Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

„Minijos banga“ - 20 aukštų daugiabutis Minijos g., Klaipėdoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Užbaigtas: „Minijos banga“ - 20 aukštų daugiabutis Minijos g., Klaipėdoje

    Dangoraižių sodinimo metas

    Aukščiausius namus Klaipėdoje projektuoja ir stato ne klaipėdiečiai

    Vasaros pradžioje Šiaulių UAB “Skorpionas” norėtų pradėti statyti 30 aukštų daugiabutį namą Minijos gatvėje šalia Storosios liepos skverelio. Vilniečių architektų siūlomas projektas – jau antras “dangoraižinis” darbas, per vieną mėnesį pasiūlytas aptarti Miesto užstatymo tarybos posėdžiuose.

    Kovo pradžioje tarybos nariams buvo pristatytas UAB “Prie Rąžės” užsakymu architektų iš Kauno atliktas dviejų 30 aukštų daugiabučių, kuriuos norima statyti Tilžės gatvėje, projektas. Beje, pastarojo projekto vadovas architektas G. Natkevičius perėmė klaipėdiečių architektų Vaidos ir Ramūno Atų pradėtą bei nekart aptarinėtą 27 aukštų pastato bei 5 aukštų garažo prie Minijos ir Bijūnų gatvės sankryžos projektą.

    “Dvisparnis” daugiaaukštis

    Vilniaus Gedimino technikos universiteto Architektūros instituto vadovas profesorius Jonas Anuškevičius Miesto užstatymo tarybos nariams priminė, jog sklypą, kuriame projektuojamas daugiaaukštis, užsakovai išsinuomojo 99 metams. Šiuo metu čia stovi seniai nebenaudojama sporto salė, kurią ketinama griauti.

    Šimto penkių metrų aukščio daugiabutis, kuriame suprojektuoti 205 butai, turės dvi laiptines ir bus dviejų – šiaurinio ir pietinio – sparnų. Pietinis sparnas, pasak architekto, “palaiptuotas terasuojant”.

    Pirmajame būsimo pastato aukšte numatytos visuomeninės bei komercinės paskirties patalpos: kavinė–baras, grožio salonas, dienos patalpa vaikams bei sporto ir sveikatingumo kompleksas. Nuo antro iki 24-ojo aukšto projektuojami vadinamieji tipiniai pusantro, dviejų bei trijų kambarių butai į abi puses kiekviename aukšte. Nuo 24 iki 26-ojo aukšto bus dviaukščiai butai, išdėstyti per du aukštus, bei turės terasas ant stogo. Prabangiausias butas suprojektuotas centrinėje aukščiausioje pastato dalyje. Jis turės oranžeriją.

    Už daugiabučio, rytinėje sklypo dalyje planuojama statyti trijų aukštų garažą. Automobilius bus galima statyti ir cokoliniame aukšte po platforma. Prie namo bus galima privažiuoti iš Minijos gatvės, kurią ketinama rekonstruoti. Suderinus su greta esančių sklypų savininkais, planuojama tiesti dar vieną įvažiavimo keliuką. Taip pat ruošiamasi prižiūrėti šalia esantį skverą, iškirsti pažeistus medžius bei sodinti naujus, suformuoti takelius, įrengti fontanėlį su baseinu.

    Atsižvelgdami į užsakovo pageidavimą, kad iš butų atsivertų marių ir Kuršių nerijos panorama, bei į pastato stabilumą, architektai pasirinko lenkto sparno architektūrinę išraišką. Ne marias, o miesto panoramą pro langus matys rytinėje pusėje suprojektuotų nedidelių 35-36 kv. m butų gyventojai.

    Fasado apdailai, atsižvelgę į būdingus Klaipėdai vėjus, architektai, projekto vadovo žodžiais tariant, parinko “stiklo odą”, dengsiančią butų lodžijas. Tačiau toji oda nei-sianti per visus aukštus. Ten, kur vėjai ne tokie pavojingi, būsią ir atvirų balkonų. Dėl kitos apdailos dar tariamasi. Projektuotojai teigia, jog būtinos medžiagos, atlaikysiančios “agresyvią aplinką”.

