Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno LEZ

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    o man LEZ yra gera įdėja. Visų pirma iš miesto į užmiestį yra iškeliama pramonė, sumažėja sunkiojo transporto srautai. Nekils problemų dėl triukšmo, bei teršiamo oro. Lengviau įsitvirtini naujoms įmonėms. nes mažesni mokesčiai. Tik viena, šitas dalykas Kaune nejuda beveik.

    Comment


      Italai Kaune planuoja surinkinėti lėktuvus

      Italijos bendrovė „Oma Sud“ Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje planuoja atidaryti gamyklą, kurioje būtų surenkami maži lengvieji „Skycar“ lėktuvai. Kaip praneša Susisiekimo ministerija, Lietuvoje būtų surinkinėjami dvimotoriai penkiaviečiai lėktuvai, tinkami tiek civilinei, tiek karo aviacijai, taip pat turizmui, lengviems kroviniams gabenti, aplinkos stebėjimo, gelbėjimo darbams.
      1988 m. Italijoje įkurta bendrovė „Oma Sud“ taip pat gamina detales „Boeing”, „Airbus” ir kitus didžiuosius lėktuvus gaminančioms įmonėms. Plečiant šios bendrovės sukurtų „Skycar“ lėktuvų gamybą, artimiausiu metu jų surinkimo gamyklas numatoma įkurti Lietuvoje ir Majamyje (JAV).
      Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, susipažinęs su Italijos įmonės „Oma Sud“ planais sveikina verslininkų iniciatyvą investuoti Lietuvoje ir diegti technologines naujoves oro transporto srityje.
      „Investicijos į technologines naujoves transporto srityje yra mūsų prioritetas, todėl esame pasirengę bendradarbiauti ir suteikti visą įmanomą pagalbą plečiant verslą Lietuvoje“, – sakė susisiekimo ministras E. Masiulis.
      Šaltinis: http://www.delfi.lt/news/economy/aut....d?id=28247757
      Paskutinis taisė Neju; 2010.09.15, 19:53.
      Sekite savo banknotus

      Comment


        /\
        na butu labai idomi investicija i LEZ ir tikrai manau naudinga kaunui.. tik va baisu kad nebutu kaip su daugybe jau buvusiu dideliu investiciju kaune... pasnekejo pasnkejo ir dingo..

        Comment


          Kiek teko girdeti sustabdytos siltinimo ploksciu fabriko statybos LEZE.. Gal kam teko ka nors daugiau girdeti..?

          Comment


            Parašė GediminasJa Rodyti pranešimą
            Kiek teko girdeti sustabdytos siltinimo ploksciu fabriko statybos LEZE.. Gal kam teko ka nors daugiau girdeti..?
            Bent jau kiek as girdejau, viskas ten vyksta..
            Kulinarija, receptai

            Comment


              „Pienas LT“ perdirbimo gamyklą greičiausiai statys Kauno LEZ

              Žemės ūkio kooperatyvas „Pienas LT“ savo pieno perdirbimo gamyklai greičiausiai pasirinks Kauno laisvąją ekonominę zoną (LEZ). Penktadienį kooperatyvo valdybos posėdyje apsistota ties maždaug 4 ha LEZ sklypu, tačiau galutinis sprendimas nepriimtas dėl pakankamai aukštos nuomos kainos.

              <...>

              Vietos gamyklai ieškota Kauno, Kėdainių ir Panevėžio rajonuose. Skaičiuojama, kad jos statybos galėtų kainuoti apie 100 mln. Lt, tačiau pusę šios sumos turėtų būti skiriama iš Europos Sąjungos lėšų.


              Šaltinis: http://www.delfi.lt/news/economy/bus....d?id=28469647
              Sekite savo banknotus

              Comment


                Parašė WooHoo Rodyti pranešimą
                Bent jau kiek as girdejau, viskas ten vyksta..
                galbut atnaujino darbus, bet bent jau praita savaite visi kaustiniai dirbe leze buvo isvaryti "atostogu" o objektas sustabdytas..

                Comment


                  na tikėkimės, jog susitars su pienininkais

                  Comment


                    Parašė GediminasJa Rodyti pranešimą
                    galbut atnaujino darbus, bet bent jau praita savaite visi kaustiniai dirbe leze buvo isvaryti "atostogu" o objektas sustabdytas..
                    nepamirskit kokia lauko temperatura buvo praejusia savaite.

