Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno "Žalgirio arena"

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    jeigu protingas ir šviesus žmogus kalba visiškus vėjus, tai tie dalykai automatiškai patampa tiesa?..

    Comment


      Parašė deep house Rodyti pranešimą
      Tamstos nuveikite nors 1/100 to ką nuveikė gerb. B.Burgis, kad galėtumėte jį be argumentų jokių kritikuoti.

      na netinkamas palyginimas. Nobelio premojos laureatas uz nuopelnus branduolinej fizikoj pakomnetuos kokio nors operos solisto pasirodyma ir visi tures su tuo sutikti, nes jis nuveike daugiau , negu koks vokalo specialistas?
      KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

      Comment


        Eilinės ašaros tuose punktuose. Žmogus, kuris nesugeba pasidomėti taisyklėmis, vėliau susidūręs su "netikėtumais" sumąstė išsiverkti internete))

        Comment


          Parašė Rodrigez
          @ deep house:

          Nesinervink, juk matai, kad kai kurie žmonės nesupranta kas yra normalu civilizuotam pasaulyje.
          dėl šio dalyko Burgis ir abejoja šios arenos prespektyvomis
          O kurie dalykai normalu civilizuotam pasaulyje? Ten i renginius galima atsinesti savo gerimus,privaziuoti savo masina iki pat duru ar ten tualetuose niekada nesibaigiantys popieriniai ranksluosciai?

          Comment


            diskutuoti su optimistiniais entuziastais, kuriems bet kas, kas susiję su naująja arena yra puiku ir nuostabu (nors iš tikrųjų akivaizdus š...) yra tuščias laiko gaišimas.
            net ir konstatuodami akivaizdžius faktus būsite apšaukti verksniais.
            prie temos yra prierašas "užbaigtas".
            valstybinė komisija objektą priėmė.
            manau ir diskutuoti nėra ko.
            pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

            Comment


              Parašė nepolitikas Rodyti pranešimą
              diskutuoti su optimistiniais entuziastais, kuriems bet kas, kas susiję su naująja arena yra puiku ir nuostabu (nors iš tikrųjų akivaizdus š...) yra tuščias laiko gaišimas. <..>
              Taip pat kaip ir su pesimistiniais verkšlentojais. Man pačiam irgi ne viskas patinka naujojoje arenoje, bet aš nesiginčinu vien tam, kad ginčytis.
              Paskutinis taisė Čikupakas; 2011.09.20, 16:07.

              Comment


                Kai dėl neatsiradusio stovelio tualetiniam popieriui ar nesugebėjimo surasti Akropolio garažo yra pradedama abejoti arenos, kaip tokios, likimu, supranti, kad su šitu žmogumi diskutuoti gali būti kiek...kaip čia taip gražiau išsireiškus...nesąmonė. O ir ankstesni vieno ar kito veikėjo pranešimai iškart aplinkui jį Arenos klausimu sukuria nekokią aurą. Beveik nėra sakančių, kad Arena šimtu procentų tobula, užtat pilna nerandančių nė vieno jos pliuso. Pats nemažai pravaikščiojau pro kol kas atidarytas arenos vietas (kur vis dar nėra įspūdingiausių viršutinių ir apatinio aukštų...), ir nepaisant visokių mažyčių visada per atidarymus pasitaikančių klišių, nieko labai blogo nepastebėjau. O jeigu nesugebate surasti, kur pastatyti mašinos, tuomet jau jūsų pačių bėdos, kad tikėjotės atskiros rezervuotos vietos prie pat pagrindinių arenos durų. Nei Halėje, nei kurioje kitoje didesnėje Lietuvos arenoje būdavo įmanoma išsiversti be šiek tiek fantazijos ar gudrumo. Daugiau pozityvumo, kolegos.

                Comment


                  Parašė zero Rodyti pranešimą
                  Arenos pliusai ir minusai B.Burgio akimis.

                  http://burgis.lt/cia-kaunas-cia-pralaimima
                  Pavirsutininski ir net nelabai terisingi Burgio pastebejimai. Praktiskai nesutinku beveik su visomis pastabomis.

