Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusnė ir Uostadvaris, Šilutės r.

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Brioniškė. Vaizdas į Rusnę, apie 1920 m.


    ebay.de

    Comment


      http://www.pamarys.eu/rusne-taps-matoma-net-indijoje/

      Comment


        Rusnės salą apjuos suolelių alėja

        Rusnės sala jau metus traukia gyventojų ir turistų dėmesį kūrybiška iniciatyva - pernai įrengtoje vardinių suoliukų alėjoje šiuo metu jų skaičiuojama beveik 50. Rusnės seniūnės Dalios Drobnienės teigimu, tikimasi, kad rusniškių ir visų miestelį mėgstančių poilsiautojų dėka po kelerių metų žmonės galės rinktis, ant kurio iš šimto, o gal ir kelių šimtų Rusnės suoliukų prisėsti pailsėti.

        Vieninteliame Lietuvoje saloje įsikūrusiame miestelyje šiuo metu stovi 44 vardiniai suoliukai, simbolizuojantys skirtingas istorijas ir taip neįprastai rodomą žmonių meilę Rusnei.

        Suoliukus įrengti nori ne tik rusniškiai, bet ir Rusnę pamėgę poilsiautojai bei turistai. Pavyzdžiui, Aleksoto bendruomenės Kaune gyventojai, jau 10 metų saloje rengiantys savo rudeninę šventę, Rusnėje įrengė suoliuką su dedikacija „Aleksoto bendruomenė svetingajai Rusnei", - sako seniūnė.

        D. Drobnienės teigimu, istorijų, kurias įamžina suoleliai, esama pačių įvairiausių.

        „Pavyzdžiui, prie senojo Rusnės tilto dabar stovi suoliukas, ant kurio užrašyta „Už tai, kad galime būti vieni kitiems geri". Prieš 53 metus potvynio metu, per ledonešį, trys kareiviai rizikavo ir itin sunkiomis sąlygomis perkėlė gimdyvę per upę, taip išgelbėdami jos ir vaiko gyvybę. Šiam įvykiui atminti įrengtas suoliukas. Kiekvienas iš keliasdešimties suolelių atspindi ne mažiau svarbias istorijas", - sako seniūnė.

        D. Drobnienė atkreipia dėmesį, kad suoleliai ne tik pažymi svarbias datas, vietas ar žmones, bet ir vienija dabartinę bendruomenę. Visi suoleliai yra gaminami vietinėje įmonėje, atminimo lenteles ruošia Šilutės meistrai, o pačius suoliukus pastatė seniūnijos darbuotojai.

        „Norime, kad suoliukų gamybai skiriamos lėšos liktų pamaryje ir niekur neiškeliautų. Juk žmogus, kuris gamina suoliukus, įdarbina žmones, moka jiems atlyginimus. Ir visa tai neša naudą apylinkei. Esame tikri, kad suoliukų skaičius ateityje tik augs ir sudomins bei paskatins Rusnę aplankyti dar daugiau pamario mylėtojų", - teigia Rusnės seniūnė.

        Comment


          Mahatma Gandis Rusnėje: 6 faktai, kurių nežinojote

          Neseniai Rusnės saloje buvo atidengta Mahatma Gandžio – Indijos išsivadavimo lyderio ir vieno didžiausių XX a. politikų – atminimo skulptūra. Nors ne vienam teko girdėti apie šią iškilią asmenybę, daugelis iki šiol stebisi, kokie keliai ją atvedė į Lietuvą. Šia proga pristatomi įdomiausi faktai apie M. Gandžio gyvenimą ir jo ryšius su Rusne.

