Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[†] Jonavos Rimkų bažnyčios projektas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    [†] Jonavos Rimkų bažnyčios projektas

    Pakomentuosiu !

    1. Bažnyčios nestoto ir vargu ar statys už 20 mln (juolabiau kad architektūros paminklai Jonavos ir Skarulių bažnyčios tikrai apgailėtinos būklės)
    2. Sporto centro manau 2-3 metelius taip pat teks palaukti, juolabiau kai paskutiniu metu Jonavą krečia korupcijos skandalas (pagaliau vagius pradėjo iš savivaldybės gaudyti)
    3. Nuosavi namai statomi individualių žmonių iniciatyvą.

    #2
    Rengiamasi naujos bažnyčios statybai

    Maždaug 2 ha žemės sklypas bažnyčios statybai Saulės – Vaičiūno gatvių sankryžoje 99 metams išnuomotas prieš keletą metų. Toje vietoje jau yra pastatytas kryžius. Statybos kol kas nevyksta.
    Projektą atliko architektų biuras – UAB „Cedra“.
    Bus statoma ne vien bažnyčia, bet visos parapijos veiklos ir maldos centras- su įvairiomis salėmis, biblioteka ir t.t. ...
    Šaltinis

    Numatoma vieta (-os) ?






    Vizualizacijos










    Paskutinis taisė trilobitas; 2010.12.15, 13:23. Priežastis: pridėta nuotrauka

    Comment


      #3
      man paneša į prekybos centrą, ir raudona bažnyčiai kažkaip nelabai dera
      Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

      Comment


        #4
        Viskas čia gerai bažnyčia turi matytis iš toli

        Comment


          #5
          Kam Jonavai dar viena bažnyčia? Apšvieskit tamsuolį...

          Beja, vizualizacijos tai gana kraupios. Ne pačia spalva, bet statiniu... Architektams geriau projektuoti PC, nei sakralinio kulto objektus.

          Ta šiuolaikinė bažnytinė architektūra....
          Paskutinis taisė enigma; 2010.12.16, 22:31.
          ______________
          The Division Bell

          Comment


            #6
            Parašė enigma Rodyti pranešimą
            Ta šiuolaikinė bažnytinė architektūra....
            nors dauguma naujai statomų bažnyčių Lietuvoje išties nepasižymi archtektūrine mintimi ir estetika, bet yra ir gražių išimčių, kaip štai pvz Nidos katalikų bažnyčia - vietinių Nidos architektų darbas, atidaryta 2003 metais:









            Paskutinis taisė Maarko; 2010.12.17, 10:13.
            Istorijos nesuklastosi! P. B. Prūdas

            Comment


              #7
              Pritariu, tikrai graži Nidos bažnyčia, tačiau tos baltos plastikinės durys apačioje labai vaizdą gadina...

              Comment


                #8
                Taip, Nidos bažnyčia harmoningai įsijungia į visą kraštovaizdį. Ir gal dar išskirčiau Palendrių vienuolyno bažnyčią - ypač interjeras paliko gilų ispūdį. Bet tai, deja, tik išimtys.
                ______________
                The Division Bell

                Comment


                  #9
                  Graudu darosi kai Jonavoje apleistos puikios architekturos miesto ir skarulių bažnyčios, vienuolynas taip pat griūvantis.....

                  o čia už keliasdešimt milijonų pastatysim kažkokį naujadarą, kuris kažim ar kam išvis reikalingas.....eilinis pinigų prasiplovimas.

                  Beje gyvenu visiškai šalia tos vietos, nei viena įdėta jūsų nuoroda neatitinka statomos bažnyčios vietos, prieš keletą metų toje vietoje buvo pastatytas kryžius.

                  Comment


                    #10
                    Parašė Arsus Rodyti pranešimą
                    Graudu darosi kai Jonavoje apleistos puikios architekturos miesto ir skarulių bažnyčios, vienuolynas taip pat griūvantis.....

                    o čia už keliasdešimt milijonų pastatysim kažkokį naujadarą, kuris kažim ar kam išvis reikalingas.....eilinis pinigų prasiplovimas.

                    Beje gyvenu visiškai šalia tos vietos, nei viena įdėta jūsų nuoroda neatitinka statomos bažnyčios vietos, prieš keletą metų toje vietoje buvo pastatytas kryžius.
                    Tai parodyk tikslią vietą.

                    Comment


                      #11
                      Ko reikia Rimkuose – parduotuvės, parko ar bažnyčios?


                      Rimkų (Jonavos mikrorajonas) gyventojai rajono savivaldybės prašo įrengti poilsio zoną. Viena iš siūlomų vietų - Chemikų ir P.Vaičiūno gatvių sankryžoje.

                      Tradicinės mero inicijuotos miesto apžiūros metu buvo nuspręsta šią idėją siūlyti ir tarybai. Nors šioje vietoje buvo numatyta įrengti prekybos centrą, tačiau kyla abejonių, ar jis čia reikalingas: Rimkų mikrorajone veikia "Maxima", "Norfa", "Iki", taip pat yra ir mažesnių parduotuvių.

                      Pasak mero M.Sinkevičiaus, jau daugiau nei ketveri metai suformuotas žemės sklypas, kuris skirtas prekybos, paslaugų ir pramogų paskirties objekto statybai.