                  Parašė deep house Rodyti pranešimą
                  Tikriausiai nelabai žinote kas yra tas B.Burgis, .
                  Zinom ir asmeniskai pazistam. Todel stebina kad kad tiek metu gyvenantis Kaune ir intelektualus zmogus nesugeba rasti racionalaus privaziavimo ir parkavimo prie savo miesto arenos.

                  Comment


                    Ką aš ir norėjau visus kelis metus pasakyti, kad yra tokia grupė `ale patriotiškai fanatiškai nusiteikusių` ale `kauniečių`, kuriem ką be sakysi kas mieste blogai, jie bet kokia kaina ir bet kokiomis priemonėmis aiškins akis išverte, kad `tu durnas `.
                    Visa mano pasisakymo esmė ir yra (apie ką užsiminė Burgis savo bloge), kad tik objektyviai ir kritiškai mastantys miestiečiai gali keisti miestą, o tiems kuriems miestas fanatiškai atorodo super - laukia stagnacija ir rūgimas savo sultyse ir kvailų ginčų forumuose.

                    Comment


                      Parašė Rodrigez
                      1. Užsieniečiui su savo auto privažiuoti sudėtinga (gali į sala važiuoti, negali, kur parkuoti), nėra nuorodų, rodyklių (Panevėžys, Vilnius ir tas daugiau turėjo nuorodų, Kaune 1 tik mačiau, nekalbu apie prie įvažiavimų į miestą)
                      2. Tualete, po 2 kėl -popieriaus nerasta (3 dienas buvau-kartojosi istorija), kas idomiausia rulonai padėti ant veidrodžio, nėra stovelių
                      3. šlapintis kai iš kievieno šono po prisiglaudusį myžnių, ne pats maloniausias dalykas, kuris dar taškosi.
                      4. vaizdas iš vakarinio balkono, kaip Sabas sakė - pasijauti kaip namie (Kauno Grūdai, apačioje neasfaltuoti-žvyrkelio arimai).
                      5 ir 6 ir toliau nuorodoje auksciau....
                      1.Nuorodos kabojo ant kiekvieno ,kiekvieno ivaziavimo stulpo.Tiek pro savanorius vaziuojant,tiek pro Marvele.Laisvei dar pestiesiems ir pedu prideliota buvo.
                      2.Nesigincysiu.Gal as labai laimingas zmogus.Buvau 2 kartus ir abu kartus pavyko rasti ranksluosciu.
                      3.Jei toks jautrus yra gi kabinos.Uzeini ir nematai nei vieno myzniaus.
                      4.Taip ,cia didziulis arenos minusas.Neuzsake susprogdinti nei Grudu,nei Rspublikos.

                      Comment


                        Parašė Rodrigez Rodyti pranešimą
                        Ką aš ir norėjau visus kelis metus pasakyti, kad yra tokia grupė `ale patriotiškai fanatiškai nusiteikusių` ale `kauniečių`, kuriem ką be sakysi kas mieste blogai, jie bet kokia kaina ir bet kokiomis priemonėmis aiškins akis išverte, kad `tu durnas `.
                        Visa mano pasisakymo esmė ir yra (apie ką užsiminė Burgis savo bloge), kad tik objektyviai ir kritiškai mastantys miestiečiai gali keisti miestą, o tiems kuriems miestas fanatiškai atorodo super - laukia stagnacija ir rūgimas savo sultyse ir kvailų ginčų forumuose.
                        Tiesą sakant, tokio žmogaus, kuriam viskas būtų tik gerai ir gražu, gyvai dar nesu sutikęs. Internete pasitaiko keletas egzempliorių, o šiaip kur tik bepažvelgsi - visur verkšlentojų armijos.

