Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pastatų atnaujinimas Kaune

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• ernissss
    replied
    Visiem bus geriau, jeigu susilaikysi nuo tokių patarimų...

Komentuoti:

• Tomas
    replied
    Vadink rudaja gulbe, jei tik pačiam nuo to bus geriau.

Komentuoti:

• ernissss
    replied
    Atspalviai atspalviais, bet balta jau nepavadinsi

Komentuoti:

• Tomas
    replied
    Amerikonai turi terminą off-white, kuris apima visų atspalvių baltas. Pas mus ir pienas baltas, ir sniegas baltas, nors tai skirtingos spalvos.

Komentuoti:

• Trimitas
    replied
    Parašė ernissss Rodyti pranešimą
    Kažką panašaus ir galvojau, bet kodėl viršų visada ima istorija, o ne grožis?
    P.S. ačiū už pakartotą atsakymą, buvau praleidęs Rotušės temoje...
    Bet juk vis tiek balta. Ar tas dramblio kaulo atspalvis ką nors keičia? Argi dabar pulsim pervadinti į "Tokia biškį gelsvoka gulbė"?

Komentuoti:

• RokasLT
    replied
    Nes istorinis pastatas, kuris išlikęs

Komentuoti:

• ernissss
    replied

Komentuoti:

• RokasLT
    replied
    Gal kas žino, kodėl Kauno "Baltoji gulbė" dabar jau visiškai ne balta?
    Parašė RokasLT Rodyti pranešimą

Baroke buvo naudojamos pastelinės gelsvos, rusvos, žydros spalvos, kai kada ryškios geltonos, raudonos spalvos. Rotušė yra neo-baroko ir klasicizmo mišinys. Matyt, sovietmečiu nebuvo daromi, ar nebuvo tokių technologijų surasti tikruosius pigmentus. Tai buvo nueita lengvesniu keliu - naudojant baltą spalvą pagal klasicizmo architektūros kanonus.

Komentuoti:

• ernissss
    replied
    Gal kas žino, kodėl Kauno "Baltoji gulbė" dabar jau visiškai ne balta?

Komentuoti:

• manometras
    replied
    Apie Rotušę, kuri šiandien jau atitverta ir rytoj vidurdienį kviečia į Miesto muziejaus atidarymą.

Pradžioj apie pusvalandį tylos gal. Paskui kalbos ir atsakymai į kelis klausimus.

Atliktų darbų Kauno rotušėje pristatymas: miesto simbolio pokyčiai, naujos funkcijos, pastato istorija ir svarba miestui.Šventinis atidarymo renginys – liepo...

Komentuoti:

• manometras
    replied
    Parašė karolis1993 Rodyti pranešimą

Gal kas žino,kodėl nutraukti šio pastato tvarkybos darbai? Nesaugiai atrodo ištrupėje balkonai,kurie yra neapdengti apsauginiu tentu, be to tiesiai po jais yra kavinės lauko staliukai.
    Nežinau.
    Bet manau, kad visi pavojingi ir galėję nukristi gabalai buvo nudaužyti ir dabar saugu.

Komentuoti:

• liux
    replied
    Parašė liux Rodyti pranešimą

Na man jis čia netgi laabai prašmatniai atrodo
    Papildysiu save, kad "gyvai" jis dar prašmatniau atrodo, netgi labai moderniai man pasirodė.

Komentuoti:

• karolis1993
    replied
    Parašė Sklansky Rodyti pranešimą
    Click image for larger version

Name:	IMG_1031.jpeg
Views:	6509
Size:	2,28 MB
ID:	2099659
    Gal kas žino,kodėl nutraukti šio pastato tvarkybos darbai? Nesaugiai atrodo ištrupėje balkonai,kurie yra neapdengti apsauginiu tentu, be to tiesiai po jais yra kavinės lauko staliukai.

Komentuoti:

• iPhone
    replied
    Parašė Vaidosius Rodyti pranešimą

OK, skonio reikalas, bet apkalt pastatą vos ne Sandwich'o plokštėmis ir dar mokymo paskirties pastatui yra žiauru. Va Pilaitės gimnazija Vilniuje yra puikus pvz, kaip turi atrodyti švietimo įstaiga.
    o kas nusprendė kaip turi atrodyti mokykla? Kur tai aprašyta?