                      “Kitaip tariant, ten galėtų atsirasti parduotuvė ar pramogos – kavinė, boulingai ir panašiai. Šio sklypo iš savivaldybės prašė klebonas Audrius Mikitiukas ir nori, kad šioje vietoje atsirastų bažnyčia. Tačiau siūlysiu tarybai ir poilsio zonos idėja, juolab, kad tokių prašymų iš gyventojų buvo ne vienas”, - sakė M.Sinkevičius.

                      Jei rajono politikai nuspręs Chemikų ir P.Vaičiūno gatvių sankryžos erdvę skirti parkui, jis galės būti įrengtas jau kitais metais.

                      Šaltinis

                      Comment


                        #12
                        Jonava info 2015.04.03
                        Kitais metais tikimasi padėti naujos bažnyčios pamatus

                        Neseniai rajono Taryba 30 tūkstančių litų skyrė Jonavos Šv.apaštalo Jokūbo bažnyčios ūkinio pastato stogo remontui. Tačiau restauracijos laukia ne tik stogas, bet ir išklypę bei sutrūkinėję paradiniai bažnyčios laiptai. Jų remontui taip pat prireiks nemažai lėšų. (...)

                        Rengiamasi naujos bažnyčios statybai
                        (...) Maždaug 2 ha žemės sklypas naujos Jonavos šv. apaštalo Jono bažnyčios statybai Saulės – Vaičiūno gatvių sankryžoje 99 metams išnuomotas prieš keletą metų. Toje vietoje jau yra pastatytas kryžius. Statybos kol kas nevyksta.
                        Techninio projekto idėja suformuota ir parengta vizualizacija. Maldininkams, dalyvavusiems atlaiduose Šiluvoje Jonavos parapijos dekanato dienomis, bažnyčios vizija buvo pristatyta stende. Visi galėjo susipažinti. Aišku, galimi nedideli pakeitimai. Projektą atliko architektų biuras – UAB „Cedra“. Pasak V.Šidlausko, planuojama, kad techninis bažnyčios projektas bus paruoštas kitų metų pavasarį.
                        „Kada bus pradėtos statybos, kol kas neaišku. Nors dekanas Audrius Mikitiukas deda daug pastangų, tačiau tai priklauso nuo parapijiečių suaukotų lėšų bei, tikriausiai, naujai išrinktos rajono valdžios. Bus statoma ne vien bažnyčia, bet visos parapijos veiklos ir maldos centras- su įvairiomis salėmis, biblioteka ir t.t. Sunku įvardinti, kada naujos statybos bus pradėtos“, – sakė V.Šidlauskas. Anot jo, tai didžiulis ir brangus objektas.
                        „Bet nieko nedarysi – tai nieko nebus. Nemanau, kad prieš kelis šimtmečius žmonės buvo daug turtingesni ir galėjo paaukoti daugiau pinigų bažnyčių statybai. Bet tauta darė, statė ir turim protėvių mums paliktą rezultatą“,- kalbėjo parapijietis. Pasak jo, statybos procesas nebus trumpas. „Tikiuosi, kad bažnyčios statybą parems ne tik parapijiečių aukos, bet atsiras ir fundatorių, mecenatų ar verslininkų, kurie paaukos maldos namų atsiradimui“, – kalbėjo šv. apaštalo Jono bažnyčios pastatymo komiteto narys.

                        http://jonava.info/kitais-metais-tik...ycios-pamatus/

                        Comment


                          #13
                          Jonavos Šv. apaštalo Jono parapija

                          Informacija iš Kauno arkivyskupijos tinklalapio
                          2008 m. kovo 2 d. , Jonavoje viešint Šiluvos Švč. Mergelės Marijos paveikslo kopijai, arkivyskupo metropolito Sigito Tamkevičiaus dekretu buvo oficialiai paskelbtas naujosios Šv. apaštalo Jono parapijos mieste įsteigimo dekretas. (...)

                          Naujoji Šv. apaštalo Jono bažnyčia bus statoma Virbalų rajone. 2007 m. liepą, Jonavoje vykstant Eucharistiniam kongresui, toje vietoje, kur bus nauji Dievo namai, buvo pastatytas kryžius – naujosios parapijos bendruomenės ir gyvosios Bažnyčios vienijimo simbolis.

                          2012 m. spalio 7 d. pašventinta Šv. apaštalo Jono parapijos koplyčia Rimkų mikrorajone. 2008 metais Jonavoje įkurtos naujosios parapijos nariai iki šiol melsdavosi Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčioje. Koplytėlėje, kur įrengta 100 sėdimų vietų, tikintieji lankysis tol, kol bus parapijos bažnyčia. (...)

                          http://www.kaunoarkivyskupija.lt/jonava/jono-p/

                          Comment


                            #14
                            Jonavos Šv. apaštalo Jono bažnyčia

                            Antrosios Jonavos bažnyčios projektas
                            Projektavo UAB "Cedra"

                            1.


                            2.


                            3.

                            Comment


                              #15
                              Jonavos Šv. apaštalo Jono bažnyčia

                              Keletas Jonavos 2-osios bažnyčios vizualizacijų yra UAB "Cedra" tinklalapyje
                              Ši architektų firma taip pat yra projektavusi Naujosios Akmenės, Kauno Palaimintojo Jurgio Matulaičio bei Alvito bažnyčias







                              www.cedra.lt/ >> Galerija

                              Comment

                              Working...
                              X