          1) Lietuva. Vienintelėje Lietuvos saloje – Rusnėje – statula M. Gandžiui buvo atidengta 2015 m. spalį. Tikimasi, kad jos pasižiūrėti trauks ne tik lietuviai, bet ir salą pamėgę turistai. Statuloje M. Gandis vaizduojamas su savo geriausiu draugu žydu architektu Hermanu Kalenbachu, kuris Rusnėje praleido savo vaikystę. Vasaras saloje H. Kalenbachas leisdavo iki pat universiteto baigimo. Netgi biografai vieną knygos apie jį skyrių pavadino „Nuo Rusnės iki Johanesburgo“. 1896 m. H. Kalenbachas persikėlė į Pietų Afriką, kur susipažino su M. Gandžiu ir jie tapo artimais draugais. Architektas iš Lietuvos padarė didelę įtaką M. Gandžio polinkiui pirmenybę teikti dvasiniams, o ne materialiems dalykams. Nors gyventi į Lietuvą nebegrįžo, H. Kalenbachas ir vėliau lankydamasis Europoje dažnai užsukdavo į Rusnę.

          ...

          Comment


            Peterio tiltas per Atmatą. XX a. 4 deš.



            https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

            Comment


              Paskutinėje romantiškos Pakalnės senvagės nuotraukoje užfiksuotas vaizdas dabar neatpažįstamai pasikeitęs

              Comment


                Rusnės salai sukurta internetinė svetainė

                Rusnės sala pagaliau įsijungia į varžytuves dėl turistų su kitais poilsiautojų pamėgtais traukos centrais - nuo šiol ji turės platformą internete, kuri leis Rusnės mylėtojams ir kelionių entuziastams lengvai ir greitai atrasti visus salos privalumus. Rusnės seniūnės Dalios Drobnienės teigimu, ateityje ketinama svetainės informaciją nuolat pildyti ne tik Rusnės, bet ir viso pamario naujienomis.

                „Besidominčių Rusnės sala yra tikrai daug ir kasmet jų daugėja. Jau kelerius metus svarstėme, kaip geriau pristatyti Rusnę atvykstantiems turistams. Tikimės, kad internetinė svetainė bus naudinga ne tik nuolatiniams salos svečiams, bet pritrauks dar daugiau turistų", - sako D. Drobnienė.

                Naujoje internetinėje svetainėje salarusne.lt galima rasti informaciją apie lankytinas Rusnės vietas, pramogas saloje, surasti tinkamiausią vietą nakvynei, maitinimo įstaigų sąrašą ir kitą keliautojams aktualią informaciją.

                Salarusne.lt internetinėje svetainėje skelbiama, kad šiuo metu Rusnės salos lankytojai gali apsistoti 15 sodybų, savo paslaugas turistams siūlo 5 sertifikuotos žuvies rūkyklos, o maitinimo paslaugas teikia restoranas ir greito maisto užkandinė.

                Anot D. Drobnienės, Rusnę yra itin pamėgę poilsiautojai, kurie myli gamtą, vandenį, paukščių klegesį, ar tiesiog ramų poilsį joje. Tačiau pašnekovė pastebi, kad saloje netrūksta ir aktyvaus poilsio entuziastų.

                „Į Rusnę užsuka turistai, norintys paplaukioti laivu, baidarėmis, išmėginti savo sėkmę žvejodami. Šeimos ir draugų grupės itin mėgsta leistis į žygius dviračiais ar pėsčiomis. Nida ir visas likęs marių krantas - ranka pasiekiami, dažnai ten plukdome savo svečius. Saloje yra daug pramogų ir jas kasmet renkasi vis daugiau keliautojų, taigi neabejojame, kad naujoji internetinė svetainė taps puikia pagalbos priemone poilsiautojams" - sako D. Drobnienė.

                Daugiau informacijos apie didžiausią Lietuvos salą Rusnę galima rasti internetinėje svetainėje www.salarusne.lt ir socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje adresu https://www.facebook.com/salarusne/.

                Comment


                  Rusnėje prasidės apžvalgos bokšto statybos

                  Dar šiemet Rusnėje tikimasi pradėti statyti apžvalgos bokštą, kuris leistų žvalgytis ir į kitapus Nemuno esančią Rusijos teritoriją.

