Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KLP] Gyvenamasis kvartalas LKS vietoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Planuojamas: [KLP] Gyvenamasis kvartalas LKS vietoje

    Maciau siandien vizualijas vietoje nugriaunamo kino studijos pastato. L. grazus gyv. namuku rezginukas
    (gaila foto neturejau)
    1~ 12 aukstu 1~ 9 aukstu (stikliniai) ir kiti berods 3~ 7 aukstu ir dar 4~ 5 aukstu.
    i danes upes raizgyne tikrai vaizdai bus liuks.

    #2
    Skamba rimtai

    Beje, kiek pamenu nauji LKS vadovai neturėjo teisės keisti įmonės veiklos ar mažinti studijos patalpų turtą, tad įdomu kaip čia jie dabar nugriovė ir stato gyvenamus
    Mano galerija Flickr'yje

    Comment


      #3
      Prie Danės - žalias kvartalas


      Naujo gyvenamojo kvartalo statybos buvusiame Lietuvos kino studijos sklype, išsidėsčiusiame tarp Kretingos gatvės ir Danės upės, bus pradėtos dar šių metų rudenį.

      2,1 ha teritorijos sklype bus nugriauti visi esantys statiniai. Tarp jų - ir buvęs kino studijos pastatas.

      "Toks sprendimas buvo priimtas dėl to, kad šį pastatą paversti gyvenamuoju namu atsieitų žymiai brangiau nei pastatyti naują", - pasakojo kvartalą projektuojantis bendrovės "Uostamiesčio projektas" architektas Andrius Jašinas.

      Trys terasos

      Kadangi sklypas yra žemėjantis Danės upės link, jo užstatymas yra suprojektuotas dviem vadinamosiomis terasomis.

      "Pirmoji aukštutinė terasa, užimsianti apie trečdalį sklypo ploto, bus išsidėsčiusi palei Kretingos gatvę. Čia bus statomas vienas 11-12 aukštų pastatas. Šalia jo atsiras pora 8-9 aukštų daugiabučių. Pirmajame pastatų aukšte bus įrengtos komercinės paskirties patalpos, užimsiančios apie 2000 kv. metrų. Čia įsikūrus parduotuvės ir įvairias paslaugas teikiančios bendrovės. Tai bus paranku ne tik naujojo kvartalo, bet ir visiems šio rajono gyventojams, mat iki šiol čia veikia tik "Lukoil" degalinėje esanti parduotuvė", - sakė architektas.

      Po šalia Kretingos gatvės iškilsiančiais pastatais bus įrengta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, skirta visiems kvartalo gyventojams. Kadangi planuojama kvartale įrengti apie 340 butų, tad aikštelėje yra numatyta apie 470 vietų automobiliams. Taip pat bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė ties komercinėmis patalpomis.

      Pagrindiniai įvažiavimo keliai į požeminę aikštelę bus iš Kretingos, o šalutiniai - iš Klaipėdos gatvių. Beje, jau baigiamas ruošti Kretingos gatvės rekonstrukcijos projektas. Jame numatoma, kad šalia būsimojo kvartalo atsiras nauja sankryža - Klaipėdos gatvė bus pratęsta iki Liepojos plento.

      "Apatinė terasa prasideda trimis metrais žemiau link upės. Čia bus statomi mažesni 4-6 aukštų link upės ir šalia esančio individualių namų kvartalo žemėjantys daugiabučiai. Šioje kvartalo dalyje bus labai daug žaliųjų plotų, projekto įgyvendintojai čia įrengs krepšinio ir teniso aikštelės", - teigė A. Jašinas.

      Anot jo, visi kvartalo namai bus statomi iš monolitinių karkasų. Jų apdailai bus naudojama keramika ir medis - natūralios "minkštos" medžiagos.

      Projekto įgyvendintojai, miesto valdžios pageidavimu, sutvarkys ir žemiausią terasą, esančią jau už sklypo ribų - tarp būsimo kvartalo ir Danės upės. Dabar čia plyti pelkėta krūmais apaugusi dykvietė. Joje bus nutiesti dviračių takai, suformuotas nedidelis tvenkinys, įrengta teniso ar krepšinio aikštelė, skirta ir aplinkinių kvartalų gyventojams. Taip pat bus sutvarkyta upės krantinė - atsiras promenada.

