Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

''Žalgirio'' arena (2008-2010m. archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Būsimasis Kauno arenos valdytojas sutiko mažinti koncesijos mokestį

    Ne mažiau nei 75 renginiai kasmet: Europos ir pasaulio čempionatai, garsiausių planetos atlikėjų koncertai bei per 51 mln. litų investicijų. Tokį Kauno pramogų ir sporto rūmų valdymo konkurse dalyvavusio VšĮ Kauno „Žalgirio“ rėmėjas ir asociacijos „Kauno futbolo ir beisbolo klubas“ konsorciumo pasiūlymą savivaldybės derybininkai pirmadienio vakarą pavadino neabejotinai naudingu miestui ir savo parašais pritarė ilgiau nei tris mėnesius derintam sutarties projektui.

    Koncesijos sutartis dėl Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje valdymo ir naudojimo būsimajam valdytojui priskiria visą riziką, susijusią su ūkine bei komercine veikla. Nepaisant to, būsimasis arenos valdytojas 0,5 mln. litų kasmet sutiko sumažinti koncesijos mokestį.

    „Turėjome vienintelį rezervą – atsisakyti galimo pelno, - kalbėjo konsorciumo derybinės grupės pirmininkas Martynas Ugianskis. - Tą ir padarėme. Arena svarbi miestui ir „Žalgiriui“.


    A lygio licenciją turinti komanda privalo žaisti modernioje arenoje. Mes ir miesto vadovai supranta, kad vienintelio dalyvio pasitraukimas arenos projektą įstumtų į aklavietę. Negalėjome taip pasielgti.“

    Savivaldybės derybininkai nesutiko keisti pagrindinių sutarties sąlygų. Nepaisant to, koncesininkas įsipareigojo užtikrinti Kauno miesto savivaldybei priskirtų funkcijų įgyvendinimą, tai yra – vykdyti kūno kultūros ir sporto plėtojimą, turizmo bei gyventojų poilsio organizavimą.

    Konsorciumas Kauno areną sieks paversti moderniausiais šalyje koncertų ir sporto rūmais. Bus sumontuotos naujausios konstrukcinės technologijos, moderniausios apšvietimo ir įgarsinimo sistemos, slankiojančios scenos, vaizdo kubai ir kiti įrenginiai. „Norėdami konkuruoti su kitomis regiono arenomis privalėsime siūlyti aukštesnės kokybės paslaugas ir konkurencingą nuomos kainą“, - kodėl pasirinkta tokia arenos vystymo strategija, aiškino konsorciumo atstovai. `
    Būsimasis Kauno arenos valdytojas dar intensyviau pradės dirbti ieškodamas galimų arenos partnerių, sudarinėdamas arenoje vyksiančių renginių sąrašą. „Garsiausių pasaulio atlikėjų gastrolių grafikai pradedami planuoti prieš dvejus metus. Mūsų siekis, kad jų tvarkaraštyje atsirastų ir Kaunas“, - užtikrintai kalbėjo M.Ugianskis.

    Būsimojoje arenos vyks 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionas, Eurolygos varžybos, kitų sporto šakų Europos ir pasaulio čempionatai.

    Koncesijos sutartį dėl Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje valdymo ir naudojimo Kauno miesto taryba turėtų tvirtinti gruodžio 22 dieną. „Neabejojame, kad politikai parems miestui naudingą sutartį“, - įsitikinę konsorciumo atstovai.

    zalgiris.lt

    Comment


      pagaliau baigė derybas, tik is straipsnio neaisku kaip bus del arenos pavadinimo.

      Comment


        Man tas pavadinimas mažiausiai aktualus, tik svarbiausia, kad šiam straipsnį išdėstyti planai iš tiesų pataptų realiais faktais, nuo to ir Kaunas ir visa Lietuva laimėtų.
        Kitas labai svarbus aspektas, kad valdytojas jau nuo dabar realiai galės prisidėti prie arenos statybos ir įrengimo kontrolės - kas manau yra labai aktualu su kiekvieną centą taupančiais statybininkais.

        Comment


          Parašė Fanas Rodyti pranešimą
          Kauno arenos kainą nustatys teismas?

          http://www.krepsinis.net/kauno-areno...as-127342.html
          Nervuoja su tokiais pareiškimais, kaip: ""Vėtrūna" statybinių medžiagų kainų ir darbų įkainių nuosmukį prognozavo jau tada".
          Jei prognozavai nuosmukį, tai kodėl sutikai su kainos perskaičiavimo metodika, nurodyta sutartyje? Ko dabar kišami teismai tam nustatyti ir pan.
          Faktas, kad daroma viskas, kad paimti objektą, su ta mintimi, kad kaip nors paskui išspausim, ant kažko užsakovas nusileis ir t.t. Tikiuosi savivaldybė bus principinga šiuo atveju ir pamokys avantiūristus.
          Who is Zaiza?

          Comment


            Derybos baigtos: arenos valdymas Kaunui kasmet atsieis 2,5 mln. litų

            Kauno savivaldybės ir statomos arenos valdymo konkurso dalyvio derybose padėtas taškas. Jei derybų rezultatams pritars savivaldybės taryba, miestas koncesininkui kasmet mokės po 2,5 mln. litų.

