Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno "Žalgirio arena"

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    "Tai nėra patvirtinta oficialiai, bet taip kalba specialistai."

    Nu jooo, va kai tokiais argumentais pasisvaido kritikai, tai belieka tik nusijuokti.


    "Taip ir nesulaukiu šios architektūros gynejų atsakymo kokia išorės koncepcija?"

    Vien šiame forume jau turbūt 100 kartų buvo išnarstyta arenos išorės koncepsija, jau net nekalbama apie visas žiniasklaidos priemones. Begalė straipsnių, video, tv laidų. Atsiprašant išsižiojusiems ant lėkštutės nieks nieko neatneš ir nepadės.

    Comment


      Parašė ernestas Rodyti pranešimą
      Manau, jog neteisingas išvadas pasidarei. Projekto autorius vakarais palei arena ''budėjo'' ne dėl to, jog jis ten šiaip pro šalį važiavo. Manyčiau, jog būtent dėl to, jog galvojo apie vaizdą. Aš greičiau suabejočiau tavo galvojimu, nei autorių. Nes iš tavo keliamų klausimų apie koncepcija, akivaizdu, jog nesugebėjai įsisavinti net ir viešai prieinamos info apie projektą, pagrindinius jo sumanymus ir t.t. Jeigu iš tiesų domina projektas, nespėliok (nes čia kas antras toks), o verčiau pastudijuok. Autoriai nemažai apie tai yra kalbėję. Žinojimas keičia požiūrį.
      Žinoma, rašykime instrukcijas prie pastatų, kad žiūrėdami nesusidarytume "klaidingos" nuomonės, apie tai ką matome.

      O pastangos padaryti "industrinio miesto arenos" vaizdą nevykusios, nes šią idėją kur kas labiau nukonkuruoja "Akropolio" parkingas

      Comment


        Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimą
        Žinoma, rašykime instrukcijas prie pastatų, kad žiūrėdami nesusidarytume "klaidingos" nuomonės, apie tai ką matome.
        O pastangos padaryti "industrinio miesto arenos" vaizdą nevykusios, nes šią idėją kur kas labiau nukonkuruoja "Akropolio" parkingas
        Tai ne, aišku, galime ant metalinio karkaso užmauti Sandwich panelius ir visiems bus viskas aišku, ane? Tik vietoje pavadinimo ''Norfa'', ''Maxima'' ar pan. užrašysime Sieme.. tfiu - ''Žalgirio arena''. Išsivaizduoji, nereiks net galvoti, jokių instrukcijų!

        Akropolio parkingas savaime nėra blogas. Jis tik ne mastelyje ir apskritai ne vietoje.
        Paskutinis taisė ernestas; 2011.09.18, 14:56.

        Comment


          Eilinisyk užsiciklinama. Niekas juk nesako, kad būtinai reik "sumuštinių". Nors aišku būtų padengta "sumuštiniais" ir kas nors pasigestų stiklo, tada aišku šauktumėt - "ot atsilikėliai, tik stiklu modernumą suprantat".
          Kalba yra ne ar stiklas, ar sumuštiniai, ar aukšto slėgio laminatas, skarda, medis ar dar kas. Kalbas apie formą ir visumą. Atleiskite, bet visuma neatitinka "atviro variklio" idėjos.
          Koncepcija praeivis turi nesuabejot - statinys pats turi kalbėti savo vaizdu.
          Tą buvo galima pasiekti visokias evakuacines laiptines, liftus su mechanizmais, kabelių kanalus, vamzdynus iškišant laukan. Taip pat laikančiosios ir kitos (pvz stogo laikymo konstrukcijos) galėjo matytis, o ne būt slepiamos viduje.
          O dabar vien ventiliacija kažkodėl turi padaryt "gyvą" pastatą.

          Comment


            Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimą
            Žinoma, rašykime instrukcijas prie pastatų, kad žiūrėdami nesusidarytume "klaidingos" nuomonės, apie tai ką matome.

