Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

''Žalgirio'' arena (2008-2010m. archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kiek žinau tai jie dirba be išeiginių, nes kiek tik tenka eit pro tą vietą, vis matau juos ten dirbančius...

    Parašė MgssEY Rodyti pranešimą
    Arena stato už mokesčiu mokėtoju pinigus, o "išardys ir kita pastatys" tai nelabai sutikčiau, nes jai stato tai turi statyti ilgam laikui, juk šis statinis bus Kauno žymus objektas. Ir abejoju ar taip darys "išardys ir kita pastatys" kada.
    Na, tai niekas ir nesako, kad iš Dievo malonės stato, tačiau, kad tai bus Žymus Kauno objektas, nu tai dar gerai pagalvočiau, šiaip Kaune jau geresnių objektų vetų yra, nors aišku, dėl skonio niekas nesiginčija.

    O dėl to išardymo, tai čia kaip sakoma, bus laikas pamatysim ( o gal jau ir nesulauksim to), nors kiek aš esu skaitęs apie tokius stiklos ir plieno statinius Amerikoje, tai dabar nepamenu tik kuriam mieste, tai ten dažnai man rodos kas dvidešimt ar trisdešimt metų keičia vieną statinio konstrukcija, tai yra jo formą. Ir žmonės labai džiugiai tai priima, maždaug miesto atsišviežinimas.
    Paskutinis taisė Raelis; 2009.11.08, 10:14.
    ,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
    - Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."

    Comment


      na ka po truputi artejama prie vieno is idomiausiu darbu tiek technologiniu tiek konstrukciniu poziuriu tai stogo laikanciosios konstrukcijos montavimo. Gal kas zinote ka nors daugiau apie busima stogo konstrukcija?

      Comment


        Mano ziniomis pirmaja nesurinkta santvara turetume isvysti jau kita savaite, santavru montavimui nereikalingas paskutinis aukstas.

        Comment


          Kauno miesto savivaldybė skolinsis 25 mln. litų arenos statyboms
          2009.11.06 21:12

          Kauno miesto savivaldybės taryba nusprendė imti 25 milijonų litų ilgalaikę paskolą Kauno pramogų ir sporto rūmams Nemuno saloje statyti. Ši paskola leis užtikrinti savalaikį sporto rūmų statybos finansavimą.

          Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje investiciniam projektui miesto Taryba pritarė dar pernai metų balandį. Taip pat buvo nuspręsta, kad minėtam investiciniam projektui įgyvendinti 2009 metais bus naudojama 22 mln. litų skolintų lėšų, o kitus dvejus metus bus imamos 25 mln. litų arba lygiavertės sumos eurais ilgalaikės paskolos.

          Artimiausiu metu Savivaldybės administracijos direktorius pasirašys paskolos sutartį ir turės užtikrinti, kad paskola ir su paskola susijusios įmokos būtų mokamos iš Savivaldybės biudžeto lėšų.

          „Verslo savaitė“

          Comment


            Parašė Aiwa Rodyti pranešimą
            Vėl pradeda... Ar jau stovi pastatyta? Nemačiau dar kažkaip, bet jūs komentuojat, tai matyt turit kokius tai ateities matymo akinius... Kažkas ištraukia seną kaip amžius vizualizaciją, tai kitam jau matai arena kaip Šiaulių pasidaro. Nesvarbu, kad renderis senumo, kai dar Šiaulių arena nė nestovėjo. Svarbiausia pakomentuot, papeikt, ar pan. Kai dar nieko aiškaus nesimato.
            Ta sena tai sena vizualizacija, bet kazkas gi buvo imetes pries koki menesi ar pan ir nauja ir en tiesiog stiklainis ir nieko daugiau. Plius dar pora zmoniu berods sake patys mate naujaja vizualizacija ir ta patvirtino

            Comment


              tebūnie nors ir Gedimino pilis nr 2 nupiešta, ant popieriaus, ekrane, atrodo vienaip. O kaip bus iš tikrųjų pamatysime tik pasibaigus statyboms.

              Comment


                Parašė Aiwa Rodyti pranešimą
                tebūnie nors ir Gedimino pilis nr 2 nupiešta, ant popieriaus, ekrane, atrodo vienaip. O kaip bus iš tikrųjų pamatysime tik pasibaigus statyboms.
                nu bet jei ant popieriaus aiskus stiklainis ir nieko daugiau tai kaip ji dar gali kitaip atrodyt?

