Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pastatų atnaujinimai Klaipėdoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Archeologų aptiktomis kalkėmis norima puošti senamiestį


    Kasinėdami Žvejų gatvėje, kur numatoma statyti naujus pastatus, archeologai aptiko kalkių gesinimo duobę su ypač vertingomis kalkėmis, gesintomis, ko gero, XIX a. pradžioje.

    Pasak archeologo Mindaugo Brazausko, kuo ilgiau kalkės gesinamos, tuo jų kokybė būna geresnė. Ilgai gesintos kalkės ypač tinka lipdiniams, kurių uostamiestyje dėl prastų meteorologinių sąlygų taip mažai. Naudojant rastąsias kalkes padaryti lipdiniai įgautų akmens savybių. Tai yra ir vertinga rišamoji medžiaga restauruoti fasadams bei autentiškam vidaus tinkui.

    Pasak M. Brazausko, tokios kalkių gesinimo duobės atsirasdavusios ten, kur būdavo statomi pastatai - kasinėjamame sklype kaip tik aptiktas XIX a. pradžios užstatymas.

    Duobėje rasta apie porą šimtų kilogramų kalkių. Pasak bendrovės "Pamario restauratorius" direktoriaus Aldo Kliuko, šiomis kalkėmis būtų galima restauruoti vienos sienos fragmentą - tiek fasado, tiek vidaus.

    Seniai su Klaipėdos universitetu, vykdančiu minėtus archeologinius kasinėjimus, bendradarbiaujančiam "Pamario restauratoriui" kalkės buvo padovanotos.

    "Jos yra visų miestelėnų turtas, todėl jas ir norėtume panaudoti tam, kuo džiaugtųsi visi, pavyzdžiui, senamiesčio fasadams. Ekspromtu kilo sumanymas - dabar restauruojame seną pastatą ties Tiltų ir Turgaus gatvių sankryža, gal jam ir panaudosime. O galbūt yra prasmės palikti kokiems nors labiau ekskliuzyviniams dalykams... Bet kokiu atveju - mieste radome, miestui ir atiduosim", - sakė A. Kliukas.
    Giedrė NORVILAITĖ
    www.ve.lt
    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

    Comment


      #22
      Gal cia biski ne i tema......bet gal kas zino ka zada toliau daryti su celiuliozes kaminu-2/3 nugriove.....kas toliau?
      Saip gerai dabar atrodo,galetu taip ir palikti dar irengti patalpas jo viduje .Puikus vaizdas vaziuojant nuo senamiescio,minijos gatve

      Comment


        #23
        Tai kiek spaudoje rašė visi kaminai bus nugriauti. Bėje tas senasis celiuliozės patatas kurį neseniai įtrauke į kažkokį paveldą yra tvarkomas.
        "Klaipėda - Laisvu stiliumi"

        Comment


          #24
          Bandoma prikelti senąją alaus daryklą

          Reikalai dėl buvusios spirito ir alaus daryklos Šaulių gatvėje prikėlimo naujam gyvenimui pagaliau turėtų pajudėti. Komplekso pastatuose ketinama įrengti komercines patalpas bei butus.

          Išlikusius komplekso Šaulių g. 25/Herkaus Manto g. 38 pastatus, kurie įrašyti į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą, siūloma restauruoti. Pasak architektės Margaritos Ramanauskienės, naujai paskirčiai pritaikytų pastatų pirmuosiuose aukštuose būtų įrengiamos komercinės ir administracinės paskirties patalpos, o virš jų - butai.

          Sugriuvusių pastatų likučiai būtų demontuojami, jų vietoje norima statyti naujus, formuojant sklype prekybos bei paslaugų pasažą, kuriuo būtų galima patekti iš Herkaus Manto į Šaulių gatvę. Po naujais pastatais, kurie galėtų būti 3-5 aukštų, numatomas požeminis garažas.

          Pasak bendrovės "Raminora", kuriai priklauso alaus darykla, įgalioto atstovo Martyno Armonaičio, dar yra problemų dėl nuosavybės reikalų. Pastatas Herkaus Manto g. 38 priklauso Teisingumo ministerijai. Mainais už šį ketinta atiduoti pastatą J. Janonio gatvėje, tačiau sutartis nebuvusi pasirašyta. Anot M. Armonaičio, jei susitarimo nebus, teritorijos plėtra gali sustoti.

