Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KAU] Naujas savivaldybės pastatas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Planuojamas: [KAU] Naujas savivaldybės pastatas

    Kauno savivaldybei siūlo ir vaizdą pro langus

    BNS
    2010 kovo mėn. 23 d.

    Tarnautojams ir interesantams skirtą naują pastatą turinti išsirinkti Kauno savivaldybė trina rankomis - abu konkursui pateikti pasiūlymai atrodo tinkantys, rašo "Kauno diena".

    Konkursą dėl biurų pastato nuomos paskelbusi Kauno savivaldybė praėjusią savaitę sulaukė dviejų pasiūlymų. Juos pateikė vadinamąjį "Respublikos" viešbutį ir "Pramprojekto" pastatą valdančios bendrovės.

    Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus specialistų dar laukia ilgas darbas. Tačiau iš pirmo žvilgsnio abu pasiūlymai yra tinkami.

    "Dar anksti kažką sakyti, bet kol kas atrodo, kad abu pasiūlymai yra pakankamai tvarkingi ir neleidžia abejoti abiejų dalyvių galimybėmis", - džiaugėsi Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Macikėnas.

    Didžiausias dėmesys vertinant pasiūlymus bus skiriamas nuomos kainai. Tačiau voką su parašyta kaina komisija atplėš pačioje pabaigoje. Iki to laiko ji dar turi išsiaiškinti, ar pasiūlymai visiškai atitinka aukštus reikalavimus. Todėl konkurso nugalėtojas gali būti žinomas tik po mėnesio ar vėliau.

    Vienas vertinimo kriterijų - atstumas iki pagrindinio savivaldybės pastato Laisvės alėjoje, kuriame liks mero institucija ir keli skyriai.
    paimta iš www.delfi.lt

    #2
    Kažkokios pievos... iš pradžių kalbėjo, kad nori jog būtų visi vienam pastate, o dabar jau pasirodo, kad "mero institucija ir keli skyriai" liks...

    Comment


      #3
      O "Pramprojektas" tai čia netoli Respublikos esantys dar vieni griaučiai, kur ten vaikai žudosi?
      DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

      Comment


        #4
        http://kauno.diena.lt/naujienos/mies...pildyta-267867

        „Pramprojektas“ ar „Respublikos“ viešbutis - kur įsikurs valdžia?

        © DMN montažas


        Kur bus antrasis Kauno valdžios pastatas, miesto savivaldybė turės rinktis iš dviejų variantų: buvusios "Respublikos" ir "Pramprojekto".

        Atplėšė vokus

        Ne vienus metus apie būtinybę pasistatyti naują administracinį pastatą kalbėję Kauno savivaldybės politikai ir tarnautojai praėjusį rudenį pagaliau apsisprendė paskelbti ilgalaikės biurų pastato nuomos konkursą. Vakar paaiškėjo, kad savivaldybės norus pasiryžusios patenkinti dvi bendrovės. Tarnautojams reikės pasirinkti arba "Pramprojekto" pastatą Vienybės aikštėje, arba vadinamąjį "Respublikos" viešbutį Karaliaus Mindaugo prospekte.

        Anksčiau miesto valdžios atstovai tikino, kad konkursu susidomėjo 5-6 bendrovės. Kalbėta, kad realiais kandidatais tapti tarnautojų buveine pretenduoja "Lituanicos" pastatas ir statinys, kuris iškils vietoje nugriauto "Merkurijaus". Tačiau šiuos pastatus valdančios bendrovės pasiūlymų savivaldybei nepateikė.

        "Mums tiesiog netiko konkurso sąlygos", - nedalyvavimo konkurse priežasties detalizuoti nepanoro "Merkurijaus" savininkės "Homburg Merkurijus" direktoriaus pavaduotojas Arūnas Salanauskas.

        Prieš du dešimtmečius pradėtą, bet taip ir nebaigtą statyti "Respublikos" viešbutį tarnautojų poreikiams pasiryžusios pritaikyti bendrovės "Kauno arka" direktorius Vaidas Repečka mano, kad kitos bendrovės konkurse galėjo nedalyvauti dėl šiuo metu bankų itin atsargiai vertinamų nekilnojamojo turto projektų.

        "Sunku spręsti apie konkurentų veiksmus, bet iš savo patirties galiu pasakyti, kad rengiant šį projektą pats sudėtingiausias buvo finansų klausimas. Gal kitoms bendrovėms jo nepavyko išspręsti", - svarstė V.Repečka.