            Teigia atsisakę pelno

            Miesto meras Andrius Kupčinskas ne kartą yra sakęs, kad savivaldybė areną 25 metus valdysiančiam koncesininkui sieks nemokėti nieko. Vėliau kalbėta, kad reali kasmet mokama suma gali siekti apie milijoną litų, bet antradienį paskelbta, kad koncesininkui žadama mokėti 2,5 mln. litų.

            „Lyginant su kitų Lietuvos ir užsienio miestų patirtimi kaina yra normali. Pavyzdžiui, vengrai už 18 tūkst. vietų arenos valdymą koncesininkui kasmet moka po 1,5 mln. eurų. Mūsų kaina nėra iššaukianti“, - kalbėjo savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

            Pagrindinė sąlyga, kuri iškėlė koncesijos mokestį - privalomos investicijos. Skaičiuojama, kad viena prieš pramogų ir sporto rūmų atidarymą koncesininkas į juos turės investuoti apie 16 mln. litų. O per 25 metus investicijos gali pasiekti ir 50 mln. litų.

            Vienintelio Nemuno saloje statomos arenos valdymo konkurso dalyvio Kauno „Žalgirio“ rėmėjo ir asociacijos „Kauno futbolo ir beisbolo klubas“ konsorciumo atstovai derybų pradžioje nurodė, kad koncesinis mokestis turėtų siekti tris mln. litų.

            „Turėjome vienintelį rezervą - atsisakyti galimo pelno. Tą ir padarėme. Mes ir miesto vadovai supranta, kad vienintelio dalyvio pasitraukimas arenos projektą įstumtų į aklavietę. Negalėjome taip pasielgti“, - teigė konsorciumo derybinės grupės pirmininkas Martynas Ugianskis.

            Areną krikštys politikai

            V.Gudėnas patvirtino manantis, kad derybos galėjo būti dar rezultatyvesnės, jei arenos valdyme būtų dalyvavęs dar bent vienas dalyvis.

            Tuo metu konsorciumo atstovai teigė, kad savivaldybė praktiškai nepadarė jokių nuolaidų ir dėl pagrindinių sutarties sąlygų keitimo nesileido į kalbas. Bene daugiausiai derėtasi dėl statomos arenos vardo. Areną pakrikštyti norėtų valdytojas, tačiau savivaldybės taryba yra nusprendusi, kad arenos vardo suteikimas - jos teisė ir pareiga.

            Žada 75 renginius per metus

            Derybų vaisius dar turės įvertinti savivaldybės tarybos komitetai, o vėliau ir pati taryba. Tai ketinama padaryti šį mėnesį. Jei taryba nepritartų suderėtam koncesijos mokesčiui, tektų procesą stabdyti ir skelbti naują konkursą, tačiau jau aišku, kad investuoti į areną norinčių verslininkų nėra apstu, o investicijos bus reikalingos jau artimiausiu metu. Pačią areną ketinama atidaryti kitą rudenį.

            Konsorciumas pasižada Kauno arenoje surengti po 75 renginius kasmet. Žada sumontuoti naujausias konstrukcines technologijas, moderniausias apšvietimo ir įgarsinimo sistemas, slankiojančias scenas, vaizdo kubus ir kitus įrenginius.

            „Garsiausių pasaulio atlikėjų gastrolių grafikai pradedami planuoti prieš dvejus metus. Mūsų siekis, kad jų tvarkaraštyje atsirastų ir Kaunas“, - kalbėjo M.Ugianskis.

            Arenoje vyks 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionas, Eurolygos varžybos, kitų sporto šakų Europos ir pasaulio čempionatai.
            Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

            Comment


              idomu kaip santvaros dalis viena su kita sujungineja? ant varztu ar su svarke?

              Comment








                Comment


                  Na kaip ir dingo fotkinimo pranasumas nuo akropolio aiksteles, taciau tai dziugus faktas

                  Comment


                    Kiek suprantu, ruošiamasi fasado darbams.

                    Comment


                      Dėl Kauno arenos valdymo spręs politikai
                      www.DELFI.lt
                      2009 gruodžio mėn. 1 d. 14:32


                      Kauno miesto savivaldybė baigė derybas su Kauno pramogų ir sporto rūmų valdymo konkurse dalyvavusiu VšĮ Kauno „Žalgirio“ rėmėjas ir asociacijos „Kauno futbolo ir beisbolo klubas“ konsorciumu. Galutinį sutarties projektą ir derybų rezultatą įvertins iš savivaldybės tarybos narių sudaryta Priežiūros darbo grupė, kuriai vadovauja miesto meras Andrius Kupčinskas.

                      Konkurso dalyvio derybininkai pageidavo keisti pagrindines sutarties sąlygas, nemažą dalį rizikos perkeliant savivaldybei. Mes nesutikome prisiimti nei jiems priklausančių rizikų perkėlimo savivaldybei, nei papildomai įsipareigoti koncesininkui“, - sakė savivaldybės derybų grupės vadovas, administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

                      Anot jo, dabar derybų rezultatas bus teikiamas Priežiūros darbo grupei svarstyti. „Politikai nuspręs, ar pasiektas derybų rezultatas yra priimtinas“, - sakė V. Gudėnas.

