Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pasiūlymai, idėjos Kaunui.

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Pasiūlymai, idėjos Kaunui.

    Besidairydamas forume pastebejau man truputį keistą dalyką. Yra daug diskusijų apie miestų architektūrą, praeitį ir žinoma būsimus projektus. Šiose diskusijose forumiečiai išsako savo nuomonę, diskutuoją ir karts nuo karto pakomentuoją ką būt galima daryti kitaip. Bet kažkaip nerandu tokių temų, kur forumiečiai diskutuotų ir teiktų savo pasiūlymus ir ir idėjas miestams. Tad sakau pradėsiu tokią temą. Pasiūlymui ir idėjos Miestui. Pradedu nuo Kauno.

    Temos esmė tame, kad visi galėtų laisvai dalintis savo idėjomis, pasiūlymais ką būtų galima padaryti Kaune/Kaunui, kaip dar patobulinit architektūriškai, urbanistiškai, infrastruktūriškai ir t.t. Siūlyti galima bet ką - parkus, gatves, pastatus, biurus, gyvenamasias erdves ir kas šauna į galvą. Sveikintina būtų siūlymus pateikti ne tik tekstu, bet ir piešinukais, brėžinukais, vizualizacijomis ir t.t. Profesionalumas nėra būtinas.

    Na ką, pradėsiu.



    Čia pažymėjau tokią idėją: Perkėlus Kauno Grūdus (ir ne tik) iš Minkovskių gatvės, čia būtų galimai vystomas modernus biurų, viešbučių ir pan kvartalas. Kiek pamenu aukštingumas čia leidžiamas iki 100m, tačiau manau tiek nereikia, užtenka iki tokio auksčio kiek siekia KG malūnas. Deš. Minkovskių gatvės pusėje, palei upę būtų žemesni pastatai, o kitoj pusėj aukštesni. Kitapus upės, Kaunakiemy, pašalinus senas gamyklas ir senus menkaverčius pastatus, taip pat būt galima vystyti naujus statinius. Sudedant minėtus dalykus su Magnus ir Imlitex ir Fugete būtų visai neblogas Naujas Kauno Centras

    Kita idėja tai Nemuno krantinei:



    Mano nuomone labai trūksta atnaujinimo šitai vietai. Įrengus apšvietimą, pridėjus suoliukų, ištiesus naują pėsčiųjų/dviračių taką manau gautųsi labai gera vieta romantiškiems vakaro pasivaikščiojimams

    Kita idėja, keliaujam į Savanorius:




    Jei kaip nors iš šitos teritorijos į kokį tolimesnį rajoną išsikeltų Kauno Vandenų padalinys, čia būtų galima pavystyti taip pat kokį biurų kvartaliuką. Keletas mano paieštų piešinukų:






    Kita idėja vėl savanoriuose:





    Užpildyti šį tarpą. Dabar nors ir aikštelė, bet ten stovi vos vienas kitas automobilis. Pavyzdys:




    Tiesą pasakius ne visus namus vertinu kaip vertus išlikti, nebent jie architektūriškai įdomūs. Manau šis nameliukas, esantis visai šalia, yra nevertas išlikti ateityje:





    Vietoj jo galėtų išdykti naujas prekybos namukas, įsipaišantis šalia kitų. Pavyzdziui:



    Na o dabar nukeliaukim kad ir į Taikos prospektą, už pramonės žiedo. Ten tikrai nemažai neišnaudotos vietos:






    Kodėl čia nepastačius naujų biurų ar prekybos centrų. Na, pvz.:





    Beje giliau, už Kauno kolegijos yra didžiulė neišnaudota teritorija.



    Nežinau, kokia dalis priklauso kauno kolegijai, tačiau praktiškai 70 proc. ten apaugę krūmynai, kemsynais ir kt. Tad jei Kauno kolegija nenaudoja tos teritorijos botanikos mokslams tai ten puiki erdvė vystyti biurams ir/ar daugiabučiams ir/ar naujo parko įrengimui.

    Pakeliaukim link pilies žiedo. Man visai patinka naujas biurų pastatas. Berods, Jonavos 30. Turint omeny šalia visai augančius 2 naujus biurų pastatus, pagalvojau, kad ši vieta prie žiedo taip pat galėtų virsti verslo kvartaliuku. Tad pagalvojau apie šią vietą:



    Tarkim jei čia esantis autoservisas sutiktų išsikraustyti šiek tiek toliau, būtų galima vystyti naują verslo centrą. Na pvz:





    Tai va čia tokie pamastimai. Yra pas mane jų ir daugiau, bet sakau pradžiai užteks tiek.

