Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno "Žalgirio arena"

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė 99 Rodyti pranešimą
    Koks tas naktinis apšvietimas? Kuo geresnis? Dviem prožektoriais nuo stulpų? Didelio skirtumo ką matei testavimo metu ir po "sureguliavimo" tikrai nepastebėsi. Kaip arena atrodys nuo kitų regyklų tamsiu paros metu? Tie stulpai jos visos tikrai neapšviečia. Ar įsivaizduoji skirtumą tarp suprojektuoto fasado apšvietimo ir apšvietimui panaudotos bendros šviesos?
    Gal išjungiam ir "Prisikėlimo bažnyčios" apšvietimą, motyvuodami, kad ji pakankamai apšviesta nuo gatvės apšvietimo stulpų?

    Kartais nusiimkit rožinius akinius ir pagalvokit kokius vėjus rašot šioje temoje.

    Kad ir be garsiųjų dviejų stulpų prožektorių šviesos arena švytėjo pati iš vidaus ir buvo tikrai gražu. Tiesa, dar ne visose arenos dalyse vienu metu buvo šviesa įjungta.
    Norėčiau, kad skaičiukais įrodytum šį teiginį: "Ar įsivaizduoji skirtumą tarp suprojektuoto fasado apšvietimo ir apšvietimui panaudotos bendros šviesos?". Tada ir paaiškėtų, kiek konkrečiai "pavogė apšvietimo" ponas Romanovas. Įdomu, kokių parametrų ir kokios galios buvo tie 4 apšvietimo stulpai. Jeigu jie buvo dabartinių stulpų atitikmenys, tada taip, apšvietimo vagystė. O gal jie buvo, liaudiškai tariant, silpnesnių gabaritų?

    Comment


      Parašė 99 Rodyti pranešimą
      Gal išjungiam ir "Prisikėlimo bažnyčios" apšvietimą, motyvuodami, kad ji pakankamai apšviesta nuo gatvės apšvietimo stulpų?
      Aga. Ir ikalam LED juosta viduje, kad butu išskirtinė kitų bažnyčių atžvilgiu.
      pArAšas

      Comment


        Svajojantiems ape LED juostą arenoje.

        Vienas esminis skirtumas:

        - įrengus išorinį arenos LED pašvietimą, arena tamsiu metu būtų įdomesnė/spalvingesnė/išraiškingesnė, bet apšvietimo (el. energijos) kaštai būtų įskaičiuoti į arenos eksploatacijos kaštus, dengiamus koncesininko. Pasakysiu grubiai - LED pašvietimo kaštai eitų arenos propagandai iš koncesininko kišenės.

        - įrengus informacinę LED juostą arenos viduje, atsiranda reklamos vieta, už kurią sumoka reklamos užsakovai, tuo padengdami LED juostos eksploatacijos kaštus ir mažindamas koncesininko finansinę naštą. Visa kita (svarbi informacija arenos lankytojams ir t.t.) - akių dūmimas, nes šią informaciją galima pateikti ne tik LED juostoje, bet ir kube.

        Tad pinigine išraiška suma gal ir ta pati, bet tolimesnė eksploatacija ir kaštai - visai skirtingi. Ir vėl eksterjeras nukentėjo dėl finansinės naudos.
        Paskutinis taisė SkyMan; 2011.08.01, 15:08. Priežastis: Klaidų taisymas.
        Rieda gatvėmis, keliais, laukais mėlyna citrina - pagauk, jei sugebėsi...

        Comment


          Parašė zalgirietis88 Rodyti pranešimą
          O čia tai būtų naujiena "bomba", jeigu spėtų iki arenos atidarymo rungtynių sumontuoti! Dėdė Romka - darbštus žmogus.

          Tiesa, negaliu patvirtinti, kad jau montuoja, bet sake, kad jau turetu montavimas but prasidejes, iki cempionato tikrai spes, atidarymui - nemanau.

          Comment


            Nuo nemuno puses stulpu nera , tai ir apsvietimo nebus?
            KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

            Comment


              Sveiki,
              Norejau paklausti kodel nesumontuotos kedes galinese tribunose (uz busimu krepsiu)

              Comment


                Man atrodo ten zurnalistu ir komentatoriu vietos bus su stalais ir kompiuteriais

                Comment


                  „Vėtrūna“ Kaunui už vėlavimą baudos nemokės

                  http://www.respublika.lt/lt/naujieno...audos_nemokes/

                  „Žalgirio“ areną Kaune pažadėjusi baigti iki gegužės 1-osios statybos bendrovė „Vėtrūna“ miestui pažadėjo ir 8,5 mln. litų, jei toks įsipareigojimas nebus įvykdytas. Arena iki šiol nebaigta, minėta sumelė įsisavinta, o miestas išprievartautas sumokėti dar keletą milijonų.