        Žada kvartalo atgimimą

        Praėjusią vasarą "Pramprojekto" pastatą apžiūrėję keli aukšto rango Kauno savivaldybės tarnautojai ir politikai jį įvertino teigiamai, tačiau nenurašė nė vieno galimo kandidato.

        Žinoma, nebaigtame statyti "Respublikos" viešbutyje vertintojams nebuvo ko sukiotis. Tačiau V.Repečka mano, kad savivaldybei pateiktas architektų biuro "G.Natkevičius ir partneriai" parengtas techninis projektas neleis suabejoti, kad bus įgyvendinti visi savivaldybės įgeidžiai.

        Pastate būtų įrengta 280 kabinetų, kuriuose galėtų dirbti 600 tarnautojų. Numatyta įrengti 150 vietų konferencijų salę, pasitarimų kambarius. Maža to, ateityje prireikus tarnautojams skirtus plotus galima plėsti. Taip pat nekiltų problemų, kur pastatyti automobilius, pastatą lengva pasiekti.

        "Drąsiai galiu sakyti, kad patenkintume visus savivaldybės reikalavimus", - teigė V.Repečka.

        "Kauno arkos" vadovas neneigė, kad laimėtas konkursas paskatintų plėtoti visą bendrovei prie Karaliaus Mindaugo prospekto priklausančią teritoriją. Pagal projektą dabartinio monolitinio pastato vidurys būtų išgriautas. Dešinysis pastato korpusas atitektų savivaldybės reikmėms, o kairiajame galėtų įsikurti biurai, kavinės, laisvalaikio praleidimo vietos.

        "Sutvarkytume daug metų buvusią apleistą teritoriją. Iki kitais metais vyksiančio Europos krepšinio čempionato gerokai pagerintume miesto įvaizdį", - kalbėjo V.Repečka.

        Kraustysis kitais metais

        Savivaldybės viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjo Raimondo Mačikėno teigimu, jei konkurso dalyviai pateikė tvarkingus dokumentus ir paskelbus nugalėtoją nė vienas jų neprieštaraus, dokumentai dėl patalpų įrengimo ir vėlesnės jų nuomos gali būti pasirašyti jau balandį. Konkurso nugalėtoją spaus griežti terminai, nes pastatas turėtų būti priduotas iki kitų metų liepos. V.Repečka mano, kad pastatą tarnautojams sugebėtų įrengti per 12-14 mėnesių, bet dar neatskleidė, kiek visi darbai kainuotų.

        "Sumų neslepiame, bet palaukime konkurso pabaigos. Galiu pasakyti, kad miestiečiams duotume darbo už keliolika milijonų, nes mūsų potencialūs partneriai yra Kauno statybų bendrovės. Pirminiais apskaičiavimais, statybos laikotarpiu jos Kauno miesto biudžetą papildytų 3-4 mln. litų", - kalbėjo "Kauno arkos" direktorius.
        Savivaldybės pastatai


        Šiuo metu savivaldybės tarnautojai dirba 26 skirtinguose pastatuose. Daug patalpų jau reikalauja ne tik kosmetinio, bet ir kapitalinio remonto. Subūrus tarnautojus po vienu stogu, nereikėtų leisti pinigų senoms patalpoms remontuoti, sumažėtų komunalinės išlaidos. Šiems pastatams remontuoti ir nuomoti kasmet išleidžiama 2-3 mln. litų. Be to, nemažai finansinių ir laiko išteklių reikalauja tarnautojų lakstymas iš vieno skyriaus į kitą.

        Prastos būklės ir pagrindinis savivaldybės pastatas Laisvės alėjoje, tačiau nuspręsta jo neparduoti. Čia liks mero institucija, taryba, komitetai, kai kurie skyriai.