    Tai vat siūlau visiems pasidalinti, jei turite kokių idėjų, pasiūlymų ir t.t.

    Beje, "soriukas" dėl nuotraukų, dar nelabai valdau kaip čia jas tinkamai idėti
    EDIT: ok, nežinau kodėl vienos nuotraukos tapo didelėmis, o kitos liko mažos ir kaip tai pataisyti
    Paskutinis taisė Efka_01; 2017.07.20, 16:29.

    #2
    Atleiskit už double post, bet panašu, kad iki dabar paveiksliukai nebuvo matomi. Įkeliau į imgur, tai gal dabar bus ok.

    Comment


      #3
      Na, nesinori būt one man show, bet oh well..

      Dar truputėlis idėjų:

      Yra tokia vieta Savanoriuose, daug kam geriau žinoma kaip bomžynas:




      Specialiai patikrinau - neįrašytas į kultūros vertybių registrą. Tai iš tikro manau būtų logišką ten padaryti komercinės paskirties patalpas. Na, pvz.:





      Kita idėja yra labiau susitvarkymo idėja. Yra Kaune toks gamtos kampelis, apie kurį palyginus nedaug kalbama. T.y. Adomo Mickevičiaus slėnis. Pora nuotraukų priminimui:





      Buvau ten prieš savaitę, tai realybė nuo įkeltų nuotraukų skiriasi. Šiu metu ten veikiau šabakštynas, kuriame galima rast ir Sasnovskio barščių ir metalo laužo... Gaila, kadangi visai gražus gamtos kampelis. Taigi mano idėja būtų:
      1) Sutvarkyti slėnį. Tačiau nenorėčiau, kad slėnis būtų paverstas moderniu parku, kadangi tai visai gražus ir kaip miestui gal net unikalus gamtos kampelis. Tai sakydamas sutvarkyti, turiu omeny pašalinti šiukšles, nupjauti žolę ir išminti takelį pasivaikščiojimui palei vandenį (bent jau viena puse). Nemanau, kad čia reikėtų tiesti naujus takus, įvedinėti apšvietimą ir pan. Nereikia. Vienintelė vieta, kurią dar būtų sutvarkyti pastatant naujus suoliukus ar +/- kiek apšviesti, tai esanti aikštelė prie tiltuko.
      2) Sutvarkyti priėjimo infrastruktūrą. Manau, kad čia net didesnė bėda, nes realus priėjimas prie Mickevičiaus slėnio yra apsunkintas. Kiek teko matyti įėjimai į slėnį yra du:
      a) Iš Radvilėnų plento. Tačiau Radvilėnų plentas neturi šaligatvio, tad pėsčiomis nenueisi (nebent kas nori gatve eit). Ties įvažiavimu kiek pamenu yra ištisinė linija, tad įsukt į ir išsukt iš slėnio galima tik viena kryptimi. Ir tai jei va\iuosi automobiliu, įvžiuosi tiesiai į slėnį, nes nėra kur automobilio pastatyt. Kažkaip nelogiška. Tad lieka nebent dviratis, bet kažin ar yra daug narsuolių dviračiais važinėjančių Tunelio gatve, Radvilėnų plentu. Ties pastarųjų gatvių susikirtimi yra aikštelė, bet nuo jos nėra patogaus nuėjimo į slėnį.
      b) kitas įėjimas yra einant Žuvinto, Rimšės gatvėmis, bet kiek žmonių žino, kur tokios gatvės ir kur tas įėjimas?
      Tai kitas dalykas, kurį reiktų manau padaryti be paties slėnio sutvarkymo, tai pagerinti priėjima prie jo: arba nutiesti, kad ir siaurą šaligatviį radvilėnų plente ir/arba nutiesti takelį nuo stovėjimo aikštelės ir/arba pastatyti daugiau nuorodų kaip prieiti iš kitos pusės, t.y. minėtų gatvelių.
      Dėl visa ko pasikartosiu, kad nenoriu Mickevičiaus slėnio paverst modernesniu parku, tiesiog norėčiau matyti labiaus sutvarkytą ir labiau prieinamą gamtos kampelį.


