Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

''Žalgirio'' arena (2008-2010m. archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Jegermeister Rodyti pranešimą
    Girdėjau, kad stiklas lygtai bus visiškai skaidrus, netgi skaidresnis už paprastą stiklą.
    Atsakymas

    Šiuo metu konstruojamos Kauno arenos pagrindinės stogo konstrukcijos, pats laikas išorinio arenos fasado įrengimui, kuriuo jau nuo spalio mėnesio dirba UAB „KG Constructions“ kartu su partenriais UAB „Schüco Lietuva“, UAB "Prekmeda", bei pastato architektu Simu-Eugenijumi Miliūnu ir komanda.

    UAB „KG Constructions“ specialiai „Kauno arenos“ projektui sukūrė aliuminio-stiklo konstrukcijų sistemas, t.y. apie 30 unikalių aliuminio profilių, atitinkančių aukštus architektūrinius reikalavimus. Šiam projektui buvo pasirinktas langų ir fasadų srityje didelę patirtį tokio lygio projektuose turintis aliuminio profilių sistemų tiekėjas „Schüco". Tai padėjo sukurti išties kokybiškas ir sandarias aliuminio-stiklo konstrukcijos sistemas, pasižyminčias išskirtine estetika ir dizainu.

    „Džiaugiamės galėdami prisidėti prie unikalaus ir istorinio statinio savo darbais. Juk Lietuvoje tai antras statinys saloje po Trakų pilies. Be to, arena žymi 600-ąjį Kauno savivaldos jubiliejų, o 2011 m. jame vyks Europos krepšinio pirmenybės“, – pažymi UAB "KG Constructions" statybų direktorius Mindaugas Guzikauskas.
    Pasak M. Guzikausko, ši arena išsiskiria savo dydžiu, lyginant su kitomis Lietuvoje pastatytomis, bei naujai statomomis arenomis.


    Unikalios formos išskirtiniam pastatui

    Projekto „Kauno arena“ svetainėje galima pamatyti arenos vizualizacijų, kaip ji atrodys iš išorės. Toks fasadas sukuriamas specialiai šiam projektui gaminamais didžiaisiais horizontaliaisiais loviniais profiliais, bei terasiniais-palanginiais aliuminio profiliais.

    „Tai iš tiesų unikalios formos architektūrinio dizaino elementai, galintys sverti net iki 300 kg. Šie sunkiasvoriai profiliai bus nudažyti specialiai šiam projektui Šveicarijos kompanijos „IGP“ sukurta spalva, kuri pastatui suteiks nepakartojamo išskirtinumo“, - teigia UAB "KG Constructions" statybų direktorius M. Guzikauskas.

    Tuo tarpu saulės veikiami fasadai bus stiklinami specialiais saulę kontroliuojančiais stiklo paketais. Anot p. UAB "KGC" statybų direktoriaus M. Guzikausko, visi pastate naudojami stiklai bus išskaidrintos stiklo bazės. Tai reiškia, kad bus naudojami itin skaidrūs stiklai, kurių paketai yra skaidresni nei įprastinių skaidrių stiklų.

    Reikia pažymėti, jog visi stiklo paketai atitiks keliamus STR saugumo reikalavimus, o šiluminės stiklo paketų savybės yra 1.2 Wk/m².

    UAB „KG Constructions“ fasado įrengimą planuoja užbaigti 2010 m. birželio 30 d., projekto „Kauno arena“ numatoma pabaiga – 2010 m. rugsėjo mėn.
    Daugiau pasiskaitykite čia.
    Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

    Comment


      Parašė White_horse Rodyti pranešimą
      Manau dar stiklu prades dengt negreitai, pagal mane arenai dar reikia atlikti nemazai isoriu darbu, kad ji butu galutinai butu paruosta pradeti dengti stiklu.
      Nemanau kad visa arena apstatines pastoliais, tad mano nuomone neuzilgo ta dali kurioje sumontuoti pastoliai turetu dengti stiklu. Fasado montavimo darbus pradejo dar gruodzio menesi, o pabaigti turi birzeli. sumontuoti tik laikanciaja fasado konstrukcija ir veliau montuoti stiklus neapsimoka ekonomiskai del pastoliu laikymo. Pastoliai nemazai kainuoja tad kai tik gales iskart manau ir montuos tuos stiklus kad greiciau griautu pastolius..

      Comment


        Trukt už vadžių - vėl iš pradžių.

        ES milijonai Kauno arenai užstrigo Vilniaus biurokratų voratinkliuose

        Iki šiol sėkmingai su areną statančiais rangovais atsiskaičiusi Kauno savivaldybė šiuos metus pasitinka nusiteikusi nebe taip optimistiškai. Dėl sporto ir pramogų rūmų statybų visus kreditorių išteklius jau išsėmusi savivaldybė su didžiulėmis viltimis laukia naujienų apie Kauno niekaip nepasiekiančią ES paramą, siekiančią 50 mln. Lt.

