Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KAU] Nemuno salos infrastruktūros darbai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Nemuno salos vizijos aiškios, bet ar bus įgyvendintos – nežinia
    Publikuota: 2009 gruodžio 13d. 23:16
    Autorius: Raimonda Mikalčiūtė
    Laikraštis „15 minučių“


    „Nepavydžiu vertinimo komisijai, kuri turės išrinkti nugalėtojus“, – tokiais žodžiais prieš savaitę savo vertinimus palydėjo Nemuno salos urbanistinės idėjos konkurso recenzentai, viešai aptarę pasiūlytus projektus.

    Tačiau, nors ir sunkiai, komisijai pavyko išrinkti tris geriausius darbus, kurių autoriai apdovanoti piniginėmis premijomis. Iš viso konkursui buvo pristatyta 20 projektų.

    Visi pateikti pasiūlymai, kaip išvystyti unikalią Nemuno salą, buvo suskirstyti į tris kategorijas pagal siūlomą salos užstatymo laipsnį. Tiesa, komisijos nuomone, daugelis darbų labiausiai tiko tarpiniam variantui.

    Kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami užsukti į Kauno architektų namus ir apžiūrėti konkurso nugalėtojų projektus. Jie bus eksponuojami iki Kalėdų.
    Premijomis po 11 tūkst. litų buvo apdovanoti Šarūno Kiaunės, Astos Kiaunienės, Aurimo Lukšio ir Vytauto Butkaus projektas „Sala, jungianti krantus“ ir Jurgio Rimvydo Palio projektas „Miestas prie Nemuno“. 8 tūkst. litų vertės apdovanojimas atiteko projekto „Sala visai šalia“ autoriams – Daliui Šarakauskui, Aušrai Montvydaitei ir Jonui Šarakauskui. Šis projektas buvo priskiriamas didesnį užstatymą saloje numatančių projektų kategorijai.

    Laimėtojų pasiūlymų nežadama pamiršti, nors konkursą užsakiusi Kauno miesto savivaldybė nebuvo numačiusi sudaryti sutarčių su laimėtojais ir įgyvendinti pasiūlytą salos teritorijos išvystymo variantą. Planuojama, kad visi trys projektai bus aptarti su visuomene ir valdininkais. O vėliau bus paskelbtas antrasis konkurso etapas, kuris turėtų baigtis užsakymu salos techniniam projektui parengti. Kol kas kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami užsukti į Kauno architektų namus apžiūrėti konkurso nugalėtojų projektus. Jie bus eksponuojami iki Kalėdų.

    Variantai skirtingi

    „Kolegos iš Vilniaus ir kitų miestų seniai varvina seilę dėl mūsų Nemuno salos“, – šmaikštavo nugalėtojus paskelbęs kaunietis architektas Audrius Karalius. Darbus vertinę komisijos nariai neslėpė, kad rinkdami nugalėtojus daug dėmesio skyrė tokiems sprendimams, kuriuose geriausiai išnaudojamas teritorijos unikalumas. Vertinimo komisijos narių nuomone, šią savybę geriausiai atskleidė Š.Kiaunės kartu su kolegomis parengtas projektas „Sala, jungianti krantus“. Jame numatoma, kad sala turėtų virsti įvairiafunkciniu parku, kuriame veiklos rastų ir mėgstantys aktyvų poilsį, ir meno atstovai, vandens pramogų, žvejybos mėgėjai, taip pat turistai. Naujus statinius projekto autoriai siūlo kelti į kairįjį Nemuno krantą, taip pat didinti užstatymo intensyvumą tarp K.Donelaičio gatvės ir Karaliaus Mindaugo prospekto.

    Piniginę premiją pelnęs J.R.Palio projektas „Miestas prie Nemuno“ Nemuno saloje siūlo atkurti tarpukario Kauno dvasią. Kartu su dukra projektą kūręs J.R.Palys neslėpė, kad ši vieta jam buvo labai svarbi nuo vaikystės, todėl į projektą įdėjo visą širdį. „Vaikystėje matydavau garlaivius, plaukiančius Nemunu. Šis prisiminimas liko visam gyvenimui. Manau, kad svarbiausias Kauno bruožas – vanduo mieste ir laivai, todėl savo projekte tai ir akcentavau“, – sakė architektas.

