Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

''Žalgirio'' arena (2008-2010m. archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Oba. Netikėtai geras kampas fotografavimui.

    O šiaip tai gražu. Tik gaila, kad kitų didesnių projektų iki 2011 EČ nespės pabaigti.

    Comment


      Kiek pastebėjau tai praktiškai visi deda nuotraukas iš beveik vienodų taškų
      šeštadienį taip gavosi, kad buvau netoli arenos ir turėjau daug laisvo laiko tai truputį pavaikščiojau ir padariau nuotraukų iš truputį netradicinių vietų
      1.


      2.


      3.


      4.


      5.


      6.


      Šiam kartui gal tiek
      "Nenormaliai reaguoti į nenormalią padėtį yra normalu." - V.E.Frankl

      Comment


        Vaizdas nuo Ž. Fredos Nemuno kranto.

        2009-07-26
        Rieda gatvėmis, keliais, laukais mėlyna citrina - pagauk, jei sugebėsi...

        Comment


          laukiam kol pastatys
          Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB

          Comment


            aš jau nuo 2004 sėdžiu ir laukiu

            Comment


              /\
              tai dar neilgai lauki, yra ir ilgiau belaukianciu as pvz laukiu nuo tada kai buvo snekama apie arenos statybas kalnieciu parke

              Comment


                gerbiamieji. jei kas nors susigaudote įstatymuose, ir manote, kad pakeičiant arenos projektą, tuo pačiu atpiginant kainą, buvo pažeistas viešasis interesas, tai procedūrą yra maždaug tokia:

                pagal „Prokuratūros įstatymą“ prokuroras gali pradėti ikiteisminį tyrimą arba patikrinimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo savo iniciatyva gavus informacijos dėl pažeidimo arba gavus asmens skundą (Skundas – asmens kreipimasis rašytiniu, elektroniniu būdu ar žodžiu į prokuratūrą, prokurorą ar prokuratūros valstybės tarnautoją, įgaliotą priimti ir nagrinėti skundus). Skunde turi būti pateikiama konkreti informacija dėl ko rašomas skundas, taip pat jei turima medžiaga pagrindžianti tą skundą, ji gali būti pridėta prie skundo. Skundai, tiek pateikti elektroniniu būdu, tiek rašytiniu būdu turi būti pasirašyti, tvarkingai ir įskaitomai parašyti valstybine (lietuvių) kalba, juose turi būti nurodytas asmens vardas, pavardė ar juridinio asmens pavadinimas, kodas ir tikslus adresas, kuriuo pageidaujamas gauti atsakymas (esant galimybei ir telefono numeris ryšiui palaikyti).

                sėkmės.

                Comment


                  Andriau SsS gal nuėjai palei tą rudą tvorą iki Nemuno ir gal foto turi?
                  You've got one life! Live it!

                  Comment


                    fredi, deja ne. Na, bet jei niekas neįdės tai vis vien artimiausiu metu vėl maždaug toje vietoje būsiu tai galėsiu padaryti
                    P.S. vienas netradicinis taškas būtent ir yra toje rudoje tvoroje
                    "Nenormaliai reaguoti į nenormalią padėtį yra normalu." - V.E.Frankl

                    Comment


                      Kauno areną už papildomus 17 mln. litų siūloma pritaikyti lengvosios atletikos čempionatui
                      Nemuno saloje statomus pramogų ir sporto rūmus už papildomus 17 mln. litų siūloma pritaikyti lengvosios atletikos čempionatui. Europos lengvosios atletikos čempionato direktoriaus Virginijaus Daukšio nuomone, tam reikėtų šiek tiek pakoreguoti statomos arenos projektą, kad ten būtų galima įrengti surenkamą lengvosios atletikos maniežą.

                      Pirminiais skaičiavimais, toks patobulinimas kainuotų apie 17 mln. litų, rašo "Kauno diena".

                      "Esu už tai, kad tokiam reikalui ieškotume pinigų. Čia aš pasiūliau V. Daukšiui kreiptis į architektą Eugenijų Miliūną", - teigė už sportą ir kultūrą atsakingas Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius.

                      Anot rūmus projektavusio architekto E. Miliūno, arenoje tai nebuvo numatyta, kylantis statinys tam yra per mažas: "Turėtų būti visai kitoks statinys, kitoks standartas, didesnis tribūnų manevringumas. Jau ir taip visi diskutavo, kad 15 tūkstančių vietų Kaunui yra per daug".

