Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KAU] Nemuno salos infrastruktūros darbai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė kadafis Rodyti pranešimą
    bet tai koks judesys buvo uostelyje, turbūt daug kas tais laikais valtelę turėjo.

    Kelinti čia maždaug metai?
    1976

    Comment


      Kaunodiena.lt:
      Dėl užteršto Nemuno kanalo dumblo išvežimo būdo su „Kauno tiltais“ susiginčijusi Kauno miesto savivaldybė paskelbė dumblo išvežimo konkursą.

      Konkurso nugalėtojas turėtų paaiškėti iki pavasario.

      Kanalą išvalyti, dumblą išdžiovinti ir jį išvežti turėjo „Kauno tiltai“. Prieš pusantrų metų konkursą laimėjusi bendrovė kanalą išvalė ir dumblą supylė į vadinamuosius sėsdintuvus. Dalis dumblo pradžiuvo, tačiau „Kauno tiltai“ jo vežti nepradėjo. Techniniame projekte numatyta, kad dumblas turi būti išvežamas baržomis. Bendrovės atstovai teigė, kad to padaryti neįmanoma ir siūlė pakeisti dumblo išvežimo būdą – jį vežti sunkvežimiais. Savivaldybė nesutiko ir pareikalavo laikytis projekto, nes baiminosi prarasti projekto įgyvendinimui skirtas ES lėšas.

      Dėl dumblo išvežimo būdo vasarą Kauno savivaldybėje lūžo ietys. Skirtingose barikadų pusėse atsidūrė net partiečiai. Tuometis savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas ir Vidaus vandens kelių direkcijos vadovas Gintautas Labanauskas aiškino, kad dumblą būtina ir įmanoma išvežti baržomis. Tuo metu kitas socialdemokratas, buvęs Kauno vicemeras Kęstutis Kriščiūnas tvirtino, kad dumblą reikia vežti sunkvežimiais.

      Bendrovė ir savivaldybė ginčą pradėjo spręsti teisme.

      „Kauno tiltai“ visus įsipareigojimus žadėjo atlikti daugiau nei už 3,3 mln. litų. Tačiau darbų atliko mažiau nei už pusę šios sumos.
      Kriščiūnas in - darbai stoja, Kriščiūnas out - darbai tęsiasi. Įdomūs sutapimai.

      Comment


        visi manau zinom jo nuopelnus

        Tikiuosi, kad bent iki rudens ten vel sutvarkys viska...

        Comment


          Nemuno salos kanalo dumblo išvežimo konkurse – trys dalyviai

          Mantas Lapinskas
          kaunodiena.lt

          2012-02-15, 16:10
          Šiandien atplėšti viešųjų pirkimų konkurso, kuriuo bus siekiama išvežti dumblą iš Nemuno salos kanalo, dalyvių vokai. Norą dalyvauti konkurse pareiškė trys bendrovės – visos jos lietuviškos.

          „Posėdis įvyko, gauti trys pasiūlymai. Visi trys dalyviai žada dirbi kartu, bus jungtinė sutartis. Viskas tikrai atrodo tvirtai. Dabar nagrinėsime, ar dalyviai atitinka paskelbto konkurso sąlygas“, – vokų atplėšimo faktą patvirtino miesto savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas.

          Šiuo metu su buvusio konkurso laimėtoju, bendrove „Kauno tiltais“, savivaldybė kovoja teismuose. Ilgai keitusi išvežimo datą, bendrovė dumblo taip ir neišvežė – nei iki Europos krepšinio čempionato, nei iki žiemos pradžios. Sėsdintuvuose sudžiūvęs dumblas šiuo metu padengtas sniegu, tačiau neabejojama, kad atšilus orams jis vėl taps klampus.

          Pagal projektą, dumblas turėjo būti vežamas baržomis, tačiau „Kauno tiltai“ įrodinėjo, kad pagal projektą to padaryti neįmanoma, esą jis turėjo daug trūkumų, toks vežimo būdas vadintas neracionaliu.

