Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KLP] "Švyturio arena"

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė jasha Rodyti pranešimą
    Kauno sindromu?? O koks tas sindromas?? Klaipeda siuo metu atsilieka nuo Kauno 1metais tai tikrai.. Ir netauskit portugalai nieku apie Kauno arena visose temose.. Pasiziurekit i save kiek laiko statot Seskines stadiona..!!!! Issivalykit miesto taryba nuo populistu!!
    o Klaipedai tik stiprybes!! neleiskit,kad suinteresuoti asmenys, tokie kaip Cibauskas stabdytu ir taip negreit judancius darbus.
    Peace!
    OK, jei tau tai nepatinka, žeidžia, galiu perrašyti

    Klaipėdiečiai nesusirkite Vilniaus Šeškinės stadiono sindromu ( nors pripažink - Kauno arenos ir Klaipėdos arena yra artimiau, logiškiau. Čia būtent abi arenos skirtos krepšiniui ir salėje, po stogų organizuojamiems renginiams, abi arenos kenčia nuo savivaldybių tarybų narių tarpusavio kivirčų, (na Klaipėda dar tik pradeda), atsiranda vienas kitas politikas, siekiantis areną pernešti prie savo objektų, nes tikisi iš jos sau naudos, o stadionas Vilniuje šiaip skirtas futbolui, buvo pradėtas statyti ir tik revoliuciniais laikais, nutrūkus finansavimui buvo statybos sustabdytos. Taigi yra šiokių tokių skirtumų )
    Parašas :)

    Comment


      Savivaldybė nekeis sporto arenos statybos planų

      2007-06-08 Vuiešųjų ryšių poskyrio vedėjas Andrius Juškevičius

      Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius komentuodamas savaitės įvykius akcentavo, kad universalios sporto arenos, kurioje 2011 metais turėtų vykti Europos krepšinio čempionato pogrupio rungtynės, projektavimo eiga vyksta pagal patvirtintą programą ir nėra jokių pagrįstų priežasčių keisti planą ar ieškoti kitų statybos alternatyvų.


      Kai kurie savivaldybės tarybos nariai siūlo savivaldybei atsisakyti anksčiau patvirtintų sumanymų ir patvirtintų bei suderintų planų, numatančių universalią sporto areną statyti kvartale tarp Taikos ir Baltijos prospektų bei Minijos gatvės. Jų teigimu, žemė šioje vietoje yra labai brangi, ją būtų galima labai brangiai parduoti, o sporto arenai vietą parinkti arčiau Klaipėdos pakraščių.

      R.Taraškevičiaus teigimu, modeliuoti panašius projektus būtų galima tik tuo atveju, jeigu Kauno pavyzdžiu ir Klaipėdoje atsirastų verslininkas, siūlantis savo lėšomis ir jėgomis pastatyti tokią sporto areną. „Aš tikrai sveikinčiau panašią iniciatyvą, jeigu Klaipėdoje atsirastų verslininkas, sporto arenos poreikiams patogioje vietoje turintis žemės sklypą su išvystyta infrastruktūra, ir siūlantis arenos statybą savivaldybei prisiimant dalį įsipareigojimų. Tačiau kol kas panašių siūlymų dar neteko išgirsti“, - sakė miesto meras.

      Kiti pasiūlymai ar juo labiau priimtų sprendimų keitimas dėl sporto arenos statybos sukeltų tik chaosą ir Klaipėdą įklampintų į nesibaigiančius ginčus, būtų prarastas laikas. R.Taraškevičius pastebėjo, kad universalios sporto arenos statybos vieta buvo parinkta labai atsakingai, atsižvelgus į ištisą kompleksą aplinkybių.

      „Tie, kas siūlo brangiai parduoti žemę šalia Baltijos prospekto ir gautus pinigus investuoti į arenos statybą kitoje vietoje, gal būt nesupranta paprasto dalyko: pardavus žemę miesto savivaldybė gauna tik 50 proc. lėšų, kita dalis patenka į valstybės biudžetą. Todėl milijonai litų, kuriuos lyg ir būtų galima gauti už parduotą žemę, yra tikra mistika: miestui liktų tokia lėšų dalis, kurios niekaip nepakaktų sporto arenos statybai“, - kalbėjo R.Taraškevičius.