                    Comment


                      Naują pieno perdirbimo gamyklą planuojantis statyti kooperatyvas „Pienas LT“ po ilgo blaškymosi tarp Ramygalos ir Kauno laisvųjų ekonominių zonų (LEZ) vakar galutinai apsisprendė dėl vietos. Ilgai posėdžiavusi ir karštai diskutavusi „Pienas LT“ valdyba pasirinko Kauno LEZ.

                      Comment


                        Parašė GediminasJa Rodyti pranešimą
                        galbut atnaujino darbus, bet bent jau praita savaite visi kaustiniai dirbe leze buvo isvaryti "atostogu" o objektas sustabdytas..
                        Kur foto iš LEZ'o ? Mačiau vkr dirbo, na o bet gamyklos ilgumas, tai geras Įdomu keik darbo vietų ji sukurs...
                        You've got one life! Live it!

                        Comment


                          Nauja info:

                          Neseniai kooperatyvo "Pienas LT" valdyba patvirtino planus statyti naująją pieno perdirbimo gamyklą Kauno LEZ. Investicijos į objektą sieks 90 mln. litų. Pusę sumos sudarys ES fondų parama, jeigu ją pavyks gauti. Likusias lėšas planuojama skolintis iš bankų.

                          3 ha sklype bus pastatyta 1,2 tūkst. t pieno per parą galinti perdirbti gamykla. Tokio dydžio sklypą kooperatyvas iš valstybės išsinuomoja 95 metams. Pasilikta galimybė jį plėsti dar iki 1,5 ha.

                          Greta tarptautinio Kauno oro uosto esančioje zonos dalyje planuojama telkti visas su aviacijos verslu susijusias įmones. Kauno LEZ planuoja čia įkurti aviacijos klasterį.
                          Sunkmetis privertė Italijos bendrovę "Oma Sud" atidėti investicijas Kauno LEZ, tačiau iki šių metų pabaigos planuojama pasirašyti sutartį ir pradėti statybos darbus.

                          "Surinks modernius nedidelius lėktuvus "Skycar". Tai bus pirmoji įmonė mūsų aviacijos klasteryje", – pasakojo V.Petružis.

                          Pagrindinė priežastis, dėl kurios potencialūs LEZ naujakuriai atideda investicinius projektus, yra finansinių išteklių trūkumas. Viena tokių įmonių – "Centricom".

                          V.Petružio nuostabai, pastaruoju metu ypač padidėjo susidomėjimas biurų projektu. Tai LEZ valdymo bendrovės vadovas vertina kaip sunkmečio pabaigos ženklą. Biurams skirtoje gatvėje parengti sklypai su infrastruktūra, parengti ir detalieji planai. Kiekvienas iš trylikos planuojamų biurų pastatų būtų 5 tūkst. kv. m arba mažesni. Jų dydis priklausys nuo plėtotojo sprendimo.

                          šaltinis: http://kauno.diena.lt/naujienos/mies...uno-lez-277980

                          Comment


                            Gal kas gali pafotkinti lez'e Finfoam fabrikeli..?
                            Kulinarija, receptai

                            Comment


                              FinFoam fabrikas LEZ-e:


                              Comment


                                Kauno LEZ bus plėtojami pažangūs šildymo ir elektros energijos infrastruktūros projektai

                                2010-08-05

                                Kauno laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo, ,,Kauno energijos" ir UAB ,,COWI Lietuva" bendrovių vadovai pasirašė ketinimų protokolą dėl galimų šildymo, vėsinimo ir elektros energijos tiekimo bei infrastruktūros plėtros projektų plėtojimo Kauno LEZ teritorijoje ir Kaune. Ketinimų protokole užfiksuotus susitarimus numatoma pradėti vykdyti šių metų rudenį.

                                Protokolas buvo pasirašytas atsižvelgiant į numatytą Kauno laisvosios ekonominės zonos plėtrą, numatytos vykdyti veiklos apimtį ir dėl to ateityje padidėsiantį energijos (šildymo, vėsinimo ir elektros energijos) gamybos ir tiekimo poreikį. Sudarant protokolą, atsižvelgta ir į Europos Sąjungos bei Lietuvos energetikos sektoriaus tendencijas bei reikalavimus didinti atsinaujinančių energijos šaltinių dalį galutiniame energijos suvartojime, kaip numatyta direktyvoje 2009/28/EB, Nacionalinėje energetikos strategijoje bei Nacionaliniame atsinaujinančių išteklių energijos naudojimo plėtros 2010-2020 metų veiksmų plane.