      Pastatys per 2-3 metus

      "Buvo numatyta kvartale statyti ir vaikų darželį, tačiau jis atsiras netoliese iškilsiančiame vadinamajame Amsterdamo kvartale. Be to, Medelyne planuojama statyti naują mokyklą, tad šiame pakankamai nedideliame kvartale būtų per mažai vaikų dar vienam darželiui", - pasakojo pašnekovas.

      Kvartalo detalusis planas nuo kitos savaitės antros pusės jau bus pateiktas viešai ekspozicijai, o liepos pradžioje - viešam svarstymas. Jis jau yra suderintas Klaipėdos miesto Užstatymo taryboje bei Savivaldybės Teritorijų planavimo komitete. Tikimasi, kad detalusis planas bus patvirtintas rugpjūtį, o tada ilgai netrukus bus baigti projektavimo darbai ir išsiimti leidimai statyboms. Pirmojo etapo statybų darbus numatoma pradėti šį rudenį.

      Manoma, kad visas projektas bus realizuotas per 2-3 metus.

      Nekilnojamojo turto agentūros "Termionas" vadovės Indrės Valionienė teigimu, kvartalui pasirinkta vieta yra unikali savo geografine padėtimi.

      "Pažvelgę į esamą upės slėnį architektai iškart pamatė elegantišką, erdviai suplanuotą, žalumos supamą gyvenvietę. Apsispręsiantys čia įsikurti žmonės neabejotinai pajus daugybę pranašumų ir pamils šią vietą, kuri iš miesto centro yra pasiekiama per keletą minučių. Tai yra tikra poilsio zona", - sako I. Valionienė.
      %)

      Comment


        #4
        Graziai atrodo Veliau foto nauju imesiu, dabar biski tingiu ir reikaliuku yra
        %)

        Comment


          #5
          Man patiko tas Danės kvartalas. Tikiuosi galutinis vaizdas bus neblogas
          Mano galerija Flickr'yje

          Comment


            #6
            Tas Danes kvartalas man irgi labai patiko
            Paskutinis taisė Eimantas; 2010.08.22, 02:35.
            Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

            Comment


              #7
              Naujos statybos
              Individualių namų gyventojus gąsdina daugiabučiai



              Vaizdingame sklype Klaipėdoje, vietoje nugriauti žadamo buvusios Lietuvos kino studijos pastato, numačius statyti daugiabučių namų kvartalą, individualiuose namuose gyvenantys žmonės sunerimo dėl pablogėsiančių gyvenimo sąlygų.

              Būsimąja daugiaaukščių kaimynyste nepatenkinti individualių namų statybos bendrijos "Kvadratas" atstovai piktinasi, kad jau beveik prieš 20 metų pradėję čia "bėgti" iš daugiabučių jie netrukus vėl bus grąžinti ten pat.

              Tuo metu investuotojai ir projektuotojai tvirtina, jog kvartalo projektas yra labai kruopščiai apgalvotas ir visoms galimoms problemoms kelias užkirstas.

              Tiesiog atsiranda tendencija, kai būsimų statybų kaimynystėje gyvenantys žmonės esą ima stabdyti miesto plėtrą.

              Bijo vandalų

              Gyventojai teigia čia kraustęsi tik todėl, kad bendrajame miesto plane daugiaaukščių statyba šioje vietoje nebuvusi numatyta. Konfliktas su investuotojais ir kilęs tada, kai paaiškėjo, jog vietoje buvusios Lietuvos kino studijos 2 hektarų ploto sklype ketinama statyti kvartaliuką, kuriame išaugs nuo keturių iki 9-11 aukštų daugiabučiai. Čia numatoma įrengti per 300 butų, kuriuose gyvens apie pusantro tūkstančio žmonių.

              "Mūsų kvartalėlis užima apie 10 hektarų, o jame yra tik apie 70 namų - maždaug 400 žmonių. Čia tik 2 hektarų plote įsikurs pusantro tūkstančio gyventojų. Kaip bus užtikrinta mūsų apsauga nuo smurto, vandalizmo ir vagysčių?" - nerimavo "Kvadrato" atstovai.

              Anot jų, ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje individualūs gyvenamieji namai ir daugiabučiai "nemaišomi".

              Taip pat esą iškilsią problemų dėl automobilių stovėjimo vietų bei transporto organizavimo.

