Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

''Žalgirio'' arena (2008-2010m. archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Naujame portale - informacija apie arenos statybą ir paramos fondo veiklą
    09/29/08
    Šiandien startuoja naujas Kauno arenos tinklalapis www.kaunoarena.info. Puslapis skirtas informuoti apie arenos statybų eiga ir paskatinti kauniečius ir kitus Lietuvos gyventojus aukoti arenos paramos fondui.

    Naujasis tinklalapis yra sukurtas ryšių su visuomene agentūros „Promo Service" iniciatyva, pritariant Kauno miesto savivaldybei. Jis yra naujos informacinės kampanijos, kuria siekiama pagyvinti lėšų aukojimą arenai, dalis. Šią informacinę kampaniją remia ir verslo naujienų portalas Verslosavaite.lt.

    „Nusprendėme imtis šios visuomeninės veiklos, nes tikime, kad išnaudotos toli gražu ne visos galimybės surinkti daugiau lėšų į fondo sąskaitą. Viešojoje erdvėje vyrauja nuomonė, kad fondo idėja nepasiteisino, nes žmonės aukoja vangiai.

    Mes manome, kad to priežastis - per mažai informacijos apie fondo veiklą ir galimybę aukoti. Todėl kviečiame ir kitas žiniasklaidos priemones prisidėti prie šios akcijos. Kauno arena yra labai svarbus statinys visai Lietuvai, todėl manome, kad sulauksime palaikymo, o arenos fondas pilnės sparčiau ", - sakė „Promo Service" direktorius Gediminas Dūda.

    Comment


      Galėtų ant 'Akropolio" garažo web kamerą įrengti.

      Comment


        Parašė Mercedes Rodyti pranešimą
        Naujame portale - informacija apie arenos statybą ir paramos fondo veiklą
        09/29/08
        Šiandien startuoja naujas Kauno arenos tinklalapis www.kaunoarena.info. Puslapis skirtas informuoti apie arenos statybų eiga ir paskatinti kauniečius ir kitus Lietuvos gyventojus aukoti arenos paramos fondui.
        gal pajudės arenos rėmimo reikalai..

        Comment


          Parašė liutass Rodyti pranešimą
          Galėtų ant 'Akropolio" garažo web kamerą įrengti.
          Butu gerai, jei irengtu, o kol irengs, galite paziureti sita: http://www.nuova.lt/dialog.camera.php
          Jei reikes, galesiu paderinti del pritraukimo.
          Paskutinis taisė 99; 2008.09.29, 13:39. Priežastis: Patikslinta nuoroda

          Comment


            Šios temos senbūviai turbūt pamena, kad beveik prieš pusantrų metų Kauno Arena | 2 etapas temoje ganėtinai aršiai diskutavom ar Kaunui yra pakeliama našta kasmet po kelias dešimtis milijonų litų arenos statytojams ir subalansuoti biudžetą vykdyti kitas socialines paslaugas miestiečiams (gatvių taisymas, tie nelemtieji suoliukai ir pan.) Pvz., štai šis puslapis:
            http://www.miestai.net/forumas/showthread.php?p=169265#post169265.

            Istorija parodė, kad per drąsus tikėjimas ekonominiu augimu ir miesto biudžeto nuolatiniu perviršiu yra pernelyg neatsargus:
            http://www.miestai.net/forumas/showp...postcount=1439

            Citata iš šiandienos Verslo žinių straipsnio "Saloje užvirė darbai":
            "Šių metų darbams, pasak p. Rabačiaus, finansavimas yra garantuotas. Bet kol kas nei privačių investuotojų, nei būsimo Sporto rūmų operatoriaus (manoma, kad su juo turi būti sudaryta koncesijos sutartis) klausimai nėra aiškūs.
            Kauno miesto biudžeto lėšos, kaip ir visoje Lietuvoje, surenkamos blogiau nei planuota - rugsėjo mėnesį atsilikimas sudarė apie 50 mln. Lt"
            Lietuvai ekonomiškai labai sėkmingais 2007 metais dalis forūmiečių kietai užsipuolė užsiminus apie galimą ekonomikos nuosmūkį, didesnę ar mažesnę krizę, tačiau neprabėgus nei dviejiems metams, ekonomikos ciklai priminė apie save. Nors Kauno biudžeto deficitas yra trumpalaikis rodiklis, tačiau jis rodo, kad jau dabar miesto vadovams sunku subalansuoti planuotas pajamas ir planuotas išlaidas. Todėl visai realu, kad būtų sutrikęs ir arenos statybos pagal koncesiją finansavimas.