            O pastangos padaryti "industrinio miesto arenos" vaizdą nevykusios, nes šią idėją kur kas labiau nukonkuruoja "Akropolio" parkingas
            Ką tu šneki???? Aš nesuprantu, nejaugi kokybiška architektūra galima tik laikyti atspindinčią kažkokį aukštąjį stilių. Ir iš viso, kas yra tada kokybiška? Kėlė čia žmonės Zagrebo, Liublijanos arenų foto. Nu ir ką, kuo jos geresnės ar blogesnės? Tiesiog sprendimas Kaune priimtas kitoks nei ten. Paanalizuokim, žmonės. Pvz, Zagrebo arenoj pasirinktas itin paprastas kompozicijos būdas: paimtas stačiakampis ir "aplipdytas" skirtingo aukščio stulpais (alla piloti) ir tai kuria judėjimo, gyvybės įspūdį. Tačiau, ar šis sprendimas toks jau inovatyvus, šiuolaiškas. Pažiūrėkit į Elektrėnų bažnyčią, juk principas tas pats. Liublijanos arena yra komplekso sudedamoji dalis, tačiau estetinė kilmė (kaip beje ir O2 Londone) ateina iš K. Tange Tokio Olimpinio bei Miuncheno Olimpinio kompleksų. Dabar jūs teisiate mūsų areną, kurios architektūrinių formų kilmė ateina iš tų pačių laikotarpių, kaip ir minėtų dviejų pavyzdžių - Zagrebo, Liublijanos.
            Taip, čia high-tech bruožai silpnai išvystyti, kaip ir slick-tech'as čia negrynas. Kaip Karalius minėjo, arena turi daug modernizmo architektūros bruožų, tačiau nesutikčiau su architektu, kad pastatas yra egocentriškas architektūriškai (urbanistiškai galbūt). Tačiau šios arenos modernizmas, kaip jau tikrai čia esu rašęs, seka lietuviška architektūros tradicija nuo XXa. 4 deš. Štai pažvelkime dabar į tarpukario modernizmo pastatų estetiką, sovietmečio modernizmą... Tai ir yra tam tikra arenos formų genezė, kuri siejasi su bendru miesto genius loci.
            Tai gi, fabrikinė estetika, kurios čia galima nemažai rast, iš esmės nurodo į Kauno identitetą, ir to tikrai nereikia suvokti kaip Kaunas - darbininkų miestas. Industrinis miestas galimai tapatinamas ir su akademine visuomene, vidurine klase, kuri gimsta iš industrializmo. Dabar gyvename postindustrinėj visuomenėj, bet tai nekeičia bendro miesto veido, praeities palikimo, tad arenos estetika šiuo požiūriu yra pakankamai teisinga.
            Dar dėl lyginimo su Akropoliu. Reikia nepamiršti, kad Akropolis taip pat dabar bazuojasi konvertuotame fabrike, tad ir pats parkingas kaip sprendimas nėra blogas. Aišku, jei suvoksime tą garažą kaip KM pr. viseto dalį, pamatysime, kad miestą žalojantis veiksnys tikrai ne parkingas, o pats KM pr., nes atskiria miestą nuo Nemuno NEGRĮŽTAMAI!!! Tačiau yra ir kita medalio pusė, parkingas ir arena vienoje vietoje, bent jau emociškai priartina miestą prie upės, tačiau tik viename taške.
            Tad prieš kritikuodami, pasistenkite suprasti, kad yra daug galimų sprendimų ir visi jie gali būti teisingi. Ir daugelis iš kritikuojančių, na, tai kokie jūsų pasiūlymai? manot, kad organiškų formų objektas būtų geriau? Net nežinau, ką čia daugiau ir pasakyt, tiesiog jau ir žodžių trūksta...o kartotis nenoriu.
            Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB

            Comment


              Patikslinu, man Akropolio parkingas patinka, tai inovatyvi idėja išnaudojant erdvę virš plačios gatvės. Tie kas verkšlena dėl neva sugadintos krantinės tegu apsidairo - pamatys, kad jiems dar palikta kilometrai tuščios krantinės.
              Beje gaila, kad jis neturi tiesioginio pėsčiųjų sujungimo su arena.

