Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėda (archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    O tai gal kas nufotkins tą Satruną?
    Mano galerija Flickr'yje

    Comment


      Parašė Mantaz
      O tai gal kas nufotkins tą Satruną?
      Gal kokia diena
      %)

      Comment


        Bus projektuojamas naujas tiltas

        Komentuodama praėjusios savaitės uostamiesčio įvykius, savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė pirmiausia atkreipė dėmesį į miesto tarybos patvirtintą 2005-2007 metų Strateginės veiklos planą ir šių metų biudžetą. Šie dokumentai teikia vilčių, kad uostamiestis gražės ir pokyčių naudą įvertins dauguma klaipėdiečių.

        Patogesnis miestas

        Pasak J.Simonavičiūtės, šie dokumentai lemia pagrindines savivaldybės administracijos veiklos kryptis. Strateginiame veiklos plane numatyta 13 programų, o biudžetas užtikrina šių programų įgyvendinimą.

        Savivaldybės taryba iki šiol nėra savarankiška, kurdama biudžetą. Valstybė skiria lėšų įvairioms socialinėms programoms, švietimui, sveikatos apsaugai, o savivaldybės pareiga - paskirstyti pinigus.

        Tad sunku sutikti su tarybos opozicijos priekaištais, kad mūsų biudžetas pernelyg orientuotas į socialinę sferą: savivaldybės politikai negali veikti ir spręsti laisvai.

        Kitas dalykas - biudžeto viršplaninės lėšos. Planuojama, kad 2005 metais jų bus apie 11 mln. litų. Jas galima panaudoti savo nuožiūra. Tuos pinigus galima naudoti ten, kur mums atrodo svarbiausia.

        Tęs pradėtus darbus

        Savivaldybės darbus žmonės geriausiai mato įvairiuose infrastruktūros dalykuose.

        Šiais metais bus pradėtas vykdyti svarbus Šiaurinio išvažiavimo kelio projektas.

        Toliau vyks Herkaus Manto, S.Dariaus ir S.Girėno gatvių rekonstrukcija, tęsis Kretingos gatvės rekonstrukcija.

        Daug miestiečių mėgsta šiaurinį molą. Tačiau iki ten sunku privažiuoti, pastatyti automobilį. Bus tvarkoma Vėtros gatvė - grožėtis jūros vartais bus mažiau problemų.

        Vyks darbai ir senamiestyje - prasidės Turgaus ir Daržų gatvių rekonstrukcija. Savivaldybė dalyvauja ir universiteto miestelio gatvės statyboje. Tad gražių poslinkių mieste netrūks.

        Spręs gyventojai

        J.Simonavičiūtė sakė, kad didelė opa - daugiabučių namų kiemai. Juos tvarkyti nėra paprasta, nes savivaldybė dar nežino gyventojų nuomonės: ar geriau plėsti automobilių stovėjimo vietas, ar žaliuosius plotus. Ko nori gyventojai?

        Viename kvartale vyks vadinamasis pilotinis projektas, kuris turėtų išaiškinti žmonių nuomones.

        Strateginiame veiklos plane numatyta tvarkyti ir miesto pakraščių gyvenvietes.

        Dar kartą bus tvarkoma nekokybiškai nutiesta Molo gatvė Melnragėje, remontuojamas Biržos tiltas, o naujas tiltas šalia „Lietuvos telekomo“ pastato bus pradėtas projektuoti.

        Pasak J.Simonavičiūtės, uostamiestis pamažu praranda ambicijas kitų miestų požiūriu. Miesto plėtrai reikalingas naujas strateginis planas, kuris būtų dinamiškesnis, veržlesnis, novatoriškas.

        Jeigu galimybių studija įrodys, kad uostamiesčiui reikalingas tramvajus, tai bus įdomus ir iššaukiantis dalykas.

        Įstatymų varžtai

        Komentuodama „Klaipėdos“ pastebėjimą, kad dideli planai „į plotį ir į aukštį“ visai nepaliečia miesto senamiesčio ir centro namų fasadų tvarkymo, J.Simonavičiūtė teigė, kad apie tai galvojama. Savivaldybė inicijuos specialaus fondo įsteigimą. Tai galėtų būti Senamiesčio regeneravimo fondas.