    Trečiąją vietą pelnęs projektas „Sala visai šalia“ iš komisijos sulaukė ne tik pagyrų. Kai kurių vertintojų nuomone, jis įdomus, tačiau ne iki galo užbaigtas. Jo autoriai šalia arenos siūlo pastatyti dar vieną daugiafunkcinį pastatą, kuriame vyktų įvairūs meno renginiai. Ant jo stogo galėtų veikti įvairioms reikmėms skirta amfiteatrinė erdvė: iš jos būtų galima gėrėtis Senamiesčiu, esant reikalui – rengti teminius renginius. Šalia naujojo pastato numatyta aikštė riedutininkams, riedlentininkams ir dviratininkams, ramaus poilsio zonos, paplūdimys ir vaikų žaidimo aikštelės, kavinių paviljonai, sporto reikmenų nuomos punktai, o salos gale – įvairių tipų vandens transporto uostas. Kanalo krantinėje suplanuoti didesni statiniai – komercinės ir visuomeninės paskirties.

    Miestas / Kaunas :

    Comment


      Papildymas: Nemuno salos vizijos aiškios, bet ar bus įgyvendintos – nežinia


      Nemuno salai – žaliosios ir akva-urbanistinės idėjos (projektai)
      Paskelbė: Darius Karaša
      Data: 2009-12-13 16:40

      Comment


        Parašė Vidma Rodyti pranešimą
        Papildymas: Nemuno salos vizijos aiškios, bet ar bus įgyvendintos – nežinia


        Nemuno salai – žaliosios ir akva-urbanistinės idėjos (projektai)
        Paskelbė: Darius Karaša
        Data: 2009-12-13 16:40
        nieko cia nesimato tose foto...
        Occupation: igra na balalaikach v traktirach

        Comment


          Keletas projektų foto

          http://archata.lt/?p=2586

          Dar

          http://archata.lt/?p=2480
          Paskutinis taisė Mjso; 2009.12.14, 18:25.

          Comment


            Išrinkti projektai Nemuno salai Kaune
            Jūratė Anilionytė, LTV naujienų tarnyba, www.lrt.lt
            2009 gruodžio mėn. 14 d. 21:09


            Išrinkti geriausi dalies Nemuno salos Kaune vystymo projektai. Pusė konkurse dalyvavusių autorių Nemuno salą siūlė tvarkyti, tačiau palikti žalią. 20 konkursui pateiktų darbų komisija suskirstė pagal siūlomą salos užstatymo laipsnį. Geriausiais pripažinti du skirtingų krypčių – žaliosios ir akvaurbanistinės – darbai.

            Susiaurintas šalia Nemuno salos esantis Karaliaus Mindaugo prospektas ir išplatintas vandens kanalas, garlaivių prieplaukos, stiklu dengtas oro koridorius nuo Žaliakalnio iki Aleksoto – tokią Nemuno salos viziją turi vienas iš konkurso laimėtojų, projekto „Miestas prie Nemuno“ autorius.

            „Aš įsivaizduoju, kad atplaukia garlaiviai, išlipa žmonės iš denių, o čia šurmuliuoja, ūžia, dunksi miestas: kavinės, krautuvės, promenados, dangoraižiai, šviesos, pilna laivų. Tai yra tikras Kaunas. Iš ten nepertraukiama linija pereina pro kavines, pro krautuvėles į pačią miesto širdį, Laisvės alėją“, – aiškina architektas Jurgis Rimvydas Palys.

            Vienu iš geriausių komisija pripažino ir keturių Kauno architektų projektą „Sala, jungianti krantus“. Jame Nemuno sala – aktyvaus poilsio parkas. Esą kitoje jos dalyje pastačius areną, sala taps sportiškesnė, o kultūrai labiau tinkamos yra senamiesčio erdvės.

