Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

''Žalgirio'' arena (2008-2010m. archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Norėjau tau woofer parodyti ar įrodyti, kad labai mažai žmonių dirba, tai šian apie 10 nutraukiau foto....











    Bet, tada pamačiau šią grupuotę



    Fasado profiliai



    Žiūrėkite, kiek jau tų profilių sudėjo...

    You've got one life! Live it!

    Comment


      Is siandienos tarybos posedzio kur Vetruna pristatinejo statybu eiga:

      konstrukcine dalis ivykdyta 98%
      Architekturine - 10% (veluoja)
      Inzinerine - vyksta (veluoja)
      Ir turi vykti dar technologiniai montavimai. Veluoja...

      Siai dienai isisavinta 65 mln lt. neivykdyta dar 85 mln.i (liuto dalis inzineriniai dalykai ir architekturine dalis).

      TERMINAI: Kreiptasi i administracija del terminu nukelimo
      Praso nukelimo iki 5 menesiu nuo grafiko.

      Info is kito forumo.

      Comment


        normaliai atsilieka jei dar praso terminus pratest iki 5 menesiu.o nuo kada pradeda statyt ta aisktele?

        Comment


          Architektas E. Miliūnas: Žalgirio arena statoma kokybiškai

          Pentadienį Kauno miesto savivaldybės tarybai buvo pateikta informacija apie Žalgirio arenos statybų eigą, koncesininko nuveiktus ir planuojamus atlikti darbus. Žalgirio arenos projekto autorius architektas Eugenijus Miliūnas pabrėžė, kad arena statoma kokybiškai ir sąžiningai.

          „Nors Žalgirio arenos statybos truputį vėluoja, tačiau rangovas areną stato kokybiškai ir sąžiningai, smulkios klaidos ištaisomos laiku", - teigė E. Miliūnas.

          Žalgirio areną statančio įmonės „Vėtrūna" generalinio direktoriaus Juozo Valužio teigimu, pastato konstrukcinė dalis beveik baigta, tačiau dar liko architektūrinė dalis, pareikalausianti dar daugiau lėšų. „Žalgirio arenos statyboms jau panaudota 65 mln. litų. Baigiamas įrengti stogas, pradėti komunikacijų ir kitų sistemų montavimo darbai", - kalbėjo „Vėtrūnos" vadovas.

          Vakar įmonė „Vėtrūna" pateikė Savivaldybės administracijos direktoriui Vygantui Gudėnui raštą, kuriame prašoma atidėti Žalgirio arenos statybos darbų pabaigos terminą 5 mėnesiams. Statybininkų teigimu, arenos laiku nepavyks baigti dėl užsitęsusių projektavimo darbų bei koncesijos ir stovėjimo aikštelės konkurso. Savivaldybė gautą raštą perdavė išnagrinėti Žalgirio arenos projekto įgyvendinimą prižiūrinčiai advokatų kontorai.

          Meras Andrius Kupčinskas pabrėžė, kad rangovas turi laikytis sutartyje numatytų terminų. „Administracija turės išsamiai išnagrinėti gautą statybininkų raštą, tačiau pateiktas 5 mėnesių terminas yra nepriimtinas. Juolab, kad Lietuvos krepšinio federacija norėtų naujojoje Žalgirio arenoje organizuoti būsimo Europos krepšinio čempionato grupių burtų traukimo ceremoniją", - savo argumentus išdėstė miesto vadovas.

          Žalgirio arenos koncesininko atstovė Angelė Dementavičiūtė teigė, kad pirmiausia bus siekiama kokybės. „Investicijų įgyvendinimo sparta priklausys nuo arenos rangovo. Mūsų pagrindinis tikslas - kokybė. Tam reikia rangovo, projektuotojų ir koncesininkų glaudaus bendradarbiavimo", - kalbėjo koncesininko atstovė.