              "Pagal tai, kiek vietos skiriama vieno buto automobiliams, planuojamas požeminis garažas užims apie 1 hektarą ploto. Jie gyvens ant garažo stogo, kur dėsis jų vaikai? Kita vertus, ar investuotojai žino, kiek kainuoja pastatyti tokius požeminius garažus su privalomomis ventiliacijos bei priešgaisrinėmis sistemomis. Juolab kad ten dar yra ir Danės užliejamos pievos. O tokio dalyko, kaip požeminis planuojamos parduotuvės ūkinis kiemas mes dar niekur nematėme", - svarstė gyventojai.

              Nerimą jiems kelia ir galimos transporto organizavimo problemos.

              "Kelias iš požeminių garažų tiesis į Tauralaukio kelią. Jeigu ten kasryt važiuos vien iš to būsimojo kvartalo apie 400 automobilių? Kiek laiko tai užtruks? Juk ir dabar rytais važiuojant į darbą kartais susidaro nedidelės spūstys ir tenka palaukti. O jei reikės jiems grįžus iš darbo neaišku kiek laukti, kol visi sustatys automobilius vėl į tą garažą, atspėkite, kur jie bus statomi - ogi mūsų gatvelėse", - piktinosi "Kvadrato" atstovai.

              Negali išanalizuoti

              Gyventojai taip pat įtarinėja, esą projektavimo organizatoriai bei architektas vengia jiems pateikti reikiamos informacijos.

              "Taip mes negalime išsianalizuoti projekto ir pateikti pastabų bei rasti kompromiso su planavimo organizatoriais", - skundėsi "Kvadrato" atstovai.

              Anot jų, įstatymuose taip pat numatyta, kad naujos statybos negali pabloginti trečiųjų asmenų gyvenimo ir veiklos sąlygų, kokias jie turėjo iki statybos pradžios. Todėl iš planavimo organizatorių jie reikalauja atlikti projektuojamo būsto visumos poveikio tretiesiems asmenims tyrimą bei gamtosauginį sklypo vertinimą.

              Be to, reikalaujama įvertinti triukšmo, būsimos taršos praplatinus gatvę padidėjimo bei kitus faktorius, o gyventojų tankumą apskaičiuoti taip, kad būtų išsaugomos gamtos vertybės. Čia, anot gyventojų, eina paukščių migracijos takas, netoliese yra ir Klaipėdos universiteto botanikos sodas.

              "Kodėl investuotojai nestato čia pramogų ir poilsio paskirties objektų - žmonės čia dieną suvažiuotų, o vakarais išvažiuotų ir mums problemų būtų mažiau. Taip pat kokia unikali yra Lietuvos kino studijos salė - ją būtų galima išsaugoti. Planavimo organizatoriai, brangiai nusipirkę sklypą, siekia tik greito pelno, koks yra statant ir pardavinėjant butus", - svarstė gyventojai.

              Daro pagal įstatymus

              Projektavimo organizatorių atstovas Viačeslavas Cmakunovas tikina tokių "Kvadrato" atstovų kaltinimų nesuprantąs.

              "Kaip gyventojai gali nurodyti sklypo savininkui, ką jame daryti? Juk ne kokį fabriką statome. Juolab kad ir Botanikos sodas jokių pretenzijų nereiškia", - stebėjosi V. Cmakunovas.

              Anot jo, po svarstymo Savivaldybės administracijoje dėl galimybės rengti detalųjį planą buvo gautas vieningas pritarimas, nes vieta gyvenamajam kvartalui čia esanti labai tinkama.

              V. Cmakunovo teigimu, viskas daroma griežtai pagal įstatymus - ką reikės įvertinti, viskas bus padaryta. Būsimojo kvartaliuko gyventojų tankumas taip pat esą jau buvo sumažintas, kad atitiktų visus normatyvus.

              "Arčiau "Kvadrato" bendrijos stovės tik keturių aukštų namukai, o vienintelis planuojamas vienuolikaaukštis nuo jų bus toli. Žinoma, gyvenvietę aptversime, nes gyventojai to reikalauja. Bus sutvarkyta ir Danės krantinė", - sakė projektavimo organizatorių atstovas.