        Paradoksalu, kad Dramos teatras, kuris visu gražumu ir didybe atgręžtas į pagrindinę senamiesčio aikštę, yra valstybės pastatas ir savivaldybė negali rūpintis jo fasadu. Tai absurdiška.

        Taip pat bus Turgaus gatvėje: prasidės jos važiuojamosios dalies rekonstrukcija, o namų fasadai, balkonai - apgailėtini, nes jais nesirūpina gyventojai.

        Litais nesimėtys

        Komentuodama prasidėjusias diskusijas dėl giliavandenio uosto statybos šalia Melnragės, J.Simonavičiūtė pastebėjo, kad ne savivaldybės reikalas užsakyti ir finansuoti visus poveikio aplinkai vertinimus.

        Dabar savivaldybei brukama mintis, kad giliavandenio uosto statyba turėtų atsispindėti miesto Bendrajame plane.

        Tačiau miestas tokio žingsnio nežengs: pirmiausia būtina atlikti - visais požiūriais - poveikio aplinkai analizę, o po to priimti sprendimą: reikalingas ar įmanomas toks uostas, ar ne.

        Jeigu pirmiausia savivaldybė įtrauktų giliavandenio uosto statybą į savo Bendrąjį planą, ji prisiimtų įsipareigojimus atlikti poveikio aplinkai įvertinimus.

        Miestas taip išlaidauti negali.

        Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės mintis užrašė
        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

        Comment


          Prisimenat win2k3 buvo idejes nuotrauku is kazkokiu statybu prie Gandraliskiu?

          Jūrininkai pagaliau turės savo centrą



          Lietuvos jūrininkų sąjungos užsakymu Agluonos gatvėje, priešais planuojamą Gandrališkių kvartalą, jau dygsta naujasis jūrininkų centras.

          600 kv. metrų bendrojo ploto pastate tikimasi sutalpinti Klaipėdos miesto jūrines organizacijas, sudaryti galimybes leisti laisvalaikį ar kuriam laikui apsistoti atvykusiesiems iš toliau bei vietiniams jūrininkams.

          Dėl šio centro reikalingumo buvo diskutuota ne vienerius metus, mat jūreiviai, neturėdami reikiamų patalpų, naudojosi Uosto direkcijos suteiktu plotu. Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininko Petro Bekėžos teigimu, vykdydama tarptautinės konvencijos dėl jūrininkų socialinio ir buitinio aptarnavimo reikalavimus, sąjunga privalo jūrininkams suteikti lengvatines poilsio ir paslaugų sąlygas. Tuo tikslu Tarptautinis jūrininkų fondas skyrė 1 mln. dolerių pradėti tokio centro statyboms. Svarbiausia, pažymi sąjungos pirmininkas, - šių lėšų minėtam fondui grąžinti nereikės.

          Pasak P. Bekėžos, dar šių metų pirmąjį pusmetį Klaipėdoje išdygs daugiafunkcinis pastatas, kuriame bus priglaustos jūrinės organizacijos, tarp jų ir Jūrininkų žmonų sąjunga. Planuojama tam tikrą plotą skirti nedideliam viešbutukui, kuriame nakvynę ras atvykusieji iš toliau. Naujajame jūrininkų centre lankytojų patogumui suprojektuota kavinukė, sporto salė, pora saunų, vieta žaisti biliardą bei skvošą, internetinio ryšio svetainė, netgi patalpa kapelionui. Žinoma, neapsieinama ir be konferencijų salės, kurioje tikimasi rengti įvairiausius susitikimus. Minėtos sąjungos pirmininko teigimu, jūreiviams šis centras bus lyg namai.

          Jūrininkų centro projekto vadovas P. Kregždė pasakojo, jog pradėtas statyti Agluonos gatvėje penktuoju numeriu pažymėtas mūrinis pastatas bus dviejų aukštų, apšiltintas, su plastikiniais langais. Fasadui nuspręsta panaudoti aliuminio vitriną, tam tikros pastato detalės bus aptaisytos skarda. Šio centro projektuotojas "Vakarų ekspresą" tikino, jog statinys bus tikrai gražus.

