Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

20 000 vietų arena Kaune

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    20 000 vietų arena Kaune

    Šiandien žiniose šnekėjo apie tą 20 000 vietų arena Kaune, atrodo, kad tai nėra tiktais noras sužlugdyti areną Nemuno saloje, dėl to nusprendžiau, kad turėtų būti atskira tema šiam projektui.

    Straipsnis iš kauno dienos:

    Ambicingą 400 mln. litų vertės projektą planuojama įgyvendinti ne vėliau kaip iki 2008 m. Pasak projektų valdymo UAB “KTC&BN” atstovų, dėl daugiau kaip 28 hektarų sklypo buvusios “Lietuvos kuro” bazės teritorijoje jau sutarta su privataus kapitalo įmone. Projekto autoriai neabejoja, jog tai bus beveik dvigubai didesnė sporto arena už ketinamą statyti Nemuno saloje.

    Statinys prie magistralės

    UAB “KTC&BN” yra kitos uždarosios akcinės bendrovės, “Investicinių projektų vykdymo grupės”, padalinys. Pasak “KTC&BN” direktoriaus Rolando Asausko, be kitos veiklos, įmonė rūpinasi ir pramogų objektų įgyvendinimu.

    Milžiniškas pramogų centras turėtų iškilti tarp Biruliškių ir Ateities plento, netoli greitkelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda. Arena turėtų būti pastatyta per 18-24 mėnesius. Toks terminas numatytas verslo plane.

    Pagal projektą, prie 20 tūkst. žiūrovų talpinsiančios arenos planuojama įrengti 6 tūkst. vietų automobilių ir 300 vietų autobusų stovėjimo aikštelę.

    Tik arenos statyba kainuos daugiau kaip 185 mln. Lt. Dar už 42 mln. Lt numatoma įrengti kavinių ir restoranų tinklą.

    Prie arenos planuojama pastatyti ir 60 tūkst. kvadratinių metrų ploto ekspozicijų centrą. Kiekvieno statinio motyvacija ir sąmata pateikta apie 100 puslapių verslo plane. Bendra projekto sąmata siekia 400 mln. Lt. Tikimasi sukurti apie 2 tūkst. naujų darbo vietų.

    Ieško renginių operatoriaus

    Verslo plane nurodyta, kad komplekse galėtų vykti ULEB Eurolygos krepšinio, rankinio bei kitos varžybos. Paklaustas, ar apie sporto ir koncerto rūmus, ketinamus statyti ties Palemonu, žino Kauno “Žalgirio” klubas, R.Asauskas teigė, jog vasarą yra apie tai kalbėjęsis su Arvydu Saboniu.

    “A.Saboniui idėja patiko, bet jis tik paklausė, kur mes buvome anksčiau”, - sakė “KTC&BN” direktorius R.Asauskas. Tačiau praktika rodo, jog 95 proc. pajamų panašaus dydžio arenos pasaulyje gauna ne iš sporto, o iš kultūros renginių.

    Projekto sumanytojai šiuo metu užsienyje ieško renginių operatoriaus, kuris galėtų į Kauną privilioti pasaulinio lygio muzikos žvaigždes.

    “Ar gali dabar į Kauną atvažiuoti roko žvaigždė, kuri patenka į geriausiųjų dvidešimtuką pasaulyje?” - retoriškai klausė R.Asauskas.

    “KTC&BN” siektų, kad Kaunas būtų įtrauktas į populiariausių pasaulyje atlikėjų koncertų turus. R.Asausko įsitikinimu, mažesnės nei 20 tūkst. vietų arenos sunkiai pritrauktų garsius vardus.

    Investuotojai iš užsienio

    R.Asauskas teigė, jog investicijoms į didžiausią Baltijos šalyse sporto centrą jau pasirengusios užsienio kapitalo įmonės. “Tai Vakarų bendrovės, bet tai kol kas yra konfidenciali informacija, - sakė “KTC&BN” direktorius R.Asauskas. - Konfidencialumas yra svarbiausias dalykas versle”.