          FIBA-Europe sprendimą dėl Europos krepšinio čempionato organizavimo Lietuvoje priėmė 2005 metais. Numatoma, kad grupės varžybos vyks 4 miestuose: Alytuje, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose. Atkrintamosios varžybos bus žaidžiamos Kaune ir Vilniuje. Planuojama, kad finalinės varžybos vyks Kaune, nes čia bus didžiausia arena.

          Tai bus jau 37-tas vyrų Europos krepšinio čempionatas ir antras kartas, kai Lietuva organizuos Europos krepšinio pirmenybes. Pirmąjį kartą tai įvyko 1939 m. Kauno sporto halėje. Tuomet dalyvavo 8 valstybių komandos. Čempionatas vyko vieno rato sistema (visos komandos žaidė su visomis po vieną kartą). Tuometinė Lietuvos rinktinė, iškovojusi visas 7 pergales, užėmė pirmąją vietą.

          kaunas.lt
          Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

          Comment


            pora menesiu chebryte stato pastolius ,tai snd pamaciau kad visai ten graziai pastoliai atrodo;D galetu palikt;DD

            Comment


              Parašė ieconn Rodyti pranešimą
              pora menesiu chebryte stato pastolius ,tai snd pamaciau kad visai ten graziai pastoliai atrodo;D galetu palikt;DD
              "siek tiek " veluoja, tai beveik puse metu. Bet manau cia kazkur problema yra, tik apie ja neskelbiama. Kai veluojama ir norima terminus pasivyt, vaizdas statybvietej buna kitoks , negu dabr arenoj.
              KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

              Comment


                Parašė Aidzius Rodyti pranešimą
                "siek tiek " veluoja, tai beveik puse metu. Bet manau cia kazkur problema yra, tik apie ja neskelbiama. Kai veluojama ir norima terminus pasivyt, vaizdas statybvietej buna kitoks , negu dabr arenoj.
                taip problema yra ir tikrai apie ją neskelbiama. Beje apie problemą labai diplomatiškai užsimenama būtent šiuo sakiniu "Statybininkų teigimu, arenos laiku nepavyks baigti dėl užsitęsusių projektavimo darbų <...>" ir tai gryna teisybė. Nėra galutinio projekto. O kai jo nėra - nėra ką ir statyti.
                Architektūros fotografija: http://www.garbacauskas.com

                Comment


                  klausimas - KODĖL VIS DAR JO NĖRA????

                  Comment


                    Nuo ko cia nesuprast, netelpa jie i savo biudzeta o uz savo pinigus statyti nenori, tai ir praso dabar terminus pratesti, po to ir pinigu paprasys o po to pabegs i jamaica

                    Noriu pasakyti, kad neimanoma baigt projektavimo darbu, kai negali sugalvuoti projekto kuris tilptu i tavo biudzeta
                    Paskutinis taisė VilCity; 2010.07.10, 07:54.

                    Comment


                      Na architektas Miliūnas jau tris ar keturias techninio projekto laidas išleido ir dabar nežinau ar yra patvirtintas galutinis (nors jau arena ir stovi). O tiem kurie projektuoja jau pagal techninį projektą negali pasitvirtinti darbo projekto, todėl darbai lėtai ir vyksta. Taip jau būna, kai kažkokių idealumus bando i labai maža kainą įspausti

                      Comment


                        Man tai vis tiek atrodo, kad čia viskas dėl pinigų. Vėtrūna jų negavusi, o savų daug kišti nenori, todėl taip ir lėtai juda. Manau Kupčinskas imituoja, kad taip negali būti, kad jei vėluoja... bla..bla... Prieš rinkėjus nori atrodyti tvirtas, manau tyliai ramiai pratęs tą terminą ir viskas.

                        Beje tie geriausi "egzzpertai" iš savivaldybės, kur dar prieš mėnesį sapaliojo, kad bus iki naujų metų arena. Reikėtų jų dbr paklausti, kodėl anakart toks nusikalbėjimas iš jų pusės būdavo
                        You've got one life! Live it!

                        Comment


                          Kauno arenos durys šiemet neatsidarys

                          Žalgirio areną statanti "Vėtrūna" pripažįsta, kad darbų nespės baigti laiku. Tačiau vis dar tikimasi, kad pirmieji renginiai rūmuose įvyks kitą pavasarį.