          Klaipėdos miesto tarybos Teritorijų planavimo komitetas pritarė, kad Savivaldybės administracija, kuri teisiškai turėtų būti detaliojo plano užsakovas, pradėtų jį rengti. Pasak M. Armonaičio, jei reikalai klostysis gerai, per metus detalusis planas turėtų būti baigtas.
          Giedrė NORVILAITĖ
          www.ve.lt
          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

          Comment


            #25
            Dailės mokykla siekiama sudominti turistus
            GIEDRĖ BALČIŪTĖ

            Klaipėdiečiai nori restauruoti buvusį Rumpiškės dvarą, kuriame ne vieną dešimtmetį veikia A.Brako dailės mokykla.

            Šis dvaras yra vienintelis Klaipėdoje, kuriame likęs originalus interjeras. Todėl išsaugoti apgailėtinos kokybės dvarą itin svarbu.

            Norima, kad didžiąją dalį sumos – apie 2,212 mln. litų, reikalingos dvaro restauracijai, sudarytų Lietuvos Respublikos ir Europos ekonominės erdvės bei Norvegijos finansinių mechanizmų parama. Klaipėdos savivaldybė dvaro restauravimo darbus paremtų daugiau kaip puse milijonų litų.

            Siekiant finansinės paramos, šiuo metu ruošiama projekto „Buvusio Rumpiškės dvaro išsaugojimas ir pritaikymas vaikų švietimo ir kultūros reikmėms“ paraiška ir renkami visi reikalingi dokumentai.

            Pasak Klaipėdos savivaldybės Paminklotvarkos skyriaus vedėjos Rimos Noreikienės, Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba jau pritarė, kad Rumpiškės dvaras būtų įtrauktas į kultūros paveldo registrą. Tai būtina, kad būtų galima gauti finansinę paramą dvaro restauracijai.

            Netgi ir negavus paramos, Klaipėdos savivaldybė neatsisakys užmojų restauruoti Rumpiškės dvarą. Negavus paramos dabar, restauracijai bus ieškoma kitų rėmėjų.

            Rumpiškės dvaras inventorinėse bylose datuojamas kaip 1935 metų statinys. Tačiau istoriniai šaltiniai ir tyrimai byloja, kad dvaro istorija kur kas senesnė, jis minimas jau XV amžiaus dokumentuose.

            Čia veikiančioje dailės mokykloje kasmet mokosi apie 400 moksleivių. Tačiau manoma, kad po restauracijos dvaras galės veikti ne tik kaip švietimo įstaiga, bet ir tapti patraukliu turizmo objektu.

            "Klaipėda"
            GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

            Comment


              #26
              Puiku, naujas parkas, gražaus objekto restauravimas - geros naujienos.
              beg, borrow and steal

              Comment


                #27
                Gaivinama dar viena miesto griuvena

                VIGANTAS DANILAVIČIUS

                Buvęs sovietmečio laikų karinio komisariato senasis pastatas Vytauto gatvėje 7 taps prabangiu 20 butų gyvenamuoju namu.

                Pasak pastato rekonstrukcijos užsakovo, bendrovės „Ekosistema“ generalinio direktoriaus Povilo Platūkio, kvadratinis metras buto kainuos aštuonis tūkstančius litų.

                Name, anot generalinio direktoriaus, bus šeši butai po 55-60 kvadratinių metrų ploto, o devyni - po 100 kvadratinių metrų.

                „Pirmajame pastato aukšte bus dar didesni du būstai su terasa, o mansardoje - trys butai per du aukštus“, - teigė P.Platūkis.

                Anot jo, mašinoms laikyti bus pastatytas pusrūsis - virš požeminio garažo numatyta terasa su žemaūgiais augalais vejoje.

                Tam tikslui prie rekonstruojamo statinio, miesto savivaldybės pastato kieme, baigiama išrausti didžiulė duobė.

                „Iš požeminės aikštelės bus galima į butus pakilti liftu“, - sakė bendrovės vadovas.

                Jo teigimu, namas padidės vienu aukštu. Iš trijų su mansarda taps keturių aukštų su mansarda.

                Pusė pastato fasado bus išsaugota. Bus parduodami kokybiškomis medžiagomis visiškai įrengti butai. Rekonstrukciją ketinama baigti kitų metų liepą.

                Namo rekonstrukcijos darbus vykdys bendrovė „Statversas“. Butus pardavinės bendrovė „Ober-Haus“.

                „Po projekto autoriaus bendrovės „Uostamiesčio projektai“ architekto Sauliaus Stripinio mirties projekto reikalus perėmė jo žmona Snieguolė Stripinienė“, - sakė P.Platūkis.

                "Klaipėda"

                Kokia pusė? į aukštį? ar kaip?