      Meras priminė, kad atlikus galimybių studiją jau galima konkrečiau kalbėti apie numatomą sporto arenos kainą – 100-105 milijonus litų. Savivaldybės finansavimo dalis siektų apie 20 mln. Lt, dalį finansuotų Vyriausybė, taip pat bus prašoma ES struktūrinių fondų finansinės paramos. Klaipėdos paraiška ES fondams sporto arenos statybai turėtų būti parengta šių metų liepos mėnesio pradžioje.

      „Nematau jokios rimtos priežasties atsisakyti patvirtintų sporto arenos statybos planų, mes veikiame nuosekliai pagal patvirtintą planą ir darome viską, kad Klaipėda 2011 metais deramai priimtų geriausius Senojo žemyno krepšininkus“, - sakė R.Taraškevičius.

      Klaipėdos miesto portalas
      Paskutinis taisė ValdasJ; 2007.06.08, 14:52.

      Comment


        Tikesimes viskas taip sklandziai ir vyks, kaip planuojama ir neatsitiks kaip Kaune, kur bando kelnes per galva uzsimauti.
        gera gyventi gerai

        Comment


          Tai o kaip su tuo olandu ar ten kazkokiu juk siule statyti Futbolo/Krepsinio arena uz savus pinigus ir skundesi jog valdzia jo negirdi

          Comment


            Parašė kukaracha Rodyti pranešimą
            Tai o kaip su tuo olandu ar ten kazkokiu juk siule statyti Futbolo/Krepsinio arena uz savus pinigus ir skundesi jog valdzia jo negirdi
            Kad ten rodos kazkoks neaiskus tipelis buvo, bent jau man nepavyko jokios informacijos apie ji Internete rast.

            Comment


              Parašė kukaracha Rodyti pranešimą
              Tai o kaip su tuo olandu ar ten kazkokiu juk siule statyti Futbolo/Krepsinio arena uz savus pinigus ir skundesi jog valdzia jo negirdi
              Siulesi jis tik pinigus paimt uz projekto 'parengima'.
              Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

              Comment


                Ne.Jis siule suprojektuot, pastatyt ir valdyti Klaipedos arena.Atseit jis priklauso labai didelei kompanijai WC Worldwide (nors internete apie ja nei kvapo nera ).Verke jis Vakaru ekspresui, kad niekas jo nesiklauso, nepriima.Dar tas olandas sake, kad projektui jau yra isleides keliasdesimt milijonu euru ir ranku tikrai nenuleis, kovos kad jo projektas butu igyvendintas.Matyt pabodo jam kovoti su Klaipedos meru ir aprimo vyrukas.
                Pasaulį reikia susprogdint, kad žmonės būtų laisvi, nes tada visos sienos išlėks į orą.

                Comment


                  Suranda kada diskutuoti apie arenos vieta ... man idomu, kur visi tie tipai buvo, kai apie arenos statyba buvo kalbama pries kelerius metus ?? O kai jau reikia kazka daryti, nes "paveluosi i traukini", staiga kaip grybai po lietaus pradeda dygti visokie viesuju pirkimu idejos - pigu perku sugadinti zmones ...

                  Statomas dar vienas miesta reprezentuojantis objektas ir ima kalbeti apie piguma ... jei taip, tai manau galime tiketis dar vieno "Siemens" tipo sandelio ... na bet Klaipeda juk pramoninis miestas ir siaip kai salia stovi "Arena", "Grandus" ir nekropolis tai tikrai galesi sau pasakyti ... "O cia naujasis miesto centras ar prekybine BAZE" ...