      Na dar mestelsių kitą idėją. Šita gali atrodyti keistai, tačiau, kaip sakoma "stay with me".
      Siūlyčiau miestui pafinansuoti maldos namų renovacijas (pradedant fasado nauju nudažymu, baigiant aplestų maldos namų renovacijomis). Kertinis akmuo čia būtų parama skirtingų tikėjimų maldos namamas: katalikų. stačiatikių, judėjų, musulmonų ir t.t. Manau štai keletas pavyzdžių, kam būtų galima skirti paramą:










      Dabar tiems, kuriems kyla klausimas, kodėl Kaunas turėtų investuoti į religiją, štai mano atsakymas:

      1) Daugelis mano pateiktų pavyzdžių stovi Kauno centre ir/ar yra įdomesnės architektūros, todėl šių maldos namų sutvarkymas tik pagražintų miestą, padarytų jį idomesnį tiek vietiniams, tiek svečiams.
      2) Skirtingų religijų maldos namų sutvarkymas manau siųstu labai svarbią žinią - religinę toleranciją. Tokiu atveju religiškai tolerantiškam Kaunui būtų lengviau pritraukti investicijų (tiek gyventojų tiek verslo prasme) iš skirtingų religinių pažiūrų atstovų.
      Galų gale kai kurie maldos namų projektai galėtų būti didesnių projektų dalimi. Tarkim pačios musulmonų mečetės tvarkyti gal ir nereikia, bet aplinką tai reikėtų. O tai galėtų būti tarkim viso Ramybės parko sutvarkymo dalis (o jį tvarkyt tai tikrai reikia).
      Galų gale Kaunas galėtų pasipuikuoti ir naujais projektais: tarkim naujas japoniškasis sodas (parkas), o jame - nedidelė budistų šventyklėlė :



      Kolkas tiek. Bus daugiau. Visgi tikrai būtų faina, jei kas nors dar pasidalintų savo pamąstymais, idėjomis, pastebėjimas. Komentarai irgi sveikintini

      Comment


        #4
        Parašė Efka_01 Rodyti pranešimą


        Kolkas tiek. Bus daugiau. Visgi tikrai būtų faina, jei kas nors dar pasidalintų savo pamąstymais, idėjomis, pastebėjimas. Komentarai irgi sveikintini
        Koks čia pastatatas? "Mini Prisikėlimo bažnyčia"

        Comment


          #5
          Parašė Sula Rodyti pranešimą

          Koks čia pastatatas? "Mini Prisikėlimo bažnyčia"
          Kauno evangelikų reformatų bažnyčia. Ožeškienės 41.

          Comment


            #6
            Keletas mano pasiulymu ir noru bendrom Kauno vystymosi gairem, turbut nemazai punktu jau yra vizijose, norisi kai kuriuos primint ir pabrezti ju svarbuma:

            *biuru - gyvenamuju pastatu vystymas kitoje salos puseje. Kaip sake a.a. Kancas Kaunas turetu apzergti upe, isileisti upe i miesta. Turbut nieko naujo sita ideja, taciau tai galetu buti prioritetine kryptis, kuri is esmes pakeistu naujo centro kokybe.

            *laivyba Nemunu ir uostas prie Zalgirio arenos, kuriame reguliariai parkuotusi nemazas kiekis laivu. Laivai visada papuosia aplinka, koncentruotu daugiau judejimo naujajame centre. Noretusi galimybes Nemunu pasiekti Kursiu Nerija ir aktyvios pramogines laivybos, tiek reguliariu reisu. Uostas, atsinaujines Aleksoto oro uostas galetu sukurti sinergija ir prisideti prie Kauno ivaizdzio kaip patrauklaus turistam, dinamisko miesto.



