Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pastatų kompleksas Muitinės g. 2, Kaune

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Pastatų kompleksas Muitinės g. 2, Kaune

    Visos mano turimos žinios apie šitą projaktą apsiriboja šiame puslapyja pateikta informacija:
    http://www.development.lt/index.php/...renovacija/967
    bei vietine spauda.

    2005 m. gruodžio 17 d. ,,Kauno dienos" straipsnyje rašoma, kad muzijus jau įsteigtas Kauno miesto tarybos 2005 metų spalio 20 d. sprendimu. Laikinasis direktorius - Kauno deputatų klubo narys, energetikos specialistas Arimantas Dragūnevičius mano, kad į buvusią didžiųjų kunigaikščių rezidenciją Senamiestyje, iš kurios kitąmet išsikels psichiatrijos ligoninė, nereikėtų labai delsti įsikraustyti.




    #2
    šitas projektas būtų tiesiog puikus, bet ši frazė
    Statybos laikotarpis: 2007–2011
    nuteikia liūdnokai... tikėkimės, kad sugebės greičiau susisukt... nors čia kaunas, reiks džiaugtis, jeigu ir per 4 metus pajudės...

    Comment


      #3
      Na, atrodytu gan neblogai, bet kakodel abejoji sito projekto ivykdymu...

      Comment


        #4
        Parašė syle Rodyti pranešimą



        Kadangi jau kartelį rašiau apie Kauno "valdovų rūmus", tai dar kartą įpeistuoju iš ankstesnio post'o savo nuomonę ir turimą info (prieš kelis mėnesius ):

        Nors siaip jau esu kaunietis, bet reikia pripazinti, kad niekas neirode, kad sis pastatas kada nors buvo "Valdovu rumai" (ir garantuotai ne "tikrieji" ), o juo labiau, kad cia apsistodaves Vytautas Didysis (reiketu nebent kokio viduramzisko kakuchio ekspertize rusyje atlikti ). Tiesa, ten viduje dar tikrai daug Vytautu, Napoleonu ir kitu Didziuju gyvena

        Vienintelis dalykas aisku, kad tai yra buve neeiliniai Kauno rumai ir galejo priklausyti tik labai galingai bajoru giminei. Sprendziama tiek is pastato dydzio, tiek jo rusiuose rastu ypatingu tu laiku Lietuvai puosybos elementu (ivairios lipdiniu detales, nuskilusios arkose buvusios statulu galvos).

        Sitas renderiukas priklauso Kauno studentams ir yra tik gana megejiska koncepcija. Tas issikises frontonas yra tiesiog mechaniskai paimtas ir prilipdintas is gerb. Prikockio restauruoto namo Vilniaus g. Taigi nereikia imti sito maketuko uz rimta piniga - reikia dar daug atlikti tyrimu, norint prisikasti iki autentikos.

        O siaip tai butu nuosabu, jei pagaliau ta psichitarine iskeltu i Aleksota, o situos rumus restauruotu (kiek girdejau dalis butu Kaunio dailes mokyklai, o kita dalis Kauno miesto muziejui - vieta ideali!)

        Comment


          #5
          Kakoks postūmis dėl šio pastato:

          Studentai menininkai mokysis buvusioje ligoninėje

          Jurgita MURAUSKAITĖ


          Vertingą kultūrinio paveldo pastatą nutarta perleisti Kauno dailės fakultetui

          Vakar įvairių institucijų atstovai nusprendė, kad Kauno psichiatrijos ligoninės pastatas Muitinės gatvėje turėtų būti patikėtas šalia esančiam Vilniaus dailės akademijos (VDA) Kauno dailės fakultetui (KDF).

          Pastatas lieka tuščias, nes ligoninė perkeliama į suremontuotas Kauno apskrities ligoninės patalpas.

          Išaugo apetitas

          “Jūsų apetitas išaugo”, - pastebėjo Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Zigmantas Benjaminas Kazakevičius, kai KDF dekanas doc. Raimondas Žiupka pristatė aukštosios mokyklos planus įsikurti visame Kauno psichiatrijos ligoninės pastate.