                        Comment


                          /\ BŪTENT. ne veltui esame savižudžių ir nelaimingųjų tauta, tai jaučiasi kiekviena žingsnyje, o kai kažkam kas nors atrodo gerai ir gražu, tai jis išvadinamas vos ne nesveiku

                          Comment


                            Lietuva tokia jau šalis, svarbu išsiverkti, kad VISKAS blogai, nematyti nieko gero ir, galiausiai, emigruoti tuoletų valyti į Angliją. Pesimistų ir niurzglių armija. Jei eini gatve ir šypsaisi tai tave idiotu laiko, nes čia visi turi būti susiraukę.. Tiesa, pamažu keičiasi šis požiūris ir tai yra super Sakyti, kad nėra arenos perspektyvos, nes nerado kur mašiną pasistatyti arba, kad neleido įsinešti skėčių, gėrimų (čempionato taisyklės) yra absurdas.
                            Niekas nesako, kad arena yra tobula, kad ten nėra taisytinų dalykų, bet kritiką reikia išsakyti objektyviai, o ne verkti, kad čia viskas blogai, kad nėra perspektyvų...
                            Paskutinis taisė edvvis; 2011.09.20, 23:36.

                            Comment


                              Chebra, na nereikia čia vieniems ant kitų š... pilstyti. Kiekvienas mes čia bandom ginti savo nuomonę, bet daugeliu atveju kalbame apie skonį ir grožį, o kaip žinom, dėl tokių dalykų nesiginčijama

                              Pavyko man per paskutinius metus apsilnakyti visose arenose, todėl galiu išsakyti savo subjektyvią nuomonę.

                              Paskutinė arena, kurioje buvau, yra "Žalgirio". Mano galva arena kaip arena - nėra ji kokia baisiai superinė, bet ir nėra kažkoks š..., kaip čia kai kurie teigia. Kadangi esu lankęsis Berlyno, Toronto, Madrido arenose, tai mano vertinimas Lietuvos arenų yra gal šiek tiek labiau globalus.

                              Dabar dėl Žalgirio arenos. Arena iš tiesų nebloga, daug talpina žmonių. Keli niuansai, kurie man krito į akis tai buvo šie:
                              1. Arenos vidus pasirodė maženis nei Siemens arenos. Pradžioje net nesupratau kame reikalas. paskui dašuto, kad salėje dominuoja juoda arba tamsi spalvos (kėdės, sienos, net ir krepšinio aikštelės grindys vietomis buvo tamsiomis juostomis išklijuotos. Tiesa, kitose rungtynėse jau buvo melsva spalva ant aikštelės). Tamsi spalva labai suvalgo ir sumažina erdvę. Šiaip maniau, kad Žalgirio arenoje turėtų dominuoti žalia spalva, bet čia jau Miliūnas taip nusprendė ir tai nėra svarbiausia
                              2. Man asmeniškai nepatinka tai, kad viduje visur plikas betonas. Šiaip jo daug ir kitų miestų arenose, bet Žalgirio tai apart betono daugiau nieko nėra. Na kiek pamenu tai buvo vadinama nauja mada ar panašiai, bet man taip nėra gražu. Na bet čia kaip sakoma, skonio reikalas
                              3. Na labiausiai nuvylė arenos išorė. Kaune net pradėta vadinti dar vienu stiklainiu. Stiklas pats savaime nėra negražus reikalas, bet turi būti išlaikytas vientisumas. Pvz. Šiaulių arena nors ir stiklinė, bet stiklas iš išorės visur vientisas ir turi tą gražų besikeičiantį atsaplvį. Tuo tarpu Žalgirio arenos išorės sudėtinės dalys yra - stiklas, tinklas, tuščios skylės ir surūdiję metalas. Lyg ir neblogai, bet mūsų atveju atrodo arena kaip neišbaigta ar nedastatyta. Ypač tas negrožis išryškėjo sutemus ir sujungus visur apšvietimą - kaip koks studentų barakas be užuolaidų. Čia turbūt ir yra didžiausias stiklo trukumas, kad per jį pasimato visas viduje esantis biesas.