                  Iki Europos vyrų krepšinio čempionato, kurio finalinės kovos numatytos „Žalgirio“ arenoje, liekant vis mažiau laiko, paskubomis švaistomasi ir milijonais, kurie pranyksta Nemuno saloje vykstančiose amžiaus statybose.

                  Iššluotas garantas

                  Buvęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas „Respublikai“ atskleidė, kad dėl „Vėtrūnos“ vėlavimų miestas ne tik neužsidirbo, bet ir toliau kiša pinigus į staiga atsiradusius papildomus statybų darbus, kurie turėjo būti numatyti jau techniniame objekto projekte.

                  „Šių metų sausį „Vėtrūnai“ buvo duotas galutinis arenos statybų pabaigos terminas - gegužės 1-oji ir bendrovė įsipareigojo, kad neįvykdžiusi šio pažado miestui paliks 8,5 mln. litų, kuriuos kaip garantą padėjo į banko sąskaitą, - sakė A.Kupčinskas. - Bet, mano žiniomis, tie pinigai jau seniai išvalyti iš tos sąskaitos, nes šis depozitas galiojo tik iki liepos 1-osios“.

                  Šiandieninis laikinosios sostinės meras Rimantas Mikaitis „Respublikai“ prisipažino, jog miestas pamiršo „Vėtrūnos“ pažadėtus 8,5 mln. litų vien tam, kad statybininkai bent iki birželio 30-osios baigtų vėluojančius darbus.

                  „Gegužės 1-ąją baigėsi sutartis su „Vėtrūna“, bet rangovas dar turėjo baigti savo sutartinius įsipareigojimus, - sakė R.Mikaitis. - Todėl apie tuos 8,5 mln. litų jau nebekalbėjome, buvo svarbu, kad rangovas apskritai baigtų darbus.

                  „Vėtrūna“ nieko nežadėjo, tai tik buvo garantas, kad rangovas baigs statybas iki gegužės. Kaunui tų milijonų išieškojimas per teismus būtų užtrukęs, turėtume įrodyti, kad dėl statybininkų kaltės patirtas koks 100 tūkst. ar pusės milijono litų nuostolis“.

                  Pamiršo turėklus

                  Vėluojant amžiaus statyboms Kaune netikėtai paaiškėjo, kad „Vėtrūna“ pareikalaus beveik 8 mln. litų esą papildomiems darbams. Lėšų staiga pritrūko arenos turėklams, nors šie įrengimai turėjo būti numatyti jau techniniame objekto projekte.

                  „Paskutiniu metu pinigų prireikė ir arenos šeštame aukšte sumontuotai šaldymo, šildymo, vėdinimo įrangai paslėpti, nes dabar ji primena Žoržo Pompidu centrą Paryžiuje, - pasakojo A.Kupčinskas. - Bet tam reikalingų lėšų - apie milijono litų - nebuvo palikta. 8 mln. litų „Vėtrūna“ ėmė reikalauti jau iš naujosios miesto valdžios, kuri dar nelabai suprato, kas ir kaip toje arenoje vyksta.

                  Šią situaciją galima palyginti su privataus buto remontu. Darbininkai į remonto pabaigą staiga sako, kad reikia dar pinigų nenumatytoms išlaidoms arba jie išeis. Ir šeimininkas sukanda dantis, bet sumoka.

                  Visiems rangovams ši migla labai naudinga - čempionatas jau čia pat, todėl kiek prašo papildomų pinigų, tiek ir gauna. Miesto politikai yra priversti balsuoti už naujų lėšų skyrimą, naujas paskolas iš banko, nes kitaip mūsų rankomis būtų sužlugdyta visos Europos krepšinio šventė. Beje, „Vėtrūnos“ prašomi papildomi 8 mln. litų jau viršija tuos procentus, kurie buvo numatyti papildomoms išlaidoms“.

                  A.Kupčinsko duomenimis, pradinę „Žalgirio“ arenos kainą - 169 mln. litų - arbitraže buvo pavykę sumažinti iki 160 mln. litų, tačiau, paskubomis skiriant naujas lėšas, objektas pabrango beveik iki 180 mln. litų. Pridėjus išlaidas arenos infrastruktūrai, Nemuno salos tvarkymui, tiltams į ją, šio projekto vertė yra apie 220-230 mln. litų.