            *idomus pastebejimas su Mickeviciaus sleniu, visai pamirsta vieta, nors ten netoli esu uzauges. Is foto as ji isivaizduoju kaip vietele su naturaliu seseliu, gamtos oaze, galbut butu galima irengti vietas griliui, kur seimos ir kompanijos galetu praleisti laika. Kaip atsvara kitiem parkam, kur viskas labiau sterilu, pritaikyta sportui, aktyvesniam laiko leidimui.
            *greitasis traukinys Vilnius - Kaunas leidziantis pasiekti darbo vieta Vilniuje nuo namu Kaune per 40min. Kaunas taptu dar patrauklesnis gyvenimui savo mazesnemis NT kainomis, skatintu darbuotoju taip pat ir verslo mobiluma, sprestu tarsos, kamsciu problemas, zmones dazniau rinktusi viesa transporta, paliktu autmobilius garaze.
            *gelezinkelio jungtis tarp Kauno ir Karmelavos oro uosto, ji berods Rail Baltica projekte planuojama (?).
            *isnaudoti Kauno tarpukario modernizmo architektura. Pvz.: Pieno Centro pirmas aukstas. As cia isivaizduoju ne tinkline kavine, o aukstesnes klases restorana, su grieztesniu dress kodu, art deco - tarpukario atmosfera.
            .
            Paskutinis taisė Sklansky; 2017.07.27, 14:24.

            Comment


              #7
              Labai šaunu girdėti. Visiškai sutinku dėl laivybos ir krantų. Pramoginė ir poilsinė laivyba labai smarkia pagyvintų Kauną. Jei būtų vystomi projektai, priešingame salos krante, tai būt galima prieplauką laivams daryti ne tik Saloje bet ir kitoje pusėje, prie Minkovskių gatvės. Įsivaizduokit: plauki nuo santakos, po kaire senamiestis, senoji architektūra, Vyauto tiltas, tada artėjant link salos miesto centras modernėja, po dešine matai modernųjį Kauno centrą, kairėje lieka gamtos lopinėlis Nemuno sala. Manau galimybė plaukti iki pat Kuršių Nerijos būtų tobula. Praktiškai dėl šios priežasties nepritariu naujiems tiltams, nes yra tikimybė, kad neapgalvotai žemi tiltai trukdytų potencialiai laivybai.

              Greitasis traukinys Vilnius Kaunas taip pat gera mintis, dėl kitam mieste dirbančiųjų patogumo.

              Šeip mano nuomone tai trūksta tiesioginio traukinio Kaunas - Klaipėda.

              Comment


                #8
                As isivaizduoju, jog vystantis laivybai galetu susiformuoti pramoginiai marsrutai iki Panemunes piliu, Kulautuvos, Kacergines puikus kraatovaizdis, grazios vietos. Matau kaip verslininkai is nauju verslo centru plaukia savo kateriais su klientais is uzsienio verslo pietu Panemuneje ar Kulautuvoje.

                Taip pat kanalas tarp Nemuno salos ir Karaliaus Mindaugo pr. galetu buti isnaudojamas laivybai. Tarkim zalgirieciai po Zalgirio pergaliu galetu plaukti kanalu, o sirgaliai sveikintu is abieju pusiu.

                Comment


                  #9
                  Na, vėl pasidalinsiu pora pastebėjimų.

                  1. Fontanai. Manau Kaune yra didelis jų trūkumas, kurį reikėtų ištaisyti. Fontanai suteikia ne tik estetinės vertės, bet gali būti panaudojami praktiškiems tikslams. Kai pagalvoju "fontanai Kaune", tai pirma šauna į galvą fontanas Laisvės alėjoje. Bet tiesą pasakius jis man toks meh... neįspūdingas. Dar pagalvojus yra Kauko laiptų fontanas. Dar pasukus galvą prisimenu, kad yra Čečėnijos aikštėje, kažkoks dar Steigiamojo seimo aikštėje bei Rotušės aikštėje. Yra ir daugiau, bet daugiausia neveikiančių. Tai va manau gera idėja būt tiek senų atnaujinimas, tiek naujų įrengimas.

                  Laisvės al. fontanas man kaip ir ok. Gali likt toks, koks yra, gali ir pakeist. Būt faina, kad sutvarkytų Kauko laiptų fontaną viršuje. Labai būt įdomu matyti atgaivintus fontanus prie Girstučio arba "Pasimatymo".
                  Daug įdomiau visgi galvoti, kur galėtų būti nauji fontanai. Vienas variantas: rekonstruota Vienybės aikštė. Čia manau tiktų tie fontanai, kurie srovę metą iš po grindinio (sorry, nežinau tikslaus pavadinimo). Kaip pavyzdžius pateikčiau Jonavos, Naujosios Akmenės, Vilkaviškio fontanus:




                  Tokiu atveju fontanai suteiktų ne tik estetinį vaizdą, bet būtų panaudojami praktiškai - miestiečiai galėtų atsigaivinti karštomis vasaros dienomis.