          Ko gero, jau birželio mėnesį pasibaigsiančios statybos, anot Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininko P. Bekėžos, bus tik pirmasis būsimo centro kūrimo etapas. Žadama, jog Tarptautinis jūrininkų fondas paskirs dar lėšų ir ateityje centras gerokai plėsis.
          Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

          Comment


            galejo dar ir vietinem silkem kokia skardine pastatyti

            siaip tai liux


            Prie ruso man buvo geriau

            Comment


              Pagaliau

              Comment


                Amerikiečiai ruošiasi atgaivinti "Trinyčių" teritoriją

                Likviduojamos verpimo įmonės "Trinyčiai" 5 hektarų ploto teritorija gali būti prikelta naujam gyvenimui - čia matoma galimybė statyti gyvenamuosius namus.

                Nekilnojamąjį bankrutavusios bendrovės turtą perėmusios JAV registruotos bendrovės "Caistor international Ltd" atstovai prieš mėnesį apsilankė pas uostamiesčio Savivaldybės administracijos valdininkus. Jie pareiškė norą gauti sąlygas detaliojo teritorijos plano rengimui.

                Paruošta medžiaga bus pateikta svarstyti ateinantį antradienį įvyksiančiame Teritorijų planavimo komiteto posėdyje.

                Uostamiesčio savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktoriaus Kastyčio Macijausko teigimu, "Trinyčių" teritorija yra tinkama gyvenamųjų namų kvartalui.

                Prestižinėje vietoje - Bangų gatvėje šalia Trinyčių tvenkinio esantis nekilnojamasis turtas ir dalis nuo 1936 metų veikusios verpimo bendrovės įrengimų amerikiečiams atiteko neįvykus dviem varžytinėms. Jose 21 mln. litų balansinės vertės turto pradinė kaina siekė 27 mln. litų.

                Minėtasis "Trinyčių" turtas atiteko būtent amerikiečiams, nes jie buvo perėmę skolos reikalavimo teises iš Vilniaus banko, kuriam ir buvo įkeistas nekilnojamasis turtas.

                Lietuvos įmonių registre "Caistor international Ltd" nėra įregistruota. Informaciją apie įmones telefonu teikiančios bendrovės taip pat neturi jokių šios bendrovės kontaktų. "Vakarų ekspreso" duomenimis, pagrindinė šios bendrovės buveinė yra įsikūrusi Rygoje. Pati bendrovė yra įregistruota Amerikoje, Delavero valstijoje.

                Pernai gegužės pabaigoje paskelbus apie bankrutavusios bendrovės "Trinyčiai" likvidavimą, įmonė 275 kreditoriams buvo skolinga per 11 mln. litų. Po "Trinyčių" bankroto, Klaipėdos bedarbių gretas papildė 234 bendrovės darbininkai.
                Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                Comment


                  siandien pravaziavau pro miesta, tai likau patenkintas tai ka pamaciau gandraliskese statomas namas jau isdygo is uz tvoru, saturnas jau praktiskai baigtas ir tikrai geriau atrodo nei renderyje, bet nieko ispudingo, tiesiog graziai ir tiek. to K pastato statybos vyksta pilnu tempu. krana pastate su lyg 12-tu Klaipedos viesbucio aukstu.

                  Comment


                    Ateities Klaipėdoje - milijardų verti projektai

                    Vien pajūrio tramvajaus projektui įgyvendinti prireiktų kone pusės visiems septyniems pristatomiems projektams būtinos sumos - iki 1,8 milijardo litų

                    Taip atrodytų piliavietė - žadama, jog vandens transportu iš Kuršių marių ir Danės upės bus galima pasiekti pačią miesto širdį

                    Žadama, jog per ateinančius kelerius metus šitaip pasikeis Jono kalnelio teritorija
                    -------
                    Marių pilis, Jūros malonumų smaigalys ir Pramogų pirsas - tai tik keli projektai, kuriuos uostamiesčio valdžia pristatys kitą mėnesį Kanuose vyksiančioje nekilnojamojo turto parodoje.

                    Intensyviai šiam renginiui, į kurį susirenka potencialūs investuotojai, besiruošianti Klaipėdos savivaldybė iš viso pristatys septynias ateities uostamiesčio vizijas.

                    Pagal optimistines prognozes ir preliminarius skaičiavimus, beveik keturių milijardų litų vertės projektai turėtų tapti realybe iki 2010 metų. Juos ruošiamasi įgyvendinti ne tik privataus kapitalo dėka, bet ir panaudojus Europos Sąjungos struktūrinių fondų bei miesto biudžeto pinigus.

