Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[†] Ignalinos r. ir Visagino bažnyčios

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Kačergiškės Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia ir varpinė

Comment

Ceikiniai, Ignalinos r.
      Iki gaisro.
      Foto 2014.10

Ceikinių bažnyčios gaisras
      2016.04.06

Lrytas.lt fotogalerija: https://lietuvosdiena.lrytas.lt/nela...uvo-stogas.htm

Savaitė po gaisro
      Foto 2014.10

Pradėtas atstatymas
      Foto 2017.05

Prieš savaitę
      Foto 2021.04

Comment

Naujojo Daugėliškio bažnyčia
        Foto 2021.04

Iš rytų pusės

Iš pietų pusės

Comment

Tverečiaus bažnyčia
          Foto 2021.04

Comment

Kelios vertikalios Tverečiaus bažnyčios nuotraukos
            Foto 2021.04

Comment

Senojo Dūkšto Šv. Kryžiaus Išaukštinimo bažnyčia ir varpinė. 1920 m.

Dukszty na Litwie - Kościół 1920 r. (2304) - 13070900264 - oficjalne archiwum Allegro

Comment

Ignalina. Katalikų bažnyčios statyba 1938 m. birželio 1 d. Po 2-ojo pasaulinio karo neužbaigta bažnyčia perstatyta į kultūros namus. Nuotraukos iš Marijos Szostak kolekcijos.

(20+) Marcin Szostak | Facebook

Comment

Stanislovas Gediminas Ilgūnas (1936 - 2010)
                  Ceikinių Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčia, kurioje vargonininkavo Jonas Petrauskas.
                  1886 m. Ceikiniuose gimusį dainininką Kiprą Petrauską krikštijo šioje bažnyčioje.

Albumas „Aplink Lietuvą 1980 m.“
                  LCVA fotoarchyvas, apskaitos Nr. A322-P492
                  https://www.e-kinas.lt/ekinas-photos/photo/256017

Comment

Linkmenų bažnyčia
                    Foto 2025.03

Comment

Bernardinai.lt 2025.08.26
                      Visagino bažnyčios statytojas kunigas V. Rapalis: buvau tik įrankis, vykdęs žmonių norus
                      „Man tada buvo turbūt 27-eri, ir tai tapo vienu iš didžiausių gyvenimo iššūkių. Apie tai tarnaudamas Druskininkų parapijoje turbūt niekada negalėjau nė pagalvoti“, – taip 1992-ųjų pradžioje gautą užduotį pastatyti katalikų bažnyčią Visagine apibūdina kunigas VYTAUTAS RAPALIS.

Dabartinis Visagino miestas anuo laiku buvo pavadintas Lietuvos komunistų vadovo Antano Sniečkaus vardu ir skirtas šalia veikiančios Ignalinos atominės elektrinės darbuotojams apgyvendinti. Susikalbėti lietuviškai buvo nemenkas iššūkis – kaip ir rasti išpažįstančiuosius katalikybę.
                      „Įsitraukė daug žmonių, kurie neturėjo nieko bendro su bažnyčia, bet jiems tas projektas buvo įdomus, nes statybas pradėjau ne aš. Aš buvau tik mažas įrankis tarp visų žmonių, tuometinės valdžios, įmonių ir įstaigų, kuriems tai tapo įdomu“, – prisimena dvasininkas.

Visagino Šv. apaštalo Pauliaus bažnyčios statybos. Dešinėje – kunigas Vytautas Rapalis.

Visagino Šv. apaštalo Pauliaus bažnyčios statybos. Kunigo Vytauto Rapalio asmeninio archyvo nuotrauka

Pirmosios šv. Mišios Visagino Šv. apaštalo Pauliaus bažnyčioje. Kunigo Vytauto Rapalio asmeninio archyvo nuotrauka

https://www.bernardinai.lt/visagino-...-zmoniu-norus/

Comment

Working...
                      X