            P.S. Tai buvo trumpas rakursas į praeitį. Praeities diskucijas priminė perskaityta pacituota paryškinta VŽ straipsnio pastraipa.

            Comment


              aukseliui:
              labai gerai, kad prisiminei šią diskusiją. Bet taip pat manau, kad yra labai svarbus pats arenos buvimo faktorius. Tai yra, jei Kaunas sugebėtų paruošti viešbučius, tuomet labai tikėtina, kad juose apsigyventų 2011m. čempionato dalyviai/lankytojai. Ir manau ne man vienam atrodo, kad tai bus ne paskutinis didelis renginys šioje arenoje.
              Tai būtų panašiai, kas 5 metų žmogaus lėšomis finansuoti normalaus buto pirkimą - tai nėra brangu, kaip už tokį daiktą.

              Comment


                Tai Mūsų arena atitiktų ir Eurolygos Final 4 standartus man atrodo, tai jei pasisektų... B) Dar visokie stambesni muzikiniai koncertai kaip kad EMA (Europe Music Awards) ir pan.. Taip, kad manau renginių netruks, o jei dar "Vaiduoklius" graziai padarys tai iš vis "ledas" bus

                Comment


                  jooo fainai ten tuos polius jau sukale ir akmenis sudejo neblogai atrodo is priesingos puses turiu omeny kranto sutvyrtinima is nemuno puses

                  Comment


                    Būsimiems arenos valdytojams numatytos griežtos sąlygos

                    Savivaldybės vadovai parengė pramogų ir sporto arenos bei „Girstučio“ rūmų koncesijos sutartis, kuriose koncesininkams numatytos griežtos sąlygos.

                    Nors surasti bendrovę, kuri statys naujuosius sporto rūmus, buvo labai svarbus uždavinys, tačiau ne mažiau svarbus – išsirinkti tinkamą rūmų operatorių.

                    Ieškos arenos valdytojo

                    Penktadienį įmūriję arenos statybų pradžios kapsulę, miesto vadovai rengiasi skelbti arenos operatoriaus konkursą. Pagal parengtas sąlygas būsimajam operatoriui bus suteikta teisė valdyti areną koncesijos būdu.

                    Savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas sakė, kad arenos valdymo koncesijos būdu sąlygos jau parengtos. Pagal jas koncesininku panorusi tapti bendrovė galės areną valdyti 25 metus.

                    „Mes nustatėme sąlygą, kad būsimasis koncesininkas, ateidamas valdyti areną, turi atsinešti 32 milijonus litų. Kitaip sakant, jis savo lėšomis turi pagerinti arenos įrengimo sąlygas“, – sakė V.Gudėnas.

                    Būsimasis koncesininkas turi įrengti restoranus, kavines, ryšio sistemą, organizuoti visus arenoje vykstančius kultūros renginius ir sporto varžybas.

                    Savivaldybė lengvatų neprašys

                    V.Gudėno teigimu, sudarant koncesijos sąlygas buvo ilgai diskutuojama, ar savivaldybė turės teisę į nemokamus renginius ar kitas lengvatines sąlygas, tačiau apsispręsta, kad ji neturės jokių privilegijų.

                    Koncesijos sutarties projekte griežtai apibrėžtas žemės naudojimo klausimas. Koncesininkui suteikiama galimybė savo nuožiūra naudotis tik žeme po arena ir keletu metrų aplink arenos pastatą.

                    Kitas sklypas šalia arenos išlieka savivaldybės nuosavybe.

                    Laukia stiprios kompanijos

                    Koncesininkui ketinama suteikti galimybę naudotis automobilių stovėjimo aikštele saloje ir „Akropolyje“ esančio garažo 1,5 tūkst. vietomis.

                    Savivaldybė pasilieka sau teisę parinkti pavadinimą arenai arba parduoti jos pavadinimą kuriai nors iš verslo struktūrų.

                    „Numatėme griežtas sąlygas koncesininkui, tačiau norime, kad ateitų stipri kompanija“, – sakė V.Gudėnas.

                    Arenos koncesijos sutarties sąlygos miesto tarybai turėtų būti pateiktos svarstyti spalio mėnesį.