                          Prašo atidėti

                          Beveik dvejus metus Žalgirio areną statanti bendrovė "Vėtrūna" darbus įsipareigojo baigti spalį, tačiau penktadienį paskelbta, kad statybininkai savivaldybės prašo terminą nukelti penkiems mėnesiams. Dėl vėlavimo dalį atsakomybės prisiima ir architektas Eugenijus Miliūnas.

                          "Vėtrūna" stato kokybiškai ir sąžiningai, bet mes nesugebame iki galo suformuluoti uždavinių, nes jie yra labai sudėtingi. Reikia rasti patį geriausią santykį tarp pinigų, kuriuos galime išleisti ir estetikos", – kalbėjo architektas.

                          Koncesininkas nerimauja

                          Didelis statybos darbų atsilikimas nuo grafiko ne juokais gąsdina Žalgirio arenos koncesininką. 25 metus areną valdysiantis Kauno "Žalgirio" rėmėjo ir asociacijos "Kauno futbolo ir beisbolo klubas" konsorciumas įsipareigojo investuoti mažiausiai 10 mln. litų. Koncesininkui privalomi darbai suskirstyti į tris etapus. Pirmasis jau vyksta, nes yra susijęs su komunikacijų įrengimu, tačiau kitų dviejų etapų darbus bus galima pradėti tik "Vėtrūnai" baigus pastato statybas. Tik visiškai užsandarinus pastatą, galima pradėti montuoti grindų dangą, kėdes, kupolą. Be to, kol iki galo nesutarta dėl architektūrinių sprendimų, koncesininkas net negali sudaryti pastato apšvietimo sąmatos.

                          "Arenos veiklos pradžia priklauso nuo "Vėtrūnos", bet mes negalime laukti dar papildomai penkis mėnesius, nes areną būtina išbandyti prieš Europos vyrų krepšinio čempionatą", – sakė "Žalgirio" valdybos narys Martynas Ugianskis.

                          Atidarys balandį?

                          "Kodėl visi dabar kaltina "Vėtrūną"? Priminsiu, kad sutartis dėl automobilių stovėjimo aikštelės pasirašyta tik liepos 1d., o tie darbai trunka aštuonis mėnesius. Buvo ir kitų niuansų, tad vien mūsų kaltinti negalima", – kaltinimų dėl vėlavimo nesutiko prisiimti "Vėtrūnos" generalinis direktorius Juozas Valužis.

                          Statybininkų koncesininkas nekeikia ir teigia, kad vyksta normalus darbo procesas, o nesutarimai užglaistomi per konstruktyvius pasitarimus. Vienas didesnių ginčų kilo dėl kėdžių. Anksčiau numatytas pastatyti kėdes buvo pasiūlyta pakeisti pigesnėmis. J.Valužis teigia, kad Kinijoje gamintų kėdžių per prievartą nepirš, tačiau jos atsieitų milijonu litų pigiau. Koncesininkas ir Kauno politikai išreiškė poziciją, kad kokybės aukoti nevalia.

                          "Vėtrūna" siūlosi dirbti keliomis pamainomis, tačiau savivaldybė kategoriškai nesutinka už tai papildomai mokėti. Todėl greičiausiai bus prieita prie kompromisinio varianto – statybos darbus pastato viduje bendrovė baigs iki kitų metų pradžios. Todėl tikėtina, kad pirmasis renginys Žalgirio arenoje įvyks balandį.
                          Jau nervint pradeda. Vėtrūna išpindėjo visai. Skarbonkę dar vieną nori pastatyt...

                          Comment


                            projektuos projektuos ,zes kad jau nebespes. taip ir bus;DD teletabiu gauja.

