Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KAU] "Merkurijaus" metamorfozė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kas galėtų būti šio pastato viduje, labai priklausytų nuo pačio pastato arch.koncepsijos. Kuo pastatas konceptualesnis/modernesnis, tuo sunkiau į jį "įsipaišo" gyvenamoji paskirtis; bet už tai jis tampa komercinei veiklai vystyti patrauklesnis.

    A.Kančo (ir E.Miliūno) pastatas tarkim visai nepretenzingas, tai jame pilnai derėtų tiek komercija, tiek gyvenamoji funkcijos. Tiesa, pati siūloma architektūra, nėra kuom tai stebinanti (kartais atrodo, kad gerb.architektai taip galvojo kurdami šį projektą: "tai lengvi pinigai, greitai ką nors sumetam, kas per daug neiššoktų iš konteksto ir pasiimam tas babkes"). Na suskaidyti fasadai tam tikrom proporcijom ir seka langų vitrinomis, o visa kita...dėžė. Tikriausiai jei sudėtų brangias apdailos medžiagas, gal ir atrodytų kaip teigiamai neutralus neišsišokantis naujas pastatas. Kaunui taip nesiseka su NT vystymu miesto centre, kad pilnai palaikyčiau šį projektą (nesvarbu kad jis nėra pačios aukščiausios prabos), kad tik TAI įpūstų gyvybės į merdinčią ir apgriuvusią LA (čia tikriausiai jau iš nevilties).

    Jei bus siūloma (ArchTarybos) eiti link ultra šiuolaikiškų arch.sprendimų, tai neaišku ką šie garbūs architektai pasiūlys (nes keisis iš principo visa šio pastato tūrio koncepsija). Teks laukti tolesnių jų rezultatų.

    P.s.: o šiaip gerai, kad reikalauja iš projektuotojų kažko įpatingo sukurti - vis tik miesto centras, naujamiesčio "širdis".

    Comment


      Parašė toshas Rodyti pranešimą
      entuziastingieji laukinių statybų entuziastai, deklaruojate kad be galo mylit savo gimtą miestą Kauną, bet žiūrėkit kad jis neprarastų savo veido ir atmosferos.
      Ko gero mažai kam patinka tokie sovietiniai monolito monstrai kaip "Respublika", bendrabutis prie LA, daugiabučiai savanoriuose . Bet pastarasis namas vietoj "merkurijaus" yra panašaus lygio monstras. Jei "merkurijus" atrodė griozdiškai, tai jo įpėdinis kogero bus kur kas masyvesnis. Kagi, bus Vilniaus "Novotelio" analogas.
      Neginu aš Kauno arkitektų ir urbanistų, jie irgi 50proc. kalti, kad Kauno centrinė dalis vystosi be koncepcijos. O KAUET principingumas kelia abejonių - iš pradžių papila kritikos laviną, bet paskui vistiek išdygsta 9aukštis senamiesčio krašte ar jo didenybė akropolis.
      Pirma pusė tavo komentaro - visiškas nusišnekėjimas, viską per daug asmeniškai priėmi, suprask, niekas nenori, kad Kaune stovėtu architektūrinės nesąmonės, nori kaip tik kad viskas būtu gerai ir tvarkingai, aš asmeniškai norių, kad Kaune būtu vieninga Kauno apstatymo idėja, kad visiems būtu aišku kas ir kur turi būti, o ne dabartinio grybų karo, kai dėl vieno pastato mieli kolegos pešasi nors patys nelabai supranta dėl ko ( dėl to, kad nelaimėjo vieno ar kito konkurso) ....

      antroji pusė komentaro netiesiogiai paaiškina pinigų kyšio įdavimo teorija ( pinigėliai sumokami ir baigiasi visos peštynės )
      Paskutinis taisė Andrewass; 2008.05.30, 00:47.
      Kairiarankių klubas - Left.lt

      Comment


        Parašė deep house Rodyti pranešimą
        A.Kančo (ir E.Miliūno) pastatas tarkim visai nepretenzingas, tai jame pilnai derėtų tiek komercija, tiek gyvenamoji funkcijos.
        Pagal projekta du apatiniai aukstai - komercines patalpos, auksciau - gyvenamos patalpos.
        Pats pastatas, projekto autoriu teigimu, turetu buti kiek aukstesnis uz priesais esanti Pienocentro pastata.