                  As tai noreciau isvysti arena stovincia vidury parko, o masinu stovejimo aiksteliu dalis pakista po zeme, o kita dalis galetu dubloiuotis su "arenos" aikstelemis. O toks modelis, kai statoma arena ir ji is visu pusiu apstatoma masinu aikstelemis, tai yra visiska nesamone ir siaip i tokias vietas juk reikia vaziuoti visuomeniniu transportu, nes vis tiek daug kas "ikala" alucio, tai kam tada realiai bereikia to auomobilio ???
                  Propoganda ir penas mintims >>>

                  Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                  www.ted.com

                  Comment


                    o tas olandas tai eilinis grybas, kuris galvoja, kad cia bananu zeme, bet kai realiai pamato, jog cia ne kvaili zmonoes gyvena, tai dingsta taip pat greitai kaip ir atsiranda ...

                    o tie jo svaigalai apie "kabancias" futbolo ir krepsinio aikstes tai ir lemti likti tik svaigalais, nes net tikrai turtingu saliu miestai nestatytu tokiu sudetingu ir net realiai sunkiai igyvendinamu statiniu, nes paprasciausiai neapsimoka .
                    Propoganda ir penas mintims >>>

                    Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                    www.ted.com

                    Comment


                      Panašus į jau buvusį straipsnis, bet, kaip suprantu, čia jau nuspręsta galutinai:

                      Diskusijos dėl Klaipėdos sporto arenos - baigtos
                      Universali sporto arena, kurioje 2011 metais turėtų vykti Europos krepšinio čempionato pogrupio varžybos, bus statoma kvartale tarp Taikos ir Baltijos prospektų bei Minijos gatvės.

                      <...> parengti galimybių studiją ir pateikti paraišką gauti finansavimą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų tyrime iki liepos 1-osios. Techninis arenos projektas turi būti parengtas iki kitų metų balandžio. Tuomet prasidėtų statybos, kurios truktų pusantrų ar dvejus metus“, - teigė R.Taraškevičius.
                      Taigi, vėliausiai arena turėtų stovėti iki 2010-ųjų balandžio.
                      Įžvalgos.lt - FB - G+

                      Comment


                        Diskusijos dėl sporto arenos - baigtos

                        VIRGINIJA SPURYTĖ



                        Sporto arenos vieta nebus keičiama - statybos prasidės kvartale tarp Taikos ir Baltijos prospektų bei Minijos gatvės. Nerijaus JANKAUSKO nuotrauka

                        Sporto arenos statybos vieta nebus keičiama.

                        Tai patvirtino savaitės įvykius komentavęs miesto meras Rimantas Taraškevičius. Jo teigimu, kalbėti apie naują vietą universaliai sporto arenai būtų galima tik tuo atveju, jei Klaipėdoje kaip ir Kaune atsirastų verslininkas, kuris siūlytų savo lėšomis ir jėgomis pastatyti areną.

                        Milijonai - mistika

                        Universali sporto arena, kurioje 2011 metais turėtų vykti Europos krepšinio čempionato pogrupio varžybos, bus statoma kvartale tarp Taikos ir Baltijos prospektų bei Minijos gatvės.

                        „Vieta buvo parinkta labai atsakingai. Privalome dirbti pagal anksčiau patvirtintą veiksmų planą. Juo remiantis, parengti galimybių studiją ir pateikti paraišką gauti finansavimą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų tyrime iki liepos 1-osios. Techninis arenos projektas turi būti parengtas iki kitų metų balandžio. Tuomet prasidėtų statybos, kurios truktų pusantrų ar dvejus metus“, - teigė R.Taraškevičius.

                        Kai kurie miesto tarybos nariai siūlė žemės sklypą, kuriame numatyta statyti areną, parduoti, nes žemė šioje vietoje labai brangi.

                        Tačiau, anot R.Taraškevičiaus, taip elgtis neprotinga.

                        Aukcione pardavus žemę, pusę gautos sumos reikėtų atiduoti valstybės biudžetui.

                        Mero teigimu, universalios sporto arenos statyba gali kainuoti iki 105 milijonų litų. Į šią sumą jau įskaičiuotas ir pabrangimo koeficientas.

                        www.klaipeda.daily.lt/

                        Comment


                          http://www.eurobasket.lt/krepsinis-2...rto-arena.html
                          Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"

                          Comment


                            Klaipėda sklypo arenai dar negavo

                            Vakarykščiame Klaipėdos savivaldybės bei Vyriausybės atstovų pasitarime nutarta uostamiesčio valdžiai kol kas neperduoti patikėjimo teise valdyti žemės sklypo, kuriame numatoma statyti universalią areną. Pernai panaši situacija pasikartojo ir tuomet, kai arenai buvo prašyta suteikti nacionalinės svarbos objekto statusą.