                Iškart po karo ant senų pastatų libdydavo aukštus, nes žmonės rūsiuose gyveno, o dabar norint daugiau pinigų išmelžti... gerai, kad dar visai negriauna to pastato, kaip kitur Naujamiestyje ar Vitėje.
                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  #28
                  Pusė tikriausiai į aukštį. Į šoną nekaip atrodytų
                  Svarbu, kad kokybiškai atliktų.
                  beg, borrow and steal

                  Comment


                    #29
                    Klaipėda, 2006.10.25
                    Griuvena taps pasažu
                    VIGANTAS DANILAVIČIUS

                    Klaipėdiečiams gerai žinomi Šaulių ir Manto gatvėse ilgą laiką stovėję apleisti pastatai - alaus darykla ir spirito varykla - bus restauruoti.

                    Savivaldybės Teritorijų planavimo komitetas vakar patenkino bendrovės „Raminora“ prašymą ir nurodė miesto administracijai užsakyti 36 arų sklypo Šaulių g. 25/Manto g. 38 detalųjį planą.

                    Bendrovei priklauso dalis buvusio „bravoro“ - alaus daryklos Šaulių gatvėje 25.

                    Dar keturi savininkai valdo kitus sklypo pastatus. Viename jų Manto gatvėje 38 įsikūrusi Teisingumo ministerijos įstaiga - Klaipėdos regiono pataisos inspekcija.

                    Ministerija, anot mero Rimanto Taraškevičiaus, nesutinka mainytis su bendrove „Raminora“ statiniais.

                    Miesto vadovas, Vilniuje pabendravęs su teisingumo ministru Petru Baguška, sužinojo, kad ministerijos netenkina siūlomo mainams J.Janonio gatvėje 6B pastato būklė.

                    „Ministras teigė, kad statinys J.Janonio gatvėje nebaigtas, todėl į jį dar reikėtų investuoti porą milijonų litų“, - paaiškino R.Taraškevičius.

                    Bendrovės „Raminora“ atstovas Martynas Armonaitis sakė, kad problemos kyla, nes pasikeitė Vyriausybė. Su Algirdo Brazausko Vyriausybe esą viskas buvo suderinta.

                    Anot M.Armonaičio, buvusio „bravoro“ pastatuose ketinama įrengti prekybos pasažą, viešojo maitinimo įstaigą. Sklype planuojama pastatyti keletą 3-4 aukštų gyvenamųjų namų. Numatyti požeminiai garažai.

                    „Visa tai įmanoma padaryti, jei prie statinių bus priėjimas iš Manto gatvės. Todėl ir reikia susikeisti pastatais su Teisingumo ministerija“, - sakė bendrovės „Raminora“ atstovas.

                    Jo manymu, jei pavyks greitai parengti ir suderinti detalųjį planą, po metų galėtų prasidėti „bravoro“ restauracija
                    .
                    Nemačiau šio pastato forume. Atsiprašau, jei kartojuosi - kažkodėl neveikia paieška forume. Jei reikia, perkelkit šį pranešimą į tinkamesnę temą

                    Įdedu kelias šio objekto nuotraukas











                    Comment


                      #30
                      Na dabar tai vaizdą labai gadina tokios griuvenos, gerai kad bus tvarkoma
                      Lietuva jau . Bet dar .

                      Comment


                        #31
                        Dziugios naujienos.
                        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                        Comment


                          #32
                          Seniūnijos pastatas nuo sovietmečio architektūros nenutols



                          Šių metų pabaigoje jau turėtų būti apsispręsta dėl galutinių pastato, kuriame įsikūrusi Melnragės-Girulių seniūnija ir biblioteka, rekonstrukcijos sprendinių.

                          Architektūrinei projekto daliai jį svarsčiusi Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos ekspertų taryba kol kas nepritarė.

                          Pasak uostamiesčio Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus, kuris yra rekonstrukcijos projekto užsakovas, vedėjos Violetos Staskonienės, buvo paprašyta iš esmės nekeisti pastato architektūrinės kompozicijos, kad išliktų laikmečiui, kuriuo jis buvo pastatytas, būdingos architektūros formos. Projektą rengę architektai siūlė daryti grandiozinį apžvalgos bokštelį su liftu ir laiptais - tai būtų brangu, ir pakistų pastato architektūrinė forma.

                          Pasak V. Staskonienės, turėti apžvalgos bokštelį buvęs pastato naudotojų noras, ir jis kol kas neužkertamas, jei tik tam nereikės skirti pernelyg daug lėšų.