                Comment


                  Parašė GediminasJa Rodyti pranešimą
                  Na gal butu galima paklausti kiek pats tamsta esate suprojektaves arenu jog taip drasiai teigiate kad per tiek laiko kiek buvo projektuota si arena buvo galima suprojektuoti dvi..?
                  Arenų nesu suprojektavęs nei vienos, bet įvairių visuomeninių ir pramoninių pastatų apie porą dešimčių esu suprojektavęs, tad apie realius projektavimo terminus šį bei tą išmanau, juo labiau, kad tamsta matau pamiršote kokį įdirbį Miliūnas šioje arenoje jau buvo padaręs.

                  Gal but ir 10 arenu suprojektuoti buvo galima tik va tada klausimas ar pagal tokius projektus bent pradet statyti butu buve imanoma..?
                  Akivaizdu, kad nesuvokiate apie ką rašote.

                  Taip, lietuvos projektuotuojams truksta profeonalumo, nes tokio dydzio arena statoma pirma karta, ir del butent sios priezasties miliunas skirdo i JAV konsultuotis.
                  Trūksta profesionalumo? Jūs čia apie ką konkrečiai? Kiek man teko susidurti Lietuvoje pagrinde projektuoti atvažiuoja ne patys geriausi vakarų architektai ir inžinieriai, kurie Lietuvos projektuotuojams nusileidžia ir profesionalumu, ir darbo greičiu, ir kas svarbiausia kokybe. Gal jums pavardinti jų darbų pavyzdžius? Tokius kaip MEGA, SIEMENS arena, OZO prekybos centras... "Šedevrai" vienas už grandioziškesni. Vienintelis sykis kai pamatėme projektuotojus savo lygiu aukštesnius už Lietuvos buvo Gugenheimo muziejaus konkursas.
                  O kas dėl arenų projektavimo tai jūsų trumpa atmintis - šiaip jau Miliūnas vienas iš profesionaliausių šioje srityje ir su amerikiečių specialistais (lietuvių kilmės arenų architektu) jis konsultavosi dar tada kai rengė konkursą arenai Kalniečių parke (iš karto po to kai Žalgiris laimėjo Eurolygą).

                  Na mano ziniomis tai vetruna laimejo konkursa ne del fasado ar kitu dalyku kainos, o butent del kedziu kainos.. nes butent kedes vetruna numacius pigias kinietiskas (ne tokias kokios buvo nurodytos projekte pagal kuri buvo vykdomas konkursas). Del sios priezasties mitnija ir norejo bylinetis su savivaldybe del netinkamo konkurso nugaletojo paskelbimo...
                  Galbūt, ten aš parašiau tik vieną iš įmanomų galimybių. O tai, kad statybų metu statybininkai visais įmanomais būdais bando atpiginti projektą mūsų niūri kasdienybė.

                  Comment


                    Parašė Mjso Rodyti pranešimą
                    Matyta. Sena vizualizacija. Ir arena dabar bus ne ovalo formos
                    Žmonės nebūkit tundros nei jokia čia ne vizualizacija, čia senos arenos (iki prancūzmečio ) maketas.

                    Comment


                      Parašė Raelis Rodyti pranešimą
                      O dėl to išardymo, tai čia kaip sakoma, bus laikas pamatysim ( o gal jau ir nesulauksim to), nors kiek aš esu skaitęs apie tokius stiklos ir plieno statinius Amerikoje, tai dabar nepamenu tik kuriam mieste, tai ten dažnai man rodos kas dvidešimt ar trisdešimt metų keičia vieną statinio konstrukcija, tai yra jo formą. Ir žmonės labai džiugiai tai priima, maždaug miesto atsišviežinimas.
                      Šiuo konkrečiu atveju jūsų teorija pro šalį, nes... tai nėra "stiklo ir plieno" statinys. Kol kas tai yra monolito (+ greičiausiai stiklo) statinys, o kaip kitaip nei su dideliu kiekiu trotilo ar sunkiąja griovimo technika "išardyti" monolitinę konstrukciją bent jau aš nežinau...

                      Comment


                        Gal kiek nukrypsiu nuo diskusijų, tačiau uždengus arenos stogą prasidės ir jos įrengimas - ši info taps aktuali. Informacija apie arenų klimato kontrolę - bendram išprusimui. Šaltinio ir vienos įmonės specialisto pavardės nenurodau, kad nebūtų reklamos (kas norės - galės rasti):

                        Citata:

                        ruošiant arenų klimato sistemos projektą, būtina atsižvelgti į keletą svarbiausių kriterijų, būdingų multifunkciniams kompleksams:

                        1. Arenos erdvė yra įrengiama pagal organizatorių reikalavimus: akimirksniu ji gali būti paversta krepšinio hale, jaukia teatro sale arba motociklų trasa, ledo arena, 20 m aukščio erdve, skirta lazerių ir fejerverkų šou; scenas galima naudoti ir akustinės muzikos, baleto pasirodymams. Taigi gali būti naudojama ir labai maža, ir labai didelė salė: arenos erdvę galima sumažinti net dviem trečdaliais, tad tinkama klimato kontrolė leidžia sukurti tinkamą klimato atmosferą renginio patalpoje ir taupyti energijos sąnaudas nenaudojamoje arenos dalyje.