                            Centrinės valdžios atstovai pasitarime dalyvavusiems Klaipėdos merui Rimantui Taraškevičiui ir Žemėtvarkos ir teritorijų plėtros skyriaus vedėjai Raimondai Gružienei paaiškino, jog toks sprendimas priimtas dėl to, kad klaipėdiečių prašymas pavesti jiems naudotis sklypu esą nėra tiksliai motyvuotas.

                            "Pateikti dokumentai neįrodo sklypo reikalingumo, todėl mes paprašėme papildomos informacijos. Tai tik tam, kad viskas būtų skaidru", - sakė pasitarimui pirmininkavęs Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) prie Žemės ūkio ministerijos Žemės tvarkymo departamento direktorius Silvestras Staliūnas.

                            Anot jo, uostamiesčio atstovai trūkstamus dokumentus ir informaciją pažadėjo pateikti per dvi savaites - tuomet, kai jau bus parengta arenos statybų galimybių studija. Ją baigti planuojama iki liepos 1 dienos.

                            "Mes informaciją paruošime ir teiksime ją iš naujo siūlyti Vyriausybei", - sakė S. Staliūnas.

                            "Jokių konfliktinių situacijų pateiktuose dokumentuose neįžvelgėme, neaiškios tik kai kurios prašymo vietos. Manau, kad Klaipėdos valdininkai tiesiog susipainiojo jį ruošdami. Pavyzdžiui, neaišku, kas yra minimas komercinis objektas, užsimenama apie kažkokius pardavimus. Geranoriškai sutarėme, kad visi abejotini punktai artimiausiu metu bus išaiškinti", - "Vakarų ekspresui" sakė vakarykščiame pasitarime dalyvavęs Vyriausybės Teisės departamento patarėjas Dainius Petravičius.

                            Anot jo, su pateiktais galimybių studijos dokumentais iš naujo turės susipažinti ir kitos institucijos.

                            "Nemanau, kad tai užtruks. Laiko atims nebent formalumų procedūros", - sakė Teisės departamento patarėjas.

                            Žemės klausimas uostamiesčio arenos statybų istorijoje - bene opiausias. Dėl minėto sklypo su jo dalininkais derėtasi ne vienerius metus, o susitarta tik praėjusių metų rugpjūtį.

                            Priminsime, kad praėjusių metų lapkritį Vyriausybė nepatenkino klaipėdiečių prašymo numatomai statyti arenai suteikti nacionalinės svarbos objekto statusą. Ūkio ministerijos atstovai tuomet priekaištavo, kad neįrodyta arenos atitikimo Vyriausybės nustatytiems daugiafunkcinių sporto objektų reikalavimams. Vilniečiai Klaipėdos valdininkų taip pat reikalavo papildomos informacijos.

                            Galima pasiguosti bent tuo, kad arenų statybų "lenktynėse" uostamiestis lenkia nebent Kauną. Laikinosios sostinės arenos projektas vakar dar kartą atsidūrė aklavietėje - Kauno valdininkai rengiasi nutraukti derybas su statinį projektuojančia Prancūzijos bendrove "Bouygues Batiment International" dėl per didelės arenos kainos. Tai po susitikimo su premjeru Gediminu Kirkilu bei Finansų ministerijos atstovais sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

                            Comment


                              Būsimosios arenos vieta:

                              Comment


                                Tfu tfu tfu per kairį petį...

                                Comment


                                  Sporto arena: kelio atgal nebėra


                                  Uostamiesčio mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė apskaičiavo, kad apsisprendus sporto arenai parinkti kitą vietą ir viską pradėti nuo nulio, kaip siūlo kai kurie miesto politikai, vien parengiamosioms procedūroms įveikti prireiktų trejų su puse metų.

                                  Pirmiausia, sakė vicemerė, reikėtų surasti ne mažesnį nei 10 hektarų dydžio sklypą, ir ne bet kokį, o esantį miesto teritorijoje.

