Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėda (archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Apie si centra tai zinojom, bet kad ji turejo pradet statyt balandzio pradzioj, o jokiu statybu pozymiu nesimato
    Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

    Comment


      Italijos ambasadorius Kauną iškeitė į Klaipėdą


      Italijos ambasadorius Lietuvoje Dž. Pridžionis tikisi, jog netrukus uostamiestį pasieks milijoninės italų investicijos

      Vakar pirmą kartą uostamiestyje per keturių mėnesių darbą mūsų šalyje viešėjęs Italijos ambasadorius Džiulijus Pridžionis teigė, jog priešingai nei kiti oficialūs asmenys, jis iš Vilniaus atvyko į Klaipėdą, aplenkdamas antrąjį šalies miestą - Kauną.

      Į miesto Savivaldybę nepaprastasis ir įgaliotasis Italijos ambasadorius Lietuvoje Dž. Pridžionis atvyko drauge su savo šalies verslininkais. Be draugiško vizito pas merą Rimantą Taraškevičių, ambasadorius ir jo palyda susitiko su Klaipėdos laisvos ekonominės zonos (LEZ) vadovais.

      Trys italų verslininkai jau turi rimtų ketinimų investuoti į LEZ. Pasak ambasadoriaus, vienas jų atstovauja stambiai Italijos popieriaus gaminimo mašinų kompanijai - detalės jai ir būtų gaminamos uostamiestyje.

      "Man smagu, jog Lietuva, tapusi Europos Sąjungos ir NATO nare, skirtingai nei kitos Baltijos šalys, ieško kontaktų ne tik su Šiaurės Europos, bet ir Pietų valstybėmis. Lietuva ir Italija yra užmezgusi puikius ekonominius ir kultūrinius ryšius, - teigė diplomatas.

      Pagrindinis mano, kaip ambasadoriaus, uždavinys - įrodyti Italijos verslininkiams, kokią svarbią poziciją Lietuva užima ir kokios perspektyvos jos laukia. Per keturis mano darbo mėnesius jūsų šalyje į Vilnių jau buvo atvykę apie šimtą Italijos verslininkų. Šį kartą viešėdamas Klaipėdoje turiu dar vieną svarbų tikslą - rasti žmogų, kuris užimtų Garbės konsulo pareigas."

      Dž. Pridžionis teigė, kad Klaipėdos uostas yra puikus tiltas šiems ryšiams plėsti. Be to, jo įsitikinimu, galima būtų bendradarbiauti ir turizmo srityje.

      Ambasadoriaus žiniomis, viena didžiausių kruizinių laivų komanijų Italijoje, patenkanti į pasaulio penketuką, ateinančiais metais į savo maršrutus žada įtraukti ir Klaipėdos uostą. Todėl, pasak Dž. Pridžionio, suinteresuoti asmenys Lietuvoje galėtų kreiptis pagalbos į italų firmas, užsiimančias turizmo verslu ir gauti nemažai naudingų patarimų.
      Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

      Comment


        Uuuuu, geras
        %)

        Comment


          Parašė SkeiTeriS
          Hanner`io pc renderiai:



          Hanner`io pc statybų pradžios foto...



          Nieko nesupratau, bet patiko :blabla:

          Comment


            Dėkui už nuotraukas
            Mano galerija Flickr'yje

            Comment


              Klaipeda ! Klaipeda ! Klaipeda ! hehehe...
              Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

              Comment


                NESUPRATAU, BET PATIKO...

                Ka norėjai tuom pasakyti?
                Nieko nesupratau, bet patiko :blabla:

                Comment


                  Parašė Draugelis
                  NESUPRATAU, BET PATIKO...

                  Ka norėjai tuom pasakyti?
                  "Klaipeda ! Klaipeda ! Klaipeda ! hehehe..."
                  %)

                  Comment


                    AČIŪ... Dabar Jau Aiškiau...
                    Nieko nesupratau, bet patiko :blabla:

                    Comment


                      Modernus daugiaaukštis iškils po metų


                      Vietoje pastato, kuriame sovietmečiu veikė valgykla "Inkaras", per metus laiko iškils modernus daugiafunkcinės paskirties dvylikaaukštis

                      Vietoj anksčiau buvusios parduotuvės "Batų kalnas" iškilsiančio naujo modernaus daugiaaukščio statybas planuojama baigti ateinančių metų vasarą.

