Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Oho oho
    Mano galerija Flickr'yje

    Comment


      Panašu kad Klaipėda futbolo stadioną pirmiau pasistatys nei Vilnius

      Comment


        Idomu kada ta detaluji plana baigs, nes laukiu nesulaukiu
        O del stadiono, maniezo ir arenos dar nezinia, bet turbut butu galima gaut pinigu is gan vertingu sklypu dangoraiziams kurie turetu atsirasti salia
        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

        Comment


          kazkaip man ta visa informacija keistai visai skamba.
          Kad ir si potekste
          "Anot uostamiesčio vyriausiojo architekto Almanto Mureikos, vietoje malūno Kūlių Vartų gatvėje numatoma statyti du 30 aukštų dangoraižius."
          Taigi visai nesenei jie buvo padalinti i tris 24 aukscius ar kazkas panasaus.
          Ir kazkaip man atrodo tuos 30 aukscius arenos sklype pons Mureika priskire elektro markt dangoraiziam (gal klystu) apie kurios gal tik kazkas senei kalbtelejo ir tiek.
          daug ir nepamineta, kad ir b1
          Kad tik nebutu cia kazkoks reklaminis klp straipsniukas.
          Papliurptas tik seip sau

          Comment


            Del tu vietoj maluno gal senas komentaras ar pan.
            O del elektromarkt tai tikrai kad atskiri cia, nes tas sklypas priklauso elektromarkt ir greit prasides statybos, o ten tik ruosiamas detalusis planas, beje is tu 40ha arenaj tereikes 9ha + stadionas ir parodu rumai = max 20 ha, o kiti 20ha man atrodo bus investuotojams, kad gaut pinigu.
            Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

            Comment


              Parašė ArTuRAs
              Klaipėda tapo statybų aikštele...
              Na, visai neblogas straipsniukas, kuris pakele man nuotaika
              Westside is the best ! :jura:

              Comment


                Parašė Mantaz
                Parašyta 10 metų turbūt todėl, kad leidimas statyboms tiek metų galioja, nors įdomu, ar pradėjus statybas ir nepabaigus per 10 metų, būtų problemų dėl tolesnės darbų eigos
                Būtų, reiktų leidimą pratesinėt ir pan. o tada jau galėtų bendruomenės protestuot, jei to ankščiau nepadarė
                Ne esme yra manyje. Muse, visuose musyse yra esme!

                Comment


                  Statybų organizatorių ir gyventojus sukiršino medžiai

                  Baimindamiesi pablogėsiančių gyvenimo sąlygų Taikos 47-uoju numeriu pažymėtame sklype prasidėjus statyboms, aplinkinių namų gyventojai kategoriškai nesutinka su rengiamo šio sklypo detaliojo plano sprendiniais.

                  Tačiau planavimo organizatorius ir plano rengėjai tikina, jog gyvenimo kokybę sutvarkius infrastruktūrą ketinama pagerinti, iškirstus medžius, dėl kurių nerimauja gyventojai - atsodinti. Taip pat jie tvirtina esantys nelinkę pažeisti trečiųjų asmenų teisių, tačiau gyventojai taip pat neturėtų pažeidinėti nuosavybės turėtojo - S. Sūdžiaus gamybinės įmonės "Girmena" - interesų ir nestabdyti natūralios miesto plėtros.

                  Su sprendiniais nesutinka

                  Pasak Taikos 45-ojo namo daugiabučių namų savininkų bendrijos "Baltija" sekretorės Gertrūdos Petrėtienės, yra surinkta apie 150 šio ir Taikos 51-ojo namo gyventojų, kurie nesutinka su parengtu detaliuoju planu, parašų.

                  Nerimaudami, jog bus iškirstas maždaug 40 metų senumo parkas, esantis "Girmenos" savininko Stasio Sūdžiaus įsigytame sklype, gyventojai pastebi, jog detaliajame plane nurodyti tik 6 kertami medžiai, tačiau jų esą reikės sunaikinti gerokai daugiau.