                                  Kitas etapas - detaliojo plano rengimas. Tai paprastai užtrunka apie metus. Ne ką trumpiau užtrunka ir žemės paėmimo miesto reikmėms procedūra. "Kalbant apie dabartinį sklypą, žemės reikalus pradėjome tvarkyti pernai spalį. Vyriausybės nutarimo iki šiol nėra. Vadinasi, reikia pridėti dar metus. Dar vienas žingsnis - galimybių studija. Dabartinė studija buvo pradėta rengti 2006-ųjų rudenį bus užbaigta liepą. Projektavimo darbai truktų dar mažiausiai 8 mėnesius, - vardijo J. Simonavičiūtė. - Vien čia suminėti darbai užtruktų apie trejus su puse metų. O kur dar konkursas rangovui parinkti ir pati statyba?"

                                  J. Simonavičiūtės įsitikinimu, viską pradėjus nuo nulio arena iki 2011 metais vyksiančio Europos krepšinio čempionato tikrai nebus pastatyta.

                                  Pasak vicemerės, planuojant statyti areną nuo pat pradžių ieškota tokio sprendimo, kad kuo mažiau reikėtų naudoti miesto biudžeto lėšų. "Patirtis rodo, kad tokie visuomeninės paskirties objektai niekada neatsiperka. Tam, kad kaštai iš biudžeto tokiam statiniui išlaikyti būtų minimalūs, reikia labai atsakingai parinkti jo operatorių. Atsakymą į šį klausimą kaip tik ir turėtų pateikti galimybių studija", - sakė J. Simonavičiūtė.

                                  Pasak vicemerės, dažnas klausia, iš kur bus gauti arenai statyti reikalingi apie 100 mln. litų. "Galiu išvardyti visus šaltinius. Apie 40 mln. litų planuojama gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, valstybės investicijos - apie 30 mln. litų, Savivaldybės indėlis - apie 20 mln. litų, dar tiek pat turėtų sudaryti privačios lėšos", - vardijo J. Simonavičiūtė.

                                  Dabartines kalbas apie neva netinkamai parinktą vietą arenai statyti vicemerė įvardijo kaip paprasčiausią politikavimą.

                                  Jokiais argumentais, J. Simonavičiūtės įsitikinimu, nepagrįsti ir samprotavimai apie galimybę parduoti žemę, o už gautus pinigus areną statyti kitoje vietoje: "Žemė yra valstybės. Ji bus suteikta arenai statyti. Jei mes nuspręsime arenos toje vietoje nebestatyti, tai valstybė tą sklypą atsiims. Tada pardavimas bus įmanomas tik pagal aukcionų tvarką - pusė gautos sumos Savivaldybei, pusė - valstybei."

                                  www.ve.lt

                                  Comment


                                    Ryškėja Klaipėdos arenos kontūrai



                                    Jau baigta rengti Klaipėdoje planuojamos statyti universalios sporto arenos galimybių studija, tačiau jos pasiūlymai - dar ne paskutiniai.

                                    "Studijos išvados šiuo metu pateiktos įvairių sričių specialistų vertinimams. Ateinantį antradienį jie pateiks savo nuomonę ir pastabas, į kurias reikės atsižvelgti", - sakė Savivaldybės administracijos Ekonomikos ir Strategijos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

                                    "Vakarų ekspreso" duomenimis, Klaipėdoje, pagal VšĮ "Nacionalinių projektų rengimas" ir UAB "Eurointegracijos projektai" pateiktus siūlymus, turėtų būti statoma 5,3 tūkst. vietų arena su nuolat veikiančiu sporto ir laisvalaikio centru ir 2,5 tūkst. vietų požemine automobilių stovėjimo aikštele. Statinys kainuotų apie 104 mln. litų. Galimybių studija miestui kainavo apie penktadalį milijono.

                                    Antradienį taip pat bus pateikti arenos brėžiniai ir vizualizacija, tačiau valdininkai vakar jų dar nepanoro parodyti - esą nereikia skubėti.

                                    "Jeigu nebus siūloma didesnių pakeitimų, tikimės dar rugpjūtį skelbti konkursą arenos techninio projekto rengėjams parinkti", - sakė R. Zulcas.

                                    Lemiamą žodį, kaip atrodys būsimoji arena, tars miesto Taryba. Ji taip pat turės apsispręsti ir dėl jos valdymo modelio.