                        2. Svarbu atsižvelgti ir į tai, kad dėl didelio arenų aukščio susidaro žymus temperatūrų skirtumas (šaltuoju metu laiku grindų lygyje 18 laipsnių, palubėje 40 - 50 laipsnių šalčio), todėl vienodą temperatūrą visose tribūnų eilėse pasiekti sudėtinga.

                        3. Arenos pastate turi būti numatyta ir speciali drėgmės kontrolės sistema, kuri karštu sausu oru veiktų stogo konstrukcijas, tam, kad būtų išvengta stogo konstrukcijos korozijos, kondensato susidarymo, lašėjimo ant ledo, žmonių. Ledo aikštelės zonoje turi būti sudarytas šaltas ir sausas mikroklimatas, tam, kad virš jos nesusidarytų rūkas ir netirptų ledas. Techniškai tai gana sudėtingas uždavinys, ypač tada, kai jį reikia išspręsti naudojant energiją taupančias sistemas.

                        4. Ypatingas dėmesys turi būti skiriamas ir priešgaisrinėms sistemoms: dūmų šalinimui gaisro metu, gryno oro palaikymui evakuaciniuose keliuose.

                        5. Taip pat būtina užtikrinti optimalią energijos kontrolę, kadangi multifunkciniuose kompleksuose yra sunaudojami didžiuliai elektros ir šilumos energijos resursai. Todėl reikia siekti, kad eksploataciniai kaštai bei bendra investicija būtų keletą kartų sumažinama. Dėl šios priežasties reikia rinktis kokybišką įrangą, pasižyminčią mažomis energetinėmis sąnaudomis, įrenginius, lengvai programuojamus pagal individualius vartotojo poreikius.

                        Klimato kontrolės sistemų specialistas pabrėžia, jog Kauno arena bus kitokia nei jau Lietuvoje esančios arenos. Jis teigia, kad šis multifunkcinis kompleksas išsiskirs savo dydžiu bei numatomais neįprastiniais renginiais – techninių sporto šakų su vidaus degimo varikliais pasirodymais (pvz., motociklų), vadinasi, papildomais reikalavimais. "Arenoje turi būti diegiama vėdinimo sistema, šalinanti CO dujas: šios medžiagos yra sunkesnės už orą, todėl jos kaupiasi žemai, o vėdinimo sistemos tradiciškai yra projektuojamos palubėje, tad dėl šios priežasties žemutinėje arenos dalyje reikalinga suprojektuota atskira, patikimai veikianti vėdinimo sistema su automatine perspėjimo sistema ir dujų analizatoriais", - pabrėžia specialistas.

                        Jis teigia, jog Kauno arenoje turi būti diegiamos vėdinimo sistemos, skirtos ledui bei vandeniui, ir parinktos šaldymo stotys, ypač taupiai dirbančios esant dalinei apkrovai, kas leidžia sumažinti energijos poreikį ne tik žiemą, bet ir vasarą. Arenoje tai pat reikalinga įrengti specialią oro cirkuliacijos sistemą, kuri neleistų žmonėms jausti šalčio, o ledo aikštelės zonoje, kaip reikalaujama ledo arenose, būtų palaikoma nekintanti temperatūra ir santykinė oro drėgmė.

                        Taigi tinkamas klimato kontrolės sprendimas Kauno arenoje: dėmesys patalpų klimato kontrolės įrangos energetiniam eksploatacijos ekonomiškumui ir patikimumui, o ne pačios įrangos kainai, – komforto, gaivaus oro, saugumo ir patikimo investicijos garantas.
                        Paskutinis taisė Metropolis; 2009.11.09, 09:11.

                        Comment


                          Parašė Aštrusis_dantis Rodyti pranešimą
                          Arenų nesu suprojektavęs nei vienos, bet įvairių visuomeninių ir pramoninių pastatų apie porą dešimčių esu suprojektavęs, tad apie realius projektavimo terminus šį bei tą išmanau, juo labiau, kad tamsta matau pamiršote kokį įdirbį Miliūnas šioje arenoje jau buvo padaręs.
                          Koks buvo miliuno idirbis? Juk arena kardinaliai pasikeite. Vien tik kiek laiko turejo uztrukti konstruktoriu paskaiciavimai siai arenai, tai ne visuomenines paskirties pastatas kur kas 6m kolonos ant kuriu viskas kabinasi ir t.t...