          Iki tol buvo planuota akademinei bendruomenei atiduoti dalį pastato, o likusioje jo dalyje įkurdinti Kauno miesto muziejų.

          VDA atstovai yra parengę prašomų patalpų pritaikymo mokyklos reikmėms projektą. Tuo tarpu muziejaus veiklos - tik užuomazgos.

          “Dabar studentai vargsta rūsiuose, atitvaruose. Grafikai įsikūrę palėpėje, keramikai gali dirbti tik laboratorijose - auditorijos skirti neišgalime. Šiuolaikinei universitetinei meno mokyklai tokios patalpos nepriimtinos”, - kalbėjo R.Žiupka, primindamas fakulteto patalpų trūkumą.

          Įsirengtų galeriją

          Mokyklos poreikiai būtų patenkinti tik tuomet, jei jai atitektų visas pastatas. Tuomet būtų vietos srautinei auditorijai, talpinančiai pakankamai žmonių, kitoms auditorijoms, bibliotekai, studentų kavinei, kurios šiuo metu nėra.

          Be to, atsirastų galimybė įrengti galeriją, kurioje būtų eksponuojami studentų, dėstytojų darbai. Joje galėtų ištisus metus vykti visuomenei įdomūs renginiai. Didelę kultūrinę vertę turintis pastatas taptų prieinamas kauniečiams, miesto svečiams.

          “Vilniuje mes baigiame įsirengti ketvirtą galeriją. Savo galeriją jau turi ir mūsų skyrius Telšiuose”, - kalbėjo VDA rektorius prof. dr. Adomas Butrimas. O kauniečiai neturėjo nė vieno kampo, tinkamo eksponuoti savo kūrybą. Pasak A.Butrimo, įrengus galeriją, suaktyvėtų Rotušės aikštės ir Senamiesčio gyvenimas.

          Bijo, kad paliks griūti

          Z.B.Kazakevičiui labiausiai neramu dėl to, ar perdavus pastatą aukštajai mokyklai, ši sugebės rasti pinigų jam renovuoti. Kitu atveju pastatas būtų pasmerktas toliau griūti. Jam atnaujinti ir pritaikyti mokyklos reikmėms reikėtų apie 50 milijonų litų. “Prieš trejus metus buvo dvidešimt milijonų litų”, - priminė mokyklos atstovas, skatindamas kuo greičiau apsispręsti.

          A.Butrimas priminė, kad pinigų mokykla negali ieškoti, nes pastatas jai dar nepriklauso.

          Kultūros paveldo departamento direktoriaus pavaduotojas Algimantas Degutis teigė pritariąs idėjai VDA atiduoti visą pastatą. “Jeigu rinktis iš muziejaus ir galerijos, rinkčiausi galeriją. Jai ten įkurti reikėtų atlikti mažiau pakeitimų. Muziejui ten nepakaktų vietos”, - kalbėjo A.Degutis. Pasak jo, jeigu būtų du pastato šeimininkai, anksčiau ar vėliau tarp jų kiltų nesutarimų dėl teritorijos aplink pastatą pasidalijimo. Be to, rekonstruojant mažesnį kompleksą yra mažesnė galimybė gauti finansavimą.

          VDA atstovai teigė, kad gaudami visą pastatą jie išspręstų jo šildymo problemą. Būtų galima sujungti šildymo sistemas ir atsisakyti atgyvenusios ir tiksiančia bomba vadinamos katilinės įrangos. “Žiemą per šalčius buvo pora avarinių situacijų, turėjome evakuoti pacientus”, - neslėpė Kauno apskrities ligoninės direktorius Stasys Gendvilis.

          Turi ir kitų planų

          Z.B.Kazakevičius sakė, kad apskritis turi ir kitų planų: patalpų reikia Gestų kalbos centrui, nėra kur įkurdinti žemėtvarkininkų. Tačiau A.Degutis teigė, kad reikėtų atsižvelgti į vietą, kurioje yra pastatas. Rotušės aikštės prieigos, pasak jo, labiau tinkamos visuomenės kultūriniams poreikiams tenkinti.