                      Taikos pr. 4A numeriu pažymėtas pastatas, kuriame sovietmečiu veikė valgykla "Inkaras", jau pradėtas griauti. Netrukus prasidės ir paties naujojo daugiafunkcinės paskirties dvylikaaukščio statybos.

                      Pasak projektą įgyvendinančios bendrovės Laivyno inžinerijos centras rinkodaros vadovės Birutės Mitkutės, pirmajame pastato aukšte įsikurs parduotuvėlės, antrajame ir trečiajame - biurai, o nuo ketvirtojo bus įrengti dviejų, trijų ir keturių kambarių butai.

                      "Butai bus 52-90 kvadratinių metrų ploto su balkonais, lodžijomis arba erkeriais, iš jų atsivers gražūs vaizdai. Be to, gyventojų patogumui name bus įrengti du liftai", - sakė B. Mitkutė.

                      Miesto centre trūksta automobilių aikštelių, todėl gyventojai savo automobilius galės statyti po pačiu pastatu - čia numatoma įrengti dviejų lygių aikštelę, kurioje tilps 45 automobiliai, t. y. tiek pat, kiek pastate bus butų.

                      Naujajame daugiaaukštyje ketinama įrengti modernią apsaugos sistemą, o pačiam pastatui bus naudojamos šiuolaikinės medžiagos, atspindinčios garsą ir sulaikančios šilumą. Anot B. Mitkutės, pastatas būsiąs šiltas ir saugus. Fasadas, kurį puoš erkeris, taip pat turėtų būti išskirtinis.

                      ------------------

                      Prie Skulptūrų parko - dideli butai

                      Šalia Skulptūrų parko Daukanto gatvės 40A ir 40B numeriais pažymėtuose sklypuose iškils du nauji gyvenamieji pastatai, kuriuose numatoma įrengti didelius, komfortiškus butus.

                      Abu daugiabučiai turės po keturis gyvenamuosius aukštus, o automobilių stovėjimo vietoms, kurių bus tiek pat, kiek ir butų, numatoma skirti cokolinį aukštą.

                      Pasak architekto Vytenio Mazurkevičiaus, 1050 kvadratinių metrų bendrojo ploto pastate ketinama įrengti 8 butus, o kitame, turėsiančiame 1350 kvadratinių metrų ploto - 12, tačiau jų skaičius dar gali šiek tiek keistis. Abiejuose pastatuose įrengti butai turėtų būti komfortiški ir dideli - daugiau nei 100 kvadratinių metrų.

                      Projektavimo užsakovai - privatūs asmenys - taip pat ketina sutvarkyti greta esančią teritoriją. Be vaikų žaidimų aikštelės, čia svarstoma galimybė įrengti ir universalią bendro naudojimo aikštelę, kurioje būtų galima žaisti tinklinį ir kitus sportinius žaidimus. Ji galėtų atsirasti vietoje dabar Skulptūrų parke esančios šunų vedžiojimo aikštelės, tačiau, ar galima pastarąją perkelti ir kur tai įmanoma padaryti, dar bus svarstoma su Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento atstovais. Jei šunų vedžiojimo aikštelė būtų iškelta, darbų užsakovai naujojoje įrengtų reikiamą dangą, apšvietimą ir ją apželdintų.