              Comment


                Parašė maserati Rodyti pranešimą
                Mes cia tuos arenos trukumus vardiname ir vardiname, bet ar apie juos zino gerb. architektas, arenos savininkai ir kiti galintys kazka pakeisti asmenys? Paskaicius interviu su oficialiais veikejais (LKF sutve, Sabas, Kauno sav. veikejai, FIBA ir t.t.), visi tik giria arena. Nieks net nedrista kokia pastaba duot...

                Geriausi vertintojai yra lanktyojai, nes jiems kurta arena ir jie savo pinigais ja rems. Jie taipogi geriausi testuotojai ir turi objektyviausias nuomones. Bet ar ju klausomasi?
                Nesuprantu kas tau neistaisyta?Kokie trukumai? Replejinai i apsvietimo zinute ,tai itariu apsvietima turi omenyje? Esme ta,kad jei apsilankytum arenoi suprastum ,kad su apsvietimu viskas tvarkoi.Ir visi aukstai matosi ir palube. Tai nesuprantu del ko cia lankytojai ikisti,nes apsvietimu skundziasi tik tv ziuretojai .Ir ne tai ,kad aikste jiems blogai matosi,o tai ,kad tv ziurovai nemato visu tribunu.

                Comment


                  Mieli krepšinio gerbėjai

                  Šiek tiek Off Topic, bet gal kas girdėjot kada bus paleisti į prekybą bilietukai Eurolygos rungtynėms, o ypač atidarymui spalio 17d?

                  Labai ačiū

                  Comment


                    Turėtų nuo spalio pradžios atsirast.

                    Comment


                      Parašė Mjso Rodyti pranešimą
                      Turėtų nuo spalio pradžios atsirast.
                      Sveiki, preliminari bilietų prekybos į rungtynes su CSKA data – spalio 1 d. Prekyboje bus tiek bilietų, kiek atliks vietų po abonementų prekybos. Pirmame aukšte bilietų bus sunku gauti, nes didžioji dalis vietų yra išpirkta abonementais.

                      Comment


                        Beje kalbant apie Z taką. Šiandien nebuvo ten apsaugos (iki šiol lyg visada stovėdavo) - tai per žolytę perėjo ne šimtas ir ne du šimtai žmonių
                        Visgi bandos instinktas yra labai galingas dalykas....
                        Ir ėjo ne "buduliai", bet tvarkingi žmonės, moterys, vaikai ir t.t. Tas ėjimas buvo kone masiškas.

                        Comment


                          Reikėtų kuo greičiau ten tvorą pastatyt...

                          Comment


                            Reikia ne tvoras statyti, o erdvę mokėti planuoti, ypač architektams. Visiškai nekaltinu žmonių, kurie po renginio nenori vaikščioti dirbtiniais zigzagais. Iš viso, žiūriu į tai labiau ne kaip į vaikščiotojų "kultūros trūkumą" (stebėtinai dažnai forume apverkiamą), o į sistemos planuotojų nekompetenciją. Juk tai yra visiškas erdvės planavimo pradžiamokslis - takus tiesti ten, kur eis didžiausi žmonių srautai (o ne atvirkščiai). Supainiojo Miliūnas arklį su vežimu
                            Paskutinis taisė Jeffas; 2011.09.18, 23:39.

                            Comment


                              Dar keletas pastebėjimų:
                              Sėdėjau pirmoje trečio aukšto eilėje (prie apsauginio stiklo iš karto virš VIP`ų)

                              + Daugybę vietos kojoms! Abonimentus kitam sezonui turiu ketvirtoje eilėje, kur vietos yra bemaž dvigubai mažiau

                              + Ko gero tik šiandien pajutau kaip žmonės yra arti aikštės - SUPER. Tarsi nenutrūkstanti žmonių minia. Kaip suprantu yra pridėtos papildomos kelios eilės kėdžių pirmo aukšto viršuje? Kaip manot ar jos bus paliktos ar visgi išformuotos ir sudėtos į žurnalistų vietas? Manau tas vietas panaikinus gerokai sumažės tas pojūtis, nes atsiras tarpas tarp VIP`ų ir pirmo aukšto.