        Anksčiau savivaldybė pati galvojo statyti naują pastatą, tačiau ji neturi laisvos žemės. Be to, prasiskolinusiai savivaldybei kažin ar kas duotų paskolą, kurios užtektų tokiam dideliam projektui.
        Pagrindiniai konkurso kriterijai

        Nuomos kaina

        Atstumas nuo savivaldybės pastato Laisvės alėjoje

        Terminas, per kurį konkurso dalyvis parengtų patalpas

        Savivaldybės pastatas turėtų būti: Centro seniūnijos ribose, iki 10 tūkst. kv. m ploto, 1 kv. m pastato nuomos kaina neturi viršyti 25 litų per mėn.
        Gintautas Natkevičius


        Architektas

        Naujas pastatas savivaldybei reikalingas ne tiek valdininkų, kiek žmonių patogumui. Nereikėtų maltis po visą Kauną. O Karaliaus Mindaugo prospektas yra labai patogi vieta. Lengva privažiuoti, yra daug vietos automobiliams. Be to, naujo savivaldybės pastato atsiradimas labai pakeltų tos vietos prestižą. Jau stovi traukos centras "Akropolis", statoma arena, kuri pritrauks žmones į Nemuno salą. Ten darosi labai smagi, lengvai pasiekiama vieta. Naujas pastatas dar padidintų tos vietos patrauklumą, pagydytų vieną miesto piktžaizdę. Patį pastatą pritaikyti savivaldybės poreikiams nebūtų sudėtinga.
        Ugnius Meidus

        Finansų ir nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės "Re&Solution" Turto vertinimo departamento direktorius

        Savivaldybės pasirinktas ilgalaikės nuomos variantas šiuo metu yra pats geriausias, nes nuomos kainos yra labai žemos. Be to, šiuo metu turbūt nė viena savivaldybė neturi tiek lėšų, kad galėtų pati pasistatyti pastatą. Ilgalaikės nuomos variantas visur veikia, tad kodėl jis neturėtų veikti Lietuvoje? Savivaldybei reikia atlikti šiuo metu turimų patalpų studiją ir nuspręsti, kurias iš jų dabar parduoti, o kurias nuomoti ir laukti, kol pabrangs ateityje.
        http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

        Comment


          #5
          Parašė Depeche Rodyti pranešimą
          O "Pramprojektas" tai čia netoli Respublikos esantys dar vieni griaučiai, kur ten vaikai žudosi?
          Ne, čia esamas Romanovo pastatas.

          Comment


            #6
            Visgi aš būčiau už "Respublikos" variantą - vien dėl pragmatinių sumetimų, kad sutvarkytų tą apleistą teritoriją. Tai ypač aktualu prieš EČ.

            Comment


              #7
              /\ ne tik EČ, o ir visam Kauno veidui tai itin svarbu

              Comment


                #8
                Parašė Linas Rodyti pranešimą
                Visgi aš būčiau už "Respublikos" variantą - vien dėl pragmatinių sumetimų, kad sutvarkytų tą apleistą teritoriją. Tai ypač aktualu prieš EČ.
                Manau, kad vietoj Respublikos monstro gali būti tik viešbutis ar dalinai viešbutis ir biurų pastatas (ar savivaldybė). Jau dabar per didesnius renginius Kaune nebūna laisvų vietų, todėl patyliukais daugelis veikiančių viešbučių prasiplėtė (Reval, Daniela, Santaka), kai kurie ir toliau plečiasi (Kauno viešbutis), t.p. dygo ir nauji viešbučiai (Daugirdas, Magnus, Europa Royale). Tad šie viešbutininkai plėtros perspektyvas mato.
                Tačiau to nemato ir nieko nedaro dviejų monstrų, ypač esančio priešais statomą areną, savininkai, žinodami, kad Kaune l. trūksta pvz. didelio ekonominės klasės viešbučio. Respublikos savininkai netgi buvo suplanavę įrengti du, skirtingos klasės viešbučius - toks veiksmas ypač įžvalgus.
                Nors, kita vertus, gal ir nekeista - betono monstrų savininkai turbūt laukia, kol galės pelningai parduot už grašius įsigytą NT, ir jiems nesvarbu, kas ten bus - savivaldybė, viešbutis ar dar kas nors - nereikės nei dėl projektų vargti, nei investuoti lėšas, o miesto įvaizdis jiems visai nerūpi.