                  Spekuliacijos krepšiniu

                  „Kadangi krepšinis Lietuvoje vadinamas antrąja religija, tad šių milijonų jūroje jau niekas nežiūri, kad vienas kitas milijonas kažkur nubyra į šalį, nesiaiškina, kodėl arenos aplinkos tvarkymo darbai pabrango nuo 8 iki 11 mln. ir t.t.“, - sakė A.Kupčinskas.

                  „Vėtrūnos“ papildomiems darbams reikalingus 7,8 mln. litų gavome paėmę banko paskolą, kita paskola buvo reikalinga arenos aplinkai, infrastruktūrai. O ta aplinka nemenkai kainuoja - apie 10 mln. litų, dar plius dviejų lygių automobilių aikštelė už 25 mln. litų“, - skaičiavo Kauno miesto meras R.Mikaitis.

                  Paklaustas, ar tiki, kad „Eurobasket 2011“ finalas vyks „Žalgirio“ arenoje, kurios nesiryžta priimti valstybinė komisija, R.Mikaitis teigė esąs įsitikinęs, jog krepšinio aistruoliai kovas dėl medalių tikrai stebės Kaune.

                  „Gal ir gerai, kad valstybinė komisija dar nepasirašo, matyt, nori išreikalauti iš „Vėtrūnos“ visos atsakomybės. O Klaipėdoje dar net tokia komisija nesudaryta, bet jau vyksta renginiai“, - sakė R.Mikaitis.

                  Pažadas guli banke

                  - „Vėtrūna“ buvo pažadėjusi, kad jeigu arenos nebaigs iki gegužės 1-osios, Kauno miestui atiteks jūsų įmonės garantas - 8,5 mln. litų. Ar tesėsite šį pažadą? - „Respublika“ paklausė „Vėtrūnos“ valdybos pirmininko Vytauto Banio.

                  - Viena iš sutarties sąlygų yra ne visai tiksliai interpretuojama. Ne visai taip yra, kaip kalbama apie tuos pinigus.
                  „Vėtrūna“ savo įsipareigojimus įvykdė, todėl nėra jokių priežasčių aiškintis, kad tie garantiniai pinigai būtų panaudoti kitaip.

                  - Kur šiuo metu yra garantiniai 8,5 mln. litų, kam jie panaudoti?

                  - Ten, kur ir buvo visada. Nematau priežasčių aiškintis, kieno pinigai kur guli. Kaip žinoma, pinigai visada guli banke, sąskaitose. Tie pinigai neturi nieko bendra su Kauno arenos statyba. Darbai atlikti, užbaigti.

                  - Tačiau valstybinės komisijos specialistai vis dar nepriima arenos?

                  - Šioms procedūroms reikia laiko - viskas bus gerai.

                  Datos ir pažadai

                  2007 11 27 Kauno valdžiai pristatytas architekto Eugenijaus Miliūno būsimosios „Žalgirio“ arenos projektas, kurio idėja gimė dar 2003 metais.

                  2008 09 01 Miesto savivaldybė pasirašė Kauno pramogų ir sporto rūmų statybos darbų sutartį su UAB „Vėtrūna“, kuri laimėjo statybų rangovo konkursą, nes pasiūlė mažiausią kainą - 169,9 mln. litų.

                  2008 10 06 „Vėtrūnos“ vadovas Vytautas Banys viešai pareiškė, kad statybų darbai bus baigti laiku: „Duotas laikas (statybai - red. past.) tikrai nebaugina. Mes esame pasiruošę viską padaryti laiku, iki 2011 metų. Šitą iššūkį mes drąsiai priėmėme ir tikrai nebijome suteiktos atsakomybės, viską įvykdysime laiku ir taip, kaip numatėme“.

                  2009 03 25 Pranešta, kad pagal pasirašytą statybų rangos sutartį UAB „Vėtrūna“ įsipareigojo užbaigti areną net iki 2010 metų rugsėjo 1 dienos.

                  2009 06 30 Kauno miesto meras A.Kupčinskas patikino, kad arenos statybos finansuojamos be sutrikimų, tačiau statybos darbai numatomi baigti jau 2010 metų spalį.