                    Jei taryba joms pritars, bus skelbiamas tarptautinis konkursas. Tikimasi, kad nugalėtojas paaiškės ateinančių metų pradžioje.

                    Stabdo „Girstučio“ konkursą

                    Savivaldybė nusprendė stabdyti „Girstučio“ rūmų rekonstrukcijos darbų konkursą. Rugsėjo mėnesį parengtas konkurso, kurio darbų vertė 17 mln. litų, sąlygas pasiėmė apie 20 bendrovių.

                    Pagal pirmąjį konkurso variantą savivaldybė turėjo įsirengti ir valdyti tik 50 metrų ilgio baseiną, o kitą – 25 metrų ilgio baseiną turėjo valdyti būsimasis koncesininkas.

                    „Kadangi 25 metrų ilgio baseinas per varžybas turi būti naudojamas sportininkams apšilti, mes supratome, jog šis baseinas irgi turi priklausyti savivaldybei, kad netektų jo nuomotis iš verslininkų, todėl keičiame konkurso sąlygas“, – sakė V.Gudėnas.

                    Pagal projektą „Girstutyje“, be dviejų baseinų, dar turėtų būti įrengtas vandens pramogų parkas, kurį valdytų konkurso būdu parinktas koncesininkas.

                    Visa „Girstučio“ rekonstrukcijos kaina – 32 mln. litų. 22 mln. litų sudarytų valstybinės investicijos, o 10 mln. – privačios lėšos.

                    Nenori įsipareigoti

                    V.Gudėnas

                    Kauno savivaldybės administracijos direktorius

                    „Jei norėtume gauti tam tikrų lengvatų, taptume priklausomi nuo koncesininko, jis vėliau pradėtų iš mūsų reikalauti finansinių lėšų. Nenorime turėtų jokių finansinių įsipareigojimų. Jei rengsime miesto renginius, tai mokėsime nuomą, kaip ir kiti nuomininkai.“

                    Comment


                      Interviu balsas.lt Kauno meras tikisi arenos operatoriaus su pinigų maišu

                      http://www.balsas.lt/naujiena/215974...lnojamasturtas

                      Comment


                        Kauno savivaldybė naujojoje arenoje privilegijų neturės

                        Kauno miesto savivaldybė naujojoje sporto arenoje negalės nemokamai organizuoti renginių, jai arena netaikys ir kitokių lengvatų. Tai apibrėžia jau parengtos Nemuno saloje pradėtų statyti Kauno sporto ir pramogų rūmų valdymo koncesijos konkurso sąlygos.

                        Savivaldybės administracijos direktoriaus Vyganto Gudėno teigimu, jeigu savivaldybei prireiks organizuoti Kauno sporto ir pramogų rūmuose kokį renginį miesto visuomenei, kaip ir kiti arenos nuomininkai, ji salę turės išsinuomoti. Kadangi nesirengiama operatoriui (koncesininkui) biudžeto lėšomis dotuoti galimų arenos eksploatavimo nuostolių, tai ir lengvatų iš jo prašyti savivaldybei būtų neparanku.

                        Tačiau savivaldybė pasilieka teisę parinkti arenai vardą arba už nemažą sumą sutikti, kad jį parinktų trečioji šalis - kokia nors turtinga firma, pasišovusi taip paremti pradėtų statyti rūmų Nemuno saloje statybą.

                        Miesto taryba spalį turėtų svarstyti savivaldybės administracijos užsakymu parengtas koncesijos konkurso sąlygas. Pagal jas būsimasis koncesininkas areną galės valdyti 25 metus. Privaloma sąlyga - įsipareigojimas 32 mln. litų investuoti į jos įrengimą: ryšių sistemą, restoranus, kavines.

                        Anksčiau tikėtos vilionės - suteikti operatoriui papildomą salos plotą šalia arenos - parengtose koncesijos sąlygose nebeliko. Žemė valdyti koncesininkui perduodama tik po pastatu ir keletą metrų aplink jį. Likusi sklypo dalis priklausys savivaldybei, kuri puoselėja planus Nemuno saloje įrengti pramogų ir poilsio parką ar kažką panašaus.