    Aišku tik tiek, jog lėšas objektui statyti skirs ne užsienio bankas, o kelios privačios investicinės kompanijos. “Lietuvos bankai projekte nedalyvaus, nes suteikdami paskolas jie reikalauja per didelio užstato”, - mano R.Asauskas.

    Jo teigimu, 85 proc. investicijų pasaulyje skiria privatūs investuotojai ir rizikos kapitalo įmonės. “Bankų investicijos pasaulyje sudaro tik 4 proc. visų investicijų”, - sakė R.Asauskas.

    Projektui įgyvendinti rengiamasi steigti UAB. Šiuo metu vyksta derybos dėl akcijų pasiskirstymo ir kitų detalių.

    Sklypas priklauso valstybei

    Naujoji arena kol kas net nepradėta projektuoti. Tačiau 28,45 ha ploto teritorija, anot Štutgarto architektūros instituto specialistų, ideali vieta didžiuliam objektui statyti.

    R.Asauskas abejoja, ar naujosios arenos projektavimas bus patikėtas Lietuvos architektams. “Tokių didelių konstrukcijų statinį greičiausiai projektuos vokiečiai”, - mano jis.

    Statybomis, atrodo, rūpinsis “IVP grupė”, kuri Lietuvoje stato “Lukoil Baltija” ir “Baltic Petroleum” degalines.

    Buvusios kuro bazės sklypas “Registrų centre” nurodomas kaip Lietuvos Respublikos nuosavybė. Šiuo metu valstybinė žemė išnuomota dviem įmonėms - “Oksetos servisas” ir “Baltic Petroleum”.

    Informavo ir Savivaldybę

    “IVP grupė” ragino Kauno miesto savivaldybę atsisakyti 12 tūkst. vietų sporto rūmų idėjos Nemuno saloje. Strateginio planavimo skyriaus vedėjas Saulius Lukošius patvirtino, jog tokia kalba vyko. “Tačiau vien dėl naujo sumanymo, kuris nebuvo detalizuotas, mes negalime rizikuoti”, - sakė S.Lukošius.

    Sporto areną Nemuno saloje tikimasi pastatyti iki 2006-ųjų rugsėjo.

    “KTC&BN” vadovas R.Asauskas mano, jog Nemuno salos projektas yra pasmerktas žlugti. “Neabejoju, jog nepelningus sporto rūmus Savivaldybė bandys gelbėti mokesčių mokėtojų lėšomis”, - tvirtino R.Asauskas.

    R.Asauskas teigė nebijąs konkurencijos. “Jei nepavyks projekto realizuoti Kaune, jis bus įgyvendintas Lenkijoje arba Rygoje”, - sakė R.Asauskas.

    #2
    Na čia toks iššaukiantis projektas, tad matysim, kaip ten su juo bus
    Mano galerija Flickr'yje

    Comment


      #3
      Nemanyciau, kad ji turetu suzlugdyti arena Nemuno saloje. Pirma, nemanau, kad pvz i kiekvienerias rungtynes, kad ir Zalgirio, rinktusi 20 000 ziurovu.... manau 10tukst- pac tac, kaip ir kitiems labiau lokaliems renginiams . Juos ir aptarnaus Nemuno saloje esanti arena. Be to, nors ir ne kaunietis, girdejau ja yra paprasciau pasiekti.
      20 000 arena turbut susilauktu kitos paskirties - ypac stambiu ir reprezentaciniu renginiu organizavimui, kurie skirti ne lokaliai, o visos Lietuvos publikai. Manyciau aplink sia arena arsirastu ir nauju transpurto bendroviu, skirtu zmoniu transportavimui is visos Lietuvos bei turbut ir Latvijos. Ryga juk irgi ne per toliausiai!

      Todel neesu pries dvi dideles arenas Kaune... kol aisku placiau neesu susipazines su esama arenos situacija. Bet ideja labai man patiko

      Comment


        #4
        Pezare (90 000 gyventojų) į Eurolygos rungtynes susirenka ~10 000 žiūrovų, kodėl gi Kaune (400 000 gyventojų) negali susirinkti 20 000 žiūrovų į Eurolygos mačus? Aš nesakau, kad į LKL ar BBL susirinktų daug, bet Eurolyga ir rungtynes su Rytu, Ventpsiliu tai tikrai būtų pilna arena.

