasis toks moderniškesnis, bet šiaip labiau į aplinką ir Klaipėdos architektūrą įsilietų 6

            Comment


              #1 - 4.
              Proud to be lithuanian.

              Comment


                Pareikšiu ir aš savo nuomonę:

                1. Grafinis pateikimas silpnokas. Urbanistiškai labai panašus į nr .5. Patinka dalinai suformuotos atviros erdvės i Danę ir viešoji erdvė vidury.

                2. Vėjo tuneliai, turėtų būt nejaukūs. Danės užstatymas per daug egresyvus. Padaryta detalia vizualizicija bandoma užmaskuoti silpną urbanistiką. Pastatų architektūra (nors šiame konkurse ir nevertintina) labai primena visiem patinkanti, Kauniečių suprojektuotą, pastatėlį tarp "mėmelio" ir "vyninės" .

                3. Nesuvokiamas sklypo užstatymo tankumas ir intensyvumas! Reika mažint mažiausiai perpus. Pavadinčiau- akropolis mieste. Viso kito net nesinori komentuot, šiaurinė dalis labai primena neigyvendintą kvartalą prie Jono kalnelio.. Bandoma mėgdžioti esamą Klaipėdos senamiestį...

                4. Per stambus užstatymas, tiktų šilutės plento rajone, o ne naujamiestį prie pat senamiesčio. Teigiamas tik vienas dalykas, viešoji erdvė vidury kvartalo, bet šį erdvė turi ir minusų, kad pilnumoj atsiveria į marias ir visiškai nėra suformuota vėjo užtvara (Klaipėdoj tai manau reikalinga). Bendrai tariant visą koncepciją vertinu neigiamai, studentų lygio...

                5. Įdomiausias ir teisingiausias senamiesčio atžvilgiu. Šį pasiūlymą vertinu urbanistiškai geriausiai iš to ką matau. Patinka nuoseklus aukštingumo didėjimas nuo pietų pusės link šiaurinės, tokiu būdu nuo kitos Danės pusės krantinės atsivertų graži panorama. Gal kiek naivus perimetrinis užstatymas šiaurinėje kvartalo dalyje..

                6. Iš pateiktos vizualizacijos neįmanoma identifikuoti kvartalo užstatymą, todėl nevertinu..Beje kaip parašyta laikraštyje šiuo konkursu sprendžiamas užstatymas ir t.t., o ne architektūra, tad nesuvokiu kam tokios detalizacijos vizualizacija išvis daryta?
                "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                Comment


                  Parašė Miestietis\14 Rodyti pranešimą
                  2, 4 ir 6. Na gal truputi pirmauja 2. Lietuvių projektai kaip visada paprasčiausi ir negražus.
                  Matyt nepabrėžiau, kad ten kur rašiau kuris kieno darbas, tai tik spėjau ... dariau totalizatorių, nes visa tai paaiškės po savaitės, kada paskelbs nugalėtojus.


                  TRUMPA TERITORIJOS APŽVALGA:
                  Citata iš Tatorio knygos 'Senoji Klaipėda'
                  Vandens tarnybų uostai.

                  Nuolatinei Danės, marių protakos priežiūrai ir gilinimo darbams reikėjo turėti savą uosto
                  remonto tarnybą. 1812 m. šalia minėto Bomelio Vitės uosto buvo įkurtas „uosto statybos kiemas". Tačiau ten pastatyti tik sandėliai, dirbtuvės, o laivai, žemkasės turėjo įsitaisyti arba Danėje, arba pilies grioviuose. Tik 1878 m. dešiniajame Danės žiočių krante, prie marių, buvo iškastas specialus uostas20. Jo baseinas užėmė apie pusantro hektaro. Nuo marių pusės jis buvo atitvertas polių siena. Į šį, kaip ir į Žiemos uostą, laivai įplaukdavo ir išplaukdavo pro du tarpus, kurie per audrą buvo uždaromi plūduriuojančiais rąstais. Ant kranto iki pat Uosto gatvės buvo įsikūręs dirbtuvių kompleksas. Uostas turėjo elingą ir slipą.
                  Bomelio Vitės vaizdas apie 1938. Tie apibraukti pastatai tebesovi dabar. Tas mėlynas įtarinas, nes atrodo, kad tik pirmo aukšto sienos likusios. Bet kuriuo atveju bus palikti tik tie žemiausiame apskrtime esantys du pastatai.


                  apie 2007


                  Išsaugoti namai:






                  Dabartiniai vaizdai Laivitės teritorijoje nuo marių iki miesto centro:





                  APIE PASIŪLYMUS:

                  Atkreipkite dėmesį, kaip tie seni namai vienuose projektuose yra kaip šašas, o kituose labiau įsilieja į siūlomą užstatymą.

                  1. Nuobodus ir tiek. Didelės tuščios erdvės, kurioms kaip suprantu nesugalvotas joks scenarijus. Per daug retas užstatymas skatins didelius, pavienius pastatus. Tiesiog ne miesto centras su per dideliu masteliu. Jokios seno prekybos uosto dvasios... Pliusas tik toks, kad apsaugota per didelė centrinė aikštė nuo vėjų (priešingai nei 4).

                  2. Labai patinka. Atrodo, kad būtų jaukios siauros gatvelės su gražia ir svarbiausia ne pomapstiška centrine aikšte, kurioje gražiai stovėtų ir tie du seni pastatai. Dėl vėjo koridorių, tai gal ir problema, bet nesunkiai išsprendžiama. Patinka vieta viešajam pastatui šiaurės rage .. pats tas būtų muzikiniam teatrui. Tas kanalas statmenas marioms abejoju ar reikalingas, bet tikrai malonesnis, nei 5 projekte esantis pasiūlymas.
                  O pateikimas net ir per daug patinka .. labai gero mastelio, aštrių stogų pastatai. Jaučiasi jaukumas ir hanzos miesto dvasia. Bet tam jau bus kitas konkursas. Nors tikrai nesupykčiau jei tie patys architektai tęstų darbą ir būtų naujas konkursas tik visuomeniniam pastatui šiaurės rage.