          “Tokiu būdu nereikėtų galvoti, kokiais metodais ar šokiais Senamiestį iš griuvėsių kelti”, - kalbėjo Kauno miesto tarybos narys Stasys Žirgulis.

          Kauno miesto muziejų pasiūlyta įkurdinti Ryšių istorijos muziejaus pastate, kurį ketinama perpirkti iš bendrovės “Teo Lt”.

          Truko kelerius metus

          Pastatui perduoti Kauno apskrities atstovai turės parengti Vyriausybės nutarimą, jį pateikti Aplinkos ministerijai, o ši jau derintų su Švietimo ir mokslo ministerija. Susirinkime dalyvavusi premjero Gedimino Kirkilo patarėja Jūratė Juozaitienė pažadėjo pasirūpinti, kad Vyriausybė nutarimui greitai pritartų ir reikalai vėl neužstrigtų.

          Diskusijos, kam panaudoti Kauno psichiatrijos ligoninės pastatą, priklausantį apskričiai, truko daugelį metų. Per tą laiką ligoninę spėta prijungti prie Kauno apskrities ligoninės ir pradėti jos reorganizaciją.

          Minėtos patalpos turėtų likti laisvos iki vasario mėnesio. “Garantuoti to negaliu, nes viskas priklauso nuo statybininkų”, - sakė S.Gendvilis. Išsikelti įstaiga galės tik tuomet, kai bus baigtos remontuoti patalpos, kuriose ketina įsikurti. Ligoninę iškeldinti nutarta todėl, kad patalpos jai buvo nepritaikytos ir miesto centre jai - ne vieta.

          www.kaunodiena.lt
          Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

          Comment


            #6
            Nu gal kaip nors ir išsirutulios kas. Tikrai gaila buvo tą pastatą matyt tokioj būklėj, aš jau nekalbu apie tai, kaip jis Rotušės a. puošė
            Kaip po dykumą blaškiausi

            Comment


              #7
              Nu gal kaip nors ir išsirutulios kas. Tikrai gaila buvo tą pastatą matyt tokioj būklėj, aš jau nekalbu apie tai, kaip jis Rotušės a. puošė
              viduje dar įspūdingiau
              Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

              Comment


                #8
                oho kaip greit kažkos sprendimas tik 50 mln dideli pinigai, kažin kaip tai mokyklai seksis tiek pinigų sukrapštyt

                Comment


                  #9
                  Parašė 99 Rodyti pranešimą
                  viduje dar įspūdingiau
                  Ehem, leisk pasmalsauti kokia proga ten lankeisi?
                  Kaip po dykumą blaškiausi

                  Comment


                    #10
                    tiesą pasakius ten darbuojasi mano draugė...
                    kažkur ten... už daugybės durų neturinčių rankenų...



                    kur sutemus, už aukštos tvoros matosi šviečiantis bokštas...

                    Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                    Comment


                      #11
                      Išnuomot tuos pastatus Lietuvos kino studijai, lai suka ten siaubo filmus

                      Comment


                        #12
                        Parašė Dzipas Rodyti pranešimą
                        Išnuomot tuos pastatus Lietuvos kino studijai, lai suka ten siaubo filmus
                        Ir dar aktorius vietoj surenka

                        Comment


                          #13
                          oo ka matau-KDF, tai kur as sian niekaip nesugabejau nueiti.. Blogai blogai..

                          Comment


                            #14
                            Geros naujienos :]
                            http://www.kaunodiena.lt/lt/?id=6&aid=43717
                            www.donatas-mazeika.lt

                            Comment


                              #15
                              kauno diena,.,.,. Vertingą kultūrinio paveldo statinį perleidus Kauno dailės fakultetui, jo profesūra suka galvą, iš kur rekonstrukcijai gauti 50 mln. litų

                              Baigiantis praėjusiems metams nuspręsta Kauno psichiatrijos ligoninės pastatą, esantį Muitinės gatvėje perduoti šalia esančiam Vilniaus dailės akademijos (VDA) Kauno dailės fakultetui (KDF). Įsikūrus vertingame kultūrinio paveldo pastate, pagerės būsimųjų menininkų mokymosi sąlygos, be to, bus daugiau galimybių patenkinti miesto gyventojų kultūrinius poreikius. Į VDA KDF susirinkę įvairių žinybų vadovai svarstė, kaip kuo greičiau pradėti pastato rekonstrukcijos darbus.