    Viso objekto statyba kainuosianti nuo 45 iki 50 milijonų litų. Konstrukcijos statyba užtruktų apie šešiolika mėnesių.

    Garažai, fasadai ir spalvos

    Aptardami pateiktus projektinius pasiūlymus, Architektų sąjungos ir Miesto užstatymo tarybos nariai abejojo dėl siūlomo statyti garažo – ar jis neatsistosiąs gyventojams prieš langus? Taip pat nusistebėta, kad daugiabutis ir garažas – lyg dviem skirtingoms architektūros mokykloms priklausančių autorių darbai. Siūlyta kiek įmanoma “kišti” jį po žeme. Tačiau, pasak projekto vadovo, to padaryti neleidžia gruntiniai vandenys.

    Pritarę užsakovo ketinimams sutvarkyti skverelį, architektai suabejojo, ar jis iš miesto rekreacinės zonos nepavirsiąs tik šio namo vaikų žaidimų aikštele. Beje, vaikams skirtų aikštelių projekte nenumatyta. J. Anuškevičius sakė, jog žaidimų aikšteles bus galima įrengti ant garažo stogo.

    Kiek pasiginčyta ir dėl fasadų – vienų architektų nuomone, daug dėmesio skirta “priekiniam” į marias žvelgiančiam fasadui, kai į miesto pusę atsuktas “užpakalis” apgalvotas ne iki galo. Kitiems “užpakalinis” fasadas pasirodė esąs gražesnis. Patarta vietoje dabar siūlomų melsvų bei pilkų spalvų panaudoti Klaipėdai būdingus raudonų klinkerio plytų atspalvius. Į šias pastabas projekto vadovas sakė atsižvelgsiąs.

    Minijos gatvė – miesto problema

    Daugiausiai pastabų Miesto užstatymo tarybos nariai turėjo ne tiek dėl pastato aukščio (buvo tradicinių pasiūlymų “nupjauti” vieną trečdalį aukštų) ar architektūrinės išraiškos, o dėl transporto dalies. Esą išliko įvažiavimo ir išvažiavimo į teritoriją problemos, o kai visi 205 automobiliai – tiek stovėjimo vietų numatyta projekte – pajudėsią nuo namo ar atgal, ir taip jau užkimštoje Minijos gatvėje eismas išvis bus paralyžiuotas. O kur dar automobiliai, judėsiantys iš greta numatyto statyti Minijos ir Bijūnų gatvių daugiaaukščio? Projektuotojams pasiūlyta pagalvoti ir apie įvažiavimo kelią iš Bijūnų gatvės.

    Projekto užsakovai bei architektas J. Anuškevičius teigė, kad Minijos gatvės rekonstrukcija - jau nebe jų, o miesto reikalas. Jie gali tik paplatinti gatvę ten, kur būsią privažiuojama prie namo. Buvo priminta, jog dabar teikiami tik projektiniai pasiūlymai, o transporto dalies klausimai iš esmės bus sprendžiami gavus projektavimo sąlygas.

    Teritorijos detalųjį planą rengęs architektas Edmundas Andrijauskas sakė, jog detaliajame plane numatyta nutiesti skersgatvį, kuris sujungtų Sausio 15-osios ir Bijūnų gatves. O nekart vykusiuose įvairiausiuose pasitarimuose diskutuota, kaip rekonstruoti Minijos gatvę. Tačiau rekonstrukcijai labiausiai trukdo prie pat gatvės pastatyti namai, ypač tas, kuriame įsikūrusi vaistinė.

    Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Saulius Manomaitis pabrėžė, jog Minijos gatvė kelia bene didžiausią transporto krizę Klaipėdoje. Tačiau vieno pastato savininkai šios krizės tikrai neišspręsią. S. Manomaitis siūlė į posėdžio protokolą įrašyti, jog Architektų sąjunga įpareigoja savivaldybę kardinaliai spręsti Minijos gatvės ir jos sankryžos su Sausio 15-osios gatve problemą, taip pat surengti bendrą pasitarimą su savivaldybės specialistais, architektais bei planuojamų statyti pastatų savininkais šiuo klausimu.
    Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