              Jo teigimu, į "Kvadrato" bendrijos valdas būsimojo kvartalo gyventojai ir jų vaikai nesiverš - ko gero, būsią netgi atvirkščiai, nes čia bus įrengti teniso kortai, futbolo ir krepšinio aikštelės. Gatvelės automobiliais taip pat nebūsiančios užverstos, nes įvažiavimo keliuko į būsimąjį kvartalą iš ten nebus.

              "Požeminiame garaže yra numatyta vienam butui 1,5 automobilio vietos. Į aikštelę bus atskiras įvažiavimo ir atskiras išvažiavimo kelias, todėl jokių grūsčių nebus. Tai normalu - beveik po kiekvienu naujai statomu namu yra požeminės automobilių stovėjimo aikštelės. Be to, miestas yra numatęs platinti Tauralaukio kelią", - sakė V. Cmakunovas.

              Baimės dėl galimo vandalizmo ir vagysčių projektavimo organizatorius sakė rimtu argumentu apskritai nelaikantis, nes vandalizmas lygiai taip pat iš "Kvadrato" bendrijos atstovų pusės galėtų grėsti ir būsimojo kvartalo gyventojams.

              Beje, V. Cmakunovo teigimu, butai čia nebus pigūs, o kaimynystė turėtų būti gera. Dėl infrastruktūros sutvarkymo ir geros kaimynystės greta esančių sklypų vertė netgi turėtų pakilti - taip yra JAV bei daugelyje kitų išsivysčiusių šalių.

              Laikosi sovietinės koncepcijos

              Projekto vadovo architekto Edmundo Andrijausko teigimu, projektas yra labai kruopščiai apgalvotas, visoms galimoms problemoms kelias užkirstas. Gyventojai dabar esą per daug gilinasi į dalykus, kurie paaiškės tik parengus techninį projektą.

              "Dėl požeminio ūkinio kiemo reikia tik džiaugtis - investuotojams dėl to bus daugiau išlaidų, bet patiems gyventojams bus kur kas geriau", - pastebi E. Andrijauskas.

              Anot jo, visą informaciją gyventojams stengiamasi suteikti, o detaliojo plano kopijos, kol jis nėra patvirtintas, pagal įstatymus gyventojams neduodamos - informuoti jiems esąs rengiamas viešas aptarimas. Jo data skelbiama įstatymų numatyta tvarka. Apie būsimojo kvartalo statybas rašyta ir miesto spaudoje.

              "Kvadrato" atstovai daro tris klaidas. Pirmiausia jie tebesilaiko sovietinės koncepcijos, pagal kurią visi daugiabučiai buvo "varomi" į pietus palei uostą. Ten pelkės, vėjai, sąlygos gyventi ne tokios geros. Be to, jie įsivaizduoja, kad jų teritorija ribojasi su būsimojo kvartalo sklypu, bet juos skiria gatvė - vieša erdvė. O trečiųjų asmenų teisių pažeidimą gyventojai traktuoja per plačiai. Įstatyme nurodytos kelios aiškios pozicijos, kada tos teisės pažeidžiamos - jei statant griūva ar skyla jų namai, nesilaikoma priešgaisrinių reikalavimų, namai nebegauna reikiamo šviesos kiekio ir panašiai", - sakė E. Andrijauskas.

              Jo teigimu, intensyvesnis šiaurinės miesto dalies užstatymas jau numatytas ir naujai rengiamame miesto bendrajame plane.

              Reikės mokyklų

              Pasak Teritorijų planavimo komiteto pirmininko Kazio Vaišvilos, daugiabučių statyba tokioje vietoje esantis normalus dalykas - tai esanti miesto teritorija.

              "Žmonės nori gyventi mieste, bet kad tai būtų lyg ir kaimas. Mieste žemė tam per brangi. Be to, čia juk nebus jokios pramonės, o teritorija bus gražiai sutvarkyta", - sakė K. Vaišvila.

              Savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktoriaus Kastyčio Macijausko teigimu, šiek tiek nepatogumų ten sudarys tik padidėjęs tankumas, tačiau daugiau jokių problemų jis nematąs.

              Anot jo, esminis dalykas yra tai, kad jau prasideda klaipėdiečių migracija iš pietų į šiaurę - ten, kur arčiau miškas ir jūra.