                              Taps kultūrinės veiklos centru

                              Pasak VDA KDF dekano docento Raimundo Žiupkos, institute mokosi 400 būsimųjų menininkų. Rekonstravus buvusios ligoninės pastatą, į jį norima perkelti tapybos, skulptūros, stiklo, keramikos ir tekstilės katedras bei kūrybines dirbtuves, o senajame pastate palikti architektūros, dizaino ir grafikos katedras. Žadama įkurti ir galeriją, kurioje būtų eksponuojami studentų ir dėstytojų kūriniai bei vyktų įdomūs kultūriniai renginiai, taip pat įrengti modernią biblioteką, kavinę, srautinę auditoriją ir pan.

                              Dekano teigimu, mokymo reikmėms pritaikius ligoninės pastatą ir rekonstravus kelis kitus šalia esančius statinius bus galima ne tik pagerinti fakulteto darbo sąlygas, bet ir į šį Senamiesčio kampelį pritraukti daugiau žmonių, jį paversti įdomios kultūrinės veiklos židiniu.

                              “Mūsų instituto misija bus ne tik edukacinė - manome, kad tai bus nemažas indėlis į miesto humanitarizavimą, institutas bus atviras miestui”, - sakė dekanas. Didelę kultūrinę ir architektūrinę vertę turinčiame XVI a. pastate norima įsikurti iki 2011 metų, kai bus minimos buvusios Kauno meno mokyklos įkūrėjo Justino Vienožinskio 125-osios gimimo metinės. Manoma, kad pastatui rekonstruoti reikėtų maždaug 50 mln. litų. “Jau dabar rengiame investicinį projektą, tikimės gauti lėšų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Be to, tikime, kad lėšų skirs Vyriausybė, parems Kultūros paveldas bei Kauno savivaldybė”, - teigė dekanas.

                              Paveldo objektui - griežti reikalavimai

                              Miesto Tarybos nario Donato Ašmio teigimu, Senamiesčio statinių rekonstrukcija ir plėtra reikalauja didelės atsakomybės, tad Savivaldybei kartu su Kultūros paveldu ir kitomis institucijomis teks bendradarbiauti itin glaudžiai. Jau dabar studentai ir dėstytojai yra parengę ligoninės patalpų pritaikymo aukštosios mokyklos reikmėms projektą. “Tačiau manau, kad tokiam statiniui rekonstruoti reikėtų organizuoti architektų darbų konkursą, - mano VDA prorektorius docentas Arūnas Gėlūnas. - Tai - paveldo objektas, reikalavimai jį restauruojant labai griežti.” Prieš dvejus metus brandintai idėjai VDA KDF bazėje įkurti Kauno aukštąją meno mokyklą, po kurios “skėčiu” priglausti visus menus, įsikūnyti nebuvo lemta.

                              “Susidūrėme su dideliu aukštųjų mokyklų bei kitų švietimo institucijų pasipriešinimu”, - prisiminė vienas šios idėjos iniciatorių, miesto Tarybos narys Erikas Tamašauskas. Jo nuomone, Savivaldybės ir KDF bendradarbiavimo sutartis irgi vykdoma nepakankamai: ketinimai absolventų kūrybiniais darbais puošti miestą ir juos finansuoti iš miesto biudžeto liko tik tušti pažadai.