                    Marių pilis

                    Šio projekto tikslas - piliavietės plėtra bei jachtų ir mažųjų laivų prieplaukos įrengimas. Tokiu būdu siekiama atgaivinti istorinį Klaipėdos centrą, visiškai nutraukiant gamybinę veiklą.

                    Iš viso 23 hektarų ploto teritorijoje Savivaldybė ketina sutvarkyti jai priklausančią ploto dalį - 14 ha. Buvusios laivų remonto įmonės teritorijoje planuojama sutvarkyti piliavietės prieigas, o pilies gynybiniame griovyje bei Danės upės krantinėse įrengti jachtų uostą.


                    Taip atrodytų piliavietė - žadama, jog vandens transportu iš Kuršių marių ir Danės upės bus galima pasiekti pačią miesto širdį


                    Atsiradus galimybei, kai turistai galės Kuršių mariomis ir Danės upe pasiekti pačią uostamiesčio širdį, privatūs investuotojai turėtų pasirūpinti jų apgyvendinimu. Todėl čia turėtų išdygti ir viešbučiai. Šio projekto vertė siekia 120 milijonų litų.

                    Jūros malonumų smaigalys

                    Kopgalyje planuojama pastatyti sveikatingumo ir pramogų kompleksą. Anapus marių turėtų atsirasti vaikams su psichikos negalia gydyti skirtas Delfinų terapijos centras. Šalia - visuomeninės paskirties vandens pramogų parkas su dengtais ir atvirais baseinais suaugusiesiems ir vaikams. Šį projektą tikimasi paversti tikrove iki 2006-2007 metų. Jo vertė, negalutiniais skaičiavimais, - apie 70 mln. Lt.

                    Kultūros fabrikas

                    Šis projektas, kuriam įgyvendinti reikėtų 50-ies milijonų litų, skirtas Klaipėdos senamiesčio dalies su 18-ojo amžiaus gynybiniais pylimais ir juos supančiai aplinkai atgaivinti. Taip pat - jai pritaikyti miestiečių kultūriniams ir komerciniams poreikiams.


                    Žadama, jog per ateinančius kelerius metus šitaip pasikeis Jono kalnelio teritorija

                    Pagal parengtą detalųjį planą, 12 ha teritorijoje, į kurią patenka ir buvęs tabako fabrikas, ir Jono kalnelis, numatyta įkurti laisvalaikio ir pramogų zoną, pastatyti gyvenamuosius namus, naują tiltą per Danės upę bei nutiesti naują gatvę.

                    Miško parkas

                    Planuojama, kad 30 milijonų litų pakaktų pagal patvirtintą detalųjį planą sutvarkyti šiaurinėje miesto dalyje, Miško kvartalo pašonėje, esantį apleistą poilsio parką.

                    Be dviračių ir pėsčiųjų takų, šioje teritorijoje turėtų atsirasti ir žiemos sodas, ir aktyvių žaidimų bei pramogų zonos.

                    Kol kas dar nėra apsispręsta, kokio likimo sulauktų vasaros koncertų estrada. Ar ji bus nugriauta ir jos vietoje atsiras naujas pastatas, - šį klausimą projekto rengėjai palieka spręsti potencialiems investuotojams.

                    Pajūrio tramvajus

                    Apie 2010-uosius metus uostamiestyje turėtų atsirasti dar prieškariu čia važinėjusi elektrinė bėginė transporto priemonė.

                    Tramvajaus, savo maršrutą pradėsiančio ties tarptautine jūrų perkėla, 50-ies kilometrų ilgio bėgiai vingiuotų per visą miestą, Girulius, Palangą - iki Šventosios.

                    Pramogų pirsas

                    Ties invalidų pliažu Giruliuose planuojama supilti 10 ha ploto dirbtinę salą. Čia atsiras viešbučiai, koncertų salės, kavinės, kazino bei prieplauka mažesniems laiveliams.

                    Elona Jurkevičienė, Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir verslo plėtros skyriaus vedėja, šį projektą, kurio vertė - per milijardą litų, kol kas linkusi vadinti ne ateities vizija, bet svajone.