                          Parašė Aštrusis_dantis Rodyti pranešimą
                          Akivaizdu, kad nesuvokiate apie ką rašote.
                          na patikek, labai puikiai suvokiu, nes teke matyti tokiu projektuotoju sedevru kad.... geriau patylesiu.. o butent tokie sedevrai ir gimsta labai greitai...


                          Parašė Aštrusis_dantis Rodyti pranešimą
                          Trūksta profesionalumo? Jūs čia apie ką konkrečiai? Kiek man teko susidurti Lietuvoje pagrinde projektuoti atvažiuoja ne patys geriausi vakarų architektai ir inžinieriai, kurie Lietuvos projektuotuojams nusileidžia ir profesionalumu, ir darbo greičiu, ir kas svarbiausia kokybe. Gal jums pavardinti jų darbų pavyzdžius? Tokius kaip MEGA, SIEMENS arena, OZO prekybos centras... "Šedevrai" vienas už grandioziškesni. Vienintelis sykis kai pamatėme projektuotojus savo lygiu aukštesnius už Lietuvos buvo Gugenheimo muziejaus konkursas.
                          O kas dėl arenų projektavimo tai jūsų trumpa atmintis - šiaip jau Miliūnas vienas iš profesionaliausių šioje srityje ir su amerikiečių specialistais (lietuvių kilmės arenų architektu) jis konsultavosi dar tada kai rengė konkursą arenai Kalniečių parke (iš karto po to kai Žalgiris laimėjo Eurolygą).
                          Na zinoma kiekvienam kieme yra durnius, taip ir cia kiekviena valstybe turi ir gerus ir prastus projektuotojus. Bet kas liecia arenu (dideliu) projektavima, aukstybiniu pastatu projektavima, lietuva neturi stipriu projektuotoju, ne del to kad musiskiai durnesni, bet del paprasto dalyko, patirties trukumo.



                          Parašė Aštrusis_dantis Rodyti pranešimą
                          Galbūt, ten aš parašiau tik vieną iš įmanomų galimybių. O tai, kad statybų metu statybininkai visais įmanomais būdais bando atpiginti projektą mūsų niūri kasdienybė.
                          o cia jau yra valdininku neveiksnumo beda...

                          Comment


                            Parašė Aštrusis_dantis Rodyti pranešimą
                            Žmonės nebūkit tundros nei jokia čia ne vizualizacija, čia senos arenos (iki prancūzmečio ) maketas.
                            Koks skirtumas kas? Vistiek senas daiktas ir arena dabar tokia tikrai nebus.
                            Paskutinis taisė 99; 2009.11.09, 16:48.

                            Comment


                              Parašė Gator Rodyti pranešimą
                              nu bet jei ant popieriaus aiskus stiklainis ir nieko daugiau tai kaip ji dar gali kitaip atrodyt?
                              Parodyk nors vieną pastatą, kuris tiksliai atitiktų savo vizualizaciją... Jei tokių ir yra tai tik ne Lietuvoje manau.

                              Comment


                                Parašė Aiwa Rodyti pranešimą
                                Parodyk nors vieną pastatą, kuris tiksliai atitiktų savo vizualizaciją... Jei tokių ir yra tai tik ne Lietuvoje manau.
                                Ta tai as zinau, kartais gaunasi geriau nei vizualizacijoj, kartais blogiau. Ko as klausiu - kaip tu isivaziduoji is paprastos vizualizacijos, kurioje yra arena aptraukta stiklu kas geriausiai gali iseiti? Kur cia yra daug erdves kazkokiam neatitikimui? Jei vizualizacijoj pastatas yra imantresnis tai galima tiketis ivairiu geresniu ar blogesniu pokyciu, bet kai stiklinis kas cia gali maksimaliai gerai iseiti tavo nuomone?

                                Comment


                                  [/url][/IMG]
                                  va kas iš tikrųjų yra gera vizuolizacija. Kurioje viskas matosi ir tikrai jau per dauk nepasikeis. Visa kita yra na studentu darbas kaip ir Kauno arenos vizuolizacijos kuriose aplamai aplinkos iš vis nėra. Bet če jau oftopicas.