              "Dėl to yra visas kompleksas problemų, bet šie dalykai svarstomi. Reikės ką nors daryti dėl transporto, nes į planuojamus kvartalus atsikėlus tūkstančiams gyventojų visas automobilių srautas bus ant vienos magistralės - Liepojos plento, Herkaus Manto ir Tiltų gatvių. Galbūt šią problemą padės spręsti šiaurinis išvažiavimo kelias", - sakė K. Macijauskas.

              Taip pat iškils ir socialinių problemų - uostamiesčio šiaurėje prireiks darželių bei mokyklų.

              Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Numgaudienės teigimu, ugdymo įstaigų poreikis toje miesto dalyje jau yra numatytas. Ateityje ten reikėsią darželio-mokyklos arba vienos pagrindinės mokyklos.

              "Vieni rajonai sensta, kiti jaunėja, todėl mokyklinio amžiaus vaikų kartos užauga bangomis - viename rajone jų padaugėja, kitame - mažėja. Taip buvo ir bus. Būtų idealu, kad galėtume tiesiog pernešti vieną mokyklą į šiaurę, bet, šiaip ar taip, pastatų mieste neturime per daug", - sakė L. Numgaudienė.

              Giedrė NORVILAITĖ
              www.ve.lt
              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

              Comment


                #8
                Apleisto “Holivudo” vietoje – daugiabučiai

                Livija Grajauskienė

                Lietuvos kino studijai priklausiusio pastatų komplekso vietoje Kretingos g. 100 suplanuotas naujas gyvenamųjų namų kvartalas. Daugiau nei du hektarus užimančiame sklype iškils keturi dešimties aukštų daugiabučiai.

                Būsimojo kvartalo detalųjį planą rengęs E. Andrijausko projektavimo firmos architektas Andrius Jašinas sakė, jog naująjį kvartalą sudarys aštuoni įvairaus aukščio bei skirtingos architektūrinės išraiškos pastatai. Aukščiausias jų – dešimties aukštų su mansarda daugiabutis ties Kretingos ir Klaipėdos gatvių sankryža. Link Danės suprojektuoti žemesni pastatai, žemiausias – triaukštis su mansarda. Žemesnius – keturių bei penkių aukštų su mansardomis – namus ketinama statyti ir toje sklypo pusėje, šalia kurios jau yra individualių namų kvartalas. Projektuojant juos buvo atsižvelgiama į tai, kad, A. Jašino žodžiais, “kaimynų nepasiektų joks šešėlis”.

                Palei Kretingos gatvę iškilsiančių pastatų pirmuose aukštuose numatytos komercinės, socialinės bei visuomeninės paskirties patalpos. Pasak architekto, didžiausioje komercinės paskirties patalpoje galėtų įsikurti į “Saulutės” tinklo parduotuves dydžiu panašus prekybos centras, mažesnėse patalpose – specializuotos krautuvėlės, kirpykla.

                Aštuoniuose daugiabučiuose bus iki 360 butų, planuojamas gyventojų skaičius – apie 1100 – 1400. Butų plotas – nuo 45 iki 120 kvadratinių metrų. Numatyti požeminiai garažai (1,2 garažo vietos vienam butui). “Ant žemės” suplanuotos vietos, kur bus galima trumpai laikyti automobilius. Pagrindinis įvažiavimas į sklypą planuojamas iš Kretingos gatvės. Pastarąją ketinama rekonstruoti, taip pat numatyta Klaipėdos gatvės sankirta su Liepojos gatve. Atsižvelgus į kaimynystėje gyvenančių individualių namų savininkų pageidavimus, iš einančios palei šiaurinę sklypo dalį gatvelės nebus galimybės privažiuoti prie naujų daugiabučių namų.

                Be aikštelių bei žaliųjų plotų kvartalo viduje, detaliojo plano organizatoriai įsipareigojo sutvarkyti ir bendro naudojimo rekreacinę teritoriją iki Danės upės. Čia bus nutiesta dviračių tako palei Danę atkarpa, įrengtos žaidimų ir sporto aikštelės.

                www.klaipeda.daily.lt

                Tik vienas 10 a.daugiabutis, įžangos nesugeba suregzti normalios.
                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  #9
                  Kino studija užvakar:

                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                  Comment


                    #10
                    Nu cia dar ilgai bus toks vaizdas del 2 priezasciu.
                    1.Salia esantis namu kvartalas(kuriame as gyvenu) uzprotestavo kad cia nk nestatytu.2.Pazystu zmogu kuriam tai priklauso,tai sake kad artimiausiu metu nestatys del lietuvoje nepalankiu situaciju,ta prasme neisparduotu butu...