                    LEZ

                    Septintasis projektas, kurį Klaipėda kartu su penkiais kitais Lietuvos miestais pristatys Prancūzijoje vyksiančioje parodoje, skirtas Laisvajai ekonominei zonai plėtoti bei naujiems investuotojams čia "apgyvendinti". Vienas pirmųjų veiksmų, kurį čia planuojama atlikti, nutiesti dvi gatves.
                    %)

                    Comment


                      Įspūdinga
                      Mano galerija Flickr'yje

                      Comment


                        Kai kurios turbut tik svajones liks, o kai kas tikekimes greitu laiku bus igyvendinots.. Labai laukiu parko atgaivinimo, kuris yra visai salia. O nauja arena galejo vietoj vasaros estrados statyti...
                        %)

                        Comment


                          Piliavietes renderis tikrai yspudingas.
                          beje kauno pili juosiantis griovis ir turetu prisipildyti vandens, aizku jo pasirties pagal plana kiek kitokia, taciau miesto centre tokie dalykeliai labai zavi
                          liuks !

                          Comment


                            Keturi milijardai !!!!! jo truputi nerealu.
                            Butu idomu suzinoti kuriam projektui daugiausia prioritetu teikiama.
                            Saunu kad savimaldybe nesnaudzia.

                            Comment


                              Keturi milijardai !!!!! jo truputi nerealu.
                              Butu idomu suzinoti kuriam projektui daugiausia prioritetu teikiama.
                              Saunu kad savimaldybe nesnaudzia.
                              Speju piliavietei. Kur prie jono kalneleio, tai net privacios lieos manau.
                              %)

                              Comment


                                Oho tai bent projektai:O Linkiu Klaipedai,kad bent keli issipildytu...

                                Comment


                                  Piliaviete ir jono kalnelis man atrodo realiausi. Nes KLR man atrodo prisides prie piliavietes tvarkymo, o del jono kalnelio reik tik surast pinigu taj gatvej naujai, tuneliui ir tiltui. O toliau viskas savaime statysis




                                  Naujas gyvenamuju namu kvartalas atsiras su Tilzes gatve, Marijos Taikos Karalienes baznycia ir prekybos centru "Saturnas" besiribojancioje 1,5 hektaro ploto buvusio grudu maluno teritorijoje.

                                  Be gyvenamuju namu, cia ketinama pastatyti ir daugiaaukstes automobiliu stovejimo aiksteles bei kitos paskirties objektus.

                                  Projekta administruojancios vienos Klaipedos nekilnojamojo turto bendroves direktorius Algimantas Bruzas placiau papasakoti apie si projekta atsisake, mat, anot jo, siuo metu vyksta tik naujojo kvartalo projektavimo darbai, tad apie tai kalbeti esa dar anksti.

                                  Tiesa, anot A. Bruzo, jau aisku, jog sioje miesto vietoje isdygs du per 20 aukstu gyvenamieji namai.

                                  "Jei sklandziai vyks projektavimo ir derinimo darbai, siu daugiabuciu namu statybas ketinama pradeti dar siu metu pabaigoje", - sake nekilnojamo turto bendroves vadovas.
                                  -----

                                  Architekte pazymejo, kad sia miesto dali itin pagyvintu ir planuojamas naujas modernus daugiaauksciu gyvenamuju namu kvartalas, iskilsiantis "Kretingos grudu" teritorijoje i rytus nuo naujosios gatves. Pastaruoju metu pasigirsta svarstymu apie dar vieno tilto per Dane statyba - ties "Klaipedos energijos" pastatu, taip pat siuloma vandens kanalu sujungti Jono kalneli juosianti gynybini griovi su Trinyciu tvenkiniu.

                                  O be to juk dar neseniai girdejom, kad galimas naujas kvartalas trinyciu teritorijoj. Taip kad du kvartalai salia
                                  Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                  Comment


                                    Kiek zinau trynyciu kvartala ruosiasi statyti rimta publika.Nezadanti snausti, ir jei nestabdys "poperizmai" tai intensyviai darbus pasiruose pradeti balandi.

                                    Kiek suprantu tramvajaus igivendinimas miglotas.
                                    O nauda tikrai man atrodo butu, vien jau tai, kad Palangos poilsiautojai lengvai pasiektu ir klaipedos papludymius.Ir kamscius sumazintu vasaros ikarstyje ir t.t..

                                    Comment


                                      Man asmniskai to tramvajaus nlb reik.. uztenka autobusu.
                                      %)

                                      Comment


                                        Uz tokius pinigus galetu miesto gatves sidabru isklot ir autobusus paauksot. Turbut daugiau naudos butu
                                        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                        Comment


                                          nereik klp tramvajaus dar tikrai

                                          Comment

                                          Working...
                                          X