                  Anot G. Petrėtienės, atėję gamtininkai čia suskaičiavę net 92 medžius. Jie buvę sodinti už bendrijų pinigus.

                  Uostamiesčio savivaldybės administracijos Architektūros ir miesto planavimo skyriui adresuotame rašte gyventojai teigia, jog planavimo organizatorius jau anksčiau savavališkai be jokių leidimų iškirto dalį parko ir aplinkosaugininkų buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn.

                  "Mes nesutinkame su detaliojo plano rengėjo noru iškirsti likusius parko medžius ir reikalaujame jų neliesti", - rašo gyventojai.

                  Jie taip pat tvirtina nesutinkantys su planavimo organizatoriaus siekiu prie turimo sklypo prisijungti likusį gabaliuką valstybinės žemės prisidengiant kilniais tikslais. Esą anksčiau rengtame detaliajame plane buvo numatyta prisijungti dalį valstybinės žemės ir čia įrengti vaikų žaidimų aikštelę, tačiau to padaryta nebuvo, o dabar sklypą vėl ketinama pasididinti panašiu būdu.

                  Gyventojų netenkina ir būsimojo daugiabučio aukštis - esą 10 aukštų pastatas išsiskirtų iš esamų penkiaaukščių konteksto ir stipriai pablogintų insoliaciją. Anot jų, nepaisoma ir statinių techninio reglamento - nuo būsimojo pastato iki Taikos 51-ojo namo esąs numatytas tik 14,5 metro atstumas - akivaizdžiai per mažas.

                  Pasipiktinimą būsimojo daugiabučio kaimynyste gyventojai reiškia ir dėl ketinimų užstatyti kelią, kuriuo patenkama į aikštę, esančią tarp Taikos 45, 43, 51, 47 ir Paryžiaus Komunos 6 namų. Taip jiems esą būtų atimta galimybė ten statyti automobilius.

                  Į pastabas atsižvelgs

                  Vis dėlto, anot projekto vadovo architekto Ramūno Ato, servituto sklype nėra numatyta, todėl jo savininkas kad ir dabar galėtų užtverti kelią į savavališką aikštelę. Tačiau gyventojų padėties bloginti neketinama - tiesiog transporto eismas esą bus organizuotas tvarkingai.

                  S. Sūdžiaus teigimu, sklype numatyta įrengti tiek požemines, tiek antžemines automobilių stovėjimo aikšteles, kurių būsią kur kas daugiau, nei reikalauja reglamentas - taip bus išspręstas kaimynų vietų automobiliams trūkumas.

                  Detaliojo plano rengėjai sako esą stebinami gyventojų nusiteikimo prieš būsimąjį gyvenamosios paskirties daugiaaukštį.

                  "Iš kvartalo juk išeis gamyba, o vietoj jos atsiras gyvenamasis namas - tai, kas būdinga šiam kvartalui", - sakė R. Atas.

                  "Jei įstatymas leidžia statyti namus, tai ir statau - juk ne fabriką gyvenamajame kvartale. Gyventojai sodino tuos medžius prieš 40 metų, tačiau tai nėra draustinis, kad nebūtų galima nieko judinti. Aš pats esu įsitikinęs, kad medis yra neišpasakytai reikalingas. Statant teks keletą medžių iškirsti, todėl rengiame specialų medžių atsodinimo projektą, bendraujame su viena vilniečių kompanija, kuri gali atsodinti net subrendusius medžius", - sakė S. Sūdžius.

                  Namo aukštis taip pat kol kas nėra tikslus - anot S. Sūdžiaus, be specialaus leidimo leidžiama statyti pastatą iki 10 aukštų, todėl toks ir numatytas.