                              - Problema VIP`ams. Jeigu kažkas tarkim išpils Sprit`ą ar alų viskas gražiai bėgs vip`ams ant galvų Tarp stiklo ir grindų yra tarpukas, ir viskas gražiai bėga tiesiai ant vip`ų. Žmonės viską susideda ant grindų ir praeinantys kartais užkliūvą ir nuverčia...

                              - Mane gerokai nervino stiklo viršus. T.y. patogiai atsisėdus, priekyje esančio apsauginio stiklo viršus trukdo žiūrėti. Tad tekdavo arba pasilenkti į priekį ir žiūrėti virš stiklo arba "susimažinti" ir žiūrėti per stiklą. Tas stiklo viršus kažkaip labai matosi.. Tad mano nuomone arba stiklai galėjo būti didesni arba kažkiek mažesni.... Bet čia gal varianto tinkančio visiems ir nepavyktų rasti...
                              Paskutinis taisė RuFaS; 2011.09.19, 00:32.

                              Comment


                                Beje, bene vienintelis "zigzagą" pateisinantis argumentas būtų noras išsaugoti tą žemės "trikampiuką" ateities projektams (pvz., galimiems Kongresų rūmams, apie kurių idėją saloje vis pašnekama). Logiška, kad bet koks kitas statinys saloje turėtų būti šalia jau esamos auto stovėjimo aikštelės, o ne atimti naujus plotus. Tad su tokiu erdvės planavimo sprendimu iš esmės sutikčiau, jei yra žiūrima į galimą salos ateitį. Priešingu atveju, logikos planavime nerasta

                                Comment


                                  /\ vieniems rasta, kitiems ne

                                  Comment


                                    Parašė Athens Rodyti pranešimą
                                    ......
                                    Jūsų argumentai geri ir tvirti, bet jie tik pateisina architekto pasirinkimą, bet ar architektas būtų tokią areną projektavęs, jei tarkime pinigai būtų daug didesni? Tikrai abejoju, kad tokia koncepsija būtų padaryta. Architektas būtų įspraustas į labai mažus pinigus ir bandė iš jų išspausti, tai ką mes dabar matome....
                                    You've got one life! Live it!

                                    Comment


                                      Teko būti vakar finale ir tuo pačiu pirmą kartą jau atidarytoje arenoje. Viskas labai patiko: išorės ir vidaus skaidrioji architektūra, kai net šiukšlių dėžės permatomos. Lyginant su Siemesu: greitesnis ir paprastesnis patekimas į trečią aukštą, kuris yra ir erdvesnis, didelės lauko terasos-balkonai su vaizdu į upę, patogesnės ir minkštesnės kėdės, geresnė ventiliacija-šaldymas sėdint beveik pačiame viršuje, kai nebuvo nei per karšta nei per šalta...
                                      Žodžiu džiaugiuosi už Kauną, nors ir esu grynas Vilnietis. Jau dabar planuoju apsilankyti Žalgirio Eurolygos rungtynėse, ko nesu niekada anksčiau daręs, bet dabar tiesiog negalima bus praleisti tokio malonumo, net jei ir esu Lietuvos ryto gerbėjas...

                                      Comment


                                        /\ va kaip galima argumentuotai be stereotipų išsakyti nuomonę, nors žmogaus pažymėtas lojalumas visiškai priešingiems Kaunui ir arenai faktoriams nenuginčijamas, tačiau galima apsieiti ir be viso to

                                        Comment


                                          Va dar viena nuomonė apie areną...

                                          http://www.nulis.lt/europos-cempionatas-kaune.html
                                          Mano blogas

                                          Comment

                                          Working...
                                          X