                                  Comment


                                    Parašė GediminasJa Rodyti pranešimą
                                    Koks buvo miliuno idirbis? Juk arena kardinaliai pasikeite. Vien tik kiek laiko turejo uztrukti konstruktoriu paskaiciavimai siai arenai, tai ne visuomenines paskirties pastatas kur kas 6m kolonos ant kuriu viskas kabinasi ir t.t...
                                    Kažkaip gana primityvus jūsų požiūris į projektavimą - visų arenų funkcija praktiškai identiška, o čia svarbiausia yra išspręsti transporto ir žmonių srautus, tai ir apsprendžia visą kitą. Tada lieka tai kas nauja - architektūrinė/tūrinė forma. Koks dar kardinalus pasikeitimas arenoje? Krepšinio aikštelė rombo formos? Situacija išnagrinėta pernagrinėta n sykių, o jūs klausiate koks įdirbis...

                                    na patikek, labai puikiai suvokiu, nes teke matyti tokiu projektuotoju sedevru kad.... geriau patylesiu.. o butent tokie sedevrai ir gimsta labai greitai...
                                    Taip gimsta kai nebūna laiko, bet matau jūs nelabai sekate kiek laiko buvo arena projektuojama ir kiek jau laiko vyksta statybos. Jūsų nuomone per du metus su prieš tai dar metus trukusiu projektavimu (minimum) nebuvo galima davesti projekto iki galo?

                                    Na zinoma kiekvienam kieme yra durnius, taip ir cia kiekviena valstybe turi ir gerus ir prastus projektuotojus. Bet kas liecia arenu (dideliu) projektavima, aukstybiniu pastatu projektavima, lietuva neturi stipriu projektuotoju, ne del to kad musiskiai durnesni, bet del paprasto dalyko, patirties trukumo.
                                    Dėl aukštuminių statinių tas galiojo prieš kokius 5-6 metus (aišku nekalbu apie tikrus dangoraižius, kurių mums nereikia ir nereikės), o dėl arenų tai čia jau užlenkėte. Kiek jūsų nuomone reikia suprojektuoti arenų, kad turėtum tą taip vadinamą "patirtį"? Gal pasidomėkite kiek laiko jau Miliūnas plaukioja šiuose vandenyse, kiek sykių jį konsultavo vieni iš kiečiausių arenų projektuotojų ir paaiškės, kad ne tos patirties per akis.

                                    o cia jau yra valdininku neveiksnumo beda...
                                    Sakyčiau ne neveiksnumo, o "otkato" troškimo.

                                    Comment


                                      Parašė Aiwa Rodyti pranešimą
                                      Parodyk nors vieną pastatą, kuris tiksliai atitiktų savo vizualizaciją... Jei tokių ir yra tai tik ne Lietuvoje manau.
                                      Nelabai suvokiu apie ką diskusija, na idealiai neatitinka ir ką? dėl to reiktų nedaryti vizualizacijų ir fasadų brėžinių, o spręsti vietoje "iš akies"?

                                      Comment


                                        Diskusija ne su tavimi, Aštrusis_dantie Tad gali ir nesikišt. O ir pašnekėjai truputi pieva
                                        Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                        Ta tai as zinau, kartais gaunasi geriau nei vizualizacijoj, kartais blogiau. Ko as klausiu - kaip tu isivaziduoji is paprastos vizualizacijos, kurioje yra arena aptraukta stiklu kas geriausiai gali iseiti? Kur cia yra daug erdves kazkokiam neatitikimui? Jei vizualizacijoj pastatas yra imantresnis tai galima tiketis ivairiu geresniu ar blogesniu pokyciu, bet kai stiklinis kas cia gali maksimaliai gerai iseiti tavo nuomone?
                                        Tai matai, naujausiose? vizualizacijose buvo ir terasos ir pan, o beto ir stiklas stiklui nelygu, kokybė ir pan. Tad iš to daug ką galima išspaust, bet, siūlau ne spėliot, o laukt pabaigos, nes dabar diskusija iš oro praktiškai.
                                        Paskutinis taisė Aiwa; 2009.11.10, 09:40.

                                        Comment


                                          Parašė Aiwa Rodyti pranešimą
                                          Diskusija ne su tavimi, Aštrusis_dantie Tad gali ir nesikišt. O ir pašnekėjai truputi pieva
                                          O konkrečiai įvardinti kurioje vietoje aš "pašnekėjau truputi pievą" nenorėtumėte? Nes kolei kas iš jūsų pusės tik ir siūlymai laukti kol pastatys (t.y. pirkti katę maiše)...
                                          Paskutinis taisė Aštrusis_dantis; 2009.11.10, 15:48.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X