        Comment


          Gerbiamieji - apie ką kalbam. Įvyko (tegu ir vietinio lygio) konkursėlis. Buvo komisija, išrinkti nugalėtojai. Jie realizuoja projektą. Kokią turi teisę KAUET "ekspertai" reikalauti iš principo nukrypti nuo patvirtintos konkursinės koncepcijos?
          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

          Comment


            Gerai p.Miškinis pasakė, kad toks pastatas tiktų Pramonės pr., bet ne LA. Miliūnas tikriausiai laimėjo, nes sugebėjo išspausti maksimalų kvadratų skaičių.
            Kaunas yra Kaunas

            Comment


              Kauno "Merkurijaus" rekonstrukcijų planai sustabdyti
              Architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba sustabdė "Merkurijaus" rekonstrukcijos planus. "Merkurijų" valdančios bendrovės "Homburg valda" projektų vadovas Arūnas Salanauskas, sužinojęs apie architektų tarybos sprendimą, neslėpė apmaudo, bendrovė skaičiuoja nuostolius.

              Prieš pusmetį pastatą įsigijusi tarptautinė kompanija "Homburg" liepą ketino pradėti buvusios Kauno universalinės parduotuvės rekonstrukcijos darbus. Tačiau po Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybos posėdžio paaiškėjo, kad investuotojai planus turės atidėti mažiausiai trims mėnesiams.

              DELFI

              Comment


                O aš pritariu šiam sprendimui, nes manau kad prestižiniai miesto vietai reikia prestižinio ir pastato.

                Comment


                  Tuoj galės patys mūsų verslininkai ar politikai statyt tą prestižinį pastatą...

                  Comment


                    nieko kito čia ir nereikėjo tikėtis norėti neužtenka, vistiek gausis kaip visada

                    Comment


                      Šiandien 14.00 val. Kauno architektų namuose (Vilniaus g.22) - Kauno architektūros ir urbanistikos tarybos (KAUET) posėdis. Bus pakartotinai svarstomas A.Kančo studijos daugiafunkcinio komplekso "Merkurijus" Laisvės al. 60 rekonstrukcijos techninis projektas.

                      Comment


                        o čia uždaras renginys?

                        Comment


                          Kančo ???
                          „O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas

                          Comment


                            "rekonstrukcijos"

                            Comment


                              Sveiki, truputis naujienų nekantriesiems

                              Po ilgų diskusijų naujajam Kauno „Merkurijui" uždegta žalia šviesa.

                              Straipsnio pabaigoje - video su Kančo interviu.

                              Visas straipsnis Delfyje.
                              Rieda gatvėmis, keliais, laukais mėlyna citrina - pagauk, jei sugebėsi...

                              Comment


                                Patriuksmavo, taciau pritare:

                                Trečiadienį architektai pristatė kiek pakoreguotą „Merkurijaus" projektą, nors esminių permainų jame nematyti. Tai sukėlė dalies Kauno architektų nepasitenkinimą. Vis dėlto po kelias valandas trukusių diskusijų projektui pritarta.

                                Kai kurie architektai siūlė palikti dalį senojo „Merkurijaus", tačiau tokiems siūlymams nepritarta.

                                Prieš pus­me­tį pa­sta­tą įsi­gi­ju­si tarp­tau­ti­nė kom­pa­ni­ja „Hom­burg" netrukus turėtų pradėti darbus. Planuojama, kad senojo „Merkurijaus" vietoje bus pastatytas 6 aukštų pastatas, kuriame dominuos stiklo detalės.

                                Pirmuose 3 aukštuose veiks pra­ban­gios par­duo­tu­vės. Ket­vir­ta­sis aukš­tas bus skir­tas biu­rams. 5-6 aukštuose bus įreng­ti gy­ve­na­mie­ji bu­tai ir nuo­mo­ja­mi apar­ta­men­tai.

                                Po pastatu bus pastatyta 3 aukštų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Šiuo darbus atliks didelę panašių darbų patirtį turintys Olandijos specialistai.

                                Skaičiuojama, kad senojo „Merkurijaus" „pakeitimas" nauju kainuos apie 150 mln. li­tų.

                                Comment


                                  ooo kažkas naujo ką gi, senas gargaras bus pakeistas nauju gargaru tikėkimės, kad vaizdas bent jau nebus baisesnis, nors žinoma, viliuosi, kad jis bus žymiai geresnis

                                  Comment


                                    Aš pabūsiu optimistu ir tikėsiu,kad vaizdas bus žymiai geresnis,vien ta mintis,kad bus 3 aukštų požeminė aikštelė kelią nuostabą.
                                    Paskutinis taisė Chipsas; 2008.07.09, 18:26.

                                    Comment


                                      "dominuos stiklo detales" - siais laikais kitko ir nebesugalvoja

                                      Comment


                                        Jau geriau lauko išvietę pastatytų negu dar viena kančo šūdo gabalą ! Tai yra pati miesto širdis ir aš prieš tai kovosiu !!!
                                        „O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas

                                        Comment


                                          Parašė Himleris Rodyti pranešimą
                                          Jau geriau lauko išvietę pastatytų negu dar viena kančo šūdo gabalą ! Tai yra pati miesto širdis ir aš prieš tai kovosiu !!!
                                          Si karta tikra sudo gabala sukure Miliunas. O Kanco projektas dar padorumo remuose.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X