        <...>

        Kauno vadovai sutartį su Lietuvos verslo paramos agentūra, užsiimančia ES paramos skirstymu, tikėjosi pasirašyti dar iki praėjusių metų pabaigos. Tačiau dabar aiškėja, jog sutartis, suteikianti galimybę iš ES gauti milijonus, geriausiu atveju gali būti pasirašyta tik vasarį ar kovą.
        Anot A.Kupčinsko, struktūrinių fondų milijonų kelionė į Kauną užstrigo dėl Vyriausybėje kilusių ginčų. Ūkio ministerija laukia išaiškinimo, ar ES paramą galima naudoti kompensuojant išleistą pridėtinės vertės mokestį (PVM). Panašu, kad kol šis niuansas nebus išaiškintas, arenos statybos nesulauks europinių pinigų injekcijos. Pasak Kauno mero, finansų ministrė Ingrida Šimonytė yra pažadėjusi minėtą su PVM kompensavimu susijusį klausimą išsiaiškinti iki vasario pradžios.
        Tiesa, net ir laiku nesulaukus ES paramos, arenos statybos darbai nutrūkti neturėtų. Tai užtikrina Kauno savivaldybės ir bendrovės „Vėtrūna“ pasirašytoje sutartyje esantis punktas, numatantis, jog statybos rangovas darbus turi tęsti net ir negaudamas finansavimo iki pusės metų.
        Šaltinis: http://www.15min.lt/naujiena/miestas...iuose-42-81604
        Paskutinis taisė Neju; 2010.01.27, 10:48.
        Sekite savo banknotus

        Comment


          Valdžia jau seniau parodė, kad dirbti moka, kai tik nori. O atrodo, kad tas pusės metų tesimas buvo tam ir paruoštas. Apsidraudimui. Ką gi, tikėkimės atomazgos. Geros.

          Comment


            Parašė Neju Rodyti pranešimą
            statybos rangovas darbus turi tęsti net ir negaudamas finansavimo iki pusės metų.
            Bet ar nebuvo dar minima ir suma? Tingiu kuisti visą temą, gal kas atsimena? Juk per pusę metų gali sukišti labai jau daug savų pinigų, o Vėtrūna manau viską darys, kad savų lėšų nedėtų. Pirmiausiai aišku spaus savo tiekėjus, kuriuos jau ir taip dbr smaugia, bet gal ir vyriausybę sugebės paspausti... Aišku gali imituoti, kad dirba ir kad darbai nenutrūkę...
            You've got one life! Live it!

            Comment


              Imituoti gali, taciau darbu uzbaigimo terminas nenusikels. O veluojant negales paaiskinti, kad nebaigia nes pinigu nebuvo, nes sutartyje yra punkstas apie tai. Plius UBIG'as jau pasiemes arena, kas ramina, nes jau kas kas, bet Romka tai, manau, moka paspausti ka reikia.

              Comment


                Taip sakant - pačiu laiku užstrigo .

                Comment


                  butu buve keista jai nebutu iskile jokiu finansavimo problemu... Ir vel eilini karta kauno arenos pinigai stringa vilniuja.. Kaskodel neteko girdeti kad taip strigtu panvezio ar siauliu arenu pinigai.. Kodel tada neiskilo sie klausimai? Juk ir tada buvo finansuojama is ES fondu..?

                  Comment


                    Pf.. paprasta, juk FIBA vadas pasakė - jei arena bus pastatyta iki metų galo, finalai bus čia. Nemanau, kad vilniui grėsmę kėlė šiauo klausimu Šiauliai ar Panevėžys

                    Comment


                      /\
                      na taip cia viskas del to aisku. O finansavima, paziurejus i kalendoriu, reikia stabdyti jau dabar. Kitu atveju ziurek dar ir uzteks to puses metu neaktavimo kad arena butu baigta.
                      Tik va jau nejuokinga kai del visu situ reikalu nebuvo kimbama statant Panevezio ir Siauliu arenas.. Tai islindo tik statant Kauno arena..

                      Comment


                        Tikiuosi, jei ir pritrūks pinigų, Romanovas pagelbės ir viskas bus OK )

                        Comment


                          Parašė edvvis Rodyti pranešimą
                          Tikiuosi, jei ir pritrūks pinigų, Romanovas pagelbės ir viskas bus OK )
                          Romanovui is verslo puses priespaskutinis EC etapas, kurkas, patrauklesnis nei finalinis

                          Comment


                            o Miliunas gal toki dalykeli padarys http://hcdinamo.by/panorama/

                            ir siaip, bulbesai grazuole arena pasistate
                            Paskutinis taisė Marux; 2010.01.30, 21:06.

                            Comment


                              Tai panoramina yra padaryta ir Seamens arenos nereik taip toli į rytus žvalgytis

                              Comment


                                Siemens'as nesulyginamas dalykas su Minsk arena, be t cia jau OT

                                Comment


                                  Parašė Marux Rodyti pranešimą
                                  Romanovui is verslo puses priespaskutinis EC etapas, kurkas, patrauklesnis nei finalinis
                                  na cia dar klausimas.. kas pelningiau ziurint i ateiti, juk kokia nemokama reklama arenos visoj europoj..?

                                  Comment


                                    Kaune jau kabo tentai, reklamuojantys areną



                                    Comment


                                      patalpinta nauja fotografija iš arenos statybvietės. http://www.kaunoarena.info/index.php...renos-statybos

                                      Comment


                                        /\
                                        na dabar jau ilgia vaizdas is to tasko nesikeis nebent sniegas nutirpto o ir to greitu metu nepranesa na o jai rimtai tai vaizdas pasikeis tik sumontavus fasada o kaip supranto to dar siektiek teks palaukti...

                                        Comment


                                          Ziurint nuo akropolio garazo pro kolonas matosi kas vyksta viduje gan aiskiai, dedamos pirmo auksto tribunu konstrukcijos ir pan. Jei kas turi gera pritraukianti fotika, galima idomiu kadru pagauti. Na, o siaip reikia prdeti ieskoti snipu is statybininku tarpo siame fotume

                                          Comment

                                          Working...
                                          X