                      Koncesininkas sutiko sumažinti koncesijos mokestį iš viso 12,5 mln. litų plius PVM bei įsipareigojo užtikrinti Kauno miesto savivaldybei priskirtų funkcijų įgyvendinimą, tai yra – vykdyti kūno kultūros ir sporto plėtojimą, turizmo bei gyventojų poilsio organizavimą.

                      "Turėjome vienintelį rezervą - atsisakyti galimo pelno, - kalbėjo konsorciumo derybinės grupės pirmininkas Martynas Ugianskis. - Tą ir padarėme. Arena svarbi miestui ir "Žalgiriui". A lygio licenciją turinti komanda privalo žaisti modernioje arenoje. Mes ir miesto vadovai supranta, kad vienintelio dalyvio pasitraukimas arenos projektą įstumtų į aklavietę. Negalėjome taip pasielgti."

                      Konsorciumas įsipareigojo iki ūkinės veiklos pradžios investuoti apie 16 mln. litų, o per 25 metus investicijos gali viršyti ir 50 mln. litų. Taip pat kasmet įsipareigojama surengti ne mažiau kaip 75 renginius – tai buvo numatyta konkurso sąlygose.

                      Vėliau koncesininkas areną prižiūrės ir remontuos iš savo sukauptų lėšų, kurias sudarys ir savivaldybės sumokamas koncesijos mokestis.

                      Kauno areną sieks paversti moderniausiais šalyje koncertų ir sporto rūmais. Bus sumontuotos naujausios konstrukcinės technologijos, moderniausios apšvietimo ir įgarsinimo sistemos, slankiojančios scenos, vaizdo kubai ir kiti įrenginiai.

                      „Norėdami konkuruoti su kitomis regiono arenomis privalėsime siūlyti aukštesnės kokybės paslaugas ir konkurencingą nuomos kainą“, - kodėl pasirinkta tokia arenos vystymo strategija, aiškino konsorciumo atstovai.

                      Būsimojoje arenos vyks 2011 metų Europos vyrų krepšinio pirmenybės, Eurolygos varžybos, kitų sporto šakų Europos ir pasaulio čempionatai.

                      "DELFI"

                      Comment


                        to Corsaro

                        Metalinės santvaros pagamintos iš atskirų segmentų, pvz. didžiausios santvaros turi 5 segmentus, kurie tarpusavyje jungiamos varžtinėmis jungtimis. Taip pat santvarų stabilumą užtikrina medžio-metalo išilginės santvaros (t.y. ryšiai) ir ilginiai, kurios su metalinėmis santvaromis jungiamos irgi varžtais.

                        Comment


                          šiandien

                          Comment


                            žiūriu į areną ir tikiu - vieta tikrai pasirinkta pati geriausia Kaune

                            Comment


                              prie megos būtų buvę geriau. Niekur pasaulyje niekas negriozdina tokiais statiniais miesto centrų.
                              AerialMedia.LT
                              žvilgsnis į pasaulį kitu kampu...

                              Comment


                                Parašė fotopilotas.lt Rodyti pranešimą
                                prie megos būtų buvę geriau. Niekur pasaulyje niekas negriozdina tokiais statiniais miesto centrų.
                                Pirmas variantas kurį pavyko rasti

                                Comment


                                  Parašė fotopilotas.lt Rodyti pranešimą
                                  prie megos būtų buvę geriau. Niekur pasaulyje niekas negriozdina tokiais statiniais miesto centrų.
                                  Klysti tamsta, oi klysti. Yra daugybė didelių arenų, kurios stovi miestų centruose.
                                  You might surprise yourself.

                                  Miestai.net FB

                                  Comment


                                    vien kiek NBA arenų stovi miestų centruose

                                    Comment


                                      Miesto centre kaip tik neblogas variantas - po renginių žmonės bent jau į centrą išlys, gal nors laisvė atsigaus O vat už akropolį tai šaudyti reiktų

                                      Parašė fotopilotas.lt Rodyti pranešimą
                                      prie megos būtų buvę geriau. Niekur pasaulyje niekas negriozdina tokiais statiniais miesto centrų.

                                      Comment


                                        nebus taip, kad tos arenos kažkada stovėjo miesto pakrašty, o dabar miestas išsiplėtė ?

                                        man vistiek prie megos būtų buvęs geresnis variantas.
                                        AerialMedia.LT
                                        žvilgsnis į pasaulį kitu kampu...

                                        Comment


                                          Parašė fotopilotas.lt Rodyti pranešimą
                                          nebus taip, kad tos arenos kažkada stovėjo miesto pakrašty, o dabar miestas išsiplėtė ?

                                          man vistiek prie megos būtų buvęs geresnis variantas.
                                          Nes gyveni Šilainiuose ir tau pačiam patogiau būtų?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X