        Priedo, kad netik Kauno ir netik Lietuvos gyventojai eina į Žalgirio rungtynes (Latviai labai dažnai atvažiuoja į Žalgirio rungtynes).

        Comment


          #5
          modernios arenos buna transformuojamos i ivairiam ziurovu skaiciui skirtas erdves ir i ivairiems renginiams pritaikomas erdves, todel nemanyciau kad 20000 yra perdidele arena.
          Ir vieta sitai arenai yra tikrai geresne. Gal valdzia susimastytu ar tokiu atveju isviso verta uzstatyti nemuno sala.
          Tuo labiau kad projektas darytas isviso kitai vietai ir tik poto pritaikytas salai (cia kaip kauspedo namukai - stampofkes)
          Kitas dalykas kad pats projektas yra priestvaninis ir moraliai pasenes

          Comment


            #6
            Nemuno salos projektą reik stengtis įgyvendint kaip ir prieš tai, nes užsienio investitoriai gali ir dingti...

            Comment


              #7
              jo, cia idomus ir gan intriguojantis projektas! Apie kazkoki kitu rumu zlugdyma tai negali but ir kalbos, nes anksciau ar veliau kazkokie rumai Kaune vistiek butu pastatyti(ta statyba geriausiu atveju galima tik uztesti, bet ir tai neilgam). Siaip ar taip, su siuo projektu viskas dar labai miglota, nors tiesa, kad visi sie planai pasieke dienos sviesa(viesuma) visai neseniai.
              As net neabejoju, kad Kaune ir toliau bus laikomasi rumu saloje statybos grafiku ir tas projektas su Akropoliu nebus atsauktas. Na, nebent... nebent tie 20,000vietu arenos investuotojai duotu kazkokias labai LABAI rimtas garantijas, kad jie tikrai statys tuos rumus...
              Ziuresim kaip cia toliau viskas rutuliosis, nors viskas turetu paaisketi gan greitai manau...

              Comment


                #8
                Parašė ANDRIUS
                Nemanyciau, kad ji turetu suzlugdyti arena Nemuno saloje. Pirma, nemanau, kad pvz i kiekvienerias rungtynes, kad ir Zalgirio, rinktusi 20 000 ziurovu.... manau 10tukst- pac tac, kaip ir kitiems labiau lokaliems renginiams . Juos ir aptarnaus Nemuno saloje esanti arena. Be to, nors ir ne kaunietis, girdejau ja yra paprasciau pasiekti.
                20 000 arena turbut susilauktu kitos paskirties - ypac stambiu ir reprezentaciniu renginiu organizavimui, kurie skirti ne lokaliai, o visos Lietuvos publikai. Manyciau aplink sia arena arsirastu ir nauju transpurto bendroviu, skirtu zmoniu transportavimui is visos Lietuvos bei turbut ir Latvijos. Ryga juk irgi ne per toliausiai!

                Todel neesu pries dvi dideles arenas Kaune... kol aisku placiau neesu susipazines su esama arenos situacija. Bet ideja labai man patiko
                Lokaliems renginiams uztektu ir apie 10.000, bet jei pakvies metallica, tai ir 20.000 neuzteks, nes vien lenku min. 5000 atvaziuotu

                Comment


                  #9
                  Nors vieną areną pastatyti ir kuo greičiau, nes nebus kur Metallica pasikviesti '( .
                  O jei rimtai- tai kažkaip dar nerimtai tas naujos arenos sumanymas atrodo, panašu į šakes ant vandens hm .
                  Birth, school, METALLICA, death

                  Comment


                    #10
                    Ar jūs tikrai tikite, kad kažkokia mistinė kontora http://www.ipvg.lt/ iki šiol pastačiusi 2 degalines gali pastatyti sporto rūmus, ekspozicijų centrą ir pan.? Kažkodėl nesistebiu, kad visa informacija apie projektą yra "konfidenciali" - neturi nieko konkretaus pasakyt ir parodyt. Tai tik priedanga kažkokiai aferai
                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                    Comment