                      Kauno arenos akustika bus geriausia Lietuvoje iš visų tokio pobūdžio statinių. Tačiau architektas taip pat pripažino, kad rimtosios muzikos koncertams reikėtų įrengti specialius transformuojamus akustinius skydus, kurie padėtų pasiekti labai aukštą lygį: "Šiuo metu projekte to nesame numatę".


                      Kauno valdžios vertinimu, arenoje krepšinio varžybų metu sutilps 14,5 tūkst. žiūrovų, tinklinio, bokso, kitų sporto renginių metu - apie 11 tūkst., koncertų metu - iki 9 tūkst. žiūrovų, o šalia arenos galėtų būti rengiami koncertai 40-50 tūks. žiūrovų. Šalia arenos projektuojamas ir amfiteatras.

                      166,4 mln. litų vertės arenos statyba pradėta pernai rugsėjį.

                      Bendrovė "Vėtrūna" areną įsipareigojo pastatyti iki 2010 metų rugsėjo 1-osios. Savivaldybė planuoja iš Europos Sąjungos gauti 50 mln. litų, o pati pasiskolinti 72,1 mln. litų.

                      Rūmuose turėtų vykti Kauno "Žalgirio" krepšinio klubo rungtynės, 2011-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionato finalo ketverto rungtynės, koncertai.

                      BNS

                      Comment




                        www.kaunoarena.info

                        Comment


                          Man tai jau per gerklę lenda kai kiekvienas straipsnis pabaigiamas ne to straipsnio išvada, bet standartiniais sakiniais, tokiais kaip
                          Bendrovė "Vėtrūna" areną įsipareigojo pastatyti iki 2010 metų rugsėjo 1-osios. Savivaldybė planuoja iš Europos Sąjungos gauti 50 mln. litų, o pati pasiskolinti 72,1 mln. litų.
                          Rūmuose turėtų vykti Kauno "Žalgirio" krepšinio klubo rungtynės, 2011-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionato finalo ketverto rungtynės, koncertai.
                          ir panašiai...
                          Who is Zaiza?

                          Comment


                            Jei jau fasadą darys tokį, kad sutaupys kelioliką milijonų, tai manau tikrai galėtų pritaikyti areną lengvajai atletikai. Iš to būtų tik nauda, ir gal kadanors surengtumėm uždarų patalpų lengvosios atletikos EČ

                            Comment


                              Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                              aš jau nuo 2004 sėdžiu ir laukiu
                              Kaip kas, aš laukiu nuo po Eurolygos laimėjimo rengto Miliūno projekto dar Kalniečių parke laikų

                              Comment



                                Kauno arenoje sutilps ne visi

                                Nemuno saloje statomi pramogų ir sporto rūmai vadinami daugiafunkciniais, tačiau ne visiems užteks vietos po naujojo statinio stogu.

                                Siūlo keisti projektą


                                Miestas tebesidžiaugia pasibaigusiu Europos lengvosios atletikos U23 čempionatu ir neabejotina jo nauda, tačiau Nemuno saloje kylančioje arenoje šiai sporto šakai vietos nenumatyta.

                                Kai buvo pradėta ieškoti vietos Kauno pramogų ir sporto rūmams, prabilta, kad tokio statinio reikia norint organizuoti Europos vyrų krepšinio čempionatą ir Eurolygos varžyboms. Vieta surasta, rūmai kyla, o kauniečiai pradeda svarstyti, ką juose bus galima veikti.

                                "Myliu ir gerbiu krepšinį, bet neturėtume praleisti galimybės organizuoti ir kitokias sporto varžybas", – "Kauno dienai" prasitarė Europos lengvosios atletikos U23 čempionato direktorius Virginijus Daukšys. Kaunas yra per mažas miestas, kad čia būtų galima organizuoti Europos suaugusiųjų lengvosios atletikos čempionatą, tačiau tokios uždarų patalpų varžybos mūsų mieste būtų įmanomos, juolab kad Europoje lengvaatlečių varžyboms pritaikytas erdves galima suskaičiuoti ant rankų pirštų.

                                V.Daukšio nuomone, tam reikėtų šiek tiek pakoreguoti Nemuno saloje statomos arenos projektą, kad ten būtų galima įrengti surenkamą lengvosios atletikos maniežą. Pirminiais skaičiavimais, toks patobulinimas kainuotų apie 17 mln. litų.