                  3. Labai blogai. Per daug tankus, chaotiškas netgi. Labai nepatinka tas dirbtinis pleištas, skirtas 'įrėminti ir pabrėžti' KirD (kurių iš tikro ten neturėtų būti), atvira mašinų aikštelė pirse (prie pat vandens). Matosi, kad seni pastatai yra spuogas. O blogiausia, kad iš vis nesimato, kad būtų formuojama vieša erdvė.

                  4. Labai blogai. Manau, kad nereikia tokių didelių aikščių mieste, o ir šiaip trūksta tik lenino prie vandens mojančio į KirD, o jei rimtai tai nuo spalio iki balandžio būtų kaip tuščia dykynė.
                  Per didelė aikštė reikškia, kad reiks peraugusių pastatų, kad sutalpinti programą, o čia jie dėstomi, kaip masyvios nuobodžios sienos palei Dangės upę, N.Uosto gatvę ir Žiemos uostą. Tiesiog per daug mechaniška ir kaip urbanistas minėjo, tai tiktų nebent Šilutės plente.

                  5. Nekas. Niekada nepatinka tokie supjaustymai. Dėl jų viskas atrodo labai dirbtina ir nejauku. Nebelieka ryšio su šalimais esančiu užstatymu. Ir vėlgi neprimena jokio seno hanzos laikų senamiesčio prie vandens. Tiesiog per daug sterilu. Ir dar matau, kad siūlo leniną statyti prie vandens kur susikerta dvi linijos ateinančios nuo senamiesčio ir N.Uosto/N.Sodo gatvių sankryžos. Įtartinai atrodo siūlymas to statmeno Dangės upei kanalo ... jei jau kasti, tai 2 varianto pasiūlymas geresnis.

                  6. Neįmanoma šito įvertinti, bet vilčių teikia, kad visai neblogas pasiūlymas. Mastelis atitinka Klaipėdos centrą. Jauki nedidelė aikštė ir kanalas kairėje pusėje, bet be plano nieko nebus.
                  Dar iš pateikto vaizdo matosi, kad ne vietinių darbas, nes įplaukimas į uostelį atsuktas į pietus ir surinktų visą ledonešį, bei marių srovę ... bet tai pataisoma

                  Reziumuojant tai tik 2 ir 6 (?) variantas būtų tinkami. Labai patiko 2 kompozicija ... su jaukia centrine aikšte bei daug mažų gatvelių nuo jos vedančių link vandens.
                  Paskutinis taisė tricky_kid; 2009.08.24, 17:35.
                  Propoganda ir penas mintims >>>

                  Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                  www.ted.com

                  Comment


                    Nr.1 - Nežinau, man tai tiesiog neskoningai išdėliotas dėžučių komplektas.

                    Nr.2 - Itin gražiai suprojektuotas šiaurės ragas. Labai įdomios architektūros pastatas jo smaigalyje. Tik centrinėje ir šiaurinėje dalyje kiek per tankiai mano manymu yra išdėlioti pastatai.

                    Nr.3 - Teritorija dalinama į dvi dalis: 1. Pilna pastatų, mažai erdvės ( matyt planuojama paskirti restoranams, barams, gyvenamiesiems namams, bei vienam, o gal net dviem viešbučiams ) 2. Daugiau erdvės. Du pastatai kurie man primena parodų rūmus ar poilsio sanatorija. man šis variantas atrodo nekaip.

                    Nr.4 - Na jei čia būtų statomas oro uostas, tai šį variantą palaikyčiau 100 procentų. Per aukšti dėžutės formos namai visiškai nesiderintu nei prie Klaipėdos senamiesčio, nei prie miesto centro.

                    Nr.5 - Palyginus mažai pastatų ir netrūksta žalumos. Bet tai neprideda žavesio šiam variantui. Jis nekonkurentabilus likusiems.

                    Nr.6 - Mano akimis žiūrint tai pats geriausias variantas. Jis puikiai dera ir prie K, bei D raidžių ir prie Klaipėdos senamiesčio.
                    Paskutinis taisė Adiokas; 2009.08.24, 23:14.
                    "Dabar puikus momentas - nueiti ir nusipirkti namą" - sako Amerikos milijardierius Donaldas Trumpas

                    Comment


                      Sveiki,

                      nukeliavau iki "Klaipėdos Koncertų Salės" ir nufotografavau "Memelio Miesto" konkursui skirtus darbus. Nuotraukų kokybė ne pati geriausia, tačiau manau geriau negu nieko.

                      Visus šešis darbus sudėliosiu skirtinguose "Post'uose" , jeigu toks išdėliojimas netiks galėsiu sumesti ir pagal jūsų rekomendacijas.

                      Comment


                        1.
                        Attached Files

                        Comment


                          2.
                          Attached Files

                          Comment


                            3.
                            Attached Files

                            Comment


                              4.
                              Attached Files

                              Comment


                                5.
                                Attached Files

                                Comment


                                  6.
                                  Attached Files

                                  Comment


                                    vistiek pasilieku prie 2 ir 6
                                    Blogas apie mano gyvenimą bei įspūdžius Kinijoje - kiniskai.blogspot.hk

                                    Comment


                                      6 geriausias, o 2 ir 4 irgi neblogi
                                      ---- NAUJOJI VILNIA facebook'e ----

                                      Comment


                                        2 ir 6
                                        You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                                        Comment


                                          Gerai padirbėjai, Lazauskai. 6 geriausias
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X