            „Parkui reikalingi aptarnaujantys pastatai suprojektuoti, yra penki ar šeši pastatėliai, bet jų urbanistika tokia, kad tarnautų parkui“, – teigia architektas Šarūnas Kiaunė.

            Trečiuoju, salą urbanizuojančiu projektu išrinktas darbas „Sala visai šalia“, tačiau vertintojams jis pasirodė nepakankamai brandus. Anot komisijos pirmininkės, architektai sutaria, kad šioje Nemuno salos dalyje – maždaug 20 hektarų – reikia traukos centrų.

            „Kadangi yra arena, vyks rungtynės, tai sala turi turėti, įgauti kažkokį pavidalą. Juk negalima sėdėti rankų sudėjus ir laukti, kaip ten tie kemsynai, kuria kryptimi jie augs“, – kalbėjo Kauno architektų ir urbanistų ekspertų tarybos direktorė Jūratė Merkevičienė.

            Tris projektus aptarus su verslininkais, visuomene, aiškės tikslesnė Nemuno salos vizija.

            Vėliau ketinama rengti antrąjį konkurso etapą. Kada salos vizijos galėtų tapti realybe, nežinia.

            Comment


              gal kas paaiskins man, koks tikslas rengt konkursus ,kai artimaiusiu metu lesu nebus jiems igyvendyti? Ir dar be to kai kurie is dalyviu pateike tokius "realius" variantus, tai atsizvelgiant i arenos klausimo sprendimo laika, tai kol panasus projektas bus igyvendintas praeis ne vienas tukstantis metu.

              Ziurejau reportaza per zinias, gal idejos ir neblogos, bet kazkaip nelogiskos. Kazkuris architektas kalbejo kad reikia praplatint kanala, ten plaukiotu garlaiviai kurias atplauktu zmones , pakrantei butu parduotuveles ir kavines... hm gerai, puiki ideja... o is kur tie zmones atplauktu? kokios parduotuveles ? kokios kavines? Laisves alejoj yra kaviniu ( kas dziugu,kad ju daugeja) ir paruotuviu yra, bet zmoniu nera... o cia butu? Ir kur tie "garlaiviai| plauktu ? Neturi jie kur plaukt. Butu visam mieste krantines sutvarkytos, butu ir kur plaukt. Vietoj autobusu galetu plaukiot pvz nuo panemunes pesciuju tilto iki salos ar santakos... bet.. ar bus plaukianciu? nes ir kaina atitinkama tures but.. Manau nelogiska metyt pinigus tokiem konkursams , kai dalis laimetoju pateikia neikandamus prikejektus. Aisku cia atsiras sakanciu ,kad reikia daryt ,reikia judet i prieki... TAIP , reikia..bet mes dabar mazinam apsvietima gatvese, isretinom viesojo transporto grafikus tam kad sutaupytume.. o cia kazkokie konkursai ,kuriu laimetojo ideja mazia sansu turi but igyvendinta. tas pats kaip su arena.. kiek konkursu bvo? Viena buvo Kalnieciu parke, po to buuvo prancuzu, galiausiai laimejo Miliuno projektas, bet pastatas atrodys visai ne taip ,koks buvo laimejes konkursa. tas pats bus ir cia.. Cia tas pa6ts kaip Vytautas Didysis butu paskelbes konkursa Kauno piliai statyt, o po tiek metu ja pradetu statyt pagal anu laiku konkurso laimetojo projekta. Pirma gaunam pinigu, tada skelbiam konkursa. Arba isrenkam toki priojekta ,kuriam pakaktu lesi igyvendinti.
              KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

              Comment


                Nemuno kanale vasarą bus įrengta kanupolo aikštelė
                2009-12-16

                Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegijos nariai pritarė, kad baidarių slalomo klubui „Regesa" būtų leista vasarą Nemuno kanale įsirengti Lietuvoje dar mažai žinomos vandens sporto šakos kanupolo aikštelę.