                  Kita vieta - Steigiamojo seimo aikštė:


                  Čia jau yra fontanas, bet vėlgi toks šiaip sau. Jau kuris laikas egzistuoja aikštės rekonstrukcijos planai. Tai kodėl gi neorientuoti šios aikštės į naują, didesnį ir įspūdingesnį fontaną (kuris galėtų puikuotis miesto reklaminėse nuotraukose ). Dar pridėkim augmenijos, suoliuku (ar šiaip daugiau vietų atsisėsti) ir turėtumėm visai naują ir įdomią aikštę į kurią būt galima netik ateit praleist laiko, bet manau ir įspūdis būtu pravažiuojant pro šalį. Na, papaišiau paveiksliuką, kaip pavyzdį:


                  Kita vieta, kuriai siūlyčiau fontaną, tai miesto centre, prie Nemuno salos, tarp tiltų (pažymėjau mėlynai):



                  Kaip šleivame paveikslėlyje bandžiau parodyt, tai būt galingiausių siurblių t.y. aukščiausios vandens srovės fontanai. Tai galėtų būt šokantys (nebūtinai pagal muziką), naktį įvairiom spalvom apšviesti fontanai. Kaip pavyzdžius paminėčiau šios fontanus:
                  Dubajaus https://www.youtube.com/watch?v=MoxxK-8MeWw
                  Las Vegas Bellagio https://www.youtube.com/watch?v=iNQpcDuE6e4
                  arba arčiau Lietuviškos realybės - Varšuva https://www.youtube.com/watch?v=7igrR8lfCKQ

                  Manau miesto centrui būt nerealus akcentas.


                  2. Antras dalykas - architektūriniai sprendimai miesto centre. Pritariu tiems, kurie teigia, kad miestro centre - Senamiestyje ir Naujamiestyje moderniai architektūrai (visokiems stiklainiams ir pan.) nevieta. Tai idėja yra raginti projektuotojus centre projektuoti panašaus architektūrinio stiliaus (art deco) statinius, o modernius palikti kitiems rajonams (arba pirmame poste mano paminėtoje teritorijoje). Savo mintį iliustruosiu dvejais pavyzdžiais:

                  a) Kęstučio gatvėje yra parduodami sklypai:

                  Iš čia pavaizduotų parduodami kraštiniai, vidurinis kiek žinau ne, bet panaudosiu irgi kaip pavyzdį. Iš google maps (sena nuotr.):


                  Tai manao mintis, raginti čia statyti ne modernus, o išlaikyti panašią archotektūrą. Mano pavyzdžiai:



                  Kitas mano pvz.: Laisvės al. Merkurijus.



                  Manau vietoje visokių modernių stiklainių (kokių pasiūlymus teko matyt) reikėtų laikytis vientisumo ir galvoti apie art deco ar pan. Na mano pavyzdukas:




                  Tai va.
                  Kokios jūsų mintys ir pastebėjimai?

                  Comment


                    #10
                    Iš fantazijų srities, bet pagal temos pavadinimą:
                    http://sa.lt/ideja-lietuvai-new-kaunas/

                    Comment


                      #11
                      Parašė Gator Rodyti pranešimą
                      Iš fantazijų srities, bet pagal temos pavadinimą:
                      http://sa.lt/ideja-lietuvai-new-kaunas/
                      Manau, kad Kaunas galėtų būtent taip ir išskirti - modernia architektūra.

                      Comment


                        #12
                        Parašė Gator Rodyti pranešimą
                        Iš fantazijų srities, bet pagal temos pavadinimą:
                        http://sa.lt/ideja-lietuvai-new-kaunas/
                        Kažkas neišmoko elementarios XX a. urbanistikos istorijos pamokos, kad utopinės nuo A iki Z suplanuotos gyvenvietės visada failina.
                        Paskutinis taisė Eikantas X; 2018.01.03, 22:53.

                        Comment


                          #13
                          Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                          Kažkas neišmoko elementarios XX a. urbanistikos istorijos pamokos, kad utopinės nuo A iki Z suplanuotos gyvenvietės visada failina.
                          Net gi Brazilija?
                          If a lion could speak, we could not understand him.

                          Comment


                            #14
                            Eikantas X, kokios apart Braziliją? Ir įdomu kodėl?