                              Tai čia tik mano subjektyvi nuomonė ir kaip minėjau arena didelė, daug talpinanti žmonių, bet architektūrine prasme (čia nekalbu apie pačią salę) nelabai vykęs. Gal kažko labai tikėtis ir nereikėjo, nes viskam dirigavo Miliūnas, pirmą kartą gyvenime tokį statinį projektavo. O gal ir pinigų trūko pilam išbaigimui. Į visas kitas smulkmenas neverta lįsti, nes su laiku jos visur yra pašalinamos.


                              Dabar kaip aš vertinu Lietuvoje esančia arenas, neatsižvelgiant į dydį.

                              Pagal vidų (pačią salę):

                              1. Kaunas
                              2. Vilnius
                              3. Klaipėda
                              4. Alytus
                              5. Šiauliai
                              6. Panevėžys

                              Pagal išorę:

                              1.Klaipėda
                              2.Vilnius
                              3.Šiauliai
                              4.Panevėžys
                              5.Alytus
                              6.Kaunas

                              Kas dėl išorės, tai Lietuvoje jau tavo tradicija, kad išorei dažniausiai skiriamas per mažas dėmesys ir dažnai išorės sąskaita yra gana stipriai taupoma. Dažnai pas mums statomos dėžės, bet ir dėžė gali būti pakankamai graži, jei išlaikomas vientisumas, spalvų darna ir geras apšvietimas. Kadangi tai geriausiai pavyko Klaipėdai ir Vilniui, todėl jie pirmi pas mane.

                              Sėkmės

                              Comment


                                Kuo toliau tuo labiau nusidiskutuojat...jei nesuprantant ar nenusimanot tai geriau neterškit eterio..gėdą sau tik darot..

                                Comment


                                  Gal rakint laikas šitą temą

                                  Comment


                                    taigi, nuo poezijos ir prozos pereikim prie konkrečių dalykų.

                                    yra viena vieta kuria reikia skubiai taisyti/užbaigti.
                                    parko įėjimo laiptai į trečią aukštą viršuje. berods šiame forume kažkas apie tai jau rašė, bet dabar ir kelios foto.
                                    nespėjo matyt tinklo uždėt tai padarė laikinai (tikiuosi) su trosais, bet ten tarpas tai tikrai didelis ir didelė galimybė kam nors įkrist. varžybų metu ten stovėjo apsauginiai, bet ne visada ...



                                    Comment


                                      Kad Arena turi puikią, lyginant visos Lietuvos mąstu, vidaus areną niekas nesiginčija (bet kaip minėjau tai daugiau to amerikos lietuvio architekto nuopelnas). Visa kas suprojektuota be arenos, manau yra gerb.Miliūno studijos. Matote, viską vertinti reikia racionaliai, bet kaskart imi pyktis, kai supranti, kad Arena buvo didžiausios ir brangiausios pastarųjų metų (gal net dešimtmečio) Kauno miesto finansuotos statybos, dėl kurių Miestas įlindo į skolas; kad gerb.Miliūnas gavo pačius didžiausius imanomus honorarus už savo kaip projektuotojo darbą. Ir kad tai statinys, kokio Kaunas dar 100metų nestatys. O tai reiškia, kad stovės tai, kas jau pastatyta.

                                      Daktarui kaip palyginimą (gal ne visai vykusį, bet kad jis suprastų) duosiu iš jo profesijos; prieš kiek tai metų kažkas iš Vyriausybės paskelbė "konkursą" naujų greitosios pagalbos mašinų pirkimui. Konkursą "laimėjo" Hyunday automobiliai. Gražūs, nauji, su įranga; tačiau specialistai jau tuo metu kalbėjo (čia nekalbėsime apie tai, kad konkursas buvo rengiamas vienam konkrečiam dalyviui), kad šios mašinos visai netinkamos eksploatuoti Lietuvoje. Bet visi iš taip kalbančiųjų tik juokėsi sakė kad čia myžčioja tie konkurentai ar pan. Ir kiek laiko tos hyunday greitukės važinėjo Lietuvoje? 2-3metai ir po to jos kažkur tyliai dingo, buvo pakeistos kitomis.. O kodėl?
                                      Tai dabar pasakykite, ar tie žmonės, kurie kalbėjo, kad tos markės greitukės visai netinkamos Lietuvos sąlygomis eksploatuoti buvo verksniai, depresantai, emingrantai? O gal tai žmonės kurie blaiviai suvokė situaciją ir stengėsi kalbėti apie tai; perspėti kas gali nutikti ir nutiks..