                            Comment


                              Sios dienos:


                              Comment


                                Todėl greičiausiai bus prieita prie kompromisinio varianto – statybos darbus pastato viduje bendrovė baigs iki kitų metų pradžios. Todėl tikėtina, kad pirmasis renginys Žalgirio arenoje įvyks balandį.
                                Koks čia kompromisas... Pasakė nespėsim tai kompromisas yra gerai?!?! Iki metų pradžios, vėlgi labai tiksliai šnekama... Balandis jau tikrai ne pradžia o II ketvirtis.
                                http://www.efoto.lt/user/29794/nuotraukos

                                Comment


                                  Prie ko čia papildomi pinigai už darbą dviem pamainom? Juk vistiek žmogui gaunasi dirbti po aštuones valandas per dieną..? Kodėl kai Kausta statė oro uostą kad spėtų dirbo keliomis pamainomis ir niekas dėl to galvos nesuko..? Jai prisižadi už tokią sumą padaryti tokį ar anokį darbą tai jį ir privalai atlikti, o čia jau tavo reikalas kaip jį atliktum, svarbu laiku ir kokybiškai. Jai ne šitos pigios kinietiškos kėdės, arenos statybas būtų laimėjusi Mitnija.. Nes būtent dėl to kad Vėtrūna pasiūlė kinietiškas kėdes( o buvo reikalaujama konkurso metu skaičiuoti kažkokias kitokias, geresnes) jų kaina ir laimėjo prieš Mintiją.. Mitnija dar norėjo duoti į teismą bet kaip amžinatilsį Gureckas sakė, aš esu kaunietis ir tikrai nestabdysiu teismais šio miestui be galo svarbaus projekto.. Kiek tame tiesos niekas nežino bet tuomet buvo šnekama apie kėdes užkuliuose dabar jau šnekos ir viešai pasklido apie kinietiškas kėdes...

                                  Comment


                                    Parašė Mjso Rodyti pranešimą
                                    Jau nervint pradeda. Vėtrūna išpindėjo visai. Skarbonkę dar vieną nori pastatyt...
                                    man tai labai keista ta fraze ,kad Vetruna nori dirbt dviem pamainom, bet savivaldybe uz tai nenori primoket. WTF ? laimejai konkursa, pasiulei tokia kaina ir tokius terminus, reiskia salygos tiko, tai ir statai kaio nori. Viena , dvi , ar trys pamainos...niekam neidomu. Suma pinigu nurodyta, pasakyta kada turi arena stovet ir statai. Netinka salygos - konkurso ,taip iseina. negalejai laimet.

                                    Manau tikroji priezastis yra pinigu stoka. Kaip raso , gauta apie puse lesu, o arena turetu eit i pabaiga. Toliau Vetrunai reiketu statyt is savo lesu, bet ar tu laisvu lesu tiek yra? Geriau iseina susitart su Miliunu,kad neskubetu su projektais ir taip rast buda nestatyt uz savo lesas.
                                    KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

                                    Comment


                                      Parašė Aidzius Rodyti pranešimą
                                      Geriau iseina susitart su Miliunu,kad neskubetu su projektais ir taip rast buda nestatyt uz savo lesas.
                                      Na tiksliau pasakius Miliūną nupirkti pigiau negu skolintis iš bankų (nes savų apyvarinių lėšų ir taip visiem trūkumas)... Lygiai taip pat kaikurie ir projekto pakeitimai man atrodo ne su vėtrūnos ir Miliūno susitarimais ivyko.. O kiek pakeitimų ivykę tyliai ir apie tai mes nieko nežinome..

                                      Comment










                                        Comment


                                          Parašė Xeonas Rodyti pranešimą
                                          Na architektas Miliūnas jau tris ar keturias techninio projekto laidas išleido ir dabar nežinau ar yra patvirtintas galutinis (nors jau arena ir stovi). O tiem kurie projektuoja jau pagal techninį projektą negali pasitvirtinti darbo projekto, todėl darbai lėtai ir vyksta. Taip jau būna, kai kažkokių idealumus bando i labai maža kainą įspausti
                                          Gaila - matyt vyksta priverstiniai projekto "paprastinimo" (prastinimo) darbai. Tur būt genrangovas nusprendė, kad jau laikas "nuoviroms"...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X