                  "Žemesnį nei numatyta pastatyti bus galima visada - galbūt būsimasis namas turės tik penkis aukštus su mansarda", - sakė planavimo organizatorius.

                  Kaltinimai dėl neįrengtos žadėtos vaikų žaidimų aikštelės taip pat esantys nepagrįsti. Anot S. Sūdžiaus, tai padaryti buvo numatyta ankstesniajame detaliajame plane, kai sklype norėta statyti dviejų aukštų pastatą. Neįgyvendinus šių sprendinių neįrengta ir aikštelė.

                  "Apie 100 tūkstančių litų išleidau gyventojų gerovei, tvarkiau šaligatvius, aplinką. Dabar to niekas neprisimena", - skundėsi S. Sūdžius.

                  Jokių įstatymų didinant esamą sklypą pažeisti taip pat neketinama. Anot R. Ato, jei sklypo savininkas paprašys jį padidinti, visos procedūros vyks įstatymų numatyta tvarka, kaip būna ir su kitų sklypų savininkais. Projekto vadovo teigimu, sklypą didinti galima tik iki keturių arų, o jei tai būtų daroma, gyventojams būtų numatytos kokios nors kompensacijos.

                  Gyventojų priekaištai, jog būsimasis namas bus statomas per arti Taikos 51-ojo, pasak R. Ato, nėra teisingi.

                  "Ne vieną kartą jiems bandžiau paaiškinti, kad 14,5 metro atstumas yra tik tarp Taikos 51-ojo namo ir sklypo ribos, o ne nuo užstatymo", - tvirtino projekto vadovas.

                  Tačiau, anot S. Sūdžiaus ir R. Ato, viešas detaliojo plano svarstymas tam ir rengiamas, kad gyventojai su juo susipažintų, ir būtų galima atsižvelgti į jų pastabas.

                  "Galutinis sprendimas dabar nukeltas mėnesiui, nes bus tikslinama toponuotrauka - stengiamės, kad nebūtų jokių netikslumų, viskas vyktų pagal įstatymus. O kai jau paaiškės, kurie želdiniai yra menkaverčiai, ir juos galima kirsti, bus patikslinta ir būsimojo pastato tūrinė erdvė, kompozicija", - sakė R. Atas.
                  Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                  Comment


                    Ka cia stato ?



                    plotas didziulis ir statybos jau isibegejo.
                    Westside is the best ! :jura:

                    Comment


                      NU tai IKI su auditorija
                      Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                      Comment


                        Parašė ArTuRAs
                        NU tai IKI su auditorija
                        aaa.. o vis galvojau, kur ta IKI stato
                        Westside is the best ! :jura:

                        Comment


                          Šilutės pl.56 ,

                          kas ten vyksta dūmai ruksta ,kas ten bus ???

                          Comment


                            O ka stato ir kas TAIKOS 47,kad toks triuksmas?

                            Comment


                              Čia gal ir Klaipėdą teroristai sprogdina?..
                              Mano galerija Flickr'yje

                              Comment


                                Silutes 56 man atrodo kazkoks sovietinis apstatas stovejo, o kas ten vyksta? Griauna?
                                Taikos 47 "Girmena" nori statyt 10 aukstu daugiabuti, aplinkiniai gyventojai pradejo putotis...
                                Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                Comment


                                  "Akropolio" laiškas ateities kartoms

                                  Meras R. Taraškevičius įdeda "Akropolio" kapsulę su palinkėjimais ateities kartoms

                                  Vakar buvo paskelbta oficiali Klaipėdos prekybos ir pramogų centro "Akropolis" statybos darbų pradžia. Ta proga į žemę buvo įkasta kapsulė su palinkėjimais ateities kartoms. Drauge su kapsule susirinkusieji į duobę metė ir taures, iš kurių prieš tai vaišinosi šventiniu šampanu.