    #2
    Butu labai malonu, jei ju norai su galimybem sutaptu ir statybos butu pradetos sios vasaros pradzioje, nes man tas pastatas tikrai patinka . Bet yra ir kitas niuansas. Gali but, jog del to, kad jau sia vasara bus pradetos statybos, Gandraliskiu antrasis 30 - aukstis gali but suspenduotas, nes tokiu butu pasiula Klaipedoj butu gan nemaza. Dar nepamirskim ir D pastato prie Klaipedos viesbucio, kuris tures per 20 aukstu. Aisku, reik tiketis, jog viskas bus tiek su paklausa, tiek su pasiula

    Comment


      #3
      Eee pala
      Sakai patinka, tai gal zinai kaip jis atrodys?
      Reik jauciu laikrasti eit pirkt.
      Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

      Comment


        #4
        www.klaipeda.daily.lt skiltyje Tavo pinigai. Nekokia, bet man patiko

        Comment


          #5
          Tas dangoraizis savo apdaila siek tiek ET primena

          Comment


            #6
            Klaipedos dangoraiziai grazesni uz Vilniaus, ir, panasu, kad ju bus daugiau, negu Vilniuje

            Comment


              #7
              Oj bleen
              Begu laikrascio pirkt
              Beje niekaip nesusigaudau kur tas skverelis, gal kas gali tiksliai parodyt zemelapij kur?
              Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

              Comment


                #8
                Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                Comment


                  #9
                  Na atvirai nesuprantu as to dziugavimo. Ar dziaugemes tik tuo kad stato, nekreipdami demesio i gyvenimo kokybe, kad kazka aplenkti ar pagerinti miesto statistika? Prie ruso nebuvo statomi tokie barakai, o dabar tai kaip ir prestizo reikalas gyvent dangoraizyje + sumokant kosminius pinigus. Ar negraziau ir patogiau gyvenimui butu 2-3 aukstu kotedzu kvartalas su alejom? Suprasciau, kad statytu ofisu pastata, bet pagalvokit apie gyvenimo kokybe tokiam monstre. Gyventi auksciau 9 auksto jau zmogui nera sveika, zmogus ne paukstis. Pagalvokit apie gryzima namo, o juo labiau ryte nusileidima is virsutiniu aukstu, kai liftas bus stabdomas geriausiu atveju kas antram aukste. Sakysit, ten bus greitaeigiai liftai. Bet jie pasiteisina tik tada, kai vaziuojama daug aukstu nestojant, o jeigu stoti reikia daznai, tai pravalas, pats tokiu darbe naudojuos, jau greiciau laiptais lipti. Juo labiau, manau kad tokiu butu isliekamoji turto verte yra mazesne, negu zemaauksciu, su nedaug gyventoju namu. Mados reikalas, kuris neabejoju praeis.
                  gera gyventi gerai

                  Comment


                    #10
                    Tai stai kad ir yra tokia problema kad nebera kur tu kotedzu statyt. Po 20-30 km nuo darbo vietos turbut ne daugelis nori gyventi. Nors cia skonio reikalas, nepatinka - nepirk.
                    Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                    Comment


                      #11
                      Parašė ArTuRAs
                      Tai stai kad ir yra tokia problema kad nebera kur tu kotedzu statyt. Po 20-30 km nuo darbo vietos turbut ne daugelis nori gyventi. Nors cia skonio reikalas, nepatinka - nepirk.
                      Na cia tikrai ne argumentas . Nori pasakyti, kad visi kas cia gyvens, dirbs tokiu atstumu, kad pestute i darba eis? O gal Klaipeda pasidare milijoninis miestas, o gal uzpludo emigrantu banga, ar dar kokie kataklizmai prasidejo? Kad zemes nera - tai nesamone. Tokiu monstru statymo priezastis - avinu banda kurie vaikosi prestizo. Statytojas is to tik islosia: is to nupirkto zemes plotelio isgrezia maximuma, paskaiciuokit kiek uzdirbtu jei ten statytu 2-3 aukstu nama ir dabar kiek, kitas pliusas, nereikia pertempinet visos statybos technikos, kai pastatei krana, taip ir lipdai ir t.t. Tikrai nepavydziu busimiems naujakuriams.
                      gera gyventi gerai