                          Projektą rengiančios vilniečių bendrovės "Statybos projektų valdymas" direktoriaus Pavelo Verbovičiaus teigimu, šeštąjį praėjusio amžiaus dešimtmetį statyto namo vidaus būklė prastoka, taip pat jis neatitinka čia įsikūrusių įstaigų poreikių. Bibliotekai trūksta vietos, įstaigoms reikia atskirų durų, kad vienų lankytojai nevaikščiotų per kitų patalpas. Renginių salei reikėtų tualeto, rūbinių, kad ji galėtų veikti ir tuomet, kai administracija nedirba.

                          Pastatą numatyta perplanuoti, pritaikyti neįgaliesiems, įrengti mansardinį aukštą bei liftą. Dabartinis pastatas yra per 500 kvadratinių metrų ploto. Pagal Ekspertų tarybai pateiktą koncepciją jį buvo siūlyta padidinti maždaug 200 kvadratinių metrų, tačiau, anot V. Staskonienės, plotas keičiant sprendinius dar gali ir sumažėti.

                          Techniniam projektui, dėl kurio galutinių sprendinių tikimasi apsispręsti iki metų pabaigos, o visiškai pabaigti rengti - ateinančių metų pradžioje, skirta 100 tūkst. litų. Apie pačios rekonstrukcijos pradžią ir kainą dar nekalbama. Anot V. Staskonienės, rengiama paraiška gauti paramai iš Europos Sąjungos fondų. Apytikslė darbų kaina galėtų būti apie 2 mln. litų.

                          Giedrė NORVILAITĖ

                          www.ve.lt
                          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                          Comment


                            #33
                            Siūloma pertvarkyti Melnragės seniūnijos pastatą

                            Livija Grajauskienė

                            Rengiamas Melnragės seniūnijos pastato rekonstrukcijos projektas.

                            Tai daro bendrovės„Statybos projektų valdymas“ architektai. Numatoma keisti stogo dangą, šiltinti pastato sienas, įrengti papildomą aukštą virš aktų salės. Numatyta ir mansarda, kur patalpos atitektų bibliotekai.

                            Vietoje buvusio apžvalgos bokštelio, kuriuo galėjo naudotis tik darbuotojai, projektuojamas naujas apžvalgos bokštas, kur būtų vieta parodoms rengti.

                            Įgyvendinus siūlymą, bendras pastato plotas padidėtų nuo 560 iki 760 kvadratinių metrų.

                            Kol kas architektai ekspertai projektui nepritarė.

                            Esą siūloma architektūrinių stilių mišrainė.

                            Pasiūlyta išlaikyti dabartinį pastatą su architektūriniu „saldainiu“- bokšteliu.

                            Papildomas patalpas rekomenduota projektuoti ir įrengti naujame priestate.

                            Yra ir dar vienas variantas – viską griauti ir statyti naują pastatą.

                            Tai netgi kainuotų gerokai pigiau, nei siūloma rekonstrukcija.

                            "Klaipėda"
                            GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                            Comment


                              #34
                              Pagražėjo senamiesčio fasadai

                              http://www.klaipeda.lt/klaipeda/cont...C1746164617373



                              Šiemet savivaldybės rūpesčiu pagražėjo 8 senamiesčio pastatų fasadai.

                              Vasarą ir rudenį kol leido oro sąlygos Klaipėdos miesto savivaldybė tęsė senamiesčio pastatų fasadų remontą ir dažymą bei lietaus nuvedimo sistemų remontą. Daugiausiai atnaujintų fasadų dabar yra Aukštojoje gatvėje.

                              Uostamiesčio pastatų fasadų remonto klausimais konsultavo architektė Laima Šliogerienė. Žvejų g. 11, Aukštosios gatvės 5, 7, 9, 11 ir 13 fasadų tvarkymas kainavo daugiau nei 235 tūkst. litų.

                              Šviesesnėmis spalvomis šiemet pasidabino ir buvęs gana niūrus pastatas Turgaus g. 21, kuriame įsikūręs pirminės sveikatos priežiūros centras. Šio pastato galinį fasadą dar vasaros pradžioje papuošė stilizuotas senamiesčio žemėlapis.

                              Buvo vykdomi viso kampinio Turgaus ir Tiltų gatvės pastato restauravimo darbai. Naujai nutinkuotas ir nudažytas fasadas, pakeisti pirmojo aukšto langai ir įėjimo į durys, suremontuotas stogas ir pakeista lietaus vandens surinkimo sistema. Fasado cokolis apdailintas granitu. Projektą parengė UAB „Klaipėdos projektas“, projekto vadovė Gražina Poškaitė. Atsakingą darbą atliko UAB „Pamario restauratorius“. Pirmą kartą po II Pasaulinio karo pabaigos buvo atkurtas autentiškas dekoratyvinis kampinis balkonas, pasipuošęs originaliais metaliniais turėklais. Juos padirbo metalo meistras Dionizas Varkalis. Turgaus g. 19/Tiltų g. 10 pastato restauracija kainavo daugiau nei 391 tūkst. litų.