                      Pasak Savivaldybės administracijos Paminklotvarkos skyriaus vedėjos Rimos Noreikienės, šalia būsimųjų daugiabučių yra buvęs vyno rūsys, todėl projektuotojams siūloma jį sutvarkyti ir ten ką nors įrengti. V. Mazurkevičiaus teigimu, šios galimybės jis dar nėra nagrinėjęs, tačiau kartu su valdininkais tai būsią galima padaryti.
                      Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                      Comment


                        Valio !!!
                        Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                        Comment




                          "Invalda" Klaipėdoje įgyvendins apie 150 mln. litų vertės gyvenamojo komplekso statybos
                          http://www.miestai.net/content/view/245/41/
                          Mano galerija Flickr'yje

                          Comment


                            Hm...
                            Trinyciai: 1000 butu - 5ha.
                            Gandraliskes: 1500 butu - 9ha.
                            Turbut mazi butai, nes kaina tai juokinga...
                            O del dangoraiziu tai man atrodo greit reikes daryt list`o update`a

                            Beje, Mantai, is kur informacija?

                            Pats radau, orientuojamasi i jaunas seimas ir pan. Reiskia butai tikrai bus mazi, o m2 turetu but turbut apie 70000 pagal mano apskaiciavimus. Gal ir nesulauksim nieko labai auksto
                            Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                            Comment


                              ELTA iš www.aruodas.lt
                              Mano galerija Flickr'yje

                              Comment


                                Bankrutavę "Trinyčiai" virs gyvenamuoju rajonu



                                Likviduojamos verpimo bendrovės "Trinyčiai" teritorijoje iškils gyvenamųjų ir komercinės paskirties pastatų kompleksas.

                                Skelbiama, jog į jį bendrovė "Invalda" kartu su partneriais investuos apie 150 mln. litų. Savo masteliu projektas nusileis tik jau pradėtam statyti Gandrališkių kvartalui.

                                1000 naujų butų

                                Nekilnojamąjį "Trinyčių" turtą anksčiau buvo perėmusi JAV Delavero valstijoje registruota bendrovė "Caistor international Ltd". Šis turtas jai buvo atitekęs perėmus "Trinyčių" skolos reikalavimo teises iš SEB Vilniaus banko. Tačiau projektą "Trinyčių" teritorijoje įgyvendinsianti investicinė bendrovė "Invalda" skelbia, jog pastatai pastaruoju metu priklausė UAB "VIPC Klaipėda". 50 proc. šios bendrovės akcijų "Invalda" teigia nusipirkusi iš Švedijos kapitalo kompanijos "Arpberg Forvaltning".

                                Pasak "Invaldos" grupei priklausančios nekilnojamojo turto agentūros "Invalda Real Estate" Klaipėdos atstovybės vadovo Vlado Šeporaičio, šiuo metu dar svarstomi projektiniai pasiūlymai, tačiau planuojama, kad 5 hektarų ploto teritorijoje per kelerius metus bus pastatyta apie tūkstantį naujų butų. Komplekso statybos, kaip įprasta plėtojant didelius gyvenamųjų pastatų projektus, vyks etapais. Jas pradėti planuojama dar šiais metais.

                                "Palei Bangų gatvę planuojama pastatyti komercinės paskirties pastatus, kuriuose galėtų įsikurti parduotuvės. Projektas nepretenduos į išskirtinę prabangą ir aukštas kainas. Jis bus orientuojamasi į jaunas šeimas", - sakė V. Šeporaitis.

                                Uostamiesčio Savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktoriaus Kastytis Macijauskas "Vakarų ekspresui" anksčiau teigė, kad "Trinyčių" teritorija yra tinkama gyvenamųjų namų kvartalui.

                                Buvusios gamyklos teritorija yra ypač geroje vietoje - šalia senamiesčio ir Trinyčių tvenkinio.

                                Beje, "Trinyčių" gamyklos teritorijoje kadaise buvo Butsargių dvaras. Manoma, kad taip gali būti pavadintas ir naujasis gyvenamasis kompleksas.

                                "Invaldos" projektas vakar buvo pristatytas Klaipėdos architektų sąjungoje. Apie miesto architektų pasiūlymus bus rašoma artimiausiuose "Vakarų ekspreso" numeriuose.

                                Vietoje fabriko - viešbutis

                                "Invalda" taip pat valdo ir įmonę "Klaipėdos konditerija". Buvusiose šios įmonės gamybinėse patalpose prie Jono kalnelio planuojama statyti viešbutį.