                Pasak Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Albino Grabnicko, klubo sportininkai aktyviai dalyvauja slalomo ir kanupolo varžybose Lietuvoje ir užsienyje. Klube sportuoja apie 150 Kauno sportininkų.

                Kai kuriems kolegijos nariams suabejojus dėl vandens kokybės ir tinkamumo kanupolo sportui Nemuno kanale, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas priminė, kad iš Europos Sąjungos fondų yra gauti 5 miln. litų Nemuno kanalo išvalymui. Šie darbai prasidės, kai bus baigta rengti poveikio aplinkai analizė.

                Kanupolo varžybos žaidžiamos vandenyje aptvertoje aikštelėje. Dvi komandos, kurių kiekviena sudaryta iš 6 žaidėjų, sėdinčių specialiose kanojose, siekia įmesti kamuolį į priešininko vartus. Baidarių slalomo klubas „Regesa" kanupolo aikštelę įsirengs savo lėšomis.
                Šaltinis: http://www.kaunas.lt/index.php?945120254
                Sekite savo banknotus

                Comment


                  Dedu naujojo būsimo tilto šios dienos foto...

                  Comment


                    Dar
                    2010 01 15






                    Comment


                      2010.02.12



                      Comment


                        Va taip va prie statybų dirbt reikia

                        Comment


                          Būtent. Turbūt prie tilto dbr daugiau dirba, nei prie arenos. Aš panašią foto padariau, tik žmonių tuo metų truputį mažiau buvo... dėkui
                          You've got one life! Live it!

                          Comment


                            Eismas naujuoju tiltu į Nemuno salą - nuo rugsėjo 1-osios http://kauno.diena.lt/naujienos/mies...1-osios-266839

                            Comment


                              na pati vėtrūna vėl paminėjo spalio mėnesį, kaip pabaigą... gal ir nevėluos labai...

                              Comment


                                Pasidalinsiu šios dienos foto







                                P.s. tiltas nėra kreivas, panoramos sudarytojas-kreivas
                                Paskutinis taisė Andrewass; 2010.03.16, 15:41.
                                Kairiarankių klubas - Left.lt

                                Comment


                                  Vakar vakare dar vis "betonburnės" (iš CTV ) dvi dirbo. Mačiau žmones besidarbuojančius 21 val. Gal kas įamžino? Ir kažin kelintą valandą baigė?
                                  You've got one life! Live it!

                                  Comment


                                    siandien maciau uzdengta, dziusta matyt

                                    Comment


                                      Kovo 20 d. Kauno miesto savivaldybės Taryba patvirtino Kauno miesto gatvių priežiūros 2010-2012 metų programą, kurioje numatyta 4,725 mln. litų skirti antrojo tilto į Nemuno salą statyboms pabaigimui.
                                      Be to, numatyta, kad paskolinės lėšos bus skirtos dviejų lygių automobilių stovėjimo aikštelės statybai prie Kauno pramogų ir sporto rūmų (10 mln. Lt), bei Kauno pramogų ir sporto rūmų statybai ir infrastruktūros sutvarkymui.

                                      Šaltinis: http://www.kaunas.lt/index.php?351170909
                                      Sekite savo banknotus

                                      Comment


                                        Apsemta:

                                        Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                                        Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                                        Comment


                                          Parašė shrnz Rodyti pranešimą
                                          rašai, kad tik rašyt; šilutėje yra Nemuno delta ir jau iki Šilutės suteka n upių ir upelių į Nemuną; o pavasarį per ledonešį dažnai susidaro ir ledų sangrūdos, dėl to ir skęsta tas kraštas, dar viena priežastis, kad tas visas kraštas yra labai žemai, lyginant su jūros lygiu

                                          Laukiau pavasaario, kad galčiau tau atsakyti, kiek matai mano postu šia tema asakiai savo nuomone apie mano dažna rašyma ? konkrečiai rašiau apie tilto statyma ir kontrukcijų stovėjima vandenyje kaip matote hesas ne visagalis ir nemono lygis sparčiai kyla, jau ne vienas automobilis apsemtas iki stogo beio amai vandenyje stūkso, va ka turėjau galvoje.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X