                    Comment


                      #11
                      Šis projektas yra parduotas.

                      Comment


                        #12
                        Na taip,bet dabar kitas savininkas.Tai nera skirtumo kas juom bus,nes vistiek tos pacios salygos.

                        Comment


                          #13
                          Beje tas apskundimas buvo prieš kokius 5metus....
                          "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                          Comment


                            #14
                            Parašė URBANISTAS Rodyti pranešimą
                            Beje tas apskundimas buvo prieš kokius 5metus....
                            Ne,max pries 3...

                            Comment


                              #15
                              Ateities Klaipėda užstrigo popieriuose
                              Projekto nelaidoja

                              Viena iš Klaipėdos ateities vizijų, su kuriomis kol kas galima susipažinti tik iš detaliųjų planų - Danės vingio kvartalas, neoficialiai dar vadinamas "Holivudu", planuojamas Kretingos g. 100, vietoj buvusios Lietuvos kino studijos.

                              "Tai - vienas iš praėjusio penkmečio projektų, orientuotų į patrauklių miesto teritorijų urbanizavimą", - taip šį kvartalą pristato detaliojo plano rengimui vadovavęs architektas E. Andrijauskas.
                              http://www.ve.lt/naujienos/ekonomika...474455/,page.1
                              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                              Comment


                                #16
                                Pranešimai atkelti iš temos Klaipėda.
                                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                Comment


                                  #17
                                  2010-12-08, 12:02
                                  Klaipėdos "Holivudą" gaubia užmarštis

                                  Votis: investuotojų užmojai vietoje LKS pastatyti prestižinį gyvenamąjį kvartalą taip ir liko maketuose – daugelį metų šioje vietoje akis bado apšiurę pastatai.
                                  © Vytauto Petriko nuotr.

                                  http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...s-317229/psl-1
                                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                  Comment


                                    #18
                                    Sklypas priklauso bendrovei "Jaumina", kurioje tėra du darbuotojai. Šios bendrovės direktorius Jaunius Gustys, dirbantis ir metalo supirkimo įmonės "Resota" komercijos direktoriumi, nenoriai paaiškino, kad sklypas dar priklauso "Jauminai", tačiau apie konkrečius veiksmus nieko nepasakojo. "Viskas atidėta iki geresnių laikų. O ko jūs visi domitės ta kino studija? Rašyti neturite apie ką?" - stebėjosi pokalbininkas.

                                    Vienos nekilnojamojo turto agentūros interneto puslapyje skelbiama, jog šis 2,1 ha sklypas Kretingos parduodamas už 6,5 mln. litų. Be to, pirkėjui tektų sumokėti 21 proc. PVM. Tad galutinė sandorio suma išaugtų iki 7 865 mln. litų. Giriama, kad sklypas yra patrauklioje Klaipėdos miesto zonoje, o pagal patvirtintą detalųjį planą jame esą planuojama statyti daugiabučių namų su komercinėmis patalpomis kvartalą.
                                    http://www.ve.lt/naujienos/ekonomika...kubama-917952/
                                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                    Comment


                                      #19
                                      Ką ir kuo vilioja Klaipėdos Holivudas?
                                      Šeimininkų pastatas neturi, jį įsigiję investuotojai, planavę teritoriją paversti gyvenamųjų namų kvartalu, bankrutavo. Dėl objekto vertės nesutariantys kreditoriai sužlugdė pirmąsias jo varžytynes. Bankroto administratorius viliasi, kad netrukus vyksiančios antrosios varžytynės laimingai užbaigs Kino studijos epopėją.
                                      http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1...vudas-1526611/

                                      Comment


                                        #20
                                        "Klaipėdos Holivudas" Kovo 30, 2022:

                                        Click image for larger version

Name:	20220330_190616_HDR.jpg
Views:	555
Size:	536,5 kB
ID:	1959933 Click image for larger version

Name:	20220330_190611_HDR.jpg
Views:	562
Size:	573,2 kB
ID:	1959932

                                        Comment

                                        Working...
                                        X