Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nemunaitis, miestelis Alytaus r.

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Nemunaitis, miestelis Alytaus r.

    Nemunaitis
    Miestelis Alytaus rajone, į pietus nuo Alytaus, 9 km į vakarus nuo kelio Alytus–Druskininkai, Nemuno dešiniajame krante. Seniūnijos centras. Stovi mūrinė Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčia (nuo 1904 m.), paminklas žuvusiems už Nepriklausomybę, yra Nemunaičio pagrindinė mokykla (iš www.wikipedia.org)

    Kelios nuotraukos, 2008 m. rugsėjis.

    Miestelio centras, su paminklu žuvusiems už laisvę, dešinėje pusėje - pagrindinės mokyklos pastatas.



    Miestelio dalies panorama



    Pastatai priešais bažnyčia (bažnyčios nuotraukos įkeltos į temą Lietuvos katalikų bažnyčios)


    #2
    Nemunaitis, Alytaus r.




    (2012-09)
    Paskutinis taisė digital; 2022.08.16, 00:31. Priežastis: atkurtos nuotraukos

    Comment


      #3
      Nemunaičio keltas

      Akiras-Biržys. Lietuvos miestai ir miesteliai.
      I tomas. Alytaus apskritis, 351 psl.
      Kaunas, 1931 m. Leidėjas Amerikos lietuvis Juozas Bačiūnas
      Paskutinis taisė Romas; 2024.03.18, 16:07. Priežastis: Nuimti "Photobucket" ženklai

      Comment


        #4
        Nekokios žinios iš Nemunaičio.
        Gaila, kad ten neliko to garsiojo oro balionų viešbučio kairėje Nemuno pusėje


        Lietuvos rytas 2013-04-03
        Genovaitė Rafanavičienė
        Uždarytame viešbutyje kasdien mažėja sveikų langų

        Vandalai jau nebe pirmą kartą niokoja prieš kelerius metus Nemunaičio kaime (Alytaus r.) uždarytą „Nemunas Park Residence Hotel“ viešbutį.
        (...)

        Romantiškame gamtos kampelyje ant Nemuno kranto beveik prieš du dešimtmečius pastatytas šiuolaikiškas „Nemunas Park Residence Hotel“ viešbutis su restoranu. 2005 metais čia atsirado ir konferencijų salė su papildomais viešbučio kambariais. Iš terasos, kur įrengtas ir lauko židinys, atsiveria įspūdingas Nemuno ir pušynų vaizdas.
        Beveik 1000 kvadratinių metrų trijų žvaigždučių viešbutyje buvo įrengtas 21 įvairaus dydžio kambarys, kuriuos buvo pamėgę svečiai iš Lietuvos ir užsienio.

        Tačiau prieš kelerius metus šis viešbutis buvo uždarytas, o prieš dvejus metus jį valdančiai bendrovei „Žembrė“ paskelbtas bankrotas. Išgelbėti nuo tokio likimo viešbučio nepajėgė jo steigėjas ir vienintelis akcininkas vokietis Gottliebas Josifas Blenkas. Užsienietį į šį kraštą atviliojo oro balionų pilotas, verslininkas, vėliau tapęs politiku Gintaras Šurkus. Jis vokietį įkalbėjo įkurti modernų oreivystės centrą. (...)

        http://www.lrytas.lt/lietuvos-diena/...eiku-langu.htm

        Comment


          #5
          Klebonija



          Comment


            #6
            Alytaus rajono gyventojus plaustas plukdys ir į bažnyčią
            Nemunaičio bendruomenė (Alytaus r.) su nuotykių ir pramogų parko „Tarzanija“ šeimininkais nuleido plaustą į Nemuną, kuriuo bus galima pasiekti kaimynus kitame krante ir pasigrožėti pakrantėmis.

            Iš Radžiūnų kaimo (Alytaus r.) antradienio popietę Nemunu Nemunaičio link pirmą kartą pajudėjo dviejų aukštų plaustas. (...) Trisdešimties arklio jėgų variklio jėgos užteks, kad plaustu smagiai galėtų plaukti dvylikos keleivių grupė.

            Įsigyti tokią vandens priemonę prieš porą metų sumanė Nemunaičio bendruomenė kartu su seniūnijos darbuotojais, kad pasiekti kitą kaimo dalį kitapus Nemuno būtų galima greičiau. Dabar automobiliu reikia daryti 40 kilometrų lankstą.Prieš keliasdešimt metų šioje vietoje kelionė plaustu buvo įprasta.
            Parengtam projektui įgyvendinti prireikė 11 tūkst. eurų, iš kurių 9 tūkst. eurų skyrė Europos Sąjungos paramos fondai, o likusią sumą prisidėjo savivaldybė su bendruomene bei nuotykių ir pramogų parko „Tarzanija“ savininkai Giedrė ir Mindaugas Aldoniai.

            „Tarzanijoje“ bus plausto prieplauka. Čia besilankantys turistai plaustu galės atplaukti devynis kilometrus iki Nemunaičio pasižvalgyti po taip pat vadinamą miestelį ir kaimą, įsikūrusį abipus Nemuno.
            Per atlaidus, o prireikus – ir dažniau, iš kairiojo kranto į bažnyčią miestelyje juo galės greitai atplaukti ten gyvenantys nemunaitiškiai“, – aiškino Nemunaičio seniūnas Rimantas Avižienis.

            Rengiamos kelios edukacinės programos, kad keliaujant plaustu būtų galima daugiau sužinoti, kokios žuvys veisiasi Nemune, kokie medžiai, vaistingieji ir kiti augalai auga pakrantėje, prisiminti istorinius įvykius. Netrukus bus išbandyta upės vaga ir iki Alytaus.

            http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktua...i-baznycia.htm

            Comment


              #7
              Vytautas V. Stanionis (g. 1949)
              Nemunaitis 2001 m.

              Lietuvos fotomenininkų sąjunga. Inv. Nr. LFS Sta 165
              https://www.limis.lt/valuables/e/365036708/536006069

              Comment

              Working...
              X