                      Comment


                        #12
                        Kema, viskas yra skonio reikalas. Jei tu nori prabudes matyti Kursiu nerija, jura, kaip laivai atplaukia ir isplaukia, tai sis pastatas kaip tik tau. Geresnio varianto ir nerasi ( neskaitau as kitu Klaipedos gyvenamuju aukstuminiu pastatu ). Jei tu nori prabudes matyt savo ar kaimyno masina pro langa, tai prasau - kotedzai ir pan. As asmeniskai anksciau norejau gyvent name, bet kai viena syk pabuvau bute, is kurio atsiveria tikrai nuostabi panorama, tai labai greit mano norai pakito Tikiuos kada nors apsigyvent tokiam Beje, praktiskai visi Klaipedoj statomi aukstuminiai pastatai yra del to, kad jau is 9 auksto atsiveriai nerealus vaizdai. Nesneku as apie koki 30 auksta.

                        Comment


                          #13
                          Parašė Rokas
                          Kema, viskas yra skonio reikalas. Jei tu nori prabudes matyti Kursiu nerija, jura, kaip laivai atplaukia ir isplaukia, tai sis pastatas kaip tik tau. Geresnio varianto ir nerasi ( neskaitau as kitu Klaipedos gyvenamuju aukstuminiu pastatu ). Jei tu nori prabudes matyt savo ar kaimyno masina pro langa, tai prasau - kotedzai ir pan. As asmeniskai anksciau norejau gyvent name, bet kai viena syk pabuvau bute, is kurio atsiveria tikrai nuostabi panorama, tai labai greit mano norai pakito Tikiuos kada nors apsigyvent tokiam Beje, praktiskai visi Klaipedoj statomi aukstuminiai pastatai yra del to, kad jau is 9 auksto atsiveriai nerealus vaizdai. Nesneku as apie koki 30 auksta.
                          Va cia tai tikrai gerai pasakyta. Kiekvienas renkasi pagal savo. Asmeniskai ir as geriau marias matyciau, nei kaimyno triusikus ant virvutes. Jei namas tai tik nuosavas vienkemyje...
                          %)

                          Comment


                            #14
                            Kema> Gyvenu 11 a. 2 liftų name ir nematau jokių problemų rytais ar kokiu nors kitu metu, užtat vaizdai pro langą -

                            O dėl naujienų tai super, džiugu dėl to
                            Mano galerija Flickr'yje

                            Comment


                              #15
                              Atrodo visai neblogai, vienas sonas (tas laiptuotas) primena vyroka, bet tikesimes, kad sis pastatas atrodys geriau. Beje, jis siek tiek primena ir viena projekta Maskvoje.

                              Comment


                                #16
                                Stai kur bus sis namas

                                Comment


                                  #17
                                  Wild vest žinok nurodei tu B-1 pastato vieta.
                                  O storoji liepa tai beveik prie žiedo.(apie 150 m)

                                  Comment


                                    #18
                                    Kur bus tie kiti 30 a. dangoraižiai?

                                    Kyla įtarimas, kad planuojami 30-aukščiai Minijos ir Tilžės g. per arti senamiesčio.
                                    Žinoma, smagu matyti senamiesčio planą iš tų pastatų.

                                    Įdomu, kaip atrodys senamiesčio panorama iš kokios Turgaus aikštės ar nuo ano Danės kranto. Ar aukštingumo Klaipėdoje niekas neriboja? O gal senamiestis jau sulygintas su žeme?

                                    Comment


                                      #19
                                      Parašė Tomasl
                                      Wild vest žinok nurodei tu B-1 pastato vieta.
                                      O storoji liepa tai beveik prie žiedo.(apie 150 m)
                                      Turi omeny Sausio 15 g pradžioje? Bet ten juk stovi šiokie tokie namukai. Ka, juos griaus.... , o už tų namukų kažkoks parkelis.... Kur ten jis tilps
                                      Nieko nesupratau, bet patiko :blabla:

                                      Comment


                                        #20
                                        Taigi juk buvo parasyta kad kazkokia sporto hale griaus.
                                        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                        Comment

                                        Working...
                                        X