                                "Pagal paruoštą detalųjį planą yra numatyta visus pastatus, išskyrus vieną, kuris yra saugomas valstybės, nugriauti ir suformuoti naują plotą viešbučio statybai. Statybos čia gali prasidėti kitais metais", - sakė V. Šeporaitis.


                                Nezinojau kad konditerija randas salia jono kalnelio, gal kas zino kurioj cia tiksliai vietoj?
                                Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                Comment


                                  Paskaičius tokius straipsnius galima tik pagalvoti, kiek išaugs klaipėdos populiacija Stato ir stato gyv. butus

                                  Parašė ArTuRAs
                                  Nezinojau kad konditerija randas salia jono kalnelio, gal kas zino kurioj cia tiksliai vietoj?
                                  Žinau vieną konditeriją prie pat žiedo, bet abejoju, kad apie ją čia yra kalbama
                                  Nieko nesupratau, bet patiko :blabla:

                                  Comment


                                    http://www.maps.lt/redirect.asp?eid=13603

                                    Jei jiems priklauso visi salia stovintys pastatai - tai nuostabu
                                    Turetu sutvarkyt ta teritorija.
                                    Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                    Comment


                                      Gal žinote kas numatyta statyti pievose piečiau Jūrininkų prospekto? ar nieko dar neaišku (miesto plane).
                                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                      Comment


                                        http://www.klaipeda.lt/stotisFiles/u...0045815657.zip

                                        Komercines ir mazaauksciai gyvenamieji. Bet ma natrodo dar daug laiko turi praeit kol kas nors sugalvos perzengt juriniku prospekta
                                        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                        Comment


                                          Architektai "pažemins" dangoraižius

                                          Buvusio bendrovės "Kretingos grūdai" malūno teritorijoje Tilžės gatvėje planuoti pastatyti du apie 30 aukštus turintys apvalios formos gyvenamosios ir komercinės paskirties statiniai tikriausiai keis savo formą bei aukštį ir liks tik gyvenamieji.

                                          Ieškodami tinkamiausios architektūrinės išraiškos, projekto autoriai vietoje dviejų aukštų bokštų ir dviaukščio komercinės paskirties pastato pasiūlė tris plokščius 24 arba 18 aukštų tūrius, kuriuose būtų įrengta apie 430 arba 324 butai, o jų plotas būtų 50-70 kvadratinių metrų. Dviejuose 33 aukštų bokštuose anksčiau buvo planuota įrengti apie 330 butų.

                                          "Apvalūs bokštai yra tarsi be krypties, o tris statinius planavome visiškai kitaip. Jie būtų siauri, kad bet kuriuo rakursu žvelgiant matytųsi ne tik plokštuma, bet ir kuri nors briauna, ir pastatai atrodytų laibi. Jų estetika primintų besiskleidžiančią burę", - sakė vienas iš projekto autorių - Gintautas Natkevičius.

                                          Vis dėlto, anot G. Natkevičiaus, du apvalūs tūriai būtų konceptualesni ir, prabėgus laikui, net taptų simboliais.

                                          "Bokštai atskirtų senamiestį ir naujamiestį. Ateityje šis variantas turėtų būti stipresnis nei trys plokštumos", - neabejojo architektas.

                                          Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos valdybos ir Miesto užstatymo tarybos nariai pritarė idėjai pastatams palikti tik gyvenamąją funkciją, tačiau dėl statinių formos jų nuomonės išsiskyrė.

                                          Pasak Savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktoriaus Kastyčio Macijausko, čia norėtųsi trijų nevienodo aukščio pastatų komplekso.

                                          Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininko Sauliaus Manomaičio teigimu, kvartale galbūt tiktų ir du bokštai, tačiau jie savo forma neturėtų priminti kaminų.

                                          Tarybos siūlymu, reikėtų dar paieškoti architektūrinės išraiškos neeliminuojant apvalios formos ir numatant skirtingą visų pastatų aukštį 18 aukštų ribose. Statiniai gražiai turėtų atrodyti iš trijų vietų - Jono kalnelio, Taikos prospekto ir Tiltų gatvės.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X