                                    Arenos statybų istorijoje kol kas lieka ir daugiau klaustukų - neaiškios gairės, pagal kurias reikėtų rengti paraišką Europos sąjungos finansinei paramai gauti, Klaipėda vis dar negali naudotis sklypu, kuriame išdygtų statinys.

                                    Tikimasi, kad 10,8 h teritorija tarp Baltijos ir Taikos prospektų ir Minijos bei Dubysos gatvių klaipėdiečiams patikėjimo teise pagaliau bus pavestas valdyti rugpjūčio 1 dieną vyksiančiame Vyriausybės posėdyje.

                                    Žinia, ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas savaitės pradžioje sudarė darbo grupę, koordinuosiančią pasirengimą 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatui Lietuvoje.

                                    Darbo grupei, kurios vienas narių yra ir Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius, pavesta per tris mėnesius įvertinti, kaip įgyvendinamas pasirengimas čempionatui ir pateikti išvadas bei siūlymus.

                                    Valdas PRYŠMANTAS
                                    www.ve.lt
                                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                    Comment


                                      na tikekimes kad ir klaipeda jau pajudes is mirties tasko

                                      Comment


                                        Sporto arena: aišku, kad ne viskas aišku




                                        Vakar pristatyta universalios sporto arenos galimybių studija ne visiems Klaipėdos miesto tarybos kolegijos nariams nupiešė aiškesnę viziją.

                                        Už 200 tūkst. litų studiją pusę metų rengusiems ir vakar pristačiusiems VšĮ "Nacionalinių projektų rengimas" (NPR) ir UAB "Eurointegracijos projektai" atstovams pateikta galybė klausimų. Ne į visus jų atsakyta, tad Savivaldybėje laukiama dar vieno jų vizito.

                                        Tuo tarpu stoja darbai - uostamiesčio valdininkai negali skelbti konkurso arenos techninio projekto rengėjams parinkti.


                                        Galimybių studiją pristatę N. Juškaitis (kairėje) ir Tadas Kirstukas neatsakė į visus tarybos kolegijos narių klausimus, tad jiems dar kartą teks atvykti į Savivaldybę


                                        Pabrango

                                        Remiantis NPR rekomendacijomis ir prognozėmis, Klaipėdoje derėtų statyti beveik 22 tūkst. kv. metrų ploto, 5,3 tūkst. vietų areną su nuolat veikiančiu sporto ir laisvalaikio centru. Patalpose galėtų vykti koncertai, kiti kultūriniai renginiai, parodos. Salėje taip pat atsirastų ledo ritulio aikštė, kai kurių renginių metu vietų skaičių būtų galima padidinti iki 7,5 tūkst.

                                        Šalia arenos, kurioje 2011 metais vyktų Europos krepšinio čempionato pogrupio rungtynės, atsirastų 914 vietų antžeminė ir 175 vietų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

                                        Statybos kainuotų apie 112 mln. litų, tačiau neatmetama galimybė, kad kaina gali gerokai išaugti. Beje, balandį, preliminarios studijos pristatymo metu, labai panašus statybų variantas įvertintas 104 mln. litų., nors tuomet minėta, kad nemaža lėšų dalis bus skirta 2,5 tūkst. vietų požeminei automobilių stovėjimo aikštelei, kurios dabar nutarta atsisakyti.

                                        Planuojama, kad naujajame statinyje per metus vyktų daugiau nei 100 renginių, juos aplankytų 300 tūkst. žmonių. Galimybių studijos skaičiavimais, arenos eksploatacijos išlaidos sudarytų apie 6,1 mln., pajamos - apie 14 mln. litų per pirmuosius veiklos metus.

                                        Gali neužtekti pinigų

                                        "Visi šie skaičiai - tik vizija, tikslios sumos ir apimtys paaiškės po techninio projekto parengimo", - sakė galimybių studiją pristatęs NPR partneris Nerijus Juškaitis.

                                        Patys rengėjai abejojo, ar projekto įgyvendinimui pakaks planuojamų gauti Europos Sąjungos (ES), nuosavų ar skolintų lėšų.