                              Pasitarime dalyvavusi Aplinkos apsaugos ministerijos sekretorė (anksčiau dirbusi premjero patarėja) Jūratė Juozaitienė pasidžiaugė, kad ligoninės pastatą perduodant aukštajai mokyklai apsieita be intrigų, ši problema išspręsta ne tik instituto, bet viso miesto labui. Ministerijos atstovė paragino kuo greičiau parengti investicinį projektą, kad iš Vyriausybės būtų galima jau šiemet gauti dalį lėšų.

                              Teks suremti pečius

                              “Iš apskrities gaunat didelę labdarą, - KDF vadovams sakė Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Zigmantas Kazakevičius. - Žinojom, kad institutas dirba sunkiomis sąlygomis, be to, galvojome, kaip pagyvinti Senamiestį. Bet ir Kauno apskrities įstaigoms trūksta patalpų - ligoninės pastate norėjome įkurdinti Žemėtvarkos skyrių. Bet jei priėmėm jums palankų sprendimą, turime draugiškai suremti pečius.” Pasak Z.Kazakevičiaus, jei ligoninės pastatą apskrities administracija perduotų Turto fondui, apskrities ligoninės žinion būtų grįžę 40 proc. lėšų. Dabar pinigų reikia ieškoti iš kitų finansavimo šaltinių.

                              “Mūsų darbo sąlygos labai pablogėjo, - sakė Kauno apskrities ligoninės direktorius Stasys Gendvilis. - Klausimas lieka retorinis: ar patalpų perdavimas - auka ar dovana? Iš restruktūrizavmo fondo gavome tik 1,8 mln Lt, o mums iš savų lėšų patalpų remontui teko skirti per 4 milijonus litų.” Direktoriaus teigimu, nukentės medikų atlyginimai, be to, pablogės sąlygos Hipodromo g. esančiame pagrindiniame ligoninės korpuse: į jį bus perkelti du 80 lovų skyriai. Muitinės gatvėje gydyti pacientai dabar įsikurs S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje esančiame pastate. Jį reikia iš esmės rekonstruoti, tačiau du aukštai dar nesutvarkyti. “Apmaudu, kad lėšomis mūsų visai neparemia Kauno savivaldybė, nors gydome ir miesto pacientus. Gal menininkai bent padės patalpas papuošti meno kūriniais?” - kalbėjo S.Gendvilis. VDA KDF vadovai tai padaryti medikams pažadėjo.

                              Comment


                                #16
                                rekonstravus kelis kitus šalia esančius statinius
                                va čia man tai patinka

                                o kad ligoninė verkia, tai ką jau padarysi, nes jei senamiestyje - TIKRAI NE VIETA!

                                Comment


                                  #17
                                  Is principo gal ir neblogai , kad is ten iskele ligonine. Bet po teisybei net neisivaizduoju is kur KDF paims pinigu rekonstrukcijai. Visos Vilniaus dailes akademijos metinis finansavimas sudaro apie 15 mln. O KDF toli grazu ne pats didziausias jos padalinys. Pvz didziausios Lietuvos aukstosios mokyklos - VU ir KTU - gauna po 8 - 10 mln litu kapitaliniam remontui per metus. Bijau , kad tas pastatas elementariai liks ir toliau vegetuoti, nes seimininkai tikrai neoperuoja net is tolo panasiomis restauracijai reikalingomis sumomis .

                                  Comment


                                    #18
                                    visas miestas ir ne tik jis turi būti suinteresuotas pastato pačioje miesto širdyje restauravimu! nemanau, kad paliks vegetavimui, jeigu net saviems (žemėtvarkininkams) savivaldybė jo "nestūmė".

                                    Comment


                                      #19
                                      Rytoj, t.y. gegužės 18d. Kauno miesto psichiatrinė ligoninė persikels į patalpas Dariaus ir Girėno gatvėje, t.y. pastatas Muitinės g. 2 lieka tuščias.
                                      Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                                      Comment


                                        #20
                                        Nuo rudens kai kurios specialybės turėtų persikelti į naująsias patalpas. Senosiose liks architektai, dizaineriai ir dar gal kažkas... O žinant dabartinę instituto būklę, tai daug realiau atrodo Prancūzų arena Nemuno saloje, negu šio pastato rekonstrukcija.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X