                      #11
                      Parašė Tomas
                      Ar jūs tikrai tikite, kad kažkokia mistinė kontora http://www.ipvg.lt/ iki šiol pastačiusi 2 degalines gali pastatyti sporto rūmus, ekspozicijų centrą ir pan.? Kažkodėl nesistebiu, kad visa informacija apie projektą yra "konfidenciali" - neturi nieko konkretaus pasakyt ir parodyt. Tai tik priedanga kažkokiai aferai
                      Zinoma, kad nieko jie nepastatys, cia net kalbos but negali. Kiek zinau, tai ne pirmas panasaus tipo IPVG projektas, nors sitas savo fantastikos lygiu ko gero geriausias. Taciau ir kiti buvo ispudingi, tik paprastai iki spaudos neprieidavo visas sitas.

                      Comment


                        #12
                        Šiaip labai geras požiūris - stabdykit halės Nemuno saloj projektą, nes mes jus nukonkuruosim. Jei nenukonkuruosim - išsikelsim į Ryga ir Varšuvą
                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                        Comment


                          #13
                          Parašė Tomas
                          Ar jūs tikrai tikite, kad kažkokia mistinė kontora http://www.ipvg.lt/ iki šiol pastačiusi 2 degalines gali pastatyti sporto rūmus, ekspozicijų centrą ir pan.? Kažkodėl nesistebiu, kad visa informacija apie projektą yra "konfidenciali" - neturi nieko konkretaus pasakyt ir parodyt. Tai tik priedanga kažkokiai aferai
                          igyvendinant didelius projektus yra normali praktika tai daryti per smulke "dukterines" imones taip yra mazinama rizika

                          as netgi issivaizuoju kas galetu stovetu uz sitos firmeles pavadinimo
                          bet vistiek, kaip ir minejau, nemanau kad si arena bus pastatyta

                          Comment


                            #14
                            na tikrai, kazkaip labai itartinai skamba tokie grandioziski planai! siaip ne is vieno girdejau tokia nuomone, kad galejo isikisti ir piktoji vilniaus ranka....
                            siemens bijo konkurencijos, todel paskleide toki ganda, kad savivaldybe atsisakytu nemuno salos projekto... o veliau, palikti ant ledo ir 20 000 arena... juk, net ir 10 000 arena Kaune su renginiais vilniui sudarytu rimta konkurencija del renginiu. juk Klaipedos, marijampoles, alytaus, panevezio, sauliu gyventojams patogiau vaziuoti i Kauna. beje ir dabar labai daug zmoniu is kauno vaziuoja i siemens....
                            bet cia ir yra tik tikrais faktais nepagrysta nuomone....
                            anyway reik butinai mums arenos nors ir 10 000!

                            Comment


                              #15
                              cia blefas ir tiek!
                              Alternative

                              Comment


                                #16
                                20000
                                ysivaizduoju kai žalgiris laimėtų rungtynes ir 20000 žmonių patrauktų iš salės
                                laukan ūždami įspūdingai turetų atrodyti

                                Comment


                                  #17
                                  Tai, kad Nemuno saloj 12 000 ar 15 000 minimaliai nori statyt...

                                  as netgi issivaizuoju kas galetu stovetu uz sitos firmeles pavadinimo
                                  Kas?

                                  Comment


                                    #18
                                    Parašė tech
                                    Kas?
                                    rubikon
                                    Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                                    Comment


                                      #19
                                      Parašė 99
                                      Parašė tech
                                      Kas?
                                      rubikon
                                      Gerai ir teisingai Sabas pasake, tikiuosi Kauno valdziai iseis suprasti:

                                      "Tegu stato nors ir penkias, mums reikia vienos."

                                      Comment


                                        #20
                                        Parašė 99
                                        Parašė tech
                                        Kas?
                                        rubikon
                                        Jeigu čia jie, tai tikrų tikriausias blefas, nes jie statė Siemensą, o dabar jei atsirastų Kaune didesnė arena negu Siemensas, tuomet visi renginiai vyktų čia, ne vien dėl to, kad ji didesnė, bet ir dėl geografinės padėties.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X