                  2009 09 18 „Vėtrūnos“ vadovas V.Banys informavo Kauno miesto valdžią, kad arenos statyba toliau vyksta sklandžiai, o kilusios abejonės dėl jos pamatų įrengimo esą tuoj bus išsklaidytos.

                  2009 11 05 Kauno miesto politikai nusprendė iš banko imti 25 mln. litų ilgalaikę paskolą arenai statyti, kad nebūtų trikdomas darbų finansavimas.

                  2010 04 06 „Eurobasket 2011“ organizacinio komiteto darbo grupės vadovas Mindaugas Špokas atskleidė tiesą, kad „Žalgirio“ arenos atidarymas gali vėluoti net pusmečiu. Kauno vadovas A.Kupčinskas paneigė šias kalbas ir tvirtino, kad arena bus atidaryta dar 2010-ųjų gruodžio pabaigoje.

                  2010 06 17 Kauno vadovai pirmą kartą užsimena apie arenos statybų finansavimo sutrikimus, tačiau vicemeras R.Mikaitis dar tikisi, kad šis objektas bus baigtas iki metų pabaigos (2010-ųjų).

                  2010 07 14 „Vėtrūna“ Kauno miesto savivaldybei pateikė prašymą peržiūrėti statybų rangos sutartį ir atidėti „Žalgirio“ arenos statybų pabaigos terminą penkiems mėnesiams.

                  2010 08 26 Po derybų su Kauno valdžia „Vėtrūna“ pažadėjo, kad arena bus pastatyta iki 2011 metų vasario 1 dienos. Statybininkai teisinosi, kad darbus stabdė projekto pakeitimai, kuriuos pateikė arenos architektas.

                  2010 11 05 Kauno miesto meras A.Kupčinskas „Vėtrūnos“ vadovams pareiškė, kad arenos statybos pabaigos terminai daugiau negali būti keičiami.

                  2011 02 01 „Vėtrūnai“ duotas galutinis arenos statybų pabaigos terminas - šių metų gegužės 1-oji. Bendrovė, kaip savo pažado garantą, banke padėjo 8,5 mln. litų įnašą, kuris turėjo atitekti savivaldybei, jei „Vėtrūna“ nebaigs darbų iki gegužės 1-osios.

                  2011 06 22 Paaiškėjo, kad „Žalgirio“ arena nebus baigta ir Valstybės dienai - liepos 6-ajai. Atidarymo iškilmės nukeltos į rugpjūčio 3 dieną.

                  2011 07 15 „Žalgirio“ arenos atidarymas nukeliamas jau į rugpjūčio 18-ąją, kai numatytos draugiškos rungtynės tarp Lietuvos ir Ispanijos vyrų krepšinio rinktinių.

                  2011 07 27 Valstybinė komisija nepasirašė arenos darbų užbaigimo akto, nes nėra išbandyti visi inžineriniai tinklai.

                  Comment


                    Parašė adebisi Rodyti pranešimą
                    Tyngiu dabar ieškot tų straipsnių kur buvo aiškiai parašyta, kad LEd juosta daroma apšvietimo sąskaita. Jei pats norėsi, pasigooglink, tikrai susirasi.
                    Be užtat gaunasi dar geriau. Aš išvis labai norėjau bent vienos fasado plokštumos, susidarančios iš ištisinio LED ekrano. Tai būtų didžiulis šuolis Lietuvos architektūrai, nes būtų "oficialiai prisirašyta" į 4D architektūros šalių klubą.
                    Viena juosta? Gal kas turi kokią vizualizaciją, kad pažiūrėt kaip ir kur ji bus pritvirtinta, koks jos plotis ir pan? bučiau labai labai dėkingas.
                    Paskutinis taisė Athens; 2011.08.01, 18:21. Priežastis: praleidau raidę
                    Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB

                    Comment


                      Tai va kodėl vėlavo tie turėklai ir tie tinklai šeštame aukšte - trūko pinigų, dabar viskas daug aiškiau.

                      Comment


                        Laba vakara ponai. kodel tarp virsutines ir apatines tribunos toks tarpas gal kokiu 2metru ir per ji matos tie vamzdziai? ten i ta tarp nesides kokios papildomos kedes?

                        Comment


                          Parašė _Thunder_ Rodyti pranešimą
                          „Vėtrūna“ Kaunui už vėlavimą baudos nemokės

                          http://www.respublika.lt/lt/naujieno...audos_nemokes/

                          „Žalgirio“ areną Kaune pažadėjusi baigti iki gegužės 1-osios statybos bendrovė „Vėtrūna“ miestui pažadėjo ir 8,5 mln. litų, jei toks įsipareigojimas nebus įvykdytas. Arena iki šiol nebaigta, minėta sumelė įsisavinta, o miestas išprievartautas sumokėti dar keletą milijonų....