                  Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis tikisi, kad bokštas, galintis kainuoti iki 400 tūkst. eurų, pagyvins vietos turizmą.

                  „Dėl vietos ginčas vyksta: bendruomenė nori statyti ant Atmatos žiočių, kuri įteka į marias, savivaldybė lyg turime kitą vietą numatę, Uostadvaryje. Dabar vyksta diskusijos, ir manau, kad iki kovo pabaigos bus viskas išgryninta – ir koks tas bokštas bus, ir kuri vieta“, – BNS pasakojo meras.

                  Pinigų bokšto statybai žada skirti Aplinkos ministerija. Kiek jis kainuos, priklausys nuo galutinio projekto.

                  „Man labai keista, kad Šilutės regione nebuvo tokio bokšto: tai yra unikalūs vaizdai, unikali vietovė. Kur daugiau Lietuvoje yra marios, potvyniai, kur yra daugiau tiek paukščių? Čia reikėjo pirmiau statyti, ne Biržuose, ne kitur“, – kalbėjo savivaldybės vadovas.

                  Šiuo metu, pasak mero, lankomiausi turistų objektai yra švyturys, pėsčiųjų ir vandens pažintiniai takai Kintuose, paminklas Indijos išsivadavimo lyderiui Mahatmai Gandhi (Mahatmai Gandžiui).

                  „Yra tų objektų, bet tokio, kad pasižiūrėtų, pamatytų viską iš viršaus, net ir Rusijos valstybę, nebuvo. Užsieniečiai, atvažiavę į Rusnę, labiausiai prašo pamatyti, kur čia ta siena su Rusija“, – pasakojo jis.

                  Comment


                    Karaliaučiaus krašto vadinti Rusijos valstybe man neapsiverčia liežuvis.
                    DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                    Comment


                      Parašė Depeche Rodyti pranešimą
                      Karaliaučiaus krašto vadinti Rusijos valstybe man neapsiverčia liežuvis.
                      Bent jau būtų parašę Kaliningrado sritis, arba Karaliaučiaus kraštas, o dabar pamatytų viską iš viršaus, net ir Rusijos valstybę rašo atseit ten nuo senovės buvo rusų valstybė, iskonyje ruskyje zemli.

                      Comment


                        Iš tikrųjų kartais teritorija ir valstybė turi skirtingas reikšmes, o tas "net' visą straipsnį tiesiog nužudo.
                        DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                        Comment


                          Peterio tiltas Rusnėje 1939 m. Leidėjas Fritz Krauskopf, Königsberg Pr., Steindamm 64


                          ebay.de

                          Comment


                            Rusnės vėjarodės. Išlikę ženklai

                            Comment


                              Kelios užsilikusios pavasarinės Rusnės nuotraukos
                              Foto 2016.05

                              Pakalnės pažintinis takas





                              Daugiau nuotraukų - temoje Lietuvos pažintiniai takai


                              Šioje vietoje Rusnės upė šakojasi į Skirvytę ir Atmatą


                              Rusnės upė (Nemuno deltos dalis)


                              Už Skirvytės - Kaliningrado sritis




                              Skirvytė


                              Tiltas per Atmatą




                              Keli vaizdai pro mašinos langą




                              Comment


                                Rusnė. Vaistinė ir Policijos įstaiga. XX a. pr.

                                ebay.de

                                Comment


                                  Pasveikinimas iš Rusnės, 1899 m.

                                  ebay.de

                                  Comment


                                    Peterso tiltas per Atmatą Rusnėje, 1920 -1922 m.

                                    delcampe.net

                                    Comment


                                      Pasveikinimas iš Rusnės. Bažnyčia ir klebonija. XIX a. pabaigos atvirukas

                                      ebay.de

                                      Comment


                                        Rusnės paštas, apie 1930 m.

                                        ebay.de

                                        Comment


                                          Rusnė. Klebonija. XX a. pr.

                                          ebay.de

                                          Comment

                                          Working...
                                          X