                                Idėjos gerokai vėluoja


                                "Mūsų arenoje tai nebuvo numatyta", – pripažino rūmus projektavęs architektas Eugenijus Miliūnas. Jis pats yra lankęsis 18 tūkst. vietų Prahos sporto arenoje, kuri yra pritaikyta lengvosios atletikos varžyboms. Architektas mano, kad Nemuno saloje kylantis statinys tam yra per mažas.

                                "Turėtų būti visai kitoks statinys, kitoks standartas, didesnis tribūnų manevringumas. Jau ir taip visi diskutavo, kad 15 tūkst. vietų Kaunui yra per daug", – įsitikinęs E.Miliūnas. Jis neslepia, kad tokiai pertvarkai reikėtų nemažos pinigų sumos. Architektas pasakojo, kad iš sportininkų sulaukęs pasiūlymo įtraukti pakeitimus į projektą, tačiau nuspręsta, kad Kaunui dabar to nereikia.

                                Idėja pritaikyti areną lengvaatlečiams sužavėjo ir vicemerą Stanislovą Buškevičių. "Esu už, kad tokiam reikalui ieškotume pinigų. Čia aš pasiūliau V.Daukšiui kreiptis į architektą E.Miliūną", – gyrėsi politikas. Tačiau už sportą ir kultūrą atsakingas vicemeras negalėjo paaiškinti, ar kas nors savivaldybėje svarstė, kam turi būti pritaikyti naujieji sporto ir pramogų rūmai dar prieš pradedant juos projektuoti.

                                "Turėjau daug visokių minčių, bet aš nebuvau darbo grupės, atsakingos už areną, narys. Arena turi būti kuo daugiau apkrauta. Pasiūliau ten įrengti parodų sales, ir šis mano pasiūlymas bus įgyvendintas", – džiūgavo S.Buškevičius.

                                Rimtajai muzikai nepritaikyta

                                Pasak E.Miliūno, daugiafunkcine arena vadinami pramogų ir sporto rūmai pateisins lūkesčius. Pagrindinėje salėje bus galima rengti krepšinio, rankinio, mažojo futbolo, lauko teniso, olimpinio ledo ritulio, amerikietiškojo tinklinio ir kitų salės sporto šakų varžybas. Ji taip pat bus pritaikyta cirko pasirodymams.

                                Arenoje suprojektuota ir mažesnė standartizuota salė krepšinio treniruotėms. Šioje salėje taip pat galima rengti varžybas, tik joje bus mažai vietų žiūrovams.

                                "Didžiojoje salėje galės vykti patys įvairiausi koncertai, kurie tradiciškai tokiose arenos vyksta. Scena galės būti arenos gale, viduryje, priekyje", – subtilybes aiškino architektas.

                                Pasak E.Miliūno, Kauno arenos akustika bus geriausia Lietuvoje iš visų tokio pobūdžio statinių. Tačiau architektas pripažino, kad rimtosios muzikos koncertams reikėtų įrengti specialius transformuojamus akustinius skydus, kurie padėtų pasiekti labai aukštą lygį. "Šiuo metu projekte to nesame numatę", – neslėpė E.Miliūnas.

                                Tokie akustiniai skydai yra įrengti kai kuriose JAV arenose. Europos miestai turi iki kelių tūkstančių žiūrovų talpinančias koncertų sales, filharmonijas, pritaikytas rimtajai muzikai.

                                Menininkus ir meno mylėtojus turėtų pradžiuginti kelios parodų salės. Kai kuriose iš jų atsivers vaizdas į Senamiestį. Nedidelį amfiteatrą ketinama pritaikyti džiazui, pantomimai, poezijos skaitymams.

                                "Arenoje ir šalia jos bus galima organizuoti komercines žemės ūkio, sporto, technikos, informacinių technologijų, leidybos ir kitokias parodas. Numatyta daugybė patalpų spaudos konferencijoms, įvairioms įstaigoms", – pasakojo E.Miliūnas. Dauguma erdvių bus pritaikytos veikti nepaisant didžiosios arenos salės užimtumo ir darbo laiko.

                                www.krepsinis.net
                                Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

                                Comment


                                  Tokio kampo lyg ir nemačiau
                                  Kairiarankių klubas - Left.lt

                                  Comment


                                    Nusipeza dėl tos lengvosios atletikos. Tai galėjo pradėti kalbėti, kai jau stogą dengs. Per vėlai, o lengvąjai ir DG per akis...
                                    You've got one life! Live it!