                            Comment


                              #15
                              Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                              Net gi Brazilija?
                              Manau, kad taip. Kiek žinau, jos gatvės būna siurrealistiškai tuščios. Miestas turi statytis organiškai, kada pastatai atsiranda vienas po kito. Jų vietas, kur kas stovės, suformuoja susidūrimas tokių faktorių, kaip gyventojų judėjimo algoritmai, laike kintanti kultūra, kapitalo interesai, architektų priežiūra. Ši visa laike pulsuojanti informacija, galu gale įsigyvendinanti fizinėje erdvėje pastatais ir gatvėmis, sukuria natūralesnį miesto audinio išsidėstymą. Iš viršaus suplanuotas utopinis miestas yra visada pretenzingas ir negyvas darinys, laike sustingusi idėjinė arba estetinė fantazija. Iš esmės tai antihumanistiniai projektai, kur žmogaus paskirtis yra tiesiog užpildyti architekto sukurtą fantaziją, kol galų gale paaiškėja, kad žmonių interesai ir laimė vaikšto ne tais takais, kuriuos braižė utopistas planuotojas.
                              Paskutinis taisė Eikantas X; 2018.01.03, 23:58.

                              Comment


                                #16
                                Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                                Manau, kad taip. Kiek žinau, jos gatvės būna siurrealistiškai tuščios. Miestas turi statytis organiškai, kada pastatai atsiranda vienas po kito. Jų vietas, kur kas stovės, suformuoja susidūrimas tokių faktorių, kaip gyventojų judėjimo algoritmai, laike kintanti kultūra, kapitalo interesai, architektų priežiūra. Ši visa laike pulsuojanti informacija, galu gale įsigyvendinanti fizinėje erdvėje pastatais ir gatvėmis, sukuria natūralesnį miesto audinio išsidėstymą. Iš viršaus suplanuotas utopinis miestas yra visada pretenzingas ir negyvas darinys, laike sustingusi idėjinė arba estetinė fantazija. Iš esmės tai antihumanistiniai projektai, kur žmogaus paskirtis yra tiesiog užpildyti architekto sukurtą fantaziją, kol galų gale paaiškėja, kad žmonių interesai ir laimė vaikšto ne tais takais, kuriuos braižė utopistas planuotojas.
                                Tai Brazilija su savo gerai suplanuotu viešuoju transportu, išvystytu kelių tinklu, puikiai suprojektuotomis viešosiomis erdvėmis yra "failinęs" urbanistinis ekspermentas ir antihumanistinis projektas?

                                O tai Rio arba San Paulo, kurie vystėsi organiškai, natūraliai, ir dabar yra kamsčiuose paskendę megapoliai su apgailėtina infrastruktūra, kuriose dominuoja ryški geografinė klasinė segregacija ir social exclusion yra sėkmės pavyzdžiai?
                                If a lion could speak, we could not understand him.

                                Comment


                                  #17
                                  Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                  Tai Brazilija su savo gerai suplanuotu viešuoju transportu, išvystytu kelių tinklu, puikiai suprojektuotomis viešosiomis erdvėmis yra "failinęs" urbanistinis ekspermentas ir antihumanistinis projektas?
                                  Brazilijos miestas primena baisius sovietinius miestus/rajonus, kurie irgi pan. principais projektuoti, labai nejauki vieta gyventi.


                                  Flickr

                                  Comment


                                    #18
                                    Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                    Iš fantazijų srities, bet pagal temos pavadinimą:
                                    http://sa.lt/ideja-lietuvai-new-kaunas/
                                    ypač "gera" vizualizacija, kur dangoraižiai aerodromo pakilimo tako ašyje. nepavykusio nusileidimo atveju galima ženkliai padidinti aukų skaičių...
                                    pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

                                    Comment


                                      #19
                                      Parašė nepolitikas Rodyti pranešimą

                                      ypač "gera" vizualizacija, kur dangoraižiai aerodromo pakilimo tako ašyje. nepavykusio nusileidimo atveju galima ženkliai padidinti aukų skaičių...
                                      Čia tik šiaip viena vizija Esmė - moderni architektūra.

                                      Comment


                                        #20
                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                        Brazilijos miestas primena baisius sovietinius miestus/rajonus, kurie irgi pan. principais projektuoti, labai nejauki vieta gyventi.

                                        Ten arcitektas-komunistas Oskaras Niemeieris 1956 metais planavo kad darbininkas ir ministras gyvens viename name Dabar šis miestas iš visų pusių aplipęs favelomis.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X