                        Tačiau koncesininkas valdys automobilių aikštelę greta arenos, kurioje, kaip Eltai antradienį aiškino savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius, vienu metu tilps apie pusė tūkstančio areną aptarnaujančio personalo, renginio dalyvių bei lankytojų transporto priemonių. Lengvosioms mašinoms statyti numatytos 393 vietos, kiek jų bus VIP, spręs koncesininkas.

                        Koncesininkas renginių metu disponuos ir 1,5 tūkstančio vietų aikštelėmis daugiaaukščiame "Akropolio" prekybos centro garaže prieš Nemuno salą.

                        Jeigu miesto taryba pritars koncesijos sutarties projektui, bus skelbiamas tarptautinis konkursas, kurio nugalėtojas taps didžiausios šalyje sporto ir pramogų arenos valdytoju.

                        www.delfi.lt

                        Comment


                          Radau kelis video apie atidarymo ceremoniją,dar šių lyg tai nebuvo niekur kitur

                          Startas 1

                          http://www.youtube.com/watch?v=RunZrXHx4Zc

                          Startas 2

                          http://www.youtube.com/watch?v=2DgFFms_Ia4&NR=1

                          Kauno arenos statybos pradžia

                          http://www.youtube.com/watch?v=G24lG...eature=related

                          Comment


                            Siandien atsirado nauja tvora... ir nemazai technikos uz jos:


                            iPhone foto

                            Comment


                              O kam tokia nepermatoma tvora? Ir šlykšti dar... Taupo, nes nuoma brangi, o statyt juk du metus reikės
                              You've got one life! Live it!

                              Comment


                                statybvietė pagal įstatymus privalo būti aptverta ir statybų zonoje negali būti pašalinių žmonių; nesuprantu kuo jums ta tvora užkliuvo, pro šalį dažnai pravažiuoju, tai tvarkinga medinė tvora ir tiek; o nesirinko metalinės tinklinės tvoros, nes brangu nuomot ar pirkt, bet to ji lengvai įveikiama vagių ir nėra ji taip gerai įtvirtinta žemėje
                                ...tik nesupraskit manęs teisingai...

                                Comment


                                  Shrnz>>> su senukais susitartu koki betafence papigiai paleistu ir butu norma... Nors is kitos puses medis gerai... an objekto uzrase statybvietes paruosimui gavo litus paskui dv ir sv paleis kur malkom sau priedams kaip sakoma
                                  Tas kas valdo informaciją - valdo pasaulį...

                                  Comment


                                    "Lyriniai nukrypimai" apie tvoras, lažybas ir pan. iškelti į sąvartyną (59 vnt.).

                                    Labai prašome:

                                    Pasistenkit būti informatyvesni ar bent diskutuokit konkrečiai apie areną ir jos statybas. Čia ne vieta reikšti emocijas ar susižavėjimus.
                                    Tokio turinio pranešimus, kaip "Pagaliau pajudėjo." "Darbininkai dirba..." ir t.t. pasilikite sau. Norite parodyti kas vyksta statybose, čiupkite fotoaparatą ir nupaveikslavę įdėkite fotografijas čia, tikrai bus ir informatyviau, ir įdomiau.

                                    Neturite galimybės fotografuoti ar nuvažiuoti pasižiūrėti, neprašykite tą daryti kitų forumiečių. Jei kas galės, tikrai nuvažiuos, nufotografuos ir įdės nuotraukas šioje temoje.

                                    Nepaverskite šios temos šiukšlynu su n puslapių apie nieką. Žmogui, norinčiam peržvelgti informaciją apie arenos statybas mažiausiai rūpi jūsų išgyvenimai, juk tema ir vadinasi "Kauno arena | Statyba", o ne "Koks aš laimingas, pagaliau stato areną, bet man tvora neįtinka".

                                    Prieš spausdami mygtuką "Siųsti atsakymą" dar kartą perskaitykite tai ką parašėte ir pagalvokite ar tai bus įdomu bent 5 žmonėms, skaitysiantiems tą pranešimą, vėliau.

                                    Ačiū už supratingumą.
                                    Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                                    Comment


                                      o čia su Vėtrūnos vadovu interviu
                                      http://www.kaunoarena.info/index.php...tis-nemegstame

                                      optimistas

                                      Comment


                                        Arena pradės kilti kitą savaitę

                                        http://www.lrytas.lt/?data=20081010&...8081010&view=2

                                        Comment



                                          O gal galima žemiau patalpinti straipsnį - nes ne visi yra pas rytą registruoti. Dėkoju.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X