                              Viso senamiesčio pastatų fasadų rekonstrukcija ir dažymui šiemet iš savivaldybės biudžeto buvo skirta daugiau nei 626 tūkst. litų.
                              Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                              Comment


                                #35
                                Pagaliau juda ledai

                                Tikėkimės ir kitais metais ne vienas pastatas bus atnaujintas, ir ne tik nudažytas, bet ir atkurtos(jei buvo sunaikintos) detalės, kaip minėtasis balkonas. Galėtų darbai išsiplėsti ir į Naujamiestį...
                                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                Comment


                                  #36
                                  tas namukas Janonio g-vėj puikiai atnaujintas. O su autentina man atrodo ten sunku buvo rast ką įmanoma palikt
                                  ištiesų tai daug yra tokių sugriuvusių pastatų ir džiugu kai imamasi juos restauruot

                                  Comment


                                    #37
                                    Labai gaila skerdyklos komplekso, nes nyksta akyse, o kada pradės tvarkyti dar neaišku.
                                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                    Comment


                                      #38
                                      Verslininkai išprašė lengvatų
                                      http://www.info.lt/index.php?page=na...jiena&id=90796
                                      [2006-12-01]

                                      Metams baigiantis senamiesčio verslininkai sulaukė nekilnojamojo turto mokesčio lengvatų.

                                      Vakar posėdžiavusi uostamiesčio taryba patvirtino sąlygas mokesčio lengvatai gauti.

                                      Lengvatų gali tikėtis asmenys, kompleksiškai tvarkantys Klaipėdos senamiesčio teritorijoje fasadus arba stogus.

                                      Ji galima ir asmenims, užsiimančiais senamiesčio teritorijoje menine veikla, dailiaisiais amatais, etnografiniais verslais.

                                      Kompleksinis fasado ar stogo tvarkymas - viso pastato fasado ar stogo remontas pagal senamiesčio teritorijos pastatų tvarkymo reikalavimus.

                                      Lengvatos bus skirtos tik už kompleksinį remontą.

                                      Nekilnojamojo turto mokesčio lengvatos dydis - 30 procentų atliktų kompleksinio pastato fasado ar stogo tvarkymo darbų sumos.

                                      Tačiau lengvatos dydis bus ribojamas, atsižvelgiant į asmens nekilnojamojo turto mokesčio sumas, deklaruotas Klaipėdoje per trejus metus.

                                      Lengvatos bus teikiamos už darbus, atliktus nuo 2005-ųjų sausio 1-osios. Atliktas remontas turi būti apmokėtas.

                                      Asmuo gali gauti lengvatą tik tuo atveju, jeigu per trejus metus savivaldybės lėšomis nebuvo sutvarkytas jo fasadas ar stogas, suteikta savivaldybės finansinė parama šiems darbams vykdyti.

                                      Lengvata neteikiama, jeigu pastate gaminama ar prekiaujama alkoholiu, tabaku - išskyrus viešojo maitinimo įmones.

                                      Mokesčiai nebus mažinami ir azartinių lošimų bei lažybų organizavimo veikla užsiimančioms įmonėms.

                                      Taryba nustatė, kuri veikla susijusi su menu, dailiaisiais amatais, etnografiniais verslais.

                                      Taip pat miesto politikai numatė, kad į lengvatas gali pretenduoti senamiestyje veikiančių foto-, meno galerijų, antikvariatų, knygynų savininkai. Nekilnojamojo turto mokesčio lengvatos dydis - 100 proc.

                                      Nekilnojamojo turto mokesčio lengvatų negaus tie savininkai, kurie yra apleidę savo pastatus arba naudoja juos ne pagal paskirtį. Taryba patvirtino 50 tokių pastatų sąrašą.


                                      Vigantas Danilavičius

                                      Dienraštis "Klaipėda"

                                      Comment


                                        #39
                                        Sostinės valdininkams patinka Klaipėdos "vaiduoklis"


                                        Jau netrukus uostamiestis būtų galėjęs džiaugtis naujomis komercinėmis bei gyvenamosiomis patalpomis ar net panašiu į esantį Druskininkuose SPA centru, įrengtu vietoje pastato vaiduoklio Šaulių gatvėje, tačiau kelią tam pastojo centrinė šalies valdžia.

                                        www.ve.lt
                                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                        Comment


                                          #40
                                          Šios dienos nuotraukos.
                                          Visi H. Manto gatvėje.





                                          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                          Comment

                                          Working...
                                          X