                                    Comment


                                      Andrewass,
                                      na grynai tokio nebuvo kampo, bet kaip matyti nuotraukoje yra tarsi atidengta sienos dalis(iš toliau galima pagalvoti, kad ten yra atvira užeiti, bet priėjus arčiau pamatai, kad vis gi ten yra grotos padėtos. Tai mano nuotraukos yra būtent iš tų grotų
                                      Dėl atletikos tai - nėra ko norėti, kad sutilptų visi. Kaip matyti iš straipsnio tai arena nėra tinkama ir rimtajai muzikai. Aišku būtų gerai, kad pritaikytų, nes klausant gyvo garso koncerto akustika turi labai didelę įtaką. Be to aukštesnio lygio aplinka leidžia lengviau ir net gal pigiau pritraukti pasaulinius atlikėjus(kaip bebūtų tinkama aplinka gerokai palengvina atlikėjo darbą ir pakelia kokybę).
                                      "Nenormaliai reaguoti į nenormalią padėtį yra normalu." - V.E.Frankl

                                      Comment


                                        Siūlymai keisti arenos projektą - pavėluoti ir klaidinantys visuomenę
                                        2009-07-30

                                        Įsibėgėjus Kauno pramogų ir sporto arenos rūmų statyboms, pasigirsta naujų siūlymų, kokiai veiklai reikėtų pritaikyti naująją areną.

                                        Pasibaigus Europos lengvosios atletikos iki 23 metų čempionatui, pradėta diskutuoti apie galimybes Nemuno saloje statomą areną pritaikyti ir lengvosios atletikos varžyboms. Kauno miesto savivaldybę bei arenos projektuotojus labai nustebino Lengvosios atletikos federacijos pareiškimai ir pasiūlymai. Rengiant techninį arenos projektą, tokių pasiūlymų nesulaukta.

                                        Lengvosios atletikos federacijos generalinį sekretorių Eugenijų Buroką nustebino teiginiai, kad arenoje įrengti surenkamą lengvosios atletikos maniežą kainuotų apie 17 mln. litų. „Kam Kaunui investuoti tokius pinigus, jei už beveik tokią pačią sumą galima pastatyti šiuolaikinį lengvosios atletikos maniežą, kuris tiktų ir renginiams, ir ne vienos sporto šakos varžyboms", - pastebėjo E. Burokas.

                                        Rūmus projektavęs architektas Eugenijus Miliūnas pabrėžia, kad Kauno arena yra visai kitokio standarto statinys. „Iki šiol yra daug diskutuojama, kodėl pramogų ir sporto rūmai yra statomi tokie dideli, pritaikyti 15 tūkst. žiūrovų. Neabejoju, jeigu arenoje galėtų vykti ir lengvosios atletikos varžybos, tai būtų patrauktu visiems. Tačiau miestui toks sprendimas šiuo metu būtų neracionalus", - paaiškino architektas.

                                        Lengvosios atletikos federacija kreipėsi į architektą prašydama įvertinti galimybes Kauno arenoje surengti lengvosios atletikos uždarų patalpų varžybas.

                                        „Esam gavę visus techninius duomenis iš federacijos, kuriai pažadėjome per savaitę pateikti inžinerinius sprendinius, schemas, atsakyti, ar pagrindinė arenos aikštė atlaikytų apkrovas, ar patalpose būtų galima sumontuoti surenkamą įrangą tokio tipo varžyboms. Galbūt ateityje ir būtų tikslinga įsigyti tokią brangią įranga, kuri taip pat būtų tinkama organizuoti parodas. Šiuo metu jokių geometrinių arenos pakeitimų daryti negalime, nes statybos jau prasidėjusios.

                                        Jeigu arena būtų projektuota 20 tūkst. vietų, atsirastų papildomos tribūnos, laisvos erdvės tokio tipo aikštelei sumontuoti, tuomet pagrindinės salės apkrovos taip pat galėtų būti didesnės", - teigė rūmų projektuotojas.

                                        Architektas taip pat pabrėžė: jeigu atlikus techninius paskaičiavimus paaiškėtų, kad yra sąlygos įrengti surenkamą įrangą, tinkamą lengvajai atletikai, nukentėtų kitos funkcijos, kuriuos šiuo metu numatytos arenoje. Anot jo, negalima aukoti visų kitų vykdomų veiklų Kauno arenoje vienos sporto šakos sąskaita.
                                        Šaltinis: http://www.kaunas.lt/go.php/lit/Placiau/1449
                                        Sekite savo banknotus

                                        Comment


                                          Chm. O fasado keitimas netyčia jau irgi nėra pavėluotas?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X