                                  Didžiausią Baltijos šalyse prekybos ir pramogų centrą Vilniuje valdanti bendrovė "Vilniaus Akropolis" panašaus centro Klaipėdoje statybas tikisi baigti šių metų gruodį, o investicijos į objektą sieks apie 200 mln. litų.

                                  Naujajame "Akropolyje" įsikurs 160 parduotuvių, tarp kurių didžiausios - "Hyper Maxima" (13,6 tūkst. kv. m ploto) ir "Eurovaistinė" (1,6 tūkst. kv. m).

                                  "Sėkminga Vilniaus "Akropolio", tapusio prekybos ir pramogų sostine, veikla parodė, kad šį projektą reikia plėsti. Tikimės, kad naujasis "Akropolis" Klaipėdoje taps tokiu pat traukos centru Vakarų Lietuvoje", - sakė Vilniaus "Akropolio" direktorius Mindaugas Marcinkevičius.

                                  Planuojama, kad Klaipėdos "Akropolyje", kurio statybos pradėtos šiemet birželį, kasmet apsilankys apie 8 mln. žmonių. Vilniaus "Akropolyje" kiekvienais metais būna 11 mln. lankytojų.

                                  "Džiugu, jog verslininkai rūpinasi ne tik savo gerove, bet ir stengiasi gražinti Klaipėdą. Jau rugpjūtį pradės veikti neatpažįstamai pasikeitusi "Neptūno" sporto salė, vėliau bus sutvarkyta Dubysos gatvė", - sakė uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius.

                                  Prekybos ir pramogų centre bus įrengta 1,4 tūkst. kv. m ploto ledo arena, 6 salių kino teatras, didžiausias Baltijos šalyse 24 takelių boulingas, vaikų žaidimo aikštelė, šalia centro įsikurs 1,8 tūkst. vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

                                  "Akropolių" statybai Kaune ir Klaipėdoje trys Lietuvos komerciniai bankai - "Hansabankas", "Nordea Bank Lietuva" ir "Sampo" - "Vilniaus Akropoliui" suteiks 185,350 mln. eurų (640 mln. litų) sindikuotą paskolą.


                                  A tai is vidaus jau baige sale? Nes is isores nieko dar gero ner... I miestai.net manau deretu imesti.
                                  %)

                                  Comment


                                    Šilutės plentą papuoš atnaujinti pastatai


                                    Iki kitų metų pavasario UAB "Dextera" baigs rekonstruoti Šilutės plente esantį sovietmečiu statytų pastatų kompleksą.

                                    Žaliuzių gamyba ir pardavimu užsiimančios bendrovės Klaipėdos filialo vadovo Ričardo Lepinaičio teigimu, šešių pastatų kompleksą, esantį tarp "Lukoil" degalinės ir gaisrinės, "Dextera" įsigijo 2003 metais. Nuo pernai palaipsniui pradėti rekonstruoti jį sudarantys pastatai.

                                    "Šio mėnesio pradžioje pradėjome dviejų likusių pastatų rekonstrukciją. Dviejų ir trijų aukštų pastatuose bus įrengti biurai, taip pat įsikurs mūsų bendrovės salonas. Galvojame ir apie maitinimo įstaigą pirmajame šio pastato aukšte", - pasakojo R. Lepinaitis.

                                    Anot jo, komercines patalpas bendrovė naudos ne tik savo reikmėms, bet ir nuomos. Bendras viso komplekso plotas siekia apie 6 tūkst. kvadratinių metrų. Į šio etapo statybos darbus planuojama investuoti apie 3,5 mln. litų.
                                    Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                    Comment


                                      Nu va dabar aisku, koki ten ta tvora aptverta, ir kas gi ten bus,

                                      Comment


                                        kas yra statoma šalia kapitplijaus ?

                                        kas žino kas yra statoma šalia kapitolijaus , kas ten gen. rangovas ?

                                        Comment


                                          statomos parduotuves, gen. rangovas Parama

                                          Comment

                                          Working...
                                          X