          Bendrovė dumblą norėjo vežti sunkvežimiais, bet savivaldybė tam paprieštaravo – buvo būgštaujama, kad pakeitus dumblo išvežimo būdą, gali tekti grąžinti šiam projektui skirtus ES milijonus. „Kauno tiltai“ teigė, kad tokių sankcijų ES lėšas skirstančios institucijos nesiimtų, tačiau šiuos žodžius garantuojančių raštų pateikti negalėjo.

          Vėliau dėl dumblo susiginčijusi Kauno miesto savivaldybė paskelbė jo išvežimo konkursą.

          Dėl dumblo išvežimo būdo dar vasarą Kauno savivaldybėje lūžo ietys. Skirtingose barikadų pusėse atsidūrė net tada buvę bendrapartiečiai. Tuometis savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas ir Vidaus vandens kelių direkcijos vadovas Gintautas Labanauskas aiškino, kad dumblą būtina ir įmanoma išvežti baržomis. Tuo metu kitas socialdemokratas, buvęs Kauno vicemeras Kęstutis Kriščiūnas tvirtino, kad dumblą reikia vežti sunkvežimiais.

          „Kauno tiltai“ visus įsipareigojimus žadėjo atlikti daugiau nei už 3,3 mln. litų. Tačiau darbų atliko mažiau nei už pusę šios sumos.

          Comment


            Dumblas iš Nemuno salos bus išplukdytas

            Paskelbta 2012-03-31, 05:00
            Mantas Lapinskas

            Nemuno saloje jau vasarą neturėtų likti iš kanalo iškasto dublo. Šią savaitę savivaldybė pagaliau pasirašė sutartį su bendrove „Kamesta“.

            Pasak savivaldybės atstovų, su šia bendrove dumblo išvežimo darbais rūpinsis bendrovė „Hidrum“ ir valstybinė įmonė „Vandens vidaus kelių direkcija“.

            „Darbus planuojama pradėti balandžio pradžioje ir baigti birželio pabaigoje. Dumblas bus plukdomas baržomis, nes Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA), administruojanti projekto lėšas, nesutiko, kad būtų keičiamas išvežimo būdas“, – teigė šį projektą kuruojantis savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Ramūnas Judeika.

            „Kauno diena“ rašė, kad APVA gerokai sugriežtino sąlygas, pagal kurias teiks finansavimą šiam projektui. Taip pat buvo paibrėžtas gana griežtas terminas, per kurį visi darbai turi būti atlikti.

            Atrodo, kad savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriui pavyks išvengti sankcijų. Jei nebus atsiliekama nuo patvirtinto darbų grafiko, vasarą kauniečiai galės mėgautis švariu Nemuno salos kanalu.

            Pasak savivaldybės Viešųjų pirkimų poskyrio vedėjos Daivos Čeponienės, konkurso sąlygose nurodyti dumblo išvežimo darbai bus atlikti už 2,59 mln. litų. Bendra projekto suma – daugiau nei 4,15 mln.litų.

            Comment


              Parašė GediminasJa Rodyti pranešimą
              Dumblas iš Nemuno salos bus išplukdytas

              Paskelbta 2012-03-31, 05:00
              Mantas Lapinskas
              Labanauskas pasiekė savo.
              Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

              Comment


                Kur bus plukdomas?
                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  I tą uostą, kur Raudondvario plente yra paskui į Lapes.

                  Comment


                    Įklimpęs ekskavatorius:

                    Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                    Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                    Comment


                      Reik gerai kaušu mojuot, kad tokį daiktą pasodint šitaip
                      Autoturistai

                      Comment


                        Dumblo vežimas iš salos prasidėjo nesėkme
                        Paskelbta 2012-04-13, 17:40
                        Saulius Tvirbutas


                        Dumblo išvežimo iš Nemuno salos rangovas antrą darbo dieną dieną, penktadienį, patyrė nesėkmę – ekskavatorius ėmė skęsti pažliugusiame grunte.