                                        "Todėl reikėtų išnaudoti likusius sklypo plotus. Arena ir automobilių statymo vietos užims 7,9 ha iš skirtų 10,8. Gal derėtų likusį plotą išnuomoti privačioms bendrovėms, o gautus pinigus panaudoti statyboms", - svarstė N. Juškaitis.

                                        Susitiks dar kartą

                                        Nepasiūlytas tikslus arenos valdymo modelis. Neapsispręsta, ar jos operatorius turėtų būti Savivaldybei pavaldi viešoji įstaiga, ar privati kompanija, kuri dirbtų koncesijos sutarties pagrindu. Svarstyta ir kombinuoto valdymo galimybė.

                                        Neaišku, ar arenoje reikalinga ledo aikštė, kolegijos narių neįtikino statybų pabrangimo pateisinimas išaugusiomis statybinių medžiagų ir darbo jėgos kainomis.

                                        Sutarta dar vieną NPR ir Tarybos kolegijos narių susitikimą surengti rugpjūčio 6 dieną, kuriame turėtų būti atsakyta į visus klausimus, pagrįsti visi skaičiai. Vėliau medžiagą Savivaldybės komitetuose dar svarstys įvairių sričių specialistai ir tik po to bus galima tęsti tolesnius darbus.

                                        Nelauks ginčų pabaigos

                                        "Mes turim pakankamai medžiagos, todėl jau po truputį pradėsim ruošti konkurso sąlygas - laikas juk eina. Jeigu politikai nepradės ginčytis, kuo greičiau skelbsime konkursą techniniam projektui rengti", - sakė Savivaldybės administracijos Ekonomikos ir strategijos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

                                        Anot jo, valdininkų ginčai tik stabdytų darbus, o tai mažintų tikimybę suspėti gauti finansinę paramą iš ES fondų. Gairės, pagal kurias reikėtų rengti paraišką Europos pinigams gauti, paaiškės šių metų pabaigoje arba 2008-ųjų pradžioje.

                                        Vizija yra, tačiau neaiškus modelis

                                        Tarybos kolegijos narys Rolandas Bražinskas, libercentristas.

                                        Jaučiuosi tarsi pusiaukelėje. Vizija yra, tačiau neaiškus arenos valdymo modelis, kas ją statys, ar būtini visi pasiūlyti salės komponentai - pavyzdžiui, ledo aikštė. Be to, jeigu arenos teritorijoje likusius sklypus bus nutarta nuomoti privačioms kompanijoms, reikia numatyti, kokiu pagrindu tai daryti. Manau, reikia viską labiau detalizuoti, dar kartą sėsti prie stalo ir vėl teikti savo pasiūlymus".

                                        Kur dingo milijonai?

                                        Tarybos kolegijos narys Naglis Puteikis, konservatorius.

                                        Kas turi priimti sprendimus, kiek vietų turėtų būti arenoje, ar įmanoma vietoj ledo aikštės arenoje įrengti patalpas, į kurias persikeltų organizacijos iš Žvejų kultūros rūmus? Kur dingo milijonai, kurie, pagal pirminius skaičiavimus turėjo būti skirti automobilių stovėjimo vietoms. Kodėl toks stambus projektas nesvarstomas viešai? Atsakymų į šiuos klausimus išgirsti norėtumėme labiausiai.

                                        Klaipėdos universalios sporto arenos duomenys pagal galimybių studijos rengėjų siūlymus (prognozuojami skaičiai):

                                        Kaina: 111,709 mln. litų
                                        Vietų skaičius: 5,3 tūkst.
                                        Automobilių stovėjimo vietos: 1089 (175 - požeminėje aikštelėje)
                                        Bendras plotas: 21 846,7 kv.m
                                        Aukštis: 21,4 m
                                        Statybų pradžia: 2009 m. II ketvirtis
                                        Statybų pabaiga: 2010 m. IV ketvirtis

                                        www.ve.lt

                                        Comment


                                          Zodziu, Lietuvoj Europos krepsinio cempionatas vyks Siauliu "tebletej", Vilniaus "garaze", Kauno "koliziejuje" ir Klaipedos "staciakampy".. Lietuviai kaip visada originalus.. puikus architekturiniai sedevrai.. geda dziunglems..
                                          Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"

                                          Comment

                                          Working...
                                          X