                Comment


                  #9
                  Galvoju, jog miesto savivaldybei geresnis Pramprojekto variantas, bo viskas jau yra: vieta, pastatas, aikste, atstumai. Zinant tai, jog miesto gyventojai reguliariai mitinguoja salia savivaldybes, pasiteisintu ir priesais pastata esanti aikste. Plius kiti visuomeniniai interesai risant su tai.
                  Natkeviciaus ir kitu zmoniu nora igrusti savivaldybe palei Nemuna - suprantama, bo visi nori permainu toje zonoje kur stovi Respublikos pastatas. Dar rimtas argumentas yra artejantis EC, kuris lyg priezastis susitvarkyti patiems ir pagerinti miesto ivaizdi potencialiu sveciu akyse. Taciau, jeigu ne tai, as galvoju, jog cia neturetu but savivaldybes vieta. Si zona labiau formuojasi kaip laisvalaikio ir pramogu zona, todel nelabai i takta tie savivaldybes rupesteliai. Sunkiai isivaizduoju po ta arka mitinguojancius zmones.. kai aplinkui tvyros visai kita nuotaika.

                  Comment


                    #10
                    Kiek girdėjau savivaldybė greičiausiai kursis pastate, merkurijaus vietoje. Lyg ir žodinis susitarimas su vystytojais jau yra. Neveltui ten jau polius kalti pradėjo .
                    Post in English - fight censorship!

                    Comment


                      #11
                      Parašė index Rodyti pranešimą
                      Kiek girdėjau savivaldybė greičiausiai kursis pastate, merkurijaus vietoje. Lyg ir žodinis susitarimas su vystytojais jau yra. Neveltui ten jau polius kalti pradėjo .
                      skaitei ka virsuje papostino kolegos?

                      Comment


                        #12
                        Parašė ernestas Rodyti pranešimą
                        skaitei ka virsuje papostino kolegos?
                        Skaičiau, bet taip pat girdėjau, ką šneka žmonės iš savivaldybės . Kiek žinau, susitarimas dėl pastato jau kaip ir yra, bet "konkursą" vistiek daryt reikia..
                        Post in English - fight censorship!

                        Comment


                          #13
                          kaip gali laimeti konkursą bendrovė, kuri jame nedalyvauja ?
                          Studentas

                          Comment


                            #14
                            Parašė index Rodyti pranešimą
                            Skaičiau, bet taip pat girdėjau, ką šneka žmonės iš savivaldybės . Kiek žinau, susitarimas dėl pastato jau kaip ir yra, bet "konkursą" vistiek daryt reikia..
                            Tai dar kartelį paskaityk:

                            Kur bus antrasis Kauno valdžios pastatas, miesto savivaldybė turės rinktis iš dviejų variantų: buvusios "Respublikos" ir "Pramprojekto".

                            Atplėšė vokus

                            Ne vienus metus apie būtinybę pasistatyti naują administracinį pastatą kalbėję Kauno savivaldybės politikai ir tarnautojai praėjusį rudenį pagaliau apsisprendė paskelbti ilgalaikės biurų pastato nuomos konkursą. Vakar paaiškėjo, kad savivaldybės norus pasiryžusios patenkinti dvi bendrovės. Tarnautojams reikės pasirinkti arba "Pramprojekto" pastatą Vienybės aikštėje, arba vadinamąjį "Respublikos" viešbutį Karaliaus Mindaugo prospekte.

                            Comment


                              #15
                              Parašė sv-x-as Rodyti pranešimą
                              kaip gali laimeti konkursą bendrovė, kuri jame nedalyvauja ?
                              O paraiškų pateikimas jau baigėsi? Na, tuomet, tikriausiai merkurijus pats atsisakė, nes apie jį buvo kalbama kaip apie laimėsiantį variantą. Galbūt paskui kažkas pasikeitė?..
                              Post in English - fight censorship!

                              Comment


                                #16
                                merkurijus atsisakė nes jų netenkino konkurso sąlygos.
                                Studentas

                                Comment


                                  #17
                                  o kas per sąlygos jų netenkino ir kodėl tenkina kitus du siūlytojus?

                                  Comment


                                    #18
                                    #4 komentare, straipsnyje sakoma: "Mums tiesiog netiko konkurso sąlygos", - nedalyvavimo konkurse priežasties detalizuoti nepanoro "Merkurijaus" savininkės "Homburg Merkurijus" direktoriaus pavaduotojas Arūnas Salanauskas.
                                    Studentas

                                    Comment


                                      #19
                                      Ne visi akli mato

                                      Comment


                                        #20
                                        ai man visai dzin buvo kurie atsisakė, jau planuoju kaip atrodys respublika, kad visai nesistengiau prisiminti straipsnio nereikšmingų detalių

                                        Comment

                                        Working...
                                        X