                        „Nuo salos kranto ekskavatorius nukasti toliau esantį dumblą nepasiekia, teko nuvažiuoti nuo kranto, bet mašina tuojau pat pradėjo grimzti į dumblą“, – penktadienį pasakojo bendrovės „Kamesta“ ekskavatorininkas, nenorėjęs sakyti vardo ir pavardės.

                        Iki pusės nugrimzdusią mašiną atkasė atgabentas mažesnis ekskavatorius. „Prieš tai bandžiau darbuotis kitoje dumblo krūvos pusėje, bet atsitiko ta pati bėda, tik ten pavyko išvažiuoti pačiam. Man atrodo, kad gali tekti kasti iš atplaukusios upe baržos, bet tai jau inžinierių reikalas“, – sakė darbininkas.

                        Bendrovės „Kamesta“ techninis direktorius Edvardas Štuopis ramino, kad pirmieji nesklandumai neverti didelio dėmesio. „Tokiuose darbuose visada gali kas nors atsitikti nenumatyto. Tikrai rasime išeitį ir dumblą išgabensime iki nustatyto termino“, – tvirtino jis.

                        Skaitykite daugiau: http://kauno.diena.lt/naujienos/mies...#ixzz1rvtbaNiG

                        Comment


                          Smagu tik tiek, kad bent jau juda šis reikalas nes jau užsitęsė tas absurdas pakankamai ilgai...
                          Autoturistai

                          Comment


                            Gal kas žino ar šio konkurso darbai bus tik išvežtas dumblas ar ir nukastas tas pylimas salos gale? O gal dar ir krantines tvarkys?
                            Dear Sir,

                            Comment


                              tegu bent jau dumblą išveža šiais metais...

                              Comment


                                Pylimai yra tam, kad dumblas nepasklistu plačiau. Tai juos turi nukasti, kai tik dumblas bus išvežtas.

                                Comment


                                  Parašė sknts Rodyti pranešimą
                                  Pylimai yra tam, kad dumblas nepasklistu plačiau. Tai juos turi nukasti, kai tik dumblas bus išvežtas.
                                  Tai taip pagalvojus jei gale kanalo yra pylimai tai vanduo kanale stovi ir ta kanalo dalis kuri yra jau išvalyta pradžioje yra užnešama vėl ir tas kanalo valymas užsitęsęs nebus toks efektyvus koksai turėjo būti vykdant darbus pagal grafiką , kiek jau šitas užsitęsė ? Pusė metų jau kažkur tais taip .

                                  Comment


                                    Parašė InžinieriusLT Rodyti pranešimą
                                    Tai taip pagalvojus jei gale kanalo yra pylimai tai vanduo kanale stovi ir ta kanalo dalis kuri yra jau išvalyta pradžioje yra užnešama vėl ir tas kanalo valymas užsitęsęs nebus toks efektyvus koksai turėjo būti vykdant darbus pagal grafiką , kiek jau šitas užsitęsė ? Pusė metų jau kažkur tais taip .
                                    Dumblas taip greit neužsineša, ypač žiemą. Taip kad, baigus darbus pagal esamą grafiką, kanalas bus švarus.
                                    Dear Sir,

                                    Comment


                                      Kraunama barža:

                                      Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                                      Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                                      Comment


                                        /\ Įrodymas kokia respektabili firma yra „kauno tiltai”. Protknisiai..

                                        Comment


                                          Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                                          /\ Įrodymas kokia respektabili firma yra „kauno tiltai”. Protknisiai..
                                          Mano giliu įsitikinimu tai buvo pasipriešinimas Labanauskui, nes nėra normalu kada nurodomas monopolininkas ir liepiama iš jo pirkti paslaugą, kai yra pigesnių alternatyvų.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X