                          Še tau boba ir devintinės.. išdurs visus gražiai, nuplaus pinigus ir dings
                          Paskutinis taisė 99; 2011.08.01, 19:10.
                          Neišmeskite spalvų

                          Comment


                            Parašė Athens Rodyti pranešimą
                            Be užtat gaunasi dar geriau. Aš išvis labai norėjau bent vienos fasado plokštumos, susidarančios iš ištisinio LED ekrano. Tai būtų didžiulis šuolis Lietuvos architektūrai, nes būtų "oficialiai prisirašyta" į 4D architektūros šalių klubą.
                            Viena juosta? Gal kas turi kokią vizualizaciją, kad pažiūrėt kaip ir kur ji bus pritvirtinta, koks jos plotis ir pan? bučiau labai labai dėkingas.
                            Ar aš kažką ne taip supratau ar kaip, bet kiek žinau LED juosta bus viduj, tarp pirmo ir antro aukšto, o ne fasade...
                            No one really knows
                            Which way the wind blows

                            Comment


                              Parašė Athens Rodyti pranešimą
                              Be užtat gaunasi dar geriau. Aš išvis labai norėjau bent vienos fasado plokštumos, susidarančios iš ištisinio LED ekrano. Tai būtų didžiulis šuolis Lietuvos architektūrai, nes būtų "oficialiai prisirašyta" į 4D architektūros šalių klubą.
                              Viena juosta? Gal kas turi kokią vizualizaciją, kad pažiūrėt kaip ir kur ji bus pritvirtinta, koks jos plotis ir pan? bučiau labai labai dėkingas.
                              Gal ne taip supratai?
                              LED juosta bus arenos viduje ne isoreje, aplink visa aerena. Jei neklystu tarp VIP loziu ir balkono.
                              Pasiziurek kuria nors NBA arena.

                              Comment


                                Parašė aviukas Rodyti pranešimą
                                Laba vakara ponai. kodel tarp virsutines ir apatines tribunos toks tarpas gal kokiu 2metru ir per ji matos tie vamzdziai? ten i ta tarp nesides kokios papildomos kedes?
                                Renginių metu ten bus užtraukiamos labai mandros akustinės ir visaip kitaip pasižyminčios užuolaidos,o esant poreikiui bus galima pristatyti ir tam tikrą kiekį kėdžių,nenoriu pameluot berots 1500-2000 vietų

                                Comment


                                  Parašė hart Rodyti pranešimą
                                  Man atrodo ten zurnalistu ir komentatoriu vietos bus su stalais ir kompiuteriais
                                  Tikrai taip. Pernai per pasaulio cempionata Sinan Erdeno Arenoje Turkijoje komentatoriams bei zurnalistams buvo paruostos butent tokios konstrukcijos vietos - patogu pastatyti stala su pc

                                  Comment


                                    Parašė vlk Rodyti pranešimą
                                    Gal ne taip supratai?
                                    LED juosta bus arenos viduje ne isoreje, aplink visa aerena. Jei neklystu tarp VIP loziu ir balkono.
                                    Pasiziurek kuria nors NBA arena.
                                    Sorry, susimaišiau, ne taip perskaičiau, tai kažkaip pagalvojau, kad išorėje. O jau tikėjaus
                                    Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB

                                    Comment


                                      hm, isoreje kiek pamenu lyg buvo seniau tokia miliuno mintis ant kampines atbrailos vertikalu ekrana padaryt, bet darbu eigoj nupjove atbrailas ir tuom ir baiges

                                      Comment


                                        Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                                        hm, isoreje kiek pamenu lyg buvo seniau tokia miliuno mintis ant kampines atbrailos vertikalu ekrana padaryt, bet darbu eigoj nupjove atbrailas ir tuom ir baiges
                                        Taip nes tai butu per brangu ir neverta tiek pinigu, berods 10mln. litu uz ta siena norejo...

                                        Comment


                                          Viskas kaip visada, geriausia vogti prie statybų ir neprisiimti jokios atsakomybės. Kaip ir visur, deja.

                                          Turėjęs tapti unikaliu objektu, tapo tuo, ką turim.
                                          ______________
                                          The Division Bell

                                          Comment

                                          Working...
                                          X