Komentuoti:

• Vaidosius
    replied
    Parašė Taiga Rodyti pranešimą

Nu atsiprašau, bet ką tai turi bendro su sentimentais? Aš manau, kad buvę industriniai pastatai būtent taip ir turi būti pritaikomi, koks skirtumas, plyta balta ar raudona, kolona ten gelžbetoninė ar metalinė? Nes kitaip gausis elementariai brangus euroremontas arba statymas tų pačių beveidžių pastatėlių, kur kiekvienas atrodo kaip odontologijos klinika. Ir žinot, pamačius šitą ir Putvinskio gatvės projektą kitoje temoje, man Natkevičius kaip tik atrodo visai formoj, nes abiem atvejais labai pataikyta su estetika ir sprendimais konkrečioms situacijoms ir kontekstui.
    OK, skonio reikalas, bet apkalt pastatą vos ne Sandwich'o plokštėmis ir dar mokymo paskirties pastatui yra žiauru. Va Pilaitės gimnazija Vilniuje yra puikus pvz, kaip turi atrodyti švietimo įstaiga.

Komentuoti:

• Kauno Kaukas
    replied
    n̶e̶r̶a̶m̶i̶a̶i̶ p̶a̶b̶a̶i̶g̶o̶s̶ l̶i̶n̶k̶ j̶u̶d̶a̶ p̶i̶e̶n̶o̶ c̶e̶n̶t̶r̶o̶ p̶a̶s̶t̶a̶t̶a̶s̶ s̶u̶ s̶e̶n̶a̶i̶s̶ l̶a̶g̶a̶i̶s̶, n̶e̶j̶a̶u̶g̶i̶ n̶e̶s̶u̶p̶l̶a̶n̶u̶o̶t̶a̶ at̶k̶u̶r̶t̶i̶ t̶a̶r̶p̶u̶k̶a̶r̶i̶n̶i̶ų l̶e̶n̶k̶t̶ų l̶a̶n̶g̶ų?̶ t̶a̶i̶ b̶e̶n̶e̶ p̶a̶g̶r̶i̶n̶d̶i̶n̶i̶s̶ p̶a̶s̶t̶a̶t̶o̶ a̶kc̶e̶n̶t̶a̶s̶
    radau spaudoj kad vyks langų keitimas
    https://m.kauno.diena.lt/naujienos/k...montas-1178923
    Paskutinis taisė Kauno Kaukas; 2024.06.25, 17:12.

Komentuoti:

• liux
    replied
    Na man jis čia netgi laabai prašmatniai atrodo

Komentuoti:

• Taiga
    replied
    Parašė Vaidosius Rodyti pranešimą

Tragedija yra tokia rekonstrukcija. Taip, būtų raudonų plytų pastatas (kaip šalia veikiantis viešbūtis), gal tada ir būtų kažkokie sentimentai, o dabar baltos plytos, betoninės kolonos+šalti LED'ai viduje. Nusivažiavo Natkevičius, visiškai.
    Nu atsiprašau, bet ką tai turi bendro su sentimentais? Aš manau, kad buvę industriniai pastatai būtent taip ir turi būti pritaikomi, koks skirtumas, plyta balta ar raudona, kolona ten gelžbetoninė ar metalinė? Nes kitaip gausis elementariai brangus euroremontas arba statymas tų pačių beveidžių pastatėlių, kur kiekvienas atrodo kaip odontologijos klinika. Ir žinot, pamačius šitą ir Putvinskio gatvės projektą kitoje temoje, man Natkevičius kaip tik atrodo visai formoj, nes abiem atvejais labai pataikyta su estetika ir sprendimais konkrečioms situacijoms ir kontekstui.

Komentuoti:

• Vaidosius
    replied
    Parašė Taiga Rodyti pranešimą

Galbūt motyvacija buvo sukurti kažkuo išskirtinio dizaino mokyklą į kurią vaikams ir mokytojams būtų malonu eiti ir joje būti?

Man asmeniškai tas industrinis interjeras yra nuostabus. Ypač turint omenyje, kad tai buvusios spaustuvės rekonstrukcija.
    Tragedija yra tokia rekonstrukcija. Taip, būtų raudonų plytų pastatas (kaip šalia veikiantis viešbūtis), gal tada ir būtų kažkokie sentimentai, o dabar baltos plytos, betoninės kolonos+šalti LED'ai viduje. Nusivažiavo Natkevičius, visiškai.

Komentuoti:

• Taiga
    replied
    Parašė Gigaballs Rodyti pranešimą
    Nu man baisiai įdomu kokios motyvacijos vedami jie sugalvojo daryt tokį fasadą ir interjerą mokymosi įstaigai.
    Galbūt motyvacija buvo sukurti kažkuo išskirtinio dizaino mokyklą į kurią vaikams ir mokytojams būtų malonu eiti ir joje būti?

Man asmeniškai tas industrinis interjeras yra nuostabus. Ypač turint omenyje, kad tai buvusios spaustuvės rekonstrukcija.

Komentuoti:

Working...
X