                                      Arena yra tokia kokia yra. Turi ji pliusų, turi minusų. Įvertinus šio pastato visos statybos eigą ir joje dalyvavusiųjų dalyvių tam tikrą specifiką, kiekvienas specialistas, kuris dirbo čia turėtų ką gero ir blogo pasakyti.


                                      Ir pabaigai. Su Arena viskas bus gerai, jei statybininkai ir projektuotojai viską baigs iki galo, ištaisys kas dar neištaisyta, pabaigs, kas nepabaigta.

                                      Kaip Kaunas susigyveno su Akropolio garažu, lygiai t.p. susigyvens ir su Arena. Kaip garažu yra patogu naudotis, lygiai taip pat ir Arena bus patogu naudotis. Jei kalbėti apie Akropolio garažo architektūrą, estetiką, įsipaišymą į aplinką ir t.t., tai tada geriau apie tai iš viso apie tai nekalbėti (kas dabar sėkmigai ir daroma; nes viskas jau išsakyta, liko tik gyvenimas). Lygiai tas pats ir su Arena: geriau jau nekalbėti apie jos architektūrą, estetiką, kompoziciškumą.. Viskas ar beveik viskas apie ją jau pasakyta ir nieko jau nepakeisi.
                                      Arenos, kaip ir Akropolio garažo paskirtis tenkinti miestiečių ir svečių pačius elementariausius poreikius - greitai patogiai saugiai atvažiuoti į objektą, atlikti savo funkcijas jame ir lygiai t.p. greitai, patogiai ir saugiai iš jo išvažiuoti. Paprastam tūlam žmogui daugiau nieko ir nereikia.

                                      O kalbėti apie estetiką, kontekstualumą, tęstinumą, konceptualumą, dinamiškumą, rafinuotumą, kultūringumą, kokybiškumą... juk tai paukščių kalba, kuria kalba, anot kai kurių šio forumo dalyvių, visi verksniai, depresantai, emigrantai ir kitokie myžniai. Juk šios frazės yra tušti nieko nereiškiantys žodžiai daugeliui šio forumo skyrelio dalyvių. Ir teisingai. Jie nieko nereiškia. Nes kam kaimui ta kultūra, kurios niekas nesupranta Visi kalba kita, paprastesne kalba ir mintys čia paprastos... čia kaip iš tos dainos: "kas nešokinės, tas..."

                                      Sėkmės visiems! Viskas, kas dar nėra, bus gerai!
                                      Paskutinis taisė deep house; 2011.09.20, 20:49.

                                      Comment


                                        Parašė negative Rodyti pranešimą
                                        taigi, nuo poezijos ir prozos pereikim prie konkrečių dalykų.

                                        yra viena vieta kuria reikia skubiai taisyti/užbaigti.
                                        parko įėjimo laiptai į trečią aukštą viršuje. berods šiame forume kažkas apie tai jau rašė, bet dabar ir kelios foto.
                                        nespėjo matyt tinklo uždėt tai padarė laikinai (tikiuosi) su trosais, bet ten tarpas tai tikrai didelis ir didelė galimybė kam nors įkrist. varžybų metu ten stovėjo apsauginiai, bet ne visada ...
                                        [/URL]
                                        tai ir yra viena iš tų vietų, kurias aprašiau I-ame savo kritiškame komentare. Kai kurie dalykai ištaisomi, kaip su šia vieta, kai kurie jau nebe.

                                        Comment


                                          Jei pasikartosiu, nepykit, bet žiūriu įrašą Lietuva - Graikija ir matau, kad LED vien nedidelė atkarpa tiesiai prieš centrinę kamerą yra tamsi. Gedimas ar taip turi buti?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X