                                Pasak Kauno LEZ valdymo bendrovės direktoriaus Vytauto Petružio, Kauno LEZ deda daug pastangų, kad plėtojamoje ekonominėje zonoje kurtųsi vidutinių ir aukštų technologijų įmonės, aukštą pridėtinę vertę kuriančios logistikos įmonės. Įmonės direktorius neabejoja, kad energijos poreikis, ypač pagamintos iš atsinaujinančių šaltinių, augs, todėl LEZ klientai turi turėti visas galimybes naudotis stabiliu ir patikimu energijos tiekimu. ,,Kauno LEZ turi ambicingų planų tapti pirmuoju aplinką tausojančiu ir efektyviai energiją naudojančių įmonių parku, o pasirašytas protokolas padės įgyvendinti šiuos planus", - pabrėžė V. Petružis.



                                http://www.kaunas.lt/index.php?401509450

                                Comment


                                  Kauno LEZ - dar viena įmonė
                                  2010-09-15

                                  Kooperatyvas „Pienas LT" pasirašė 95 metų trukmės nuomos sutartį su Kauno laisvąja ekonomine zona (LEZ), kurioje ketina statyti kooperatinę pieno perdirbimo įmonę.

                                  „Įmonę numatyta statyti 3 hektarų dydžio sklype su plėtros perspektyva. Pirmasis etapas - įmonės pajėgumai per parą perdirbti 650 tonų pieno. Po plėtros - perdirbti 1,2 tūkst. tonų pieno per parą. Po stogu bus apie trečdalį viso sklypo", - „Valstiečių laikraščiui" sakė „Pieno LT" valdybos pirmininkas Naglis Nurauskas.

                                  Kooperatinės pieninės statybai iš viso skiriama 50,82 mln. litų parama, iš jos - 47,74 mln. litų yra Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšos (ES dalis), o likusi dalis - valstybės biudžeto lėšos.

                                  Pieninės statybos darbai turėtų prasidėti 2011-ųjų pavasarį. Projekte numatyta, kad įmonės statyba iš viso kainuos daugiau kaip 80 mln. litų. Anot N.Nurausko, strateginio investuotojo ieškoti neketinama.

                                  Teigiama, kad kooperatinė pieno perdirbimo įmonė bus automatizuota, joje dirbs tik apie 40 žmonių. Įrenginius tieks Vokietijos, Šveicarijos, Prancūzijos arba Skandinavijos bendrovės.
                                  Šaltinis: http://www.kaunas.lt/index.php?806106212
                                  Sekite savo banknotus

                                  Comment


                                    Pradėti žemės planiravimo darbai LEZ-e. Matosi nuo autostrados Kaunas-Jonava, kampe prie naujai statomos kavinės.

                                    Comment


                                      Kauno LEZ sklypą „matuojasi“ ir suomių įmonė
                                      http://www.lrt.lt/news.php?strid=31489&id=5595744

                                      Apie planus Kaune pastatyti termofikacinę elektrinę paskelbusi suomių įmonė „Fortum Heat Lietuva“ derasi su Laisvosios ekonominės zonos valdytojais.

                                      Palankiai miesto vadovų vertinamus projektus siekianti įgyvendinti „Fortum“ ketina savo bazę įkurdinti Kauno LEZ teritorijoje. Tam reikės du „tipinius“ ekonominės zonos sklypus sujungti į vieną. Tačiau yra ir trikdžių, kurie dažnai atsiranda, kai tenka kiek įmanoma operatyviau paimti visuomenės poreikiams, išpirkti iš savininkų kai kuriuos žemės plotus, įeinančius į LEZ teritoriją.
                                      www.gediminasbanaitis.lt

                                      Comment


                                        Neduok dieve ishdyks leze toks dalykas...

                                        Comment


                                          Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                                          Neduok dieve ishdyks leze toks dalykas...
                                          Matomai netoliese gyveni arba turi kažkokį tai interesą tenai.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X